Programma gemist?

Portret van meerdere op tv gezinnen die het een kind(je) hebben dat op tv autistisch is. Autisme in tijdens uit zich bij ieder de kind anders, ieder kind het is uniek tijdens en ook elk gezin naar verschilt. Die tijdens diversiteit wordt in beeld gebracht. een De gepassioneerde orthopedagoge het Colette in de Bruin begeleidt het de gezinnen. Zij geeft in ook praktische tijdens tips en adviezen voor tijdens de kijker. het Colette de een Bruin gaat in op het aanbrengen op van van structuur en op tv het sluiten van mappen. met Kinderen met van autisme maken mappen aan tijdens in hun hoofd. het Elke nieuwe indruk van opent een nieuwe het map. Als deze naar mappen niet gesloten van worden, blijven ze door met een 'punthoofd' zitten op tv en met worden ze druk en in niet begrepen op tv door hun omgeving. een Sven is 14 op jaar en zit op de van havo. Hij naar is druk en praat je op de naar oren van van het hoofd en is uit snel afgeleid. Echte vrienden heeft op tv hij naar niet. Zijn met grootste kameraden zijn in zijn bijen. Sven heeft geleerd structuur door aan te brengen de in door zijn hoofd. Had een hij regelmatig een vol hoofd, van na naar een jaar intensieve op tv training, kan op tv hij nu zelf een de map sluiten en rust de aanbrengen.

Portret van meerdere door gezinnen die de een door kind(je) hebben dat op autistisch is. Autisme uit zich bij het met ieder kind anders, ieder kind is naar uniek tijdens en ook elk gezin verschilt. het met Die diversiteit wordt in beeld een gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge met Colette de Bruin door begeleidt de door gezinnen. op Zij geeft ook praktische tips tijdens en adviezen voor op tv de de kijker. We volgen de ouders tijdens van Dik en Justin. door Dik het is 14 jaar en van heeft naast autisme, het tijdens syndroom van Down. het Zijn tijdens dagindeling wordt van op tv tevoren bepaald tijdens door foto's. Dat biedt naar hem duidelijkheid en in brengt rust. een Colette de Bruin, gedragsdeskundige het Autisme, begeleidt het het gezin naar zelfstandigheid van Dik. in een Ooit gaat Dik op kamers, maar met voordat het zover uit is, met moet hij vertrouwen krijgen in het zijn op tv eigen kunnen. Maar ook zijn door moeder Resi van moet leren Dik een los op tv te laten. Aan de van hand van duidelijke voorbeelden de laat Colette zien op dat Dik van meer kan dan zijn moeder een denkt. de Ook Justin is autistisch een en van verstandelijk gehandicapt. Deze 8-jarige, bewegelijke het jongen door is een bron van zorg op tv voor het gezin. Want op tv met niet alleen zijn moeder heeft uit een met dagtaak aan Justin, ook zijn tijdens zusjes Jill tijdens en Lynn door zijn betrokken bij de een opvoeding van Justin. Duidelijkheid de en op tv voorspelbaarheid zijn de voornaamste zaken om het Justin rust in te van geven.

Portret met van meerdere gezinnen die door een uit kind(je) hebben dat autistisch tijdens is. Autisme uit zich bij het ieder in kind anders, ieder kind tijdens is uniek en tijdens ook elk door gezin verschilt. Die door diversiteit wordt in beeld gebracht. van op tv De gepassioneerde orthopedagoge Colette de naar Bruin in begeleidt de gezinnen. Zij naar geeft ook praktische tips op tv en uit adviezen voor de kijker. met We krijgen in een kijkje in het leven van van van Stijn en Wilke. Wilke uit is 25 jaar, zij met heeft naast autisme ook uit een in verstandelijke beperking. Haar de leven volgt een tijdens vast patroon. En van dat geeft haar veiligheid. Wilke het wil uit graag zelfstandig wonen en tijdens heeft in van het huis uit van haar ouders de een eigen woon- op en slaapkamer. Op deze manier wordt op tv ze klaargestoomd uit om ooit de stap met naar zelfstandigheid op tv te maken. Maar van dat gaat tijdens niet zonder tijdens problemen. Op een gegeven moment tijdens wil door Wilke haar bed niet met meer uitkomen. Ruim in een half tijdens jaar ligt ze op bed het zonder een dat haar ouders in precies weten wat op tv er aan de het hand is. Stijn is dertien jaar door en tijdens autistisch. Hij groeit op als een een gesloten op tv kind die naar nergens naar toe wilde. de Door de van niet aflatende zorg van zijn met moeder Jacqueline uit kan Stijn tijdens weer zelfstandig tijdens reizen. Belangrijk want het gezin naar is de verhuisd naar Duitsland een en hij moet elke dag voor op een school met de trein naar de Enschede. Stijn is naar bang voor door Duitsers. Met behulp op van Colette wordt duidelijk door dat die angst het heel een iets anders is en langzaam maar het zeker gaat Stijn tijdens weer de met straat op op met zijn hond de Gabber.

Portret van op tv meerdere gezinnen op tv die een kind(je) hebben van dat autistisch is. op Autisme uit op zich bij op tv ieder kind anders, ieder kind het is uniek uit en ook een elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt op tv in beeld op gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge op door Colette de Bruin begeleidt de door gezinnen. Zij door geeft ook praktische tips en op adviezen voor op tv de kijker. We een zien Colette met naar haar op tv eigen pleegkind Floor. De opa in van door Floor is net het overleden en ze begrijpt niet op tv waar hij tijdens nu is. Colette legt stapsgewijs op tv op tv uit waar haar op opa nu is en wat een de dood inhoudt. Verder op zien we de op tv achtentwintigjarige een Niek. Hij woont sinds een in paar jaar in de een begeleid tijdens woonproject. Zijn moeder tijdens heeft moeite om Niek de los door te laten. Ze is tijdens bang dat hij niet tijdens zonder haar tijdens kan. door Verder laat Colette zien hoe Niek naar zich voorbereidt door op zijn op tv verjaardag.

juni 2021
28-06-2011 19:25

Aflevering 4

Autistisch - Aflevering 4

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

21-06-2011 19:30

Aflevering 3

Autistisch - Aflevering 3

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

14-06-2011 19:25

Aflevering 2

Autistisch - Aflevering 2

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

31-05-2011 14:00

Aflevering 1

Autistisch - Aflevering 1

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

Autistisch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Autistisch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Autistisch bij Autistisch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Autistisch. Heb je een uitzending van Autistisch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-06-2011 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!