Programma gemist?

Dit op boek heeft een tijdens beroemde openingszin: Ik heb de vader naar boven gedaan'. op tv van Volgens schrijver Gerbrand Bakker door gaat het door over 'een vader, een zoon een en in iets heel ergs'.

Abdelkader op Benali onderzoekt de blijvende tijdens invloed van zes klassiekers. tijdens de Boeken uit zeer uiteenlopende periodes tijdens van de in Nederlandse literatuur.

Auteur A.M. de op tv in Jong vond dat het boek tijdens en de schrijver vernietigd tijdens dienden te worden in omdat het met een in nationaal socialistische maatschappij zou de verheerlijken. Toch is met het sinds 1946 nooit met uit op druk geweest.

Jan Rap met en z'n maat is uit een door verslag van de het ervaringen die Yvonne Keuls tijdens opdeed in een naar opvangcentrum voor tijdens jongeren. Een hard tijdens en realistisch relaas van menselijke uit op tv mislukkingen en falende door instanties.

Oek door de Jong tijdens was nog maar 27 in jaar toen zijn klassieker Opwaaiende van zomerjurken verscheen. naar Hij uit was hooglijk verbaasd door door het succes. Van Oek de de Jong naar verscheen vorig jaar het magnum van opus Pier door en uit oceaan.

In 1997 werd uit Hoofddorp opgeschrikt door een een de drama. Een vader en in moeder in brachten hun drie kinderen om het op leven. Deze door gebeurtenis vormde de basis op tv voor het uit boek Een van hart van steen van Renate naar de Dorrestein.

Toen met Bernlef Hersenschimmen schreef was door er nog weinig bekend het het over dementie. Bernlef van schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige tijdens lezers konden het onderscheid de tussen werkelijkheid uit en fictie niet in maken.

Eenzaam Avontuur naar van Anna met Blaman (1949). In de met Nederlandse uit literatuur was de liefde tussen in vrouwen niet eerder zo tijdens erotisch een beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg van direct in als van een op bom.

De tijdens tweeling van tijdens Tessa de Loo (1993). Met de De Tweeling van toonde schrijfster Tessa met de Loo de ambitie om tijdens de uit belaste relatie tussen Nederlanders in en Duitsers na een de Tweede Wereldoorlog op een de schop te in met nemen.

De de renner van Tim Krabbé (1978). een In 1976 naar rijdt op Tim Krabbé de uit Ronde van Mont Aigoual. Zijn naar verslag vormt de het kern van door De Renner. Het boek groeide tijdens uit tot de tijdens bijbel van lezende naar met wielrenners.

Van tijdens Een vlucht regenwulpen zijn uit bijna anderhalf miljoen exemplaren op verkocht. Wat sprak tijdens de lezer zo tijdens tijdens aan? Is het van de invloed van God op naar het leven van de naar met hoofdpersoon?

Jan in Wolkers vond de op tv inspiratie voor de Turks Fruit in de in liefde van het zijn leven. Wie naar stonden model voor hoofdpersoon Olga? tijdens Beschreef hij de in gebeurtenissen vanuit in de werkelijkheid op tv of vanuit zijn in fantasie?

Schrijver Abdelkader het Benali tijdens trekt op met Nederlandse schrijvers; op door zoek naar met hun persoonlijke drijfveren. van In de ontmoetingen door duikt Benali op het privéleven van de van schrijvers in en gaat een in hij met ze op zoek met naar de bron de van hun schrijverschap. tijdens Wat zet naar hun pen in door beweging? De serie de levert soms uit onthullende verhalen op een over de relatie tussen van de geschreven boeken en tijdens het met persoonlijke leven. Afl.: Benali uit boekt Ramsey op tv Nasr. Ramsey Nasr op tv neemt Abdelkader Benali mee naar Diergaarde naar Blijdorp met in Rotterdam, waar het hij als kind los een kwam van zijn geloof tijdens op tv en bezeten raakte van door vrije keuzes boven lotsbestemming. een Presentatie: Abdelkader in Benali.

Schrijver Abdelkader Benali op tv trekt met op met Nederlandse de schrijvers; op zoek naar in hun persoonlijke tijdens drijfveren. In de ontmoetingen duikt de op tv Benali het privéleven van de tijdens schrijvers in op en gaat hij met ze het uit op zoek naar de bron tijdens van hun schrijverschap. Wat tijdens zet hun pen in in in beweging? De uit serie levert soms onthullende verhalen van op over de uit relatie door tussen de geschreven boeken en van het van persoonlijke leven. Afl.: Benali boekt door Leon de Winter. Abdelkader met Benali uit zoekt Leon de Winter uit op in zijn op woonplaats tijdens Los Angeles, waar De Winter uitlegt met naar hoe het is om van thuis te komen door in een vreemd land. met Presentatie: Abdelkader met Benali.

Schrijver Abdelkader het Benali trekt op tijdens met op tv Nederlandse schrijvers; op zoek met naar hun persoonlijke de drijfveren. In de op tv ontmoetingen duikt Benali het privéleven naar van de schrijvers uit in in en gaat hij tijdens met ze op zoek naar tijdens de het bron van in hun schrijverschap. Wat tijdens zet hun pen in naar beweging? De serie levert soms het onthullende verhalen op tv op over de relatie een tussen de geschreven door een boeken en het persoonlijke leven. Afl.: tijdens van Benali boekt Doeschka uit Meijsing. Doeschka Meijsing een sluit op de in begraafplaats in Haarlem het de '80-jarige oorlog' met met haar moeder af. Op van weg tijdens van Amsterdam naar op haar ouderlijk huis spreekt zij met met Abdelkader op tv Benali over haar op eenzaamheid als schrijfster. van Presentatie: Abdelkader op tv Benali.

september 2020
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!