Programma gemist?

Quiz. naar Zitten de échte op tv knappe koppen van Nederland van bij de universiteiten of de bij met de ontwerpers? een De achttiende editie het van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel van geven. Een team de tijdens van ontwerpers neemt met het op tegen drie in wetenschappers. Deze zes de mannen en vrouwen stellen hun uit creativiteit en kennis een op de proef. uit De kijkers thuis tijdens op kunnen live via naar internet meespelen en hun wetenschapskennis de testen. De drie wetenschappers tijdens die in de eer van op de academische wereld tijdens moeten gaan verdedigen door zijn: theoretisch naar natuurkundige Erik Verlinde, het winnaar van de prestigieuze NWO-Spinozapremie van die bezig is met in van een aanvulling op de Wetten van naar Newton, uit biologe Christa Testerink, in die onderzoek doet uit naar stress met bij planten en aldus bijdraagt tot de het met oplossen van het het wereldvoedselprobleem, en op Peter-Paul Verbeek, de wetenschapsfilosoof die in zich waagt op het tijdens glibberige pad naar van ethiek en van technologie. De ontwerpers tijdens die het het wetenschappelijke team uitdagen zijn naar Piet door Hein Eek, ontwerper, ondernemer van en zelfverklaard alleswiller, door Vera Yanovshtchinsky, door de leukste architect naar van Nederland, en Marlies Dekkers, op Nederlands meest in bekende, succesvolle en ambitieuze het lingerie-ontwerpster. De muziek op wordt verzorgd door het dj Saint de Paul. Presentatie: Lottie op Hellingman, Rob van tijdens Hattum.

Quiz. Journalisten uit en wetenschappers pakken naar elkaar hard aan. Kijkers op tv kunnen live een via van internet meespelen. Zitten de échte in knappe uit koppen van Nederland van bij de universiteiten of bij met de media? De zeventiende op tv editie op tv van De Nationale door Wetenschapsquiz moet met uitsluitsel geven. Een in team van journalisten neemt een het op uit tegen drie wetenschappers. tijdens Deze zes mannen en vrouwen op tv stellen hun creativiteit en naar kennis op de op proef. Nieuw naar element door van de quiz is de dat de kijkers door thuis via internet kunnen meespelen op en naar hun wetenschapskennis kunnen testen. De uit van drie wetenschappers die de eer op tv van de in academische wereld moeten uit gaan verdedigen zijn wiskundige in Remco van naar der Hofstad, astronoom Marijke van Haverkorn en hoogleraar door sensorsystemen Albert de van den het Berg, tevens winnaar van naar de grootste wetenschappelijk prijs met Nederland: de Spinozapremie. tijdens Drie journalisten, die uit het tijdens wetenschappelijke team uitdagen zijn met Harmke Pijpers, onder een anderen presentatrice het bij BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje tijdens van van Vrij Nederland in en Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder tijdens meer voor NRC op door en de Volkskrant. De naar jury bestaat uit Marten Scheffer in (Spinozalaureaat op én winnaar NWQ op tv 2009) en Salomon Kroonenberg in (wetenschapper, het columnist én winnaar een NWQ 1999). Er is een met gastoptreden van illusioniste de Sittah en het muziek van door de band The in Beatbusters. Dit jaar het kunnen kijkers voor het eerst ook op tv thuis meegespelen naar met de quiz. Met van in de laptop op schoot naar kunnen zij spelen tegen in de rest van Nederland. van een Naast de eeuwige roem als een dé winnaar van de tijdens allereerste Online Nationale een Wetenschapsquiz, op maken ze het ook kans op een uniek uit decorstuk op tv uit één van uit de quizvragen. Via de VPRO-site kunnen tijdens kijkers de zich aanmelden om de de quiz mee tijdens te spelen. Hier kunnen met deelnemers ook vast naar vragen van tijdens voorgaande jaren oefenen. Presentatie: Lottie op tv Hellingman, uit Rob van met Hattum.

oktober 2020
26-12-2011 22:10

Aflevering 2

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 2

Quiz. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz moet uitsluitsel geven. Een team van ontwerpers neemt het op tegen drie wetenschappers. Deze...

26-12-2010 21:15

Aflevering 1

De Nationale Wetenschapsquiz - Aflevering 1

Quiz. Journalisten en wetenschappers pakken elkaar hard aan. Kijkers kunnen live via internet meespelen. Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De zeventiende editie van De Nationale Wetenschapsqu...

De Nationale Wetenschapsquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nationale Wetenschapsquiz bij De Nationale Wetenschapsquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nationale Wetenschapsquiz. Heb je een uitzending van De Nationale Wetenschapsquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nationale Wetenschapsquiz gemist

De Nationale Wetenschapsquiz

Uitzending gemist van De Nationale Wetenschapsquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De Nationale Wetenschapsquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 26-12-2011 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!