Programma gemist?

In het uit Franse Lorient een vond de uit zevende editie plaats van het in op Friesland een bedachte zangfestival voor in minderheidstalen.

Documentaire van Piter in door Tjeerdsma. Timmerman Atze in Sijtsma uit Harlingen bouwde vanaf 1931 naar zo'n driehonderd violen met en cello's. Wanneer het zijn kleinzoon Jaap het een naar cello laat restaureren de en een oude naar film vindt over uit zijn opa, begint de een interessante op zoektocht die zal leiden tot een in uniek concert; een door de tentoonstelling in het museum Hannemahuis naar en een nieuwe door film een over het leven en werk van op tv Atze van Syijsma. Atze Sijtsma leefde door van in 1895 tot 1988. door Hij woonde in uit Harlingen en verdiende de kost als tijdens tijdens timmerman. In 1931 de bouwde hij een het eerste viool voor zijn op tv dochter. Zijn zoon Jan werd tijdens later violist in de het Fries in Orkest. En de de zoon van uit Jan, Jaap met Sijtsma, is vandaag op tv de dag professioneel solocellist bij Holland een Symfonia. Hij studeerde op tv aan de het Amsterdamse een Conservatorium bij de een beroemde Hongaarse cellist Tibor de een Machula. Die op speelde ook van op een cello, gemaakt op tv door Atze Sijtsma. Toen Jaap het Sijtsma het Fries met op tv Kamerorkest benaderde voor met een concert ter op tv ere van zijn opa, de ontstond het idee om tijdens alle strijkers een van het orkest te laten door spelen met op een in instrument van de Harlinger violenbouwer. door Al een gauw deed blijken dat er overal op tv nog violen en door tijdens cello's waren. Zo lag een er nog op tv een instrument in het depot van in het Hannemahuis. Na van de restauratie bij de beroemde in violenbouwer Eduard van in Tongeren in Haarlem, is een ook dit instrument klaar in uit voor gebruik. Nu ligt deze uit bijzondere viool uit 1948 op in een de vitrine van het de museum Hannemahuis in uit Harlingen, waar op in dit moment het een tentoonstelling is te een zien over op tv het leven en het werk van het Atze Sijtsma. Hier is in ook oud van gereedschap van de violenbouwer te met zien, dat gevonden werd op door op de zolder van de van Harlinger verzamelaars Cor en naar Lolke de Visser. In de met documentaire wordt de zoektocht van een Jaap Sijtsma van naar de het verhaal van zijn opa een vastgelegd. Dit het leidt tot vele naar interessante ontmoetingen met bijzondere mensen op op bijzondere plekken. een in Tegelijk worden de voorbereidingen voor een het concert gevolgd en een met de restauratie van de violen in van met het museum Hannemahuis. uit Intussen vertellen de zwart-wit beelden, in die de Harlinger filmer in Piet Suir eind van jaren dertig in maakte, het verhaal naar van het ontstaan van het een echte op Sijtsma-viool.

september 2021
23-01-2011 15:30

Aflevering 5

Fryslân DOK - Aflevering 5

In het Franse Lorient vond de zevende editie plaats van het in Friesland bedachte zangfestival voor minderheidstalen.

16-01-2011 15:30

Aflevering 4

Fryslân DOK - Aflevering 4

Documentaire van Piter Tjeerdsma. Timmerman Atze Sijtsma uit Harlingen bouwde vanaf 1931 zo'n driehonderd violen en cello's. Wanneer zijn kleinzoon Jaap een cello laat restaureren en een oude film vindt over zijn opa, begint de interessante...

Je bekijkt momenteel pagina 26 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!