Programma gemist?

Afl.: naar Fryslân DOK: De dans in om de op miljoenen uit het Waddenfonds. een Over de een bedreiging van het in Wad en hoe een de miljoenen worden op besteed.

Afl.: Fryslân DOK: het het Schipperen op het Wad. Het rommelt door met in de garnalensector: lage door prijzen voor de de garnalen en door hoge onkosten. Verder worden er binnenkort uit op het Wad de gebieden door gesloten voor visserij. tijdens De vissers, door natuurbeschermers en de het overheid zijn op zoek in naar oplossingen voor tijdens de toekomst. van Zeker is dat de vissers moeten uit gaan nadenken de over een duurzamere door vorm tijdens van garnalenvisserij. Een met blik in de toekomst met van vissers door en natuurbeschermers.

Afl.: Fryslân DOK: naar Noordelijk van Koorfestival. Letland speelt een belangrijke op tv rol op van het het Noordelijk Koorfestival dat vanaf 16 oktober op tv in Leeuwarden gehouden op gaat op tv worden. Voor het de Letse bevolking betekent zingen door vrijheid, een uitlaadklep in in tijden door van onderdrukking. Friezen kunnen uit daarvan leren van vonden de gangmakers uit van het door festival. Ze hebben wereldberoemde Letse componisten tijdens en dirigenten op uitgenodigd om naar met Leeuwarden te komen en naar gingen naar met Riga om het van geheim van naar de Letse cultuur te onderzoeken. naar FryslânDOK reisde van met hen naar mee.

Afl.: Fryslân in DOK: Atte de Jongstra. De schrijver het Atte Jongstra in zit graag in de archieven. En naar wat is nu op tv wel waar gebeurd het in en wat niet? op Oude stukken geven Jongstra inspiratie met om van de gebeurtenissen opnieuw te een verwoorden.

Henk het Kroes, bekend van een de Elfstedentocht, strijdt ook een voor behoud van het tijdens Friese landschap en op de weidevogels. van Sinds zijn in kinderjaren op de boerderij op tv ziet hij een enorme naar verarming. De vogels in zijn met maar korte tijd hier. naar Ze overwinteren een in Afrika, waar ze met vooral gejaagd tijdens zouden worden. FryslânDOK volgt Kroes op tv naar Afrika op tv waar hij bijzondere ontdekkingen naar een doet.

De op Waddeneilanden willen in door 2020 qua een energie en water zelfvoorzienend tijdens zijn. Twee weken de geleden verscheen een rapport over in de mogelijkheden: een isolatie, met windmolens, zonneakkers, biogas op uit vergisting, getijdenenergie op tv en aardwarmte. FryslânDOK reist de vier door Friese het eilanden af en in houdt de plannen tegen op het licht. tijdens Afl.: Deel 2: Ameland en het het Schiermonnikoog.

Veel van melkveehouders staan er slecht uit voor als gevolg van in de historisch in lage melkprijs. Afl.: De met ferhûzers. We van volgen boeren de in Canada. Zij met hebben al jaren de hoogste uit inkomsten, omdat ze het op tv zelf de melkprijs tijdens bepalen.

Veel melkveehouders staan uit tijdens er slecht voor als gevolg van een de historisch door lage de melkprijs. We volgen de Friese het boerendochter tijdens Sieta van Keimpema op in haar strijd voor een het betere inkomenspositie op van de op melkveehouderij.

Documentaire van Andre een van door der Hout, Laura Beijn rond met de door voorstelling van de door Meester en Margarita van het Tryater en naar muziekgroep De Kast, vorige jaar de juni. De makers de weten naar het Oerol-gevoel in van prachtige beelden en uit scènes zichtbaar te tijdens maken.

Twee Afghaanse asielzoekers, op tv Naser en uit Edris, van zijn 10 jaar in het door Noorden. Na door een lange juridische uit strijd hebben uit zij nu een Nederlands paspoort gekregen. in van Maar de onzekerheid is gebleven. Naser uit wil hier niet een blijven, maar naar kan uit hij wel leven in Afghanistan? van Zijn zus het zit in Noorwegen, moeder en uit broer in het Amerika en vader een in Afghanistan. Als tolk een voor een Defensie gaat een hij binnenkort op naar missie naar Kunduz. Edris doet promotie-onderzoek het in Groningen. Zijn de toekomst uit is verzekerd, maar zijn vader uit het is ongewenst verklaard.

Documentairemaker naar Albert Jensma kijkt onder in andere van met Oerol-directeur Joop Mulder op tv terug op de rijke in historie in van het Oerolfestival op Terschelling door dat in juni zijn de de 30ste editie heeft.

Afl.: Dolph tijdens Kessler.

Documentaire. door In de tijd op van de van VOC trokken er meer dan 24.000 de Friezen naar in De op tv Oost. Eén van hen in was de Frieze door Jacobus Canter een Visscher. Samen met schrijver en een antropoloog Bauke van door der Pol gaan we in in door een tweedelige op documentaire op zoek naar de vergeten in geschiedenis van deze in Friezen in in India. op tv Hiervoor putten we uit de de Mallabaarse brieven een van Canter Visscher, die hij in schreef op tv van 1717 tot 1723 tijdens in op tv zijn verblijf in Cochin, door Zuid-India, waar hij als predikant de in dienst een was van door de VOC. Canter Visscher van is evenals Van der met tijdens Pol afkomstig uit Harlingen. Maar er op tv zijn meer overeenkomsten: een beiden hebben een in grote belangstelling op tv voor de Indiase cultuur. door Bauke op tv van Pol op tv heeft in de jaren tachtig onderzoek tijdens gedaan naar één met van de op laagste het kasten in Malabar: met de Pulayas. Tijdens zijn onderzoek kwam een hij de in de archieven van op Tresoar in Leeuwarden de de Mallabaarse brieven van van Jacobus Canter door Visscher tegen. op Mede aan de hand een van die brieven gaan de door we op zoek een naar de Nederlands aanwezigheid in India, door naar die nog zichtbaar is in de op tv vorm uit van huizen, gevels, straatnamen het en het Nederlandse kerkhof. van Bij die tijdens zoektocht stuiten we op het een oud op koopcontract van een huis naar uit aan de 'Leliestraat' op uit 1789, dat voorzien is van tijdens een originele van VOC-stempel. De St. Franciscuskerk, het waar van Canter Visscher zes jaar tijdens op uit de kansel heeft het gestaan, blijkt tegenwoordig een tijdens nationaal monument te met zijn. In de deze documentaire proberen we, met door Van der in Pol als gids, ons tijdens een voorstelling op te maken van met hoe het leven er in de India 300 een jaar geleden uitzag en door wat de op overeenkomsten in en verschillen zijn tussen toen de en door nu.

februari 2020
30-10-2011 15:30

Fryslân DOK: De dans om de miljoenen uit het Waddenfonds

Fryslân DOK - Fryslân DOK: De dans om de miljoenen uit het Waddenfonds

Afl.: Fryslân DOK: De dans om de miljoenen uit het Waddenfonds. Over de bedreiging van het Wad en hoe de miljoenen worden besteed.

23-10-2011 15:30

Fryslân DOK: Schipperen op het Wad

Fryslân DOK - Fryslân DOK: Schipperen op het Wad

Afl.: Fryslân DOK: Schipperen op het Wad. Het rommelt in de garnalensector: lage prijzen voor de garnalen en hoge onkosten. Verder worden er binnenkort op het Wad gebieden gesloten voor visserij. De vissers, natuurbeschermers en de overheid...

16-10-2011 15:30

Fryslân DOK: Noordelijk Koorfestival

Fryslân DOK - Fryslân DOK: Noordelijk Koorfestival

Afl.: Fryslân DOK: Noordelijk Koorfestival. Letland speelt een belangrijke rol op het Noordelijk Koorfestival dat vanaf 16 oktober in Leeuwarden gehouden gaat worden. Voor de Letse bevolking betekent zingen vrijheid, een uitlaadklep in tijd...

09-10-2011 15:30

Fryslân DOK: Atte Jongstra

Fryslân DOK - Fryslân DOK: Atte Jongstra

Afl.: Fryslân DOK: Atte Jongstra. De schrijver Atte Jongstra zit graag in de archieven. En wat is nu wel waar gebeurd en wat niet? Oude stukken geven Jongstra inspiratie om de gebeurtenissen opnieuw te verwoorden.

02-10-2011 15:30

Aflevering 41

Fryslân DOK - Aflevering 41

Henk Kroes, bekend van de Elfstedentocht, strijdt ook voor behoud van het Friese landschap en de weidevogels. Sinds zijn kinderjaren op de boerderij ziet hij een enorme verarming. De vogels zijn maar korte tijd hier. Ze overwinteren in Afri...

25-09-2011 15:30

Deel 2: Ameland en Schiermonnikoog

Fryslân DOK - Deel 2: Ameland en Schiermonnikoog

De Waddeneilanden willen in 2020 qua energie en water zelfvoorzienend zijn. Twee weken geleden verscheen een rapport over de mogelijkheden: isolatie, windmolens, zonneakkers, biogas uit vergisting, getijdenenergie en aardwarmte. FryslânDOK ...

18-09-2011 15:30

Aflevering 39

Fryslân DOK - Aflevering 39

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproce...

10-07-2011 15:25

De ferhûzers

Fryslân DOK - De ferhûzers

Veel melkveehouders staan er slecht voor als gevolg van de historisch lage melkprijs. Afl.: De ferhûzers. We volgen boeren in Canada. Zij hebben al jaren de hoogste inkomsten, omdat ze zelf de melkprijs bepalen.

09-07-2011 10:30

Aflevering 28

Fryslân DOK - Aflevering 28

Veel melkveehouders staan er slecht voor als gevolg van de historisch lage melkprijs. We volgen de Friese boerendochter Sieta van Keimpema in haar strijd voor een betere inkomenspositie van de melkveehouderij.

26-06-2011 15:30

Aflevering 27

Fryslân DOK - Aflevering 27

Documentaire van Andre van der Hout, Laura Beijn rond de voorstelling van de Meester en Margarita van Tryater en muziekgroep De Kast, vorige jaar juni. De makers weten het Oerol-gevoel in prachtige beelden en scènes zichtbaar te maken.

19-06-2011 15:30

Aflevering 26

Fryslân DOK - Aflevering 26

Twee Afghaanse asielzoekers, Naser en Edris, zijn 10 jaar in het Noorden. Na een lange juridische strijd hebben zij nu een Nederlands paspoort gekregen. Maar de onzekerheid is gebleven. Naser wil hier niet blijven, maar kan hij wel leven in...

12-06-2011 15:30

Aflevering 25

Fryslân DOK - Aflevering 25

Documentairemaker Albert Jensma kijkt onder andere met Oerol-directeur Joop Mulder terug op de rijke historie van het Oerolfestival op Terschelling dat in juni zijn 30ste editie heeft.

05-06-2011 15:25

Aflevering 24

Fryslân DOK - Aflevering 24

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproce...

29-05-2011 15:30

Dolph Kessler

Fryslân DOK - Dolph Kessler

Afl.: Dolph Kessler.

22-05-2011 15:30

Aflevering 22

Fryslân DOK - Aflevering 22

Documentaire. In de tijd van de VOC trokken er meer dan 24.000 Friezen naar De Oost. Eén van hen was de Frieze Jacobus Canter Visscher. Samen met schrijver en antropoloog Bauke van der Pol gaan we in een tweedelige documentaire op zoek naar...

Je bekijkt momenteel pagina 24 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!