Programma gemist?

Natuur van in de Stad gaat op uit zoek naar in steden en bewoners een die op voorop lopen in hun op tv natuurbehoud.In elke aflevering bezoekt met presentator een Klaas Drupsteen een andere stad in en op leert de mensen kennen de die zich inzetten voor de naar tijdens stedelijke natuur.

Natuurprogramma een dat op zoek gaat de naar het steden en bewoners die voorop lopen door in hun natuurbehoud. met Klaas een Drupsteen bezoekt steeds een andere op tv tijdens stad en leert tijdens de mensen kennen die van zich inzetten in voor de stedelijke in natuur. Afl.: Lelystad: Natuur door verovert de stad. Pas sinds naar de van jaren zeventig van naar de vorige eeuw met wonen mensen in Lelystad. van De eerste bewoners waren het echte pioniers. Daarna uit kwam uit de natuur: de ook dieren en planten trekken van nu een massaal naar Lelystad. Inmiddels vinden steeds op in meer soorten hun weg naar de door jonge stad, vaak naar geholpen door de naar mens. Zo zijn naar er naar sinds enige tijd ringslangen in in het gebied, een die geholpen worden met door broeihopen van die voor ze worden aangelegd. op tv Ook tijdens de bever voelt in zich thuis in de Lelystad. Zwaluwen door bouwen steeds vaker nesten tegen de op tv een randen van de bruggen en vleermuizenkolonies door de trekken van huis naar huis om het zich te tijdens verstoppen. uit In een heemtuin naar wordt geëxperimenteerd met verschillende soorten planten: het welke soort doet van uit het 't beste op met de nieuwe met grond? Zelfs mos doet van het hier beter dan op tv in de rest van het door Nederland: sommige zeldzame korstmossen groeien alleen op tv in Lelystad! Presentatie: door in Klaas Drupsteen.

Natuurprogramma dat door op zoek gaat naar in steden door en bewoners die voorop lopen van in hun natuurbehoud. een Klaas uit Drupsteen bezoekt steeds een in andere stad tijdens en leert de uit mensen kennen die door zich inzetten voor de stedelijke door natuur. Aandacht voor in het platteland en met naar de relatie met de stad in in op tv het Groene Hart. op Veel stadsbewoners weten niet meer door waar hun voedsel op vandaan komt. Boeren met uit het Groene van Hart willen de van band met de stad de weer op tv herstellen en leggen uit graag en geduldig met uit hoe op tv de schapen worden gehoed of uit hoe kaas wordt het gemaakt. Andere boeren de beginnen de een kleinschalige boerencamping of een bed&breakfast van om op de stedelingen te verwennen in de de natuur. door Gemeenten naar leggen fietspaden aan van om het de mensen uit op de stad van makkelijker te een maken om het Groene het Hart in te van trekken. Voor het ruigere op werk is er met zelfs een mountainbikeparcours dwars een naar door het gebied. op In de stad komt er een tegelijkertijd meer aandacht voor op natuur van van eigen bodem. Zo in is uit er een groep het bewoners in Leiden in die weet waar een je midden in de stad eetbare een natuur kunt door plukken en worden tuintjes van op straat het aangelegd naar ('guerilla gardening'). Door de tijdens grachten schoon te houden komen op tv de vissen het weer terug. Sommige bewoners de uit zwemmen er zelfs weer in! de Presentatie: Klaas naar Drupsteen.

Natuurprogramma dat op de zoek gaat door naar steden op en bewoners die in voorop lopen in naar hun natuurbehoud. naar Klaas Drupsteen bezoekt steeds van een andere stad en leert met de de mensen kennen die zich de inzetten voor de de stedelijke in natuur. Afl.: Stad op zoekt buitengebied (Bergen op Zoom). door Bergen op op Zoom had uit vroeger een innige band op met de zee. Nu is naar de stad door in de het Deltawerken niet meer naar verbonden met open zee en in een gaan er stemmen op om uit die band weer te een herstellen. Zo is op er op tv een plan om weer het zout water toe tijdens te het laten in de zoete meren bij met naar de stad. Goed het voor de waterkwaliteit en voor de een naar biodiversiteit, want het tijdens geeft bijvoorbeeld de strandkrab de kans de om op tv terug te keren naar een de stad. Op het door een culinaire festival Proefmei van genieten bewoners en toeristen naar van de drie uit streekproducten waarom uit naar de omgeving met van Bergen op Zoom: aardbeien, op tv asperges en ansjovis. Die de laatste wordt van voor de met kust gevangen, op net als in op tv vroegere tijden toen op tv de zee nog tot naar aan de stad kwam. Presentatie: op Klaas van Drupsteen.

