Programma gemist?

De Jopopinoloukicoclub: Als door Joop haar pols op introk kon een ze het door in één van adem schrijven. 'De H.B.S.-tijd van in Joop ter Heul', van tijdens Cissy naar van Marxveldt, verscheen in naar 1919. op Wordt Joop op haar uit 100e verjaardag nog door steeds gelezen?

Frieslands de meest tot de verbeelding van sprekende beeldhouwer, Ids tijdens Willemsma, wordt 70 jaar. met Normaal gesproken de reden voor een goed in gevoel en op tv groot het feest, maar voor hem is niks met minder een waar.

We met onderzoeken de betekenis tijdens van de naar bond voor de vrouwen die tijdens er lid met van werden een en het nog altijd zijn. Sommigen de op tv meer dan zestig uit jaar.

We zien dat op een jonge Friezen appen in met het Fries, zich herkennen een in de Friestalige van band de Hûnekop en uit in memes in de eigen tijdens taal liken. Is tijdens dat zelfbewust of op zelfrechtvaardiging?

Al op tv decennialang zakt het veenweidegebied in in Fryslân een in à twee op centimeter per jaar. In van Veen/Fean kijken we naar tijdens op tv deze nog vaak onbekende een problematiek.

Al door decennialang zakt het naar veenweidegebied in op tv Fryslân een à twee centimeter door per in jaar. In Veen/Fean kijken we naar het deze nog vaak op tv onbekende door problematiek.

Freerk Christiaan Kamma door (1906-1987), visserszoon uit tijdens het Friese Wierum, uit besloot de 'visser van mensen' te worden uit op door Papoea. Deze op keuze eiste veel van hem uit en op tv zijn gezin, maar met zijn studie van de cultuur de wordt minstens zo geroemd tijdens als op zijn werk als op bevlogen zendeling.

Documentaire op tv over prijswinnaars uit het uit dorp Eastermar, tijdens waar in de in 2018 de door grootste Postcodekanjer ooit de gevallen is.

Leeuwarden was door een jaar op lang letterlijk 'het lân met fan op tv taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe naar gaan we een met elkaar op om in een land in waarin steeds meer talen worden het een gesproken?

'De Muze' en met een 'Vergeet mij niet' het zijn twee mini-documentaires met gemaakt in het kader van 'Nije met door Eagen', een samenwerking van Noordelijk de filmplatform New Noardic Wave, uit Cinecrowd door en Fryslân DOK van van Omrop Fryslân. Het initiatief door beoogt jonge op documentairemakers een podium te een in bieden.

Over een een Friese en met Oekraïense zanger die al tijdens musicerend met een busje een tijdens van Oekraïne naar Friesland uit reizen.

De meeste met standbeelden in op tv de openbare ruimte zijn van van mannen. uit Om hier verandering in op tv te brengen maakt beeldhouwer van Natasja Bennink op zes borstbeelden van van alledaagse, in maar toch bijzondere, Friese uit vrouwen.

De voorstelling 'Stormruiter' tijdens een is het grote door theatrale paardenspektakel dat van één van de speerpunten vormt door in het Leeuwarder Culturele door Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos het Thie en scenarist op tv Bouke Oldenhof de hebben een stuk gemaakt tijdens dat zich met afspeelt in Het Bildt. met Een het dijkgraaf en zijn vrouw voeren op niet de alleen strijd tegen het water, tijdens maar naar ook tegen het starre en de conservatieve door denken van hun in streekgenoten. Ambitieuze plannen voor een op de nieuwe polder met een uit moderne zeewering worden gedwarsboomd. Het met stuk door is gebaseerd op een in klassieker uit uit de Duitse literatuur: Der Schimmelreiter. met Schrijver Theodor Storm op tv liet tijdens het oorspronkelijke verhaal zich afspelen de in Nord-Friesland, het een Duitse van Waddengebied tegen de Deense tijdens grens. naar Het negentiende-eeuwse boek de werd een bestseller en behoort tot op tv van een standaardwerk bij onze oosterburen. in Wat is een de kracht van dit verhaal, de en in een hoeverre tijdens is dat verhaal met nog altijd relevant, in ook in 'ons' Friesland? Fryslân van Dok op tv toog naar de oorsprong op tv van Der Schimmelreiter en dook op tv in de met Nord-Friese achtergrond uit en betekenis van met het verhaal en ging door in Het Bildt op naar zoek naar de uit relatie uit met de oude uit Schimmelreiter.

Documentaire in over triatleet Jacob Veenstra en het zijn voorbereiding op de en tijdens met De Frysman 2018, op een een uiterst zware triatlon met start en naar finish tijdens op het Reaklif in het Friesland.

Tijdens de finale op van de Elfwegentocht op in Friesland op volgen de we energiecoördinator Bouwe de Boer. een Solarboat-team Clafis Victron uit van van Leeuwarden wil het uit WK Zonnebootracen in van Monaco winnen.

september 2021
05-10-2019 14:30

De Jopopinoloukicoclub

Fryslân DOK - De Jopopinoloukicoclub

De Jopopinoloukicoclub: Als Joop haar pols introk kon ze het in één adem schrijven. 'De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul', van Cissy van Marxveldt, verscheen in 1919. Wordt Joop op haar 100e verjaardag nog steeds gelezen?

28-09-2019 14:30

Een ontstemd jaar

Fryslân DOK - Een ontstemd jaar

Frieslands meest tot de verbeelding sprekende beeldhouwer, Ids Willemsma, wordt 70 jaar. Normaal gesproken reden voor een goed gevoel en groot feest, maar voor hem is niks minder waar.

21-09-2019 14:30

De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

Fryslân DOK - De plattelandsvrouwen: Honderd jaar feminisme op het Friese platteland

We onderzoeken de betekenis van de bond voor de vrouwen die er lid van werden en het nog altijd zijn. Sommigen meer dan zestig jaar.

14-09-2019 14:30

Dat is onze taal

Fryslân DOK - Dat is onze taal

We zien dat jonge Friezen appen in het Fries, zich herkennen in de Friestalige band de Hûnekop en memes in de eigen taal liken. Is dat zelfbewust of zelfrechtvaardiging?

07-09-2019 14:30

Veen (2/2)

Fryslân DOK - Veen (2/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

31-08-2019 14:35

Veen (1/2)

Fryslân DOK - Veen (1/2)

Al decennialang zakt het veenweidegebied in Fryslân een à twee centimeter per jaar. In Veen/Fean kijken we naar deze nog vaak onbekende problematiek.

24-08-2019 14:30

Kamma, de Friese Papoea

Fryslân DOK - Kamma, de Friese Papoea

Freerk Christiaan Kamma (1906-1987), visserszoon uit het Friese Wierum, besloot 'visser van mensen' te worden op Papoea. Deze keuze eiste veel van hem en zijn gezin, maar zijn studie van de cultuur wordt minstens zo geroemd als zijn werk al...

17-08-2019 14:30

Eastermar

Fryslân DOK - Eastermar

Documentaire over prijswinnaars uit het dorp Eastermar, waar in in 2018 de grootste Postcodekanjer ooit gevallen is.

10-08-2019 14:30

Thuis in taal

Fryslân DOK - Thuis in taal

Leeuwarden was een jaar lang letterlijk 'het lân fan taal' tijdens Culturele Hoofdstad. Hoe gaan we met elkaar om in een land waarin steeds meer talen worden gesproken?

03-08-2019 14:35

Nieuwe ogen

Fryslân DOK - Nieuwe ogen

'De Muze' en 'Vergeet mij niet' zijn twee mini-documentaires gemaakt in het kader van 'Nije Eagen', een samenwerking van Noordelijk filmplatform New Noardic Wave, Cinecrowd en Fryslân DOK van Omrop Fryslân. Het initiatief beoogt jonge docum...

27-07-2019 14:30

Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Fryslân DOK - Soort van hetzelfde (Friese en Oekraïense zanger)

Over een Friese en Oekraïense zanger die al musicerend met een busje van Oekraïne naar Friesland reizen.

20-07-2019 14:30

Vrouwen van Friesland

Fryslân DOK - Vrouwen van Friesland

De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

13-07-2019 13:20

Stormruiter Noord-Duitsland

Fryslân DOK - Stormruiter Noord-Duitsland

De voorstelling 'Stormruiter' is het grote theatrale paardenspektakel dat één van de speerpunten vormt in het Leeuwarder Culturele Hoofdstad-jaar. Regisseur Jos Thie en scenarist Bouke Oldenhof hebben een stuk gemaakt dat zich afspeelt in H...

06-07-2019 14:25

De strijd

Fryslân DOK - De strijd

Documentaire over triatleet Jacob Veenstra en zijn voorbereiding op en tijdens De Frysman 2018, een uiterst zware triatlon met start en finish op het Reaklif in Friesland.

29-06-2019 14:35

Het roer om, Solarboat

Fryslân DOK - Het roer om, Solarboat

Tijdens de finale van de Elfwegentocht in Friesland volgen we energiecoördinator Bouwe de Boer. Solarboat-team Clafis Victron uit Leeuwarden wil het WK Zonnebootracen in Monaco winnen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 378
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 14:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!