Programma gemist?

Documentaire. Indianen, de of Native het Americans zoals de door politiek correcte term luidt, zijn van naar van het allereerste in begin een favoriet onderwerp de geweest voor naar films in Hollywood. Maar met de op tv manier waarop uit de Native Americans in neergezet werden in een films het was van alles mis, variërend van het regelrecht racisme door tot naar niet kloppend taalgebruik. uit Reel Injun schetst met clips naar uit met honderden films een kritisch, maar ook op geestig beeld van een de Indiaan in in in de Hollywoodfilm. Het racistische beeld van dat op Hollywood schetste van een indianen, is schrijnend te noemen. Regisseur naar John Ford wilde van daar als naar één van de eersten het met kritisch naar kijken met zijn film een op tv The Searchers (1956). met Maar de film lijkt het de extreem gewelddadige en door racistische van gedrag van hoofdpersoon op (gespeeld door John met Wayne) grotendeels goed te naar praten. Indianen op tv hebben zijn familieleden immers vermoord en het ontvoerd. Onthutsend uit was ook de manier in waarop Hollywood rommelde het met de het taal naar die Indianen spraken in films: op hun Engels op tv was vaak achterste van voren te met horen, zodat het op met een vreemde op tv taal leek. In de jaren negentig van waren Natives in in 'Dances with Wolves' uit uit (1990) voor het eerst het te zien als meer complete door mensen, niet het alleen als krijgers van maar ook niet alleen de maar als wijs op en vredelievend. Toch uit keek tijdens de film nog altijd de met de blik op tv van een buitenstaander naar op het Indianen en daarin kwam met pas verandering met naar Smoke Signals tijdens (1998) van Native regisseur Chris tijdens Eyre. Smoke door Signals is van een grappige maar ook ontroerende het hedendaagse road met movie over twee jonge met Natives die hun reservaat door het verlaten op zoek naar op het antwoord op een door aantal op prangende levensvragen. De een succesvolle film luidde door het begin in van met een nieuw in tijdperk, waarin de Native Americans zélf het hun verhaal vertellen. van van Reel Injun - Indianen in van de Hollywood tijdens film bevat clips van uit honderden films uit van het verleden evenals interviews op tv met regisseurs een als Robert Redford, Kevin de Costner naar en Clint door Eastwood.

november 2020
16-11-2010 23:00

Aflevering 1

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm - Aflevering 1

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin een favoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden in film...

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm bij AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm. Heb je een uitzending van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm gemist

Documentaire. Indianen, of Native Americans zoals de politiek correcte term luidt, zijn van het allereerste begin eenfavoriet onderwerp geweest voor films in Hollywood. Maar met de manier waarop de Native Americans neergezet werden infilms was van alles mis, variërend van regelrecht racisme tot niet kloppend taalgebruik. Reel Injun schetst met clipsuit honderden films een kritisch, maar ook geestig beeld van de Indiaan in de Hollywoodfilm.

Uitzending gemist van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm? Hier kun je alle uitzendingen van AVRO Close up: Reel injun - Indianen in de Hollywoodfilm kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-11-2010 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!