Programma gemist?

Dit uit boek heeft het een beroemde openingszin: tijdens Ik heb vader naar boven gedaan'. naar Volgens schrijver Gerbrand uit het Bakker gaat het over 'een uit vader, een zoon de en door iets heel ergs'.

Abdelkader met Benali onderzoekt door de blijvende invloed van door zes klassiekers. door Boeken uit zeer door uiteenlopende periodes van de Nederlandse het literatuur.

Auteur uit A.M. de op tv Jong vond dat het boek en van een de schrijver vernietigd dienden te naar worden omdat het een in nationaal socialistische maatschappij van zou verheerlijken. Toch met is het sinds in 1946 nooit van uit druk op geweest.

Jan door Rap en z'n maat is in op een verslag van de het ervaringen die Yvonne Keuls op tv opdeed in een opvangcentrum een voor jongeren. Een in hard en met realistisch op relaas van menselijke door mislukkingen en falende uit instanties.

Oek de door Jong de was nog maar 27 jaar in toen zijn klassieker Opwaaiende een zomerjurken verscheen. uit Hij was hooglijk van verbaasd door in het succes. in Van Oek de met Jong verscheen vorig jaar een het magnum opus Pier de en de oceaan.

In 1997 werd uit het Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een van vader het en moeder brachten de hun drie kinderen om het op leven. Deze het gebeurtenis vormde de door basis de voor het boek van Een hart van steen van Renate in met Dorrestein.

Toen Bernlef Hersenschimmen op schreef was naar er nog weinig bekend uit over de dementie. Bernlef schreef van vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers uit konden naar het onderscheid tussen werkelijkheid naar en fictie door niet maken.

Eenzaam Avontuur van op tv Anna Blaman (1949). naar In op de Nederlandse literatuur was de in liefde tussen vrouwen met niet eerder in zo erotisch in beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct naar in op als een op tv bom.

De tweeling van een in Tessa de Loo (1993). uit Met De Tweeling van toonde schrijfster het Tessa de Loo met de ambitie om de belaste relatie op tussen Nederlanders en op tv uit Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op tijdens de schop te naar op nemen.

De het renner van Tim op tv Krabbé (1978). In 1976 rijdt door Tim Krabbé op tv de Ronde van Mont met een Aigoual. Zijn verslag vormt de kern in van De Renner. door tijdens Het boek groeide uit tot de in op tv bijbel van lezende door wielrenners.

Van Een naar vlucht regenwulpen zijn een bijna anderhalf miljoen exemplaren de verkocht. Wat sprak naar de lezer tijdens zo aan? Is naar het de invloed op van God uit op het leven van de de op tv hoofdpersoon?

Jan Wolkers tijdens vond de op tv inspiratie voor Turks uit Fruit in de liefde van van zijn leven. Wie in stonden model naar voor hoofdpersoon het Olga? Beschreef met hij de gebeurtenissen vanuit de tijdens werkelijkheid of vanuit zijn door het fantasie?

Schrijver Abdelkader van Benali trekt op met tijdens Nederlandse in schrijvers; op zoek naar tijdens hun naar persoonlijke drijfveren. In de door ontmoetingen duikt Benali het privéleven door van de naar schrijvers in in en gaat tijdens hij met ze op zoek naar een de uit bron van hun schrijverschap. Wat in zet hun naar pen in beweging? naar De serie levert soms op tv door onthullende verhalen op over de relatie tijdens naar tussen de geschreven boeken het en het persoonlijke leven. met Afl.: naar Benali boekt Ramsey Nasr. Ramsey de Nasr neemt door Abdelkader Benali op mee naar Diergaarde in Blijdorp in Rotterdam, waar hij als een de kind los kwam van zijn geloof op en bezeten naar raakte van op tv vrije keuzes boven de lotsbestemming. Presentatie: Abdelkader van Benali.

Schrijver in Abdelkader Benali trekt op met met van Nederlandse schrijvers; op zoek naar door hun persoonlijke met drijfveren. In de de ontmoetingen duikt Benali in het privéleven het van de schrijvers in en uit gaat uit hij met ze op in zoek naar de bron van het hun schrijverschap. op Wat op zet hun pen naar in beweging? De serie levert op soms onthullende verhalen op een over de uit relatie tussen door de geschreven met boeken en het persoonlijke leven. tijdens Afl.: Benali op boekt Leon de Winter. Abdelkader het een Benali zoekt Leon de Winter op tv op in van zijn woonplaats Los Angeles, de waar De het Winter uitlegt hoe het uit is om thuis door te met komen in een in vreemd land. Presentatie: Abdelkader de Benali.

Schrijver met Abdelkader Benali uit trekt op met Nederlandse schrijvers; door op van zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In een de de ontmoetingen duikt Benali het privéleven door van de met schrijvers in op tv en gaat op hij met ze op zoek de naar de met bron van uit hun schrijverschap. Wat het zet hun pen de in beweging? De met serie levert soms door onthullende verhalen op over de relatie het tussen de geschreven op boeken in en het persoonlijke tijdens leven. Afl.: Benali boekt door Doeschka op Meijsing. Doeschka Meijsing sluit op tijdens de begraafplaats in door Haarlem de '80-jarige op oorlog' met door haar moeder af. Op weg op tv van Amsterdam uit naar haar de ouderlijk huis spreekt zij met in Abdelkader naar Benali over haar eenzaamheid met als schrijfster. Presentatie: Abdelkader in van Benali.

juni 2021
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!