Programma gemist?
mei 2017
08-05-2011 20:10

Islam wears Prada

In Turkije - Islam wears Prada

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: Islam wears Prada. Decennialang was welvaart voorbehouden aan Turken met een westerse levensstijl: een oude elite die in Istanbul en langs de Turkse westkust woont. Maar de tijden zijn veranderd. Een middenklasse van strenge gelovige moslims rukt op, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de politiek. Het hartland van Anatolië is de bron van dat succes: hier komen veel van de gelovige en hardwerkende Turken vandaan. Ze bewijzen dat islam, democratie en kapitalisme geen tegengestelde van elkaar zijn. Maar niet iedereen voelt zich even gemakkelijk over deze revolutie. Een reis van het conservatieve Konya, naar Antalya, de habitat van het oude geld. Presentatie: Bram Vermeulen.

01-05-2011 20:10

Het verdronken dorp

In Turkije - Het verdronken dorp

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: Het verdronken dorp. De Turkse economie groeit, snel, te snel. Maar hoe doet een land dat, zonder olie, zonder gas? Meer dan tweeduizend waterdammen zijn momenteel in aanbouw om die zucht naar energie te voeden. Groene energie, dat wel. Maar de gebieden waar die dammen moeten komen betalen een hoge prijs. We reizen naar een dorp dat is verdronken, verdwenen onder het water van een dam. Alleen de minaret is nog zichtbaar. Hoe verwerkt een gemeenschap dit verlies? En waarom gaat de regering door met het plannen van nieuwe dammen, nu uit studies blijkt dat de dammen lang niet zoveel energie opleveren als beloofd. Wat heeft het te maken met buurlanden als Irak en Syrië, die afhankelijk zijn van de Tigris en de Eufraat, rivieren die in Turkije ontspringen en nu vol dammen zijn gebouwd? Presentatie: Bram Vermeulen.

24-04-2011 20:15

Van soap tot cel

In Turkije - Van soap tot cel

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: Van soap tot cel. De Turkse staat is het monopolie op het denken kwijtgeraakt. Honderden televisiezenders vechten om de aandacht van de kijker: met televisiesoaps, discussieprogramma's en 24 uur per dag nieuws. Iedereen wordt gehoord, van streng gelovig tot extreem seculier. Maar in dit land zitten ook bijna 60 journalisten achter de tralies. Waar liggen de grenzen van het toelaatbare in het nieuwe Turkije? Presentatie: Bram Vermeulen.

17-04-2011 20:15

De laatste Armeniër

In Turkije - De laatste Armeniër

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: De laatste Armeniër. De grenzen met de Arabische wereld worden geopend. Maar de grens met het christelijke buurland Armenië blijft gesloten. Een reis naar het besneeuwde oosten van Turkije, waar de inwoners nog altijd gevangen zitten in de onbespreekbare geschiedenis van 1915, toen hier honderdduizenden christelijke Armeniërs, maar ook Turkse moslims werden vermoord en verdreven. Door de gesloten grens is het gebied rondom de grensplaats Kars in een cul-de-sac veranderd: een vergeten gebied. Maar het debat staat niet stil en hoe verder Bram langs de grens met Armenië naar het zuiden zakt hoe meer de verhalen over vroeger los komen. En hij gaat op zoek naar het laatste ooggetuigenverslag, een Armeense man van meer dan honderd jaar oud die 1915 heeft overleefd en nog steeds tussen de Turken leeft, bovenop een bergtop. Presentatie: Bram Vermeulen.

10-04-2011 20:15

Weg van Europa

In Turkije - Weg van Europa

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: Weg van Europa. Terwijl in Europa het verzet tegen Turkse toetreding toeneemt, zoeken de Turken naar alternatieven. Niet alleen heeft Turkije de visumplicht met tal van Arabische landen in de afgelopen jaren afgeschaft. Turkse bedrijven veroveren het Midden-Oosten. Steden als Gaziantep groeien uit hun voegen door de levendige handel met buurland Syrië. En het door oorlog verwoeste Irak wordt in razend tempo opgebouwd door Turkse bouwondernemers. Bram reist langs en over de grens met de Arabische wereld waar Turkije zich decennialang van had afgewend. Verandert Turkije het Midden-Oosten, of het Midden-Oosten Turkije? Presentatie: Bram Vermeulen.

03-04-2011 20:15

De mosselman

In Turkije - De mosselman

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: De mosselman. Vijftig jaar geleden woonden in Istanbul één miljoen mensen, nu wonen er meer dan zeventien miljoen, zoveel als in heel Nederland. Dit is een stad van migranten. Hoe gaat deze stad om met al die nieuwkomers? Ook hier botsen de levensstijlen van de moderne autochtone bevolking, op de traditionele levens van de miljoenen gelukzoekers. Ze komen van het Turkse platteland, maar inmiddels ook vanuit alle delen van de wereld: het Midden-Oosten, Azië, Afrika. Hoe houden zij zich staande in een stad zonder mededogen? Presentatie: Bram Vermeulen.

27-03-2011 20:15

De vader van de Turken

In Turkije - De vader van de Turken

Documentaireserie. Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. Bram Vermeulen gaat op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen. In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka's naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt. Afl.: De vader van de Turken. Mustafa Kemal Ataturk veegde de puinhopen van het Ottomaanse Rijk bijeen en stichtte in 1923 de moderne Republiek Turkije. Zijn hervormingen waren in alle opzichten een revolutie: hij verving de sharia met Europese wetten, scheidde geloof en staat en ruilde het Arabische schrift in voor het Latijnse. Daarmee maakte hij het grote verschil tussen Turkije en het Midden-Oosten. Ataturk is al 72 jaar dood en, hoewel Turken halsstarrig vasthouden aan zijn ideeën, staat zijn erfenis onder druk. Presentatie: Bram Vermeulen.

In Turkije gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van In Turkije de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van In Turkije bij In Turkije liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van In Turkije. Heb je een uitzending van In Turkije gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

In Turkije gemist

Bram Vermeulen reist door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstochtdoor een land waarvan we alles al dachten te weten.

Uitzending gemist van In Turkije? Hier kun je alle uitzendingen van In Turkije kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 08-05-2011 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord