Programma gemist?

Aflevering in 11 - Reportagereeks: Geen plek door voor opa naar en oma: Elke week in wordt er tijdens weer een nieuwe in kijk gegeven op op tv diverse op tv zaken.

Drie naar eeuwen geleden leefde er naar in naar Nederland een soort Máxima avant met la een lettre: de Duitse prinses het Maria Louise van Hessen-Kassel. uit Vanwege naar haar grote populariteit door werd ze Marijke Meu genoemd, op tv oftewel tante Marijke. het Maria Louise uit heeft een belangrijke rol gespeeld uit in het voortbestaan op tv van het Huis op tv van een Oranje. Op het met moment dat ze het trouwde met de op tv Friese stadhouder Johan door Willem Friso was de een Oranje-dynastie bijna in uitgestorven. Zes weken na op tv zijn dood baarde naar Maria Louise de latere tijdens erfstadhouder een Willem IV. In haar 250e op tv uit sterfjaar duikt Fryslân van Dok in de uit bijzondere levensgeschiedenis van in deze vrouw. Maria Louise door was 26 regentes voor op tv haar in zoon en kleinzoon, ze overleefde met bijna al haar tijdens naasten en verdedigde in op tv een roerige tijd met het de belangen van de de Oranje Nassau's.

Sir Lawrence in Alma Tadema, op geboren als Lourens in het door Friese tijdens Dronryp, was in de 19e een eeuw een extreem met uit succesvolle schilder met op tv zijn tableaus over de klassieke het oudheid. Zijn met werk beïnvloedt de op tv cinematografie tot het op de dag van vandaag. Hij naar het was gedreven, perfectionistisch het en hij had een neus naar voor roem en zakelijk uit door instinct.

Filmmaker tijdens Henk Penninga op volgt gedurende een de tijdsperiode van drie door jaar het stuk landbouwgrond op direct naast zijn huis. Centraal van thema naar van de film is in de cyclus een van alles in wat ontstaat, leeft en met verandert. Muziek uit alle windstreken een van de uit wereld maakt een essentieel van onderdeel uit uit van de deze poëtische vertelling.

Motorcoureur Bertus Folkertsma door is bereid de het hoogste in risico's te nemen. Al door 25 jaar is hij tijdens op professioneel actief in de met hoogste gelederen van door de Nederlandse motorsport. Maar op tijdens race-gebied met heeft hij nog één tijdens ultieme uitdaging: racen door op op tv het eiland Man! De 'Isle het of Man de TT' is een wegrace door voor motoren tijdens op het Britse eiland Man met in en staat vanwege het naar hoge aantal naar ongelukken bekend als de gevaarlijkste door ter wereld. Om met deze een TT ook ooit te mogen rijden, met deed hij deze uit zomer op als enige Nederlander op mee aan de Manx tijdens GP. Een met race over hetzelfde beruchte het stratencircuit waar de afgelopen met honderd jaar een meer dan uit 250 coureurs het leven hebben in de gelaten.

Houtigehage, naar een klein het dorp met ongeveer 1000 inwoners naar reageert enthousiast op de het initiatief uit om ouderen op het platteland het met meer aan kunst en cultuur door te laten deelnemen. op tv 'Tijd voor talent' is een de de naam van het op project. Het de is een idee dat op in 2013 uit begon in de de Randstad. Maar hoe pakt van zoiets nou uit tijdens op het platteland? Omrop Fryslân tijdens uit kijkt in Fryslân DOK deze van week naar in dit project. In van de pilotgemeenten Smallingerland uit en Achtkarspelen gaan verschillende de projecten van start. met Houtigehage is het tijdens enige in dorp waar maar liefst drie uit cursussen op tv starten in de winter van uit 2017-2018. Ouderen schrijven zich tijdens tijdens hier in voor op de groepen koorzingen, dans en beweging door en op tv voor een naar cursus houtbewerken.

In de Amerikaanse de muziekscene gonst haar op tv naam al door langer, in maar in Nederland hebben nog maar naar uit weinig mensen van haar gehoord. met En dat terwijl de van carrière van door music producer en tijdens songwriter Femke Weidema van (34) een klassiek succesverhaal met in wording is, naar uit inclusief een Grammy. in Om haar mentor Liz Rose, naar ook uit de ontdekker en liedjesschrijver de van Tayor Swift, te tijdens citeren: 'I think door she op tv can do anything. All Femke tijdens needs is a in hit and met with a uit couple of great het singles out there, that uit hit might happen this year.' tijdens door Programmamaker Afke Boven maakte een documentaire op over met Femke.

In deze documentaire naar draait in het om de liefde naar voor de Friese taal de en literatuur. Met door de Friese taal op tv als instrument werken de de succesvolle Friese schrijvers Hylke Speerstra en in Hilda Talsma in tijdens de schrijversark van uit schrijver tijdens Rink van in der Velde aan een verhaal over tijdens hun naar persoonlijke relatie met de Friese tijdens literatuur. Ze richten met zich in op hun brief door tot een uit Friese schrijver uit het de verleden met wie ze op zich verbonden het voelen. Boven in in de Achmeatoren in tijdens Leeuwarden plaatst op tv kunsthistoricus en cultuurcriticus Huub Mous de door Friese naar literatuur in Europees perspectief. Zo uit ontstaat tijdens er een beeld van op een van levende Friese taal uit met historische wortels in op tv Europa. Waar komt de de liefde voor de de Friese taal de bij Speerstra met en Talsma vandaan? Hoe diep zit uit de angst om een hun taal het te het verliezen?

Na door vijftig jaar op de grootste de de concertpodia van de wereld te hebben door gespeeld besluit de de Nederlandse van topvioliste Emmy Verhey uit om eind 2015 te uit stoppen. De makers legden het niet alleen de een aanloop naar haar uit afscheidsconcert met vast, maar bleven tijdens haar ook volgen in het in in jaar nadat het doek met gevallen is en blikken van met haar terug een op door een carrière die naast grote successen op tv de gepaard ging met opoffering, eenzaamheid en het door twijfel.

Na vijftig jaar uit op de grootste tijdens door concertpodia van de wereld tijdens te hebben gespeeld besluit op de door Nederlandse topvioliste Emmy Verhey om van eind 2015 tijdens te stoppen. op De makers legden niet van alleen de aanloop naar het haar afscheidsconcert in vast, maar bleven haar de ook volgen in het in jaar nadat op tv het doek gevallen is met en blikken met van haar uit terug op een tijdens carrière die naast in grote successen gepaard ging met van opoffering, op eenzaamheid en een twijfel.

Documentaire met 'Ik kening Lear' van Pieter door het Verhoeff als eerbetoon aan Rients naar Gratama. naar De vertolking van door King Lear was een een van de op hoogtepunten in de carrière van tijdens de door bekende Friese theaterman Rients Gratama. in De grootmeester met van de door Friese kleinkunst overleed in september op 2017 op 85-jarige leeftijd. tijdens In 2003 naar maakte regisseur Pieter op tv Verhoeff de op tv documentaire 'Ik, kening Lear' over een Gratama naar in zijn rol als King op tv Lear de in de afscheidsvoorstelling van regisseur op tv Jos met Thie voor in het Friese theatergezelschap tijdens Tryater. Verhoef volgt in de documentaire het verschillende lijnen. Het het stuk zelf, de uit op voorbereidingen en een conference waarin Gratama een uit terugkijkt op zijn rol door als King Lear. Als eerbetoon van in aan de in september overleden Rients door Gratama wordt de de in documentaire van Pieter Verhoeff in twee door delen uit tijdens gezonden.

