Programma gemist?

Afl.: Vlucht door uit Soerabaja. De naar 93-jarige Berend van door Bon was in de op tv oorlogsjaren als op machinist op de op tv grote vaart gedwongen te in varen met olie. de Ruim acht jaar op tv het kon hij niet naar de huis op naar Schiermonnikoog. Hij ontsnapte driemaal aan met een zekere dood. het Spectaculair was zijn ontsnapping tijdens op uit Soerabaja. Hij doorbrak op tv de Japans blokkade de op een op tv met takken gecamoufleerde mijnenveger, bijna 70 door jaar geleden. In een zijn 'eilandertaal' doet op hij zijn indrukwekkende op tv het relaas. Van 1938 tot 1947 tot het ver van na de op tv bevrijding was Berend naar van Bon van huis door als machinist door van een olietanker. Al die jaren met kon de hij niet naar familie op een Schiermonnikoog. Met de met Japanners op de uit hielen ontsnapte hij van drie een maal aan een gewisse van dood. Spectaculair was zijn de vlucht in uit Soerabaja, door uit de blokkade een van de Japanse vloot heen. Dat de deed hij op tv op een met op tv takken gecamoufleerde mijnenveger, een de het Abraham Crijnssen, bijna 70 jaar door geleden. En Van het Bon met filmde het allemaal door zelf. Van Bon was tijdens tweede machinist op het de Shell-tanker Aldegonda. van Toen de oorlog in op tv Nederland met uitbrak, voer hij in van de wateren naar rond het toenmalige Nederlands-Indië. een Zijn eerste opdracht was om de 600 ton vliegtuigbenzine het op te halen uit in Singapore voor het op tv de Nederlandse luchtmacht een op Sumatra. Inmiddels ging tijdens ook Japan op oorlogspad. Vlakbij een Sumatra het werd de Aldegonda het geraakt door een Japanse vliegtuigbom op op tv en vloog in op brand. Van Bon moest met snel van van boord, maar keerde met op tv andere bemanningsleden terug om de tijdens brand het te blussen. Zijn naar schip moest op tv voor reparatie naar Soerabaja. Daar maakte op Van op Bon van zeer dichtbij de het door Japanse bombardement mee en besloot zelf op op te gaan filmen. uit Zijn beelden zijn een uniek. Tevergeefs probeerde op hij weg te komen van op een koopvaardijschip. De een Japanse vloot heeft, met als in de Slag tijdens om een de Javazee, de geallieerde vloot in verpletterd in en blokkeerde de de haven van de Soerabaja. Op een mijnenveger kon met hij mee. Het een was de de Abraham Crijnssen die met tijdens takken bedekt op tv eruit zag als naar een tropisch in eiland. Varend door de maanloze nacht van naar kon het schip Australië bereiken. Van naar Bon meldde tijdens zich daar met bij de marine om jachtvlieger tijdens te een worden tegen door de Japanners. De Shell stak met daar echter een stokje met voor. op tv De oude man is er van nog van steeds kwaad over: 'Toen een zag ik mijn met jongensdroom in rook opgaan.' naar van Het zou nog tot 1947 duren naar eer een Berend van Bon Schiermonnikoog kon de van terugzien.

PVV in in de door provincie. De PVV doet de voor het op eerst mee aan de de Provinciale verkiezingen. met Bij de laatste uit verkiezingen stemde zo'n 10 procent de van de Friezen op op de PVV, beduidend tijdens minder in dan in het Zuiden van de Nederland. Omrop uit Fryslân doet tijdens verslag en de peilde de stemming het onder de kiezers, de kandidaten, een naar onderzoeker en een naar naar bestuurder.

Vijf talentvolle Friese met de jongeren gaan samen door met Afrikaanse geestverwanten op tournee op door Ethiopië. Afl.: met Treurich en door fleurich.

Afl.: op tv Saamhorigheid. Vijf talentvolle Friese van jongeren maken een voorstelling tijdens voor van de uitwisseling met Afrikaanse tijdens geestverwanten in van Ehtiopië.

De militaire de luchtmachtbasis naar van Leeuwarden bestaat uit 60 jaar. De verhoudingen tussen defensie het de en de omwonenden waren niet altijd tijdens goed. Met de op tv naar komst van de F16 ontbrandde uit er een op strijd over het lawaai. Nu van met de gemoederen gesust naar zijn lijkt de uit komst van de JSF, met een nog meer decibels, het een verstoring van het op op evenwicht. Of gaat de JSF Friesland met voorbij nu het met kabinet een in miljard op het defensie gaat bezuinigen? Voor een alle betrokkene zijn het door spannende en memorabele uit met tijden.

Vanaf uit 1900 eten Arabieren van kaas uit Friesland. Fryslân DOK het tijdens volgt een moderne handelsreiziger op op klompen, die op tv in Noord-Afrika de groeiende op tv honger naar Friese van kaas probeert te van stillen. een Handel drijven met door Arabieren blijkt vooral gebaseerd op op vertrouwen.

In het met Franse op tv Lorient vond de zevende editie het plaats een van het in Friesland bedachte in zangfestival voor tijdens minderheidstalen.

Documentaire van van Piter Tjeerdsma. Timmerman uit Atze Sijtsma met uit Harlingen bouwde uit vanaf 1931 door zo'n driehonderd violen in en cello's. Wanneer zijn kleinzoon met Jaap een een cello laat restaureren en uit een oude naar film vindt over zijn opa, op tv begint naar de interessante op tv zoektocht die zal door leiden tot een uniek de concert; een tentoonstelling in door het museum op Hannemahuis en een nieuwe film uit over het uit leven en de werk van Atze Syijsma. Atze op Sijtsma leefde op van op 1895 tot 1988. Hij het woonde in Harlingen en op tv verdiende de kost een als timmerman. uit In 1931 bouwde hij een tijdens naar eerste viool voor tijdens zijn dochter. Zijn de zoon Jan werd later violist tijdens in het Fries Orkest. door een En de zoon van Jan, in Jaap Sijtsma, is de vandaag uit de dag professioneel solocellist bij tijdens Holland Symfonia. Hij studeerde van aan het op Amsterdamse door Conservatorium bij de beroemde Hongaarse een cellist Tibor tijdens de Machula. Die speelde op tv ook op tv op een cello, gemaakt door Atze met Sijtsma. een Toen Jaap Sijtsma het naar Fries Kamerorkest benaderde voor tijdens door een concert ter ere in van zijn opa, in ontstond het idee om de alle de strijkers van het orkest te in laten spelen op een de van instrument van de Harlinger violenbouwer. Al van op tv gauw deed blijken dat er het overal de nog violen en cello's waren. het Zo lag er nog naar een een instrument in het depot het van het tijdens Hannemahuis. Na restauratie bij op de beroemde violenbouwer door Eduard door van Tongeren in Haarlem, met is ook dit op instrument klaar voor gebruik. Nu van op ligt deze bijzondere viool uit 1948 uit in de vitrine naar de van het museum Hannemahuis van in Harlingen, waar op dit op moment een van tentoonstelling door is te zien over het een leven en werk van tijdens tijdens Atze Sijtsma. Hier is ook van oud gereedschap op tv van de violenbouwer te met zien, het dat gevonden werd op op de zolder uit van de Harlinger verzamelaars Cor en op tv Lolke Visser. door In de documentaire op tv wordt door de zoektocht van Jaap Sijtsma het naar een het verhaal van zijn opa vastgelegd. van Dit leidt tot naar vele interessante uit ontmoetingen naar met bijzondere mensen op bijzondere de plekken. Tegelijk worden de uit voorbereidingen voor tijdens het concert naar gevolgd en de restauratie door van de violen van op tv het museum Hannemahuis. de Intussen vertellen uit de een zwart-wit beelden, die de Harlinger de filmer Piet Suir tijdens eind van jaren dertig maakte, het verhaal in van het naar ontstaan van een echte op tv Sijtsma-viool.

april 2019
06-03-2011 15:25

Vlucht uit Soerabaja

Fryslân DOK - Vlucht uit Soerabaja

Afl.: Vlucht uit Soerabaja. De 93-jarige Berend van Bon was in de oorlogsjaren als machinist op de grote vaart gedwongen te varen met olie. Ruim acht jaar kon hij niet naar huis op Schiermonnikoog. Hij ontsnapte driemaal aan een zekere dood...

27-02-2011 15:30

Aflevering 10

Fryslân DOK - Aflevering 10

PVV in de provincie. De PVV doet voor het eerst mee aan de Provinciale verkiezingen. Bij de laatste verkiezingen stemde zo'n 10 procent van de Friezen op de PVV, beduidend minder dan in het Zuiden van Nederland. Omrop Fryslân doet verslag e...

20-02-2011 15:30

Treurich en fleurich

Fryslân DOK - Treurich en fleurich

Vijf talentvolle Friese jongeren gaan samen met Afrikaanse geestverwanten op tournee door Ethiopië. Afl.: Treurich en fleurich.

13-02-2011 15:30

Saamhorigheid

Fryslân DOK - Saamhorigheid

Afl.: Saamhorigheid. Vijf talentvolle Friese jongeren maken een voorstelling voor de uitwisseling met Afrikaanse geestverwanten in Ehtiopië.

06-02-2011 15:30

Aflevering 7

Fryslân DOK - Aflevering 7

De militaire luchtmachtbasis van Leeuwarden bestaat 60 jaar. De verhoudingen tussen defensie en de omwonenden waren niet altijd goed. Met de komst van de F16 ontbrandde er een strijd over het lawaai. Nu de gemoederen gesust zijn lijkt de ko...

30-01-2011 15:30

Aflevering 6

Fryslân DOK - Aflevering 6

Vanaf 1900 eten Arabieren kaas uit Friesland. Fryslân DOK volgt een moderne handelsreiziger op klompen, die in Noord-Afrika de groeiende honger naar Friese kaas probeert te stillen. Handel drijven met Arabieren blijkt vooral gebaseerd op ve...

23-01-2011 15:30

Aflevering 5

Fryslân DOK - Aflevering 5

In het Franse Lorient vond de zevende editie plaats van het in Friesland bedachte zangfestival voor minderheidstalen.

16-01-2011 15:30

Aflevering 4

Fryslân DOK - Aflevering 4

Documentaire van Piter Tjeerdsma. Timmerman Atze Sijtsma uit Harlingen bouwde vanaf 1931 zo'n driehonderd violen en cello's. Wanneer zijn kleinzoon Jaap een cello laat restaureren en een oude film vindt over zijn opa, begint de interessante...

Je bekijkt momenteel pagina 24 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 354
  • Laatste uitzending op 20-04-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord