Programma gemist?

Quiz. op Zitten de échte knappe koppen naar van Nederland bij de de universiteiten op tv of door bij de ontwerpers? De achttiende editie het van De op Nationale in Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team naar door van ontwerpers neemt het op tegen uit drie wetenschappers. Deze naar zes mannen uit en vrouwen stellen het hun op creativiteit en kennis op de proef. van De met kijkers thuis kunnen live via het internet meespelen de en hun wetenschapskennis naar testen. De naar drie wetenschappers die in de eer met van de academische wereld moeten de gaan verdedigen uit zijn: theoretisch door natuurkundige Erik Verlinde, winnaar van tijdens de prestigieuze NWO-Spinozapremie met die bezig op tv is met een het aanvulling op de Wetten van een Newton, biologe Christa uit Testerink, op die onderzoek doet naar uit stress door bij planten en aldus naar bijdraagt tot met het oplossen van het wereldvoedselprobleem, tijdens en uit Peter-Paul Verbeek, de wetenschapsfilosoof van die zich tijdens waagt op het glibberige pad van tijdens ethiek en technologie. met op tv De ontwerpers die het met wetenschappelijke team uitdagen met zijn Piet Hein Eek, ontwerper, met van ondernemer en zelfverklaard de alleswiller, Vera Yanovshtchinsky, de leukste op architect naar van Nederland, en Marlies Dekkers, op tv Nederlands meest bekende, succesvolle op tv en ambitieuze door lingerie-ontwerpster. De muziek wordt door verzorgd door dj op tv Saint Paul. Presentatie: het op tv Lottie Hellingman, Rob van tijdens Hattum.

Quiz. een Journalisten en wetenschappers een pakken elkaar hard aan. naar Kijkers kunnen de live via internet meespelen. tijdens Zitten de échte van knappe koppen op van Nederland bij de universiteiten op tv op tv of bij de media? De zeventiende door editie de van De Nationale de Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een met in team van journalisten naar neemt het op tegen uit drie wetenschappers. Deze zes het mannen en vrouwen in stellen in hun creativiteit en kennis tijdens op de proef. Nieuw tijdens element van de naar quiz door is dat de kijkers uit thuis via internet naar kunnen meespelen en hun een wetenschapskennis kunnen testen. naar De drie wetenschappers het die naar de eer van de een academische wereld moeten gaan verdedigen in zijn wiskundige Remco naar van der de Hofstad, astronoom Marijke tijdens Haverkorn en hoogleraar uit sensorsystemen Albert van den met een Berg, tevens winnaar van met de grootste wetenschappelijk op tv prijs Nederland: tijdens de Spinozapremie. Drie journalisten, die het uit op wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke op Pijpers, onder anderen de presentatrice bij BNR Nieuwsradio, op Harm Ede op tv Botje de van Vrij Nederland en Hassnae door Bouazza. in Zij schrijft onder meer voor NRC een en de met Volkskrant. op tv De jury bestaat uit Marten Scheffer op tv de (Spinozalaureaat én winnaar NWQ 2009) en naar Salomon uit Kroonenberg (wetenschapper, op tv columnist én winnaar NWQ 1999). Er uit is een gastoptreden met van illusioniste Sittah van en muziek van het de band The van Beatbusters. naar Dit jaar kunnen kijkers voor met de het eerst ook thuis meegespelen met tijdens de tijdens quiz. Met de laptop op tv op een schoot kunnen zij spelen tegen de de op tv rest van Nederland. de Naast de eeuwige roem als tijdens dé de winnaar van de met allereerste Online Nationale Wetenschapsquiz, maken ze naar ook kans op naar een uniek met decorstuk uit in één van de naar quizvragen. Via de VPRO-site kunnen met kijkers zich door aanmelden om de tijdens quiz mee van te spelen. Hier kunnen deelnemers op tv ook vast door vragen van door voorgaande jaren oefenen. Presentatie: Lottie naar een Hellingman, Rob van het Hattum.

januari 2021
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!