Programma gemist?

Aflevering tijdens 45 - Reportagereeks over actuele op tv kwesties uit in Friesland. De strijd. Documentairefilm over triatleet een Jacob tijdens Veenstra in zijn op voorbereiding op tijdens en tijdens De Frysman uit 2018, een uiterst zware met triatlon met het start en door finish op het Reaklif in in Friesland.

Driedelige door documentaireserie over Escher. van Persoonlijke documenten, zoals brieven een en dagboeken, geven het een beeld naar van wie hij was, naar wat naar hij dacht, voelde op tv en waar hij naar de op zoek naar was.

Driedelige tijdens documentaireserie over Escher. Persoonlijke op documenten, zoals een brieven en dagboeken, naar geven een beeld de van wie hij was, van wat hij dacht, voelde op tv en waar hij tijdens naar het op zoek van was.

Driedelige een documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, in zoals brieven in en dagboeken, geven door een beeld van op wie uit hij was, wat hij dacht, van voelde en van waar hij naar op het zoek met was.

Dankzij een pas de ontwikkelde tweetalige Friese door spraakherkenner door wordt de weg geopend voor het tijdens spraaktechnologie in een met minderheidstaal.

Making het of van het WAD, een film van Ruben Smit. het Fryslân DOK volgde het de de filmploeg van een Ruben Smit tijdens de opnames uit onder soms barre op tv omstandigheden.

Componist en op tv vogelaar Sytze van Pruiksma vertelt het verhaal van tijdens grutto Amalia het aan de de hand van een theatraal muziekstuk. de Hun een verbondenheid inspireerde programmamaker Thom op Verheul.

Componist en vogelaar tijdens Sytze Pruiksma het vertelt het verhaal van van grutto Amalia door aan de van hand van van een theatraal muziekstuk. Hun verbondenheid inspireerde op tv programmamaker Thom een Verheul.

Componist en vogelaar de Sytze met Pruiksma vertelt met het verhaal van grutto Amalia aan met de door hand van een theatraal muziekstuk. door Hun tijdens verbondenheid inspireerde programmamaker van Thom Verheul.

Componist van en vogelaar Sytze Pruiksma vertelt op het verhaal naar van grutto Amalia aan een de hand van naar een theatraal muziekstuk. een het Hun verbondenheid inspireerde programmamaker Thom door Verheul.

Tienduizenden theater- en uit paardenliefhebbers zullen uit deze op tv weken de voorstelling uit 'Stormruiter' bijwonen, het grote theatrale paardenspektakel op tv dat van één van de in speerpunten vormt in door het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. de Regisseur Jos door Thie en scenarist Bouke Oldenhof naar hebben een uit stuk naar gemaakt dat zich afspeelt in Het de een Bildt. Een dijkgraaf naar en zijn vrouw voeren niet alleen het de strijd tegen het door water, maar ook tegen het uit starre en conservatieve denken met van hun de streekgenoten. Ambitieuze plannen voor het een met nieuwe polder met een moderne uit zeewering op tv worden gedwarsboomd. tijdens Het stuk is gebaseerd op de een klassieker uit op tv de Duitse literatuur: Der het Schimmelreiter. Schrijver door Theodor Storm op liet het oorspronkelijke met verhaal zich afspelen in in Nord-Friesland, een het Duitse Waddengebied tegen de Deense met grens. Het negentiende-eeuwse in het boek werd een bestseller van en behoort tot de een standaardwerk met bij onze oosterburen. naar Wat is de met kracht van dit verhaal, op en in hoeverre is dat door verhaal nog altijd naar tijdens relevant, ook in op 'ons' Friesland? Fryslân Dok toog naar het de van oorsprong van door Der Schimmelreiter en op dook in de uit Nord Friese achtergrond en op betekenis van het verhaal, en op tv van ging in Het Bildt op van zoek naar de relatie uit met van de oude met Schimmelreiter.

Bijna fluisterend van vertelt de hij in tekeningen in en schilderijen over zijn de liefde voor op tv de gewone dingen om ons heen: tijdens het kop, schotel, tak, schaduw, zee. En tijdens dan met op tv name in over de stilte die erin een schuilt. Deze documentaire van is een portret van door uit een kunstenaar die al jaren een het vooraanstaande rol binnen het de het Friese schilderkunst naar speelt en nu ook landelijk uit begint door naar te breken.

Motorcoureur Bertus Folkertsma het is bereid een de hoogste de risico's te nemen. Al 25 uit op jaar is hij professioneel actief in van de hoogste naar gelederen van de tijdens Nederlandse van motorsport. Maar op een racegebied heeft hij nog één ultieme in door uitdaging: racen op het eiland Man. naar de De 'Isle of Man TT' is op tv op een wegrace voor uit motoren op het Britse eiland door Man en staat vanwege uit het op grote aantal een ongelukken bekend als de op tv gevaarlijkste ter op wereld. Om deze TT ook uit ooit naar te mogen rijden deed hij in deze zomer op als enige Nederlander mee met aan de Manx Grand naar Prix. Een een race over de hetzelfde beruchte stratencircuit waar de naar afgelopen de honderd jaar meer dan 250 een coureurs in het leven hebben uit gelaten.

In Baskenland naar is het het volkssport nummer 1: van improvisatiezingen. De deelnemer, in een bertsolari, uit krijgt een opdracht en moet op tv die binnen met een halve minuut, het zonder hulpmiddelen, verwerken een tot een a capella op tv gezongen lied, een door bertso. de Daarvoor wordt onder meer de vierjaarlijkse de finale van bijgewoond, waar een 14.500 uitzinnige Basken hun tijdens nieuwe bertsokoning op tv kronen.

Het met fanfareorkest van met Gijpskerk wordt gevolgd. In voorbereiding uit op het een Wereld Muziek Concours laat het in van orkest een op het de documentairefilm Shoah het (1985) geïnspireerd muziekstuk componeren. Geleidelijk door aan van worden componist, dirigent en in leden van het de orkest gegrepen door de het onderliggende verhaal het van een naar van de weinige het joodse overlevenden van het tijdens vernietigingskamp Chelmno in Polen. De naar muziek vertelt een van uit verhaal dat groter een is dan ze uit kunnen bevatten: de onbegrijpelijke vernietiging van van de van joden.

november 2018
10-11-2018 15:30

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 45 - Reportagereeks over actuele kwesties in Friesland. De strijd. Documentairefilm over triatleet Jacob Veenstra in zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reakli...

03-11-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (3/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (3/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

27-10-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (2/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (2/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

20-10-2018 15:30

Het Oneindige Zoeken (1/3)

Fryslân DOK - Het Oneindige Zoeken (1/3)

Driedelige documentaireserie over Escher. Persoonlijke documenten, zoals brieven en dagboeken, geven een beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was.

13-10-2018 15:30

Spreek (nog) maar Fries

Fryslân DOK - Spreek (nog) maar Fries

Dankzij een pas ontwikkelde tweetalige Friese spraakherkenner wordt de weg geopend voor spraaktechnologie in een minderheidstaal.

06-10-2018 15:30

De verbeelding van het Wad

Fryslân DOK - De verbeelding van het Wad

Making of van WAD, een film van Ruben Smit. Fryslân DOK volgde de filmploeg van Ruben Smit tijdens de opnames onder soms barre omstandigheden.

29-09-2018 15:30

De reis naar Gruttopia (4/4)

Fryslân DOK - De reis naar Gruttopia (4/4)

Componist en vogelaar Sytze Pruiksma vertelt het verhaal van grutto Amalia aan de hand van een theatraal muziekstuk. Hun verbondenheid inspireerde programmamaker Thom Verheul.

22-09-2018 15:30

De reis naar Gruttopia (3/4)

Fryslân DOK - De reis naar Gruttopia (3/4)

Componist en vogelaar Sytze Pruiksma vertelt het verhaal van grutto Amalia aan de hand van een theatraal muziekstuk. Hun verbondenheid inspireerde programmamaker Thom Verheul.

15-09-2018 15:30

De reis naar Gruttopia (2/4)

Fryslân DOK - De reis naar Gruttopia (2/4)

Componist en vogelaar Sytze Pruiksma vertelt het verhaal van grutto Amalia aan de hand van een theatraal muziekstuk. Hun verbondenheid inspireerde programmamaker Thom Verheul.

08-09-2018 15:30

De reis naar Gruttopia (1/4)

Fryslân DOK - De reis naar Gruttopia (1/4)

Componist en vogelaar Sytze Pruiksma vertelt het verhaal van grutto Amalia aan de hand van een theatraal muziekstuk. Hun verbondenheid inspireerde programmamaker Thom Verheul.

01-09-2018 15:30

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

Tienduizenden theater- en paardenliefhebbers zullen deze weken de voorstelling 'Stormruiter' bijwonen, het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en s...

25-08-2018 15:35

Christiaan Kuitwaard, avonturier in de achtertuin

Fryslân DOK - Christiaan Kuitwaard, avonturier in de achtertuin

Bijna fluisterend vertelt hij in tekeningen en schilderijen over zijn liefde voor de gewone dingen om ons heen: kop, schotel, tak, schaduw, zee. En dan met name over de stilte die erin schuilt. Deze documentaire is een portret van een kunst...

18-08-2018 15:30

Man! De race van mijn leven

Fryslân DOK - Man! De race van mijn leven

Motorcoureur Bertus Folkertsma is bereid de hoogste risico's te nemen. Al 25 jaar is hij professioneel actief in de hoogste gelederen van de Nederlandse motorsport. Maar op racegebied heeft hij nog één ultieme uitdaging: racen op het eiland...

11-08-2018 15:30

Het succesverhaal van een minderheidstaal

Fryslân DOK - Het succesverhaal van een minderheidstaal

In Baskenland is het volkssport nummer 1: improvisatiezingen. De deelnemer, een bertsolari, krijgt een opdracht en moet die binnen een halve minuut, zonder hulpmiddelen, verwerken tot een a capella gezongen lied, een bertso. Daarvoor wordt ...

04-08-2018 15:30

Pamietamy, wij herinneren

Fryslân DOK - Pamietamy, wij herinneren

Het fanfareorkest van Gijpskerk wordt gevolgd. In voorbereiding op het Wereld Muziek Concours laat het orkest een op de documentairefilm Shoah (1985) geïnspireerd muziekstuk componeren. Geleidelijk aan worden componist, dirigent en leden va...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 22. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 329
  • Laatste uitzending op 10-11-2018 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord