Programma gemist?
mei 2017
19-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 19 februari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 19 februari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. Ze gaan op zoek naar de schoonheid van het kwaad. Met Justin Weijers, Christian Boltanski en videokunstenaar Jeroen Eisinga.

12-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 12 februari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 12 februari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. Ze verkennen de futuristische stad van Marnix de Nijs en de technologische stoffen van modeontwerpster Anouk Wipprecht.

05-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 5 februari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 5 februari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. Ze verkennen theatergezelschap F.C. Bergman en beeldend kunstenaar Aernout Mik.

29-01-2012 19:50

Aflevering van zondag 29 januari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 29 januari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. Ze wagen zich in het strijdgewoel van het Ardennenoffensief, in de boksring en op de grens van het betamelijke.

22-01-2012 19:50

Aflevering van zondag 22 januari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 22 januari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. Ze dompelen zich onder in de utopie van Mondriaan, de evolutie van Theo Jansen en het tijdsbeeld van Studio Job.

15-01-2012 19:45

Aflevering van zondag 15 januari 2012

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering van zondag 15 januari 2012

Serie reportages waarin Michiel Romeyn en Jhim Lamoree laveren door de wereld van de kunsten. De wonderlijke wereld van Panamarenko, de brute wereld van Jonathan Meese en Joost Conijn.

03-04-2011 23:00

Aflevering 10

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 10

Kunstprogramma. Acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree doen een serieuze poging het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue. Macht, obsessies begeerte in de animatiefilms van de Zweedse kunstenaar Nathalie Djurberg en de maffiavideokunst van Alberto de Michel. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

27-03-2011 23:00

Aflevering 9

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 9

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree een serieuze poging doen het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue. De werken van de Belgische schilder James Ensor, de Engelse kunstschilder Cecily Brown en de 'News' opera van componist Jacob te Veldhuis. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

20-03-2011 23:05

Aflevering 8

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 8

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree een serieuze poging doen het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue. De 21ste eeuw. Met o.a.: Daan van Roosegaarde, Video opera The News van Jacob te Veldhuys en Art Rotterdam. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

06-03-2011 23:05

Aflevering 7

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 7

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree een serieuze poging doen het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue. O.a. Architectuur op de Zuidas en Julian Schnabel. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

27-02-2011 23:00

Aflevering 6

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 6

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree een serieuze poging doen het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue. O.a. het Britse kunstenaarsduo Gilbert & George en Francis Alys. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

21-11-2010 23:05

Aflevering 4

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 4

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree in de wereld van de hedendaagse kunst en cultuur duiken. Zij gaan naar tentoonstellingen, bezoeken voorstellingen, spreken kunstenaars en schoppen soms tegen een paar heilige (kunst)huisjes. Waarmee provoceert de kunstenaar? Dat is de vraag die Romeyn en Lamoree zich deze week stellen. -Nog niet zo lang geleden was het vooral seks, drugs en rock 'n roll, dat voor de nodige opschudding zorgde. Zo ook de 'snapshots' van Nan Goldin, die zij van haar leven in de post- punk-, homo-en Boweryharddrug-scene maakte en nu te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. -Kunstenares Hester Scheurwater gebruikt de iPhone en Facebook om haar exhibitionistische fantasiebeelden tentoon te stellen. Michiel en Jhim wringen zich in allerlei bochten om haar kunst te bevatten. -In Gent zijn de heren op bezoek bij kunstenaar - zakenman Wim Delvoye, de man die provoceerde met zijn getatoeëerde varkens en rijk werd met de verkoop van poep! Provocerend is zeker het beeld van de stervende biokip van Hans van Houwelingen. Daar worden zelfs Romeyn en Lamoree stil van...