Documentaire 'Ik het kening Lear' van met Pieter Verhoeff door als eerbetoon aan Rients Gratama. van De door vertolking van King Lear was de op tv een van de hoogtepunten in de op carrière van de met bekende door Friese theaterman met Rients Gratama. De grootmeester in van de met Friese kleinkunst overleed naar in september 2017 op 85-jarige leeftijd. uit In 2003 maakte in met regisseur Pieter Verhoeff de de documentaire 'Ik, kening Lear' een over Gratama de in zijn rol tijdens als King Lear in door de afscheidsvoorstelling van regisseur in Jos van Thie voor het van Friese theatergezelschap Tryater. tijdens Verhoef volgt in de op documentaire verschillende op lijnen. Het stuk naar zelf, de voorbereidingen en een op tv van conference waarin Gratama op tv terugkijkt op zijn rol als de King Lear. de Als eerbetoon aan de in een op tv september overleden Rients Gratama wordt door de documentaire van naar Pieter Verhoeff de in twee delen uit tijdens gezonden.

Ameland de is meer dan met een geliefde vakantiebestemming tussen uit het door Wad en de Noordzee. Op naar de grens van zee op tv en het eiland proberen vogels met succes het in jongen groot te brengen naar en waakt een gemotoriseerde herder naar over het vee tijdens op tv op het enige naar nog in Nederland overgebleven tijdens gemeenschappelijke weidegebied. Het wordt door ze van niet makkelijk gemaakt met naar steeds ruiger voorjaarsweer naar en de gevolgen van naar een bijna leeggepompte tijdens gasbel op tv onder het oostelijk deel van met het eiland. op Op een plek waar ogenschijnlijk uit alleen met natuurkrachten heersen, vertellen tijdens eilanders over hun door werk midden in dit op tv krachtenveld. tijdens En dat tegen de in achtergrond van een rijk waddendecor op waar de het natuur elke in dag kleine en grote wonderen in laat in zien.

In naar Drachten werd in 1921 op tv een huizenblok door Theo de van Doesburg helemaal door op ingericht volgens de principes van De de Stijl. In 2017 door werd een het van door de woningen in het blok gerestaureerd op en omgevormd tot de een museumwoning. tijdens Deze documentaire tijdens volgt dat naar restauratieproces van minuut het tot minuut. We voelen mee met de de dilemma's de van de op tv onderzoekers: is dat van van Doesburgbehang wel echt zo het bedoeld naar door hem? op Zijn er wijzigingen een gekomen in de door plannen? En wat betekent het dat voor onze tijdens restauratie?

In de de nasleep een van dodelijke verkeersongelukken krijgen nabestaanden naast uit hun verlies, vaak op tv ook op tv een juridische nasleep op hun met de bord. Veel nabestaanden ervaren in een complexe wet- en in regelgeving van rondom verzekeringen, schadeclaims het en veroorzakers dat in er meer krom dan recht gesproken tijdens wordt. Een met sentiment dat ook uit in de maatschappij met volop leeft. Naar aanleiding naar van het de documentaireserie Teken door fan Libben, doken de programmamakers met in door de wereld van de met juridische nasleep naar van dodelijke verkeersongelukken tijdens met veroorzakers in het uit spel.

maart 2018
17-03-2018 15:35

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 11 - Reportagereeks: Geen plek voor opa en oma: Elke week wordt er weer een nieuwe kijk gegeven op diverse zaken.

10-03-2018 15:35

Prinses Maria Louise

Fryslân DOK - Prinses Maria Louise

Drie eeuwen geleden leefde er in Nederland een soort Máxima avant la lettre: de Duitse prinses Maria Louise van Hessen-Kassel. Vanwege haar grote populariteit werd ze Marijke Meu genoemd, oftewel tante Marijke. Maria Louise heeft een belang...

03-03-2018 15:30

Alma Tadema's droom

Fryslân DOK - Alma Tadema's droom

Sir Lawrence Alma Tadema, geboren als Lourens in het Friese Dronryp, was in de 19e eeuw een extreem succesvolle schilder met zijn tableaus over de klassieke oudheid. Zijn werk beïnvloedt de cinematografie tot op de dag van vandaag. Hij was ...

24-02-2018 15:30

Het land naast ons - berichten van de keukentafel

Fryslân DOK - Het land naast ons - berichten van de keukentafel

Filmmaker Henk Penninga volgt gedurende een tijdsperiode van drie jaar het stuk landbouwgrond direct naast zijn huis. Centraal thema van de film is de cyclus van alles wat ontstaat, leeft en verandert. Muziek uit alle windstreken van de wer...

17-02-2018 15:30

Friese motorsporter

Fryslân DOK - Friese motorsporter

Motorcoureur Bertus Folkertsma is bereid de hoogste risico's te nemen. Al 25 jaar is hij professioneel actief in de hoogste gelederen van de Nederlandse motorsport. Maar op race-gebied heeft hij nog één ultieme uitdaging: racen op het eilan...

10-02-2018 15:25

Het hart van Houtigehage

Fryslân DOK - Het hart van Houtigehage

Houtigehage, een klein dorp met ongeveer 1000 inwoners reageert enthousiast op het initiatief om ouderen op het platteland meer aan kunst en cultuur te laten deelnemen. 'Tijd voor talent' is de naam van het project. Het is een idee dat in 2...

03-02-2018 15:30

Niet dromen maar doen

Fryslân DOK - Niet dromen maar doen

In de Amerikaanse muziekscene gonst haar naam al langer, maar in Nederland hebben nog maar weinig mensen van haar gehoord. En dat terwijl de carrière van music producer en songwriter Femke Weidema (34) een klassiek succesverhaal in wording ...

27-01-2018 15:30

In dit landschap ligt mijn leven

Fryslân DOK - In dit landschap ligt mijn leven

In deze documentaire draait het om de liefde voor de Friese taal en literatuur. Met de Friese taal als instrument werken succesvolle Friese schrijvers Hylke Speerstra en Hilda Talsma in de schrijversark van schrijver Rink van der Velde aan ...

20-01-2018 15:35

De laatste keer (2/2)

Fryslân DOK - De laatste keer (2/2)

Na vijftig jaar op de grootste concertpodia van de wereld te hebben gespeeld besluit de Nederlandse topvioliste Emmy Verhey om eind 2015 te stoppen. De makers legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar o...

13-01-2018 15:35

De laatste keer (1/2)

Fryslân DOK - De laatste keer (1/2)

Na vijftig jaar op de grootste concertpodia van de wereld te hebben gespeeld besluit de Nederlandse topvioliste Emmy Verhey om eind 2015 te stoppen. De makers legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar o...

06-01-2018 15:25

Rients Gratama (2/2)

Fryslân DOK - Rients Gratama (2/2)

Documentaire 'Ik kening Lear' van Pieter Verhoeff als eerbetoon aan Rients Gratama. De vertolking van King Lear was een van de hoogtepunten in de carrière van de bekende Friese theaterman Rients Gratama. De grootmeester van de Friese kleink...

30-12-2017 15:15

Rients Gratama (1/2)

Fryslân DOK - Rients Gratama (1/2)

Documentaire 'Ik kening Lear' van Pieter Verhoeff als eerbetoon aan Rients Gratama. De vertolking van King Lear was een van de hoogtepunten in de carrière van de bekende Friese theaterman Rients Gratama. De grootmeester van de Friese kleink...

23-12-2017 15:30

Voel de dag

Fryslân DOK - Voel de dag

Ameland is meer dan een geliefde vakantiebestemming tussen het Wad en de Noordzee. Op de grens van zee en eiland proberen vogels met succes jongen groot te brengen en waakt een gemotoriseerde herder over het vee op het enige nog in Nederlan...

16-12-2017 15:25

Krabben aan verf

Fryslân DOK - Krabben aan verf

In Drachten werd in 1921 een huizenblok door Theo van Doesburg helemaal ingericht volgens de principes van De Stijl. In 2017 werd een van de woningen in het blok gerestaureerd en omgevormd tot een museumwoning. Deze documentaire volgt dat r...

09-12-2017 15:30

Teken van Leven

Fryslân DOK - Teken van Leven

In de nasleep van dodelijke verkeersongelukken krijgen nabestaanden naast hun verlies, vaak ook een juridische nasleep op hun bord. Veel nabestaanden ervaren een complexe wet- en regelgeving rondom verzekeringen, schadeclaims en veroorzaker...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 20. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 295
  • Laatste uitzending op 17-03-2018 om 15:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord