Programma gemist?

De van muziek van Jimi Hendrix is een nog uit altijd springlevend. Een een analyse aan van de hand van getuigenissen en muzikale het reconstructies over op de totstandkoming op tv van lp 'Electric Ladyland'.Meer met Jimi Hendrix de mag dan wel dood zijn, in zijn muziek is tijdens van nog altijd springlevend en er op tv zijn nog heel wat naar mensen een die over van zijn genie kunnen getuigen. uit Een analyse aan de hand door van op getuigenissen, muzikale van reconstructies en archiefbeelden laat tijdens zien hoe 'Electric Ladyland', de een legendarische dubbel-lp van op Jimi Hendrix, in het 1968 tot stand op kwam. Aan het met woord komen onder een van anderen Noel Redding de en Mitch Mitchell van The in Jimy Hendrix Experience, collega-muzikanten de naar als Steve Winwood door en Dave Mason, manager Chas Chandler het met en muziektechnicus Eddie Kramer. Zij benadrukken een van wat een geweldige gitarist Jimi Hendrix met het was en tonen dat tijdens aan door fragmenten op uit de originele multitrack tapes op met van de lp tijdens te isoleren en in analyseren. Ook vertellen ze hoe in hij uit in de studio van een geweldige sfeer kon opbouwen uit en het beste met uit zichzelf en op tv zijn mede-muzikanten wist met te een halen.Minder

Een door analyse van het legendarische debuutalbum op tv 'The Doors' van door de gelijknamige groep. op Interviews, getuigenissen, een archiefbeelden en een muzikale naar reconstructie door met de vroegere tijdens bandleden.Meer Een tijdens analyse van het legendarische tijdens debuutalbum 'The Doors' van van de gelijknamige in groep rond een de charismatische leadzanger naar Jim Morrison. Interviews, de getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies uit door de vroegere naar bandleden tonen op hoe die tijdens spraakmakende lp in door 1967 tot stand het kwam.Minder

Pink de Floyds 'The Dark de Side of the in Moon' is één de van de een succesvolste platen uit de op geschiedenis. Een het analyse door de vier leden naar van de band op tv gecombineerd met beelden van op concerten, op films en met foto's.Meer 'The Dark Side met of the Moon' van Pink van Floyd met is één de van de succesvolste én invloedrijkste platen uit door uit de geschiedenis van de naar popmuziek. Er werden 30 tijdens miljoen uit exemplaren van verkocht op en het album stond 740 een weken in naar de van Amerikaanse Charts, dus 14 in jaar lang. De plaat transformeerde op tv Pink Floyd van de cultband tot supergroep. uit Het van was het eerste album een waarbij Roger op tv Waters zorgde voor op tv alle songteksten op tv én het basisconcept. door Met zijn tijdloze evocatie van een spraakmakende thema's een (vervreemding, paranoia, oorlog en dood) in en de tijdens quasi perfecte productie, was op het het een album dat generatie op tv na generatie bleef het fascineren. Alle nummers op door het de plaat zijn klassiekers geworden, met naar als bekendste in wellicht Time tijdens (met de kakofonie van klokken) een in en Money (met het ritmische kassageluid). naar In naar de documentaire worden alle van songs van de lp met stuk met voor stuk geanalyseerd naar door de vier leden de van uit de band: Roger Waters, David in Gilmour, Nick Mason en met Richard Wright. Ze een worden uitgebreid in geïnterviewd het en spelen stukken na om te de tonen hoe ze de tot stand op tv kwamen. Alan op tv Parsons, later met zelf succesvol als op muzikant, maar destijds sound engineer van naar de door plaat, geeft een uniek op tv inzicht in het van muzikale weefsel en de door sound van de het plaat. Daarnaast bevat een de documentaire archiefbeelden de van uit concerten, fragmenten in van films en zeldzame het foto's van uit de groep.Minder

23:09,Documentaireserie naar over pop- en rockalbums. door Het album Transformer maakte de van Velvet Undergrounds uit frontman naar Lou Reed een internationale op soloartiest.

Serie op tv documentaires over pop- naar en rockalbums. Bob Marley & naar The Wailers: op tv Catch A Fire. met Met uit dit album verwierf Bob Marley internationale met een erkenning. Elk nummer de van het album wordt het besproken.

00:30),Documentaireserie over in pop- en rockalbums. Het een album Transformer door maakte van Velvet uit Undergrounds frontman Lou Reed een een het internationale soloartiest.

Serie documentaires over een pop- op tv en rockalbums. Shocking Blue werd op tv jaren '60 opgericht een door Robbie uit van Leeuwen en behaalde een een in 1970 als eerste door Nederlandse band door de bovenste plaats in de Billboard op tv Hot op 100 met de single op tv Venus.

Documentaireserie over een pop- en een rockalbums. Het sprookje van Caro met Emerald. Vincent tijdens Degorigio en David naar Schreurs tijdens schreven liedjes. Producer Jan op van Wieringen van liet Carolien Esmeralda van der Leeuw op de een demo inzingen.

Serie documentaires over uit pop- en van rockalbums. Bettie Serveert op tv - Palomine: met Dit jaar is de het twintig jaar geleden dat een Palomine met verscheen. Gitaarband Bettie Serveert naar maakt naar in 1992 met het naar album een vliegende van start.

Serie documentaires over uit pop- op tv en rockalbums. Pink het Floyd - van Dark side of the moon: The op van Dark Side of door the Moon van Pink Floyd het is één van de het meest succesvolle én met invloedrijke uit platen uit de een geschiedenis van de op popmuziek.

Serie uit documentaires over pop- en rockalbums. op door The Band - The naar Band: The Band door (1969) is met de tweede en de meest succesvolle plaat van de gelijknamige de uit 'band'.

Serie een documentaires over pop- in en rockalbums. tijdens Dit keer: The Jimi van Hendrix Experience door - Electric Ladyland.

Serie met documentaires over pop- de en rockalbums. Primal Scream - de tijdens Screamadelica: Primal Scream's op album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, uit en bracht een rock-'n-roll samen met op tv opkomende tijdens dance-scene van die uit tijd.

Serie documentaires tijdens over pop- en rockalbums, met de die worden beschouwd met als de beste of meest de opmerkelijke het albums van een bekende band, of in een die een periode in de in muziekgeschiedenis markeren. John uit Lennon - The van Plastic Ono een Band.

Documentaireserie uit Over het met legendarische debuutalbum The tijdens Doors van de gelijknamige groep met rond de charismatische in leadzanger Jim Morrison. Interviews, op getuigenissen, archiefbeelden op tv en met muzikale reconstructies.

juni 2021
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!