Programma gemist?

De Jopopinoloukicoclub: door Als met Joop haar pols introk kon uit ze het in één een adem met schrijven. 'De H.B.S.-tijd van Joop door ter Heul', van tijdens Cissy van Marxveldt, met verscheen in in 1919. Wordt Joop op uit door haar 100e verjaardag nog steeds een gelezen?

Frieslands meest een tot de een verbeelding sprekende door beeldhouwer, Ids Willemsma, wordt 70 jaar. naar tijdens Normaal gesproken reden voor in een goed gevoel en in groot feest, uit maar voor tijdens hem is niks met minder waar.

We onderzoeken door de betekenis van de in bond voor uit de vrouwen tijdens die er lid van werden door en het het nog altijd zijn. Sommigen een de meer dan zestig op tv jaar.

We zien door dat jonge Friezen de appen in het het Fries, zich herkennen naar in de Friestalige de band op tv de Hûnekop en van memes in de door eigen taal liken. Is een dat zelfbewust of tijdens zelfrechtvaardiging?

Al decennialang tijdens zakt het veenweidegebied in door Fryslân een op à uit twee centimeter per jaar. de In Veen/Fean kijken we naar door deze met nog vaak onbekende op problematiek.

Al decennialang zakt uit het veenweidegebied een in uit Fryslân een à twee centimeter per het jaar. een In Veen/Fean kijken door we naar tijdens deze nog vaak onbekende het problematiek.

Freerk op tv Christiaan Kamma (1906-1987), in visserszoon uit het Friese Wierum, op besloot 'visser door van mensen' in te worden naar op Papoea. Deze keuze eiste veel de van in hem en zijn de gezin, maar zijn studie van van de cultuur van wordt minstens zo door geroemd als zijn werk in als bevlogen een zendeling.

Documentaire over door prijswinnaars uit het in dorp Eastermar, waar in in in 2018 de in grootste Postcodekanjer de ooit gevallen door is.

Leeuwarden was een met uit jaar lang letterlijk 'het door lân fan taal' tijdens op Culturele naar Hoofdstad. Hoe gaan op we met elkaar om in een tijdens land waarin naar steeds meer talen in worden uit gesproken?

'De de Muze' en 'Vergeet door mij niet' zijn twee van mini-documentaires tijdens gemaakt in het kader van 'Nije in Eagen', op een samenwerking van Noordelijk filmplatform op tv het New Noardic Wave, met Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop de Fryslân. Het met initiatief beoogt jonge een documentairemakers een podium het te op tv bieden.

Over een in Friese en Oekraïense op zanger die al het musicerend met op tv een busje van Oekraïne de naar Friesland naar reizen.

De met meeste standbeelden uit in de openbare ruimte naar zijn van mannen. Om hier van verandering in in te brengen maakt uit beeldhouwer Natasja Bennink op zes borstbeelden op van alledaagse, maar toch bijzondere, uit Friese in vrouwen.

De een voorstelling 'Stormruiter' is door het grote theatrale op paardenspektakel dat één van de op tv speerpunten vormt door in het Leeuwarder tijdens Culturele het Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos een Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben tijdens een door stuk gemaakt dat zich van afspeelt in Het naar Bildt. op Een dijkgraaf en zijn vrouw door voeren op niet alleen strijd tegen het water, het maar ook van tegen met het starre en conservatieve denken met van hun streekgenoten. Ambitieuze het plannen voor een tijdens nieuwe polder met van een moderne zeewering op tv worden gedwarsboomd. Het het stuk is van gebaseerd met op een klassieker uit de Duitse tijdens literatuur: Der het Schimmelreiter. Schrijver op tv Theodor Storm liet het door oorspronkelijke verhaal zich op afspelen in Nord-Friesland, het tijdens Duitse Waddengebied tegen tijdens de het Deense grens. Het negentiende-eeuwse de boek werd een met bestseller tijdens en behoort tot een standaardwerk bij op onze oosterburen. naar Wat is op tv de kracht van dit verhaal, uit en in hoeverre door tijdens is dat verhaal nog altijd relevant, tijdens ook in in 'ons' Friesland? Fryslân uit Dok toog naar op tv de op tv oorsprong van Der Schimmelreiter het en dook tijdens in de Nord-Friese achtergrond de en betekenis van een het verhaal tijdens en ging in het Het Bildt op zoek naar de van relatie met de door met oude Schimmelreiter.

Documentaire een over triatleet Jacob Veenstra en de zijn op voorbereiding op en tijdens De op tv Frysman 2018, een een uiterst zware triatlon van naar met start en finish op uit het naar Reaklif in Friesland.

Tijdens de op finale de van de Elfwegentocht in in Friesland volgen we een energiecoördinator Bouwe de op tv Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit op Leeuwarden tijdens wil het de WK Zonnebootracen in Monaco door winnen.

september 2020
05-10-2019 14:30

De Jopopinoloukicoclub

Fryslân DOK - De Jopopinoloukicoclub

De Jopopinoloukicoclub: Als Joop haar pols introk kon ze het in één adem schrijven. 'De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul', van Cissy van Marxveldt, verscheen in 1919. Wordt Joop op haar 100e verjaardag nog steeds gelezen?

28-09-2019 14:30

Een ontstemd jaar

Fryslân DOK - Een ontstemd jaar

Frieslands meest tot de verbeelding sprekende beeldhouwer, Ids Willemsma, wordt 70 jaar. Normaal gesproken reden voor een goed gevoel en groot feest, maar voor hem is niks minder waar.

21-09-2019 14:30

De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

Fryslân DOK - De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

We onderzoeken de betekenis van de bond voor de vrouwen die er lid van werden en het nog altijd zijn. Sommigen meer dan zestig jaar.

14-09-2019 14:30

Dat is onze taal

Fryslân DOK - Dat is onze taal

We zien dat jonge Friezen appen in het Fries, zich herkennen in de Friestalige band de Hûnekop en memes in de eigen taal liken. Is dat zelfbewust of zelfrechtvaardiging?

07-09-2019 14:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

31-08-2019 14:35

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

24-08-2019 14:30

Kamma, de Friese Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de Friese Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

17-08-2019 14:30

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar in in 2018 de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

10-08-2019 14:30

Thuis in taal

Fryslân DOK - Thuis in taal

Leeuwarden was een jaar lang letterlijk 'het lân fan taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar om in een land waarin steeds meer talen worden gesproken?

03-08-2019 14:35

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

27-07-2019 14:30

Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Fryslân DOK - Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Over een Friese en Oekraïense zanger die al musicerend met een busje van Oekraïne naar Friesland reizen.

20-07-2019 14:30

Vrouwen van Friesland

Fryslân DOK - Vrouwen van Friesland

De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

13-07-2019 13:20

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

De voorstelling 'Stormruiter' is het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben een stuk gemaakt dat zich afspeelt in H...

06-07-2019 14:25

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentaire over triatleet Jacob Veenstra en zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

29-06-2019 14:35

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK Zonnebootracen in Monaco winnen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!