Programma gemist?

Dit het boek heeft met een beroemde openingszin: Ik uit heb vader naar boven tijdens gedaan'. Volgens schrijver op tv Gerbrand naar Bakker gaat het de over 'een vader, de een zoon en iets heel met ergs'.

Abdelkader met Benali onderzoekt een de blijvende invloed van de zes klassiekers. van Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van op tv het de Nederlandse literatuur.

Auteur naar A.M. de Jong vond de dat het boek op tv en de schrijver vernietigd op tv dienden te het worden uit omdat het een nationaal socialistische op maatschappij zou verheerlijken. Toch van is het van sinds op 1946 nooit uit druk in geweest.

Jan Rap het en z'n in maat is een verslag door van een de ervaringen die Yvonne Keuls een opdeed in een tijdens opvangcentrum voor de jongeren. Een hard en realistisch een tijdens relaas van menselijke mislukkingen met en falende het instanties.

Oek de op tv Jong was nog de maar 27 uit jaar toen zijn klassieker op Opwaaiende het zomerjurken verscheen. Hij was in hooglijk verbaasd door het op succes. Van Oek de de Jong verscheen uit vorig jaar het magnum de opus Pier uit en in oceaan.

In 1997 werd op tv door Hoofddorp opgeschrikt door een het drama. Een vader en moeder met van brachten hun drie kinderen de om het leven. Deze met gebeurtenis vormde de naar basis een voor het boek uit Een hart van steen van Renate het de Dorrestein.

Toen een Bernlef Hersenschimmen schreef was er op tv het nog weinig bekend naar over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn van verbeeldingskracht. Sommige door lezers door konden het onderscheid het tussen werkelijkheid en fictie niet in maken.

Eenzaam Avontuur in van Anna van Blaman (1949). In door de Nederlandse literatuur was door de liefde tussen vrouwen de niet eerder zo uit erotisch beschreven. van Eenzaam Avontuur sloeg met direct een in als een naar bom.

De tweeling van op tv op tv Tessa de Loo (1993). Met op De Tweeling toonde het schrijfster tijdens Tessa de Loo uit de ambitie om de belaste een relatie de tussen Nederlanders en Duitsers na het de Tweede naar Wereldoorlog op de naar schop te de nemen.

De naar renner van Tim tijdens Krabbé (1978). met In 1976 rijdt Tim Krabbé de tijdens Ronde van een Mont Aigoual. Zijn verslag van vormt van de kern van De Renner. van Het in boek groeide uit tot de de bijbel van door lezende uit wielrenners.

Van op tv Een vlucht regenwulpen zijn met bijna anderhalf miljoen de exemplaren door verkocht. Wat sprak de lezer met zo aan? Is het op het de invloed van God in op het leven van op de op hoofdpersoon?

Jan Wolkers op tv vond op tv de inspiratie voor Turks Fruit in een de liefde in van zijn van leven. Wie het stonden model voor hoofdpersoon tijdens Olga? Beschreef hij de op tv gebeurtenissen vanuit uit de werkelijkheid of vanuit zijn op tv tijdens fantasie?

Schrijver naar Abdelkader Benali trekt op het met Nederlandse de schrijvers; op zoek naar hun in persoonlijke drijfveren. In een door de ontmoetingen duikt het Benali het privéleven van de een schrijvers in met en gaat de hij met ze op tv op zoek naar de bron van door hun de schrijverschap. Wat zet op hun pen in beweging? een De serie levert met soms de onthullende verhalen op over tijdens de relatie van tussen de geschreven boeken het en het tijdens persoonlijke leven. Afl.: uit Benali boekt Ramsey Nasr. Ramsey een Nasr van neemt Abdelkader Benali mee naar de Diergaarde Blijdorp op tv in Rotterdam, waar hij als naar kind los een kwam van zijn geloof een en bezeten raakte tijdens van vrije keuzes op boven lotsbestemming. op tv Presentatie: Abdelkader het Benali.

Schrijver het Abdelkader Benali trekt tijdens op met Nederlandse schrijvers; uit op zoek naar hun de persoonlijke uit drijfveren. In met de ontmoetingen duikt Benali van het privéleven met van de schrijvers uit in en gaat hij met ze naar op zoek naar naar uit de bron van hun uit schrijverschap. Wat zet hun op tv pen in beweging? op tv De met serie levert soms onthullende verhalen op tijdens op over de relatie tussen de op tv geschreven boeken en het naar persoonlijke leven. Afl.: op tv Benali boekt Leon door de de Winter. Abdelkader in Benali zoekt Leon naar de Winter op tijdens in zijn woonplaats met Los Angeles, waar De Winter een uitlegt hoe een het is tijdens om thuis te komen in een op vreemd land. met Presentatie: Abdelkader op Benali.

Schrijver van Abdelkader Benali trekt op tv op met Nederlandse schrijvers; op in zoek tijdens naar hun persoonlijke drijfveren. in In de door ontmoetingen duikt Benali het privéleven van van de naar schrijvers in en gaat naar hij naar met ze naar op zoek naar de bron van op tv hun schrijverschap. Wat een zet hun in pen in in beweging? De op tv serie levert soms onthullende verhalen van op over de relatie naar op tussen de geschreven in boeken en het persoonlijke op leven. Afl.: Benali de boekt Doeschka Meijsing. Doeschka Meijsing tijdens sluit op de door begraafplaats tijdens in Haarlem de '80-jarige oorlog' door met haar moeder in af. Op op weg van uit Amsterdam naar het haar ouderlijk huis spreekt zij met op tv door Abdelkader Benali over haar van eenzaamheid als schrijfster. naar Presentatie: Abdelkader uit Benali.

juni 2017
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord