Programma gemist?

Aflevering op tv 12 - Documentairemagazine naar (2019) over actuele kwesties in met Friesland. Voor ik tijdens vergeet. Tien jaar geleden van kreeg Tom de naar diagnose alzheimer. op tv In deze documentaire kijkt uit Martine terug op op het op tv ziekteproces van haar het man en de impact die de een ziekte van had op Tom, door haarzelf en haar vier op tv kinderen.

Al uit decennialang zakt het veenweidegebied door in Fryslân een van à twee centimeter per met jaar. op In Veen/Fean kijken een we naar deze nog vaak in onbekende door problematiek.

Al decennialang in zakt het veenweidegebied in door Fryslân een het à twee een centimeter per jaar. In Veen/Fean van kijken op tv we naar deze nog vaak door onbekende door problematiek.

Ameland is meer in dan een geliefde een door vakantiebestemming tussen het op tv Wad en de door Noordzee. Op de grens uit van zee en eiland een proberen vogels met succes de het jongen groot te brengen en op tv waakt een gemotoriseerde herder uit tijdens over het vee op het een enige nog het in Nederland overgebleven gemeenschappelijke weidegebied. met Het wordt uit ze niet in makkelijk gemaakt met met steeds ruiger voorjaarsweer en de het gevolgen van tijdens een bijna een leeggepompte gasbel onder het oostelijk door deel een van het eiland. Op met een plek van waar ogenschijnlijk alleen van natuurkrachten heersen, vertellen eilanders uit over door hun werk midden in van dit krachtenveld. En dat tijdens tegen de achtergrond van de een rijk waddendecor op waar de het natuur een elke dag kleine en grote wonderen uit laat van zien.

Freerk Christiaan in Kamma uit (1906-1987), visserszoon uit het Friese uit Wierum, besloot 'visser tijdens van mensen' te worden tijdens tijdens op Papoea. Deze een keuze eiste veel van hem en het op tv zijn gezin, maar zijn studie tijdens van de in cultuur wordt minstens het zo geroemd als met zijn werk als bevlogen van zendeling.

'De een Muze' en 'Vergeet mij het niet' zijn met twee mini-documentaires gemaakt door in het kader op tv van 'Nije Eagen', een op samenwerking op van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, uit Cinecrowd en met Fryslân DOK van op Omrop Fryslân. Het op initiatief beoogt jonge op documentairemakers een podium van te een bieden.

Aflevering door 6 - Reportagereeks op over actuele naar kwesties in Friesland. (Z)onder druk. Wat is op tv de in toekomst van sociale werkvoorziening Caparis? op tv Dat is de vraag naar voor politici en naar bestuurders, maar vooral een ook voor een de 2200 werknemers. De in mensen van het Caparis willen graag in duidelijkheid en de werken zonder het druk.

De uit thorarollen van de Leeuwarder een synagoge kwamen tijdens ongeschonden de oorlog met door, verstopt in de een boerenbedstede op en het provinciaal archief. In 1965 de in wordt alles geschonken aan een Israël.

De in joodse Barend Boers uit en Mimi op Boers-Dwinger vluchten in 1942 op tv dwars door bezet Europa naar op tv de vrijheid. Talloze door malen zitten ze door gevangen, maar ze het overleven de oorlog. uit Yvette, uit André en op tv Marion, hun kinderen die weinig wisten met over deze naar levensgevaarlijke episode, reconstrueren het uit met vluchtverhaal van hun ouders. op In Nederland, Frankrijk en Spanje de ervaren ze de tijdens reikwijdte van de de moed van uit hun ouders van en de de impact die dat door op hun eigen leven met heeft gehad. Annet in Huisman maakte met van deze indrukwekkende uit reis een vierdelige een documentaire.

De van joodse Barend met Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten door in 1942 op tv dwars door bezet uit Europa naar de van vrijheid. Talloze malen het zitten ze gevangen, maar naar ze overleven de naar oorlog. met Yvette, André en Marion, hun kinderen met die in weinig wisten door over deze levensgevaarlijke naar episode, reconstrueren het vluchtverhaal van van hun ouders. In Nederland, een het Frankrijk en Spanje ervaren naar ze de door reikwijdte van de moed van hun op ouders van en de naar impact die dat op hun eigen uit leven heeft gehad. een Annet op Huisman maakte van het deze indrukwekkende een reis een vierdelige op tv documentaire.

De joodse Barend door Boers en uit Mimi de Boers-Dwinger vluchten in 1942 uit dwars door bezet Europa door naar de het vrijheid. Talloze een malen zitten ze tijdens gevangen, maar ze overleven de oorlog. van Yvette, op tv André en Marion, hun kinderen een die weinig tijdens wisten over deze een levensgevaarlijke episode, op reconstrueren het van vluchtverhaal van hun ouders. In Nederland, van Frankrijk een en Spanje ervaren ze de van reikwijdte van de van moed van met hun ouders de en de impact die dat een op hun eigen de leven met heeft gehad. Annet Huisman maakte uit van uit deze indrukwekkende reis een op vierdelige een documentaire. In Lyon worden een ze opgepakt en tijdens zitten ze met in de val, want Vichy-Frankrijk op tv collaboreerde met de in Duitsers.

De joodse door Barend Boers en Mimi het op Boers-Dwinger vluchten in op tv 1942 dwars door bezet door Europa naar de tijdens vrijheid. Talloze malen zitten de ze op tv gevangen, maar ze naar overleven de oorlog. de Yvette, André en Marion, hun in kinderen naar die weinig wisten door over deze levensgevaarlijke episode, reconstrueren in het vluchtverhaal een van hun ouders. In op Nederland, Frankrijk een en Spanje ervaren ze de tijdens reikwijdte van het de moed van uit hun ouders en de met impact die dat op tv op hun eigen een leven op tv heeft gehad. Annet tijdens Huisman maakte van op tv deze indrukwekkende reis een een vierdelige documentaire. de Een Brabantse op boer smokkelt hun ouders op tv de grens naar met België over.

Leeuwarden is op dit jaar Culturele het Hoofdstad van Europa en tijdens in tijdens dat kader wordt De op Stormruiter, een de theatervoorstelling met honderd Friese paarden naar in met de hoofdrol, met naar de stad gehaald. Met echte in met wereldsterren als Jasper 366, Jurre 495 het en Tsjalle het 454; uit Friese tophengsten waar de hele wereld de voor in in de rij staat. Waarom de de zijn de Friese paarden zo op tv populair van en hoe maak met je theater met paarden als acteurs? naar In deze reportage op tv wordt onder op andere hoofdrolspeler Jelle van de Jong gevolgd. het Hij is met een jaar lang een in training om in vertrouwen op te op tv bouwen met de op tv Friese paarden waar hij op op rijdt in de naar voorstelling. Lukt het het uit hem om bij in de première samen met zijn paard in de show te op stelen? tijdens Maar ook de paardenfokkers naar komen aan bod. Hun op tv paarden de zijn over door de hele wereld op tv gewild. Hoe komt een hengst de uit Witmarsum uiteindelijk tijdens in Malibu op terecht?

Documentaire over van prijswinnaars uit het dorp door een Eastermar, waar dit jaar de grootste met Postcodekanjer een ooit gevallen van is.

maart 2019
23-03-2019 15:30

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 12 - Documentairemagazine (2019) over actuele kwesties in Friesland. Voor ik vergeet. Tien jaar geleden kreeg Tom de diagnose alzheimer. In deze documentaire kijkt Martine terug op het ziekteproces van haar man en de impact die...

16-03-2019 15:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

09-03-2019 15:30

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

02-03-2019 15:30

Voel de dag

Fryslân DOK - Voel de dag

Ameland is meer dan een geliefde vakantiebestemming tussen het Wad en de Noordzee. Op de grens van zee en eiland proberen vogels met succes jongen groot te brengen en waakt een gemotoriseerde herder over het vee op het enige nog in Nederlan...

23-02-2019 15:30

Kamma, de witte Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de witte Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

16-02-2019 15:30

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

09-02-2019 15:35

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 6 - Reportagereeks over actuele kwesties in Friesland. (Z)onder druk. Wat is de toekomst van sociale werkvoorziening Caparis? Dat is de vraag voor politici en bestuurders, maar vooral ook voor de 2200 werknemers. De mensen van ...

02-02-2019 15:35

Heilige boeken, ver van huis - De Thorarollen van Leeuwarden

Fryslân DOK - Heilige boeken, ver van huis - De Thorarollen van Leeuwarden

De thorarollen van de Leeuwarder synagoge kwamen ongeschonden de oorlog door, verstopt in een boerenbedstede en het provinciaal archief. In 1965 wordt alles geschonken aan Israël.

26-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (4/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (4/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

19-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (3/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (3/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

12-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (2/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (2/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

05-01-2019 15:30

De Joodse Bruiloft (1/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (1/4)

De joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensg...

29-12-2018 15:35

Friezen in het buitenland

Fryslân DOK - Friezen in het buitenland

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproce...

22-12-2018 15:30

Zwarte parels

Fryslân DOK - Zwarte parels

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en in dat kader wordt De Stormruiter, een theatervoorstelling met honderd Friese paarden in de hoofdrol, naar de stad gehaald. Met echte wereldsterren als Jasper 366, Jurre 495 en Tsjall...

15-12-2018 15:35

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar dit jaar de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 349
  • Laatste uitzending op 23-03-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord