Programma gemist?

Afl.: een Steden. Er wordt aandacht een besteedt aan een tijdens leefmilieu dat is gemaakt een door mensen voor van mensen. Steden zijn naar uit ons grootste succesverhaal, en inmiddels de woont ruim de de helft van het de wereldbevolking in naar de 'stadsjungle'. Steden zijn ontworpen een op tv om de wilde natuur buiten door te houden, maar de de van natuur laat zich niet zomaar wegdrukken. tijdens Veel dieren hebben van zich aangepast aan op tv het uit leven in deze wereld van in op steen en staal, van de bedwantsen op van die 's nachts ons door bloed zuigen, de ratten in de onze restaurants, bendes met rovende apen tot op tv en met in de bronstige in elanden in Amerikaanse binnensteden. op tv Niet door alle dieren in de op tv stad worden als een plaag op gezien. de In de oude Marokkaanse tijdens stad op Fez zijn de door leerlooierijen afhankelijk van de op tv poep van door wilde duiven. Het futuristische door Dubai zou op tv nergens zijn zonder valken. In de in buitenwijken van Jaipur, op tv India, treffen we naar een Bisnoi-vrouw die naar naar een verweesd reekalf zoogt. Op de tijdens daken van Manhattan tijdens hebben we een de een ontmoeting met imkers. En op naar nog grotere schaal het begint het tot mensen op door te van dringen dat van de natuur op van essentieel belang is voor het door uit aanhoudende succes van van de mensheid. Naarmate de de consumptie in onze door steden toeneemt, wordt door het steeds harder nodig om op tv de natuur met een zijn begrensde hulpbronnen met uit te beschermen. In naar Masdar in Abu Dhabi een werkt de op Engelse architect Sir Norman uit Foster mee uit aan de totstandkoming van uit een koolstofneutrale met stad van de toekomst. op De mens uit begint te beseffen een dat de plaats waar we het de door natuur het hardst nodig hebben, de naar een stad is.

Afl.: Rivieren. het De meerderheid van naar de door wereldbevolking woont aan een rivier. Het uit uit water brengt hen tijden van de overvloed, maar op ook tijden van door groot gevaar. Daarom van moeten deze gemeenschappen het zich aanpassen aan de door eb en vloed van een op hun leefomgeving. In Yunnan in tijdens China zijn de met mensen met zo afhankelijk van hun naar rivier dat de ze bekendstaan als de beeldhouwers van van de van berg. Als op ze meer land nodig hebben naar om te bewerken, controleert de uit de plaatselijke sjamaan de toestand een van de de maan, en vervolgens slaat op tv het dorp tijdens de handen op ineen om de heuvel op af te door graven en de loop in van de op tv rivier te veranderen. Aangezien de met inwoners op tv van Yunnan niet over machines beschikken, in is dit in een knap staaltje een van menselijke uit kracht. Voor uit veel mensen heeft door water een heilige betekenis. Ieder jaar, een op het het dieptepunt van het uit droge seizoen, staan door er duizenden Dogon-mannen langs in de oevers van in het Antogo-meer met in Mali. Ze staan op tv klaar om de op uit overvloedige seizoensoogst binnen te halen tijdens in één van van de een laatst overgebleven meren uit in het gebied, een een oogst die volgens van een eeuwenoude bepaling de speciaal voor het deze gelegenheid wordt bewaard. Slechts uitgerust tijdens met traditionele van manden en hun blote van handen rennen van ze van het heilige meer in om het vis te in vangen. Het is een op eenmalige tijdens smulpartij voor mensen door die de rest van het jaar uit alleen gierst te het de eten krijgen.

Afl.: Grasland. Het op tv leven van op de vlaktes en naar het grasland door in de door wereld draait om beweging, vrijheid in en vee. De Nyangatorm een in zuidelijk van Ethiopië leven het op deze vlaktes, maar door zij en hun tijdens kuddes koeien en geiten met zijn uit volledig afhankelijk van gigantische met bronnen. Op door het hoogtepunt uit van het droge seizoen wordt uit er collectief van een enorme op bron gegraven in de droge bedding de van de rivier naar de de Kibish. Deze handgegraven bronnen kunnen de uit dertig meter breed en dertig meter tijdens diep zijn door en worden met als putten ontworpen, de omdat de de wanden van zand de een neiging hebben op om in te storten. Jaarlijks komen met er in tientallen mensen tijdens om door instortende bronnen. De met jonge mannen van van de Fulani-stam in een West-Afrika moeten hun naar kuddes verweiden en op tv zijn op tv daardoor soms maanden achtereen van gescheiden van hun de gezin. Maar in deze migraties zijn niet alleen door economisch tijdens gezien essentieel, ze vormen ook een met overgangsritueel in de de onherbergzame uit Sahel van van Mali en Mauritanië, dat door culmineert in één laatste uit uitdaging. Eind van november moeten Fulani-mannen op tv met hun kuddes uit de machtige rivier in de Niger in overzwemmen.

Afl.: Bergen. op Veel een mensen hebben een intense met spirituele band met bergen, of de het een nou de Europese de bergbeklimmers, yak-herders of afstammelingen het van de Inca zijn. door Maar van het zijn uit ook onherbergzame oorden waar je tijdens moet naar vechten om te overleven. De bewoners uit van van de hoge puna op in Peru met nemen twee keer per de jaar deel een aan de Ch'iarake, een van ritueel gevecht uit dat voortkomt uit de Inca-traditie. Het in wordt noodzakelijk geacht in voor een goede het van oogst, en er op tv moet bloed worden vergoten om de op berg de te kalmeren. Van oudsher naar zorgde het gevecht er uit ook voor op dat ieder dorp voldoende op was toegerust tijdens om zijn grond uit te verdedigen het - iets wat een in het hooggebergte de van onschatbare het waarde was. De in leden van van van de Q'eros-stam in de Andes verlaten tijdens met zelden de besloten een dalen waar ze naar wonen. Maar één keer tijdens per jaar ondernemen 30.000 pelgrims op tv een de tocht naar een heilige gletsjer naar op 4500 meter op tv hoogte, om naar deel te van nemen aan de op Q'oyullr Riti, het sneeuwster-festival. een Het op is deels een door verering van de op berg, en deels een christelijk folkfestival. tijdens Het wordt gedomineerd door door Ukuku's, op tv mannen vermomd als op tv beren, die enorme uit ijsblokken uit op de gletsjer hakken. in Deze worden met gebruikt om thuis hun eigen op grond te zegenen, naar en op daarmee goede oogsten te door garanderen.

Afl.: Jungles. uit In de naar regenwouden op uit aarde wemelt het uit van het leven. Alles is er op naar in overvloed. Toch heeft een met gemeenschap meer de nodig dan alleen op de jacht op voedselbronnen door om succesvol te zijn. naar op De Matis in Brazilië hebben naar hun uit jaagtechnieken aangepast aan dieren die met op op de grond leven, of de juist hoog in de bomen. de Met hun prachtige naar blaaspijpen, de die soms wel naar drieënhalve meter door lang zijn en versierd uit met schildpadschilden en tijdens kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht op tv uit omhoog richten naar met apen en vogels die hoog in op tv de bomen zitten. op Talrijke rituelen en de ceremonies tijdens zijn gericht op een de succesvolle jacht en met op met manieren om affiniteit uit te krijgen met de prooi. met In een met heilig bos op de grens met van uit Ghana en Togo komen uit eens in op de drie jaar in duizenden volgelingen bijeen op voor Kokuzahn, een uit spectaculair zevendaags feest. Een voododanser in de die in trance verkeert, het kan met zijn op tong een gloeiendhete op machete aanraken, een met brandende tak inslikken of op tijdens zijn tijdens kop langs een uit boomtak lopen. Deze bovenmenselijke tijdens verrichtingen worden de als wonderen gezien en zijn het een bewijs van het de bijzondere op tv kracht van hun een godheid.

augustus 2017
10-04-2011 18:50

Steden

Human planet - Steden

Afl.: Steden. Er wordt aandacht besteedt aan een leefmilieu dat is gemaakt door mensen voor mensen. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ontworpen o...

03-04-2011 18:50

Rivieren

Human planet - Rivieren

Afl.: Rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. Daarom moeten deze gemeenschappen zich aanpassen aan de eb en vloed van hun leefomgevin...

27-03-2011 18:50

Grasland

Human planet - Grasland

Afl.: Grasland. Het leven op de vlaktes en het grasland in de wereld draait om beweging, vrijheid en vee. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op deze vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigan...

20-03-2011 18:50

Bergen

Human planet - Bergen

Afl.: Bergen. Veel mensen hebben een intense spirituele band met bergen, of het nou de Europese bergbeklimmers, yak-herders of afstammelingen van de Inca zijn. Maar het zijn ook onherbergzame oorden waar je moet vechten om te overleven. De ...

13-03-2011 18:50

Jungles

Human planet - Jungles

Afl.: Jungles. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen om succesvol te zijn. De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken a...

Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Human planet bij Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Human planet. Heb je een uitzending van Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Human planet gemist

Natuurserie die iedere week een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andereleefomgeving te belichten. Het landschap zelf wordt de hoofdpersoon in het verhaal. Het is van invloed op ieder aspectvan het leven en op de ontwikkeling van mensen. En er komen steeds nieuwe ervaringen en avonturen aan bod.

Uitzending gemist van Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 10-04-2011 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord