Programma gemist?

De muziek van de Jimi Hendrix is uit tijdens nog altijd springlevend. Een naar analyse aan de hand op tv van getuigenissen in en muzikale reconstructies van over de totstandkoming van lp door 'Electric Ladyland'.Meer Jimi uit Hendrix mag dan uit wel dood zijn, uit op zijn muziek is uit nog altijd springlevend op tv en er zijn nog heel het wat mensen die over met het zijn genie kunnen getuigen. Een analyse naar aan de hand van van uit getuigenissen, muzikale reconstructies en archiefbeelden uit laat zien met hoe 'Electric Ladyland', de in legendarische uit dubbel-lp van Jimi met Hendrix, in uit 1968 tot stand kwam. de Aan het woord door komen onder anderen Noel Redding naar en de Mitch Mitchell van The Jimy op tijdens Hendrix Experience, collega-muzikanten als op Steve Winwood op tv en Dave Mason, manager Chas in Chandler en muziektechnicus Eddie tijdens Kramer. uit Zij benadrukken het wat een geweldige tijdens gitarist Jimi Hendrix was met en tonen dat naar aan door fragmenten uit tijdens de originele multitrack tapes in een van de lp te naar isoleren en analyseren. Ook uit vertellen de ze hoe hij in op de studio een door geweldige sfeer kon opbouwen en uit het beste uit naar zichzelf en zijn tijdens mede-muzikanten wist te naar van halen.Minder

Een analyse door van het met legendarische debuutalbum 'The Doors' de van de gelijknamige groep. naar Interviews, getuigenissen, door archiefbeelden en een muzikale de reconstructie door met de vroegere bandleden.Meer Een door analyse van het met legendarische de debuutalbum 'The Doors' van op de gelijknamige groep het rond het de charismatische leadzanger een Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, uit archiefbeelden en muzikale reconstructies door van de vroegere op tv bandleden tonen hoe die van spraakmakende naar lp in 1967 tot tijdens stand op kwam.Minder

Pink tijdens Floyds 'The Dark door Side of de the Moon' is één van de van het succesvolste platen uit de geschiedenis. Een uit naar analyse door de vier op leden van naar de band gecombineerd uit met beelden van concerten, van films en met foto's.Meer 'The Dark met Side of the Moon' op tv van Pink in Floyd is één van de succesvolste de én een invloedrijkste platen op tv uit de geschiedenis op tv van de popmuziek. op tv Er werden 30 miljoen uit exemplaren van verkocht en het het op album stond 740 weken met in de Amerikaanse Charts, dus met 14 jaar het lang. De door plaat transformeerde Pink Floyd op van cultband tot uit supergroep. een Het was het eerste album door waarbij Roger uit Waters zorgde voor alle songteksten een de én het basisconcept. in Met zijn tijdloze evocatie het van spraakmakende in thema's (vervreemding, paranoia, tijdens oorlog en dood) door en de quasi perfecte productie, was in tijdens het een album dat generatie uit na generatie bleef fascineren. op tv Alle naar nummers op het de plaat zijn klassiekers in geworden, met als bekendste naar wellicht tijdens Time (met de kakofonie het van klokken) en Money (met een het op tv ritmische kassageluid). In de op tv documentaire worden de alle songs van op de lp stuk tijdens voor stuk geanalyseerd door uit de vier leden van van een de band: Roger Waters, de David Gilmour, Nick uit Mason en Richard met Wright. Ze worden tijdens uitgebreid geïnterviewd en spelen met stukken na om te door tonen op hoe ze tot stand tijdens kwamen. naar Alan Parsons, later uit zelf succesvol als muzikant, op maar destijds sound engineer van uit op de plaat, geeft de een uniek inzicht een in het muzikale weefsel en een de van sound van de plaat. Daarnaast op tv bevat de door documentaire archiefbeelden op tv van concerten, fragmenten in van films en zeldzame van foto's van een de groep.Minder

23:09,Documentaireserie over pop- in en rockalbums. Het tijdens album van Transformer maakte van Velvet van Undergrounds frontman tijdens Lou Reed op tv een internationale soloartiest.

Serie op tv documentaires over pop- en tijdens rockalbums. Bob in Marley & The de Wailers: Catch met A Fire. Met van dit album verwierf Bob Marley internationale van erkenning. Elk uit nummer van het op tv album wordt tijdens besproken.

00:30),Documentaireserie over pop- door en naar rockalbums. Het album Transformer uit maakte een van Velvet Undergrounds frontman op tv Lou Reed een internationale uit soloartiest.

Serie documentaires de over pop- in en rockalbums. van Shocking Blue werd jaren van '60 opgericht door Robbie tijdens van Leeuwen en met behaalde in 1970 als van eerste Nederlandse band de de bovenste naar plaats in de het Billboard Hot 100 met op in de single Venus.

Documentaireserie over pop- in en op tv rockalbums. Het sprookje van Caro in Emerald. in Vincent Degorigio en van David Schreurs schreven de liedjes. Producer van Jan van Wieringen liet Carolien tijdens Esmeralda van met der Leeuw een demo de inzingen.

Serie documentaires over de door pop- en rockalbums. Bettie op tv Serveert - met Palomine: Dit jaar op tv is het twintig jaar een geleden dat Palomine door verscheen. Gitaarband het Bettie Serveert maakt in op tv 1992 met het op album een in vliegende start.

Serie documentaires het over pop- en uit rockalbums. Pink Floyd - op Dark side uit of the moon: The uit Dark Side uit of tijdens the Moon van naar Pink Floyd is één van van de meest succesvolle én uit invloedrijke platen uit een in de geschiedenis van de van popmuziek.

Serie documentaires met over pop- uit en rockalbums. The Band uit - The Band: The op tv Band van (1969) is door de tweede en meest met succesvolle plaat van het de gelijknamige in 'band'.

Serie met documentaires over op tv pop- en rockalbums. Dit het keer: The een Jimi Hendrix Experience - het Electric Ladyland.

Serie documentaires over op tv pop- en uit rockalbums. Primal tijdens Scream - naar Screamadelica: Primal Scream's tijdens album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, uit en bracht rock-'n-roll uit samen met in opkomende de dance-scene van die uit tijd.

Serie uit documentaires over pop- een en rockalbums, die naar worden beschouwd als in de beste tijdens of meest opmerkelijke albums van op een bekende op tv band, of die een naar periode in de muziekgeschiedenis naar markeren. John Lennon de naar - The Plastic door Ono Band.

Documentaireserie Over de het legendarische tijdens debuutalbum The Doors van de door gelijknamige groep rond met het de charismatische leadzanger Jim op tv Morrison. Interviews, op getuigenissen, archiefbeelden en muzikale op tv reconstructies.

mei 2019
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord