Programma gemist?

Van uit Vollenhoven heeft zich, vaak tegen het de (politieke) stroom op tv in, jarenlang hard uit het gemaakt voor onafhankelijk onderzoek bij op ongelukken en rampen. in Aanvankelijk was dergelijk onderzoek op tv in Nederland zeer in versnipperd met op tv verschillende onderzoeksraden naar voor de scheepvaart, het de luchtvaart het en het spoor. tijdens Pas in 2005 komt uit er een uit allesomvattende Onderzoeksraad voor Veiligheid waarvan Pieter uit van Vollenhoven de uit eerste voorzitter op wordt. Deze Raad is een volstrekt een onafhankelijk. De vertrekkend het voorzitter heeft zich hier van altijd hard voor gemaakt. op tv In een het portret benadrukt op tv Van Vollenhoven op het belang daarvan. Hij doet dat uit aan de hand de van van een aantal grote met rampen uit in het nabije verleden, de waarbij de Raad nauw tijdens betrokken was. Een daarvan is van de brand de in het cellencompex uit op Schiphol-Oost. Daarnaast gaat van van Pieter van Vollenhoven voor het eerst door in met op de gebeurtenissen in Apeldoorn het op op tv Koninginnedag 2009. Behalve uit Van Vollenhoven zelf komen diverse de met andere mensen aan naar het woord die direct een of indirect bij de komst in uit van de Raad op tv betrokken waren, zoals oud-ministers met Neelie Smit en Hanja May-Weggen, uit beide van Verkeer het en Waterstaat en door uit oud-minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken. op een Ook Prinses Margriet in komt aan het woord. Zij tijdens spreekt over haar echtgenoot naar een die na 7 naar februari een leven met tijdens een overvolle agenda inruilt voor door een leven het als 'gepensioneerd met burger'.

oktober 2020
06-02-2011 23:05

Aflevering 1

De raad van Pieter - Aflevering 1

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoek bij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillende onderzoeksra...

De raad van Pieter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De raad van Pieter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De raad van Pieter bij De raad van Pieter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De raad van Pieter. Heb je een uitzending van De raad van Pieter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De raad van Pieter gemist

Van Vollenhoven heeft zich, vaak tegen de (politieke) stroom in, jarenlang hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoekbij ongelukken en rampen. Aanvankelijk was dergelijk onderzoek in Nederland zeer versnipperd met verschillendeonderzoeksraden voor de scheepvaart, de luchtvaart en het spoor. Pas in 2005 komt er een allesomvattende Onderzoeksraadvoor Veiligheid waarvan Pieter van Vollenhoven de eerste voorzitter wordt. Deze Raad is volstrekt onafhankelijk. Devertrekkend voorzitter heeft zich hier altijd hard voor gemaakt. In het portret benadrukt Van Vollenhoven het belangdaarvan. Hij doet dat aan de hand van een aantal grote rampen uit het nabije verleden, waarbij de Raad nauw betrokkenwas. Een daarvan is de brand in het cellencompex op Schiphol-Oost. Daarnaast gaat Pieter van Vollenhoven voor het eerstin op de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag 2009. Behalve Van Vollenhoven zelf komen diverse andere mensenaan het woord die direct of indirect bij de komst van de Raad betrokken waren, zoals oud-ministers Neelie Smit en HanjaMay-Weggen, beide van Verkeer en Waterstaat en oud-minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken. Ook Prinses Margrietkomt aan het woord. Zij spreekt over haar echtgenoot die na 7 februari een leven met een overvolle agenda inruilt vooreen leven als 'gepensioneerd burger'.

Uitzending gemist van De raad van Pieter? Hier kun je alle uitzendingen van De raad van Pieter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-02-2011 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!