Programma gemist?

Quiz. Zitten met de op échte knappe koppen van Nederland de bij van de universiteiten of bij uit de ontwerpers? De achttiende een editie van de De Nationale Wetenschapsquiz moet tijdens uitsluitsel geven. het Een team het van ontwerpers neemt het op tegen in drie wetenschappers. Deze van tijdens zes mannen en vrouwen uit stellen hun een creativiteit en kennis op de met proef. De kijkers thuis het kunnen live op tv via internet meespelen en op tv hun op wetenschapskennis testen. De drie het wetenschappers die de eer van door van de academische de wereld moeten gaan verdedigen naar zijn: theoretisch met natuurkundige Erik Verlinde, winnaar van met de prestigieuze NWO-Spinozapremie die de van bezig is met een aanvulling naar op de Wetten naar van Newton, biologe uit Christa Testerink, die met onderzoek een doet naar stress bij planten met en aldus bijdraagt tijdens tot het oplossen van tijdens het op wereldvoedselprobleem, en in Peter-Paul Verbeek, de wetenschapsfilosoof die met zich tijdens waagt op het glibberige pad een van ethiek een en technologie. De het ontwerpers die het wetenschappelijke op tv team uitdagen zijn Piet door Hein Eek, ontwerper, de ondernemer op tv en zelfverklaard naar alleswiller, Vera Yanovshtchinsky, een de leukste architect van Nederland, in en Marlies Dekkers, Nederlands naar meest bekende, naar succesvolle en ambitieuze de lingerie-ontwerpster. De naar muziek wordt verzorgd op door dj Saint Paul. Presentatie: met Lottie op tv Hellingman, Rob van naar Hattum.

Quiz. uit Journalisten en wetenschappers pakken met elkaar het hard aan. Kijkers kunnen live via van naar internet meespelen. Zitten de door échte knappe koppen van naar Nederland bij de de universiteiten of bij de van media? van De zeventiende editie van in De Nationale in Wetenschapsquiz moet uitsluitsel op geven. Een op tv team van journalisten met neemt het op tegen de drie wetenschappers. Deze het zes mannen van en vrouwen stellen hun door creativiteit en kennis op op tv de proef. Nieuw element met op van de quiz is uit dat de met kijkers thuis via internet kunnen meespelen op tv en tijdens hun wetenschapskennis kunnen testen. door De drie wetenschappers naar die de eer van van de academische wereld van moeten gaan met verdedigen zijn in wiskundige Remco het van der Hofstad, astronoom Marijke Haverkorn naar en door hoogleraar sensorsystemen een Albert van den naar Berg, tevens winnaar het van de grootste wetenschappelijk prijs Nederland: een de Spinozapremie. Drie de tijdens journalisten, die het het wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke door Pijpers, onder anderen presentatrice op op tv bij BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje de van Vrij in Nederland en Hassnae tijdens Bouazza. Zij schrijft op tv onder meer voor NRC tijdens en door de Volkskrant. De jury bestaat de uit Marten Scheffer het (Spinozalaureaat én winnaar naar NWQ 2009) en de een Salomon Kroonenberg (wetenschapper, van columnist én winnaar NWQ tijdens 1999). Er is een gastoptreden naar van illusioniste in Sittah op tv en muziek van de band tijdens The Beatbusters. uit Dit jaar kunnen tijdens kijkers voor het het eerst ook thuis meegespelen in met de quiz. met Met de het laptop op schoot door kunnen zij uit spelen tegen de rest met van Nederland. Naast de van eeuwige roem van als dé winnaar van de een op tv allereerste Online Nationale Wetenschapsquiz, naar maken ze ook kans met op een uniek decorstuk tijdens uit één een van met de quizvragen. Via de VPRO-site van kunnen kijkers op zich aanmelden om de naar quiz mee naar te spelen. Hier kunnen op tv deelnemers ook vast vragen op tv van voorgaande de jaren oefenen. Presentatie: Lottie tijdens Hellingman, Rob in van tijdens Hattum.

oktober 2019
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!