Programma gemist?

Quiz. Zitten de een échte met knappe koppen de van Nederland bij een de universiteiten of bij de een ontwerpers? door De achttiende editie van De het Nationale Wetenschapsquiz met moet uitsluitsel geven. Een op team van ontwerpers in neemt het op de tegen drie wetenschappers. Deze door een zes mannen en vrouwen naar stellen hun creativiteit en kennis uit op de naar proef. De kijkers thuis op uit kunnen live via internet meespelen en op hun wetenschapskennis testen. tijdens De drie wetenschappers tijdens die naar de eer van de academische van wereld moeten uit gaan verdedigen zijn: met theoretisch natuurkundige Erik Verlinde, op tv op winnaar van de prestigieuze NWO-Spinozapremie op tv die naar bezig is met een aanvulling op een de Wetten van uit Newton, biologe tijdens Christa naar Testerink, die onderzoek doet naar naar stress bij tijdens planten en aldus bijdraagt van tot het door oplossen van het met wereldvoedselprobleem, en Peter-Paul met Verbeek, de wetenschapsfilosoof van die zich waagt op het het glibberige pad van de ethiek en naar technologie. De ontwerpers het die het wetenschappelijke team op tv met uitdagen zijn Piet Hein Eek, in ontwerper, ondernemer en zelfverklaard met van alleswiller, Vera Yanovshtchinsky, de de leukste architect van Nederland, naar en naar Marlies Dekkers, Nederlands meest bekende, succesvolle een en ambitieuze lingerie-ontwerpster. op De muziek in wordt verzorgd door dj uit Saint Paul. tijdens Presentatie: Lottie Hellingman, op Rob van door Hattum.

Quiz. Journalisten en tijdens wetenschappers van pakken elkaar hard aan. van Kijkers kunnen op live via internet tijdens meespelen. Zitten van de échte knappe koppen van Nederland met tijdens bij de universiteiten op tv of bij de tijdens media? De zeventiende editie van De een Nationale door Wetenschapsquiz moet uitsluitsel uit geven. Een in team van journalisten neemt het op op tegen drie door wetenschappers. door Deze zes mannen en vrouwen het stellen hun creativiteit en naar in kennis op de proef. een Nieuw element van de met quiz is dat de het kijkers thuis via met internet kunnen meespelen een tijdens en hun wetenschapskennis kunnen testen. De door drie wetenschappers van die de het eer van naar de academische wereld moeten door gaan verdedigen zijn op wiskundige Remco van der met Hofstad, een astronoom Marijke Haverkorn en hoogleraar sensorsystemen in Albert van een den Berg, tevens winnaar uit van de de grootste wetenschappelijk prijs tijdens Nederland: de Spinozapremie. een Drie journalisten, die het het wetenschappelijke team uitdagen uit zijn het Harmke Pijpers, tijdens onder anderen presentatrice bij BNR Nieuwsradio, een van Harm Ede Botje een van Vrij Nederland en op tv Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder van meer voor op NRC naar en de Volkskrant. door De jury bestaat uit Marten met Scheffer (Spinozalaureaat naar én winnaar NWQ naar 2009) en door Salomon Kroonenberg (wetenschapper, columnist én winnaar uit NWQ 1999). Er een is door een gastoptreden van het illusioniste Sittah en muziek van op tv de band The naar Beatbusters. Dit op jaar door kunnen kijkers voor het eerst ook tijdens thuis in meegespelen met de quiz. van Met de laptop op in schoot op kunnen zij spelen tegen naar de van rest van Nederland. Naast de door eeuwige op roem als dé winnaar uit van de allereerste Online Nationale op tv tijdens Wetenschapsquiz, maken ze ook naar kans op een uniek op tv decorstuk uit één op tv van de quizvragen. uit Via de VPRO-site kunnen door kijkers zich aanmelden de om de quiz op tv naar mee te spelen. Hier kunnen op deelnemers ook de vast vragen van op voorgaande jaren met oefenen. Presentatie: Lottie Hellingman, met Rob van door Hattum.

mei 2020
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!