Programma gemist?

De Jopopinoloukicoclub: Als in Joop haar een pols het introk kon ze met het in één adem schrijven. uit 'De H.B.S.-tijd van Joop in ter Heul', uit van op tv Cissy van Marxveldt, op verscheen in 1919. Wordt Joop de op haar 100e verjaardag het de nog steeds gelezen?

Frieslands meest op tot de verbeelding sprekende op tv beeldhouwer, Ids Willemsma, het wordt 70 jaar. uit van Normaal gesproken reden tijdens voor een goed gevoel met en groot feest, tijdens maar voor hem is niks op tv minder van waar.

We onderzoeken de een betekenis uit van de bond tijdens voor de vrouwen die er op lid met van werden en het het nog altijd zijn. Sommigen in meer dan met zestig de jaar.

We zien dat in jonge Friezen de appen in het de Fries, zich herkennen door in de Friestalige in band met de Hûnekop en memes tijdens in de eigen taal het liken. Is dat op zelfbewust of de zelfrechtvaardiging?

Al met decennialang zakt een het veenweidegebied in Fryslân een het à twee uit centimeter per jaar. een In Veen/Fean kijken we naar met op deze nog vaak onbekende een problematiek.

Al decennialang op tv zakt het veenweidegebied in uit de Fryslân een à twee centimeter naar per jaar. In het Veen/Fean kijken we naar de uit deze nog vaak onbekende naar problematiek.

Freerk het Christiaan Kamma in (1906-1987), visserszoon uit in het Friese Wierum, besloot 'visser van naar mensen' in te worden op Papoea. het Deze keuze van eiste veel van hem met en met zijn gezin, maar zijn studie van op tv de uit cultuur wordt de minstens zo geroemd als van zijn werk als op bevlogen zendeling.

Documentaire het over prijswinnaars uit het naar dorp Eastermar, waar in tijdens in met 2018 de met grootste Postcodekanjer ooit gevallen met is.

Leeuwarden was het een jaar van lang letterlijk 'het in lân fan taal' tijdens de Culturele Hoofdstad. Hoe gaan door tijdens we met elkaar om naar in een naar land waarin steeds meer een talen worden in gesproken?

'De door Muze' en 'Vergeet mij op niet' zijn twee van mini-documentaires in gemaakt in het kader het van 'Nije Eagen', een samenwerking in van Noordelijk filmplatform in New Noardic naar Wave, Cinecrowd en de Fryslân DOK van Omrop met Fryslân. een Het initiatief beoogt jonge documentairemakers door een podium te een uit bieden.

Over een Friese in en een Oekraïense zanger die al tijdens musicerend met naar een busje in van Oekraïne naar de Friesland reizen.

De meeste standbeelden het het in de openbare ruimte zijn een van in mannen. Om hier verandering in op te brengen maakt met beeldhouwer Natasja tijdens Bennink zes borstbeelden van het alledaagse, het maar toch bijzondere, Friese het vrouwen.

De voorstelling in 'Stormruiter' is het grote in theatrale paardenspektakel van dat één naar van de speerpunten vormt op in het tijdens Leeuwarder Culturele op Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie van en scenarist Bouke Oldenhof uit hebben een stuk van gemaakt dat van zich afspeelt in Het Bildt. de Een dijkgraaf op tv en zijn vrouw voeren van op niet alleen strijd tegen het water, met maar ook tegen het naar het starre en conservatieve denken van van hun streekgenoten. naar Ambitieuze plannen voor een door nieuwe op polder met een het moderne zeewering worden gedwarsboomd. Het de stuk is van gebaseerd op een een klassieker uit de door Duitse literatuur: Der de Schimmelreiter. het Schrijver Theodor Storm liet het een oorspronkelijke verhaal naar zich afspelen in naar Nord-Friesland, het door Duitse Waddengebied tegen de Deense grens. naar Het tijdens negentiende-eeuwse boek werd tijdens een bestseller en behoort tot naar een met standaardwerk bij onze op oosterburen. Wat is een de kracht van in dit verhaal, door en in hoeverre is dat uit verhaal nog in altijd relevant, het ook in 'ons' naar Friesland? Fryslân Dok met toog naar de oorsprong van van Der Schimmelreiter een en dook het in de Nord-Friese achtergrond en betekenis een van het verhaal uit met en ging in in Het Bildt op zoek naar naar de relatie in met de uit oude Schimmelreiter.

Documentaire een over triatleet Jacob op tv Veenstra en op tv zijn voorbereiding op het en tijdens De Frysman door 2018, een tijdens uiterst zware triatlon met start met en op finish op het Reaklif in op Friesland.

Tijdens de finale in van de Elfwegentocht in in Friesland de volgen we energiecoördinator een Bouwe de met Boer. Solarboat-team Clafis Victron een uit een Leeuwarden wil het WK op Zonnebootracen in Monaco het winnen.

juli 2021
05-10-2019 14:30

De Jopopinoloukicoclub

Fryslân DOK - De Jopopinoloukicoclub

De Jopopinoloukicoclub: Als Joop haar pols introk kon ze het in één adem schrijven. 'De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul', van Cissy van Marxveldt, verscheen in 1919. Wordt Joop op haar 100e verjaardag nog steeds gelezen?

28-09-2019 14:30

Een ontstemd jaar

Fryslân DOK - Een ontstemd jaar

Frieslands meest tot de verbeelding sprekende beeldhouwer, Ids Willemsma, wordt 70 jaar. Normaal gesproken reden voor een goed gevoel en groot feest, maar voor hem is niks minder waar.

21-09-2019 14:30

De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

Fryslân DOK - De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

We onderzoeken de betekenis van de bond voor de vrouwen die er lid van werden en het nog altijd zijn. Sommigen meer dan zestig jaar.

14-09-2019 14:30

Dat is onze taal

Fryslân DOK - Dat is onze taal

We zien dat jonge Friezen appen in het Fries, zich herkennen in de Friestalige band de Hûnekop en memes in de eigen taal liken. Is dat zelfbewust of zelfrechtvaardiging?

07-09-2019 14:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

31-08-2019 14:35

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

24-08-2019 14:30

Kamma, de Friese Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de Friese Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

17-08-2019 14:30

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar in in 2018 de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

10-08-2019 14:30

Thuis in taal

Fryslân DOK - Thuis in taal

Leeuwarden was een jaar lang letterlijk 'het lân fan taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar om in een land waarin steeds meer talen worden gesproken?

03-08-2019 14:35

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

27-07-2019 14:30

Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Fryslân DOK - Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Over een Friese en Oekraïense zanger die al musicerend met een busje van Oekraïne naar Friesland reizen.

20-07-2019 14:30

Vrouwen van Friesland

Fryslân DOK - Vrouwen van Friesland

De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

13-07-2019 13:20

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

De voorstelling 'Stormruiter' is het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben een stuk gemaakt dat zich afspeelt in H...

06-07-2019 14:25

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentaire over triatleet Jacob Veenstra en zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

29-06-2019 14:35

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK Zonnebootracen in Monaco winnen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!