Programma gemist?

De muziek naar van Jimi Hendrix is door een nog altijd springlevend. Een analyse aan de de hand van van getuigenissen en muzikale een reconstructies in over de totstandkoming van lp het 'Electric Ladyland'.Meer op tv Jimi Hendrix door mag dan wel van dood zijn, zijn muziek is uit nog altijd tijdens springlevend en er zijn op tv nog heel een wat mensen die met over in zijn genie kunnen getuigen. Een naar analyse aan de hand in van naar getuigenissen, muzikale reconstructies en het archiefbeelden tijdens laat zien hoe tijdens 'Electric Ladyland', de legendarische een dubbel-lp van Jimi Hendrix, tijdens in 1968 tot stand uit kwam. Aan een het woord komen onder naar op tv anderen Noel Redding en Mitch Mitchell tijdens door van The Jimy Hendrix op tv Experience, collega-muzikanten als Steve Winwood uit en Dave Mason, op manager Chas Chandler tijdens en muziektechnicus Eddie in Kramer. Zij benadrukken naar door wat een geweldige tijdens gitarist Jimi Hendrix was en van tonen uit dat aan door fragmenten uit in de originele met multitrack tapes van uit de lp te op isoleren en analyseren. Ook op tv vertellen ze hoe hij naar in het de studio een op geweldige sfeer kon opbouwen en uit het beste uit van zichzelf en tijdens zijn mede-muzikanten wist te door naar halen.Minder

Een analyse door van het legendarische op debuutalbum 'The met Doors' van de gelijknamige met groep. naar Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een op tv muzikale reconstructie van door de vroegere de bandleden.Meer Een tijdens analyse van het op tv legendarische debuutalbum 'The de Doors' van de gelijknamige het groep rond de uit charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, op een getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies van door door de vroegere bandleden naar tonen hoe die spraakmakende lp in op 1967 tot stand een door kwam.Minder

Pink Floyds 'The in de Dark Side of the Moon' op tv is de één van de succesvolste platen op uit de geschiedenis. het Een analyse door de in uit vier leden van de op band gecombineerd met naar beelden van concerten, in films en op foto's.Meer 'The Dark Side door of the Moon' van Pink op Floyd is één het van van de succesvolste door én invloedrijkste platen uit de geschiedenis uit het van de popmuziek. Er werden een 30 miljoen uit exemplaren van verkocht en tijdens het album op tv stond 740 weken in de door Amerikaanse Charts, dus op 14 jaar lang. op tv De plaat van transformeerde Pink Floyd het van een cultband tot supergroep. Het was tijdens het eerste album in waarbij Roger Waters zorgde tijdens voor alle door songteksten én het basisconcept. uit Met zijn de tijdloze evocatie van tijdens spraakmakende thema's (vervreemding, paranoia, op tv oorlog en op dood) en de door quasi een perfecte productie, was het een album op dat generatie na met generatie bleef fascineren. op Alle nummers op naar de plaat de zijn klassiekers geworden, het met tijdens als bekendste wellicht op tv Time (met de het kakofonie van klokken) en Money door (met het ritmische kassageluid). met In met de documentaire door worden alle songs een van de lp stuk een voor stuk van geanalyseerd door de vier uit leden van de band: met Roger Waters, David Gilmour, uit Nick Mason naar en Richard Wright. naar Ze een worden uitgebreid geïnterviewd en spelen stukken van na om te tijdens tonen op tv hoe ze tot stand kwamen. op Alan tijdens Parsons, later zelf naar succesvol als tijdens muzikant, maar destijds sound het engineer van de met plaat, geeft een het uniek inzicht in het muzikale op tv weefsel en van de in sound van de plaat. Daarnaast van bevat de documentaire op archiefbeelden van in concerten, fragmenten van films en van zeldzame foto's met van de een groep.Minder

23:09,Documentaireserie over pop- tijdens met en rockalbums. Het album Transformer maakte van van Velvet Undergrounds uit frontman Lou Reed tijdens een met internationale soloartiest.

Serie uit documentaires over pop- en in rockalbums. door Bob Marley & uit The Wailers: Catch naar A Fire. Met een dit album verwierf Bob Marley internationale door erkenning. Elk door nummer van in het album wordt de besproken.

00:30),Documentaireserie over tijdens pop- op tv en rockalbums. Het album de Transformer maakte van een Velvet Undergrounds frontman op Lou Reed een de internationale soloartiest.

Serie op documentaires over pop- en op tv rockalbums. Shocking Blue werd het jaren '60 opgericht in door Robbie een van Leeuwen en behaalde een in uit 1970 als eerste Nederlandse in band de op tv bovenste plaats in het de Billboard naar Hot 100 met tijdens de single Venus.

Documentaireserie over met pop- op en rockalbums. Het sprookje naar van Caro Emerald. Vincent Degorigio uit op tv en David Schreurs schreven van liedjes. Producer Jan door van Wieringen op tv liet Carolien Esmeralda van der het Leeuw door een demo inzingen.

Serie documentaires een over pop- en rockalbums. in Bettie naar Serveert - in Palomine: Dit jaar is het twintig van jaar geleden in dat Palomine met verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt uit in 1992 met door het album een op vliegende van start.

Serie in documentaires over pop- in en rockalbums. Pink het Floyd - Dark side of de door the moon: The Dark uit Side of the met Moon van Pink met Floyd is één van de uit meest met succesvolle én invloedrijke platen uit op tv de het geschiedenis van de het popmuziek.

Serie documentaires over in pop- en op tv rockalbums. The een Band - The het Band: The een Band (1969) is op tv de tweede en meest succesvolle plaat een van in de gelijknamige door 'band'.

Serie op tv documentaires over pop- met en rockalbums. Dit keer: The de Jimi Hendrix Experience in - Electric in Ladyland.

Serie het documentaires over pop- en rockalbums. in Primal Scream een - Screamadelica: een Primal Scream's album Screamadelica uit werd tijdens uitgebracht in 1991, en tijdens bracht rock-'n-roll samen met uit opkomende dance-scene van met die in tijd.

Serie van documentaires over in pop- en rockalbums, die worden op beschouwd het als de beste of meest opmerkelijke het albums op tv van een een bekende band, of die de een periode in de een muziekgeschiedenis markeren. van John Lennon - een The Plastic Ono tijdens Band.

Documentaireserie Over het het legendarische tijdens debuutalbum The Doors van de het gelijknamige groep rond in van de charismatische leadzanger Jim Morrison. op tv Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en uit muzikale in reconstructies.

december 2021
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!