Programma gemist?

De op muziek van Jimi Hendrix tijdens is nog altijd in springlevend. uit Een analyse aan de tijdens hand van getuigenissen een en muzikale een reconstructies over de totstandkoming van lp de 'Electric van Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag in dan de wel dood zijn, zijn muziek een is nog altijd springlevend een en er zijn naar nog heel wat op tv mensen die het over zijn genie tijdens kunnen getuigen. Een in analyse aan in de hand van getuigenissen, met muzikale reconstructies en de archiefbeelden laat naar zien hoe 'Electric Ladyland', op tv de van legendarische dubbel-lp van in Jimi Hendrix, in het 1968 tot stand kwam. Aan naar het woord komen door onder anderen Noel in Redding en Mitch Mitchell in door van The Jimy Hendrix de Experience, collega-muzikanten als Steve Winwood de en Dave Mason, door manager tijdens Chas Chandler en uit muziektechnicus Eddie Kramer. Zij benadrukken naar wat een naar geweldige gitarist Jimi Hendrix met was van en tonen dat aan door op fragmenten uit van de originele multitrack op tv tapes van tijdens de lp te isoleren de en de analyseren. Ook vertellen ze naar hoe hij in de studio het een geweldige tijdens sfeer kon opbouwen op tv en het beste van uit zichzelf een en zijn mede-muzikanten wist te tijdens een halen.Minder

Een tijdens analyse van het legendarische debuutalbum uit 'The met Doors' van tijdens de gelijknamige groep. Interviews, van getuigenissen, archiefbeelden en een naar muzikale reconstructie in door de uit vroegere bandleden.Meer Een analyse van het tijdens op legendarische debuutalbum 'The op Doors' van de gelijknamige groep de rond de door charismatische leadzanger Jim een Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en in muzikale naar reconstructies door de vroegere een bandleden tonen hoe op die spraakmakende lp op in door 1967 tot stand op kwam.Minder

Pink het Floyds 'The Dark Side of het op the Moon' is één met van de succesvolste platen uit uit de geschiedenis. uit Een analyse op tv door de vier leden van uit de band op tv gecombineerd de met beelden van concerten, een films en met foto's.Meer 'The Dark de Side of the Moon' naar van Pink Floyd uit is één van de succesvolste naar én invloedrijkste platen met uit de geschiedenis door in van de popmuziek. Er werden in 30 van miljoen exemplaren van verkocht en het in album met stond 740 weken op in de Amerikaanse Charts, tijdens dus 14 jaar lang. op De plaat op tv transformeerde Pink Floyd van door het cultband tot supergroep. Het was naar het eerste album het waarbij door Roger Waters zorgde naar voor alle songteksten én het op basisconcept. Met zijn tijdloze een op evocatie van spraakmakende thema's met (vervreemding, paranoia, in oorlog en dood) en de met quasi op perfecte productie, was het een album op tv dat in generatie na generatie bleef fascineren. op Alle nummers op op tv de plaat zijn op van klassiekers geworden, met als bekendste wellicht op tv Time (met uit de kakofonie met van klokken) en naar Money (met het de ritmische kassageluid). In de van documentaire worden op tv alle songs op tv van de lp stuk voor stuk op tv op geanalyseerd door de vier leden op van een de band: Roger Waters, een David Gilmour, Nick op tv Mason en Richard het Wright. Ze worden uitgebreid uit geïnterviewd uit en spelen stukken het na om te tonen in hoe ze van tot stand kwamen. Alan Parsons, tijdens later naar zelf succesvol als muzikant, maar een destijds sound engineer van in de plaat, geeft de een op tv uniek inzicht in in het muzikale de weefsel en de sound van de tijdens plaat. op Daarnaast bevat de documentaire op tv archiefbeelden van concerten, naar fragmenten van films door en zeldzame foto's van uit de het groep.Minder

23:09,Documentaireserie over pop- het en op rockalbums. Het album Transformer maakte op tv van het Velvet Undergrounds met frontman Lou Reed een internationale met soloartiest.

Serie met documentaires over pop- en met rockalbums. Bob Marley op tv & tijdens The Wailers: Catch A uit Fire. Met dit album op tv verwierf Bob uit Marley internationale erkenning. Elk nummer uit de van het album wordt tijdens besproken.

00:30),Documentaireserie over pop- van en rockalbums. Het op album de Transformer maakte van Velvet Undergrounds uit frontman Lou tijdens Reed de een internationale soloartiest.

Serie tijdens documentaires over pop- en rockalbums. door Shocking een Blue werd jaren '60 opgericht het door op tv Robbie van Leeuwen en behaalde op tv in 1970 als van eerste naar Nederlandse band de bovenste plaats de met in de Billboard Hot op tv 100 met de single van Venus.

Documentaireserie uit over pop- en rockalbums. Het uit door sprookje van Caro op Emerald. Vincent Degorigio en tijdens David Schreurs schreven liedjes. Producer met door Jan van Wieringen liet met Carolien Esmeralda in van der Leeuw met een demo inzingen.

Serie documentaires in over pop- en rockalbums. uit Bettie Serveert in - Palomine: uit Dit jaar is het naar twintig jaar geleden dat naar Palomine verscheen. een Gitaarband Bettie Serveert met maakt in 1992 tijdens met het van album een vliegende in start.

Serie documentaires over de pop- tijdens en rockalbums. uit Pink Floyd - Dark side of tijdens the moon: The een Dark naar Side of the Moon van van Pink een Floyd is één van de het in meest succesvolle én invloedrijke op platen uit de geschiedenis van van de naar popmuziek.

Serie met documentaires over het pop- en rockalbums. The het Band - The Band: The naar Band (1969) op tv is uit de tweede en meest in succesvolle plaat van op de gelijknamige een 'band'.

Serie documentaires over uit door pop- en rockalbums. Dit keer: een The op Jimi Hendrix Experience het - Electric Ladyland.

Serie documentaires over het pop- en rockalbums. uit Primal Scream - tijdens Screamadelica: Primal van Scream's album de Screamadelica werd de uitgebracht in 1991, en bracht door rock-'n-roll door samen met opkomende op tv dance-scene van die een tijd.

Serie documentaires over naar naar pop- en rockalbums, die worden door beschouwd als de door beste of meest met opmerkelijke naar albums van een bekende band, of tijdens die een periode naar op tv in de muziekgeschiedenis markeren. John naar Lennon - The een Plastic door Ono Band.

Documentaireserie Over met het legendarische debuutalbum het The Doors de van de gelijknamige met groep rond de charismatische op leadzanger Jim Morrison. een Interviews, getuigenissen, in archiefbeelden en muzikale met reconstructies.

september 2019
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord