Programma gemist?

Dit van keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars met vergoeden hersteloperaties meestal op tv niet op en wie heeft recht op vergeten met pensioen? Nienke door van Slobbe en in Esther op tv van der Vis zijn tientallen een kilo’s afgevallen na een door op maagverkleining die werd vergoed met door hun in zorgverzekeraar. Wat blijft van is het overschot aan huid. Hier de ondervinden zij van in medische en met praktische zin ondervinden last op tv van. de Maar hun zorgverzekeraar vergoed op een hersteloperatie echter niet. Te met gast is met Valerie Monpellier die de uit nieuwe het screening methode ontwikkelde. Ook in Nienke Cnossen van de tijdens Nederlandse uit Obesitas Vereniging schuift aan. de En daarbij naar zit ook prof. dr. op tv Berend van der in Lei van de de Nederlandse het Vereniging van Plastische de Chirurgie. Verder staat in deze in aflevering MAX Ombudsman Rogier naar de in Haan de weduwe bij op van een deelnemer aan de pensioenfonds PME. de Haar man haalde om uiteenlopende op van redenen tien jaar lang nooit zijn uit opgebouwde pensioen een op. Heeft zijn in vrouw de nu, hij overleden is, alsnog recht het op de deze pensioenuitkering? Eric Uijen op tv van pensioenfonds PME vertelt een in de uitzending of op tv tijdens dit ‘vergeten pensioen’ alsnog uit wordt uitgekeerd.

Patiënten tijdens zijn de dupe van met een ruzie de tussen zorgverzekeraar CZ en de een Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. een Meneer een Jasperse onderging na van een hernia met een revalidatiebehandeling bij Revavisie. op tv Vooraf had het hij zijn zorgverzekeraar CZ op tv om toestemming gevraagd en ook het gekregen. Een jaar naar lang krijgt hij het gemiddeld drie keer op naar per week uiteenlopende behandelingen. Maar een CZ weigert zijn zogeheten multidisciplinaire naar op behandelingen te vergoeden en adviseert meneer met de rekening de aanhangig te in maken bij de Geschillencommissie op tv of de rechter. in Meneer Jasperse is van niet de enige. Bijna het 200 tijdens nota’s worden niet het vergoed. Revavisie vindt dat onbegrijpelijk. van Maar treft de de de kliniek zelf ook geen naar blaam? MAX naar Ombudsman Jeanine Janssen duikt in de het zaak de en geeft toelichting. Verder in deze door op uitzending is er aandacht voor het op tv van manifest 'Waardig ouder worden' in waarin ChristenUnie, ouderenbond KBO-PCOB, de Omroep MAX en diverse in maatschappelijke organisaties uit pleiten voor een uit samenleving waarin met ouderen een volwaardige met plaats hebben. Te gast zijn uit Gert-Jan uit Segers van het ChristenUnie en Anja naar Machielse, hoogleraar kwetsbare in ouderen.

De de overheid maakt haar diensten uit digitaal maar veel burgers een kunnen dat met niet bijbenen. Sneller, makkelijker tijdens en overzichtelijker. uit Voor de veel Nederlanders het is een de digitalisering een verrijking. Maar het ook veel door mensen hebben juist het naar gevoel niet mee het te van kunnen komen. Ze missen in de boot, zakken weg in in uit het digitale op tv moeras. Dit heeft als gevolg dat de mensen belangrijke berichten naar missen op in de digitale postbus van op MijnOverheid.nl. Te gast zijn door van onder anderen Nationale Ombudsman Reinier het van Zutphen en het de MAX het Ombudsman Rogier de van Haan.

Dit een keer duiken we in in de ondoorgrondelijke beslissingen van door het CBR. een Wij op tv krijgen diverse meldingen het binnen over het CBR. Het van aanvragen van een rijbewijs van duurt lang en op tv de brengt hoge kosten met het zich mee. Het in CBR communiceert een slecht en de beslissingen van op het CBR zijn op vaak met niet te begrijpen. met Te gast zijn op onder anderen advocaat Bert Kabel van en MAX Ombudsman Jeanine met met Janssen.

Naar een van winkel of restaurant gaan naar als je door in op tv een rolstoel of het scootmobiel zit? Dit op tv is vaak knap op lastig. Veel gebouwen en winkels zijn op ontoegankelijk voor mensen met in een rolstoel op of scootmobiel. een Wie immobiel is in lijkt de niet mee te tellen. Zijn met alle gebouwen wel aan tijdens te passen? En van tijdens wie handhaaft de het nieuwe regels? Bij ons te een gast zijn Adriana in van Dooijeweert van een het College voor de het Rechten van de Mens, door cabaretière en actrice de Funda Müjde. Verder een schuift MAX Ombudsman Jeanine een tijdens Janssen ook aan. We bespreken een op melding uit van een mevrouw die na tijdens het niet betalen op van een onterechte uit rekening op wordt nagejaagd door een van incassobureau.

In de deze uitzending praten we na op tv over door het Nationaal Zorgdebat. op De centrale tijdens vraag tijdens het debat was: het draaien kwetsbare tijdens ouderen op voor de miljardenbezuinigingen het uit in de zorg? De vergrijzing uit moet nog naar beginnen en de ouderenzorg loopt de op tv nu al vast. In naar maart gaan op we naar de op stembussen. Welke partij redt uit de ouderenzorg? naar Hoe gaan ze op dat doen en tegen welke van prijs?

Foto’s het van het uit graven op internet door en contracten van door verwarmingsketels. Dit keer gaat in Meldpunt! over het ongevraagd publiceren het van foto’s en de persoonsgegevens op websites van van op graven. Mag dat zomaar? tijdens Verder gaan we van door op tv op een eerdere op tv uitzending over klachten een rond het huren van naar verwarmingsketels bij het ketelbedrijf Feenstra. uit op tv Wie voortijdig een huurcontract de ontbond, werd op tv gedwongen om voor honderden euro’s de door tijdens ketel over te kopen. tijdens In oktober 2016 paste in Feenstra de contractvoorwaarden aan met waardoor een nieuwe klanten wel kosteloos van met het contract op af kunnen. tijdens Bestaande klanten het van het bedrijf de trekken opnieuw aan de bel bij van de MAX met Ombudsman.

Het op tv aantal mensen op van 60 jaar en ouder in tijdens met de gevangenis is in tien jaar naar verdubbeld. tijdens Op dit moment zitten er tijdens ongeveer van 1300 ouderen in Nederland naar in naar de gevangenis, wat neerkomt op op 11% van van alle gedetineerden. de Dat komt doordat ouderen vaker in met justitie in tijdens aanraking komen. Dagelijks worden met senioren gepakt voor de winkeldiefstal, vaak een voor naar maar een paar euro aan boodschappen. uit De op tv zwarte lijst van de verzekeraars tijdens telt het bijna duizend 65-plussers, de meesten met tijdens wegens fraude. Het op tv aantal ouderen dat in aanraking komt in met het justitie is sinds het jaar op tv de 2000 bijna verdubbeld. Redenen: in eenzaamheid, financiële in problemen, overspannen mantelzorg en het mentale aftakeling. Hoe de leven deze ouderen een tussen de veel jongere gedetineerden? Moeten een ouderen naar een aparte van gevangenissen? En moet er aangepast strafrecht tijdens voor senioren komen? een Dit bespreken naar we met verschillende van gasten aan op tafel.

Geopereerd van aan het verkeerde been een en op een ontbrekende lift. naar Het is een nachtmerrie voor naar iedere patiënt. Uit narcose het ontwaken van en er achter komen dat de de chirurg van het verkeerde in been heeft tijdens geopereerd. * En op mag u eisen dat de woningbouwvereniging op een lift plaatst met in de een huurflat het met oudere bewoners?

Gedupeerden hebben zonder een het uit te weten in jarenlang te veel door pensioen gekregen en worden de daardoor nu op fors gekort op hun in pensioen. Vandaag in op Meldpunt! Verschillende het Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging naar van AOW-leeftijd in rekenfouten met gemaakt bij de vaststelling van het uit pensioen op van tientallen deelnemers. De door deelnemers konden niet door weten op tv dat de vaststelling op tv van hun pensioenhoogte niet klopte. Toen het door de fondsen deze op fouten achterhaalden, moesten de gepensioneerden door snel de bedragen een terugbetalen van op hun omlaag bijgestelde pensioenuitkering. MAX Ombudsman door Rogier uit de Haan kreeg hierover tientallen de meldingen en een helpt op de gedupeerden bij in het oplossen van dit op tv probleem.

Wanneer van de zorg in voor een partner, familielid of kennis het omslaat tijdens naar verwaarlozing of zelfs mishandeling. door naar Vandaag in Meldpunt! door Zorgen voor een naaste klinkt in mooi, moedig en bijna met romantisch in de op tv participatiesamenleving op die de terugtredende overheid van voor ogen tijdens heeft. Maar wat als door die zorg helemaal door niet goed verloopt? Bijvoorbeeld uit doordat de de mantelzorger overbelast op raakt of in zelf hulpbehoevend wordt, van of doordat veel mantelzorgers met hulp mijden en de van weg niet vinden naar naar de diverse op zorgloketten voor naar ondersteuning? In de uitzending een reportages met verhalen die van werden gemeld aan Meldpunt! op Tevens door hierin verontrustende uit resultaten van een enquête onder van de door 8200 leden van het in MAX Opiniepanel.

MAX doet een in steekproef van naar veertien op thuisbezorgmaaltijden onder zes aanbieders. Bevatten die door maaltijden voldoende voedingsstoffen? van Zitten naar er niet te ve... naar Iedere week worden tienduizenden uit kant-en-klaarmaaltijden door bezorgd bij vooral ouderen. Soms met zijn van die koelvers, een soms zijn het in diepvriesmaaltijden die op de dag van op tv op gebruik worden opgewarmd. Maar zijn die tijdens maaltijden wel voedzaam op en goed van uit smaak? MAX liet het uit laboratorium Nutrilab een steekproef op doen van veertien maaltijden van naar zes aanbieders, in te weten: Apetito, in Foodconnect, Lekker Thuis, uit Vers Aan Tafel, op Maaltijdservice en Vers Voor de Thuis. Ook het beoordeelt een smaakpanel uit hoe de maaltijden op smaak op scoren. met Het panel bestaat uit naar Janny van der van Heijden de (culinair journalist), Antoine Hermans (chef-kok), Sandra tijdens van Loenen het (geriatrisch naar diëtist), Tim Seure (kookliefhebber op tv en 60-plusser) en Tom Kellerhuis tijdens (kok en hoofdredacteur op HP/De van Tijd).

Hoe naar veilig zijn tijdens uw medische gegevens?Meer Hoe veilig op zijn tijdens uw medische gegevens? In januari met liet Meldpunt! zien naar dat door Belgische gevangen voor drie Nederlandse ziekenhuizen naar in helpen bij het digitaliseren van door vertrouwelijke patiëntendossiers. van In het deze uitzending van Meldpunt!‬ een op tv oud-medewerker van een scanbedrijf op tv de en een gedetineerde die met de vertrouwelijke patiëntendossiers werkte aan op de het woord. Zij vertellen op tv dat dossiers van de veel meer Nederlandse ziekenhuizen naar met op de gevangenis van Leuven van gingen. De uit gevangenen konden foto’s van patiënten de tijdens zien en maakten hier grappen in over, op tv zegt de gedetineerde. op tv Ook vertelt hij dat van gedetineerden medische dossiers uit weggooiden. Presentatie: Elles op tv de de BruinMinder

juni 2017
28-02-2017 19:20

Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Meldpunt! - Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Dit keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars vergoeden hersteloperaties meestal niet en wie heeft recht op vergeten pensioen? Nienke van Slobbe en Esther van der Vis zijn tientallen kilo’s afgevallen na een maagverkleining die werd vergoed door ...

21-02-2017 19:20

Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Meldpunt! - Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Patiënten zijn de dupe van een ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. Meneer Jasperse onderging na een hernia een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had hij zijn zorgverzekeraar CZ om toestemmi...

14-02-2017 19:20

Burgers lopen vast in digitale samenleving

Meldpunt! - Burgers lopen vast in digitale samenleving

De overheid maakt haar diensten digitaal maar veel burgers kunnen dat niet bijbenen. Sneller, makkelijker en overzichtelijker. Voor de veel Nederlanders is de digitalisering een verrijking. Maar ook veel mensen hebben juist het gevoel niet ...

07-02-2017 19:20

Het CBR

Meldpunt! - Het CBR

Dit keer duiken we in de ondoorgrondelijke beslissingen van het CBR. Wij krijgen diverse meldingen binnen over het CBR. Het aanvragen van een rijbewijs duurt lang en brengt hoge kosten met zich mee. Het CBR communiceert slecht en de besliss...

31-01-2017 19:20

Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Meldpunt! - Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Naar een winkel of restaurant gaan als je in een rolstoel of scootmobiel zit? Dit is vaak knap lastig. Veel gebouwen en winkels zijn ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Wie immobiel is lijkt niet mee te tellen. Zijn a...

24-01-2017 19:20

Terugblik op Nationaal Zorgdebat

Meldpunt! - Terugblik op Nationaal Zorgdebat

In deze uitzending praten we na over het Nationaal Zorgdebat. De centrale vraag tijdens het debat was: draaien kwetsbare ouderen op voor de miljardenbezuinigingen in de zorg? De vergrijzing moet nog beginnen en de ouderenzorg loopt nu al va...

17-01-2017 19:20

Foto’s van graven ongevraagd op internet

Meldpunt! - Foto’s van graven ongevraagd op internet

Foto’s van het graven op internet en contracten van verwarmingsketels. Dit keer gaat Meldpunt! over het ongevraagd publiceren van foto’s en persoonsgegevens op websites van graven. Mag dat zomaar? Verder gaan we door op een eerdere uitzen...

10-01-2017 19:20

Ouderen in de gevangenis

Meldpunt! - Ouderen in de gevangenis

Het aantal mensen van 60 jaar en ouder in de gevangenis is in tien jaar verdubbeld. Op dit moment zitten er ongeveer 1300 ouderen in Nederland in de gevangenis, wat neerkomt op 11% van alle gedetineerden. Dat komt doordat ouderen vaker met ...

03-01-2017 19:25

Arbeidsongeschikt na medische misser

Meldpunt! - Arbeidsongeschikt na medische misser

Geopereerd aan het verkeerde been en een ontbrekende lift. Het is een nachtmerrie voor iedere patiënt. Uit narcose ontwaken en er achter komen dat de chirurg het verkeerde been heeft geopereerd. * En mag u eisen dat de woningbouwvereniging ...

02-11-2016 19:20

Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Meldpunt! - Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te veel pensioen gekregen en worden daardoor nu fors gekort op hun pensioen. Vandaag in Meldpunt! Verschillende Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging van AOW-leeftijd rekenfout...

26-10-2016 19:20

Wanneer de mantelzorg ontspoort

Meldpunt! - Wanneer de mantelzorg ontspoort

Wanneer de zorg voor een partner, familielid of kennis omslaat naar verwaarlozing of zelfs mishandeling. Vandaag in Meldpunt! Zorgen voor een naaste klinkt mooi, moedig en bijna romantisch in de participatiesamenleving die de terugtredende ...

19-10-2016 19:25

Test thuisbezorgmaaltijden

Meldpunt! - Test thuisbezorgmaaltijden

MAX doet een steekproef van veertien thuisbezorgmaaltijden onder zes aanbieders. Bevatten die maaltijden voldoende voedingsstoffen? Zitten er niet te ve... Iedere week worden tienduizenden kant-en-klaarmaaltijden bezorgd bij vooral ouderen....

12-10-2016 19:20

Meldpunt!

Meldpunt! - Meldpunt!

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De on...

28-09-2016 19:20

Meldpunt!

Meldpunt! - Meldpunt!

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De on...

01-03-2016 19:25

Meldpunt!

Meldpunt! - Meldpunt!

Hoe veilig zijn uw medische gegevens?Meer Hoe veilig zijn uw medische gegevens? In januari liet Meldpunt! zien dat Belgische gevangen voor drie Nederlandse ziekenhuizen helpen bij het digitaliseren van vertrouwelijke patiëntendossiers. In ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Meldpunt! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Meldpunt! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Meldpunt! bij Meldpunt! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Meldpunt!. Heb je een uitzending van Meldpunt! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Meldpunt! gemist

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De onderwerpen zijn breed en variëren vanslechtfinancieel advies, tot oplichting bij(internet)aankopen en misstanden in de zorg. Maar natuurlijk ook de tekorten bij de pensioenfondsen en de gevolgendaarvan voor de gewone man en vrouw.Presentatie: Elles de Bruin

Uitzending gemist van Meldpunt!? Hier kun je alle uitzendingen van Meldpunt! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 100
  • Laatste uitzending op 28-02-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord