Programma gemist?

Quiz. op Zitten de échte van knappe koppen van Nederland op tv bij de een universiteiten of een bij de ontwerpers? De achttiende editie in door van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel de geven. het Een team van ontwerpers neemt de in het op tegen drie wetenschappers. tijdens Deze met zes mannen en vrouwen stellen op hun creativiteit en op tv kennis op uit de proef. op De kijkers thuis kunnen live via tijdens internet meespelen op tv en hun van wetenschapskennis testen. op tv De drie wetenschappers die de eer een van de van academische van wereld moeten gaan verdedigen zijn: in theoretisch natuurkundige Erik Verlinde, met van winnaar van de prestigieuze NWO-Spinozapremie die op tv bezig het is met een een aanvulling op de op Wetten van Newton, biologe Christa uit een Testerink, die onderzoek doet naar van stress bij uit planten en uit aldus bijdraagt tot het oplossen het van het wereldvoedselprobleem, naar en Peter-Paul Verbeek, in de wetenschapsfilosoof die zich naar tijdens waagt op het met glibberige pad van ethiek en op technologie. De naar ontwerpers die het wetenschappelijke team in uitdagen zijn met Piet Hein Eek, ontwerper, in ondernemer door en zelfverklaard alleswiller, Vera de Yanovshtchinsky, de leukste architect een van Nederland, met en Marlies Dekkers, tijdens Nederlands meest uit bekende, succesvolle en op ambitieuze lingerie-ontwerpster. De muziek tijdens wordt verzorgd door door dj Saint Paul. een Presentatie: Lottie Hellingman, met Rob van een Hattum.

Quiz. Journalisten en het uit wetenschappers pakken elkaar hard aan. op tv Kijkers met kunnen live via internet een meespelen. Zitten de échte knappe de koppen van Nederland door bij een de universiteiten of bij de naar met media? De zeventiende editie de van De Nationale de Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. de Een team van in journalisten een neemt het op tegen op tv drie wetenschappers. Deze het zes mannen en door vrouwen stellen hun creativiteit en op tv kennis op de op tv proef. Nieuw op element van de quiz een in is dat de tijdens kijkers thuis via met internet kunnen meespelen en hun op wetenschapskennis kunnen op tv testen. De drie met wetenschappers die de met eer van de het academische wereld moeten op gaan verdedigen naar zijn wiskundige Remco van het der Hofstad, astronoom Marijke door Haverkorn en hoogleraar van sensorsystemen Albert het van den Berg, tevens op tv winnaar van de grootste door wetenschappelijk prijs Nederland: op tv het de Spinozapremie. Drie journalisten, die het naar wetenschappelijke team uitdagen een zijn met Harmke Pijpers, onder anderen van presentatrice bij BNR de Nieuwsradio, Harm Ede op Botje van door Vrij Nederland en Hassnae uit Bouazza. Zij schrijft op onder meer voor naar NRC en de de Volkskrant. De jury bestaat in op uit Marten Scheffer (Spinozalaureaat én winnaar in NWQ 2009) van en Salomon naar Kroonenberg (wetenschapper, columnist naar én winnaar NWQ op tv 1999). Er is tijdens een gastoptreden uit van illusioniste Sittah en muziek tijdens van de band op tv The de Beatbusters. Dit jaar kunnen kijkers voor de het eerst ook uit naar thuis meegespelen met de quiz. in Met de laptop op tv op schoot tijdens kunnen zij spelen door tegen de in rest van Nederland. Naast op de eeuwige in roem als dé winnaar van een de allereerste Online Nationale op tv op tv Wetenschapsquiz, maken ze ook kans op naar een het uniek decorstuk uit één op tv van de quizvragen. Via een de VPRO-site kunnen met het kijkers zich aanmelden door om de quiz een mee te spelen. Hier kunnen deelnemers in ook een vast vragen tijdens van voorgaande jaren oefenen. op tv Presentatie: Lottie Hellingman, Rob de van op Hattum.

januari 2020
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!