Programma gemist?

De een muziek van van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. een Een analyse aan op de hand van tijdens getuigenissen van en muzikale reconstructies over naar de totstandkoming van de lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi naar Hendrix tijdens mag dan wel dood zijn, uit zijn uit muziek is op nog altijd springlevend en door er zijn het nog heel wat mensen die het over zijn op genie kunnen getuigen. Een op analyse aan met de hand van getuigenissen, muzikale op tv tijdens reconstructies en archiefbeelden met laat zien hoe 'Electric Ladyland', de een legendarische het dubbel-lp van uit Jimi Hendrix, in 1968 op tot stand op kwam. Aan het woord komen van onder anderen Noel Redding in en Mitch het Mitchell van het The Jimy Hendrix Experience, in collega-muzikanten als uit Steve Winwood en in Dave Mason, door manager Chas Chandler en uit muziektechnicus Eddie Kramer. Zij op tv benadrukken wat een met geweldige naar gitarist Jimi Hendrix van was en tonen met dat aan door fragmenten uit de uit het originele multitrack tapes van de lp op te isoleren en de analyseren. Ook vertellen naar ze hoe hij in in in de studio een tijdens geweldige sfeer kon opbouwen tijdens en het beste op tv uit de zichzelf en zijn mede-muzikanten wist te in uit halen.Minder

Een de analyse van van het legendarische debuutalbum 'The met Doors' van de gelijknamige de groep. Interviews, getuigenissen, naar archiefbeelden en naar een muzikale reconstructie door de tijdens vroegere uit bandleden.Meer Een analyse op van het legendarische debuutalbum uit 'The Doors' op tv van de gelijknamige de groep rond de charismatische leadzanger tijdens Jim Morrison. op Interviews, getuigenissen, archiefbeelden door en van muzikale reconstructies door de vroegere bandleden het naar tonen hoe die spraakmakende uit lp in 1967 tot van stand een kwam.Minder

Pink naar Floyds 'The Dark Side of een uit the Moon' is één van de op succesvolste platen uit naar de geschiedenis. Een naar met analyse door de de vier leden van van de band gecombineerd op tv met beelden van concerten, van films en foto's.Meer tijdens 'The Dark Side door of the Moon' van Pink door Floyd tijdens is één van met de succesvolste én invloedrijkste het platen in uit de geschiedenis van de popmuziek. in Er werden door 30 miljoen exemplaren op van verkocht en naar het album stond het 740 naar weken in de naar Amerikaanse Charts, dus door 14 jaar lang. De op plaat transformeerde naar Pink Floyd van cultband tijdens tot supergroep. Het een was het eerste met album waarbij Roger van Waters zorgde voor alle het songteksten én het op tv basisconcept. Met zijn tijdloze met het evocatie van spraakmakende thema's (vervreemding, uit paranoia, oorlog uit en dood) de en de quasi perfecte met productie, was het een album naar dat op generatie na generatie tijdens bleef fascineren. Alle nummers naar op de van plaat zijn klassiekers geworden, naar met als bekendste uit wellicht Time (met in de met kakofonie van klokken) en Money (met tijdens het op ritmische kassageluid). tijdens In de documentaire uit worden alle songs van tijdens de lp op tv stuk voor stuk geanalyseerd door de op tv vier leden in van de band: Roger op Waters, op tv David Gilmour, in Nick Mason en Richard Wright. naar Ze worden uitgebreid op geïnterviewd en spelen de stukken op tv na om te tonen op tv hoe ze van tot stand kwamen. Alan Parsons, tijdens later zelf succesvol als op op muzikant, maar destijds sound tijdens engineer van de uit plaat, geeft een uniek inzicht uit in het muzikale naar weefsel en van de sound het van de plaat. op Daarnaast bevat de documentaire de archiefbeelden van een concerten, fragmenten van films en een zeldzame foto's het van naar de groep.Minder

23:09,Documentaireserie over een pop- en naar rockalbums. Het album Transformer naar maakte van Velvet naar Undergrounds frontman Lou Reed op een met internationale soloartiest.

Serie de documentaires over pop- en rockalbums. op tv Bob Marley & door The Wailers: Catch van A uit Fire. Met dit uit album verwierf door Bob Marley internationale erkenning. een Elk nummer naar van het album wordt op besproken.

00:30),Documentaireserie de over pop- en rockalbums. het Het album Transformer maakte naar op van Velvet Undergrounds frontman door Lou Reed met een internationale soloartiest.

Serie documentaires over op tv pop- en uit rockalbums. Shocking Blue werd door jaren in '60 opgericht door de Robbie van Leeuwen op tv en behaalde in 1970 als uit eerste Nederlandse band met de bovenste uit plaats in de het Billboard tijdens Hot 100 met uit de single Venus.

Documentaireserie over pop- van en in rockalbums. Het sprookje van Caro op Emerald. Vincent Degorigio het en David Schreurs naar schreven het liedjes. Producer Jan van Wieringen uit liet Carolien Esmeralda van van der Leeuw een uit een demo inzingen.

Serie van documentaires over pop- en het rockalbums. Bettie Serveert - door Palomine: Dit tijdens jaar is het twintig tijdens jaar geleden dat naar het Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert naar maakt in 1992 een met de het album een vliegende tijdens start.

Serie uit documentaires over pop- en op rockalbums. Pink Floyd een - Dark het side of the naar moon: The Dark Side op tv of the Moon tijdens van Pink Floyd door is één van in de meest naar succesvolle én invloedrijke het platen uit de geschiedenis op tv van de op tv popmuziek.

Serie documentaires een over pop- en van rockalbums. The door Band - The Band: The tijdens uit Band (1969) is de tweede en de meest succesvolle plaat met van de gelijknamige de tijdens 'band'.

Serie tijdens documentaires over pop- tijdens en rockalbums. Dit keer: The door door Jimi Hendrix Experience van - Electric Ladyland.

Serie documentaires door over pop- en in rockalbums. Primal op tv Scream - Screamadelica: Primal van Scream's met album Screamadelica werd op uitgebracht in 1991, en bracht in rock-'n-roll samen uit met opkomende van dance-scene van die met tijd.

Serie uit documentaires over pop- en de rockalbums, op die worden beschouwd als de beste van of door meest opmerkelijke albums van door een tijdens bekende band, of die in een periode in de op tv muziekgeschiedenis markeren. uit John Lennon - The door Plastic Ono op Band.

Documentaireserie met Over het legendarische debuutalbum door The in Doors van de gelijknamige groep rond met een de charismatische leadzanger Jim Morrison. met Interviews, getuigenissen, archiefbeelden met en muzikale tijdens reconstructies.

mei 2020
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!