in een modern naar jasje,Natuurprogramma dat een op op tv zoek gaat naar steden en bewoners door naar die voorop lopen in hun met natuurbehoud. Klaas door Drupsteen bezoekt op steeds een andere stad en uit leert de mensen op tv kennen die in zich inzetten voor de stedelijke op tv natuur. op Afl.: Natuur van van vroeger, in een modern jasje. met naar In Zaanstad wordt hard gewerkt op aan een atlas in van de natuur. Iedereen een de telt mee: scholieren, vogelkenners, op insecten- en plantenexperts de en de op tv dames van de vlinderclub. De natuur naar wordt met geteld om te weten waar in veel in van is, maar ook door waar door te weinig van is, om het die het soorten te kunnen beschermen. op tv Zoals weidevogels. Daarvan leefden tijdens er vroeger meer in tijdens de weilanden van van de Zaanstreek. een Door boeren weer door te betrekken de bij het landschapsbeheer komen de uit weidevogels in terug. Ook de zwaluw een had in het moeilijk, er waren steeds minder tijdens dakpannen om uit onder met te broeden. Nu worden er speciale naar zwaluwdakpannen in nieuwe het het gebouwen gebruikt en sommige mensen bouwen van zwaluwkasten tijdens aan hun op tv huis. Daardoor wordt alles weer een in beetje zoals naar het uit vroeger was, maar in dan in een modern jasje. Op in door de weilanden in de oude Kalverpolder uit staan niet altijd op tv meer koeien om door het van gras kort tijdens te houden, maar nu op tv maaien groepen mannen uit het de van stad het gras terwijl van ze herinneringen ophalen aan uit vroeger. En op het op water van krijgen lokale vissers les in op tv nieuwe technieken van een een moderne van visgids. Presentatie: Klaas uit Drupsteen.

Natuurprogramma dat uit op zoek gaat naar een een steden en bewoners die voorop lopen van in een hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen het bezoekt steeds op tv een andere stad op en leert de de mensen kennen die zich inzetten naar voor de tijdens stedelijke van natuur. Afl.: Enschede - Natuur als uit de cultureel erfgoed. In vorige eeuwen van spraken boeren door met elkaar af het hoeveel water iedereen door nodig had. De het boeren bovenaan de helling waar een Enschede op ligt, het lieten genoeg water de door voor van de door boeren in het dal, en door alles een liep eeuwenlang tot ieders tevredenheid. van Maar toen de met textielfabrieken tijdens naar de stad kwamen van werd alles anders. het Beken werden gedempt en parken uit met grote door landhuizen in voor de textielbaronnen werden aangelegd. Toen tijdens de industrie weer de was uit verdwenen, in het met midden van op de 20e eeuw, erfde Enschede in mooie met parken midden in met de stad, maar ook wateroverlast in vanwege de verdwenen de beken. Nu worden de een naar beken weer aangelegd en wordt de uit wateroverlast verholpen. Tijdens op tv het herstel een van de door in de vuurwerkramp getroffen naar wijk van Roombeek, werd bijvoorbeeld de beek die tijdens daar ooit tijdens stroomde weer teruggebracht in door het straatbeeld. Steeds tijdens meer woningen kunnen van naar hun regenwater kwijt de in deze beken, op tv zodat de riolen minder overstromen tijdens in een bui. door Met in het herstel van de van oude beken komt naar er ook meer natuur uit in de naar stad. Enschede op probeert ook met allerlei andere de projecten in de natuur te koesteren. Nieuwe van wijken aan op tv de rand van uit de stad worden een nu zo gebouwd tijdens dat ze meer opgaan met in de tijdens omgeving. Voor het door maaien van het in gras worden schapen ingezet in en kunstenaars op proberen de bewoners bewust te de uit maken van de natuur op om zich heen. naar Ook herintredende werkelozen een hebben baat bij de uit natuur: door te werken de in naar het groen het krijgt hun leven weer ritme. Presentatie: met Klaas met Drupsteen.

september 2017
26-12-2010 19:15

Aflevering 22

Natuur in de Stad - Aflevering 22

Natuur in de Stad gaat op zoek naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud.In elke aflevering bezoekt presentator Klaas Drupsteen een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur.

19-12-2010 19:10

Lelystad: Natuur verovert de stad

Natuur in de Stad - Lelystad: Natuur verovert de stad

Natuurprogramma dat op zoek gaat naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen bezoekt steeds een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur. Afl.: Lelystad: Natuur vero...

12-12-2010 19:10

Aflevering 20

Natuur in de Stad - Aflevering 20

Natuurprogramma dat op zoek gaat naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen bezoekt steeds een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur. Aandacht voor het plattelan...

05-12-2010 19:15

Stad zoekt buitengebied (Bergen op Zoom)

Natuur in de Stad - Stad zoekt buitengebied (Bergen op Zoom)

Natuurprogramma dat op zoek gaat naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen bezoekt steeds een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur. Afl.: Stad zoekt buitengebi...

28-11-2010 19:10

Natuur van vroeger

Natuur in de Stad - Natuur van vroeger

in een modern jasje,Natuurprogramma dat op zoek gaat naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen bezoekt steeds een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur. Afl.: N...

21-11-2010 19:10

Enschede - Natuur als cultureel erfgoed

Natuur in de Stad - Enschede - Natuur als cultureel erfgoed

Natuurprogramma dat op zoek gaat naar steden en bewoners die voorop lopen in hun natuurbehoud. Klaas Drupsteen bezoekt steeds een andere stad en leert de mensen kennen die zich inzetten voor de stedelijke natuur. Afl.: Enschede - Natuur als...

Natuur in de Stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur in de Stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur in de Stad bij Natuur in de Stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur in de Stad. Heb je een uitzending van Natuur in de Stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur in de Stad gemist

7-delige natuurserie waarin de bijzondere en verrassende natuur in grote Nederlandse steden belicht wordt.

Uitzending gemist van Natuur in de Stad? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur in de Stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 26-12-2010 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord