Programma gemist?

Portret het van meerdere gezinnen die een door kind(je) hebben op dat tijdens autistisch is. Autisme uit zich een bij ieder kind anders, naar ieder kind is de de uniek en ook elk door gezin verschilt. Die de diversiteit wordt door in beeld gebracht. De op tv gepassioneerde orthopedagoge Colette de met Bruin begeleidt de gezinnen. naar Zij geeft van ook praktische tips tijdens en adviezen voor naar de kijker. van Colette de van Bruin gaat in op het de aanbrengen van het structuur en in het sluiten van naar mappen. Kinderen met autisme de maken mappen aan in hun de hoofd. Elke nieuwe uit indruk opent met een nieuwe map. Als door deze mappen door niet gesloten door worden, blijven ze door met een 'punthoofd' zitten en op tv worden ze druk de en niet door begrepen door in hun omgeving. Sven is 14 in jaar en zit met op de tijdens havo. van Hij is druk en praat met je de oren de van het hoofd en tijdens is snel afgeleid. door Echte vrienden het heeft hij een niet. Zijn grootste met kameraden zijn zijn op bijen. Sven heeft naar geleerd structuur aan te de brengen in op zijn hoofd. in Had hij regelmatig een vol hoofd, de na een in jaar intensieve training, uit kan hij nu zelf op de op map sluiten en rust van aanbrengen.

Portret van meerdere het gezinnen die het een van kind(je) hebben dat autistisch een is. Autisme uit zich bij op ieder tijdens kind anders, ieder kind is in uniek door en ook elk gezin het verschilt. Die naar diversiteit wordt in beeld gebracht. op uit De gepassioneerde orthopedagoge Colette naar de Bruin uit begeleidt de gezinnen. de Zij geeft ook praktische met tips en adviezen voor de in uit kijker. We volgen de ouders van op tv Dik en Justin. naar Dik is op 14 het jaar en heeft naast autisme, het met syndroom op tv van Down. de Zijn dagindeling wordt van tevoren van bepaald door op tv foto's. Dat biedt het hem duidelijkheid en uit brengt rust. Colette op tv de Bruin, gedragsdeskundige Autisme, begeleidt in het gezin van naar zelfstandigheid van Dik. het Ooit gaat op tv Dik op kamers, maar op op voordat het zover is, op moet hij vertrouwen krijgen in uit zijn tijdens eigen kunnen. Maar ook zijn door moeder de Resi moet leren Dik met los te laten. Aan op van de hand van tijdens duidelijke voorbeelden laat Colette zien uit dat Dik door meer kan dan naar zijn moeder denkt. door Ook Justin tijdens is autistisch en verstandelijk gehandicapt. het Deze uit 8-jarige, bewegelijke jongen is een bron van van zorg een voor het op tv gezin. Want het niet alleen zijn op moeder heeft een dagtaak aan Justin, een ook op zijn zusjes Jill tijdens en Lynn zijn in betrokken bij de in opvoeding van Justin. op Duidelijkheid en voorspelbaarheid op zijn de voornaamste zaken om een Justin rust tijdens te naar geven.

Portret van een meerdere van gezinnen die een op kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme een het uit zich bij ieder kind anders, in ieder kind is uit in uniek en ook elk de gezin verschilt. Die diversiteit wordt in in beeld gebracht. de De gepassioneerde op orthopedagoge Colette de op tv Bruin met begeleidt de gezinnen. Zij geeft van ook van praktische tips en adviezen voor de de naar kijker. We krijgen tijdens een kijkje in uit het leven van Stijn en Wilke. tijdens Wilke is naar 25 uit jaar, zij heeft tijdens naast autisme ook op tv een verstandelijke beperking. Haar het leven volgt een vast in patroon. En dat de geeft door haar veiligheid. Wilke door wil graag zelfstandig wonen en heeft tijdens in het huis het van uit haar ouders een eigen van woon- met en slaapkamer. Op deze in manier wordt ze in klaargestoomd om ooit de in stap naar een zelfstandigheid te maken. Maar uit dat gaat op tv niet zonder een problemen. Op een gegeven een moment wil Wilke haar bed uit niet meer door uitkomen. Ruim een half door jaar door ligt ze op in bed zonder dat naar haar ouders precies weten op tv wat er het aan de in hand is. Stijn is een dertien jaar en autistisch. van Hij groeit op als een een gesloten kind naar die met nergens naar een toe wilde. Door de een niet aflatende zorg van zijn in moeder een Jacqueline kan Stijn weer in zelfstandig uit reizen. Belangrijk want het op gezin is verhuisd naar Duitsland met met en hij moet elke dag voor van school met uit de trein naar in Enschede. Stijn is bang naar voor Duitsers. Met tijdens behulp van Colette in wordt duidelijk dat een die angst van heel iets anders een is en de langzaam maar van zeker gaat Stijn weer de straat het op met zijn een in hond Gabber.

Portret van van meerdere gezinnen die een op kind(je) hebben dat uit autistisch in is. Autisme uit zich bij een ieder kind anders, door ieder kind op tv is uniek en ook met op tv elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in in beeld van gebracht. met De gepassioneerde orthopedagoge Colette de tijdens Bruin begeleidt de gezinnen. van Zij in geeft ook een praktische tips en adviezen voor uit de kijker. We op tv zien Colette met haar op tv eigen uit pleegkind Floor. De opa in van tijdens Floor is net overleden van en ze in begrijpt niet waar hij nu is. een Colette legt in stapsgewijs de uit waar haar het opa nu is en wat uit de dood inhoudt. Verder in zien we in de het achtentwintigjarige Niek. Hij woont van sinds een paar tijdens jaar in uit een begeleid woonproject. Zijn een moeder heeft in moeite om Niek los te laten. het het Ze is bang dat hij het niet een zonder haar kan. Verder laat het Colette zien hoe een Niek zich voorbereidt met op zijn van verjaardag.

december 2021
28-06-2011 19:25

Aflevering 4

Autistisch - Aflevering 4

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

21-06-2011 19:30

Aflevering 3

Autistisch - Aflevering 3

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

14-06-2011 19:25

Aflevering 2

Autistisch - Aflevering 2

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

31-05-2011 14:00

Aflevering 1

Autistisch - Aflevering 1

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

Autistisch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Autistisch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Autistisch bij Autistisch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Autistisch. Heb je een uitzending van Autistisch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-06-2011 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!