Programma gemist?

Van tijdens Vollenhoven heeft zich, naar vaak tegen de het (politieke) stroom in, jarenlang op tv hard gemaakt voor in onafhankelijk onderzoek van bij ongelukken en rampen. Aanvankelijk tijdens was dergelijk de onderzoek met in Nederland zeer versnipperd met verschillende naar op tv onderzoeksraden voor de de scheepvaart, de luchtvaart het en het spoor. Pas in 2005 van de komt er een allesomvattende op Onderzoeksraad voor Veiligheid waarvan tijdens Pieter het van Vollenhoven de eerste voorzitter door wordt. Deze op tv Raad is volstrekt een onafhankelijk. De vertrekkend voorzitter van heeft zich hier van altijd hard de voor gemaakt. In naar het portret benadrukt Van Vollenhoven de het belang daarvan. een Hij in doet dat aan met de hand van een aantal tijdens grote rampen een uit het uit nabije verleden, waarbij een de Raad nauw de betrokken was. Een daarvan is de de door brand in het cellencompex in op Schiphol-Oost. Daarnaast de gaat naar Pieter van Vollenhoven voor het van eerst het in op de gebeurtenissen in op tv Apeldoorn op Koninginnedag 2009. op tv het Behalve Van Vollenhoven zelf komen een diverse andere mensen het aan in het woord die direct of de indirect bij de door komst van van de Raad door betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie het Smit door en Hanja May-Weggen, uit beide van Verkeer en Waterstaat en het de oud-minister Johan Remkes een van Binnenlandse zaken. Ook Prinses Margriet van in komt aan het in woord. Zij spreekt van over haar echtgenoot van die na 7 de februari een leven een met een overvolle door agenda inruilt voor een leven met als 'gepensioneerd in burger'.

juli 2020
06-02-2011 23:05

Aflevering 1

De raad van Pieter - Aflevering 1

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoek bij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillende onderzoeksra...

De raad van Pieter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De raad van Pieter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De raad van Pieter bij De raad van Pieter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De raad van Pieter. Heb je een uitzending van De raad van Pieter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De raad van Pieter gemist

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoekbij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillendeonderzoeksraden voor de scheepvaart, de luchtvaart en het spoor. Pas in 2005 komt er een allesomvattende Onderzoeksraadvoor Veiligheid waarvan Pieter van Vollenhoven de eerste voorzitter wordt. Deze Raad is volstrekt onafhankelijk. Devertrekkend voorzitter heeft zich hier altijd hard voor gemaakt. In het portret benadrukt Van Vollenhoven het belangdaarvan. Hij doet dat aan de hand van een aantal grote rampen uit het nabije verleden, waarbij de Raad nauw betrokkenwas. Een daarvan is de brand in het cellencompex op Schiphol-Oost. Daarnaast gaat Pieter van Vollenhoven voor het eerstin op de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag 2009. Behalve Van Vollenhoven zelf komen diverse andere mensenaan het woord die direct of indirect bij de komst van de Raad betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie Smit en HanjaMay-Weggen, beide van Verkeer en Waterstaat en oud-minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken. Ook Prinses Margrietkomt aan het woord. Zij spreekt over haar echtgenoot die na 7 februari een leven met een overvolle agenda inruilt vooreen leven als 'gepensioneerd burger'.

Uitzending gemist van De raad van Pieter? Hier kun je alle uitzendingen van De raad van Pieter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-02-2011 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!