14-11-2010 23:00

Aflevering 3

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 3

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree in de wereld van de hedendaagse kunst en cultuur duiken. Zij gaan naar tentoonstellingen, bezoeken voorstellingen, spreken kunstenaars en schoppen soms tegen een paar heilige (kunst)huisjes. Michiel Romeyn en Jhim Lamoree verdiepen zich in conceptuele kunst. Zij grijpen hun kans om, na zeven jaar dicht te zijn geweest, een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum. In het museum spreken zij met directeur Ann Goldstein. Zij legt uit waarom zij conceptuele kunst als thema heeft gekozen voor haar eerste tentoonstelling als directeur. -In het van Abbemuseum discussiëren de heren over de waarde van kunst aan de hand van het 'Free Sol LeWitt' project. Mag het werk van de kunstenaar wel gereproduceerd worden? -En waar kun je beter naar een pianoconcert van Hans Otte luisteren, dan liggend op een bed in een parkeergarage in Heerlen? Romeyn en Lamoree worden er stil van, terwijl het gestapelde Zaansehuisjespaleis van architect van Winden weer voor de nodige opwinding zorgt.

07-11-2010 23:00

Aflevering 2

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 2

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree in de wereld van de hedendaagse kunst en cultuur duiken. Zij gaan naar tentoonstellingen, bezoeken voorstellingen, spreken kunstenaars en schoppen soms tegen een paar heilige (kunst)huisjes. De heren gaan navelstaren: bij de overzichtstentoonstelling van Jan Dibbets gaat het duo uitgebreid op zoek naar 'de horizon'. Daarnaast vragen zij zich in het Gemeentemuseum van Den Haag af of Louise Bourgeois haar persoonlijke frustraties gebruikt als inspiratiebron voor haar werk. In het Muziektheater in Amsterdam bekijken Romeyn en Lamoree het laatste ballet van Hans van Manen: Without Words. Daarna reizen de heren af naar Machelen aan de Leie waar zij het Raveelmuseum bezoeken. Aansluitend hebben de heren een ontmoeting met de oude meester Roger Raveel in zijn atelier. Het werk van Raveel was destijds voor Michiel Romeyn de reden om naar de Rietveld academie te gaan.

31-10-2010 23:00

Aflevering 1

R.E.L.: Romeyn en Lamoree - Aflevering 1

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstnaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree in de wereld van de hedendaagse kunst en cultuur duiken. Zij gaan naar tentoonstellingen, bezoeken voorstellingen, spreken kunstenaars en, schoppen soms tegen een paar heilige 'kunst' huisjes'. Michiel en Jhim gaan op bezoek bij David Bade; de winnaar van de Sikkensprijs 2010. In de Beeld Hal Werk in Amsterdam Noord werkt hij aan de bouw van een bank voor het schoolplein van de Hofstede Praktijkschool in Den Haag. Daarna vertrekken zij richting Utrecht en gaan in gesprek met Tejo Remy en Rene Veenhuizen; de ontwerpers van de bekende melkflessenlamp, ladekast en de voddenstoel. De doorgewinterde kunstliefhebbers worden in Amsterdam volledig in de war gebracht als zij de tentoonstelling Dark City van Gernot Fabor in W129 bijwonen. Michiel en Jhim gaan volledig uit hun dak wanneer zij het decor van de tragikomische voorstelling Silo 8 zien; een voorstelling van theatergezelschap Vis à Vis over de zorg van bejaarden in de toekomst. Tenslotte gaan Michiel en Jhim hard aan het werk in het Abbemuseum. Zij gaan daar op zoek naar de Black Diamond van Ahmet Ö?üt. Presentatie: Michiel Romeyn, Jhim Lamoree.

R.E.L.: Romeyn en Lamoree gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van R.E.L.: Romeyn en Lamoree de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van R.E.L.: Romeyn en Lamoree bij R.E.L.: Romeyn en Lamoree liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van R.E.L.: Romeyn en Lamoree. Heb je een uitzending van R.E.L.: Romeyn en Lamoree gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

R.E.L.: Romeyn en Lamoree gemist

Kunstprogramma waarin acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree in de wereld van dehedendaagse kunst en cultuur duiken. Zij gaan naar tentoonstellingen, bezoeken voorstellingen, spreken kunstenaars enschoppen soms tegen een paar heilige (kunst)huisjes.

Uitzending gemist van R.E.L.: Romeyn en Lamoree? Hier kun je alle uitzendingen van R.E.L.: Romeyn en Lamoree kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 15
  • Laatste uitzending op 19-02-2012 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord