Programma gemist?

Quiz. in Zitten de échte knappe koppen op van naar Nederland bij de universiteiten het of bij met de ontwerpers? De achttiende editie tijdens van met De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel door geven. Een team de van ontwerpers neemt tijdens het op een tegen drie wetenschappers. Deze tijdens zes mannen van en vrouwen op stellen hun creativiteit en een kennis op op tv de proef. De kijkers thuis van kunnen live via tijdens internet meespelen naar en hun wetenschapskennis de testen. naar De drie wetenschappers die de eer naar van de academische een wereld moeten de gaan verdedigen zijn: uit theoretisch natuurkundige met Erik Verlinde, winnaar van de door prestigieuze NWO-Spinozapremie die uit in bezig is met een een aanvulling op de Wetten het van Newton, biologe een Christa Testerink, een die onderzoek naar doet naar stress bij tijdens planten en aldus bijdraagt tot op tv van het oplossen van het wereldvoedselprobleem, door en naar Peter-Paul Verbeek, de door wetenschapsfilosoof die zich waagt op het het glibberige naar pad van ethiek en op technologie. De ontwerpers het die een het wetenschappelijke team uitdagen door zijn Piet Hein de Eek, ontwerper, ondernemer een en zelfverklaard alleswiller, Vera Yanovshtchinsky, een de leukste uit architect van Nederland, en tijdens door Marlies Dekkers, Nederlands meest bekende, succesvolle met en ambitieuze lingerie-ontwerpster. met het De muziek wordt verzorgd door dj uit Saint Paul. Presentatie: naar Lottie Hellingman, op tv Rob van het Hattum.

Quiz. een Journalisten en van wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers in kunnen live via het internet meespelen. tijdens Zitten op tv de échte knappe koppen het van Nederland bij de door universiteiten of bij de naar media? De zeventiende met editie van De de Nationale Wetenschapsquiz moet naar uitsluitsel geven. Een door de team van journalisten het neemt het op tegen drie de wetenschappers. van Deze zes mannen uit en vrouwen stellen hun door creativiteit en kennis in op de proef. Nieuw uit element van met de quiz op tv is dat de tijdens kijkers thuis via door internet kunnen meespelen en hun een wetenschapskennis kunnen testen. De naar drie wetenschappers die de de door eer van het de academische wereld moeten gaan verdedigen door zijn de wiskundige Remco van der het Hofstad, astronoom een Marijke Haverkorn en hoogleraar tijdens sensorsystemen tijdens Albert van den Berg, tevens winnaar op van de grootste met wetenschappelijk prijs een Nederland: de door Spinozapremie. Drie journalisten, die in het met wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke Pijpers, in onder naar anderen presentatrice bij tijdens BNR Nieuwsradio, Harm het Ede Botje van Vrij in Nederland en in Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder tijdens meer voor een NRC en met de Volkskrant. de De jury bestaat uit Marten Scheffer op tv van (Spinozalaureaat én winnaar NWQ 2009) en het Salomon op tv Kroonenberg (wetenschapper, in columnist én winnaar NWQ uit 1999). Er is een een gastoptreden van door illusioniste Sittah en de muziek van de band The het naar Beatbusters. Dit jaar in kunnen kijkers voor het eerst van ook thuis meegespelen het met in de quiz. Met de laptop tijdens op schoot kunnen zij naar spelen tegen de in rest op tv van Nederland. Naast de op eeuwige roem als door dé winnaar het van de met allereerste Online Nationale Wetenschapsquiz, maken ze het ook kans op uit een uniek door decorstuk uit één naar van de van quizvragen. Via op de VPRO-site kunnen kijkers op zich aanmelden om op de quiz mee tijdens te spelen. Hier met kunnen deelnemers ook vast vragen op van van voorgaande jaren oefenen. Presentatie: op Lottie Hellingman, Rob van door door Hattum.

september 2021
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!