Programma gemist?

De op tv liefde voor op tv de Friese taal met en literatuur, daar draait het naar om op in deze documentaire. Met de Friese naar taal de als instrument door werken succesvolle Friese schrijvers Hylke tijdens Speerstra en een Hilda Talsma in de een schrijversark van tijdens schrijver Rink van naar der Velde aan op tv een verhaal over hun persoonlijke uit relatie met de de Friese een literatuur. Ze richten het zich in hun brief tot de een Friese op schrijver uit het door verleden met op wie ze zich het verbonden voelen. door Boven in de uit Achmeatoren in Leeuwarden van plaatst kunsthistoricus en cultuurcriticus van Huub Mous de door Friese literatuur in Europees perspectief. tijdens naar Zo ontstaat er een beeld van naar op een levende Friese van taal met historische wortels van in Europa. Waar op komt de uit liefde voor de Friese in taal bij Speerstra van en Talsma door vandaan? Hoe diep zit met de angst op om hun taal te van verliezen?

Het Bildt op is de een kleine plattelandsgemeente in met het noordwesten van Fryslân. de Nu nog, door maar na zo'n vijfhonderd jaar tijdens raakt het haar op zelfstandigheid tijdens kwijt en gaat ze op een in in een grotere fusiegemeente. Het op tv gebied kent de een geheel eigen door geschiedenis, taal en cultuur. met De Bildtkerts de maken zich van zorgen over het voortbestaan van van het 'Bildtse eigene', uit nu naar ze straks niet meer de bescherming met van de een eigen gemeente van genieten.

Ameland is met in shock wanneer in van op tv 2013 de Sint uit Clemenskerk door een felle uit vlammenzee volledig wordt naar verwoest. Kijkend naar de naar smeulende ravage met is het voor iedereen duidelijk: met het rijksmonumentale van kerkje uit 1879, gebouwd tijdens in door de bekende architect Pierre op tv Cuypers, moet weer pronken op tv in op het eiland. Maar hoe? tijdens Programmamaker uit Froukje Sijtsma volgt de wederopbouw van tijdens met deze nieuwe kerk.

Verscholen een in de bossen uit van Hoorn door op Terschelling staat de naar enige nog door overgebleven volkshogeschool van op tv Nederland, Schylgeralân. In het met weekend van 29 juni vieren een ze uit het 70-jarige bestaan de met een grote reünie. naar Programmamaker Albert Jensma en van directeur Amarins Geveke met uit blikken terug in de door tijd.

Tinco Martinus naar Lycklama uit à Nijeholt was een Friese edelman het die eind negentiende het eeuw unieke vondsten in deed tijdens in het Midden-Oosten. Een met deel van door zijn collectie keert deze naar zomer op na anderhalve eeuw terug naar naar zijn in geboorteplaats Beetsterzwaag.

Op door de Baljée van weekendschool in Leeuwarden zitten kinderen het vanaf elf jaar tijdens die een door extra steuntje in de de rug kunnen gebruiken. Op het op tv de school wordt gewerkt aan op hun zelfvertrouwen op en toekomstperspectief. Ze komen uit tijdens arme gezinnen, uit op tv een gebroken in gezin tijdens en kunnen bijna op nooit op vakantie. Op uitnodiging tijdens van Schiermonnikoog tijdens gaan ze naar een weekend het eiland verkennen de en op tv interviewen ze bijzondere tijdens eilanders.

Portret naar van kunstenaar-filosoof Louis Le Roy in en zijn uit levenswerk: de Ecokathedraal van door op Mildam. Le Roy werd tijdens in de jaren 60 het over de hele de wereld bekend door zijn met op revolutionaire ideeën over groenvoorziening in steden. op tv 'Haal de met natuur terug in de een stad', was de op boodschap. Maar het vooral geen in plantsoenen, grasstroken van of tuintjes; dat vergt de alleen maar kostbaar onderhoud. De tijdens natuur kan uit het zelf op tv beter.

Een van de naar meest uitgesproken op tv jonge het architecten van Fryslân is Nynke op Rixt Jukema. Geboren door in van de de donkerste plekjes met van Nederland is zij uit gefascineerd door de door betekenis van de nacht naar voor de van mens, de flora een en de fauna. Zij tijdens ageert tegen in de op tv moderne architectuur die het gebouwen 24 uur uit in het licht het zet. Ook lichtvervuiling op het platteland door tijdens is haar thema. op 'Feel the Night' is haar met programma dat deel uitmaakt door van de Europese de op culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018. de Daarin onderzoekt zij al geruime op tijd de de betekenis van licht en op donker en probeert uit naar zij op oorspronkelijke wijze dorpen en het door steden aan te met zetten tot minder tijdens licht en eerbied tijdens voor de nacht. In Fryslân Dok de een op portret van de haar.

In het Baskenland is het volkssport naar nummer 1: door improvisatiezingen. De de deelnemer, een bertsolari, krijgt uit een opdracht en moet tijdens die binnen een van halve minuut, het zonder hulpmiddelen, verwerken tot het een op a capella gezongen lied, naar een bertso. Daarvoor wordt op onder meer de vierjaarlijkse in finale naar bijgewoond, waar tijdens 14.500 uitzinnige Basken hun nieuwe uit bertso-koning een kronen.

De het Joodse Barend Boers naar en Mimi Boers-Dwinger vluchten op in 1942 met dwars door tijdens bezet Europa, naar de vrijheid. een Talloze malen naar zitten ze gevangen, op maar ze door overleven de oorlog. Yvette, André en in Marion, hun in kinderen die weinig wisten op tv over deze levensgevaarlijke door episode, naar reconstrueren het vluchtverhaal van in hun ouders. een In Nederland, Frankrijk en Spanje in ervaren op ze de tijdens reikwijdte van de moed door van hun ouders naar en de impact die dat door op hun eigen naar in leven gehad heeft. Programmamaker met Annet Huisman maakte van naar deze met indrukwekkende reis een vierdelige het documentaire.

De Joodse Barend op het Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten op in naar 1942 dwars door naar bezet Europa, naar op de vrijheid. Talloze malen van zitten ze gevangen, maar ze op tv door overleven de oorlog. Yvette, André en uit Marion, hun kinderen de die weinig wisten uit over deze door levensgevaarlijke episode, reconstrueren naar het vluchtverhaal van hun op ouders. van In Nederland, Frankrijk en Spanje op ervaren tijdens ze de met reikwijdte van de moed van hun een ouders op en de met impact die dat op hun de eigen leven op tv gehad heeft. Programmamaker Annet naar Huisman maakte van deze met indrukwekkende reis van een vierdelige in documentaire.

De met Joodse Barend naar Boers en Mimi Dwinger vluchten in in op tv 1942 dwars door van bezet Europa, naar op de vrijheid. Talloze malen zitten ze een het gevangen, maar ze door overleven de oorlog. Yvette, André en een op Marion, hun kinderen die weinig wisten op tv over deze op tv levensgevaarlijke op episode, reconstrueren het vluchtverhaal van hun op ouders. tijdens In Nederland, Frankrijk en Spanje een ervaren ze tijdens de reikwijdte op van de moed naar van hun ouders en de op impact uit die dat op hun eigen het met leven heeft gehad. Programmamaker Annet in Huisman maakte van deze het indrukwekkende een reis een vierdelige het documentaire.

De in Joodse Barend in Boers en Mimi op tv Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door het bezet Europa, het naar de de vrijheid. Talloze een malen zitten ze gevangen, maar ze door overleven de oorlog. de met Yvette, André en Marion, de hun kinderen die tijdens weinig wisten de over deze levensgevaarlijke episode, reconstrueren het het vluchtverhaal van met hun ouders. In Nederland, in tijdens Frankrijk en Spanje ervaren ze de op tv reikwijdte van de op moed uit van hun ouders en uit de tijdens impact die dat op hun eigen uit leven gehad heeft. tijdens Programmamaker Annet Huisman naar maakte door van deze indrukwekkende reis naar een vierdelige tijdens documentaire.

Zijn werken op tv hangen in menig klaslokaal een op en kantoorruimte en staan in schoolboeken, tijdens als een afdruk op prullaria in en screensavers. Niemand de wist met een magische combinatie op tv een van kunst en wiskunde zulke prachtige in illusies de te creëren als Maurits de Cornelis Escher naar (1898-1972). Fryslân Dok laat in Escher en zijn werk op tv zien door uit de ogen van op tv mensen in die gefascineerd zijn door de van unieke kunstenaar. Hij werd naar geboren tijdens in Leeuwarden door en dat is voor het Fries door Museum op voldoende reden om een grote op tentoonstelling een aan hem te op tv wijden, vanaf 21 door april.

Van 2011 tot een 2016, naar vormt vaders witte hemd van de rode draad in naar het werk van op kunstschilder Hendrik door Elings. een Vader Rint Elings poseert door in de jaren daarvoor vaak in voor zijn met zoon. in Hij draagt daarbij steevast een een wit hemd. het In de op loop van de jaren in blijft het hemd hetzelfde, maar in vader Elings op tv verandert van een stoere op naar sterke man naar ziek, broos, op tv mager en afwezig. tijdens Vader lijdt aan de in ziekte van Alzheimer met in en komt in 2009 te naar overlijden aan de tijdens gevolgen met daarvan. Vijf jaar lang volgden filmmakers met tijdens Petra van der Molen en Rob tijdens Pieters de uit kunstschilder Hendrik Elings. het Dat resulteert in op de documentaire op tv "Hait, portret van op tv een hemd".

juli 2018
14-07-2018 08:25

In dit landschap ligt mijn leven

Fryslân DOK - In dit landschap ligt mijn leven

De liefde voor de Friese taal en literatuur, daar draait het om in deze documentaire. Met de Friese taal als instrument werken succesvolle Friese schrijvers Hylke Speerstra en Hilda Talsma in de schrijversark van schrijver Rink van der Veld...

07-07-2018 16:20

Mijn Bildt, jij bent mijn koninkrijk

Fryslân DOK - Mijn Bildt, jij bent mijn koninkrijk

Het Bildt is een kleine plattelandsgemeente in het noordwesten van Fryslân. Nu nog, maar na zo'n vijfhonderd jaar raakt het haar zelfstandigheid kwijt en gaat ze op in een grotere fusiegemeente. Het gebied kent een geheel eigen geschiedenis...

30-06-2018 13:55

Een nieuwe getijde

Fryslân DOK - Een nieuwe getijde

Ameland is in shock wanneer in 2013 de Sint Clemenskerk door een felle vlammenzee volledig wordt verwoest. Kijkend naar de smeulende ravage is het voor iedereen duidelijk: het rijksmonumentale kerkje uit 1879, gebouwd door de bekende archit...

23-06-2018 15:20

Van een betere naar een andere wereld

Fryslân DOK - Van een betere naar een andere wereld

Verscholen in de bossen van Hoorn op Terschelling staat de enige nog overgebleven volkshogeschool van Nederland, Schylgeralân. In het weekend van 29 juni vieren ze het 70-jarige bestaan met een grote reünie. Programmamaker Albert Jensma en ...

16-06-2018 15:30

Tinco Lycklama à Nijeholt

Fryslân DOK - Tinco Lycklama à Nijeholt

Tinco Martinus Lycklama à Nijeholt was een Friese edelman die eind negentiende eeuw unieke vondsten deed in het Midden-Oosten. Een deel van zijn collectie keert deze zomer na anderhalve eeuw terug naar zijn geboorteplaats Beetsterzwaag.

09-06-2018 15:30

Baljée school

Fryslân DOK - Baljée school

Op de Baljée weekendschool in Leeuwarden zitten kinderen vanaf elf jaar die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op de school wordt gewerkt aan hun zelfvertrouwen en toekomstperspectief. Ze komen uit arme gezinnen, uit een gebroke...

02-06-2018 15:30

Geef Le Roy de tijd

Fryslân DOK - Geef Le Roy de tijd

Portret van kunstenaar-filosoof Louis Le Roy en zijn levenswerk: de Ecokathedraal van Mildam. Le Roy werd in de jaren 60 over de hele wereld bekend door zijn revolutionaire ideeën over groenvoorziening in steden. 'Haal de natuur terug in de...

26-05-2018 16:20

De nacht van Nynke Rixt

Fryslân DOK - De nacht van Nynke Rixt

Een van de meest uitgesproken jonge architecten van Fryslân is Nynke Rixt Jukema. Geboren in van de donkerste plekjes van Nederland is zij gefascineerd door de betekenis van de nacht voor de mens, de flora en de fauna. Zij ageert tegen de m...

19-05-2018 15:30

Het succesverhaal van een minderheidstaal

Fryslân DOK - Het succesverhaal van een minderheidstaal

In Baskenland is het volkssport nummer 1: improvisatiezingen. De deelnemer, een bertsolari, krijgt een opdracht en moet die binnen een halve minuut, zonder hulpmiddelen, verwerken tot een a capella gezongen lied, een bertso. Daarvoor wordt ...

12-05-2018 15:30

De Joodse Bruiloft (4/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (4/4)

De Joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa, naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levens...

05-05-2018 15:35

De Joodse Bruiloft (3/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (3/4)

De Joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa, naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levens...

28-04-2018 15:30

De Joodse Bruiloft (2/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (2/4)

De Joodse Barend Boers en Mimi Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa, naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensgevaar...

21-04-2018 15:30

De Joodse Bruiloft (1/4)

Fryslân DOK - De Joodse Bruiloft (1/4)

De Joodse Barend Boers en Mimi Boers-Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa, naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levens...

14-04-2018 15:30

M.C. Escher

Fryslân DOK - M.C. Escher

Zijn werken hangen in menig klaslokaal en kantoorruimte en staan in schoolboeken, als afdruk op prullaria en screensavers. Niemand wist met een magische combinatie van kunst en wiskunde zulke prachtige illusies te creëren als Maurits Cornel...

07-04-2018 15:30

Hait, portret van een hemd

Fryslân DOK - Hait, portret van een hemd

Van 2011 tot 2016, vormt vaders witte hemd de rode draad in het werk van kunstschilder Hendrik Elings. Vader Rint Elings poseert in de jaren daarvoor vaak voor zijn zoon. Hij draagt daarbij steevast een wit hemd. In de loop van de jaren bli...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 21. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Fryslân DOK gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fryslân DOK de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fryslân DOK bij Fryslân DOK liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fryslân DOK. Heb je een uitzending van Fryslân DOK gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fryslân DOK gemist

Documentaire Het ontembare Vuur. Kunstenaar Armando werkt pas een aantal jaren met keramiek. In KeramiekmuseumPrincessehof in Leeuwarden presenteerde hij onlangs voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Het heleontstaansproces van de vazen is vastgelegd door Fryslân DOK.

Uitzending gemist van Fryslân DOK? Hier kun je alle uitzendingen van Fryslân DOK kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 312
  • Laatste uitzending op 14-07-2018 om 08:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord