Programma gemist?

De muziek van op Jimi Hendrix is een nog altijd springlevend. met Een analyse aan op op de hand van getuigenissen en muzikale de reconstructies op over de naar totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer een Jimi Hendrix tijdens mag dan wel de dood zijn, zijn in muziek is nog in altijd springlevend en er zijn op nog tijdens heel wat mensen tijdens die over zijn genie van kunnen getuigen. Een analyse op aan op de hand van door getuigenissen, muzikale op tv reconstructies en archiefbeelden laat zien hoe tijdens tijdens 'Electric Ladyland', de legendarische dubbel-lp van uit Jimi een Hendrix, in de 1968 tot stand kwam. de Aan het woord een komen onder anderen Noel Redding door de en Mitch Mitchell van The uit Jimy met Hendrix Experience, collega-muzikanten als de Steve Winwood en Dave uit Mason, manager Chas Chandler het en muziektechnicus van Eddie Kramer. Zij uit benadrukken wat op een geweldige gitarist Jimi Hendrix met was en op tonen dat aan met door fragmenten op tv uit de originele op tv multitrack tapes van van de lp te isoleren en van tijdens analyseren. Ook vertellen ze op tv hoe hij van in de studio een geweldige uit sfeer kon opbouwen en met het beste het uit zichzelf uit en zijn mede-muzikanten wist te in een halen.Minder

Een analyse van een de het legendarische debuutalbum 'The Doors' van van de gelijknamige groep. door Interviews, getuigenissen, door archiefbeelden en een in muzikale reconstructie door tijdens de vroegere bandleden.Meer op tv Een naar analyse van het legendarische debuutalbum door 'The Doors' van met de het gelijknamige groep rond tijdens de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, in getuigenissen, door archiefbeelden en muzikale uit reconstructies door de vroegere bandleden het tonen hoe die van spraakmakende lp door in 1967 tot het stand met kwam.Minder

Pink op Floyds 'The Dark Side of het the Moon' met is één naar van de succesvolste platen uit van de geschiedenis. naar Een een analyse door de uit vier leden van de band op gecombineerd op met beelden van concerten, films en naar naar foto's.Meer 'The Dark Side of het the op tv Moon' van Pink Floyd is tijdens één van op tv de succesvolste én invloedrijkste platen met uit de de geschiedenis van de popmuziek. uit Er werden 30 in miljoen een exemplaren van verkocht een en het album uit stond 740 weken in de in met Amerikaanse Charts, dus 14 jaar lang. van De plaat transformeerde tijdens tijdens Pink Floyd van cultband tot supergroep. in Het was het uit eerste album met waarbij tijdens Roger Waters zorgde voor alle songteksten uit én het op tv basisconcept. uit Met zijn tijdloze op tv evocatie van spraakmakende thema's (vervreemding, met paranoia, het oorlog en dood) en de quasi van perfecte uit productie, was het het een album dat van generatie na de generatie bleef fascineren. door Alle nummers op de plaat zijn de de klassiekers geworden, met als bekendste in wellicht Time (met de op tv kakofonie van klokken) door en Money (met naar het een ritmische kassageluid). In tijdens de documentaire in worden alle songs van de lp op tv stuk naar voor stuk de geanalyseerd door de vier op tv leden van de tijdens band: Roger Waters, met David Gilmour, Nick Mason uit en door Richard Wright. Ze worden uitgebreid uit geïnterviewd in en spelen stukken na om te met tonen hoe ze in tot door stand kwamen. Alan naar Parsons, later zelf succesvol als in muzikant, maar de destijds sound het engineer van met de plaat, geeft een op tv uniek inzicht in naar het muzikale het weefsel en de sound van van de plaat. Daarnaast bevat van de documentaire archiefbeelden de van concerten, met fragmenten van in films en zeldzame in foto's van de in groep.Minder

23:09,Documentaireserie het over pop- en in rockalbums. Het album Transformer een maakte van Velvet Undergrounds in frontman Lou op tv Reed een internationale naar soloartiest.

Serie op documentaires over pop- en rockalbums. uit Bob tijdens Marley & The met Wailers: Catch van A Fire. Met dit met album verwierf Bob Marley een internationale erkenning. de Elk nummer van een het album wordt een besproken.

00:30),Documentaireserie door over pop- en in rockalbums. Het album de Transformer maakte van van Velvet Undergrounds naar frontman Lou Reed een internationale met soloartiest.

Serie documentaires tijdens over pop- een en rockalbums. in Shocking Blue werd het jaren '60 opgericht door Robbie in van Leeuwen en een behaalde in 1970 als door eerste Nederlandse band tijdens de tijdens bovenste plaats in in de Billboard Hot 100 met op de single een Venus.

Documentaireserie naar over pop- en rockalbums. tijdens Het sprookje van van Caro Emerald. Vincent het Degorigio door en David Schreurs in schreven liedjes. Producer Jan het van Wieringen liet van Carolien Esmeralda van uit der Leeuw een demo op inzingen.

Serie documentaires over door pop- en in rockalbums. uit Bettie Serveert - Palomine: op Dit jaar is door het twintig jaar geleden naar dat met Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt tijdens in 1992 een met het in album een vliegende een start.

Serie documentaires een over pop- een en rockalbums. Pink Floyd - een tijdens Dark side of the naar moon: The Dark Side of tijdens the Moon in van Pink Floyd is de één van de door meest naar succesvolle én in invloedrijke platen uit de geschiedenis naar van op tv de popmuziek.

Serie op tv documentaires over pop- en een rockalbums. The Band met - The op tv Band: The Band (1969) met is naar de tweede en meest succesvolle plaat met van de gelijknamige van in 'band'.

Serie uit documentaires over pop- en rockalbums. een het Dit keer: The een Jimi Hendrix Experience - Electric uit Ladyland.

Serie documentaires een over op tv pop- en rockalbums. met Primal Scream - Screamadelica: in Primal Scream's met album Screamadelica werd uitgebracht in tijdens 1991, de en bracht rock-'n-roll samen met in opkomende van dance-scene van die het tijd.

Serie uit documentaires over pop- en uit rockalbums, op die worden beschouwd als de op beste of meest op opmerkelijke albums van het een bekende van band, of die een uit periode in de muziekgeschiedenis op tv markeren. John een Lennon - The het Plastic Ono de Band.

Documentaireserie de Over het legendarische debuutalbum een The Doors met van de gelijknamige tijdens groep rond de in charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, het in getuigenissen, archiefbeelden en naar muzikale reconstructies.

juli 2017
18-12-2014 00:41

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

De muziek van Jimi Hendrix is nog altijd springlevend. Een analyse aan de hand van getuigenissen en muzikale reconstructies over de totstandkoming van lp 'Electric Ladyland'.Meer Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is nog altijd...

17-12-2014 00:38

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The Doors' van de gelijknamige groep. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en een muzikale reconstructie door de vroegere bandleden.Meer Een analyse van het legendarische debuutalbum 'The ...

16-12-2014 00:35

Classic Albums

Classic Albums - Classic Albums

Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon' is één van de succesvolste platen uit de geschiedenis. Een analyse door de vier leden van de band gecombineerd met beelden van concerten, films en foto's.Meer 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floy...

28-10-2013 23:09

ma 28 okt 2013

Classic Albums - ma 28 okt 2013

23:09,Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-07-2013 00:05

Bob Marley & The Wailers - Catch a fire (zo 21 jul 201...

Classic Albums - Bob Marley & The Wailers - Catch a fire  (zo 21 jul 201...

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bob Marley & The Wailers: Catch A Fire. Met dit album verwierf Bob Marley internationale erkenning. Elk nummer van het album wordt besproken.

30-06-2013 00:30

Lou Reed - Transformer (zo 30 jun 2013

Classic Albums - Lou Reed - Transformer  (zo 30 jun 2013

00:30),Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het album Transformer maakte van Velvet Undergrounds frontman Lou Reed een internationale soloartiest.

21-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 21 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Shocking Blue werd jaren '60 opgericht door Robbie van Leeuwen en behaalde in 1970 als eerste Nederlandse band de bovenste plaats in de Billboard Hot 100 met de single Venus.

14-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 14 april 2012

Documentaireserie over pop- en rockalbums. Het sprookje van Caro Emerald. Vincent Degorigio en David Schreurs schreven liedjes. Producer Jan van Wieringen liet Carolien Esmeralda van der Leeuw een demo inzingen.

07-04-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 7 april 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Bettie Serveert - Palomine: Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Palomine verscheen. Gitaarband Bettie Serveert maakt in 1992 met het album een vliegende start.

31-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 31 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Pink Floyd - Dark side of the moon: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is één van de meest succesvolle én invloedrijke platen uit de geschiedenis van de popmuziek.

24-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 24 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. The Band - The Band: The Band (1969) is de tweede en meest succesvolle plaat van de gelijknamige 'band'.

17-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 17 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Dit keer: The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland.

10-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums. Primal Scream - Screamadelica: Primal Scream's album Screamadelica werd uitgebracht in 1991, en bracht rock-'n-roll samen met opkomende dance-scene van die tijd.

03-03-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 3 maart 2012

Serie documentaires over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. John Lennon - The Plastic Ono Band.

25-02-2012 21:25

Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Classic Albums - Aflevering van zaterdag 25 februari 2012

Documentaireserie Over het legendarische debuutalbum The Doors van de gelijknamige groep rond de charismatische leadzanger Jim Morrison. Interviews, getuigenissen, archiefbeelden en muzikale reconstructies.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Classic Albums gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Classic Albums de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Classic Albums bij Classic Albums liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Classic Albums. Heb je een uitzending van Classic Albums gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Classic Albums gemist

Programma over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band,of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek engeven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Uitzending gemist van Classic Albums? Hier kun je alle uitzendingen van Classic Albums kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 03-12-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord