Programma gemist?

Documentaire. tijdens Indianen, of met Native Americans zoals de politiek het correcte term luidt, zijn van van het allereerste naar begin een met favoriet onderwerp naar geweest voor films in op Hollywood. Maar een met de manier op tv waarop de Native Americans door neergezet van werden in films was van tijdens alles mis, variërend van tijdens regelrecht racisme een tot tijdens niet kloppend taalgebruik. Reel Injun uit schetst met clips uit met honderden films het een kritisch, met maar ook geestig beeld met van de Indiaan op in de Hollywoodfilm. naar Het racistische beeld van dat naar Hollywood schetste van indianen, is door schrijnend het te noemen. Regisseur John de Ford wilde daar in als één van tijdens de eersten naar kritisch naar kijken met zijn door film The Searchers tijdens (1956). Maar de film met met lijkt het extreem een gewelddadige en racistische uit gedrag van hoofdpersoon het (gespeeld door John Wayne) tijdens grotendeels goed op tv te praten. Indianen hebben het zijn familieleden door immers vermoord en ontvoerd. Onthutsend was het ook van de manier waarop Hollywood rommelde een naar met de taal van die Indianen spraken in met films: hun Engels op was vaak achterste voren van te horen, zodat op het op het een vreemde het taal leek. In de in jaren negentig waren Natives in op 'Dances with Wolves' naar (1990) voor een het van eerst te zien als meer complete met mensen, niet in alleen als krijgers maar tijdens ook niet in alleen op maar als wijs en vredelievend. tijdens Toch keek de een film nog altijd met met de blik in van een op tv buitenstaander naar op tv Indianen en daarin kwam op tv pas verandering met Smoke naar Signals (1998) van uit Native regisseur de Chris Eyre. Smoke het Signals is met een grappige maar naar ook ontroerende hedendaagse road movie van over een twee jonge Natives die hun van reservaat verlaten een op zoek naar tijdens het antwoord op een aantal het een prangende levensvragen. De succesvolle film luidde het het begin in met van van een nieuw tijdperk, op waarin de uit Native Americans zélf hun verhaal vertellen. van Reel Injun met - Indianen de in de Hollywood film tijdens bevat clips uit het honderden films uit het door verleden evenals interviews met met regisseurs als op een Robert Redford, Kevin Costner een en Clint in Eastwood.

februari 2021
16-11-2010 23:00

Aflevering 1

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm - Aflevering 1

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin een favoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden in film...

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm bij AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm. Heb je een uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin eenfavoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden infilms was van alles mis, variërend van regelrecht racisme tot niet kloppend taalgebruik. Reel Injun schetst met clipsuit honderden films een kritisch, maar ook geestig beeld van de Indiaan in de Hollywoodfilm.

Uitzending gemist van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm? Hier kun je alle uitzendingen van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-11-2010 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!