Programma gemist?
maart 2017
26-05-2011 21:25

Karin Bloemen

Zingen - Karin Bloemen

Serie portretten. Afl.: Karin Bloemen. Karin Bloemen is cabaretière en entertainer, maar wanneer zij haar 'blaasbalg' aanzet, blaast ze je van je stoel en raakt ze je recht in de ziel. Tijdens de eerste opnamedagen is Bloemen niet lekker bij stem, haar stembanden zijn geïrriteerd en opgezwollen. De makers gaan met haar mee op consult bij de KNO-arts en kijken mee in haar keel. Daarnaast geeft Bloemen zangles aan aanstormende musicaltalenten, die zij op zanggebied stevig onder handen neemt. Dit doet zij met veel kennis van zaken, met hartstocht en humor, en vooral met verbluffende resultaten. Ze is als een priester in haar vak, een zangeres met een missie die constant in dialoog staat met haar eigen stembanden; de twee kleine spiertjes die haar talent, haar emoties en haar inkomstenbron herbergen.

13-02-2011 23:05

Denise Jannah

Zingen - Denise Jannah

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun bekende Nederlanderschap. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem blootgeven. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Denise Jannah. Denise Jannah heet eigenlijk Johanna Zeefuik. In het Surinaamse domineesgezin Zeefuik werd vroeger altijd en van alles gezongen. Soul & kaseko, klassiek & Sonneveld. En Jazz. Een Amerikaanse jazzcriticus zag een rechte lijn van Billy Holliday naar Sara Vaughan naar Ella Fitzgerald naar Denise Jannah. Vanwege haar heldere klank en haar vermogen om 'noten uit de lucht' te plukken. Als eerste Nederlander kreeg ze een contract bij het vermaarde platenlabel Blue Note. Jannahs albums kreeg veel aandacht en lovende kritieken. Maar de internationale doorbraak stagneerde. Inmiddels is ze terug in de VS waar we haar horen zingen in Baker's in Detroit, de oudste jazzclub ter wereld.

06-02-2011 23:05

Felix Maginn

Zingen - Felix Maginn

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun 'Bekende Nederlanderschap'. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem 'bloot geven'. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Felix Maginn. Felix Maginn verliet met de gitaar op zijn rug en een tas kleren in de hand het ouderlijk huis in Noord-Ierland. Zijn moeder huilde. Zijn vader haalde z'n schouders op, Felix zou toch binnen drie weken weer op de stoep staan. Dat had z'n vader beter niet kunnen zeggen. Felix kwam nooit meer terug. Na jaren van omzwervingen en verschillende bands is hij nu frontman annex zanger van Moke. Hij is nog nooit naar zangles geweest, hij doet niet aan warming-ups. Rock-'n-roll is staan en zingen in een bed van breed geluid. Sinds zijn teksten over hemzelf gaan, over zijn jeugd in het verscheurde Belfast, is zijn stem gegroeid. Hij blijft een bandjesman, een rocker. Maar speciaal voor deze uitzending van Zingen zingt hij met het Metropole Orkest een Amerikaanse crooner.

30-01-2011 23:00

Charlotte Margiono

Zingen - Charlotte Margiono

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun bekende Nederlanderschap. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem blootgeven. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Charlotte Margiono. Charlotte Margiono vierde in de jaren tachtig en negentig grote triomfen als sopraan. Ze zong de mooiste Mozart-rollen en maakte steeds meer furore in het Mahler-vak. Ogenschijnlijk opeens, nam ze in februari 2010 afscheid als professioneel operazangeres. Onder andere omdat haar lyrische sopraan 'zijn vorm' kwijt was. Charlotte Margiono's levensvervulling bestaat nog steeds uit zingen. Ze zingt zelf, ze geeft zangles, en ze heeft ook zangles. En daar doet ze opzienbarende ontdekkingen bij het verder ontwikkelen van haar eigen stem. Want nu, nog geen jaar na haar afscheid, is een deel van haar verloren gewaande talent weer terug aan het komen, dankzij een innovatieve stempedagogie die uitgaat van 'de klank van het hele lichaam'.

23-01-2011 23:00

Thomas Acda en Paul de Munnik

Zingen - Thomas Acda en Paul de Munnik

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun bekende Nederlanderschap. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem blootgeven. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Thomas Acda en Paul de Munnik. Thomas Acda & Paul de Munnik: een duo dat klinkt alsof het niet twee, maar één paar stembanden heeft. Ze hebben het vermogen om hun stemmen zo naar elkaar toe te kleuren, dat zij vaak zelf niet meer weten wie wat zong. Het ontstaan van een nieuw lied is bij Acda & de Munnik een zoektocht naar ultieme harmonie. Maar wat gebeurt er als ze het duet aangaan met iemand anders?

16-01-2011 23:05

Henk Poort

Zingen - Henk Poort

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun bekende Nederlanderschap. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem blootgeven. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Henk Poort. Henk Poort, biljartmaker uit de Jordaan, was 26 toen hij zich op verzoek van de operawereld aanmeldde op het Amsterdams Conservatorium. Zijn klasgenoten dachten: 'krijg nou wat, zitten we opeens met een timmerman in de klas. Maar wat heeft die man een strot'. In het klassieke genre heet Poort een Italianischer bariton, dus zingt hij Rigoletto, MacBeth en Scarpia in Tosca van Puccini. Poort is een van Nederlands grootste musicalsterren, met dank aan Joop van de Ende. Hij zingt in Omdat ik zoveel van je hou, een revue die voelt als thuiskomen, vanwege een overdaad aan Amsterdamse liedjes. En bereidt hij zich met Marco Bakker en Ernst Daniël Smid voor op een nieuwe toer met De Drie Baritons.

09-01-2011 23:00

Karin Bloemen (kleinkunst zangeres)

Zingen - Karin Bloemen (kleinkunst zangeres)

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passie en ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun 'Bekende Nederlanderschap'. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem _bloot geven. Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Karin Bloemen (kleinkunst zangeres). Karin Bloemen is cabaretière en entertainer, maar wanneer zij haar 'blaasbalg' aanzet, blaast ze je van je stoel en raakt ze je recht in de ziel. Tijdens de eerste opnamedagen is Bloemen niet lekker bij stem, haar stembanden zijn geïrriteerd en opgezwollen. De makers gaan met haar mee op consult bij de KNO-arts en kijken mee in haar keel. Daarnaast geeft Bloemen zangles aan aanstormende musicaltalenten, die zij op zanggebied stevig onder handen neemt. Dit doet zij met veel kennis van zaken, met hartstocht en humor, en vooral met verbluffende resultaten. Ze is als een priester in haar vak, een zangeres met een missie die constant in dialoog staat met haar eigen stembanden; de twee kleine spiertjes die haar talent, haar emoties en haar inkomstenbron herbergen.

Zingen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Zingen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Zingen bij Zingen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Zingen. Heb je een uitzending van Zingen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Zingen gemist

Serie portretten. Zangers en zangeressen, van opera tot pop, worden geportretteerd aan de hand van hun grootste passieen ambacht: Zingen. Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, detoestand in de wereld en hun 'Bekende Nederlanderschap'. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voorgekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst. Zingen geefteen impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem _bloot geven. Zangvormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo 'naakt' op een podium staan? Wat voor bevrediging jagenzangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo'n onlosmakelijk deel vanje persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig eenlekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Afl.: Henk Poort.

Uitzending gemist van Zingen? Hier kun je alle uitzendingen van Zingen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 26-05-2011 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord