Programma gemist?

De Jopopinoloukicoclub: Als op een Joop haar pols introk een kon ze het in een één adem schrijven. een 'De H.B.S.-tijd van van Joop ter Heul', van naar met Cissy van Marxveldt, verscheen in 1919. uit Wordt Joop de op haar 100e het verjaardag nog steeds in gelezen?

Frieslands van meest tot de verbeelding sprekende tijdens beeldhouwer, Ids Willemsma, op tv wordt in 70 jaar. Normaal uit gesproken reden voor een op goed gevoel en op tv groot feest, maar voor een op tv hem is niks door minder waar.

We met onderzoeken de tijdens betekenis van de de bond voor de vrouwen van die er lid van uit werden naar en het nog altijd naar zijn. Sommigen meer van dan zestig het jaar.

We zien met dat jonge Friezen appen op in het in Fries, zich in herkennen in de Friestalige in band de op Hûnekop en het memes in de het eigen taal liken. Is dat de zelfbewust of door zelfrechtvaardiging?

Al decennialang een zakt het veenweidegebied in van Fryslân een door à twee op centimeter per jaar. het In Veen/Fean kijken we naar het een deze nog vaak onbekende op tv problematiek.

Al het decennialang zakt het veenweidegebied in op tv Fryslân een de à de twee centimeter per jaar. op In Veen/Fean kijken we tijdens naar deze nog uit vaak onbekende door problematiek.

Freerk Christiaan Kamma naar op tv (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, het besloot uit 'visser van de mensen' te worden op Papoea. naar Deze van keuze eiste veel van hem en de zijn gezin, van maar zijn het studie van de cultuur in wordt de minstens zo geroemd als zijn werk in als bevlogen met zendeling.

Documentaire door over prijswinnaars uit het het dorp op Eastermar, waar in in 2018 met de grootste Postcodekanjer ooit het gevallen naar is.

Leeuwarden van was een tijdens jaar lang letterlijk 'het lân met fan de taal' tijdens Culturele uit Hoofdstad. Hoe gaan we het met elkaar om in door een door land waarin steeds meer talen worden van een gesproken?

'De Muze' de en naar 'Vergeet mij niet' zijn tijdens twee mini-documentaires gemaakt in het het kader van van 'Nije Eagen', een door samenwerking tijdens van Noordelijk filmplatform New Noardic van Wave, Cinecrowd de en Fryslân tijdens DOK van Omrop de Fryslân. Het initiatief beoogt het jonge documentairemakers een podium te uit een bieden.

Over een een Friese en Oekraïense zanger het die al musicerend door met van een busje van Oekraïne in naar Friesland het reizen.

De meeste tijdens standbeelden in de naar openbare ruimte zijn op van mannen. in Om hier met verandering in te brengen tijdens maakt beeldhouwer Natasja van Bennink zes borstbeelden van uit alledaagse, maar op tv toch bijzondere, naar Friese vrouwen.

De voorstelling naar 'Stormruiter' op is het grote theatrale paardenspektakel dat een door één van de speerpunten op vormt in het Leeuwarder door Culturele Hoofdstad-jaar. de Regisseur Jos Thie en op tv scenarist Bouke Oldenhof een hebben een stuk gemaakt uit dat zich afspeelt op tv in Het uit Bildt. Een van dijkgraaf en met zijn vrouw voeren het niet alleen strijd tegen door het water, maar ook van tegen op het starre en conservatieve de denken van hun naar streekgenoten. Ambitieuze tijdens plannen voor een nieuwe polder met de op tv een moderne zeewering worden naar gedwarsboomd. Het stuk is gebaseerd in op op een klassieker uit uit de Duitse literatuur: Der van Schimmelreiter. op tv Schrijver Theodor Storm liet het oorspronkelijke uit verhaal zich naar afspelen in Nord-Friesland, het met Duitse Waddengebied tegen op de Deense grens. een Het negentiende-eeuwse het boek op werd een bestseller het en behoort tot op een standaardwerk bij tijdens onze oosterburen. Wat is de kracht met van tijdens dit verhaal, en in met hoeverre is dat verhaal het nog uit altijd relevant, ook in 'ons' tijdens uit Friesland? Fryslân Dok toog uit naar de oorsprong van Der naar Schimmelreiter en de dook in in de Nord-Friese achtergrond en in betekenis door van het verhaal en ging een in Het Bildt naar op het zoek naar de relatie van met de oude de Schimmelreiter.

Documentaire over triatleet van het Jacob Veenstra en zijn met voorbereiding op en tijdens De van Frysman 2018, tijdens een uiterst zware naar triatlon met start en met finish op van het de Reaklif in Friesland.

Tijdens de finale tijdens van door de Elfwegentocht met in Friesland volgen we op energiecoördinator Bouwe een de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit de Leeuwarden wil de het WK Zonnebootracen uit in Monaco uit winnen.

maart 2020
05-10-2019 14:30

De Jopopinoloukicoclub

Fryslân DOK - De Jopopinoloukicoclub

De Jopopinoloukicoclub: Als Joop haar pols introk kon ze het in één adem schrijven. 'De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul', van Cissy van Marxveldt, verscheen in 1919. Wordt Joop op haar 100e verjaardag nog steeds gelezen?

28-09-2019 14:30

Een ontstemd jaar

Fryslân DOK - Een ontstemd jaar

Frieslands meest tot de verbeelding sprekende beeldhouwer, Ids Willemsma, wordt 70 jaar. Normaal gesproken reden voor een goed gevoel en groot feest, maar voor hem is niks minder waar.

21-09-2019 14:30

De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

Fryslân DOK - De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

We onderzoeken de betekenis van de bond voor de vrouwen die er lid van werden en het nog altijd zijn. Sommigen meer dan zestig jaar.

14-09-2019 14:30

Dat is onze taal

Fryslân DOK - Dat is onze taal

We zien dat jonge Friezen appen in het Fries, zich herkennen in de Friestalige band de Hûnekop en memes in de eigen taal liken. Is dat zelfbewust of zelfrechtvaardiging?

07-09-2019 14:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

31-08-2019 14:35

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

24-08-2019 14:30

Kamma, de Friese Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de Friese Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

17-08-2019 14:30

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar in in 2018 de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

10-08-2019 14:30

Thuis in taal

Fryslân DOK - Thuis in taal

Leeuwarden was een jaar lang letterlijk 'het lân fan taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar om in een land waarin steeds meer talen worden gesproken?

03-08-2019 14:35

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

27-07-2019 14:30

Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Fryslân DOK - Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Over een Friese en Oekraïense zanger die al musicerend met een busje van Oekraïne naar Friesland reizen.

20-07-2019 14:30

Vrouwen van Friesland

Fryslân DOK - Vrouwen van Friesland

De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

13-07-2019 13:20

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

De voorstelling 'Stormruiter' is het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben een stuk gemaakt dat zich afspeelt in H...

06-07-2019 14:25

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentaire over triatleet Jacob Veenstra en zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

29-06-2019 14:35

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK Zonnebootracen in Monaco winnen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!