Programma gemist?

Documentaire. met Op het plein Jemaa El op Fna uit in de Marokkaanse door stad Marrakech vertelt op tv Abderahim El naar Maqori verhalen die hij naar van kinds met af aan verzameld heeft in in zijn hoofd en tijdens in zijn hart. Nu tijdens hij ouder wordt, de leert hij zijn uit op zoon Zoheir de op kneepjes van een uitstervend tijdens vak. In een de Halqa, de kring van het de verhalenverteller, oefent de naar zoon zijn vaardigheden van en geeft de het vader zijn op tv ongezouten van kritiek. Als Zoheir, die zijn het naam ontleent aan het een verhaal dat Abderahim op tv op de dag met van zijn geboorte de vertelde, met er klaar op voor is, trekt de hij samen met zijn op vader naar Fez, naar de intellectuele hoofdstad van op tv Marokko, voor de ultieme uit test op het met door grote stadsplein. De camera volgt de van twee op hun in reis, die doorspekt in is met verhalen het over op tv geesten, koningen, schoonmakers en het dieren, uit en registreert de op tv bijzondere band tussen vader en zoon, naar die in het zeker een niet altijd met elkaar eens door zijn. Zoheir uit moet zijn eigen stijl vinden door voor een naar nieuwe met generatie luisteraars. Die willen uit niet alleen met maar verhalen uit vervlogen uit tijden, maar ook informatie over uit tijdens bijvoorbeeld aids. Overigens zijn het niet van alleen in de Halaiqi die de op traditie van tijdens de volkse overleveringen in stand uit willen houden. van De door op tv Zoheir bewonderde steracteur naar Mohamed Hassan El Joundi naar vertelt waarom hij op in zijn studio vertellingen uit uit van vervlogen tijden opneemt: tijdens verhalen voeden op en op leren mensen om van ambities het en dromen te op tv hebben.

september 2020
15-01-2011 12:00

Aflevering 1

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Al-Halqa: In the storyteller's circle bij Al-Halqa: In the storyteller's circle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Al-Halqa: In the storyteller's circle. Heb je een uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2011 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!