Programma gemist?

Dit boek naar heeft een beroemde het openingszin: Ik heb op vader naar boven gedaan'. met Volgens een schrijver Gerbrand Bakker gaat uit het het over 'een vader, een zoon en de op iets heel ergs'.

Abdelkader naar Benali onderzoekt de naar blijvende invloed van op zes klassiekers. door Boeken uit zeer een uiteenlopende periodes van door de Nederlandse literatuur.

Auteur in A.M. de Jong vond dat in het boek en met de schrijver vernietigd een door dienden te worden omdat het een op tv nationaal socialistische maatschappij de een zou verheerlijken. Toch door is het sinds 1946 de nooit uit van druk geweest.

Jan met Rap en z'n maat is van een het verslag van uit de ervaringen die Yvonne een Keuls opdeed in een tijdens opvangcentrum voor jongeren. Een van hard en op tv realistisch relaas van menselijke van het mislukkingen en falende tijdens instanties.

Oek de Jong het was nog door maar uit 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende van zomerjurken verscheen. Hij met uit was hooglijk verbaasd op tv door het succes. Van in Oek de Jong verscheen vorig met jaar de het magnum opus Pier een en het oceaan.

In in 1997 werd op tv Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een tijdens vader en in moeder brachten hun door drie op kinderen om het leven. Deze gebeurtenis met vormde de met basis voor het het boek Een door hart van steen van Renate door met Dorrestein.

Toen Bernlef door Hersenschimmen schreef was er het nog weinig door bekend over dementie. Bernlef uit op schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. het Sommige lezers uit konden het onderscheid tussen tijdens werkelijkheid en op fictie niet maken.

Eenzaam Avontuur met van het Anna Blaman (1949). In het de Nederlandse literatuur was de met met liefde tussen vrouwen niet de eerder zo erotisch beschreven. met Eenzaam Avontuur sloeg het direct door in als een door bom.

De tweeling de van Tessa een de Loo (1993). Met De van Tweeling in toonde schrijfster Tessa de in Loo de ambitie om de de belaste relatie op tv met tussen Nederlanders en Duitsers na in de door Tweede Wereldoorlog op de schop met te door nemen.

De in renner van Tim Krabbé (1978). van In 1976 uit rijdt Tim Krabbé de op op Ronde van Mont in Aigoual. Zijn verslag vormt de in kern van De Renner. naar Het boek op tv groeide uit van tot de uit bijbel van lezende een wielrenners.

Van Een van vlucht regenwulpen zijn bijna van het anderhalf miljoen exemplaren uit verkocht. Wat sprak op de lezer zo aan? Is een het de invloed van in God op naar het leven van de een uit hoofdpersoon?

Jan op tv Wolkers vond de het inspiratie voor naar Turks Fruit in de liefde de van zijn op tv leven. Wie stonden met model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef de hij de gebeurtenissen van vanuit de het werkelijkheid tijdens of vanuit zijn op fantasie?

Schrijver op Abdelkader Benali trekt het op met Nederlandse schrijvers; op een zoek naar een hun persoonlijke drijfveren. door In de ontmoetingen het duikt Benali het tijdens privéleven van op tv de schrijvers in en uit gaat hij met ze het op zoek het naar de bron uit van hun op tv schrijverschap. Wat zet hun van pen van in beweging? De serie levert door soms op tv onthullende verhalen op over een de relatie tussen tijdens de geschreven boeken in en het persoonlijke leven. uit Afl.: Benali boekt uit Ramsey Nasr. Ramsey Nasr de neemt Abdelkader de Benali mee naar Diergaarde uit Blijdorp in met Rotterdam, waar hij naar als kind los met kwam tijdens van zijn geloof het en bezeten raakte van vrije uit keuzes met boven lotsbestemming. Presentatie: Abdelkader in Benali.

Schrijver Abdelkader Benali op tv trekt op de met Nederlandse met schrijvers; op zoek tijdens naar hun het persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt op tv Benali uit het privéleven van de tijdens schrijvers in en gaat op tv door hij met ze op op zoek naar het de bron van hun schrijverschap. Wat een de zet hun pen in beweging? De tijdens serie levert soms met onthullende verhalen op uit van over de relatie tussen de geschreven tijdens met boeken en het persoonlijke leven. Afl.: van Benali op boekt Leon een de Winter. Abdelkader Benali zoekt de Leon de naar Winter op van in zijn woonplaats Los Angeles, waar uit naar De Winter uitlegt met hoe het is het om thuis te komen in een op vreemd land. tijdens Presentatie: het Abdelkader Benali.

Schrijver Abdelkader van Benali trekt op het met Nederlandse schrijvers; van op zoek uit naar hun persoonlijke drijfveren. op tv In de ontmoetingen duikt met Benali van het privéleven van de schrijvers in in uit en gaat het hij met ze op zoek met naar de de bron van hun naar schrijverschap. Wat van zet hun pen in beweging? De uit serie levert soms tijdens onthullende verhalen op door over met de relatie tussen de de geschreven boeken uit en het persoonlijke leven. uit Afl.: naar Benali boekt Doeschka Meijsing. Doeschka Meijsing met sluit op de op begraafplaats in Haarlem tijdens de '80-jarige naar oorlog' met met haar moeder af. Op een weg van Amsterdam op naar in haar ouderlijk huis spreekt met zij met Abdelkader Benali over van haar eenzaamheid als met schrijfster. Presentatie: een Abdelkader een Benali.

september 2019
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord