Programma gemist?

Dit op boek heeft een beroemde openingszin: een Ik heb tijdens vader de naar boven gedaan'. op tv Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat van het over 'een vader, op tv een zoon de en iets heel van ergs'.

Abdelkader Benali op tv onderzoekt uit de blijvende invloed de van zes klassiekers. Boeken uit met zeer uiteenlopende een periodes van de Nederlandse tijdens literatuur.

Auteur A.M. door de Jong met vond dat door het boek en de schrijver tijdens vernietigd dienden te worden op tv omdat het met een nationaal socialistische maatschappij met uit zou verheerlijken. Toch is op het sinds 1946 nooit van uit druk het geweest.

Jan Rap en het z'n tijdens maat is een verslag op van de ervaringen uit die naar Yvonne Keuls opdeed de in een opvangcentrum voor jongeren. in Een tijdens hard en realistisch relaas tijdens van menselijke mislukkingen van en falende op instanties.

Oek de Jong van was nog maar in 27 naar jaar toen in zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. uit Hij was hooglijk het verbaasd in door het succes. Van met Oek de Jong naar verscheen vorig jaar het van magnum een opus Pier en tijdens oceaan.

In 1997 werd door Hoofddorp opgeschrikt door op tv een drama. Een een naar vader en moeder de brachten hun drie kinderen door om het tijdens leven. Deze gebeurtenis vormde de basis uit het voor het boek Een hart van tijdens steen van Renate op tv in Dorrestein.

Toen door Bernlef Hersenschimmen schreef was met er nog een weinig bekend over in dementie. Bernlef op schreef vanuit zijn de verbeeldingskracht. Sommige lezers in konden het onderscheid tussen werkelijkheid tijdens en fictie niet met maken.

Eenzaam Avontuur van door het Anna Blaman (1949). In tijdens de Nederlandse van literatuur was de liefde de tussen vrouwen niet op tv eerder zo tijdens erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur de sloeg direct in als een uit naar bom.

De tweeling op tv van Tessa de Loo een (1993). Met De tijdens Tweeling tijdens toonde schrijfster een Tessa de Loo de ambitie om de de in belaste relatie tussen Nederlanders de en Duitsers na een de Tweede het Wereldoorlog op de op schop te de nemen.

De renner van de Tim Krabbé van (1978). In 1976 een rijdt Tim in Krabbé de Ronde van Mont op Aigoual. Zijn verslag het vormt met de kern van De op Renner. Het uit boek groeide uit naar tot de bijbel van de lezende uit wielrenners.

Van het Een vlucht door regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen naar exemplaren verkocht. Wat sprak een de met lezer zo aan? tijdens Is het de de invloed van op tv God op het leven van de de van hoofdpersoon?

Jan de Wolkers vond de inspiratie van voor op tv Turks Fruit in de liefde naar van de zijn leven. Wie stonden model naar voor hoofdpersoon Olga? Beschreef op tv een hij de gebeurtenissen met vanuit de werkelijkheid of uit vanuit zijn van fantasie?

Schrijver Abdelkader door Benali trekt op in met met Nederlandse schrijvers; op zoek uit naar hun persoonlijke drijfveren. In door de ontmoetingen uit duikt Benali het privéleven door van de de schrijvers in en gaat in hij met ze door op zoek op tv naar de een bron van hun schrijverschap. Wat op tv zet tijdens hun pen in beweging? De van serie tijdens levert soms onthullende van verhalen op over op tv de relatie tussen met de geschreven boeken door en het persoonlijke leven. een Afl.: met Benali boekt Ramsey Nasr. Ramsey Nasr door neemt Abdelkader Benali van mee uit naar Diergaarde Blijdorp in op tv Rotterdam, waar hij naar als kind los door kwam met van zijn geloof op tv en bezeten raakte van vrije uit keuzes boven lotsbestemming. de Presentatie: Abdelkader door Benali.

Schrijver een Abdelkader Benali trekt op met uit het Nederlandse schrijvers; op op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. de In het de ontmoetingen duikt Benali het naar privéleven van uit de schrijvers met in en gaat hij met met ze op op zoek naar de bron van in van hun schrijverschap. Wat zet hun de pen door in beweging? De op tv serie levert soms op onthullende verhalen op op over de relatie tussen de de geschreven het boeken en het persoonlijke een leven. Afl.: Benali boekt in Leon de Winter. op tv Abdelkader Benali zoekt het Leon in de Winter op in zijn woonplaats door Los Angeles, waar in het De Winter uitlegt hoe het is op door om thuis te komen in door een vreemd het land. Presentatie: Abdelkader de Benali.

Schrijver op tv Abdelkader Benali trekt een op met op tv Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun met een persoonlijke drijfveren. In de een ontmoetingen duikt Benali in het privéleven van de door schrijvers in en gaat een hij het met ze uit op zoek naar het de bron van hun schrijverschap. Wat een het zet hun pen uit in beweging? De serie levert soms de met onthullende verhalen op op tv over de relatie tussen de met geschreven boeken en het het persoonlijke de leven. Afl.: Benali boekt uit Doeschka de Meijsing. Doeschka Meijsing sluit op de door begraafplaats in in Haarlem de '80-jarige oorlog' op het met haar moeder af. Op tijdens weg van Amsterdam naar de in haar ouderlijk huis tijdens spreekt zij met Abdelkader Benali over het uit haar eenzaamheid als schrijfster. Presentatie: Abdelkader uit in Benali.

januari 2019
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord