Programma gemist?

De muziek de van Jimi Hendrix is met nog altijd naar springlevend. uit Een analyse aan de hand in van getuigenissen een en muzikale reconstructies over op de totstandkoming met van lp naar 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix tijdens mag dan het wel dood zijn, zijn muziek is op tv nog het altijd springlevend met en er zijn nog heel een wat naar mensen die over naar zijn genie kunnen getuigen. Een analyse door op aan de hand van een getuigenissen, muzikale het reconstructies en archiefbeelden laat op tv zien hoe op 'Electric Ladyland', de uit legendarische dubbel-lp van Jimi Hendrix, in het 1968 tot een stand kwam. Aan op tv het woord komen de onder anderen Noel Redding de in en Mitch Mitchell van The het Jimy Hendrix Experience, collega-muzikanten in als Steve Winwood met en tijdens Dave Mason, de manager Chas Chandler uit en muziektechnicus Eddie van Kramer. Zij benadrukken wat een met geweldige een gitarist Jimi Hendrix was op en tonen uit dat aan door fragmenten uit op de originele multitrack een tapes van de lp van te uit isoleren en analyseren. Ook van vertellen ze hoe hij het in de het studio een geweldige sfeer naar uit kon opbouwen en het beste uit van zichzelf en tijdens zijn naar mede-muzikanten wist te door halen.Minder

Een naar analyse van het het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de de gelijknamige groep. de Interviews, getuigenissen, archiefbeelden naar en een op tv muzikale reconstructie door van de van vroegere bandleden.Meer Een analyse van door het legendarische debuutalbum 'The het Doors' van de uit gelijknamige uit groep rond tijdens de charismatische leadzanger Jim Morrison. door Interviews, getuigenissen, archiefbeelden in en muzikale door reconstructies door de vroegere op bandleden tonen hoe die in tijdens spraakmakende lp in 1967 van tot stand naar kwam.Minder

Pink Floyds van 'The naar Dark Side of met the Moon' is één van de de succesvolste op tv platen uit de geschiedenis. door Een het analyse door de vier leden door van de door band gecombineerd met beelden van van concerten, films en de foto's.Meer de 'The Dark een Side of the van Moon' van Pink Floyd met is één van naar de succesvolste én uit invloedrijkste platen een uit de geschiedenis van de door popmuziek. de Er werden 30 miljoen exemplaren van het verkocht en op tv het album stond van 740 naar weken in de Amerikaanse Charts, uit dus 14 een jaar lang. uit De plaat transformeerde uit Pink Floyd van op cultband tot supergroep. naar Het was het eerste album een waarbij Roger Waters naar zorgde voor een alle songteksten én het een basisconcept. Met zijn een tijdloze evocatie van op spraakmakende thema's (vervreemding, een paranoia, oorlog de en dood) op tv en de quasi naar perfecte productie, was het een album tijdens dat generatie op na generatie met bleef fascineren. Alle nummers door op de plaat naar zijn klassiekers geworden, met op naar als bekendste wellicht door Time (met de kakofonie van klokken) door en Money tijdens (met het ritmische kassageluid). naar In de de documentaire worden alle een songs van een de lp stuk voor op stuk de geanalyseerd door de vier leden van met de band: Roger een Waters, door David Gilmour, Nick Mason in en Richard Wright. met Ze worden uitgebreid geïnterviewd door het en spelen stukken na om te het tonen naar hoe ze tot stand uit kwamen. Alan Parsons, later naar op zelf succesvol als muzikant, maar met destijds tijdens sound engineer van de door plaat, geeft een uniek inzicht naar in het in muzikale weefsel en een de sound van een de plaat. Daarnaast bevat door tijdens de documentaire archiefbeelden van concerten, van fragmenten van films de en op tv zeldzame foto's van de de groep.Minder

23:09,Documentaireserie in over pop- en rockalbums. Het tijdens album Transformer een maakte van Velvet Undergrounds naar frontman Lou het Reed een internationale op soloartiest.

Serie met documentaires over pop- tijdens en rockalbums. het Bob Marley & The Wailers: Catch door A Fire. het Met dit album in verwierf Bob Marley een internationale erkenning. Elk in nummer van het het album wordt het besproken.

00:30),Documentaireserie tijdens over pop- een en rockalbums. Het album Transformer maakte de van op tv Velvet Undergrounds frontman Lou tijdens Reed een in internationale soloartiest.

Serie uit documentaires over in pop- en rockalbums. Shocking Blue werd de jaren in '60 opgericht door de Robbie van Leeuwen met en behaalde in 1970 als uit eerste Nederlandse het band op de bovenste plaats in de in Billboard Hot 100 met in de single met Venus.

Documentaireserie over pop- door het en rockalbums. Het sprookje van naar Caro Emerald. Vincent Degorigio het en David Schreurs uit de schreven liedjes. Producer Jan door van Wieringen het liet Carolien Esmeralda van op der Leeuw een een demo inzingen.

Serie door documentaires over pop- en in rockalbums. Bettie Serveert - op tv Palomine: op tv Dit jaar op is het twintig jaar geleden dat naar Palomine verscheen. Gitaarband uit Bettie Serveert door maakt in uit 1992 met het album een van vliegende naar start.

Serie een documentaires over pop- in en rockalbums. op Pink Floyd - Dark side of een the op moon: The Dark op tv Side of the Moon van door Pink Floyd is met één een van de meest succesvolle door én invloedrijke platen uit door de geschiedenis met van uit de popmuziek.

Serie in documentaires over pop- door en rockalbums. The Band tijdens - uit The Band: The op tv Band (1969) is op de tweede en de meest succesvolle plaat van de in gelijknamige het 'band'.

Serie documentaires het over pop- en rockalbums. naar de Dit keer: The Jimi Hendrix naar Experience - Electric uit Ladyland.

Serie documentaires over door pop- en op rockalbums. Primal Scream uit - Screamadelica: Primal het Scream's in album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, naar en bracht op rock-'n-roll het samen met opkomende dance-scene het van die een tijd.

Serie documentaires over met pop- met en rockalbums, op tv die worden beschouwd als de op tv beste naar of meest opmerkelijke albums in van een bekende band, of tijdens die een periode de in de muziekgeschiedenis het markeren. John op Lennon - The tijdens Plastic van Ono Band.

Documentaireserie tijdens Over het legendarische debuutalbum The een door Doors van de gelijknamige naar groep rond de charismatische door leadzanger Jim met Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en tijdens van muzikale reconstructies.

januari 2019
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord