Programma gemist?
mei 2017
08-03-2011 19:25

Plastische chirurgie

In het ziekenhuis - Plastische chirurgie

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Opnames in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Afl.: Plastische chirurgie. We zijn op bezoek bij de afdeling Plastische Chirurgie. Marion Gamelkoorn kreeg op haar 31e borstkanker. Haar borst werd toen geamputeerd. Nu, vijftien jaar later, laat ze haar borst reconstrueren door plastisch chirurg Erik Zonnyvylle. Donna Jo is acht jaar en houdt van musicals en doet ook wat modellenwerk. Ze vindt het heel vervelend dat haar ene oor heel anders is dan haar andere oor. En voor plastisch chirurg Bart Stubenitsky geldt: Het kind is de klant. Dus opereert dokter Stubenitsky het oor van Donna Jo. In het ziekenhuis is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

01-03-2011 19:25

Aflevering 9

In het ziekenhuis - Aflevering 9

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Opnames in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

22-02-2011 19:25

Aflevering 8

In het ziekenhuis - Aflevering 8

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Opnames in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

15-02-2011 19:25

MDL (Maag Darm Lever)

In het ziekenhuis - MDL (Maag Darm Lever)

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Dit programma is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Afl.: MDL (Maag Darm Lever). We zijn op bezoek bij de afdeling maag-, darm-, leverziekten van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. We zien hoe dokter Bas Weusten stukjes weefsel uit de slokdarm van Meneer Megens neemt. Dit doet hij door middel van een endoscopische ingreep, een kijkbuis via de mond. Er is namelijk een beginnende vorm van kanker geconstateerd. Maar de vraag is hoe diep het tumorweefsel zich genesteld heeft. Dokter Weusten doet samen met patholoog Cees Seldenrijk onderzoek. De MDL-artsen werken nauw samen met de afdeling pathologie. Dokter Paul Stadhouders behandelt een patiënte met de ziekte van Crohn. Zij heeft een vernauwing in de dunne darm en dokter Stadhouders rekt de darm (ook endoscopisch) op met een ballon.

08-02-2011 19:25

IC/Anesthesiologie

In het ziekenhuis - IC/Anesthesiologie

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Dit programma is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Afl.: IC/Anesthesiologie. Op bezoek bij de Intensive Care van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en volgen de arts die verantwoordelijk is voor de narcoses in de operatiekamers. Dokter Eric Scholten houdt als anesthesioloog de patiënten op alle OK's in de gaten. Hij begeleidt de artsen in opleiding, geeft zelf een ruggenprik, springt ook bij als het spannend wordt bij een zware buikoperatie en stelt patiënten vooral op hun gemak. 'Veel mensen vinden narcose toch nog eng', weet hij. De Intensive Care ligt vlak naast de operatiekamers. Als intensivist heeft dokter Sander Rigter vaak moeilijke beslissingen te nemen. Het gaat op de IC over leven en dood.

01-02-2011 19:25

Radiologie

In het ziekenhuis - Radiologie

Als je door een groot ziekenhuis loopt, heb je vaak geen idee van wat er zich precies afspeelt op de verschillende afdelingen. Heelkunde, Radiologie of Cardiologie: wat houdt dat specialisme nu in, wat gebeurt er eigenlijk op die afdeling...? In elke aflevering staat één afdeling centraal. Er worden ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Al die afdelingen ondersteunen het werk van de artsen, maar hoe werkt dat dan? Hoe komen de mensen aan hun juiste dieet en hoe komen de patiënten in het juiste bed? Ofwel: wat speelt zich af in de catacomben van het ziekenhuis? Dit programma is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Afl.: Radiologie.

25-01-2011 19:25

Afdeling Cardiologie

In het ziekenhuis - Afdeling Cardiologie

Opnamen vanuit het St. Antonius Ziekenhuis: een groot, modern, topklinisch opleidingsziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. In elke aflevering staat één afdeling centraal. We maken kennis met artsen, specialisten, verpleegkundigen en patiënten en zien hoe de dagelijkse praktijk werkt, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Afl.: Afdeling Cardiologie. Jaarlijks worden op Cardiologie tussen de 25.000 en 30.000 patiënten poliklinisch behandeld. Een drukke afdeling dus. Dr. Boersma is interventie-cardioloog. Hij doet vandaag een zogenaamde hartoor-afsluiting; een gaatje in het hartoor wordt met een klein parapluutje dicht gemaakt. Een precisiewerkje. Vorig jaar februari werd deze innovatieve ingreep voor het eerst gedaan door dr. Boersma, dus het is elke keer weer spannend. Verder zien we Suzette Elias, cardioloog in opleiding. Zij is 37, studeert al elf jaar en draait hele dagen mee op cardiologie. Maar ze heeft ook nog een gezin met jonge kinderen. Hoe doet zij dat? En Marco Post is de dienstdoend cardioloog op de eerste harthulp. Hij heeft geen idee hoe zijn dag er vandaag uit zal zien.

18-01-2011 19:25

Afdeling Gynaecologie

In het ziekenhuis - Afdeling Gynaecologie

Het St. Antonius Ziekenhuis is een groot, modern topklinisch opleidingsziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. In elke aflevering van In Het Ziekenhuis staat één afdeling centraal. Wat doen de artsen daar precies, wat voor mensen zijn het en hoe gaan ze met hun vak en hun patiënten om? Afl.: Afdeling Gynaecologie. De afdeling Gynaecologie van het St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht/Nieuwegein. 'Sociale vaardigheden in ons vak, zijn het allerbelangrijkst', zegt gynaecoloog Bas Veersema. 'We zien vrouwen op hun kwetsbaarst, als je sociaal te kort komt, kun je geen gynaecoloog zijn'. Dokter Veersema doet een bijzondere, vrouwvriendelijke sterilisatie. Maar is het niet meer een manvriendelijke ingreep? Dokter Michael Kars is de gynaecoloog van dienst op het geboortecentrum Al Natal. Hij begeleidt de bevalling van mevrouw Van Leeuwen, die met zwangerschapsvergiftiging is opgenomen. Ze is inmiddels ingeleid, maar de weeën komen maar niet goed op gang.

11-01-2011 19:25

Afdeling longziekten

In het ziekenhuis - Afdeling longziekten

Opnamen vanuit het St. Antonius Ziekenhuis: een groot, modern, topklinisch opleidingsziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. In elke aflevering staat één afdeling centraal. Wat doen de artsen daar precies, wat voor mensen zijn het en hoe gaan ze met hun vak en hun patiënten om? Patiënten worden steeds mondiger. Althans dat beeld bestaat. Wat merkt de specialist in het ziekenhuis hier eigenlijk van; hindert het hem in zijn werk of helpt het hem verder? In het ziekenhuis worden er ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Kortom, de dagelijkse praktijk. Afl.: Afdeling longziekten. We maken kennis met de afdeling Longziekten van het St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht/Nieuwegein. Daar worden per jaar zo'n 11.000 patiënten behandeld door twaalf specialisten en negen specialisten in opleiding. Longarts Judith Herder heeft dagelijks te maken met patiënten met longkanker. Anderhalf jaar lang heeft ze patiënte Jeanette Schouten (40) begeleid. Ze zijn leeftijdsgenoten en hebben een sterke band opgebouwd. Jeanette heeft niet lang meer te leven. Hoe moeilijk is het voor Judith Herder om een leeftijdsgenote te begeleiden in de laatste fase van haar leven? Wat is haar motivatie? Hoe zit het met de emoties van de dokter? Dokter Vincent Duurkens loopt vandaag visites op de afdeling. Duurkens is niet alleen een gerenommeerd longarts die zijn werk uitermate serieus neemt, maar is ook de man van de vrolijke noot. Duurkens: 'Humor is de hoeksteen van de behandeling.'.

04-01-2011 19:25

Aflevering 1

In het ziekenhuis - Aflevering 1

Opnamen vanuit het St. Antonius Ziekenhuis: een groot, modern, topklinisch opleidingsziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. In elke aflevering staat één afdeling centraal. Wat doen de artsen daar precies, wat voor mensen zijn het en hoe gaan ze met hun vak en hun patiënten om? Patiënten worden steeds mondiger. Althans dat beeld bestaat. Wat merkt de specialist in het ziekenhuis hier eigenlijk van; hindert het hem in zijn werk of helpt het hem verder? In het ziekenhuis worden er ook uitstapjes gemaakt naar niet-medische afdelingen. Kortom, de dagelijkse praktijk.

In het ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van In het ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van In het ziekenhuis bij In het ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van In het ziekenhuis. Heb je een uitzending van In het ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

In het ziekenhuis gemist

Nieuwe medische serie van de NTR.

Uitzending gemist van In het ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van In het ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 08-03-2011 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord