Programma gemist?

Documentaire. een Indianen, of Native Americans op tv zoals door de politiek correcte op tv term luidt, zijn van het een allereerste begin een met favoriet onderwerp geweest op voor van films in Hollywood. Maar in met de manier waarop tijdens de Native tijdens Americans neergezet werden in films op tv was van van alles op tv mis, variërend van regelrecht racisme de tot niet kloppend met taalgebruik. Reel Injun schetst van met clips uit een honderden films een naar kritisch, met maar ook geestig tijdens beeld van de Indiaan in in de de Hollywoodfilm. Het een racistische beeld dat de Hollywood schetste van indianen, is schrijnend in van te noemen. Regisseur John een Ford wilde daar als uit één van de naar eersten kritisch naar het kijken met zijn uit film uit The Searchers (1956). in Maar de film een lijkt het extreem gewelddadige en racistische door gedrag van hoofdpersoon met (gespeeld door uit John Wayne) grotendeels goed in een te praten. Indianen hebben uit zijn familieleden immers uit vermoord en ontvoerd. Onthutsend op tv was op ook de manier op tv waarop Hollywood rommelde op met de taal die Indianen spraken met in een films: hun Engels was vaak op tv achterste voren te het horen, door zodat het tijdens op een vreemde tijdens taal leek. In de jaren de negentig waren het Natives in 'Dances with Wolves' met naar (1990) voor het eerst naar te zien uit als meer complete mensen, op tv niet alleen als krijgers de maar ook op tv niet alleen maar als de wijs en vredelievend. uit Toch keek de door film nog tijdens altijd met de blik van het een buitenstaander het naar Indianen de en daarin kwam in pas verandering met Smoke Signals de (1998) in van Native in regisseur Chris Eyre. Smoke Signals is van een grappige van maar ook ontroerende hedendaagse tijdens road tijdens movie over het twee jonge Natives de die hun reservaat verlaten op in zoek naar het antwoord op op een aantal van prangende levensvragen. een De succesvolle van film luidde op tv het begin in van een nieuw op tv op tijdperk, waarin de Native Americans op zélf hun verhaal vertellen. op tv Reel Injun - van tijdens Indianen in de in Hollywood film bevat clips uit door honderden films van uit het verleden evenals met interviews tijdens met regisseurs als Robert Redford, Kevin van Costner en het Clint uit Eastwood.

december 2021
16-11-2010 23:00

Aflevering 1

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm - Aflevering 1

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin een favoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden in film...

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm bij AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm. Heb je een uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin eenfavoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden infilms was van alles mis, variërend van regelrecht racisme tot niet kloppend taalgebruik. Reel Injun schetst met clipsuit honderden films een kritisch, maar ook geestig beeld van de Indiaan in de Hollywoodfilm.

Uitzending gemist van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm? Hier kun je alle uitzendingen van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-11-2010 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!