Programma gemist?

Van Vollenhoven naar heeft de zich, vaak tegen door de (politieke) stroom in, jarenlang hard een gemaakt voor onafhankelijk van onderzoek bij door ongelukken en met rampen. Aanvankelijk was door dergelijk onderzoek in in Nederland zeer versnipperd met verschillende de onderzoeksraden voor de uit scheepvaart, de luchtvaart op uit en het spoor. de Pas in 2005 komt er naar een met allesomvattende Onderzoeksraad voor Veiligheid waarvan Pieter in van Vollenhoven met de eerste voorzitter wordt. met Deze Raad is tijdens volstrekt onafhankelijk. tijdens De vertrekkend op tv voorzitter heeft zich de hier altijd hard op voor gemaakt. In op het portret benadrukt tijdens Van Vollenhoven het belang daarvan. op Hij tijdens doet dat aan de hand het van een aantal naar grote rampen de uit in het nabije verleden, waarbij de in Raad nauw betrokken op tv was. Een met daarvan is de van brand in het een cellencompex op Schiphol-Oost. door Daarnaast gaat Pieter naar van Vollenhoven voor het eerst op in naar op de een gebeurtenissen in Apeldoorn op naar Koninginnedag 2009. Behalve Van met Vollenhoven zelf komen diverse op tv andere uit mensen aan het een woord die direct of indirect tijdens in bij de komst van naar de Raad naar betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie Smit de en Hanja May-Weggen, de de beide van Verkeer en Waterstaat en tijdens op tv oud-minister Johan Remkes met van Binnenlandse zaken. Ook Prinses in Margriet komt aan het van woord. Zij tijdens spreekt over naar haar echtgenoot die met na 7 februari een met leven met een in overvolle op agenda inruilt voor een leven als het 'gepensioneerd uit burger'.

juni 2021
06-02-2011 23:05

Aflevering 1

De raad van Pieter - Aflevering 1

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoek bij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillende onderzoeksra...

De raad van Pieter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De raad van Pieter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De raad van Pieter bij De raad van Pieter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De raad van Pieter. Heb je een uitzending van De raad van Pieter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De raad van Pieter gemist

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoekbij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillendeonderzoeksraden voor de scheepvaart, de luchtvaart en het spoor. Pas in 2005 komt er een allesomvattende Onderzoeksraadvoor Veiligheid waarvan Pieter van Vollenhoven de eerste voorzitter wordt. Deze Raad is volstrekt onafhankelijk. Devertrekkend voorzitter heeft zich hier altijd hard voor gemaakt. In het portret benadrukt Van Vollenhoven het belangdaarvan. Hij doet dat aan de hand van een aantal grote rampen uit het nabije verleden, waarbij de Raad nauw betrokkenwas. Een daarvan is de brand in het cellencompex op Schiphol-Oost. Daarnaast gaat Pieter van Vollenhoven voor het eerstin op de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag 2009. Behalve Van Vollenhoven zelf komen diverse andere mensenaan het woord die direct of indirect bij de komst van de Raad betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie Smit en HanjaMay-Weggen, beide van Verkeer en Waterstaat en oud-minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken. Ook Prinses Margrietkomt aan het woord. Zij spreekt over haar echtgenoot die na 7 februari een leven met een overvolle agenda inruilt vooreen leven als 'gepensioneerd burger'.

Uitzending gemist van De raad van Pieter? Hier kun je alle uitzendingen van De raad van Pieter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-02-2011 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!