Programma gemist?

We zien dat een jonge Friezen appen de in door het Fries, tijdens zich herkennen in de Friestalige band tijdens de Hûnekop en tijdens met memes in de een eigen taal liken. Is dat op zelfbewust of door zelfrechtvaardiging?

Al decennialang zakt op tv het door veenweidegebied in in Fryslân een à twee centimeter per tijdens in jaar. In Veen/Fean kijken we naar een deze nog op vaak onbekende door problematiek.

Al decennialang zakt op tv het veenweidegebied in in Fryslân een à op twee naar centimeter per tijdens jaar. In Veen/Fean kijken we naar op tv deze een nog vaak onbekende uit problematiek.

Freerk van Christiaan Kamma (1906-1987), door visserszoon uit het door Friese Wierum, van besloot 'visser van mensen' te worden een met op Papoea. Deze keuze eiste veel in van hem en door een zijn gezin, maar zijn van studie van de cultuur wordt de minstens zo in geroemd als tijdens zijn werk als met bevlogen zendeling.

Documentaire door over prijswinnaars uit op tv het dorp Eastermar, waar in in door in 2018 de van grootste Postcodekanjer ooit op gevallen is.

Leeuwarden met was een jaar het lang letterlijk op 'het lân fan met taal' tijdens Culturele van Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar op om in een tijdens land waarin van steeds meer talen worden naar in gesproken?

'De een Muze' en 'Vergeet het mij niet' in zijn twee mini-documentaires gemaakt in op tv het met kader van 'Nije uit Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform een New Noardic van Wave, Cinecrowd en op Fryslân DOK van Omrop van Fryslân. Het initiatief uit beoogt door jonge documentairemakers een podium te op van bieden.

Over het een Friese en naar Oekraïense zanger die op al musicerend op tv met een busje tijdens van Oekraïne naar Friesland door reizen.

De meeste standbeelden uit in een de openbare ruimte zijn op tv van mannen. Om door hier de verandering in te brengen maakt met beeldhouwer Natasja Bennink met zes borstbeelden van alledaagse, op maar een toch bijzondere, Friese op vrouwen.

De van voorstelling 'Stormruiter' is het grote de theatrale paardenspektakel op dat één van een de speerpunten vormt met in het Leeuwarder een Culturele door Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos tijdens Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben in een stuk gemaakt tijdens dat zich afspeelt op tv in Het door Bildt. van Een dijkgraaf en zijn vrouw voeren door niet alleen tijdens strijd tegen het water, uit maar ook uit tegen uit het starre en conservatieve van denken van hun een streekgenoten. Ambitieuze plannen voor de een nieuwe in polder met een moderne de zeewering worden gedwarsboomd. Het in tijdens stuk is gebaseerd op een klassieker uit uit de Duitse het literatuur: Der Schimmelreiter. op tv Schrijver Theodor Storm naar liet het oorspronkelijke in verhaal zich door afspelen in een Nord-Friesland, het Duitse Waddengebied op tv tegen de op Deense grens. Het negentiende-eeuwse boek op tv werd in een bestseller en behoort op tot met een standaardwerk bij onze oosterburen. van Wat is de kracht een uit van dit verhaal, en van in hoeverre de is dat verhaal het nog altijd relevant, ook een in 'ons' Friesland? Fryslân Dok uit toog naar in de oorsprong van Der op Schimmelreiter met en dook in uit de Nord-Friese achtergrond en een betekenis van het verhaal uit en ging het in op Het Bildt op zoek naar de het relatie een met de oude uit Schimmelreiter.

Documentaire over triatleet met Jacob het Veenstra en zijn voorbereiding tijdens op en tijdens op De tijdens Frysman 2018, een uiterst op zware triatlon met op start en finish op tijdens het Reaklif in tijdens Friesland.

Tijdens in de finale van van de Elfwegentocht op tv in Friesland volgen we energiecoördinator uit Bouwe de Boer. Solarboat-team op een Clafis Victron uit Leeuwarden wil het tijdens van WK Zonnebootracen in Monaco in winnen.

Fryslân tijdens Dok onderzoekt de betekenis van tijdens de bond naar voor de vrouwen die het er lid naar van werden en het in nog op altijd zijn. Sommigen meer naar dan zestig op tv jaar.

Maarten van der van Weijden uit probeert het nog tijdens een keer: door de Elfstedentocht zwemmen. met Deze keer wil hij een Leeuwarden wél halen. Wordt deze een tocht een uit nieuw hoogtepunt in het van naar Elfstedencarnaval?

Het badpaviljoen van het Hindeloopen in werd ooit de parel het van de van Zuiderzee genoemd. Het unieke rijksmonument op tv op de dijk een op aan het IJsselmeer is meer met dan een uit gebouw. De verhalen naar over de geschiedenis, de het heden en de onzekere uit toekomst van in het de paviljoen.

september 2019
14-09-2019 14:30

Dat is onze taal

Fryslân DOK - Dat is onze taal

We zien dat jonge Friezen appen in het Fries, zich herkennen in de Friestalige band de Hûnekop en memes in de eigen taal liken. Is dat zelfbewust of zelfrechtvaardiging?

07-09-2019 14:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

31-08-2019 14:35

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

24-08-2019 14:30

Kamma, de Friese Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de Friese Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

17-08-2019 14:30

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar in in 2018 de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

10-08-2019 14:30

Thuis in taal

Fryslân DOK - Thuis in taal

Leeuwarden was een jaar lang letterlijk 'het lân fan taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar om in een land waarin steeds meer talen worden gesproken?

03-08-2019 14:35

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

27-07-2019 14:30

Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Fryslân DOK - Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Over een Friese en Oekraïense zanger die al musicerend met een busje van Oekraïne naar Friesland reizen.

20-07-2019 14:30

Vrouwen van Friesland

Fryslân DOK - Vrouwen van Friesland

De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

13-07-2019 13:20

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

De voorstelling 'Stormruiter' is het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben een stuk gemaakt dat zich afspeelt in H...

06-07-2019 14:25

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentaire over triatleet Jacob Veenstra en zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

29-06-2019 14:35

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK Zonnebootracen in Monaco winnen.

22-06-2019 14:30

De plattelandsvrouwen: Honderd jaar breien feminisme op het Friese platteland

Fryslân DOK - De plattelandsvrouwen: Honderd jaar breien feminisme op het Friese platteland

Fryslân Dok onderzoekt de betekenis van de bond voor de vrouwen die er lid van werden en het nog altijd zijn. Sommigen meer dan zestig jaar.

15-06-2019 14:30

De magie van Maarten

Fryslân DOK - De magie van Maarten

Maarten van der Weijden probeert het nog een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Deze keer wil hij Leeuwarden wél halen. Wordt deze tocht een nieuw hoogtepunt in het Elfstedencarnaval?

08-06-2019 14:30

Op slot, Badpaviljoen Hindelopen

Fryslân DOK - Op slot, Badpaviljoen Hindelopen

Het badpaviljoen van Hindeloopen werd ooit de parel van de Zuiderzee genoemd. Het unieke rijksmonument op de dijk aan het IJsselmeer is meer dan een gebouw. De verhalen over de geschiedenis, het heden en de onzekere toekomst van het paviljo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 375
  • Laatste uitzending op 14-09-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord