Programma gemist?
april 2017
09-11-2011 19:20

Aflevering 43

Aanpakkers - Aflevering 43

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.

02-11-2011 19:25

Aflevering 42

Aanpakkers - Aflevering 42

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.

26-10-2011 19:20

Aflevering 41

Aanpakkers - Aflevering 41

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.

19-10-2011 19:25

Aflevering 40

Aanpakkers - Aflevering 40

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.

12-10-2011 19:25

Aflevering 39

Aanpakkers - Aflevering 39

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten. In deze uitzending Herbert Geene en Inez Martin.

05-10-2011 19:25

Aflevering 38

Aanpakkers - Aflevering 38

De Limburger Herbert Geene vond een aantal jaar geleden een corpus (lichaam van Christus) op een rommelmarkt en besloot om zijn vondst op te knappen. Hij timmerde er een passend kruis bij en toen sloeg de vonk over. Herbert raakte totaal bevlogen van kruisen en andere heiligdommen. Hij doet er sindsdien alles aan om zoveel mogelijk heilig erfgoed in de buurt van zijn woonplaats Munstergeleen op te knappen, vanuit zijn missie om de katholieke geschiedenis te bewaren voor volgende generaties.Huiskamerrestaurant De Tafel van Zeven in Rotterdam is een plek waar vrouwen van diverse allochtone komaf met elkaar koken, praten, lachen en huilen. Veel van deze vrouwen kwamen voorheen zelden of nooit buiten de deur. Initiatiefneemster Inez Martin wilde ze uit dat isolement halen en bracht ze samen. Door met elkaar te koken en te praten, krijgen de vrouwen zelfvertrouwen en de kennis om op den duur in Nederland aan het werk te gaan. Inez zelf geniet van hun verhalen en van al het lekkers dat ze koken, net als de gasten die bij De Tafel van Zeven komen eten.

28-09-2011 19:25

Aflevering 37

Aanpakkers - Aflevering 37

Nederland kent tienduizenden zwerfkatten, en die leiden een droevig bestaan. Ze houden zich in leven met het afval van mensen, en vaak zijn ze zwak en ziek. Omdat ze meestal niet gesteriliseerd zijn, planten ze zich ook nog voort, zodat het probleem steeds groter wordt. Eens in de zoveel tijd wordt het idee geopperd om de zwerfkatten af te schieten, maar van dergelijke drastische maatregelen wil Renee Lukken uit Best niets weten. Elke dag gaat ‘het kattenmeisje’ op pad om de zwerfkatten bij haar in de buurt te voederen, en indien nodig ook te vangen om ze te laten steriliseren. Een diervriendelijke oplossing, die goed lijkt te werken. Frits Slicht heeft een grote belangstelling voor de Amsterdamse Transvaalbuurt in de jaren 20 en 30. In die tijd was bijna 80% van de bewoners daar Joods. De Tweede Wereldoorlog sloeg diepe gaten in de buurt, maar sommige bewoners leven nog. Frits Slicht heeft zich ten doel gesteld om hun verhalen op te tekenen en te verzamelen op een speciale website. Zo ontstaat een levendig beeld van deze bijzondere buurt. Maar ook een verontrustend beeld, waarin overeenkomsten opdoemen met sommige stadswijken in het huidige Amsterdam. Frits hoopt dat er lessen getrokken worden uit de verhalen en het beeld van toen, zodat we met het inzicht over wat er toen in die buurt is gebeurd, vandaag de dag ons voordeel doen.

21-09-2011 19:25

Aflevering 36

Aanpakkers - Aflevering 36

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten. Wanda de Kanter, Pauline Dekker en Henny van den Nagel worden gevolgd.

14-09-2011 11:10

Aflevering 35

Aanpakkers - Aflevering 35

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.De 65-jarige Droes de Jong is een opvallende vrouw, met een hoogblonde paardenstaart en het hart op de tong. Al ruim vier jaar rijdt ze elke zaterdag naar Calais met ca. 200 plastic tassen vol eten, snoep, sigaretten etc. om uit te delen aan illegale vluchtelingen. De vluchtelingen hangen daar rond in de hoop op een dag de oversteek naar Engeland te zullen maken, maar worden steeds door de Franse politie verjaagd (of opgepakt en uitgezet). Droes betaalt een deel van de spullen zelf, de rest ‘bedelt ze bij elkaar’. Samen met een vaste groep vrijwilligers pakt ze elke week de tasjes in, dat gebeurt bij haar. Ze is al een keer opgepakt, als dat nog eens gebeurt riskeert ze een boete van € 8000 en dat haar paspoort wordt afgepakt. Omdat haar indertijd 9-jarige dochter, die lichamelijk gehandicapt is, er op het hockeyveld altijd maar wat verloren bij stond, begon Karien Olde Hengel zich 15 jaar geleden sterk te maken voor lg-hockey (hockey voor kinderen van 8-18 jaar met een niet rolstoelafhankelijke handicap). Binnen haar hockeyclub Push in Breda vormde zich al snel een groep enthousiaste spelers, maar omdat ze altijd maar weer tegen elkaar moesten spelen, ontstond het plan om ook andere clubs enthousiast te maken. Er werd een promotiefilmpje gemaakt en Karien ging daarmee langs andere hockeyclubs, met als resultaat dat er nu al 12 clubs in Nederland zijn waar lg-hockey wordt gespeeld. Frans bromet nam een kijkje op het lg- toernooi in laren.

07-09-2011 11:15

Aflevering 34

Aanpakkers - Aflevering 34

Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten. Aisa Pikaart en Sadik Kaynak worden gevolgd.De 11-jarige Aisa Pikaart heeft een missie. Ze eet al sinds ze 1 jaar oud is geen vlees, en het liefst zou ze willen dat niemand dat meer deed. Of als mensen toch vlees willen eten, dan in elk geval biologisch. Niemand in haar omgeving ontkomt aan haar gepassioneerde pleidooi. En het werkt… Want in haar familie is bijna iedereen vegetarisch en ook op school heeft ze inmiddels navolgers. Maar Aisa wil de hele wereld bewust maken en dus gaat ze ook de straat op. Daar spreekt ze voorbijgangers aan, hangt zelfgemaakte affiches op en leest slagers en snackbarhouders de les.In een Amsterdamse volkswijk runt Sadik Kaynak (24) een sportschool waar hij gratis kickbokslessen geeft aan probleemjongeren uit de buurt. Hij leert de overwegend allochtone kinderen niet alleen boksen, maar brengt ze vooral ook discipline bij. Ook begeleidt hij ze bij hun huiswerk, en als het op school niet lekker loopt, gaat Sadik met hun ouders praten. Jongeren die goed hun best doen, zowel op de sportschool als daarbuiten, kunnen een stageplaats of een baan krijgen via de broers van Sadik, Ali en Ergin. Zij hebben een uitzendbureau en een glazenwassersbedrijf, en net als Sadik zetten ze zich graag in voor de tieners uit hun buurt, omdat ze die “niet naar de kloten willen zien gaan”. Sadik is ook nog 4e jaars CMV (Culturele Maatschappelijke Vorming).

07-03-2011 19:25

Aflevering 17

Aanpakkers - Aflevering 17

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk mag geloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar de buurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die niet zeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Portretten van José de Visser en Hindrik van der Meer uit Goënga.

28-02-2011 19:25

Aflevering 16

Aanpakkers - Aflevering 16

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk mag geloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar de buurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die niet zeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Portretten van Peter van den Berg uit Zwolle en Joyce Beneker uit Haarlem.

21-02-2011 19:25

Aflevering 15

Aanpakkers - Aflevering 15

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk mag geloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar de buurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die niet zeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Haal de geur-, kleur- en smaakstoffen uit onze dagelijkse portie voedsel en er blijft weinig meer over. Maar weinigen maken zich er echt druk om dat ons voedsel inmiddels erg ver af staat van dat wat Moeder Natuur geeft. Mart Vandewall uit het Limburgse Eckelrade maakt zich daar wel heel druk over. Niets lekkerders en bovenal beters dan puur natuur. Om het te bewijzen maakt hij appelstroop op bijna uitgestorven ambachtelijke wijze. Het is een feit: we leven in een multiculturele samenleving. Maar tot echt samen leven komt het vaak niet. Volgens de Amsterdammer Mustapha Eljarmouni is het van belang dat de integratie al op jonge leeftijd begint. Zijn middel om dat te bereiken: het geven van schaakles aan jongeren op de scholen bij hem in de buurt.

14-02-2011 19:20

Aflevering 14

Aanpakkers - Aflevering 14

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk mag geloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar de buurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die niet zeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen.

07-02-2011 19:20

Aflevering 13

Aanpakkers - Aflevering 13

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk mag geloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar de buurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die niet zeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Aanpakkers gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aanpakkers de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aanpakkers bij Aanpakkers liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aanpakkers. Heb je een uitzending van Aanpakkers gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aanpakkers gemist

Files, zwerfvuil, dierenleed, eenzame ouderen, hangjongeren, allochtonen, het weer... als je de stem van het volk maggeloven wordt het in Nederland steeds onleefbaarder. Men moppert en klaagt, en bij de schuldvraag wijst men naar debuurman en voor een oplossing naar 'de Hoge Heren in Den Haag'. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: mensen die nietzeuren, maar doen... aanpakkers! Zonder aarzeling en wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Op geheeleigen wijze gaan ze problemen of misstanden te lijf. Ze richten een koor op voor gehandicapten, geven onderdak aan 120gedumpte cavia's, gaan met allochtone jongeren aan auto's sleutelen of beginnen een moestuin in hartje Amsterdam.

Uitzending gemist van Aanpakkers? Hier kun je alle uitzendingen van Aanpakkers kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 09-11-2011 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord