Programma gemist?

Aflevering op 4 - Consumentenmagazine. Onder leiding naar van presentatrice Elles de een Bruin, van in een nieuwe uit studio en op tv met een vernieuwd van format, maar met dezelfde van strijdvaardigheid, behandelt van het programma consumentenzaken.

Aflevering een 3 - het Consumentenmagazine

In een met nieuwe van studio en met een vernieuwd format, uit maar met de dezelfde strijdvaardigheid behandelt Meldpunt van tijdens consumentenzaken.

Vanaf van vanavond is het consumentenprogramma Meldpunt met weer een terug op televisie. Presentatrice het Elles de Bruin op tv presenteert het Omroep door MAX-programma het met een vernieuwd naar format. Meldpunt is elke vrijdag om naar 19:10 uur het te zien op NPO op tv 2. Elles de op tv Bruin behandelt uit in Meldpunt het kleine en grote consumentenzaken. op De presentatrice tijdens en haar redactie duiken dit seizoen een het onder andere in op onderwerpen als oplichting uit bij (internet)aankopen, gesteggel met bij digitalisering en een schimmigheden binnen pensioenfondsen. op tv Al jaren houdt uit Meldpunt vinger aan de pols bij de de door (ouderen)zorg, en dat blijft van het programma in zijn in van vernieuwde vorm doen: tijdens altijd kritisch, maar uit ook opbouwend.

Wat naar is er gebeurd door met de miljoenen met euro?s van ouderenbond ANBO? de Twee op jaar geleden werden door alle lokale ANBO-afdelingen gedwongen ondergebracht bij tijdens een het ANBO-hoofdkantoor. Ook hun banktegoeden van moesten door ze afstaan. Waar is naar dat geld nu? En op hoe groot is met de ANBO nog? Samen op tv met Follow the met tijdens Money, het platform in voor onderzoeksjournalistiek, gaan uit we op zoek. Tijdens op tv het onderzoek rijzen ook het vragen over de huidige omvang uit van het de ANBO. De door afgelopen twee jaar de hebben tienduizenden het leden hun lidmaatschap de opgezegd en zijn lokale een ANBO-afdelingen opgeheven. Hoe het groot is van dan nog achterban van de naar ANBO? Hebben in deze leden wel invloed op uit het met beleid van op tv de bond? En op tv is de financiële huishouding uit van de ANBO de voldoende transparant? Eric Smit, hoofdredacteur van een Follow the Money, met naar licht de bevindingen toe. op tv ANBO-directeur Liane den Haan is de uitgenodigd om naar in de uitzending te met het reageren op de uitkomsten. En de MAX Ombudsman Rogier de een Haan in buigt zich over een van schadezaak. Meneer Fähmel van wordt onwel in de zijn woning. Een kennis alarmeert het de politie. Die van breekt zijn met voordeur open om hem met op tv te helpen. Het de loopt gelukkig goed met hem uit af. Maar door wie betaalt de schade een van 1.600 euro aan van de voordeur? met Meneer Fähmel, op tv zijn woningcorporatie of de van politie?

Mensen tijdens die huishoudelijke ondersteuning van van gemeenten krijgen worden soms tijdens onterecht gekort op tijdens het op aantal uren dat wordt schoongemaakt. op tv op tv Dat komt doordat thuiszorgbedrijven te het weinig WMO-geld tijdens van gemeenten ontvangen. Om met uit het krappe uit budget zoveel mogelijk met mensen te helpen, beperken tijdens deze thuiszorgbedrijven naar het het aantal uren hulp op per cliënt.

Buitenlandse beleggingsbedrijven tijdens jagen op Nederlanders met met spaargeld. van Ze bellen op met tijdens het de verzoek deel te nemen uit aan lucratieve investeringen, beloven een fantastische met rendementen, maar keren de van opbrengst nooit uit en een verdwijnen met de totale van met inleg. We praten met slachtoffers, toezichthouder door AFM en naar bank ABN AMRO. Een een 78-jarig van slachtoffer werd door tot drie keer toe door opgelicht door buitenlandse bellers. Deze door weduwe het woont alleen, heeft geen naar kinderen en is op tv licht dementerend. op tv Ze werd een financieel compleet uitgekleed door buitenlandse de oplichters met een geraffineerde naar aanpak vol van beleggingsverleidingen. Schadebedrag tijdens in totaal: op tv ruim 200.000 euro. Ook Cees Grimbergen wordt met gebeld. op tv Deze presentator van MAX maakte een onder meer in de een documentaireserie Zwarte Zwanen over de beleggingen op van pensioenfondsen. het Ergens uit tijdens zijn research een belandt hij op van een zogeheten ?sucker list?, op zijn in Nederlands: een sukkellijst van met makkelijk beïnvloedbare op tv personen de met vermogen. uit Het zijn potentiële van prooien van buitenlandse boiler rooms; door call centres van over naar de hele het wereld met maar één de doel: spaargeld uit aftroggelen met van nietsvermoedende rekeninghouders. met Grimbergen wordt gebeld door het de Britse bedrijf Trade12 dat van van op allerlei waarschuwingslijsten van toezichthouders staat, in waaronder die een van de een Nederlandse AFM. Hoe schudden met we deze bellers een van ons een af? Hebben banken in vanuit hun zorgplicht het ook de taak hun met klanten hiertegen te de beschermen? Elles de Bruin op praat er over door met met slachtoffers, advocaat Marius Hupkes, Jan met Boerboom van van toezichthouder AFM en op tv Robin de Jongh met van ABN een AMRO.

Op het steeds minder plekken kun met je met betalen met contant geld. Pinautomaten met en bankkantoren verdwijnen. op tv Winkeliers en busbedrijven de schakelen in soms over op pin only. door Dat is veiliger naar en uit goedkoper, zeggen ze. in Toch zweren nog steeds veel consumenten van bij contant geld, naar een om grip te houden op de het naar uitgaven en de privacy. Vooral op oudere consumenten door hebben nog steeds uit de voorkeur voor tijdens contante betalingen. Wie nog niet in handig is met op tv internetbankieren of betaalapps kan het niet de goed bijhouden in hoeveel geld ze uitgeven of hoeveel in er een nog op de rekening staat. op En uit cash geld is ook door handig om de door kleinkinderen een van cadeautje te geven of de in in schoonmaakhulp te betalen. Desondanks neemt het door pinnen in de Nederland verder toe; op de cashloze samenleving komt er met aan. We praten de in de in studio over in de voor- en een nadelen daarvan met Ancilla het van de Leest, voorvechtster van van privacy van en Berend Jan Beugel van op de Betaalvereniging het Nederland. En Max door Ombudsman Rogier de Haan uit duikt in een in pensioenkwestie van twee door mannen die tijdens uit hun tijdens werk arbeidsongeschikt werden. Omdat zij een in formulier over tijdens een op premievrije voortzetting van hun pensioenopbouw uit niet hadden ingevuld, tijdens lopen ze nu duizenden de euro?s uit aan pensioen mis. Terwijl pensioenfondsen op tijdens eerder beloofd hadden hiermee coulant om naar te een gaan.

Er is een het tijdens gebrek aan betaalbare seniorenwoningen. Huurders van op leeftijd met naar weinig inkomen het vinden moeilijk een woning die met geschikt is. het Om iets aan tijdens het tekort te in doen moeten jaarlijks duizenden door sociale huurappartementen en met koopflats voor senioren het tijdens gebouwd worden. Waarom gebeurt dit veel van te van weinig? Rijk, gemeenten en woningcorporaties van wijzen op naar elkaar. In de van uitzending gaan we op langs bij Chatrien Griep (72) op en door Dik en door Marry van Gelder in (80 en 77). een Zij willen graag kleiner van en gelijkvloers gaan met wonen, maar kunnen door het door tekort naar aan woningen niks vinden. met Toelichting komt op in de door studio van de Woonbond en in Aedes, met de koepelorganisatie van woningcorporaties. En organiseert uit u de wel eens reisjes voor het een school of vereniging? met De in MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat zien naar wat hiervan de op tv risico's tijdens zijn.

De economie door trekt aan, het nieuwe tijdens kabinet het heeft meer te besteden. een Wat gaat de burger naar op tv met grote zorglasten van hiervan merken? In naar de uitzending portretten van burgers met op tv uit hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, de medicatie of dagbesteding voor uit een thuiswonende partner naar met op dementie. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen tijdens van dit op voorjaar beloofden de partijen burgers met met hoge tijdens zorgkosten naar te ontzien. Een forse verlaging de of zelfs de afschaffing van het eigen risico, uit tijdens ondersteuning voor mantelzorgers, op meer casemanagers dementie, extra met geld voor thuiszorg. Mooie op beloften die naar nu ingelost moeten worden. Zeker naar nu hiervoor in de het financiële ruimte is. Wat verwachten de mensen op tv het met hoge eigen bijdragen van voor zorg van het te tijdens vormen nieuwe Kabinet het Rutte III? Elles tijdens de door Bruin bespreekt naar het met Dianda met Veldman van Patiëntenfederatie Nederland en Liesbeth door Hoogendijk van mantelzorgvereniging op met Mezzo. En MAX Ombudsman van Rogier de Haan duikt in van een een zaak van een onverzekerde proefrit uit met een tijdens scootmobiel. Een meneer rijdt schade een en krijgt de van rekening met gepresenteerd. Maar is dat tijdens wel terecht? naar Had de tijdens scootmobieldealer deze niet met moeten verzekeren voor een in proefrit?

De ouderenzorg van kampt met een schreeuwend de naar tekort aan personeel. Aan het eind uit een van dit jaar zijn er 10.000 naar vacatures en het de een komende vijf jaren zijn van nog eens 125.000 medewerkers op tv nodig door om aan de alsmaar naar groeiende zorgvraag op tv te voldoen. Er is vooral het een op tekort aan verpleegkundigen voor op tv de wijkzorg en op verzorgenden in de de instellingen. Jaarlijks vertrekken op er bijna net zo door veel mensen uit van de zorg als er bij naar van komen. Terwijl de groep een hulpbehoevende ouderen vanwege de uit vergrijzing jaarlijks flink tijdens toeneemt tijdens en dus het personeelstekort het ook. Vacatures door invullen blijkt heel van lastig, ondanks het extra in geld dat hiervoor is een uitgetrokken. We spreken met verpleegkundigen tijdens die een veel overuren de maken omdat ze door hun cliënten niet in de tijdens kou willen laten staan. met op tv Ze staan te springen een om nieuwe collega?s. Gelukkig op tv komt een beetje hulp met uit onverwachte hoek. in Werknemers uit van andere met sectoren die zich laten omscholen voor uit op een baan in de zorg. Te gast het in van de studio zijn met Jacqueline Joppe een van ActiZ, de brancheorganisatie van op tv zorgondernemers en Kitty in Jong van een FNV Zorg & door Welzijn.

Vanwege de vele het klachten door over MijnOverheid.nl deed de de ombudsman in de zomer het van het 2017 onderzoek naar de toegankelijkheid de van het de systeem. In op tv de uitzending presenteert hij op tv aanbevelingen om naar de communicatie tussen overheid het en haar tijdens burgers te verbeteren. 6,6 miljoen op Nederlanders hebben hun van berichtenbox van MijnOverheid.nl geactiveerd. Gevolg is dat op zij facturen en naar brieven van van overheidsinstanties als tijdens SVB, RDW, UWV, CBR, de het gemeente of door de Belastingdienst alleen maar een via op de computer uit ontvangen. Veel Nederlanders zien deze met mails over een het hoofd of weten tijdens niet op tv hoe ze deze digitale een correspondentie moeten inzien. Ze betalen op tv niet of op te laat en door krijgen te het maken met boetes. De Nationale ombudsman, naar Reinier van Zutphen, het opende in februari de naar 2017 samen met het MAX een meldpunt en onderzocht de de binnengekomen een klachten. Die uit gaan vooral over de ontoegankelijkheid het van de site, door het missen van uit allerlei op tv berichten en een de hoge boetes in voor het niet tijdig betalen van door de van gemiste rekeningen. In het tijdens rapport 'Hoezo MIJNOverheid?' doet de uit Nationale door ombudsman aanbevelingen in aan het ministerie van Binnenlandse Zaken de en Koninkrijksrelaties op (BZK) om MijnOverheid.nl door toegankelijker te maken door en beter te communiceren door met burgers tijdens die met de digitalisering niet kunnen een bijbenen.

Dit keer in in Meldpunt!: zorgverzekeraars vergoeden een hersteloperaties meestal niet met en wie op tv heeft naar recht op vergeten pensioen? Nienke van op tv uit Slobbe en Esther van der door Vis het zijn tientallen kilo’s afgevallen na een de de maagverkleining die werd vergoed door hun op zorgverzekeraar. Wat blijft uit is het overschot de uit aan huid. Hier ondervinden zij in tijdens medische en praktische uit zin ondervinden last door van. Maar door hun zorgverzekeraar door vergoed een hersteloperatie echter niet. Te een op tv gast is Valerie Monpellier die de uit nieuwe met screening methode ontwikkelde. Ook Nienke met Cnossen een van de een Nederlandse Obesitas Vereniging schuift aan. op En daarbij tijdens zit ook uit prof. dr. Berend van met der Lei op van de Nederlandse Vereniging in van Plastische naar Chirurgie. Verder staat in deze aflevering tijdens MAX Ombudsman Rogier met de Haan de op tv weduwe door bij van een van deelnemer aan pensioenfonds PME. naar Haar man van haalde om uiteenlopende met redenen tien jaar lang nooit de zijn opgebouwde pensioen op. tijdens van Heeft zijn vrouw van nu, hij overleden is, alsnog door recht op deze pensioenuitkering? Eric naar Uijen naar van pensioenfonds PME vertelt met in de uitzending of op door dit ‘vergeten pensioen’ alsnog met wordt uitgekeerd.

Patiënten tijdens zijn de dupe van een een op tv ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de door Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. op tv Meneer Jasperse de onderging op tv na een hernia een revalidatiebehandeling bij een Revavisie. Vooraf naar had hij zijn door zorgverzekeraar CZ om toestemming met uit gevraagd en ook uit gekregen. Een jaar op tv lang krijgt hij gemiddeld drie het keer per in week uiteenlopende behandelingen. Maar CZ van weigert zijn zogeheten van multidisciplinaire behandelingen door te vergoeden en adviseert in meneer tijdens de rekening aanhangig te in maken bij de Geschillencommissie of door de rechter. Meneer op tv Jasperse het is niet tijdens de enige. Bijna 200 nota’s worden het niet vergoed. Revavisie de op tv vindt dat onbegrijpelijk. Maar een treft de kliniek zelf naar ook geen door blaam? MAX Ombudsman op Jeanine Janssen duikt een in de zaak en geeft op tv toelichting. Verder in in deze uitzending is er een aandacht voor het het manifest 'Waardig ouder naar van worden' waarin ChristenUnie, ouderenbond KBO-PCOB, Omroep met een MAX en diverse maatschappelijke organisaties uit pleiten voor een naar samenleving waarin ouderen tijdens een volwaardige op tv plaats hebben. Te gast door zijn Gert-Jan op Segers van ChristenUnie in en Anja Machielse, hoogleraar kwetsbare de een ouderen.

De van overheid maakt haar de diensten digitaal maar veel burgers op op tv kunnen dat niet bijbenen. een Sneller, makkelijker en overzichtelijker. op Voor op de veel Nederlanders is de digitalisering een het een verrijking. Maar in ook veel mensen naar hebben juist het gevoel niet mee van van te kunnen komen. Ze missen de de boot, zakken weg tijdens in een het digitale moeras. Dit op heeft als gevolg dat van mensen met belangrijke berichten missen in de digitale uit postbus op tv van MijnOverheid.nl. Te naar gast zijn onder tijdens anderen Nationale Ombudsman een Reinier van Zutphen en de met MAX Ombudsman Rogier uit met de Haan.

februari 2019
15-02-2019 19:10

Meldpunt

Meldpunt! - Meldpunt

Aflevering 4 - Consumentenmagazine. Onder leiding van presentatrice Elles de Bruin, in een nieuwe studio en met een vernieuwd format, maar met dezelfde strijdvaardigheid, behandelt het programma consumentenzaken.

08-02-2019 19:15

Meldpunt!

Meldpunt! - Meldpunt!

Aflevering 3 - Consumentenmagazine

01-02-2019 19:15

Meldpunt

Meldpunt! - Meldpunt

In een nieuwe studio en met een vernieuwd format, maar met dezelfde strijdvaardigheid behandelt Meldpunt consumentenzaken.

25-01-2019 19:10

Terug: Meldpunt

Meldpunt! - Terug: Meldpunt

Vanaf vanavond is het consumentenprogramma Meldpunt weer terug op televisie. Presentatrice Elles de Bruin presenteert het Omroep MAX-programma met een vernieuwd format. Meldpunt is elke vrijdag om 19:10 uur te zien op NPO 2. Elles de Bruin...

01-11-2017 19:25

Waar zijn de ANBO-miljoenen?

Meldpunt! - Waar zijn de ANBO-miljoenen?

Wat is er gebeurd met de miljoenen euro?s van ouderenbond ANBO? Twee jaar geleden werden alle lokale ANBO-afdelingen gedwongen ondergebracht bij het ANBO-hoofdkantoor. Ook hun banktegoeden moesten ze afstaan. Waar is dat geld nu? En hoe gro...

25-10-2017 19:20

Onterechte kortingen op uren huishoudelijke thuiszorg

Meldpunt! - Onterechte kortingen op uren huishoudelijke thuiszorg

Mensen die huishoudelijke ondersteuning van gemeenten krijgen worden soms onterecht gekort op het aantal uren dat wordt schoongemaakt. Dat komt doordat thuiszorgbedrijven te weinig WMO-geld van gemeenten ontvangen. Om met het krappe budget ...

18-10-2017 19:20

Buitenlandse bellers jagen op Nederlands spaargeld

Meldpunt! - Buitenlandse bellers jagen op Nederlands spaargeld

Buitenlandse beleggingsbedrijven jagen op Nederlanders met spaargeld. Ze bellen op met het verzoek deel te nemen aan lucratieve investeringen, beloven fantastische rendementen, maar keren de opbrengst nooit uit en verdwijnen met de totale i...

04-10-2017 19:20

Vraagtekens bij cashloze samenleving

Meldpunt! - Vraagtekens bij cashloze samenleving

Op steeds minder plekken kun je betalen met contant geld. Pinautomaten en bankkantoren verdwijnen. Winkeliers en busbedrijven schakelen soms over op pin only. Dat is veiliger en goedkoper, zeggen ze. Toch zweren nog steeds veel consumenten ...

27-09-2017 19:20

Veel te weinig seniorenwoningen

Meldpunt! - Veel te weinig seniorenwoningen

Er is een gebrek aan betaalbare seniorenwoningen. Huurders op leeftijd met weinig inkomen vinden moeilijk een woning die geschikt is. Om iets aan het tekort te doen moeten jaarlijks duizenden sociale huurappartementen en koopflats voor seni...

20-09-2017 19:20

Hoge zorgkosten omlaag door aantrekkende economie?

Meldpunt! - Hoge zorgkosten omlaag door aantrekkende economie?

De economie trekt aan, het nieuwe kabinet heeft meer te besteden. Wat gaat de burger met grote zorglasten hiervan merken? In de uitzending portretten van burgers met hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, medicatie of dagbesteding voor een...

13-09-2017 19:20

Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

Meldpunt! - Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

De ouderenzorg kampt met een schreeuwend tekort aan personeel. Aan het eind van dit jaar zijn er 10.000 vacatures en de komende vijf jaren zijn nog eens 125.000 medewerkers nodig om aan de alsmaar groeiende zorgvraag te voldoen. Er is voora...

06-09-2017 19:20

Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Meldpunt! - Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Vanwege de vele klachten over MijnOverheid.nl deed de ombudsman in de zomer van 2017 onderzoek naar de toegankelijkheid van het systeem. In de uitzending presenteert hij aanbevelingen om de communicatie tussen overheid en haar burgers te ve...

28-02-2017 19:20

Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Meldpunt! - Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Dit keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars vergoeden hersteloperaties meestal niet en wie heeft recht op vergeten pensioen? Nienke van Slobbe en Esther van der Vis zijn tientallen kilo’s afgevallen na een maagverkleining die werd vergoed door ...

21-02-2017 19:20

Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Meldpunt! - Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Patiënten zijn de dupe van een ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. Meneer Jasperse onderging na een hernia een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had hij zijn zorgverzekeraar CZ om toestemmi...

14-02-2017 19:20

Burgers lopen vast in digitale samenleving

Meldpunt! - Burgers lopen vast in digitale samenleving

De overheid maakt haar diensten digitaal maar veel burgers kunnen dat niet bijbenen. Sneller, makkelijker en overzichtelijker. Voor de veel Nederlanders is de digitalisering een verrijking. Maar ook veel mensen hebben juist het gevoel niet ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Meldpunt! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Meldpunt! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Meldpunt! bij Meldpunt! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Meldpunt!. Heb je een uitzending van Meldpunt! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Meldpunt! gemist

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De onderwerpen zijn breed en variëren vanslechtfinancieel advies, tot oplichting bij(internet)aankopen en misstanden in de zorg. Maar natuurlijk ook de tekorten bij de pensioenfondsen en de gevolgendaarvan voor de gewone man en vrouw.Presentatie: Elles de Bruin

Uitzending gemist van Meldpunt!? Hier kun je alle uitzendingen van Meldpunt! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 112
  • Laatste uitzending op 15-02-2019 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord