Programma gemist?

Aflevering uit 50 - door Reportagereeks: Krabben aan in verf: Elke week wordt tijdens er weer een nieuwe naar kijk gegeven op met diverse door zaken.

In van de nasleep van dodelijke op verkeersongelukken krijgen nabestaanden naast op hun verlies, door vaak ook een uit juridische nasleep de op hun bord. op Veel nabestaanden met ervaren een complexe wet- het en regelgeving rondom verzekeringen, met schadeclaims en veroorzakers naar dat er uit meer krom op dan recht gesproken wordt. een Een sentiment dat een ook in de maatschappij tijdens volop leeft. naar Naar aanleiding van de documentaireserie de Teken het fan Libben, tijdens doken de programmamakers in naar de wereld van naar de juridische nasleep van op dodelijke verkeersongelukken tijdens met veroorzakers in in het spel.

Ameland in is in met shock wanneer in 2013 in de Sint op Clemenskerk door een een felle vlammenzee volledig in wordt verwoest. Kijkend naar de naar smeulende ravage in is het voor iedereen duidelijk. in Het de rijksmonumentale kerkje uit 1879, van gebouwd door de bekende door architect Pierre Cuypers, van moet op tv weer pronken het op het eiland. Maar hoe? tijdens Programmamaker Froukje in Sijtsma volgt de op tv wederopbouw van op tv deze nieuwe kerk.

In deze op tv coproductie een van Stichting Beeldijn Groningen en een Fryslân op DOK wordt het fanfareorkest het van Gijpskerk gevolgd. op tv In voorbereiding op het Wereld op tv Muziek Concours van laat het orkest naar een op de documentairefilm door Shoah (1985) door geïnspireerd muziekstuk componeren. Geleidelijk de aan uit worden componist, dirigent van en leden van naar het orkest gegrepen door het van onderliggende verhaal een van een van het de weinige door Joodse overlevenden van het vernietigingskamp het Chelmno naar in Polen. De muziek vertelt naar een verhaal dat door groter is met dan op ze kunnen bevatten: het de onbegrijpelijke vernietiging van de uit Joden.

Portret uit van klezmermuzikant Jaap Mulder met (Leeuwarden, 1959) en de door roots van het zijn muzikale DNA tijdens in naar Transsylvanië, Roemenië. Al dertig op tv jaar putten hij een en zijn band Di uit Gojim inspiratie tijdens uit de muzikale historie een en tradities door van deze streek. naar Maar bestaat er met daardoor ook echte verbondenheid? Of de blijf tijdens je als niet-lokale muzikant een altijd een in buitenstaander?

Hoe is het naar eigenlijk uit om in uit Bartlehiem te wonen? In naar Dokkumer Nieuwe Zijlen? met Of in Lemmer? op tv Waarom trekt de een een het liefst door van plek naar naar plek en van wil de ander z'n leven de lang op tv op hetzelfde plekje blijven naar wonen? Filmmaakster Froukje van Wengerden met keert door samen met haar vader door en zijn de schip de de Eestroom terug naar het het Friesland waar in zij vandaan komt. Een roadmovie over een het water in met als centrale naar vraag: wat maakt een de thuis tot het een een thuis?

Muziekdocumentaire de waarin drie toonaangevende Friese acts tijdens centraal staan. in De acts zijn het gefilmd door op bijzondere Friese locaties, waarbij deze tijdens locaties van en de omgeving ook een op tv actieve, auditieve uit rol kregen in op de opnames. Voor deze met met documentaire namen de acts in op bijzondere locaties op tv in Fryslân nieuw de gecomponeerde muziek op. De focus naar van de documentaire op tv uit ligt op de van wisselwerking die ontstaat tussen de het muzikanten en de tijdens locatie op waarin ze opnemen. tijdens Zoals een van de deelnemende muzikanten tijdens in Hjir het op de mooi wist te verwoorden: 'Van uit tevoren dachten op we dat van we met onze muziek een bepaalde op plek op in een tijdens bepaald daglicht moesten tijdens stellen, maar nu denk ik van dat deze plekken ons naar in de een bepaald daglicht stellen.' Meerdere met verhalen raken uit vervlochten tot een van nieuw verhaal, over de een hier van en nu waarin op tv nieuwe muziek een tijdens historische lading krijgt en op oude van plekken een nieuwe betekenis het wordt gegeven.

Het Bildt op is een kleine plattelandsgemeente met in het naar noordwesten van tijdens Fryslân. Nu het nog, maar na van zo'n vijfhonderd jaar raakt het haar in zelfstandigheid op kwijt en de gaat het op in een op grotere fusiegemeente. Het gebied op kent een geheel met de eigen geschiedenis, taal en cultuur. De op tv op tv Bildtkerts maken zich zorgen de over het voortbestaan van van het 'Bildtse eigene' nu op ze straks het niet uit meer de bescherming van in een eigen gemeente naar genieten.

Afgelopen week was in op tv het een eeuw op geleden dat Mata Hari stierf voor het het het executiepeloton. Sindsdien is uit ze ons op honderd jaar lang blijven fascineren. Die in in fascinatie lijkt fluïde te het zijn: biografen en geïnteresseerden naar proberen steeds een ander het beeld van van Mata Hari een te schetsen, naar overeenkomstig de tijdsgeest in van het moment. Zo verandert het door op beeld steeds, van een zwoele van danseres tot een een gevaarlijke spionne, tijdens van een femme tijdens fatale naar op een slachtoffer van misbruik, van een van in dame met weinig moraal tot naar een stoere een sterke vrouw die haar lot het in eigen naar hand tijdens nam. Fryslân Dok gaat op op zoek tijdens naar de rode draad op in die ontwikkeling en op speurt in een Parijs naar de van aantrekkingskracht die die stad uit op Mata Hari de had.

Overlevingskunst een belicht de omgang met kunst op tv in de openbare naar ruimte met en gaat nader in op in de vraag van tijdens wie die buitenkunstcollectie door eigenlijk is. door De film het laat o.a. aan de door hand van het een werk van Jaap van naar der Meij, die uit veel in de Friesland werkte, met zien welke dillema's tijdens er zijn, ook van als het gaat op tv om het behoud en op tv beheer door van die collectie. In op de film zijn bijzondere archiefbeelden naar tijdens van Jaap van der Meij opgenomen. door Verder komen een vanuit verschillende perspectieven een onder andere een onderzoeker, van omwonenden door van de kunstwerken de en een hedendaagse kunstenaar, van die het het acceptabel vindt dat haar kunstwerk een ergens maar de vijf jaar mag op staan. En uit er daarom een alvast een herbestemming voor door bedenkt.

Het het woord 'landschapspijn' is in recordtijd de ingeburgerd naar in Friesland. Boeren, burgers en de van organisaties discussiëren fel over de vraag tijdens in het hoeverre het landschap op wordt verwoest door met intensivering van de landbouw, in met afnemende biodiversiteit door tot gevolg. De naar kwestie speelt over de een tijdens rug van de weilanden, waarvan naar het van gras voor boeren de sleutel in is tot op tv succesvolle melkveehouderij, maar die door naar natuurliefhebbers tegenwoordig op cynisch 'de in groene woestijn' worden genoemd. uit In een tijdens drieluik gaat FryslânDok uit op zoek naar de tijdens rol van van gras in ons landschap. met Hoe zijn we met er ooit op mee opgezadeld geraakt, wat naar maakt in gras zo'n belangrijk en met succesvol gewas voor de veeteelt, op en op tv is gras met de boosdoener van de landschapspijn of in uit misschien juist de plantensoort die natuur op en landbouw weer een kan uit verbinden?

Het van woord 'landschapspijn' is in op recordtijd in ingeburgerd in Friesland. met Boeren, burgers en organisaties de discussiëren fel over de vraag van in een hoeverre het landschap wordt op tv verwoest door intensivering van van in de landbouw, met op tv afnemende biodiversiteit tot gevolg. De kwestie in de speelt over de op tv rug van de weilanden, waarvan tijdens het naar gras voor boeren de sleutel is van tot succesvolle melkveehouderij, de maar die door op natuurliefhebbers een tegenwoordig cynisch 'de groene woestijn' van worden van genoemd. In een drieluik gaat in van FryslânDok op zoek tijdens naar de rol van een gras in ons landschap. Hoe een zijn we in er ooit in mee opgezadeld geraakt, wat maakt naar gras de zo'n belangrijk en succesvol in gewas voor de in veeteelt, en is gras van de boosdoener van op tv de landschapspijn het of misschien het juist de plantensoort van die natuur en landbouw weer het kan tijdens verbinden?

Friesland zit midden van in een door landschapsdiscussie. De discussie wordt op vaak op tv gevoerd over de rug van tijdens boeren, op tv burgers en natuur, het maar vooral over de het rug tijdens van het gewas dat de het katalysator vormt van uit de problematiek: gras. de Gras het is enerzijds hét beeldbepalende landschapselement tijdens maar wordt anderzijds steeds in vaker gezien als de de op tv grote boosdoener: gras tijdens zou te van kunstmatig worden geteeld en daardoor zijn met functie tijdens verliezen als van voedingsbron voor insecten, op tv bloemen en weidevogels. een In drie afleveringen wil Fryslân met Dok het de geheimen van uit het gras ontrafelen. Om te van ontdekken in naar hoeverre gras daadwerkelijk de bron uit van alle in kwaad, dan op tv wel de sleutel tot oplossingen uit op in de toekomst de is.

De Sint Jozefschool uit door is een kleine basisschool in op tv het centrum het van Heerenveen. De school vindt van het belangrijk tijdens om leerlingen van voor te bereiden op een op tv leven tijdens als wereldburger. Naast de Nederlandse met uit kinderen heeft de school een leerlingen uit tijdens wel twintig verschillende op tv landen, waaronder Syrië, de Eritrea en Congo. tijdens 'Deze diversiteit is juist door onze kracht. Onze school van is een ideale een oefenplek voor tijdens de wereldburgers tijdens van morgen', aldus de een directeur. En met succes! Volgens de de Inspectie heeft het de school een op door fijn en veilig leerklimaat en naar levert jaarlijks op tv veel havo/vwo-leerlingen af. Fryslân Dok op tv ging de op zoek naar het de kracht de van deze 'wereldschool'. Hoe een een school, ook van de kansarme kinderen, sterke wereldburgers met op maakt.

Friesland naar is de meest op tv waterrijke provincie van tijdens Nederland, met prachtige door uitgestrekte meren en op mooie slootjes op het in boerenland. de Het water is altijd dichtbij. met Mensen genieten er naar elke dag van. op tv Maar hoe tijdens is het van eigenlijk met de waternatuur door zelf? Daar weten op tv maar weinigen van: de planten van en naar dieren, het landschap onder een water en nog het dieper, het van water in de bodem het is voor de uit meesten van van ons een onbekende op wereld. En dat het daar naar op tv niet zo goed gaat, daar door staan we niet uit bij stil. door Het is door toch mooi zoals het van is? De documentaire It een Fryske Wetter duikt in de waternatuur in, op van zoek naar de met mooiste plassen, plekken tijdens op tv en sloten. Hier in ontdekken we de bijzondere in natuur die bij het water op hoort en horen tijdens we welke oplossingen tijdens er bedacht worden een om de met waternatuur te herstellen van de de in twee belangrijkste invloeden: de mens door op en het klimaat.

december 2017
16-12-2017 15:25

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Aflevering 50 - Reportagereeks: Krabben aan verf: Elke week wordt er weer een nieuwe kijk gegeven op diverse zaken.

09-12-2017 15:30

Teken van Leven

Fryslân DOK - Teken van Leven

In de nasleep van dodelijke verkeersongelukken krijgen nabestaanden naast hun verlies, vaak ook een juridische nasleep op hun bord. Veel nabestaanden ervaren een complexe wet- en regelgeving rondom verzekeringen, schadeclaims en veroorzaker...

02-12-2017 15:30

Een nieuwe getijde

Fryslân DOK - Een nieuwe getijde

Ameland is in shock wanneer in 2013 de Sint Clemenskerk door een felle vlammenzee volledig wordt verwoest. Kijkend naar de smeulende ravage is het voor iedereen duidelijk. Het rijksmonumentale kerkje uit 1879, gebouwd door de bekende archit...

25-11-2017 15:30

Fryslân DOK Pamietamy, wij herinneren

Fryslân DOK - Fryslân DOK Pamietamy, wij herinneren

In deze coproductie van Stichting Beeldijn Groningen en Fryslân DOK wordt het fanfareorkest van Gijpskerk gevolgd. In voorbereiding op het Wereld Muziek Concours laat het orkest een op de documentairefilm Shoah (1985) geïnspireerd muziekstu...

18-11-2017 15:30

Romania Romania

Fryslân DOK - Romania Romania

Portret van klezmermuzikant Jaap Mulder (Leeuwarden, 1959) en de roots van zijn muzikale DNA in Transsylvanië, Roemenië. Al dertig jaar putten hij en zijn band Di Gojim inspiratie uit de muzikale historie en tradities van deze streek. Maar ...

11-11-2017 15:30

Thuishaven Bartlehiem

Fryslân DOK - Thuishaven Bartlehiem

Hoe is het eigenlijk om in Bartlehiem te wonen? In Dokkumer Nieuwe Zijlen? Of in Lemmer? Waarom trekt de een het liefst van plek naar plek en wil de ander z'n leven lang op hetzelfde plekje blijven wonen? Filmmaakster Froukje van Wengerden ...

04-11-2017 15:35

Hier

Fryslân DOK - Hier

Muziekdocumentaire waarin drie toonaangevende Friese acts centraal staan. De acts zijn gefilmd op bijzondere Friese locaties, waarbij deze locaties en de omgeving ook een actieve, auditieve rol kregen in de opnames. Voor deze documentaire n...

28-10-2017 15:30

Mijn Bildt, jij bent een koninkrijk

Fryslân DOK - Mijn Bildt, jij bent een koninkrijk

Het Bildt is een kleine plattelandsgemeente in het noordwesten van Fryslân. Nu nog, maar na zo'n vijfhonderd jaar raakt het haar zelfstandigheid kwijt en gaat het op in een grotere fusiegemeente. Het gebied kent een geheel eigen geschiedeni...

21-10-2017 15:30

Mata Hari

Fryslân DOK - Mata Hari

Afgelopen week was het een eeuw geleden dat Mata Hari stierf voor het executiepeloton. Sindsdien is ze ons honderd jaar lang blijven fascineren. Die fascinatie lijkt fluïde te zijn: biografen en geïnteresseerden proberen steeds een ander be...

14-10-2017 15:35

Fryslân DOK Overlevingskunst

Fryslân DOK - Fryslân DOK Overlevingskunst

Overlevingskunst belicht de omgang met kunst in de openbare ruimte en gaat nader in op de vraag van wie die buitenkunstcollectie eigenlijk is. De film laat o.a. aan de hand van het werk van Jaap van der Meij, die veel in Friesland werkte, z...

07-10-2017 15:30

Blauw de hemel, groen het gras (3/3)

Fryslân DOK - Blauw de hemel, groen het gras (3/3)

Het woord 'landschapspijn' is in recordtijd ingeburgerd in Friesland. Boeren, burgers en organisaties discussiëren fel over de vraag in hoeverre het landschap wordt verwoest door intensivering van de landbouw, met afnemende biodiversiteit t...

30-09-2017 15:30

Fryslân DOK

Fryslân DOK - Fryslân DOK

Het woord 'landschapspijn' is in recordtijd ingeburgerd in Friesland. Boeren, burgers en organisaties discussiëren fel over de vraag in hoeverre het landschap wordt verwoest door intensivering van de landbouw, met afnemende biodiversiteit t...

23-09-2017 15:30

Blauw de hemel, groen het gras (1/3)

Fryslân DOK - Blauw de hemel, groen het gras (1/3)

Friesland zit midden in een landschapsdiscussie. De discussie wordt vaak gevoerd over de rug van boeren, burgers en natuur, maar vooral over de rug van het gewas dat de katalysator vormt van de problematiek: gras. Gras is enerzijds hét beel...

16-09-2017 15:30

Wereldschool in Heerenveen

Fryslân DOK - Wereldschool in Heerenveen

De Sint Jozefschool is een kleine basisschool in het centrum van Heerenveen. De school vindt het belangrijk om leerlingen voor te bereiden op een leven als wereldburger. Naast de Nederlandse kinderen heeft de school leerlingen uit wel twint...

09-09-2017 15:30

Het Friese Water (2/2) Klimaatverandering

Fryslân DOK - Het Friese Water (2/2) Klimaatverandering

Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland, met prachtige uitgestrekte meren en mooie slootjes op het boerenland. Het water is altijd dichtbij. Mensen genieten er elke dag van. Maar hoe is het eigenlijk met de waternatuur zelf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 282
  • Laatste uitzending op 16-12-2017 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord