Programma gemist?
mei 2017
03-06-2011 20:00

Aflevering 5

Jong talent - Aflevering 5

In 2006 won Samba Schutte alle prijzen op het Leids Cabaret Festival. Vorig seizoen speelde hij de reprise van zijn eerste avondvullende voorstelling Hakili Jambar en werd hij door alle lovende reacties en recensies vergeleken met de grote namen binnen het cabaret. Samba Schutte, half-Nederlands, half-Mauretaans, groeide op in Ethiopië en kwam in 2001 naar Nederland om zijn passie - entertainen- te verwezenlijken. Dankzij zijn theateropleiding, zijn vele reizen en een internationale, multiculturele opvoeding, vervormde hij zich snel tot een sterk, authentiek en inspirerend artiest: op het podium, televisie en film. Samba studeerde in 2006 af op de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij zich snel tot de getalenteerde entertainer die hij vandaag is. Zodra hij naar Nederland kwam (2001) begon Samba in het Engels te stand-uppen. In 2004 besloot hij om Nederlandstalig op te treden en haalde hij de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de Culture Comedy Award. In 2005 speelde Samba voor het eerst mee met de Comedy Explosion en werd hij snel toegevoegd aan de A-formatie van dit comedygezelschap. In 2006 won Samba de Jury- en Publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling Kun Min Woni An (Dit is wie ik ben). Hij kreeg 90% van de publieksstemmen en de Jury had geen kritiek op zijn programma: een historische prestatie werd neergezet. In 2007 ging Samba in première met zijn eerste avondvullende show, Hakili Jambar (De Geest van een Krijger). Door de lovende recensies speelde Samba zijn show voor drie seizoenen. Hij toerde niet alleen door heel Nederland, maar speelde ook internationaal in o.a. de V.S., Engeland, Roemenië, Zuid-Afrika, België, Kenia, Singapore, Kuala Lumpur, Brunei, Jakarta, Istanbul, Tripoli en op Curaçao. Samba wil de wereld veroveren. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Amhaars en speelde al heel wat buiten de Nederlandse grenzen.

02-06-2011 19:55

Ter bescherming van de jeugd

Jong talent - Ter bescherming van de jeugd

Afl.: Ter bescherming van de jeugd. Tim en Dries zijn overrijpe twintigers die elkaar leerden kennen tijdens hun opleiding psychologie aan de universiteit van Gent. Twee totaal verschillende karakters die één ding gemeen hadden: hun ongezonde fascinatie voor mooie lelijkheid. Beiden deden ervaring op in verschillende cabaretformaties maar staan sinds november 2006 als duo op de planken. In mei 2007 wonnen ze de jury- én publieksprijs op het Cabareteske festival in Eindhoven. Het energieke duo brengt powercabaret met kloten met hier en daar een krakende noot muziek. Ze laten een frisse wind in het comedylandschap omdat zij zich inhoudelijk opmerkbaar onderscheiden van de hedendaagse thema's binnen de stand-up en het cabaret. Geen maatschappijkritiek, politieke grappen of lachen met bejaarden en minderheidsgroepen. Zij zoeken hun inspiratie in de psychologie van de mens en de absurditeit van het leven zoals het is. Neem een dagdagelijkse gebeurtenis, zet ze op een podium en plots wordt ze grappig. In hun nieuwe cabaretprogramma maken Dries en Tim op hun typerend, eigenzinnige manier meer dan ooit gebruik van hun achtergrond als psychologen. Om deze voorstelling te maken, worstelden ze zich door bergen psychologische literatuur, interviewden ze professors, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in de psychiatrie en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: 'wie zijn wij en waar is onze pianist?' Inderdaad, vroeger had Ter Bescherming van de Jeugd een pianist. Nu is hij er niet meer. Een toevalligheid? Of zit er meer achter? In ieder geval, Dries vindt het beter zo maar Tim wordt verteerd door een schuldgevoel. 'California' toont de driehoeksverhouding tussen de leden van een cabarettrio. Drie mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar de realisatie van hun verlangens, drie mensen die een ander pad kiezen naar dezelfde haven, drie goudzoekers op weg naar California.

01-06-2011 19:55

Aflevering 3

Jong talent - Aflevering 3

Roy Aernouts. Deze Belg stal de harten van de Nederlanders tijdens de finale van het Leids Cabaret Festival in 2007. Hij ging naar huis met de jury- en de publieksprijs. Hij juryrapport luidde als volgt: 'Belgische cabaretiers heten in Nederland vaak absurdistisch te zijn. In het geval van Roy Aernouts spreken we liever van een surrealist. Hij sleept je mee in een wonderlijke wereld vol wonderlijke gebeurtenissen en gebeurtenieten - als we het tegenovergestelde van gebeurtenissen zo mogen aanduiden. Alles, altijd en overal is zijn debuutvoorstelling waarin hij op cynische wijze naar hobby's en waarin waarachtigheid, aandacht en liefde zaken zijn waarom je moet schreeuwen.' Vlaming Roy Aernouts (winnaar VARA Leids Cabaret Festival 2007) staat op het podium alsof hij er werd geboren. Aan het kleinste gebaar, het zachtste woord en het meest fluisterende gitaarakkoord heeft hij genoeg. Als volleerd songschrijver en theatermaker sleept deze charmante Vlaamse reus je mee in een wereld vol wonderlijke gebeurtenissen. Aernouts' eerste avondvullende cabaretprogramma Alles Altijd en Overal is in 2008 succesvol in première gegaan. 'Roy Aernouts zoekt zijn thema's dicht bij de realiteit: met nummers over de liefde, ontrouw en fout gelopen relaties. De banaliteit van de anekdotes is slechts schijn, maar spreidt een gevoel tentoon van algemene onbestemdheid. Aernouts (1980) is een kind van zijn tijd die met een nummer als 'Ik zoek een hobby' de doelloosheid van zijn generatie uitdrukt.' (De Morgen) Doodvermoeid wordt hij wakker, rust even uit in de zetel en verveelt zich bij de koffie. Hij zoekt een reden om te betogen, een verklaring voor zijn ontrouw en verlangt wanhopig naar een hobby. Roy legt uit waarom vrijdag geen dag is en waarom we op zoek moeten gaan naar de humor die ons verbindt.

31-05-2011 19:55

Aflevering 2

Jong talent - Aflevering 2

Onder controle is de debuutvoorstelling van stand-upcomedian en cabaretier Vincent Geers, een van de grote aankomende talenten die Nederland rijk is. In 2007 won hij op Cameretten zowel de jury,- als de publieksprijs. Als Geers het podium bestijgt zien we een sympathieke en innemende jongen die het publiek prikkelt met grappen uit het dagelijks leven en geestige anekdotes. Vincent Geers is theatermaker/stand-upcomedian. In 2007 studeerde hij af aan de opleiding Theaterdocent in Amsterdam. 3 maanden later won hij zowel de Jury als publieksprijs van het Cameretten Festival in Rotterdam. Onder Controle was zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling waarmee hij door het hele land heeft gespeeld. Naast Cabaretvoorstellingen maakt hij theatervoorstellingen, schrijft hij voor theater, film en televisie, had hij een vaste plek met zijn column in de Nl20 en doceert en regisseert hij zowel in het cabaret als in het toneel. Vincent is o.a. vaste workshopdocent bij het cameretten festival. Het juryrapport: 'Hij durfde risico's te nemen, had originele observaties en een krachtige uitstraling'. Wees niet bang voor een eendagsvlieg! Geers is geen onterecht gehypte en vluchtige cabaretier, maar een met levenservaring en theaterkennis en (niet in het minst!) bijzonder veel talent. Onder Controle is een programma over dingen die anders zijn dan ze lijken. Macht en dwang zonder dat je er misschien ook maar iets van merkt. Maar één ding is zeker: ook jouw leven zal na dit programma nooit meer hetzelfde zijn. Vincent is er klaar voor. Jij ook...? Als stand-upcomedian speelt hij in theaters, poppodia, cafe 's en op festivals als: Lowlands, Het Amsterdam comedyfestival en laughing matters. Momenteel is hij aan het try-outen met zijn tweede voorstelling Het is Tijd.

30-05-2011 19:55

Aflevering 1

Jong talent - Aflevering 1

Deze tijdgeest vraagt om een nuchter rustpunt in alle hectiek. Deze tijdgeest smeekt om Polderman. Met lichtvoetig cynisme en subtiele lompheid becommentarieert ze de boel. Overdag is ze een roekeloze druktemaker. Maar zodra het zaallicht dooft en het doek opengaat, daalt er een weldadige rust neer over Polderman. De stemverheffingen en het theatraal spektakel laat ze achter in de kleedkamer. Wat overblijft, is een tsunami van liedjes. Vanzelfsprekend heeft ze het daarin alleen over zinnige dingen. De dingen die anders zouden moeten. Ook de dingen die anders gaan dan gewenst. En natuurlijk de dingen in het algemeen. Waar anderen het zeggen in een conference, doet Polderman dat in een liedje. Hoe Polderman dat doet? Eigenzinnig. En dwars. En liefdevol. Onverstoorbaar, intelligent en hilarisch. Polderman werd op 1 mei 1981 geboren in 's-Heer Abtskerke. Na de middelbare school volgde ze de twee-jarige opleiding aan de Cabaretacademie in Rotterdam. Daarna ging ze naar de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In februari 2005 won ze zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. Sinds het seizoen 2006-2007 tourde Polderman door het land met haar eerste avondvullende theaterprogramma Polderman. In 2008 was zij hiermee ook te zien in de Vlaamse theaters. In februari 2007 won Polderman de Zonta-award, een tweejaarlijkse prijs voor jong vrouwelijk theatertalent, die eerder uitgereikt werd aan Sara Kroos en Wende Snijders. In december 2007 speelde Polderman goede fee in de Mike en Thomas Kerstrevue. Momenteel staat ze in de theaters met het programma Polderman Tuigt Af.

Jong talent gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jong talent de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jong talent bij Jong talent liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jong talent. Heb je een uitzending van Jong talent gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jong talent gemist

Jong cabarettalent wordt uitgelicht tijdens de Humorweek bij de VARA.Onder andere Kathinka Polderman, Vincent Geers,Roy Aernouts, Ter Bescherming van de jeugd enSamba Schutte komen aan bod.

Uitzending gemist van Jong talent? Hier kun je alle uitzendingen van Jong talent kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-06-2011 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord