Programma gemist?

Documentaire. op Op het plein Jemaa El naar Fna in de de Marokkaanse stad Marrakech met vertelt Abderahim het El Maqori verhalen op tv die hij op tv van kinds de af aan verzameld heeft in zijn het hoofd en in tijdens zijn hart. Nu het hij ouder in wordt, leert hij uit zijn een zoon Zoheir de naar kneepjes van een de uitstervend vak. In de Halqa, de naar kring van van de verhalenverteller, oefent de het zoon naar zijn vaardigheden en een geeft de een vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, tijdens die zijn op tv naam ontleent het aan een verhaal in dat Abderahim op de op tv dag door van zijn geboorte tijdens vertelde, er klaar voor tijdens is, trekt hij samen met tijdens een zijn vader naar Fez, tijdens de intellectuele hoofdstad in van Marokko, voor de naar ultieme test op het de grote stadsplein. in De een camera volgt de twee uit op hun naar reis, die doorspekt uit is met verhalen door over geesten, koningen, uit schoonmakers en dieren, en het registreert de bijzondere een band tussen vader en zoon, van die het het zeker niet de altijd met elkaar eens zijn. een Zoheir een moet zijn op eigen stijl vinden voor in een nieuwe generatie luisteraars. van Die willen niet het alleen maar verhalen op tv uit vervlogen tijden, het maar de ook informatie over de bijvoorbeeld aids. Overigens zijn het de niet naar alleen de Halaiqi die een de traditie naar van de volkse overleveringen in stand de het willen houden. De door Zoheir op tv bewonderde steracteur naar Mohamed Hassan het El Joundi vertelt waarom hij in naar zijn studio de vertellingen tijdens uit vervlogen tijden opneemt: een verhalen voeden op en leren uit mensen het om ambities en in dromen te door hebben.

mei 2021
15-01-2011 12:00

Aflevering 1

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Al-Halqa: In the storyteller's circle bij Al-Halqa: In the storyteller's circle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Al-Halqa: In the storyteller's circle. Heb je een uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2011 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!