Programma gemist?

Van de Vollenhoven heeft zich, vaak tegen een de met (politieke) stroom in, jarenlang hard van gemaakt voor in onafhankelijk onderzoek bij ongelukken uit en rampen. Aanvankelijk het was dergelijk tijdens onderzoek in Nederland tijdens zeer versnipperd met verschillende naar onderzoeksraden voor op de tijdens scheepvaart, de luchtvaart en een het spoor. Pas uit in 2005 komt er een de allesomvattende Onderzoeksraad voor van Veiligheid in waarvan Pieter van in Vollenhoven de eerste in voorzitter wordt. Deze Raad is in volstrekt onafhankelijk. door De vertrekkend voorzitter naar heeft zich hier altijd de hard uit voor gemaakt. In het portret op benadrukt op tv Van Vollenhoven het belang naar daarvan. Hij doet dat in naar aan de hand van een aantal uit grote rampen uit van door het nabije verleden, waarbij van de Raad nauw op tv betrokken was. door Een daarvan is uit de brand in het cellencompex op het op tv Schiphol-Oost. Daarnaast gaat Pieter in van Vollenhoven voor het een eerst in in op de gebeurtenissen in Apeldoorn van op Koninginnedag van 2009. Behalve Van Vollenhoven tijdens tijdens zelf komen diverse andere mensen door aan het het woord die direct of van indirect bij de met komst met van de Raad betrokken waren, zoals op tv oud-ministers een Neelie Smit en tijdens Hanja May-Weggen, beide van Verkeer een een en Waterstaat en oud-minister Johan uit Remkes in van Binnenlandse zaken. Ook de Prinses Margriet komt op tv aan het een woord. Zij spreekt over haar van echtgenoot die naar na 7 februari een tijdens leven met een overvolle naar de agenda inruilt voor op tv een leven als 'gepensioneerd een burger'.

maart 2021
06-02-2011 23:05

Aflevering 1

De raad van Pieter - Aflevering 1

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoek bij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillende onderzoeksra...

De raad van Pieter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De raad van Pieter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De raad van Pieter bij De raad van Pieter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De raad van Pieter. Heb je een uitzending van De raad van Pieter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De raad van Pieter gemist

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoekbij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillendeonderzoeksraden voor de scheepvaart, de luchtvaart en het spoor. Pas in 2005 komt er een allesomvattende Onderzoeksraadvoor Veiligheid waarvan Pieter van Vollenhoven de eerste voorzitter wordt. Deze Raad is volstrekt onafhankelijk. Devertrekkend voorzitter heeft zich hier altijd hard voor gemaakt. In het portret benadrukt Van Vollenhoven het belangdaarvan. Hij doet dat aan de hand van een aantal grote rampen uit het nabije verleden, waarbij de Raad nauw betrokkenwas. Een daarvan is de brand in het cellencompex op Schiphol-Oost. Daarnaast gaat Pieter van Vollenhoven voor het eerstin op de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag 2009. Behalve Van Vollenhoven zelf komen diverse andere mensenaan het woord die direct of indirect bij de komst van de Raad betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie Smit en HanjaMay-Weggen, beide van Verkeer en Waterstaat en oud-minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken. Ook Prinses Margrietkomt aan het woord. Zij spreekt over haar echtgenoot die na 7 februari een leven met een overvolle agenda inruilt vooreen leven als 'gepensioneerd burger'.

Uitzending gemist van De raad van Pieter? Hier kun je alle uitzendingen van De raad van Pieter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-02-2011 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!