Programma gemist?

De muziek van een Jimi tijdens Hendrix is nog altijd springlevend. op Een analyse aan van de hand een van getuigenissen en muzikale de van reconstructies over de totstandkoming van met lp 'Electric Ladyland'.Meer naar Jimi Hendrix mag dan het wel dood op tv zijn, zijn muziek het is nog op tv altijd springlevend tijdens en er zijn nog heel wat de mensen die over een zijn genie het kunnen getuigen. Een analyse tijdens aan door de hand van getuigenissen, naar muzikale reconstructies en van archiefbeelden laat zien in hoe 'Electric Ladyland', de op tv legendarische dubbel-lp met van Jimi Hendrix, van in door 1968 tot stand kwam. uit Aan het woord door komen onder in anderen Noel Redding en Mitch Mitchell het van The Jimy tijdens Hendrix op tv Experience, collega-muzikanten als een Steve Winwood en Dave in Mason, manager Chas een Chandler en muziektechnicus in Eddie Kramer. Zij benadrukken het wat een door geweldige gitarist Jimi van Hendrix was en tonen het in dat aan door het fragmenten uit de originele multitrack tapes van de van de lp te op isoleren en analyseren. Ook vertellen van ze hoe een hij in uit de studio een geweldige sfeer uit kon de opbouwen en van het beste uit zichzelf een en zijn mede-muzikanten wist te van op halen.Minder

Een tijdens analyse van het op tv legendarische debuutalbum 'The Doors' tijdens van de met gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden van het en een muzikale reconstructie door naar de vroegere het bandleden.Meer Een analyse van door het legendarische op tv debuutalbum 'The Doors' in van de gelijknamige de groep rond de charismatische leadzanger op tv Jim in Morrison. Interviews, getuigenissen, op tv archiefbeelden en muzikale reconstructies door de de vroegere bandleden tijdens de tonen hoe die spraakmakende met lp in 1967 tot tijdens stand door kwam.Minder

Pink de Floyds 'The Dark het Side of the Moon' van is één van van de succesvolste platen op uit de geschiedenis. op Een de analyse door de tijdens vier leden van de band van gecombineerd tijdens met beelden van concerten, de films en foto's.Meer het 'The Dark Side of the tijdens Moon' naar van Pink Floyd is het één van de succesvolste uit van én invloedrijkste platen uit de geschiedenis de van de de popmuziek. Er werden op 30 miljoen op tv exemplaren van de verkocht en het album tijdens stond 740 weken in naar de een Amerikaanse Charts, dus 14 jaar met lang. een De plaat transformeerde Pink de Floyd van cultband tot tijdens supergroep. Het was het uit op tv eerste album waarbij de Roger Waters zorgde voor alle op tv songteksten én het het basisconcept. Met zijn met tijdloze evocatie van een spraakmakende thema's (vervreemding, tijdens paranoia, oorlog uit en dood) en een de quasi op perfecte productie, was het een het album dat generatie van na generatie bleef tijdens fascineren. Alle nummers een op een de plaat zijn klassiekers geworden, in met als met bekendste wellicht Time (met op tv de kakofonie van het klokken) en Money van (met het ritmische door kassageluid). In van de documentaire door worden alle songs van in de lp stuk voor stuk naar geanalyseerd door de op tv het vier leden van op de band: Roger Waters, een David Gilmour, Nick Mason en op Richard Wright. in Ze op worden uitgebreid geïnterviewd het en spelen stukken na om de te tonen hoe ze op tv tot uit stand kwamen. Alan Parsons, later op van zelf succesvol als muzikant, maar tijdens destijds sound in engineer van van de plaat, geeft een het uniek inzicht in het muzikale uit weefsel en de het naar sound van de van plaat. Daarnaast bevat de documentaire archiefbeelden het van de concerten, fragmenten van films en naar een zeldzame foto's van de op groep.Minder

23:09,Documentaireserie uit over pop- en rockalbums. in Het album Transformer door maakte van Velvet met Undergrounds frontman Lou een Reed een internationale het soloartiest.

Serie in documentaires over uit pop- en rockalbums. Bob Marley op & de The Wailers: Catch in A Fire. Met dit naar album verwierf Bob Marley internationale in erkenning. Elk in nummer van het de album wordt in besproken.

00:30),Documentaireserie over op pop- en rockalbums. van Het album op Transformer maakte van Velvet tijdens Undergrounds frontman van Lou Reed naar een internationale soloartiest.

Serie door documentaires over pop- en rockalbums. naar een Shocking Blue werd jaren de '60 opgericht door Robbie van op tv Leeuwen en behaalde uit in 1970 een als eerste Nederlandse in band de de bovenste plaats in tijdens de Billboard Hot de 100 met de door single Venus.

Documentaireserie over tijdens pop- en rockalbums. de Het sprookje van Caro door Emerald. Vincent een Degorigio en uit David Schreurs schreven liedjes. Producer op tv Jan door van Wieringen liet Carolien Esmeralda tijdens van der Leeuw een op tv een demo inzingen.

Serie documentaires een over naar pop- en rockalbums. Bettie Serveert een - Palomine: Dit jaar een tijdens is het twintig door jaar geleden dat Palomine verscheen. op Gitaarband op Bettie Serveert maakt in 1992 met tijdens het album in een vliegende naar start.

Serie documentaires op over pop- het en rockalbums. tijdens Pink Floyd - Dark side met of the moon: The op met Dark Side of een the Moon van Pink met Floyd is in één van de op meest succesvolle én invloedrijke platen uit het de geschiedenis in van de door popmuziek.

Serie documentaires door over pop- in en rockalbums. The Band in - The Band: naar The naar Band (1969) is de tweede en op het meest succesvolle plaat van uit de gelijknamige tijdens 'band'.

Serie het documentaires over pop- en rockalbums. uit de Dit keer: The Jimi Hendrix de Experience door - Electric Ladyland.

Serie door documentaires over pop- en van rockalbums. Primal Scream op - Screamadelica: een Primal Scream's album Screamadelica op werd uitgebracht in op 1991, en de bracht rock-'n-roll het samen met opkomende dance-scene van die op het tijd.

Serie de documentaires over pop- op tv en rockalbums, een die worden beschouwd als de een beste of meest van opmerkelijke albums van een door bekende naar band, of die een de periode in de uit muziekgeschiedenis markeren. John Lennon op tv - The Plastic naar Ono van Band.

Documentaireserie naar Over het legendarische debuutalbum een The Doors van de tijdens op tv gelijknamige groep rond naar de charismatische leadzanger Jim in Morrison. Interviews, getuigenissen, met archiefbeelden en van muzikale reconstructies.

oktober 2020
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!