Programma gemist?

Dit op boek heeft een beroemde op openingszin: Ik heb vader van naar boven tijdens gedaan'. Volgens uit schrijver Gerbrand met Bakker gaat het over 'een van vader, een de zoon en naar iets heel ergs'.

Abdelkader tijdens Benali onderzoekt de een blijvende invloed op tv van zes klassiekers. Boeken uit tijdens zeer uiteenlopende periodes in van de door Nederlandse literatuur.

Auteur de A.M. de in Jong vond dat het boek en van de schrijver vernietigd naar dienden te een worden op omdat het een nationaal socialistische het maatschappij zou verheerlijken. op tv Toch is tijdens het sinds 1946 nooit uit op druk naar geweest.

Jan Rap en het z'n op maat is een in verslag van met de ervaringen die Yvonne de Keuls opdeed tijdens in een opvangcentrum tijdens voor jongeren. Een naar hard en realistisch relaas van van menselijke mislukkingen door en falende de instanties.

Oek van de Jong was nog maar naar in 27 jaar toen zijn door klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij de was van hooglijk verbaasd door het succes. naar Van Oek de de Jong verscheen vorig een jaar door het magnum opus uit Pier en in oceaan.

In een 1997 werd van Hoofddorp opgeschrikt door een op drama. Een vader door en moeder brachten naar hun drie kinderen om het van leven. de Deze gebeurtenis vormde de van basis het voor het boek Een hart de van steen van Renate tijdens het Dorrestein.

Toen Bernlef van Hersenschimmen schreef op was er op nog weinig bekend een over dementie. Bernlef schreef een vanuit zijn verbeeldingskracht. uit Sommige lezers konden het van onderscheid tussen werkelijkheid en in fictie niet een maken.

Eenzaam Avontuur van op Anna tijdens Blaman (1949). In tijdens de Nederlandse literatuur op was de liefde tussen vrouwen op tv niet eerder op zo een erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur door sloeg direct in als een een uit bom.

De op tweeling van Tessa de naar Loo (1993). Met door De Tweeling toonde in schrijfster Tessa in de Loo de de ambitie om in de belaste relatie tussen Nederlanders op en Duitsers na de op tijdens Tweede Wereldoorlog op het de schop te het nemen.

De renner van naar het Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt de Tim een Krabbé de Ronde van door Mont Aigoual. Zijn verslag naar vormt naar de kern van De Renner. naar Het boek op tv groeide uit tot uit de bijbel van lezende de naar wielrenners.

Van in Een vlucht regenwulpen zijn bijna tijdens met anderhalf miljoen exemplaren verkocht. op tv Wat sprak de tijdens lezer zo aan? een Is het de de invloed van God op het het leven van de de uit hoofdpersoon?

Jan uit Wolkers vond de inspiratie voor de een Turks Fruit in de door liefde van op tv zijn leven. Wie van stonden model voor uit hoofdpersoon Olga? Beschreef een hij de gebeurtenissen door vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn op van fantasie?

Schrijver Abdelkader uit Benali naar trekt op met door Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun van naar persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen op tv duikt Benali het het privéleven uit van de schrijvers in en naar gaat hij met ze tijdens op op zoek naar uit de bron van hun schrijverschap. Wat tijdens zet een hun pen in beweging? De een serie levert soms een onthullende verhalen op op over de relatie tijdens tussen het de geschreven boeken en het een persoonlijke leven. Afl.: naar Benali boekt Ramsey uit Nasr. op Ramsey Nasr neemt Abdelkader door Benali mee naar van Diergaarde Blijdorp in van Rotterdam, waar de hij als kind los in kwam van op zijn geloof en tijdens bezeten raakte van naar vrije keuzes boven het lotsbestemming. Presentatie: door Abdelkader Benali.

Schrijver Abdelkader van Benali trekt op de met Nederlandse schrijvers; op van zoek naar uit hun persoonlijke drijfveren. uit In de ontmoetingen naar duikt Benali het tijdens privéleven van de schrijvers in in en gaat in hij de met ze naar op zoek naar de bron van van hun schrijverschap. Wat door zet hun door pen in beweging? De op tv in serie levert soms onthullende verhalen op op tv over in de relatie naar tussen de geschreven boeken en op het de persoonlijke leven. Afl.: Benali naar boekt Leon de tijdens Winter. Abdelkader Benali zoekt uit Leon de Winter door op tijdens in zijn woonplaats Los Angeles, het waar De Winter uitlegt in hoe op tv het is de om thuis te komen op in een met vreemd land. Presentatie: Abdelkader op Benali.

Schrijver van Abdelkader Benali trekt op het met Nederlandse schrijvers; uit op zoek naar op tv hun persoonlijke uit drijfveren. In van de ontmoetingen duikt Benali het privéleven door een van de schrijvers van in en gaat hij met ze in van op zoek naar de bron van naar hun een schrijverschap. Wat zet hun pen op tv in beweging? De met serie met levert soms onthullende van verhalen op over de relatie met tussen de geschreven een boeken en tijdens het persoonlijke uit leven. Afl.: Benali boekt Doeschka het op tv Meijsing. Doeschka Meijsing sluit op met de door begraafplaats in Haarlem de '80-jarige uit oorlog' op met haar moeder af. Op weg op tv van Amsterdam naar tijdens haar ouderlijk op huis spreekt zij met in Abdelkader het Benali over van haar eenzaamheid als schrijfster. naar Presentatie: Abdelkader op tv Benali.

oktober 2017
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord