Programma gemist?

Dit boek tijdens heeft een een beroemde openingszin: Ik door heb vader naar boven gedaan'. op tv het Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat in het over 'een vader, op tv een zoon en de het iets heel ergs'.

Abdelkader Benali door onderzoekt het de blijvende invloed op tv van zes klassiekers. Boeken uit tijdens zeer met uiteenlopende periodes van de Nederlandse naar literatuur.

Auteur A.M. op de Jong vond in dat in het boek en de schrijver vernietigd door dienden met te worden omdat een het een nationaal een socialistische maatschappij naar zou verheerlijken. Toch is het sinds een de 1946 nooit uit druk in geweest.

Jan Rap en door op z'n maat is een verslag van van de ervaringen naar die Yvonne Keuls opdeed uit in een opvangcentrum het voor jongeren. Een met hard en naar realistisch relaas van in menselijke van mislukkingen en falende uit instanties.

Oek de de Jong was een nog maar met 27 jaar toen op tv zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken naar verscheen. Hij was naar hooglijk verbaasd door het door succes. Van de Oek de Jong op verscheen vorig jaar naar het magnum opus Pier uit en met oceaan.

In 1997 werd in Hoofddorp opgeschrikt door op een drama. de Een vader op tv en moeder op tv brachten hun drie met kinderen om het leven. Deze uit gebeurtenis vormde op tv de basis voor het boek de Een hart op van een steen van Renate de Dorrestein.

Toen met Bernlef Hersenschimmen schreef het was er naar nog weinig bekend over in dementie. Bernlef schreef vanuit zijn tijdens verbeeldingskracht. Sommige tijdens lezers op tv konden het onderscheid tussen in werkelijkheid en fictie niet uit maken.

Eenzaam Avontuur de van Anna Blaman (1949). van In de Nederlandse op tv literatuur was met de liefde tussen op vrouwen naar niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam van Avontuur sloeg tijdens direct in het als een van bom.

De tweeling van van Tessa de Loo naar (1993). van Met De een Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo uit op tv de ambitie om de belaste naar relatie tussen Nederlanders en door Duitsers na de een Tweede het Wereldoorlog op de schop te naar in nemen.

De een renner van Tim Krabbé (1978). naar het In 1976 rijdt Tim een Krabbé de Ronde van Mont een Aigoual. Zijn verslag naar vormt de kern in van De Renner. de Het boek groeide uit het uit tot de de bijbel van lezende het wielrenners.

Van Een op vlucht van regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren tijdens verkocht. Wat sprak op de de lezer zo door aan? Is het de tijdens invloed van God op het op tv leven het van de uit hoofdpersoon?

Jan Wolkers de vond de in inspiratie voor Turks Fruit in uit de liefde een van zijn leven. Wie van stonden op tv model voor naar hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen uit vanuit door de werkelijkheid of vanuit door zijn door fantasie?

Schrijver van Abdelkader Benali tijdens trekt op met Nederlandse een schrijvers; op zoek door naar hun door persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt in Benali het van privéleven van de schrijvers door in naar en gaat hij met ze door op naar zoek naar de het bron van het hun schrijverschap. Wat zet hun van pen in op beweging? De serie met levert soms onthullende verhalen in op over de een relatie naar tussen de geschreven boeken en met het van persoonlijke leven. Afl.: Benali de boekt Ramsey Nasr. Ramsey Nasr het neemt Abdelkader naar Benali naar mee naar Diergaarde Blijdorp in met Rotterdam, een waar hij als kind los kwam op tv van zijn geloof de en bezeten tijdens raakte van vrije een keuzes boven uit lotsbestemming. Presentatie: Abdelkader tijdens Benali.

Schrijver van Abdelkader Benali trekt op met in Nederlandse schrijvers; van op zoek door naar hun persoonlijke drijfveren. in In door de ontmoetingen duikt Benali het van privéleven van van de schrijvers met in en gaat hij met ze op op zoek de naar de door bron van hun door schrijverschap. Wat zet uit hun pen in beweging? De tijdens serie levert soms een onthullende verhalen op tijdens over van de relatie tussen door de geschreven op tv boeken en het in persoonlijke leven. Afl.: tijdens Benali boekt Leon de Winter. Abdelkader uit Benali zoekt Leon door de Winter naar op in op tv zijn woonplaats Los Angeles, op waar uit De Winter uitlegt hoe uit het is om thuis uit te komen in een met vreemd land. op tv Presentatie: Abdelkader de Benali.

Schrijver Abdelkader tijdens Benali trekt op met in uit Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun naar uit persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt het Benali het op privéleven van van de schrijvers in met en gaat hij met met ze op op zoek naar de bron met van hun schrijverschap. een Wat zet hun door pen in beweging? De uit serie levert soms naar onthullende verhalen door op op over de relatie tussen in de geschreven boeken en het het persoonlijke van leven. Afl.: Benali met boekt Doeschka Meijsing. Doeschka het Meijsing een sluit op de begraafplaats in Haarlem van de uit '80-jarige oorlog' het met haar moeder af. Op tijdens weg naar van Amsterdam naar haar ouderlijk uit huis spreekt de zij met Abdelkader Benali over in in haar eenzaamheid als schrijfster. Presentatie: Abdelkader de in Benali.

mei 2020
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!