Programma gemist?

Portret van een meerdere gezinnen die een uit kind(je) hebben naar dat autistisch is. naar Autisme door uit zich bij ieder kind anders, een ieder kind uit is in uniek en ook uit elk gezin verschilt. naar Die diversiteit wordt in beeld gebracht. een De naar gepassioneerde orthopedagoge het Colette de Bruin begeleidt op tv de gezinnen. op Zij geeft ook tijdens praktische tips en adviezen door voor de van kijker. Colette de Bruin tijdens gaat in op het aanbrengen op tv van structuur in en het sluiten door van mappen. de Kinderen met autisme maken mappen van aan in hun op hoofd. naar Elke nieuwe indruk opent tijdens een nieuwe map. Als de tijdens deze mappen niet gesloten met worden, blijven een ze met een 'punthoofd' zitten het en worden naar ze druk en niet van begrepen op door hun omgeving. Sven is tijdens 14 jaar en zit door op de havo. het Hij is druk uit van en praat je de oren van van het hoofd in en is snel de afgeleid. een Echte vrienden heeft hij niet. Zijn met het grootste kameraden zijn zijn bijen. van Sven de heeft geleerd structuur aan de te brengen in tijdens zijn hoofd. van Had hij regelmatig tijdens een vol hoofd, op na een jaar intensieve training, kan van tijdens hij nu zelf de map van sluiten en rust uit aanbrengen.

Portret van in meerdere gezinnen door die een in kind(je) hebben dat autistisch is. in Autisme uit zich een bij het ieder kind anders, ieder door kind is uniek en ook met met elk gezin verschilt. Die diversiteit tijdens wordt in in beeld gebracht. De gepassioneerde met orthopedagoge Colette de Bruin op begeleidt met de gezinnen. de Zij geeft ook praktische op tips en adviezen met voor de uit kijker. We volgen op de ouders van Dik in en Justin. Dik is 14 met jaar en in heeft de naast autisme, het een syndroom van Down. Zijn dagindeling wordt een van het tevoren bepaald door uit foto's. Dat biedt hem de duidelijkheid en naar brengt rust. op Colette de Bruin, gedragsdeskundige door Autisme, begeleidt door het gezin naar zelfstandigheid uit van Dik. met Ooit gaat Dik op kamers, de maar voordat het zover door is, moet van hij vertrouwen krijgen op tv in zijn uit eigen kunnen. Maar ook het zijn moeder Resi moet een tijdens leren Dik los te laten. tijdens Aan de hand de van duidelijke voorbeelden laat uit Colette zien dat in naar Dik meer kan in dan zijn moeder denkt. Ook Justin tijdens is autistisch en door verstandelijk gehandicapt. Deze de 8-jarige, bewegelijke jongen in is een een bron van zorg van voor op tv het gezin. Want niet alleen zijn in moeder heeft een op tv op dagtaak aan Justin, ook van zijn zusjes Jill van en Lynn zijn betrokken op tv bij de opvoeding op tv van tijdens Justin. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn de uit voornaamste zaken om tijdens Justin uit rust te op geven.

Portret het van meerdere gezinnen die een naar kind(je) hebben dat tijdens autistisch is. Autisme met van uit zich bij ieder het kind anders, ieder kind uit is uniek en uit ook elk gezin het verschilt. Die in diversiteit wordt in beeld gebracht. van De gepassioneerde op tv orthopedagoge Colette tijdens de Bruin begeleidt met de gezinnen. Zij geeft van ook praktische tips en door in adviezen voor de kijker. tijdens We krijgen een tijdens kijkje in het leven op tv van een Stijn en Wilke. Wilke is 25 met jaar, zij van heeft op tv naast autisme ook een verstandelijke beperking. uit in Haar leven volgt een in vast patroon. En dat met geeft haar veiligheid. Wilke naar wil graag zelfstandig met op wonen en heeft in een het huis van uit haar ouders een eigen woon- van een en slaapkamer. Op deze manier in wordt ze de klaargestoomd om ooit de stap het naar zelfstandigheid tijdens te maken. Maar dat een van gaat niet zonder problemen. Op een op gegeven moment wil het Wilke haar op tv bed niet meer uit uitkomen. Ruim een half met jaar ligt ze van op bed uit zonder dat haar ouders met precies weten naar wat er op tv aan de hand is. op tv Stijn is dertien jaar in en autistisch. in Hij groeit op naar als een gesloten kind een het die nergens naar toe wilde. Door op de de niet aflatende zorg van zijn in moeder Jacqueline tijdens kan Stijn weer de zelfstandig met reizen. Belangrijk want het op tv gezin is verhuisd naar Duitsland tijdens en met hij moet elke een dag voor van school met de trein naar op Enschede. Stijn is op tv bang voor Duitsers. uit Met op behulp van Colette wordt een duidelijk dat uit die angst heel iets in anders is en naar langzaam maar zeker van gaat Stijn weer de de straat op de met zijn hond een Gabber.

Portret een van meerdere naar gezinnen die een kind(je) op hebben dat autistisch is. Autisme op tv uit zich bij naar ieder kind anders, in het ieder kind is uniek op en ook elk gezin verschilt. op Die diversiteit wordt het in in beeld gebracht. De gepassioneerde tijdens orthopedagoge Colette de met Bruin door begeleidt de gezinnen. Zij uit geeft ook praktische tips door en adviezen voor de op tv kijker. We van zien Colette met tijdens haar het eigen pleegkind Floor. De in opa van Floor is het net overleden en naar ze begrijpt door niet waar hij nu is. tijdens Colette op legt stapsgewijs van uit waar haar opa op tv nu is en wat de naar het dood inhoudt. Verder zien we in de het achtentwintigjarige Niek. Hij woont sinds een een paar een jaar in een begeleid woonproject. op Zijn moeder heeft uit op moeite om Niek los te laten. met Ze door is bang met dat hij niet zonder op haar kan. door Verder laat Colette zien uit hoe Niek zich voorbereidt het op zijn in verjaardag.

maart 2021
28-06-2011 19:25

Aflevering 4

Autistisch - Aflevering 4

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

21-06-2011 19:30

Aflevering 3

Autistisch - Aflevering 3

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

14-06-2011 19:25

Aflevering 2

Autistisch - Aflevering 2

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

31-05-2011 14:00

Aflevering 1

Autistisch - Aflevering 1

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colett...

Autistisch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Autistisch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Autistisch bij Autistisch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Autistisch. Heb je een uitzending van Autistisch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-06-2011 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!