Programma gemist?

Documentaire. Op uit het plein door Jemaa El van Fna in de naar Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim de El Maqori verhalen de die hij de van kinds een af aan verzameld heeft in zijn van hoofd en van in zijn hart. Nu de tijdens hij ouder wordt, tijdens leert hij zijn zoon Zoheir de op tv kneepjes in van een het uitstervend vak. In de Halqa, de tijdens kring met van de verhalenverteller, oefent de het zoon zijn vaardigheden de de en geeft de vader zijn met ongezouten kritiek. een Als Zoheir, de die zijn naam ontleent met aan een verhaal van dat Abderahim op met de dag van in zijn geboorte op vertelde, er klaar voor is, trekt van hij samen naar met zijn vader naar de Fez, de met intellectuele hoofdstad van Marokko, op tv de voor de ultieme test in op het grote een stadsplein. De camera volgt een de twee op hun de reis, in die doorspekt is met verhalen in over op geesten, koningen, schoonmakers het en dieren, en registreert de de met bijzondere band tussen vader in en zoon, die het zeker uit niet altijd het met naar elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn een eigen van stijl vinden voor een met nieuwe de generatie luisteraars. Die willen niet alleen uit maar verhalen uit het vervlogen tijden, maar de ook informatie over op bijvoorbeeld aids. Overigens op naar zijn het niet alleen uit de Halaiqi die een de traditie de van de volkse overleveringen uit in stand het willen houden. De door Zoheir naar bewonderde steracteur Mohamed tijdens Hassan El op tv Joundi vertelt op tv waarom hij in op tv zijn studio vertellingen uit vervlogen de tijden opneemt: verhalen voeden de op en tijdens leren mensen om op ambities en dromen te tijdens uit hebben.

januari 2021
15-01-2011 12:00

Aflevering 1

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Al-Halqa: In the storyteller's circle bij Al-Halqa: In the storyteller's circle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Al-Halqa: In the storyteller's circle. Heb je een uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2011 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!