Programma gemist?

Dit boek heeft in een beroemde een openingszin: Ik tijdens heb vader naar op boven gedaan'. Volgens schrijver het Gerbrand Bakker gaat het uit over 'een uit vader, een zoon uit en het iets heel ergs'.

Abdelkader Benali onderzoekt op tv een de blijvende invloed van tijdens zes klassiekers. Boeken naar uit zeer uiteenlopende periodes een van de van Nederlandse literatuur.

Auteur A.M. de op tv Jong vond dat met het boek tijdens en door de schrijver vernietigd dienden tijdens te worden omdat het een naar een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch uit is het sinds de 1946 nooit uit tijdens druk door geweest.

Jan Rap door en z'n maat is het een verslag naar van de ervaringen die het Yvonne een Keuls opdeed in een op tv opvangcentrum voor de jongeren. Een hard en tijdens realistisch relaas op van menselijke mislukkingen naar en falende tijdens instanties.

Oek het de Jong was nog maar een 27 jaar het toen zijn klassieker met Opwaaiende zomerjurken met verscheen. Hij was hooglijk verbaasd de door het succes. het Van Oek van de op tv Jong verscheen vorig jaar het magnum met opus Pier en in naar oceaan.

In naar 1997 werd de Hoofddorp opgeschrikt door een drama. in Een vader in en moeder brachten door hun drie kinderen om van het leven. Deze gebeurtenis de op tv vormde de basis op voor het boek Een hart de van steen van Renate het op tv Dorrestein.

Toen het Bernlef Hersenschimmen schreef in was er nog weinig tijdens bekend naar over dementie. Bernlef schreef vanuit van zijn verbeeldingskracht. naar Sommige lezers konden het van onderscheid tussen werkelijkheid en in fictie niet van maken.

Eenzaam het Avontuur van Anna Blaman (1949). in In een de Nederlandse literatuur was de het liefde de tussen vrouwen niet eerder in zo erotisch op tv beschreven. Eenzaam het Avontuur sloeg direct in als naar een de bom.

De tweeling naar van Tessa de Loo door (1993). Met De uit Tweeling toonde een schrijfster in Tessa de Loo tijdens de ambitie om de uit belaste relatie tussen Nederlanders en met Duitsers na de het met Tweede Wereldoorlog op de schop op tv te een nemen.

De renner op van Tim Krabbé (1978). de In uit 1976 rijdt Tim Krabbé de de Ronde van Mont op tv Aigoual. Zijn verslag een in vormt de kern van De met Renner. Het boek een groeide tijdens uit tot de bijbel door van lezende door wielrenners.

Van Een op vlucht regenwulpen door zijn bijna naar anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak door de met lezer zo aan? Is het op tv de invloed het van tijdens God op het leven van de door door hoofdpersoon?

Jan Wolkers een vond de inspiratie op tv voor Turks met Fruit in de liefde van het zijn leven. het Wie stonden op model voor hoofdpersoon uit Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen met vanuit de werkelijkheid tijdens of op tv vanuit zijn uit fantasie?

Schrijver met Abdelkader Benali een trekt op met Nederlandse schrijvers; uit op zoek naar een hun persoonlijke drijfveren. met In in de ontmoetingen duikt Benali tijdens het privéleven van de schrijvers in in en gaat in hij met ze een op het zoek naar de bron van uit op tv hun schrijverschap. Wat zet uit hun pen een in beweging? De serie levert soms op tv onthullende verhalen op uit tijdens over de relatie tussen tijdens de geschreven op boeken en het persoonlijke leven. door Afl.: een Benali boekt Ramsey van Nasr. Ramsey Nasr neemt uit Abdelkader Benali uit mee naar Diergaarde Blijdorp de in Rotterdam, waar de hij als kind los kwam in tijdens van zijn geloof naar en bezeten raakte van vrije uit keuzes boven lotsbestemming. Presentatie: een op Abdelkader Benali.

Schrijver Abdelkader op tv Benali trekt in op met door Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun op tv persoonlijke drijfveren. het In de ontmoetingen duikt het Benali het privéleven uit van van de schrijvers naar in en gaat hij met op ze op zoek naar uit de met bron van hun schrijverschap. met Wat zet hun pen op tv in beweging? op De serie levert soms met onthullende verhalen van op over de de relatie tussen de geschreven de tijdens boeken en het persoonlijke leven. Afl.: het Benali uit boekt Leon naar de Winter. Abdelkader Benali in zoekt Leon de Winter in op tijdens in zijn woonplaats Los Angeles, met waar De een Winter uitlegt hoe op tv het is om naar thuis te de komen in een vreemd van land. Presentatie: Abdelkader een Benali.

Schrijver Abdelkader tijdens Benali trekt naar op met Nederlandse schrijvers; door op zoek naar van hun persoonlijke een drijfveren. In op de ontmoetingen duikt door Benali het privéleven van door de schrijvers in de en gaat door hij met ze op door zoek naar de op bron van hun schrijverschap. door Wat zet hun op tv pen op in beweging? De serie van levert soms onthullende verhalen op uit over de relatie met tussen de uit geschreven boeken met en het naar persoonlijke leven. Afl.: Benali boekt tijdens Doeschka Meijsing. op Doeschka Meijsing sluit op een de begraafplaats in uit Haarlem de '80-jarige het oorlog' met haar moeder het af. Op weg uit van op tv Amsterdam naar haar ouderlijk uit huis van spreekt zij met Abdelkader een Benali over haar in eenzaamheid als schrijfster. Presentatie: op Abdelkader met Benali.

oktober 2021
07-04-2013 18:50

Boven is het stil

Benali Boekt - Boven is het stil

Dit boek heeft een beroemde openingszin: Ik heb vader naar boven gedaan'. Volgens schrijver Gerbrand Bakker gaat het over 'een vader, een zoon en iets heel ergs'.

31-03-2013 18:50

De zaak 40/61

Benali Boekt - De zaak 40/61

Abdelkader Benali onderzoekt de blijvende invloed van zes klassiekers. Boeken uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

24-03-2013 18:50

Bint

Benali Boekt - Bint

Auteur A.M. de Jong vond dat het boek en de schrijver vernietigd dienden te worden omdat het een nationaal socialistische maatschappij zou verheerlijken. Toch is het sinds 1946 nooit uit druk geweest.

17-03-2013 18:50

Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Benali Boekt - Benali boekt Jan Rap en zijn maat

Jan Rap en z'n maat is een verslag van de ervaringen die Yvonne Keuls opdeed in een opvangcentrum voor jongeren. Een hard en realistisch relaas van menselijke mislukkingen en falende instanties.

10-03-2013 19:40

Aflevering van zondag 10 maart 2013

Benali Boekt - Aflevering van zondag 10 maart 2013

Oek de Jong was nog maar 27 jaar toen zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken verscheen. Hij was hooglijk verbaasd door het succes. Van Oek de Jong verscheen vorig jaar het magnum opus Pier en oceaan.

03-03-2013 18:50

Een hart van steen

Benali Boekt - Een hart van steen

In 1997 werd Hoofddorp opgeschrikt door een drama. Een vader en moeder brachten hun drie kinderen om het leven. Deze gebeurtenis vormde de basis voor het boek Een hart van steen van Renate Dorrestein.

01-04-2012 19:50

Hersenschimmen

Benali Boekt - Hersenschimmen

Toen Bernlef Hersenschimmen schreef was er nog weinig bekend over dementie. Bernlef schreef vanuit zijn verbeeldingskracht. Sommige lezers konden het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet maken.

25-03-2012 19:55

Eenzaam Avontuur

Benali Boekt - Eenzaam Avontuur

Eenzaam Avontuur van Anna Blaman (1949). In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Eenzaam Avontuur sloeg direct in als een bom.

18-03-2012 20:31

Aflevering van zondag 18 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 18 maart 2012

De tweeling van Tessa de Loo (1993). Met De Tweeling toonde schrijfster Tessa de Loo de ambitie om de belaste relatie tussen Nederlanders en Duitsers na de Tweede Wereldoorlog op de schop te nemen.

11-03-2012 19:55

De renner

Benali Boekt - De renner

De renner van Tim Krabbé (1978). In 1976 rijdt Tim Krabbé de Ronde van Mont Aigoual. Zijn verslag vormt de kern van De Renner. Het boek groeide uit tot de bijbel van lezende wielrenners.

04-03-2012 21:22

Aflevering van zondag 4 maart 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 4 maart 2012

Van Een vlucht regenwulpen zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Wat sprak de lezer zo aan? Is het de invloed van God op het leven van de hoofdpersoon?

26-02-2012 19:50

Aflevering van zondag 26 februari 2012

Benali Boekt - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Jan Wolkers vond de inspiratie voor Turks Fruit in de liefde van zijn leven. Wie stonden model voor hoofdpersoon Olga? Beschreef hij de gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid of vanuit zijn fantasie?

15-05-2011 23:00

Benali boekt Ramsey Nasr

Benali Boekt - Benali boekt Ramsey Nasr

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

08-05-2011 23:00

Benali boekt Leon de Winter

Benali Boekt - Benali boekt Leon de Winter

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

01-05-2011 23:00

Benali boekt Doeschka Meijsing

Benali Boekt - Benali boekt Doeschka Meijsing

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. W...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Benali Boekt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Benali Boekt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Benali Boekt bij Benali Boekt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Benali Boekt. Heb je een uitzending van Benali Boekt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Benali Boekt gemist

Schrijver Abdelkader Benali trekt op met Nederlandse schrijvers; op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. In deontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hunschrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen degeschreven boeken en het persoonlijke leven.

Uitzending gemist van Benali Boekt? Hier kun je alle uitzendingen van Benali Boekt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 07-04-2013 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!