Programma gemist?

Quiz. Zitten de de échte knappe koppen op tv van het Nederland bij van de universiteiten of uit bij de ontwerpers? De achttiende editie uit van De Nationale naar van Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team naar van ontwerpers neemt een het op het tegen drie van wetenschappers. Deze zes mannen de en vrouwen stellen hun van creativiteit het en kennis op de uit proef. in De kijkers thuis kunnen live de via internet meespelen op tv en de hun wetenschapskennis testen. een De drie wetenschappers die van de eer van van de academische wereld met moeten gaan op verdedigen zijn: theoretisch natuurkundige Erik Verlinde, het winnaar uit van de het prestigieuze NWO-Spinozapremie die van bezig is met een een aanvulling op de op Wetten van Newton, biologe op Christa Testerink, tijdens die onderzoek doet naar stress uit een bij planten en aldus bijdraagt tot uit het oplossen in van het wereldvoedselprobleem, het en door Peter-Paul Verbeek, de wetenschapsfilosoof die zich op tv waagt op in het glibberige door pad van ethiek en het technologie. De van ontwerpers die in het wetenschappelijke team op uitdagen zijn Piet Hein Eek, van ontwerper, ondernemer het en zelfverklaard alleswiller, Vera Yanovshtchinsky, tijdens de leukste architect een met van Nederland, en Marlies Dekkers, uit Nederlands tijdens meest bekende, succesvolle en ambitieuze lingerie-ontwerpster. met de De muziek wordt een verzorgd door dj naar Saint Paul. Presentatie: Lottie Hellingman, Rob van van met Hattum.

Quiz. Journalisten door en het wetenschappers pakken elkaar tijdens hard aan. Kijkers kunnen live via het internet meespelen. uit Zitten de échte op knappe in koppen van Nederland bij de universiteiten door of bij de tijdens media? naar De zeventiende editie het van De Nationale Wetenschapsquiz moet op uit uitsluitsel geven. Een team van uit journalisten met neemt het op tegen drie wetenschappers. naar de Deze zes mannen op tv en vrouwen stellen hun creativiteit en in kennis op in de proef. in Nieuw element op van de quiz is dat de op tv kijkers naar thuis via een internet kunnen meespelen en hun wetenschapskennis met kunnen van testen. De drie wetenschappers op die de eer uit van de academische naar wereld moeten gaan een verdedigen zijn tijdens wiskundige Remco van een der Hofstad, astronoom op tv Marijke Haverkorn naar en hoogleraar sensorsystemen Albert van den naar Berg, tevens winnaar het een van de grootste wetenschappelijk prijs Nederland: op de in Spinozapremie. Drie journalisten, die naar het wetenschappelijke tijdens team uitdagen de zijn Harmke Pijpers, onder anderen in presentatrice bij naar BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje op van Vrij door Nederland en uit Hassnae Bouazza. Zij een schrijft onder meer voor NRC tijdens door en de Volkskrant. een De jury bestaat uit een Marten Scheffer (Spinozalaureaat én naar winnaar een NWQ 2009) en Salomon Kroonenberg (wetenschapper, naar het columnist én winnaar NWQ 1999). Er op tv is een uit gastoptreden uit van illusioniste Sittah en muziek van uit de van band The Beatbusters. naar Dit jaar kunnen kijkers voor tijdens het tijdens eerst ook thuis meegespelen met op de quiz. een Met de laptop op het schoot kunnen naar zij spelen een tegen de op rest van Nederland. Naast de eeuwige de roem als door dé winnaar het van de allereerste Online Nationale op tv in Wetenschapsquiz, maken ze op tv ook kans op een uniek decorstuk door tijdens uit één van naar de quizvragen. Via de op VPRO-site kunnen kijkers uit zich aanmelden om de quiz tijdens mee te spelen. naar tijdens Hier kunnen deelnemers ook op tv vast vragen van voorgaande jaren naar oefenen. Presentatie: Lottie van Hellingman, Rob op van op tv Hattum.

oktober 2020
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!