Programma gemist?

Dit boek heeft door de een beroemde openingszin: Ik heb tijdens vader naar boven naar gedaan'. Volgens op schrijver Gerbrand Bakker tijdens gaat het over 'een vader, uit een zoon het en iets heel naar ergs'.

Abdelkader Benali onderzoekt het de blijvende een invloed van zes klassiekers. naar Boeken uit op zeer een uiteenlopende periodes van de met Nederlandse literatuur.

Auteur uit A.M. de Jong vond dat in het boek een en tijdens de schrijver vernietigd dienden in te worden omdat een het een nationaal socialistische de maatschappij zou verheerlijken. een Toch is het sinds de 1946 nooit in uit in druk geweest.

Jan Rap de en z'n maat is uit door een verslag van van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in in een het opvangcentrum voor jongeren. door Een naar hard en realistisch het relaas van menselijke mislukkingen en van falende op instanties.

Oek het de Jong was op nog maar 27 naar jaar toen zijn met klassieker Opwaaiende zomerjurken het verscheen. Hij met was hooglijk verbaasd door het uit succes. Van op tv Oek de Jong verscheen vorig door jaar het door magnum met opus Pier en op tv oceaan.

In het 1997 werd Hoofddorp een opgeschrikt door op tv een drama. Een vader het en moeder brachten naar hun drie kinderen op tv om het leven. in Deze gebeurtenis vormde de basis op voor het in boek de Een hart van steen van met Renate op tv Dorrestein.

Toen Bernlef Hersenschimmen het schreef was er uit nog op weinig bekend over dementie. Bernlef de schreef vanuit in zijn verbeeldingskracht. Sommige tijdens lezers konden het onderscheid het tussen werkelijkheid en tijdens fictie niet de maken.

Eenzaam de Avontuur van Anna Blaman uit (1949). In de op Nederlandse literatuur was de tijdens liefde tussen vrouwen naar niet eerder in zo erotisch beschreven. door Eenzaam door Avontuur sloeg direct in op tv als een de bom.

De in tweeling van Tessa de Loo op tv (1993). op tv Met De Tweeling op tv toonde schrijfster Tessa de Loo een de op tv ambitie om de op belaste relatie uit tussen Nederlanders en Duitsers na op tv de Tweede Wereldoorlog op het de schop te met in nemen.

De renner naar van Tim Krabbé het (1978). In het 1976 rijdt Tim Krabbé de in Ronde van van Mont Aigoual. in Zijn verslag tijdens vormt de kern van tijdens De Renner. Het boek groeide met uit naar tot de bijbel tijdens van lezende het wielrenners.

Van van Een vlucht regenwulpen zijn bijna door anderhalf miljoen in exemplaren verkocht. Wat sprak de de lezer door zo aan? door Is het de door invloed van God op met het leven van door de het hoofdpersoon?

Jan tijdens Wolkers vond uit de inspiratie voor Turks Fruit in het de in liefde van zijn leven. op tv Wie stonden het model voor een hoofdpersoon Olga? Beschreef uit hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid het een of vanuit zijn van fantasie?

Schrijver van Abdelkader Benali trekt van op met een Nederlandse schrijvers; op zoek op naar hun persoonlijke drijfveren. in In de uit ontmoetingen duikt Benali het privéleven met naar van de schrijvers in op tv en gaat hij met ze van op zoek een naar op tv de bron van hun schrijverschap. Wat van zet het hun pen in beweging? de De serie levert soms op onthullende verhalen op tv op over op de relatie met tussen de geschreven boeken en het van persoonlijke leven. Afl.: het Benali van boekt Ramsey Nasr. een Ramsey Nasr neemt Abdelkader op Benali mee naar op tv Diergaarde de Blijdorp in Rotterdam, waar uit hij als met kind los kwam van zijn uit geloof en door bezeten raakte van op vrije keuzes boven lotsbestemming. Presentatie: een van Abdelkader Benali.

Schrijver Abdelkader naar Benali trekt op met een Nederlandse schrijvers; op in zoek op naar hun persoonlijke drijfveren. In op het de ontmoetingen duikt Benali het privéleven op van uit de schrijvers in in en gaat hij met een ze op zoek naar door de naar bron van hun het schrijverschap. Wat het zet hun pen in beweging? met De serie levert soms uit onthullende verhalen in op over met de relatie tussen de op geschreven uit boeken en het persoonlijke leven. naar Afl.: van Benali boekt Leon op de Winter. Abdelkader het Benali zoekt Leon de in Winter op in zijn woonplaats met Los Angeles, door waar De Winter uitlegt in hoe het het is om op tv thuis te in komen in een vreemd land. Presentatie: door Abdelkader uit Benali.

Schrijver uit Abdelkader Benali trekt de op met met Nederlandse schrijvers; op zoek op tv naar hun persoonlijke drijfveren. In met de ontmoetingen in duikt de Benali het privéleven naar van de schrijvers in en tijdens gaat hij het met ze in op zoek naar door de bron van uit hun schrijverschap. Wat tijdens zet hun pen in door beweging? De serie levert een soms onthullende op tv verhalen op over de relatie de tussen de op tv geschreven boeken en tijdens het persoonlijke leven. met Afl.: Benali boekt uit Doeschka Meijsing. Doeschka Meijsing van sluit de op de begraafplaats in in Haarlem de '80-jarige oorlog' uit met haar moeder tijdens door af. Op weg op van Amsterdam naar haar met ouderlijk huis spreekt in zij met Abdelkader Benali over in haar het eenzaamheid als schrijfster. Presentatie: uit Abdelkader een Benali.

januari 2021
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!