Programma gemist?

Dit tijdens boek heeft van een beroemde openingszin: Ik heb de vader naar boven de gedaan'. Volgens in schrijver Gerbrand Bakker een gaat het over 'een vader, uit een naar zoon en iets heel met ergs'.

Abdelkader de Benali onderzoekt de de blijvende invloed de van zes klassiekers. Boeken uit zeer een in uiteenlopende periodes van de Nederlandse met literatuur.

Auteur A.M. de het op Jong vond dat het boek naar en de schrijver het vernietigd met dienden te worden van omdat het een nationaal socialistische met maatschappij zou naar verheerlijken. Toch is het tijdens sinds 1946 nooit uit uit druk met geweest.

Jan Rap de en z'n tijdens maat is een verslag van van de ervaringen die met Yvonne tijdens Keuls opdeed in een opvangcentrum een voor jongeren. het Een tijdens hard en realistisch met relaas van menselijke van mislukkingen en falende het instanties.

Oek de de Jong was nog maar het 27 een jaar toen zijn klassieker Opwaaiende op tv zomerjurken met verscheen. Hij van was hooglijk verbaasd door het het succes. Van uit Oek de Jong verscheen in vorig jaar in het magnum door opus Pier en van oceaan.

In 1997 werd door Hoofddorp opgeschrikt door op tv een drama. het Een vader en moeder het brachten hun drie in kinderen door om het leven. Deze het gebeurtenis vormde de de basis op tv voor het boek op Een hart van op tv steen van Renate op tv Dorrestein.

Toen van Bernlef Hersenschimmen schreef door was er nog door weinig bekend over dementie. op Bernlef schreef naar vanuit zijn verbeeldingskracht. het Sommige lezers met konden het onderscheid tussen naar werkelijkheid en fictie niet de maken.

Eenzaam Avontuur de van Anna Blaman op (1949). In de Nederlandse met literatuur was het de liefde op tv tussen vrouwen niet eerder de zo erotisch beschreven. Eenzaam op op Avontuur sloeg direct van in als een in bom.

De op tweeling van Tessa de het Loo (1993). Met tijdens De naar Tweeling toonde schrijfster de Tessa de Loo de ambitie om de uit de belaste relatie tussen Nederlanders en de Duitsers tijdens na de Tweede van Wereldoorlog op de schop met te op tv nemen.

De naar renner van Tim Krabbé het (1978). op tv In 1976 rijdt door Tim Krabbé de Ronde van Mont een Aigoual. tijdens Zijn verslag vormt de op tv kern van naar De Renner. Het boek groeide van uit tot een de bijbel van met lezende met wielrenners.

Van het Een vlucht tijdens regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen op exemplaren verkocht. Wat sprak een de lezer zo in met aan? Is het de invloed het van God op het uit leven van op tv de op hoofdpersoon?

Jan tijdens Wolkers vond de inspiratie voor in Turks Fruit op tv in tijdens de liefde van zijn leven. Wie uit stonden model voor door hoofdpersoon Olga? Beschreef tijdens hij in de gebeurtenissen tijdens vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn van uit fantasie?

Schrijver Abdelkader uit Benali trekt op op met Nederlandse de schrijvers; op de zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In door de van ontmoetingen duikt Benali het privéleven uit van de op schrijvers in uit en gaat hij naar met ze op zoek op tv naar van de bron van door hun schrijverschap. Wat naar zet hun pen door in beweging? De serie levert in soms tijdens onthullende verhalen op over de relatie tijdens tussen de geschreven op boeken en tijdens het persoonlijke leven. Afl.: tijdens naar Benali boekt Ramsey een Nasr. Ramsey Nasr neemt Abdelkader in Benali mee naar uit Diergaarde Blijdorp in tijdens Rotterdam, waar het hij als uit kind los kwam van zijn naar geloof en bezeten op raakte van vrije keuzes op boven lotsbestemming. Presentatie: van Abdelkader tijdens Benali.

Schrijver Abdelkader uit Benali trekt de op met Nederlandse op schrijvers; op zoek de naar hun de persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt het door Benali het privéleven in van de schrijvers het in en gaat hij met ze op op tijdens zoek naar de bron met van een hun schrijverschap. Wat zet hun pen met in in beweging? De serie in levert soms een onthullende verhalen op over de de relatie tussen de op geschreven van boeken en het persoonlijke leven. de Afl.: tijdens Benali boekt Leon de Winter. op Abdelkader Benali zoekt uit Leon de Winter een op uit in zijn woonplaats op Los Angeles, waar De Winter tijdens uitlegt hoe uit het is om tijdens thuis te komen in een uit vreemd land. in Presentatie: Abdelkader in Benali.

Schrijver Abdelkader van Benali trekt op met de in Nederlandse schrijvers; op in zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In op tv de de ontmoetingen duikt door Benali het privéleven tijdens van de schrijvers in en gaat naar hij met een ze een op zoek naar de bron van met hun schrijverschap. met Wat zet van hun pen tijdens in beweging? De serie levert naar soms onthullende een verhalen op over op tv de relatie tussen de geschreven uit boeken in en het tijdens persoonlijke leven. Afl.: Benali boekt Doeschka tijdens uit Meijsing. Doeschka Meijsing sluit op in de op begraafplaats in Haarlem de '80-jarige oorlog' uit van met haar moeder af. Op weg de van Amsterdam naar de haar ouderlijk huis door tijdens spreekt zij met tijdens Abdelkader Benali over haar eenzaamheid als in schrijfster. Presentatie: het Abdelkader de Benali.

september 2021
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!