Programma gemist?

Quiz. van Zitten de échte uit knappe koppen van Nederland in bij door de universiteiten of in bij de ontwerpers? De op achttiende editie uit van De Nationale Wetenschapsquiz met moet uitsluitsel geven. Een team uit van ontwerpers neemt in het door op tegen tijdens drie wetenschappers. Deze in zes mannen en vrouwen stellen tijdens hun creativiteit en kennis uit op de een proef. De kijkers thuis de kunnen live in via internet op meespelen en hun wetenschapskennis in testen. van De drie wetenschappers die door de eer van de in academische wereld moeten gaan tijdens verdedigen zijn: theoretisch het naar natuurkundige Erik Verlinde, winnaar van van de prestigieuze NWO-Spinozapremie die van bezig op is met tijdens een aanvulling op met de Wetten van Newton, van biologe Christa op tv Testerink, die onderzoek doet naar stress in bij planten op tv en aldus bijdraagt door tot uit het oplossen van in het wereldvoedselprobleem, en Peter-Paul Verbeek, tijdens de wetenschapsfilosoof die het zich waagt op het tijdens het glibberige pad van ethiek en technologie. op De ontwerpers de die met het wetenschappelijke team het uitdagen zijn Piet Hein Eek, ontwerper, uit ondernemer en naar zelfverklaard alleswiller, Vera uit Yanovshtchinsky, in de leukste architect van Nederland, en uit met Marlies Dekkers, Nederlands uit meest bekende, succesvolle met en ambitieuze lingerie-ontwerpster. De muziek wordt op tv verzorgd door tijdens dj tijdens Saint Paul. Presentatie: Lottie Hellingman, Rob het van in Hattum.

Quiz. Journalisten naar en wetenschappers pakken tijdens elkaar hard van aan. Kijkers kunnen met live via internet met meespelen. Zitten de échte knappe op tv koppen een van Nederland tijdens bij de universiteiten of bij op tv de media? De door zeventiende tijdens editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet op tv door uitsluitsel geven. Een team van journalisten op tv neemt een het op op tegen drie wetenschappers. Deze een zes mannen en vrouwen stellen de hun creativiteit en tijdens kennis op tv op de proef. op Nieuw element van in de quiz is tijdens dat de kijkers op thuis via uit internet kunnen meespelen uit en hun wetenschapskennis kunnen testen. op tv De drie naar wetenschappers die de in eer van de een academische wereld door moeten gaan verdedigen zijn wiskundige Remco een van der Hofstad, uit astronoom Marijke Haverkorn van en hoogleraar van sensorsystemen Albert van op tv den op Berg, tevens winnaar van de grootste uit de wetenschappelijk prijs Nederland: de de Spinozapremie. Drie door journalisten, die het op wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke de Pijpers, onder anderen presentatrice met bij BNR Nieuwsradio, in op tv Harm Ede Botje van de Vrij Nederland en uit Hassnae Bouazza. Zij uit schrijft onder in meer voor NRC en de Volkskrant. van De een jury bestaat tijdens uit Marten Scheffer (Spinozalaureaat én door winnaar NWQ op tv 2009) en Salomon Kroonenberg naar (wetenschapper, met columnist én winnaar op tv NWQ 1999). Er een is een gastoptreden van illusioniste met Sittah een en muziek van de op band The Beatbusters. Dit jaar van kunnen een kijkers voor naar het eerst ook thuis meegespelen met in de het quiz. Met de laptop op naar door schoot kunnen zij met spelen tegen de rest naar van Nederland. Naast de eeuwige uit roem uit als dé winnaar van op de allereerste door Online Nationale Wetenschapsquiz, maken tijdens ze ook naar kans op uit een uniek decorstuk uit één van van de quizvragen. op Via het de VPRO-site kunnen kijkers de zich aanmelden om de naar quiz door mee te spelen. Hier met kunnen deelnemers naar ook vast vragen van voorgaande met jaren oefenen. een Presentatie: Lottie Hellingman, Rob het van naar Hattum.

mei 2021
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!