Programma gemist?

Documentaire. Indianen, of met Native Americans op tv zoals uit de politiek correcte term de luidt, zijn naar van het allereerste een begin een favoriet de onderwerp geweest voor een films in Hollywood. Maar met tijdens de manier waarop de de Native met Americans neergezet werden in tijdens films uit was van alles door mis, variërend van uit regelrecht racisme tot tijdens niet kloppend taalgebruik. naar Reel Injun schetst met clips uit uit honderden films een van kritisch, naar maar ook geestig uit beeld van de Indiaan in de de op tv Hollywoodfilm. Het racistische op beeld dat Hollywood schetste uit van indianen, is door schrijnend te noemen. Regisseur van John Ford een wilde op daar als één van de eersten de kritisch naar kijken het met op zijn film uit The Searchers (1956). uit Maar de film lijkt het door extreem gewelddadige en racistische in naar gedrag van hoofdpersoon (gespeeld door John in Wayne) grotendeels goed in te praten. in Indianen hebben zijn door familieleden immers vermoord het en ontvoerd. Onthutsend was in ook de de manier waarop de Hollywood rommelde met de op taal die Indianen van spraken in films: uit hun Engels was de vaak achterste voren te met tijdens horen, zodat het tijdens op een vreemde de taal leek. In de jaren van negentig waren Natives in het de 'Dances with Wolves' (1990) voor het van eerst te zien uit als meer door complete mensen, niet alleen door als op krijgers maar een ook niet alleen maar als wijs tijdens en vredelievend. Toch een in keek de film tijdens nog altijd met de een blik van een in buitenstaander naar Indianen en daarin van kwam pas de verandering met Smoke met Signals het (1998) van Native regisseur de Chris Eyre. door Smoke Signals is een grappige met maar ook door ontroerende hedendaagse door road movie over de twee jonge Natives die in hun reservaat verlaten op zoek met uit naar het antwoord op op een aantal prangende levensvragen. De op succesvolle film in luidde het begin in door naar van een nieuw tijdperk, waarin in de Native Americans in zélf hun verhaal tijdens vertellen. Reel Injun het - tijdens Indianen in de een Hollywood film bevat clips uit honderden van van films uit het verleden een evenals interviews met regisseurs het als Robert naar Redford, Kevin Costner en Clint naar de Eastwood.

juni 2021
16-11-2010 23:00

Aflevering 1

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm - Aflevering 1

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin een favoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden in film...

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm bij AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm. Heb je een uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin eenfavoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden infilms was van alles mis, variërend van regelrecht racisme tot niet kloppend taalgebruik. Reel Injun schetst met clipsuit honderden films een kritisch, maar ook geestig beeld van de Indiaan in de Hollywoodfilm.

Uitzending gemist van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm? Hier kun je alle uitzendingen van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-11-2010 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!