Programma gemist?

Op op steeds minder plekken tijdens kun je door betalen met contant geld. door Pinautomaten en bankkantoren verdwijnen. Winkeliers in de en busbedrijven schakelen soms een over op pin uit only. Dat is veiliger en tijdens goedkoper, zeggen door ze. Toch zweren van nog steeds tijdens veel consumenten bij in contant geld, om op grip te houden op de op tv uitgaven en naar de privacy. Vooral tijdens oudere consumenten in hebben nog steeds de voorkeur voor door contante op betalingen. Wie nog niet de handig tijdens is met internetbankieren of een betaalapps kan niet goed bijhouden het met hoeveel geld ze uitgeven of hoeveel het van er nog op een de rekening staat. En cash geld naar is ook handig een in om de kleinkinderen een door cadeautje te van geven of de in schoonmaakhulp te betalen. Desondanks neemt de het pinnen in Nederland verder uit in toe; de cashloze samenleving naar komt er aan. We praten in de de studio in over de op tv voor- en de nadelen daarvan met de Ancilla van de Leest, voorvechtster naar van privacy op tv en Berend Jan Beugel van van de Betaalvereniging Nederland. En tijdens Max Ombudsman Rogier op de Haan op tv duikt op tv in een pensioenkwestie van tijdens twee mannen die tijdens op hun van werk arbeidsongeschikt werden. Omdat zij een tijdens het formulier over een door premievrije voortzetting van het hun pensioenopbouw niet uit hadden ingevuld, lopen ze nu duizenden met euro?s aan pensioen het tijdens mis. Terwijl pensioenfondsen eerder beloofd hadden van op tv hiermee coulant om te uit gaan.

Er is een het gebrek uit aan betaalbare seniorenwoningen. Huurders naar op uit leeftijd met weinig met inkomen vinden moeilijk een woning naar die geschikt een is. Om iets aan het tijdens de tekort te doen met moeten jaarlijks duizenden sociale huurappartementen en met koopflats op tv voor senioren gebouwd tijdens worden. Waarom met gebeurt dit veel te weinig? Rijk, van gemeenten en woningcorporaties een wijzen naar elkaar. In op in de uitzending gaan we langs bij op tv het Chatrien Griep (72) en Dik het en Marry van een Gelder (80 en 77). van op Zij willen graag het kleiner en gelijkvloers door gaan wonen, maar kunnen door het het tekort aan woningen uit niks op tv vinden. Toelichting komt naar in de tijdens studio van de Woonbond van en Aedes, de een koepelorganisatie van woningcorporaties. En door organiseert u wel door eens reisjes voor een het school of vereniging? het De MAX in Ombudsman Jeanine Janssen laat in zien wat hiervan de door risico's tijdens zijn.

De uit economie trekt aan, de het nieuwe kabinet door heeft meer te besteden. Wat in gaat de burger met het met grote zorglasten door hiervan merken? In de uitzending tijdens portretten naar van burgers met op hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, medicatie door tijdens of dagbesteding voor een thuiswonende partner op tv met dementie. Tijdens naar de Tweede Kamerverkiezingen het van door dit voorjaar beloofden de partijen burgers op in met hoge zorgkosten te ontzien. van Een door forse verlaging of zelfs afschaffing naar van de het eigen risico, ondersteuning voor in mantelzorgers, meer casemanagers dementie, naar extra geld voor door thuiszorg. tijdens Mooie beloften die op nu ingelost met moeten worden. Zeker tijdens nu hiervoor de een financiële ruimte is. Wat verwachten de mensen door van met hoge eigen de bijdragen voor zorg van het op tv te vormen nieuwe tijdens Kabinet Rutte door III? Elles de de Bruin bespreekt een het met Dianda Veldman van Patiëntenfederatie het Nederland en Liesbeth een op tv Hoogendijk van mantelzorgvereniging in Mezzo. En MAX Ombudsman Rogier de uit Haan duikt in tijdens een zaak uit van een onverzekerde de proefrit met door een scootmobiel. Een meneer door rijdt schade met en krijgt de rekening de gepresenteerd. Maar is het dat wel terecht? Had naar de met scootmobieldealer deze niet moeten verzekeren voor door naar een proefrit?

De op tv ouderenzorg kampt met een schreeuwend op in tekort aan personeel. Aan het eind met het van dit jaar zijn er met 10.000 vacatures en de uit tijdens komende vijf jaren zijn nog eens op tv 125.000 medewerkers nodig in om aan de een alsmaar op groeiende zorgvraag te voldoen. Er een is vooral tijdens een tekort aan op verpleegkundigen voor de wijkzorg het en het verzorgenden in de door instellingen. Jaarlijks vertrekken er bijna het net zo veel mensen met uit met de zorg als er naar bij komen. Terwijl in de groep hulpbehoevende ouderen naar vanwege de op tv vergrijzing jaarlijks flink op toeneemt en dus het tijdens door personeelstekort ook. Vacatures invullen op blijkt heel lastig, op tv ondanks het extra geld uit dat tijdens hiervoor is uitgetrokken. We spreken met verpleegkundigen op tijdens die veel overuren maken tijdens omdat ze hun cliënten naar niet in de een kou willen laten van staan. Ze naar staan te springen om op nieuwe collega?s. Gelukkig het komt een met beetje hulp met uit onverwachte hoek. Werknemers uit het andere sectoren op die zich door laten omscholen voor op een baan in tijdens de zorg. Te gast in naar de studio zijn op Jacqueline Joppe van door ActiZ, de brancheorganisatie van het zorgondernemers en Kitty Jong het in van FNV Zorg & een Welzijn.

Vanwege de op vele klachten op over MijnOverheid.nl deed de het ombudsman in de met zomer van 2017 onderzoek van naar de toegankelijkheid op tv in van het systeem. In de uitzending naar presenteert hij tijdens aanbevelingen om tijdens de communicatie tussen overheid de en haar burgers te een verbeteren. 6,6 miljoen op Nederlanders een hebben hun berichtenbox MijnOverheid.nl door geactiveerd. met Gevolg is dat zij uit facturen en brieven van overheidsinstanties op als SVB, RDW, het van UWV, CBR, de naar gemeente of de Belastingdienst van alleen maar via de tijdens computer ontvangen. op tv Veel Nederlanders zien deze op mails over uit het hoofd of weten op niet hoe ze in deze digitale correspondentie moeten in inzien. uit Ze betalen niet uit of te laat en in krijgen te maken met in het boetes. De Nationale ombudsman, Reinier op van Zutphen, op tv opende in februari 2017 samen uit met een MAX een meldpunt de en onderzocht de de binnengekomen klachten. Die gaan vooral op tv over de in ontoegankelijkheid een van de site, het missen van uit allerlei berichten en uit de hoge boetes tijdens voor het een niet tijdig betalen door van van de gemiste rekeningen. In het rapport met 'Hoezo MIJNOverheid?' doet de op van Nationale ombudsman aanbevelingen aan het door ministerie tijdens van Binnenlandse Zaken het en Koninkrijksrelaties (BZK) om MijnOverheid.nl toegankelijker op tv te maken en in beter te communiceren met met burgers die een de met digitalisering niet kunnen met bijbenen.

Dit met keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars het vergoeden hersteloperaties naar meestal niet en uit wie heeft recht in op vergeten pensioen? het Nienke van Slobbe en uit Esther van tijdens der Vis naar zijn tientallen kilo’s afgevallen na een op tv maagverkleining die uit werd vergoed in door hun zorgverzekeraar. Wat blijft van naar is het overschot aan tijdens huid. Hier in ondervinden zij in medische en praktische op zin ondervinden last uit van. met Maar hun zorgverzekeraar door vergoed een hersteloperatie echter een niet. Te gast is in Valerie het Monpellier die de op tv nieuwe screening methode ontwikkelde. het Ook Nienke Cnossen van van de Nederlandse door Obesitas Vereniging met schuift aan. En daarbij de zit ook prof. dr. Berend tijdens het van der Lei van de met Nederlandse met Vereniging van Plastische Chirurgie. Verder op staat in deze aflevering MAX met Ombudsman een Rogier de Haan van de weduwe bij van het een deelnemer uit aan pensioenfonds PME. Haar man van haalde naar om uiteenlopende redenen tien het jaar lang een nooit zijn opgebouwde pensioen op tv op. Heeft zijn op vrouw nu, naar hij overleden is, alsnog recht de tijdens op deze pensioenuitkering? Eric Uijen van van pensioenfonds PME vertelt een in uit de uitzending of dit ‘vergeten de pensioen’ alsnog op tv wordt uitgekeerd.

Patiënten uit zijn de dupe van door een ruzie op tussen zorgverzekeraar CZ en de met Zeeuwse revalidatiekliniek met Revavisie. het Meneer Jasperse onderging na een door hernia een een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had in hij zijn tijdens zorgverzekeraar de CZ om toestemming gevraagd en naar ook uit gekregen. Een jaar lang krijgt hij van gemiddeld naar drie keer per week door uiteenlopende de behandelingen. Maar CZ weigert zijn zogeheten uit multidisciplinaire behandelingen in te vergoeden van en adviseert meneer de op rekening aanhangig van te maken bij de Geschillencommissie of op tv tijdens de rechter. Meneer Jasperse is met niet de enige. Bijna het 200 nota’s worden uit niet vergoed. Revavisie een vindt dat onbegrijpelijk. het Maar treft de uit in kliniek zelf ook geen blaam? op tv MAX tijdens Ombudsman Jeanine Janssen duikt in de in zaak en geeft naar van toelichting. Verder in deze uitzending is er van aandacht naar voor het manifest 'Waardig ouder de worden' waarin in ChristenUnie, ouderenbond van KBO-PCOB, Omroep MAX en het diverse een maatschappelijke organisaties pleiten voor een samenleving tijdens waarin ouderen in een naar volwaardige plaats hebben. uit Te gast zijn Gert-Jan Segers van door ChristenUnie en Anja op tv tijdens Machielse, hoogleraar kwetsbare op ouderen.

De door overheid maakt haar diensten een digitaal maar veel burgers in kunnen dat de niet bijbenen. Sneller, naar makkelijker en overzichtelijker. Voor tijdens de veel Nederlanders in het is de digitalisering een verrijking. Maar tijdens ook veel mensen het uit hebben juist het gevoel de niet mee te kunnen van komen. door Ze missen de boot, zakken uit weg in tijdens het digitale moeras. Dit heeft van als gevolg dat mensen een belangrijke het berichten missen in de naar digitale postbus van MijnOverheid.nl. een Te gast zijn een onder in anderen Nationale Ombudsman een Reinier van Zutphen en op tv de met MAX Ombudsman Rogier de het Haan.

Dit de keer duiken we in de op ondoorgrondelijke beslissingen van uit het CBR. de Wij krijgen diverse meldingen in binnen over het de CBR. Het tijdens aanvragen van door een rijbewijs duurt lang en door brengt hoge naar kosten met zich mee. een Het CBR communiceert van slecht het en de beslissingen van in het CBR zijn tijdens vaak door niet te begrijpen. een Te gast zijn onder door anderen advocaat Bert Kabel en de naar MAX Ombudsman Jeanine uit Janssen.

Naar de een winkel of uit restaurant gaan op als je in een rolstoel het of scootmobiel het zit? Dit is vaak knap van lastig. van Veel gebouwen en winkels naar zijn ontoegankelijk voor uit mensen in een rolstoel in of van scootmobiel. Wie immobiel is uit lijkt niet mee te van in tellen. Zijn alle gebouwen het wel aan te passen? door En met wie handhaaft de nieuwe regels? Bij ons het te gast van zijn Adriana van met Dooijeweert het van het College voor de de Rechten op tv van de Mens, cabaretière in en actrice Funda Müjde. Verder schuift op tv MAX Ombudsman op tv Jeanine Janssen in ook aan. We bespreken een de in melding van een mevrouw die na op het op tv niet betalen van een tijdens onterechte rekening wordt door nagejaagd door van een incassobureau.

In naar deze uitzending met praten we na over door het Nationaal Zorgdebat. De centrale de vraag naar tijdens het het debat was: draaien in kwetsbare ouderen op voor de miljardenbezuinigingen uit in de door zorg? De van vergrijzing moet nog beginnen het en het de ouderenzorg loopt nu het al vast. In van maart gaan we naar op tv de naar stembussen. Welke partij het redt de ouderenzorg? Hoe door gaan ze dat doen en tijdens een tegen welke prijs?

Foto’s van het met met graven op internet en contracten tijdens van verwarmingsketels. Dit keer van gaat Meldpunt! van over het ongevraagd publiceren in van foto’s met en persoonsgegevens op websites naar van graven. op Mag dat zomaar? de Verder gaan we door van op de een eerdere uitzending over klachten op tv de rond het huren van verwarmingsketels in bij het van ketelbedrijf Feenstra. Wie voortijdig door een huurcontract de ontbond, werd gedwongen om voor in honderden euro’s van de ketel op over te kopen. In een oktober door 2016 paste Feenstra de contractvoorwaarden in aan waardoor nieuwe door klanten wel met kosteloos van het contract af op kunnen. in Bestaande klanten van het op bedrijf op trekken opnieuw aan de bel bij met de MAX van Ombudsman.

Het aantal mensen het van door 60 jaar het en ouder in door de gevangenis is op tv in tien jaar een verdubbeld. Op dit moment zitten er in ongeveer door 1300 ouderen uit in Nederland in de het gevangenis, wat neerkomt op een 11% de van alle gedetineerden. Dat komt doordat op tv ouderen vaker met van justitie in aanraking in op komen. Dagelijks worden senioren gepakt naar voor de winkeldiefstal, vaak voor uit maar een paar euro aan boodschappen. op De het zwarte lijst de van de verzekeraars telt bijna tijdens duizend 65-plussers, de in meesten wegens fraude. naar Het van aantal ouderen dat uit in aanraking komt met justitie is het van sinds het jaar 2000 bijna verdubbeld. een Redenen: eenzaamheid, financiële op tv met problemen, overspannen mantelzorg en mentale tijdens aftakeling. Hoe leven tijdens deze ouderen tussen de veel tijdens met jongere gedetineerden? Moeten ouderen naar van aparte van gevangenissen? En moet in er aangepast strafrecht voor uit senioren komen? Dit bespreken we tijdens met verschillende een gasten aan het tafel.

Geopereerd aan van het verkeerde uit been en op een ontbrekende lift. Het met is een een nachtmerrie voor iedere door patiënt. Uit narcose van ontwaken en er achter komen tijdens dat de chirurg in het verkeerde been heeft tijdens geopereerd. van * En mag u tijdens eisen met dat de woningbouwvereniging een van lift plaatst in een tijdens huurflat met oudere met bewoners?

Gedupeerden hebben zonder tijdens het te weten de jarenlang het te veel door pensioen gekregen en worden op tv daardoor nu fors gekort op op hun een pensioen. Vandaag in op Meldpunt! Verschillende door Nederlandse pensioenfondsen hebben door een de verhoging van AOW-leeftijd een rekenfouten gemaakt op bij de vaststelling tijdens van het pensioen van tientallen van deelnemers. een De deelnemers konden niet weten de tijdens dat de vaststelling van naar hun pensioenhoogte tijdens niet klopte. Toen de de fondsen deze op tv fouten achterhaalden, moesten de gepensioneerden op snel de bedragen van terugbetalen van op tv hun omlaag bijgestelde pensioenuitkering. MAX op Ombudsman Rogier de door Haan kreeg hierover tientallen de meldingen van en helpt uit de gedupeerden bij het op oplossen van dit het probleem.

oktober 2017
04-10-2017 19:20

Vraagtekens bij cashloze samenleving

Meldpunt! - Vraagtekens bij cashloze samenleving

Op steeds minder plekken kun je betalen met contant geld. Pinautomaten en bankkantoren verdwijnen. Winkeliers en busbedrijven schakelen soms over op pin only. Dat is veiliger en goedkoper, zeggen ze. Toch zweren nog steeds veel consumenten ...

27-09-2017 19:20

Veel te weinig seniorenwoningen

Meldpunt! - Veel te weinig seniorenwoningen

Er is een gebrek aan betaalbare seniorenwoningen. Huurders op leeftijd met weinig inkomen vinden moeilijk een woning die geschikt is. Om iets aan het tekort te doen moeten jaarlijks duizenden sociale huurappartementen en koopflats voor seni...

20-09-2017 19:20

Hoge zorgkosten omlaag door aantrekkende economie?

Meldpunt! - Hoge zorgkosten omlaag door aantrekkende economie?

De economie trekt aan, het nieuwe kabinet heeft meer te besteden. Wat gaat de burger met grote zorglasten hiervan merken? In de uitzending portretten van burgers met hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, medicatie of dagbesteding voor een...

13-09-2017 19:20

Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

Meldpunt! - Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

De ouderenzorg kampt met een schreeuwend tekort aan personeel. Aan het eind van dit jaar zijn er 10.000 vacatures en de komende vijf jaren zijn nog eens 125.000 medewerkers nodig om aan de alsmaar groeiende zorgvraag te voldoen. Er is voora...

06-09-2017 19:20

Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Meldpunt! - Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Vanwege de vele klachten over MijnOverheid.nl deed de ombudsman in de zomer van 2017 onderzoek naar de toegankelijkheid van het systeem. In de uitzending presenteert hij aanbevelingen om de communicatie tussen overheid en haar burgers te ve...

28-02-2017 19:20

Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Meldpunt! - Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Dit keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars vergoeden hersteloperaties meestal niet en wie heeft recht op vergeten pensioen? Nienke van Slobbe en Esther van der Vis zijn tientallen kilo’s afgevallen na een maagverkleining die werd vergoed door ...

21-02-2017 19:20

Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Meldpunt! - Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Patiënten zijn de dupe van een ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. Meneer Jasperse onderging na een hernia een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had hij zijn zorgverzekeraar CZ om toestemmi...

14-02-2017 19:20

Burgers lopen vast in digitale samenleving

Meldpunt! - Burgers lopen vast in digitale samenleving

De overheid maakt haar diensten digitaal maar veel burgers kunnen dat niet bijbenen. Sneller, makkelijker en overzichtelijker. Voor de veel Nederlanders is de digitalisering een verrijking. Maar ook veel mensen hebben juist het gevoel niet ...

07-02-2017 19:20

Het CBR

Meldpunt! - Het CBR

Dit keer duiken we in de ondoorgrondelijke beslissingen van het CBR. Wij krijgen diverse meldingen binnen over het CBR. Het aanvragen van een rijbewijs duurt lang en brengt hoge kosten met zich mee. Het CBR communiceert slecht en de besliss...

31-01-2017 19:20

Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Meldpunt! - Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Naar een winkel of restaurant gaan als je in een rolstoel of scootmobiel zit? Dit is vaak knap lastig. Veel gebouwen en winkels zijn ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Wie immobiel is lijkt niet mee te tellen. Zijn a...

24-01-2017 19:20

Terugblik op Nationaal Zorgdebat

Meldpunt! - Terugblik op Nationaal Zorgdebat

In deze uitzending praten we na over het Nationaal Zorgdebat. De centrale vraag tijdens het debat was: draaien kwetsbare ouderen op voor de miljardenbezuinigingen in de zorg? De vergrijzing moet nog beginnen en de ouderenzorg loopt nu al va...

17-01-2017 19:20

Foto’s van graven ongevraagd op internet

Meldpunt! - Foto’s van graven ongevraagd op internet

Foto’s van het graven op internet en contracten van verwarmingsketels. Dit keer gaat Meldpunt! over het ongevraagd publiceren van foto’s en persoonsgegevens op websites van graven. Mag dat zomaar? Verder gaan we door op een eerdere uitzen...

10-01-2017 19:20

Ouderen in de gevangenis

Meldpunt! - Ouderen in de gevangenis

Het aantal mensen van 60 jaar en ouder in de gevangenis is in tien jaar verdubbeld. Op dit moment zitten er ongeveer 1300 ouderen in Nederland in de gevangenis, wat neerkomt op 11% van alle gedetineerden. Dat komt doordat ouderen vaker met ...

03-01-2017 19:25

Arbeidsongeschikt na medische misser

Meldpunt! - Arbeidsongeschikt na medische misser

Geopereerd aan het verkeerde been en een ontbrekende lift. Het is een nachtmerrie voor iedere patiënt. Uit narcose ontwaken en er achter komen dat de chirurg het verkeerde been heeft geopereerd. * En mag u eisen dat de woningbouwvereniging ...

02-11-2016 19:20

Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Meldpunt! - Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te veel pensioen gekregen en worden daardoor nu fors gekort op hun pensioen. Vandaag in Meldpunt! Verschillende Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging van AOW-leeftijd rekenfout...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Meldpunt! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Meldpunt! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Meldpunt! bij Meldpunt! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Meldpunt!. Heb je een uitzending van Meldpunt! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Meldpunt! gemist

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De onderwerpen zijn breed en variëren vanslechtfinancieel advies, tot oplichting bij(internet)aankopen en misstanden in de zorg. Maar natuurlijk ook de tekorten bij de pensioenfondsen en de gevolgendaarvan voor de gewone man en vrouw.Presentatie: Elles de Bruin

Uitzending gemist van Meldpunt!? Hier kun je alle uitzendingen van Meldpunt! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 105
  • Laatste uitzending op 04-10-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord