Programma gemist?

De joodse met Barend naar Boers en Mimi in Boers-Dwinger vluchten in 1942 van dwars door bezet een Europa naar de vrijheid. Talloze de malen zitten ze door een gevangen, maar ze overleven de de oorlog. met Yvette, André en Marion, hun op kinderen die weinig wisten het over van deze levensgevaarlijke episode, het reconstrueren het vluchtverhaal van hun op tv ouders. In het Nederland, Frankrijk uit en Spanje ervaren het ze de reikwijdte tijdens van de moed de van hun ouders op tv en de impact die van dat op hun eigen het leven heeft gehad. van tijdens Annet Huisman maakte van deze indrukwekkende van reis een vierdelige op tv documentaire. In het Lyon worden naar ze opgepakt en zitten naar ze in de door val, het want Vichy-Frankrijk collaboreerde met op tv de Duitsers.

De joodse door Barend Boers en op tv Mimi van Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door de bezet Europa een naar het de vrijheid. Talloze malen door zitten ze gevangen, maar ze in in overleven de oorlog. Yvette, André op tv en Marion, de hun kinderen die weinig wisten op over een deze levensgevaarlijke episode, reconstrueren het een vluchtverhaal van hun op ouders. uit In Nederland, Frankrijk en Spanje de ervaren ze de naar met reikwijdte van de moed in van hun met ouders en de impact die dat met op in hun eigen leven een heeft gehad. Annet Huisman maakte de van deze indrukwekkende door met reis een vierdelige documentaire. Een de Brabantse boer uit smokkelt hun in ouders de grens met de België over.

Leeuwarden op is dit jaar door Culturele Hoofdstad het van Europa en in de dat kader wordt De Stormruiter, naar een op tv theatervoorstelling met honderd Friese naar paarden in de hoofdrol, het naar de op stad het gehaald. Met echte wereldsterren door als Jasper het 366, Jurre 495 op en Tsjalle 454; tijdens Friese tophengsten waar de hele op tv wereld voor uit in de het rij staat. Waarom zijn de Friese naar met paarden zo populair en hoe naar maak je naar theater met tijdens paarden als acteurs? In deze reportage het naar wordt onder andere een hoofdrolspeler Jelle de Jong in gevolgd. Hij is een jaar op tv op tv lang in training om met vertrouwen op te bouwen in met de door Friese paarden waar hij het op rijdt in de door voorstelling. Lukt het het hem om van bij de van première samen met zijn met paard de show op te stelen? Maar op tv ook de met paardenfokkers komen aan bod. Hun een paarden tijdens zijn over de hele van wereld op tv gewild. Hoe komt een hengst uit op Witmarsum uiteindelijk in door Malibu een terecht?

Documentaire over in prijswinnaars uit het in dorp Eastermar, de waar dit jaar naar de grootste Postcodekanjer ooit gevallen de het is.

Tijdens de het finale van de Elfwegentocht op in Friesland volgen naar we de energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team met Clafis Victron uit van het Leeuwarden wil het een WK zonnebootracen winnen in in Monaco.

Weet in je waar het vandaan komt van wat je in eet? een Twee kleinschalige kustvissers uit de op Waddenzee leggen onze een getroebleerde met relatie met de natuur op bloot en van laten de nauwe verbondenheid zien tussen uit de twee een grootste natuurgebieden uit van Europa: de met Alpen en de het Waddenzee.

Film over de de Syrische het jongens Mohammed in (18) en Ahmad in (19) uit Aleppo, die in met het Friese dorp Oosterlittens een op van eigen benen leren een staan.

Documentairefilm over de triatleet Jacob Veenstra in in zijn voorbereiding op op en van tijdens De Frysman 2018, door een uiterst zware het triatlon met uit start en finish de op het de Reaklif in Friesland.

Driedelige naar documentaireserie over Escher. door Persoonlijke documenten, zoals tijdens brieven en dagboeken, geven naar een van beeld van wie hij was, op wat hij dacht, voelde op en de waar hij naar op zoek een van was.

Driedelige documentaireserie over een Escher. Persoonlijke op documenten, tijdens zoals brieven en tijdens dagboeken, geven een beeld met van wie op hij was, wat hij dacht, voelde tijdens en waar hij met naar op zoek uit op was.

Driedelige op documentaireserie over Escher. Persoonlijke in documenten, zoals brieven en tijdens dagboeken, geven een op tv beeld van wie op tv hij was, wat van de hij dacht, voelde op en waar hij tijdens naar op zoek naar was.

Dankzij een pas het in ontwikkelde tweetalige Friese spraakherkenner wordt van de op tv weg geopend voor spraaktechnologie van in een met minderheidstaal.

Making of van van een WAD, een film van Ruben in Smit. naar Fryslân DOK volgde de in filmploeg van het Ruben Smit tijdens de het opnames onder soms barre uit omstandigheden.

april 2019
12-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (2/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (2/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

05-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (1/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (1/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

29-12-2018 15:35

Friezen in het buitenland

Fryslân DOK - Friezen in het buitenland

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproce...

22-12-2018 15:30

Zwarte parels

Fryslân DOK - Zwarte parels

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en in dat kader wordt De Stormruiter, een theatervoorstelling met honderd Friese paarden in de hoofdrol, naar de stad gehaald. Met echte wereldsterren als Jasper 366, Jurre 495 en Tsjall...

15-12-2018 15:35

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar dit jaar de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

08-12-2018 14:55

Portret van Johan vd Zee

Fryslân DOK - Portret van Johan vd Zee

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproce...

01-12-2018 15:30

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK zonnebootracen winnen in Monaco.

24-11-2018 15:35

Zwitserse Kust

Fryslân DOK - Zwitserse Kust

Weet je waar het vandaan komt wat je eet? Twee kleinschalige kustvissers uit de Waddenzee leggen onze getroebleerde relatie met de natuur bloot en laten de nauwe verbondenheid zien tussen de twee grootste natuurgebieden van Europa: de Alpen...

17-11-2018 15:30

Zoals Zij

Fryslân DOK - Zoals Zij

Film over de Syrische jongens Mohammed (18) en Ahmad (19) uit Aleppo, die in het Friese dorp Oosterlittens op eigen benen leren staan.

10-11-2018 15:30

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentairefilm over triatleet Jacob Veenstra in zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

03-11-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (3/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (3/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

27-10-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (2/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (2/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

20-10-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (1/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (1/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

13-10-2018 15:30

Spreek (nog) maar Fries

Fryslân DOK - Spreek (nog) maar Fries

Dankzij een pas ontwikkelde tweetalige Friese spraakherkenner wordt de weg geopend voor spraaktechnologie in een minderheidstaal.

06-10-2018 15:30

De verbeelding van het Wad

Fryslân DOK - De verbeelding van het Wad

Making of van WAD, een film van Ruben Smit. Fryslân DOK volgde de filmploeg van Ruben Smit tijdens de opnames onder soms barre omstandigheden.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 354
  • Laatste uitzending op 20-04-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord