Programma gemist?

Aflevering 37 op - Reportagereeks: de Blauw de hemel, groen op tv het op gras (1/3): Elke week wordt er van weer een nieuwe uit kijk in gegeven op diverse naar zaken.

De met Sint Jozefschool van is een kleine basisschool van in het centrum door van Heerenveen. De school vindt het een het belangrijk om het leerlingen voor te door bereiden op een op leven als wereldburger. Naast op de Nederlandse kinderen heeft naar de school leerlingen tijdens uit wel van twintig verschillende landen, waaronder Syrië, op Eritrea op en Congo. 'Deze tijdens diversiteit is juist onze van kracht. Onze school is tijdens een ideale op tv oefenplek voor tijdens de wereldburgers van morgen', het aldus de door directeur. En met met succes! Volgens de tijdens Inspectie heeft de school een met fijn en veilig naar leerklimaat en naar levert jaarlijks de veel havo/vwo-leerlingen op tv af. Fryslân Dok ging op de zoek naar de kracht van op tv van deze 'wereldschool'. Hoe een school, het ook van kansarme naar kinderen, sterke op tv wereldburgers met maakt.

Friesland de is de meest waterrijke tijdens provincie van Nederland, van met prachtige uitgestrekte van meren en mooie naar slootjes op het boerenland. op tv Het water tijdens is altijd met dichtbij. Mensen genieten in er elke dag in van. Maar hoe is in het eigenlijk door met de de waternatuur zelf? Daar het weten maar weinigen een van: de planten en dieren, het door landschap met onder water en uit nog dieper, het een water in de van bodem is voor de meesten de van ons tijdens een onbekende wereld. En een dat op tv het daar niet tijdens zo goed gaat, daar van staan op we niet bij stil. een Het is in toch mooi zoals op tv het is? De documentaire It op tv Fryske Wetter van duikt de op waternatuur in, op zoek in naar de mooiste plassen, plekken op tv en uit sloten. Hier tijdens ontdekken we de het bijzondere natuur die bij het water door hoort en horen het een we welke oplossingen de er bedacht worden van om de waternatuur te naar herstellen van de twee naar belangrijkste invloeden: de de mens tijdens en het klimaat.

Friesland naar is de meest de waterrijke provincie van naar Nederland, met prachtige met uitgestrekte meren en uit mooie slootjes op het boerenland. de Het water is van altijd van dichtbij. Mensen het genieten er elke dag van. naar Maar hoe is met het eigenlijk met de in waternatuur op tv zelf? Daar weten maar tijdens weinigen van: de naar planten en dieren, met het landschap een onder water en nog tijdens dieper, het water op tv in de bodem naar is een door voor de meesten van van ons een onbekende wereld. van En op dat het daar niet het zo goed gaat, daar uit staan een we niet bij stil. Het uit is met toch mooi zoals het uit is? De documentaire It naar Fryske Wetter duikt het de waternatuur van in, op het zoek naar de mooiste naar plassen, plekken en met sloten. Hier met ontdekken we de bijzondere op tv natuur die bij het met water op tv hoort en horen we welke met oplossingen er in bedacht worden om de met waternatuur in te herstellen van de een twee met belangrijkste invloeden: de mens en het in op klimaat.

Beeldend kunstenaar op tv Sjoerd de Vries in wordt gezien als de de het belangrijkste hedendaagse schilder van Friesland. Hij door is 75 jaar tijdens en Museum met Belvédère in Oranjewoud laat van een met groot overzicht z'n in werk zien. met Als één van zijn vaste uit vertrouwelingen krijgt publicist met Susan van den in Berg toegang tot van zijn atelier en omvangrijke de persoonlijke in archief, alsmede toestemming op tv om zijn van biografie te schrijven. Ze speurt een naar onbekend werk, vergeten het contacten in en verborgen verhalen en uit weet zo een onverwachte lijnen bloot de te leggen tussen zijn leven met en de werk.

De door taal van de dans het aan het door woord, over hoe het met is om je een land te een moeten ontvluchten. Tien professionele jonge in dansers van en veertig ouderen met samen in een op tv aangrijpende voorstelling van choreografe Grietine de met Molenbuur.

Jentsje in Popma (95) verdiende na door de op oorlog zijn boterham met het maken op van monumentale de kunstwerken. Later van besloot hij het op Friese landschap vast op tv te leggen op doek, dat uit ondertussen de veranderde onder invloed de van klimaat, landbouw en menselijke van ingrijpen. de In zijn naar laatste serie schilderijen onderzocht hij een het verlangen het om uit het het leven te verdwijnen; de door vlucht naar door het licht.

Hoe het is het op voor Afghaanse kinderen om in als vluchteling in van Fryslân te wonen? Dat is de het uitgangspunt van met de op tv documentaire 'Fleur op 'e Flecht', de de die Fryslân DOK uit maakte met de Afghaanse cineaste naar Alka Sadat. Het idee door om in een film over Afghaanse kinderen van op op de vlucht te maken ontstond op toen de Sadat in 2015 in Nederland op tv was. In van het tijdelijke opvangcentrum uit in Grou kwam ze in in contact het met Piter Tjeerdsma, met programmamaker bij Omrop van Fryslân. Dit was de het begin op van een unieke samenwerking. door In de documentaire worden naar drie met Afghaanse kinderen de gevolgd die als vluchtelingen met naar Nederland kwamen en zich op op het door eerste in gezicht makkelijk aanpassen. Vriendschappen sluiten, spelen, met de taal leren, door ruzie maken en van dromen. Maar een de door verschrikkingen van de vlucht zijn nog naar lang niet op vergeten en de naar onzekerheid over naar de toekomst is continu met aanwezig.

Dressuuramazone met Rixt van der tijdens Horst gaat de voor goud naar de Paralympics in op tv Rio. de Met haar met talent, precisie en doorzettingsvermogen schuift ze van de tijdens grens van haar naar beperking steeds verder naar op en wint naar zo de ene grote naar prijs na de op tv andere. naar Hoe realiseert zij een droom met van op tv een lichaam dat niet met doet wat met zij wil?

Sir Lawrence een Alma Tadema, geboren uit als Lourens in het het Friese in Dronrijp, was in de de 19e eeuw van met zijn tableaus uit een de klassieke door oudheid een extreem succesvol schilder. van Zijn werk met beïnvloedde de cinematografie met tot op de door dag van tijdens vandaag. Hij was gedreven, op tv perfectionistisch en had naar een neus door voor roem en zakelijk met instinct.

De tijdens uitbreiding van op het bij Leeuwarden gelegen park een Vijversburg, in de volksmond op beter bekend op tv als het op Bos van Ypey, is het een gewaagde onderneming. tijdens Internationale en door nationale kunstenaars met drukken er, geïnspireerd door het bos, naar hun van eigenzinnige stempel op met onderwerpen naar voor bijvoorbeeld een de glazen paviljoen en van een naar dooltuin. Maar door hoe uitvoerbaar zijn hun uit dromen? De architecten door Junya Ishigami en naar Marieke Kums komen met een door uniek paviljoen naar van tijdens kwetsbaar glas dat verzonken is in in het op tv groen. De met Duitse beeldend kunstenaar Tobias door Rehberger herschept de tuin uit van zijn oma met in een weiland, compleet met met boomhut. op tv Landschapsarchitect Peter Veenstra maakt van in met een dwaalster op de zichtlijnen in een heuse uit dooltuin.

De uitbreiding uit van het het bij Leeuwarden gelegen park een Vijversburg, in de volksmond de in beter bekend als het tijdens Bos van Ypey, van is een gewaagde onderneming. Internationale op en in nationale kunstenaars drukken er, de geïnspireerd door het in bos, in hun eigenzinnige stempel tijdens op met onderwerpen voor van bijvoorbeeld een glazen op paviljoen en in een dooltuin. Maar door hoe uitvoerbaar zijn hun de dromen?

De naar haven van tijdens Harlingen heeft het moeilijk. De werkgelegenheid van neemt langzaam toe, op maar de uit nieuwste industriehaven is het nog niet uitverkocht. naar De uitbreiding op tv van de in haven werd geopend met op 10 mei 2003. De door haven op van Harlingen heeft op tv het moeilijk. De werkgelegenheid neemt de langzaam toe, van maar de nieuwste industriehaven een is nog niet uitverkocht. in De de uitbreiding van de haven in werd geopend op 10 van mei 2003. De met verwachting was destijds van dat er uit veel belangstelling zou op tv zijn van grote naar bedrijven. Veertien tijdens jaar later broeden er de kolonies scholeksters. In Fryslân uit Dok met de worsteling uit van betrokkenen om van de het haven een het succes te maken. In een in tijd die niet met naar meezit; crisis, concurrentie van andere havens van en weinig steun uit van de provincie de in Fryslân.

'Ik naar wol alles winne' is de een in titel van de naar documentaire over fierljep-legende Bart Helmholt. Helmholt de nam een in 2016 tijdens na 20 jaar afscheid van het op tv fierljeppen met een met naar Nederlandse titel én Nederlands record. een 'Ik met wol alles winne' is naar de titel van op tv de documentaire de over fierljep-legende Bart Helmholt. Helmholt het nam het in 2016 na twintig jaar afscheid de van het naar fierljeppen met een Nederlandse op het titel én een op tv Nederlands record. Hij door werd bekend om de zijn enorme drive in om te presteren en tot tijdens het laatste toe de in grenzen te door verleggen. Hij won de vele de prijzen, maar faalde regelmatig een op de belangrijkste met momenten. We volgen in Bart vanaf zijn jeugd op tv tot aan met zijn afscheid in Burgum. van En we horen de het verhalen achter naar de diepte- een en hoogtepunten uit de carrière door van van de grootste fierljepper op van deze het eeuw.

In de nacht met de van 24 op 25 juli op tv 1941 crasht het de Wellington R1397 in van een weiland bij het een buurtschap Klaeiterp. Het tijdens is naar de eerste geallieerde de bommenwerper die neergeschoten wordt boven de het Friese vasteland. het het In de nacht van uit 24 op de 25 juli 1941 crasht de Wellington van R1397 in op een weiland bij met het buurtschap door Klaeiterp. Het is de door eerste geallieerde de bommenwerper die neergeschoten door wordt boven het Friese vasteland. naar Van het vliegtuig door is bijna niets met meer op tv over. Identificatie van de door inzittenden op tv blijkt dan ook onmogelijk. De met vliegeniers krijgen tijdens een anoniem graf in Leeuwarden. naar Vrijwilligers van van de Stichting Missing op Airmen Memorial Foundation het proberen jarenlang de met ware toedracht van de met crash te uit achterhalen. Vooral de Britse in autoriteiten liggen door daarbij dwars. de Maar uiteindelijk zullen de de bemanningsleden op tv van de Wellington 75 jaar na de dato met een grafsteen krijgen met het hun naam naar erop.

september 2017
23-09-2017 15:30

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 37 - Reportagereeks: Blauw de hemel, groen het gras (1/3): Elke week wordt er weer een nieuwe kijk gegeven op diverse zaken.

16-09-2017 15:30

Wereldschool in Heerenveen

Fryslân DOK - Wereldschool in Heerenveen

De Sint Jozefschool is een kleine basisschool in het centrum van Heerenveen. De school vindt het belangrijk om leerlingen voor te bereiden op een leven als wereldburger. Naast de Nederlandse kinderen heeft de school leerlingen uit wel twint...

09-09-2017 15:30

Het Friese Water (2/2) Klimaatverandering

Fryslân DOK - Het Friese Water (2/2) Klimaatverandering

Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland, met prachtige uitgestrekte meren en mooie slootjes op het boerenland. Het water is altijd dichtbij. Mensen genieten er elke dag van. Maar hoe is het eigenlijk met de waternatuur zelf...

02-09-2017 15:30

Het Friese Water (1/2) Invloed van de mens

Fryslân DOK - Het Friese Water (1/2) Invloed van de mens

Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland, met prachtige uitgestrekte meren en mooie slootjes op het boerenland. Het water is altijd dichtbij. Mensen genieten er elke dag van. Maar hoe is het eigenlijk met de waternatuur zelf...

26-08-2017 15:30

De wereld van 15 hoog

Fryslân DOK - De wereld van 15 hoog

Beeldend kunstenaar Sjoerd de Vries wordt gezien als de belangrijkste hedendaagse schilder van Friesland. Hij is 75 jaar en Museum Belvédère in Oranjewoud laat een groot overzicht z'n werk zien. Als één van zijn vaste vertrouwelingen krijgt...

19-08-2017 15:25

Migratie in beweging

Fryslân DOK - Migratie in beweging

De taal van de dans aan het woord, over hoe het is om je land te moeten ontvluchten. Tien professionele jonge dansers en veertig ouderen samen in een aangrijpende voorstelling van choreografe Grietine Molenbuur.

12-08-2017 15:30

De vlucht naar het licht

Fryslân DOK - De vlucht naar het licht

Jentsje Popma (95) verdiende na de oorlog zijn boterham met het maken van monumentale kunstwerken. Later besloot hij het Friese landschap vast te leggen op doek, dat ondertussen veranderde onder invloed van klimaat, landbouw en menselijke i...

05-08-2017 15:30

Glimlach in Ballingschap

Fryslân DOK - Glimlach in Ballingschap

Hoe is het voor Afghaanse kinderen om als vluchteling in Fryslân te wonen? Dat is het uitgangspunt van de documentaire 'Fleur op 'e Flecht', die Fryslân DOK maakte met de Afghaanse cineaste Alka Sadat. Het idee om een film over Afghaanse ki...

29-07-2017 15:30

De beperking voorbij

Fryslân DOK - De beperking voorbij

Dressuuramazone Rixt van der Horst gaat voor goud naar de Paralympics in Rio. Met haar talent, precisie en doorzettingsvermogen schuift ze de grens van haar beperking steeds verder op en wint zo de ene grote prijs na de andere. Hoe realisee...

22-07-2017 15:30

Alma Tadema's droom

Fryslân DOK - Alma Tadema's droom

Sir Lawrence Alma Tadema, geboren als Lourens in het Friese Dronrijp, was in de 19e eeuw met zijn tableaus uit de klassieke oudheid een extreem succesvol schilder. Zijn werk beïnvloedde de cinematografie tot op de dag van vandaag. Hij was g...

15-07-2017 12:25

Hemelsleutel (2/2)

Fryslân DOK - Hemelsleutel (2/2)

De uitbreiding van het bij Leeuwarden gelegen park Vijversburg, in de volksmond beter bekend als het Bos van Ypey, is een gewaagde onderneming. Internationale en nationale kunstenaars drukken er, geïnspireerd door het bos, hun eigenzinnige ...

08-07-2017 15:30

Hemelsleutel (1/2)

Fryslân DOK - Hemelsleutel (1/2)

De uitbreiding van het bij Leeuwarden gelegen park Vijversburg, in de volksmond beter bekend als het Bos van Ypey, is een gewaagde onderneming. Internationale en nationale kunstenaars drukken er, geïnspireerd door het bos, hun eigenzinnige ...

01-07-2017 15:40

Haven Harlingen

Fryslân DOK - Haven Harlingen

De haven van Harlingen heeft het moeilijk. De werkgelegenheid neemt langzaam toe, maar de nieuwste industriehaven is nog niet uitverkocht. De uitbreiding van de haven werd geopend op 10 mei 2003. De haven van Harlingen heeft het moeilijk. D...

24-06-2017 15:35

Ik wil alles winnen

Fryslân DOK - Ik wil alles winnen

'Ik wol alles winne' is de titel van de documentaire over fierljep-legende Bart Helmholt. Helmholt nam in 2016 na 20 jaar afscheid van het fierljeppen met een Nederlandse titel én Nederlands record. 'Ik wol alles winne' is de titel van de d...

17-06-2017 15:35

In het spoor van Wellington R1397

Fryslân DOK - In het spoor van Wellington R1397

In de nacht van 24 op 25 juli 1941 crasht de Wellington R1397 in een weiland bij het buurtschap Klaeiterp. Het is de eerste geallieerde bommenwerper die neergeschoten wordt boven het Friese vasteland. In de nacht van 24 op 25 juli 1941 cras...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 18. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 270
  • Laatste uitzending op 23-09-2017 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord