Programma gemist?

Documentaire. Op uit het plein uit Jemaa El door Fna in de Marokkaanse door stad Marrakech vertelt Abderahim El naar Maqori verhalen die een hij door van kinds af aan verzameld van heeft naar in zijn naar hoofd en in zijn hart. de Nu hij ouder door wordt, door leert hij zijn zoon Zoheir naar de kneepjes van een een de uitstervend vak. In de op Halqa, de kring van door de verhalenverteller, oefent in de zoon zijn met vaardigheden tijdens en geeft de vader zijn ongezouten tijdens kritiek. Als het Zoheir, die zijn naam op ontleent aan een de verhaal dat Abderahim het op op de dag van een zijn geboorte vertelde, er door klaar voor is, op trekt hij in samen met met zijn vader naar Fez, de intellectuele van hoofdstad de van Marokko, op voor de ultieme test uit op het naar grote stadsplein. De camera uit volgt de twee op tv op hun reis, die door doorspekt uit is met verhalen uit over geesten, koningen, schoonmakers van en dieren, en een registreert de bijzondere band de tussen vader van en zoon, op tv die het zeker niet altijd met door elkaar eens zijn. van Zoheir moet zijn een eigen op stijl vinden voor een de nieuwe generatie luisteraars. Die uit willen tijdens niet alleen maar verhalen van uit vervlogen tijden, maar op ook uit informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens in zijn op tv het niet alleen de Halaiqi uit die van de traditie van het de volkse overleveringen in stand tijdens willen houden. De van door op tv Zoheir bewonderde steracteur Mohamed met Hassan naar El Joundi vertelt waarom tijdens hij in zijn studio vertellingen met uit vervlogen tijden een opneemt: verhalen op tv voeden op en leren tijdens mensen om ambities door en in dromen te op tv hebben.

mei 2020
15-01-2011 12:00

Aflevering 1

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Al-Halqa: In the storyteller's circle bij Al-Halqa: In the storyteller's circle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Al-Halqa: In the storyteller's circle. Heb je een uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2011 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!