Programma gemist?

De muziek van op tv Jimi Hendrix uit is nog altijd springlevend. het Een analyse aan van uit de hand van een getuigenissen en muzikale reconstructies over op de totstandkoming van op lp 'Electric Ladyland'.Meer van Jimi Hendrix mag in dan wel tijdens dood zijn, zijn een muziek is nog altijd in springlevend en door er zijn in nog heel wat uit mensen die over zijn genie kunnen een getuigen. op Een analyse aan de hand tijdens met van getuigenissen, muzikale reconstructies en archiefbeelden tijdens laat zien tijdens hoe door 'Electric Ladyland', de legendarische de dubbel-lp van de Jimi Hendrix, in 1968 tot op stand kwam. Aan in het woord komen onder tijdens anderen Noel Redding uit en Mitch Mitchell in van The Jimy tijdens Hendrix Experience, collega-muzikanten op als een Steve Winwood met en Dave Mason, manager naar Chas Chandler en muziektechnicus de Eddie het Kramer. Zij benadrukken wat een op geweldige gitarist het Jimi Hendrix een was en tonen tijdens dat aan door het fragmenten uit de originele de multitrack tapes van de op lp te met isoleren en analyseren. uit Ook vertellen tijdens ze hoe hij in de uit studio een het geweldige sfeer kon door opbouwen en het het beste uit zichzelf op en zijn mede-muzikanten wist in te tijdens halen.Minder

Een een analyse van door het legendarische debuutalbum 'The Doors' van naar de gelijknamige tijdens groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden de en een muzikale door reconstructie op tv door de van vroegere bandleden.Meer Een analyse van het uit legendarische debuutalbum een 'The naar Doors' van de in gelijknamige groep rond de charismatische op tv leadzanger door Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden het en naar muzikale reconstructies door de op vroegere bandleden tonen hoe die in met spraakmakende lp in 1967 tot stand door door kwam.Minder

Pink Floyds 'The een Dark Side tijdens of the Moon' is naar één van de op tv succesvolste tijdens platen uit de geschiedenis. in Een analyse op tv door de vier leden uit van de door band gecombineerd met beelden met van de concerten, films en foto's.Meer 'The Dark naar uit Side of the van Moon' van Pink naar Floyd is één van de de succesvolste én invloedrijkste platen op tv het uit de geschiedenis een van de popmuziek. Er werden 30 naar miljoen exemplaren de van verkocht in en het naar album stond 740 weken in de het Amerikaanse op Charts, dus uit 14 jaar lang. De plaat een transformeerde Pink naar Floyd van door cultband tot supergroep. Het met was het eerste album met waarbij Roger Waters zorgde een voor alle songteksten op tv in én het basisconcept. Met zijn op tv tijdloze in evocatie van spraakmakende thema's (vervreemding, paranoia, met oorlog en tijdens dood) en de de quasi perfecte productie, met was het een een album dat generatie na door generatie op bleef fascineren. Alle nummers door op de plaat uit zijn naar klassiekers geworden, met als bekendste wellicht van Time (met een de van kakofonie van klokken) en Money (met tijdens tijdens het ritmische kassageluid). de In de documentaire worden alle op tv songs in van de lp stuk de voor stuk geanalyseerd door een de vier leden de van de band: van Roger Waters, in David Gilmour, Nick Mason en door Richard op Wright. Ze worden uitgebreid geïnterviewd een en spelen door stukken na om op tv te van tonen hoe ze tot stand kwamen. in met Alan Parsons, later zelf succesvol tijdens als muzikant, het maar destijds van sound engineer van de een plaat, geeft een uniek van inzicht op in het muzikale weefsel in en de tijdens sound van de plaat. Daarnaast bevat op tv de de documentaire archiefbeelden met van concerten, fragmenten van uit films en zeldzame op foto's van op de groep.Minder

23:09,Documentaireserie van over pop- en rockalbums. Het een album Transformer de maakte met van Velvet Undergrounds op tv frontman Lou Reed een internationale de soloartiest.

Serie op tv documentaires over pop- en rockalbums. in op Bob Marley & The een Wailers: Catch een A Fire. Met dit op album verwierf Bob Marley internationale het erkenning. tijdens Elk nummer van het naar album wordt op besproken.

00:30),Documentaireserie van over pop- van en rockalbums. Het album naar Transformer maakte van Velvet Undergrounds in op tv frontman Lou Reed door een internationale soloartiest.

Serie documentaires naar over pop- en op tv rockalbums. een Shocking Blue werd jaren '60 op opgericht door de Robbie van Leeuwen en op behaalde in van 1970 als eerste Nederlandse het band de bovenste op tv plaats uit in de Billboard Hot 100 met op de single tijdens Venus.

Documentaireserie over een pop- en rockalbums. Het naar sprookje een van Caro Emerald. Vincent door Degorigio en op David Schreurs schreven liedjes. met Producer Jan op van Wieringen liet Carolien in Esmeralda van der door Leeuw op een demo inzingen.

Serie documentaires de over op pop- en rockalbums. Bettie Serveert - het Palomine: Dit uit jaar is het twintig op tv jaar geleden dat uit uit Palomine verscheen. Gitaarband op tv Bettie Serveert maakt in 1992 het met het album van een vliegende op start.

Serie documentaires over van tijdens pop- en rockalbums. Pink Floyd tijdens - de Dark side of the moon: van The Dark Side in of op the Moon van in Pink Floyd is op tv één van de tijdens meest succesvolle én invloedrijke platen het uit de van geschiedenis van de met popmuziek.

Serie van documentaires over pop- door en rockalbums. The Band - van naar The Band: The Band met (1969) is de op tweede en meest in succesvolle plaat op van de gelijknamige een 'band'.

Serie de documentaires over tijdens pop- en rockalbums. in Dit keer: The Jimi Hendrix Experience van - Electric het Ladyland.

Serie de documentaires over pop- en rockalbums. een Primal in Scream - Screamadelica: Primal Scream's naar album met Screamadelica werd uitgebracht uit in 1991, en bracht het rock-'n-roll samen met opkomende in dance-scene van die van door tijd.

Serie op tv documentaires over pop- van en rockalbums, door die worden beschouwd als uit de beste of meest uit opmerkelijke albums van een in bekende band, uit of het die een periode in de een muziekgeschiedenis het markeren. John Lennon - in The Plastic tijdens Ono Band.

Documentaireserie Over het het legendarische debuutalbum The op Doors van de op tv gelijknamige groep rond uit de uit charismatische leadzanger Jim Morrison. het Interviews, het getuigenissen, archiefbeelden en muzikale met reconstructies.

maart 2021
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!