Programma gemist?

Afl.: uit Een sterk verlaat overlijdensbericht. Derk met Bolt naar bezorgt een eeuwenoude, gestolen uit brief door van Aagje Luijtsen aan haar de man met Hermanus Kikkert, aan een van door zijn nazaten. Dat uit blijkt een een bekende Nederlander te een zijn, die net de als Hermanus ook van vaak ver op weg van huis is. Het stapeltje tijdens brieven dat Aagje met het Luijtsen indertijd stuurde raakte de in één keer kwijt, op tv toen het een schip waar ze in zich op bevonden, werd geënterd van en ingepikt door van uit Britse kapers. Dat lot een trof veel op tv over zee verstuurde brieven. met De Noordzee werd uit geteisterd door Britse kapers, de die onder toezicht het van op de Britse overheid op economische roofvaart naar uitwaren. De met Britten pikten in daarbij behalve de lading ook uit alle door brieven aan uit boord in. En bewaarden die het vreemd genoeg zo op tv keurig, dat ze meer tijdens dan 300 een jaar later tijdens uit een zoektocht naar op andere een oude documenten, weer in boven water kwamen in een archief met in van Londen. Nederlandse onderzoekers kregen zo uit 40.000 ongeopende persoonlijke van brieven in handen, het het met daarin talloze bijzondere verhalen door en ooggetuigeverslagen uit de door zeventiende de en achttiende eeuw. Ook een in deze op tv aflevering worden enkele van uit die bijzondere verhalen op tv uitgediept en probeert op Derk Bolt ze nog met bij nazaten een van de op geadresseerden te bezorgen. Tussen met de brieven zat een ook een van pakketje, een van leren envelop met in 39 plantenzaadjes, 200 jaar in geleden meegenomen uit Zuid-Afrika door door met ene Jan Teerlink. Zijn die van zaden nog intact naar en wat gebeurt een er als ze worden in de geplant? En welke in bijzondere overeenkomst heeft op tv de door Derk opgezochte nazaat van op Jan Teerlink met met zijn in voorvader? En dan door is er nog de van brief van plantage-eigenaar Nicolaas door de op Zoutte, uit uit 1664. Hij schrijft de ouders met van zijn knecht het Adriaan dat de uit jongen van is omgekomen bij een een ongeval. En dat de rekening de van de begrafenis naar erg hoog was. het Helaas werd tijdens ook deze de brief onderweg gekaapt. Hebben de de uit ouders van Adriaan ooit te op horen gekregen wat met er met tijdens hun zoon gebeurd met is?

Afl.: tijdens Eeuwenoude post bezorgd. Verslaggever de Derk Bolt bezorgt een op tv op 300 jaar oude, met nooit aangekomen wanhopige liefdesbrief, op anno 2011 alsnog bij door Marianne Goedbloed in Middelburg, in een op tv nazaat van de geadresseerde. een Die bizar genoeg uit voor met hetzelfde (liefdes)dilemma blijkt te staan uit als haar achttiende eeuwse van voorouders. met Neemt ze ook hetzelfde besluit uit als op tv haar voorouders? De het dringende brief die uit Cornelis de Somer vanuit het Guyana in de op achttiende eeuw schreef een aan door zijn Middelburgse verloofde Sara van een Luijck trof een uit lot op tv dat vele per schip verstuurde brieven van in het de zeventiende en achttiende eeuw in een trof, hij kwam niet aan. Er met van verging nogal eens schip naar in die tijd en ook uit liepen van schepen groot gevaar het gekaapt te worden. een Zo werd van de Noordzee geteisterd door Britse het kapers, die het onder toezicht van de Britse de overheid op economische uit de roofvaart uitwaren. De Britten pikten tijdens daarbij het schip en tijdens de lading in, van maar uit behandelden de bemanning goed op en tijdens bewaarden de documenten en brieven die op aan met boord waren keurig. in En wel zó goed, dat de de ze een aantal jaren toevallig van weer opdoken het in een archief in in Londen: op 40.000 ongeopende Nederlandse, persoonlijke uit brieven. Met daarin een naar verzameling bijzondere uit verhalen en met ooggetuigeverslagen om van te watertanden. op Nederlandse onderzoekers hebben naar inmiddels een deel uit van door die brieven ontcijferd, zodat het Derk Bolt ermee in aan de slag uit kon en in sommige in gevallen zelfs op kan bezorgen. Veel brieven vertellen het een een mooi verhaal, zoals de brief het waarin van Lijsbeth Philipse de Amelingh aan haar man een schrijft over een burenruzie, waarin het zij door Grietje een Evers werd uitgemaakt op tv op tv voor jodenhoer, portugezenhoer in en eedbrekershoer. Ze haalde er een in notaris de bij die over de (on)juistheid van van van de beschuldigingen een oordeel moest met vormen. Een de heel bijzonder uit stuk is de een achttiende eeuwse brief van de een vrijgekochte van slavin Wilhelmina een uit Suriname, omdat naar er nauwelijks brieven in of documenten zijn met waarin slaven zelf aan het woord de komen over hun het naar leven.

februari 2020
08-05-2011 21:00

Een sterk verlaat overlijdensbericht

Brieven boven water - Een sterk verlaat overlijdensbericht

Afl.: Een sterk verlaat overlijdensbericht. Derk Bolt bezorgt een eeuwenoude, gestolen brief van Aagje Luijtsen aan haar man Hermanus Kikkert, aan een van zijn nazaten. Dat blijkt een bekende Nederlander te zijn, die net als Hermanus ook va...

01-05-2011 21:00

Eeuwenoude post bezorgd

Brieven boven water - Eeuwenoude post bezorgd

Afl.: Eeuwenoude post bezorgd. Verslaggever Derk Bolt bezorgt een 300 jaar oude, nooit aangekomen wanhopige liefdesbrief, anno 2011 alsnog bij Marianne Goedbloed in Middelburg, een nazaat van de geadresseerde. Die bizar genoeg voor hetzelfd...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brieven boven water gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brieven boven water de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brieven boven water bij Brieven boven water liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brieven boven water. Heb je een uitzending van Brieven boven water gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brieven boven water gemist

In Brieven Boven Water probeert Derk Bolt een aantal verstuurde, nooit aangekomen brieven, alsnog bij de nazaten van degeadresseerden te bezorgen. De brieven schetsen een rijk, gedetailleerd beeld van het dagelijks leven in de 17e en 18eeeuw, ze laten zien met welke hoop (op religieus, liefdes- en handelsgebied) en angsten (de pest, oorlogen) de mensenin het leven stonden. Ook laat Brieven Boven Water zien tot hoever terug roots soms reiken en hoe zaken en talentensoms generaties lang door worden gegeven.

Uitzending gemist van Brieven boven water? Hier kun je alle uitzendingen van Brieven boven water kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 16-07-2014 om 09:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!