Programma gemist?

Documentaire. Op op het plein Jemaa El een Fna in naar de Marokkaanse stad tijdens Marrakech vertelt Abderahim El uit Maqori verhalen die uit hij tijdens van kinds af aan verzameld tijdens op tv heeft in zijn hoofd en op tv in van zijn hart. Nu hij ouder door wordt, leert het hij zijn zoon Zoheir de uit kneepjes van uit een de uitstervend vak. In naar de Halqa, de kring van de de verhalenverteller, oefent de van zoon zijn met vaardigheden en de geeft de op tv vader zijn ongezouten kritiek. Als van Zoheir, naar die zijn naam ontleent aan een op tv uit verhaal dat Abderahim op naar de dag van zijn het geboorte vertelde, van er klaar een voor is, trekt hij tijdens samen met door zijn vader naar op tv Fez, de intellectuele hoofdstad met van Marokko, voor de ultieme tijdens test op een het de grote stadsplein. De camera volgt de door twee van op hun reis, die doorspekt tijdens in is met verhalen in over geesten, koningen, schoonmakers en de dieren, en op registreert de bijzondere een band tussen vader en op zoon, een die het zeker niet altijd naar met met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn tijdens eigen stijl vinden op tv voor een door nieuwe een generatie luisteraars. Die willen niet uit alleen maar een verhalen uit vervlogen tijden, op maar ook informatie over het bijvoorbeeld aids. Overigens met zijn het niet uit het alleen de Halaiqi het die de traditie naar van de volkse op overleveringen in stand willen houden. op tv De door het Zoheir bewonderde steracteur door Mohamed Hassan El Joundi vertelt op tv in waarom hij in op zijn studio vertellingen uit vervlogen tijden van op opneemt: verhalen voeden op en op tv leren mensen om tijdens ambities en dromen te een naar hebben.

juni 2021
15-01-2011 12:00

Aflevering 1

Al-Halqa: In the storyteller's circle - Aflevering 1

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hij van kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir de kneepjes...

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Al-Halqa: In the storyteller's circle bij Al-Halqa: In the storyteller's circle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Al-Halqa: In the storyteller's circle. Heb je een uitzending van Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Al-Halqa: In the storyteller's circle gemist

Documentaire. Op het plein Jemaa El Fna in de Marokkaanse stad Marrakech vertelt Abderahim El Maqori verhalen die hijvan kinds af aan verzameld heeft in zijn hoofd en in zijn hart. Nu hij ouder wordt, leert hij zijn zoon Zoheir dekneepjes van een uitstervend vak. In de Halqa, de kring van de verhalenverteller, oefent de zoon zijn vaardigheden engeeft de vader zijn ongezouten kritiek. Als Zoheir, die zijn naam ontleent aan een verhaal dat Abderahim op de dag vanzijn geboorte vertelde, er klaar voor is, trekt hij samen met zijn vader naar Fez, de intellectuele hoofdstad vanMarokko, voor de ultieme test op het grote stadsplein. De camera volgt de twee op hun reis, die doorspekt is metverhalen over geesten, koningen, schoonmakers en dieren, en registreert de bijzondere band tussen vader en zoon, diehet zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Zoheir moet zijn eigen stijl vinden voor een nieuwe generatie luisteraars.Die willen niet alleen maar verhalen uit vervlogen tijden, maar ook informatie over bijvoorbeeld aids. Overigens zijnhet niet alleen de Halaiqi die de traditie van de volkse overleveringen in stand willen houden. De door Zoheirbewonderde steracteur Mohamed Hassan El Joundi vertelt waarom hij in zijn studio vertellingen uit vervlogen tijdenopneemt: verhalen voeden op en leren mensen om ambities en dromen te hebben.

Uitzending gemist van Al-Halqa: In the storyteller's circle? Hier kun je alle uitzendingen van Al-Halqa: In the storyteller's circle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2011 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!