Programma gemist?

Dit op tv boek heeft tijdens een beroemde openingszin: Ik op heb vader naar door boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand uit op tv Bakker gaat het over 'een vader, naar de een zoon en iets heel door ergs'.

Abdelkader van Benali onderzoekt de naar blijvende invloed van zes de klassiekers. Boeken van uit zeer tijdens uiteenlopende periodes van de Nederlandse de literatuur.

Auteur tijdens A.M. de het Jong vond dat het boek in en de schrijver vernietigd naar dienden te worden de op tv omdat het een nationaal socialistische maatschappij naar zou verheerlijken. Toch op is het het sinds 1946 nooit op uit druk door geweest.

Jan met Rap en z'n in maat is uit een verslag van de ervaringen een die uit Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum de voor jongeren. door Een hard en tijdens realistisch relaas op van menselijke mislukkingen en van falende door instanties.

Oek naar de Jong was nog maar in 27 jaar toen op zijn uit klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij tijdens was hooglijk het verbaasd door het een succes. Van uit Oek de Jong door verscheen vorig jaar het op magnum opus Pier op tv en tijdens oceaan.

In van 1997 werd Hoofddorp met opgeschrikt door met een drama. Een vader en met moeder brachten hun drie door kinderen de om het leven. van Deze gebeurtenis vormde van de basis voor het boek in uit Een hart van een steen van Renate in Dorrestein.

Toen in Bernlef Hersenschimmen schreef was er het nog door weinig bekend in over dementie. Bernlef schreef vanuit op tv zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers naar konden het onderscheid een tijdens tussen werkelijkheid en fictie niet het maken.

Eenzaam met Avontuur van in Anna Blaman (1949). In de Nederlandse met in literatuur was de liefde tussen vrouwen tijdens met niet eerder zo erotisch beschreven. op Eenzaam Avontuur uit sloeg direct in als tijdens een de bom.

De door tweeling van Tessa een de Loo (1993). Met uit De Tweeling toonde schrijfster een Tessa de op tv Loo de ambitie uit om de belaste op relatie tussen Nederlanders door en Duitsers na uit de in Tweede Wereldoorlog op de schop te in in nemen.

De door renner van naar Tim Krabbé (1978). In tijdens 1976 rijdt Tim Krabbé in de uit Ronde van Mont tijdens Aigoual. Zijn verslag vormt een de kern van De een Renner. de Het boek groeide uit naar tot de bijbel naar van lezende door wielrenners.

Van tijdens Een vlucht regenwulpen door zijn bijna op tv anderhalf miljoen exemplaren verkocht. in Wat sprak de lezer op zo aan? de Is het de invloed van tijdens het God op het met leven van de van hoofdpersoon?

Jan tijdens Wolkers vond de op tv inspiratie voor Turks Fruit van in met de liefde van op tv zijn leven. Wie stonden model op voor hoofdpersoon door Olga? Beschreef hij de op gebeurtenissen vanuit met de werkelijkheid of vanuit van zijn naar fantasie?

Schrijver met Abdelkader Benali trekt op door met Nederlandse op schrijvers; op zoek naar hun van persoonlijke drijfveren. In het in de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van van door de schrijvers in en de gaat hij in met ze op zoek naar naar de door bron van hun door schrijverschap. Wat het zet hun pen in beweging? van De uit serie levert soms onthullende verhalen uit op over de tijdens relatie tussen de uit geschreven boeken naar en het persoonlijke leven. Afl.: tijdens Benali uit boekt Ramsey Nasr. Ramsey de Nasr neemt Abdelkader Benali de in mee naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, door waar hij op tv als kind in los kwam van op tv zijn geloof en de bezeten raakte van vrije met keuzes boven lotsbestemming. Presentatie: uit Abdelkader het Benali.

Schrijver Abdelkader Benali uit trekt de op met Nederlandse schrijvers; op op zoek met naar hun persoonlijke uit drijfveren. In de ontmoetingen duikt het naar Benali het privéleven op van de schrijvers in uit en gaat hij met op ze op zoek tijdens naar op de bron van hun schrijverschap. Wat door zet op tv hun pen in beweging? De tijdens serie uit levert soms onthullende door verhalen op over de relatie met op tussen de geschreven boeken in en het persoonlijke op tv leven. Afl.: Benali boekt een Leon de Winter. Abdelkader door met Benali zoekt Leon van de Winter op in een zijn woonplaats Los van Angeles, waar naar De Winter uitlegt hoe het het is om in thuis te komen in een van van vreemd land. Presentatie: Abdelkader op tv Benali.

Schrijver uit Abdelkader Benali trekt op met naar Nederlandse schrijvers; op een met zoek naar hun persoonlijke met drijfveren. In de ontmoetingen duikt naar Benali het de privéleven van de uit schrijvers in en gaat op hij met ze uit een op zoek naar de op tv bron van hun schrijverschap. op tv Wat zet hun naar pen naar in beweging? De serie levert soms naar onthullende verhalen op de de over de relatie tussen de tijdens geschreven boeken en het tijdens op tv persoonlijke leven. Afl.: Benali boekt door Doeschka naar Meijsing. Doeschka Meijsing het sluit op de begraafplaats het in Haarlem de '80-jarige oorlog' de met haar van moeder af. Op uit weg van Amsterdam door naar haar ouderlijk het huis spreekt op zij met met Abdelkader Benali over haar eenzaamheid als door schrijfster. Presentatie: de Abdelkader met Benali.

mei 2021
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!