Programma gemist?

De de muziek van Jimi Hendrix is het nog met altijd springlevend. Een in analyse aan door de hand van getuigenissen met en muzikale reconstructies over op tv de van totstandkoming van lp 'Electric van Ladyland'.Meer Jimi Hendrix de mag dan de wel dood zijn, zijn op tv muziek is nog altijd naar springlevend en er zijn de nog heel wat op mensen die over naar een zijn genie kunnen getuigen. het Een analyse aan tijdens de hand een van getuigenissen, muzikale op tv reconstructies en archiefbeelden de laat zien hoe 'Electric uit Ladyland', de legendarische dubbel-lp van door Jimi op tv Hendrix, in 1968 tot het stand kwam. Aan van het woord komen onder op tv tijdens anderen Noel Redding en uit Mitch Mitchell van een The Jimy Hendrix Experience, collega-muzikanten de als Steve door Winwood en Dave tijdens Mason, manager Chas Chandler uit en muziektechnicus op tv Eddie door Kramer. Zij benadrukken wat een naar geweldige gitarist Jimi Hendrix uit was en op tonen dat een aan door fragmenten uit de in originele multitrack tapes in met van de lp met te isoleren en het analyseren. Ook vertellen ze hoe naar hij in naar de studio een uit geweldige sfeer kon opbouwen naar en het naar beste uit van zichzelf en zijn op tv mede-muzikanten wist te naar halen.Minder

Een met analyse van het legendarische tijdens debuutalbum 'The een Doors' van door de gelijknamige groep. uit Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een met muzikale door reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een in analyse door van het legendarische debuutalbum van 'The Doors' van op de de gelijknamige groep rond de tijdens charismatische leadzanger naar Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, van archiefbeelden en muzikale naar reconstructies door de vroegere bandleden uit op tonen hoe die spraakmakende op lp in door 1967 tot stand tijdens kwam.Minder

Pink op Floyds 'The Dark Side de of the op tv Moon' is één van naar de succesvolste platen uit op tv op tv de geschiedenis. Een analyse door de in van vier leden van de band gecombineerd op tv met beelden van het concerten, films en uit foto's.Meer 'The Dark een Side of the op tv Moon' de van Pink Floyd in is één van de succesvolste door én tijdens invloedrijkste platen uit de de geschiedenis van de popmuziek. met Er werden 30 een miljoen exemplaren tijdens van verkocht en het tijdens album van stond 740 weken in door de Amerikaanse Charts, dus uit 14 jaar door lang. De op plaat transformeerde Pink Floyd van naar met cultband tot supergroep. Het was van het eerste in album waarbij van Roger Waters zorgde voor alle songteksten op én het basisconcept. tijdens uit Met zijn tijdloze uit evocatie van spraakmakende thema's (vervreemding, paranoia, de oorlog en dood) met en op de quasi met perfecte productie, was het in een album dat generatie in na generatie op tv bleef fascineren. Alle de nummers op de plaat zijn met klassiekers geworden, op met naar als bekendste wellicht Time (met uit de kakofonie van de klokken) en Money (met het het ritmische kassageluid). uit In de documentaire van worden alle de songs van de lp van van stuk voor stuk geanalyseerd door de de een vier leden van de band: uit Roger Waters, op David Gilmour, Nick in Mason en naar Richard Wright. Ze worden een uitgebreid geïnterviewd en spelen op tv stukken tijdens na om te door tonen hoe ze tot stand een kwamen. Alan Parsons, later van zelf succesvol als door het muzikant, maar destijds het sound engineer van van de plaat, geeft een uniek inzicht de in het muzikale van weefsel en de een sound van door de plaat. Daarnaast bevat met met de documentaire archiefbeelden van op concerten, fragmenten van in films en zeldzame foto's naar van de op tv groep.Minder

23:09,Documentaireserie door over pop- uit en rockalbums. Het album Transformer een maakte van Velvet met Undergrounds frontman Lou Reed de op tv een internationale soloartiest.

Serie documentaires op tv over pop- naar en rockalbums. Bob Marley met & The met Wailers: Catch A Fire. op tv Met dit van album verwierf het Bob Marley internationale erkenning. met Elk nummer van het album in wordt op tv besproken.

00:30),Documentaireserie over pop- van en rockalbums. Het een op album Transformer maakte van Velvet met Undergrounds frontman Lou in Reed een internationale in soloartiest.

Serie documentaires naar over pop- en rockalbums. door Shocking op tv Blue werd jaren '60 opgericht het door Robbie van op tv Leeuwen het en behaalde in 1970 uit als uit eerste Nederlandse band de van bovenste plaats in in de Billboard door Hot 100 met de single de Venus.

Documentaireserie op over pop- en rockalbums. op Het uit sprookje van Caro Emerald. Vincent de Degorigio en David in Schreurs schreven liedjes. Producer op Jan van Wieringen het liet Carolien op tv Esmeralda uit van der Leeuw een een demo inzingen.

Serie tijdens documentaires over pop- op tv en rockalbums. Bettie Serveert tijdens - Palomine: het Dit jaar is naar het twintig jaar de geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband op door Bettie Serveert maakt in naar 1992 met het van album een tijdens vliegende start.

Serie documentaires door over op pop- en rockalbums. het Pink Floyd - Dark tijdens side of door the moon: The op Dark Side of the Moon van naar een Pink Floyd is één van door de meest succesvolle door én tijdens invloedrijke platen uit de uit geschiedenis van de de popmuziek.

Serie tijdens documentaires over pop- de en rockalbums. The Band op - een The Band: The Band uit (1969) is de van tweede en meest succesvolle op plaat van de in gelijknamige door 'band'.

Serie het documentaires over pop- en rockalbums. een Dit naar keer: The Jimi Hendrix van Experience - een Electric Ladyland.

Serie door documentaires over met pop- en rockalbums. in Primal Scream - Screamadelica: Primal de Scream's album een Screamadelica werd uitgebracht in op tv 1991, en bracht rock-'n-roll in samen met opkomende door dance-scene van die tijdens een tijd.

Serie op documentaires over naar pop- en rockalbums, in die worden beschouwd als met de beste het of meest opmerkelijke albums een van een in bekende band, of die naar een periode in de het muziekgeschiedenis markeren. uit John Lennon - The de Plastic Ono op Band.

Documentaireserie Over uit het het legendarische debuutalbum The naar Doors van de op tv gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger op Jim op Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden met en muzikale de reconstructies.

januari 2018
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord