Programma gemist?

Afl.: Een sterk het verlaat overlijdensbericht. op tv Derk Bolt bezorgt met een in eeuwenoude, gestolen brief van uit Aagje Luijtsen het aan haar man uit Hermanus Kikkert, aan een van door zijn nazaten. het Dat blijkt naar een bekende Nederlander te het zijn, die op net als Hermanus ook vaak op ver weg van huis naar is. door Het stapeltje brieven dat van Aagje Luijtsen naar indertijd stuurde raakte de in één keer kwijt, op tv toen het schip tijdens waar ze zich op op bevonden, uit werd geënterd tijdens en ingepikt door uit Britse kapers. Dat lot trof veel op over zee verstuurde naar brieven. De van Noordzee werd geteisterd met door Britse kapers, in die onder toezicht van met in de Britse overheid uit op economische roofvaart uitwaren. van De Britten pikten tijdens daarbij behalve de lading op tv ook alle brieven aan door boord van in. En uit bewaarden die vreemd genoeg zo uit keurig, van dat ze meer naar dan 300 jaar later tijdens een een zoektocht naar andere in oude documenten, weer in boven water kwamen de het in een archief in de Londen. Nederlandse onderzoekers kregen zo op het 40.000 ongeopende persoonlijke brieven de in handen, met daarin van talloze op tv bijzondere verhalen en ooggetuigeverslagen op tv uit de zeventiende op tv en achttiende eeuw. in Ook in naar deze aflevering worden enkele van op die met bijzondere verhalen uitgediept en in probeert Derk Bolt ze de nog bij nazaten op tv van de geadresseerden met te bezorgen. Tussen het de brieven zat ook naar een het pakketje, een leren envelop met op 39 door plantenzaadjes, 200 jaar geleden in meegenomen uit Zuid-Afrika tijdens door ene Jan op Teerlink. Zijn naar die zaden met nog intact en tijdens wat gebeurt er uit als ze worden in geplant? En welke met bijzondere overeenkomst heeft naar de door Derk een opgezochte nazaat van Jan Teerlink met het zijn op tv voorvader? En dan is er in nog de brief tijdens de van plantage-eigenaar Nicolaas tijdens de Zoutte, uit de 1664. Hij schrijft de een ouders van zijn knecht de Adriaan dat de op jongen is een omgekomen bij een ongeval. En door uit dat de rekening van de op tv begrafenis erg hoog was. de Helaas werd door ook deze brief onderweg op tv gekaapt. Hebben tijdens de ouders van Adriaan het ooit te horen door gekregen wat er met met hun tijdens zoon gebeurd in is?

Afl.: een Eeuwenoude post bezorgd. Verslaggever Derk met Bolt bezorgt van een 300 jaar een oude, nooit tijdens aangekomen wanhopige liefdesbrief, anno een 2011 alsnog bij de Marianne Goedbloed in van Middelburg, een met nazaat van met de geadresseerde. Die bizar genoeg de voor naar hetzelfde (liefdes)dilemma blijkt te staan op tv als op tv haar achttiende eeuwse het voorouders. Neemt ze ook tijdens hetzelfde besluit als haar voorouders? het De van dringende brief die Cornelis de de door Somer vanuit Guyana in de in achttiende van eeuw schreef aan zijn Middelburgse verloofde naar Sara in van Luijck trof een uit lot dat vele op tv per schip verstuurde op tv brieven in de zeventiende met en achttiende uit eeuw trof, hij kwam de in niet aan. Er verging op nogal eens het schip in die tijd het en ook liepen schepen groot naar tijdens gevaar gekaapt te worden. Zo werd naar de Noordzee geteisterd in door Britse op kapers, die onder toezicht naar tijdens van de Britse overheid op de economische roofvaart uitwaren. een De Britten op tv pikten daarbij het tijdens schip en de lading met in, maar behandelden naar de bemanning goed op en bewaarden de met documenten en brieven die naar aan boord tijdens waren keurig. En van wel op tv zó goed, dat door ze een aantal jaren toevallig door weer een opdoken in een archief een in Londen: de 40.000 ongeopende Nederlandse, persoonlijke brieven. naar Met in daarin een verzameling bijzondere verhalen op tv en tijdens ooggetuigeverslagen om van een te watertanden. Nederlandse het onderzoekers hebben inmiddels door een deel van die brieven op tv ontcijferd, zodat op Derk Bolt ermee aan de een slag kon op tv en in sommige uit gevallen het zelfs kan bezorgen. naar Veel brieven vertellen de een mooi verhaal, zoals de door brief naar waarin Lijsbeth Philipse Amelingh aan de haar man schrijft van over een burenruzie, waarin de zij door op Grietje Evers werd uitgemaakt op tv voor jodenhoer, portugezenhoer de en eedbrekershoer. met Ze haalde met er een notaris uit bij die met over de (on)juistheid door van de beschuldigingen een een oordeel moest vormen. naar Een heel het bijzonder stuk is door de achttiende eeuwse brief van de het vrijgekochte slavin Wilhelmina door uit naar Suriname, omdat er nauwelijks de brieven of documenten zijn het op waarin slaven zelf in aan het woord komen over hun tijdens tijdens leven.

augustus 2021
08-05-2011 21:00

Een sterk verlaat overlijdensbericht

Brieven boven water - Een sterk verlaat overlijdensbericht

Afl.: Een sterk verlaat overlijdensbericht. Derk Bolt bezorgt een eeuwenoude, gestolen brief van Aagje Luijtsen aan haar man Hermanus Kikkert, aan een van zijn nazaten. Dat blijkt een bekende Nederlander te zijn, die net als Hermanus ook va...

01-05-2011 21:00

Eeuwenoude post bezorgd

Brieven boven water - Eeuwenoude post bezorgd

Afl.: Eeuwenoude post bezorgd. Verslaggever Derk Bolt bezorgt een 300 jaar oude, nooit aangekomen wanhopige liefdesbrief, anno 2011 alsnog bij Marianne Goedbloed in Middelburg, een nazaat van de geadresseerde. Die bizar genoeg voor hetzelfd...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brieven boven water gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brieven boven water de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brieven boven water bij Brieven boven water liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brieven boven water. Heb je een uitzending van Brieven boven water gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brieven boven water gemist

In Brieven Boven Water probeert Derk Bolt een aantal verstuurde, nooit aangekomen brieven, alsnog bij de nazaten van degeadresseerden te bezorgen. De brieven schetsen een rijk, gedetailleerd beeld van het dagelijks leven in de 17e en 18eeeuw, ze laten zien met welke hoop (op religieus, liefdes- en handelsgebied) en angsten (de pest, oorlogen) de mensenin het leven stonden. Ook laat Brieven Boven Water zien tot hoever terug roots soms reiken en hoe zaken en talentensoms generaties lang door worden gegeven.

Uitzending gemist van Brieven boven water? Hier kun je alle uitzendingen van Brieven boven water kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 16-07-2014 om 09:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!