Programma gemist?
mei 2017
30-06-2011 20:30

Aflevering 5

Hier slapen jullie - Aflevering 5

Twee gewone Nederlandse gezinnen laten hun dagelijkse bestaan in Nederland achter zich om te beginnen aan een uitzonderlijk avontuur. Ze reizen af naar een ontwikkelingsland waar ze drie weken lang zullen leven, wonen en werken met een gastgezin. Van te voren hebben ze geprobeerd zich een voorstelling te maken van wat hen te wachten staat, maar bij aankomst blijkt alles anders dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur. Het moment van vertrek is zowel in India als in Bolivia aangebroken. Drie weken geleden kwamen de families Nugteren en De Nieuwe als vreemden terecht bij hun gastgezin en was alles, maar dan ook alles, anders dan ze in hun Nederlandse leven gewend zijn. Het dagelijks leven in een ontwikkelingsland viel hen lang niet altijd mee, maar tijd doet wonderen. In de loop van drie weken werden ze opgenomen in het gezin waar ze logeerden en werd de wereld die eerst zo vreemd leek langzaam maar zeker steeds vertrouwder. Nu, na 21 dagen, nemen ze afscheid als echte vrienden. Als broers zelfs, om met Ronald en de Indiase Raj te spreken... 'Iets wat ik met mijn eigen broer niet heb, heb ik bij hem wel gevonden en dat is heel bijzonder.' Eenmaal weer in Nederland blijkt het avontuur veel te hebben losgemaakt bij de beide gezinnen. 'Ik zou zo weer terug willen!' verklaart Monica Nugteren. Een uitspraak die een paar weken geleden nog totaal ondenkbaar was, maar nu uit de grond van haar hart lijkt te komen. En net als Nikita de Nieuwe is zij trots op hoe zij zich gered heeft en dankbaar voor de vriendschappen die zijn ontstaan. 'Wat heeft het met jullie gedaan, deze uitzonderlijke reis?' vraagt Anita Witzier tijdens een laatste bezoek. Voor Leen Nugteren is dat heel helder. 'Het heeft ons dichter naar elkaar gebracht en het heeft ons sterker gemaakt samen.'. Presentatie: Anita Witzier.

23-06-2011 20:30

Aflevering 4

Hier slapen jullie - Aflevering 4

Twee gewone Nederlandse gezinnen laten hun dagelijkse bestaan in Nederland achter zich om te beginnen aan een uitzonderlijk avontuur. Ze reizen af naar een ontwikkelingsland waar ze drie weken lang zullen leven, wonen en werken met een gastgezin. Van te voren hebben ze geprobeerd zich een voorstelling te maken van wat hen te wachten staat, maar bij aankomst blijkt alles anders dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur. De twee families, Nugteren en De Nieuwe, vinden langzaam hun draai. In India krijgen zowel vader Ronald als dochter Nikita de Nieuwe te kampen met gezondheidsproblemen; een extra probleem voor Ronald, die het toch al erg zwaar heeft met de slechte omstandigheden in Dharavi. Moeder Linda besluit om hem te helpen met zijn werk in de plastic recycling... Voor haar biedt dat de kans op een moment alleen met haar man. Als ze samen zijn bespreekt zij het schuldgevoel waar zij door geplaagd wordt. Heeft Ronald spijt dat hij is meegegaan in het avontuur dat zij zo graag wilde? Elvira neemt het haar moeder in elk geval wel kwalijk en heeft de bokkenpruik op. Uiteindelijk weet de leraar die haar Hindi probeert te leren daar verandering in te brengen... De familie Nugteren is meer ingeburgerd, zo blijkt als Anita Witzier op bezoek gaat in Bolivia. Tijdens het carnaval in Coroico loopt Jasper, haast onherkenbaar verkleed, mee in de enorme optocht! In een persoonlijk gesprek tussen Anita en Monica worden uitspraken gedaan die tot voor kort ondenkbaar leken... Leen en zijn gastheer Eddy bewijzen dat taal geen enkele barrière is als je met je hart spreekt en gastvrouw Satu kan het afscheid dat volgende week onvermijdelijk komt maar nauwelijks aan. Hoewel Leen, Monica en Mariska het steeds makkelijker vinden om in Bolivia hun dagelijks leven te leven, denkt Jasper daar heel anders over. Presentatie: Anita Witzier.

16-06-2011 20:30

Aflevering 3

Hier slapen jullie - Aflevering 3

Twee gewone Nederlandse gezinnen laten hun dagelijkse bestaan in Nederland achter zich om te beginnen aan een uitzonderlijk avontuur. Ze reizen af naar een ontwikkelingsland waar ze drie weken lang zullen leven, wonen en werken met een gastgezin. Van te voren hebben ze geprobeerd zich een voorstelling te maken van wat hen te wachten staat, maar bij aankomst blijkt alles anders dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur. Anita Witzier bezoekt de twee Nederlandse gezinnen in Bolivia en India. De gezinnen leven, wonen en werken drie weken bij een gastgezin in het ontwikkelingsland. Na een moeilijke start lukt het de familie Nugteren om mee te gaan met het leven in Bolivia, daarentegen heeft het gezin De Nieuwe in India meer moeite met de zware leef- en werkomstandigheden in de sloppenwijk van Mumbai. Ronald de Nieuwe kan de zware leef- en werkomstandigheden in de sloppenwijk niet langer aan. Het grijpt je aan, het is toch niet zo simpel als we gedacht hadden... Hij trekt het niet meer en lucht zijn hart bij z'n Indische gastheer Raj. Huilend vallen de mannen elkaar in de armen. De dochters van familie De Nieuwe hebben het beter naar hun zin. Zij gaan naar school en spreken inmiddels een aardig woordje Hindi. Als Anita Witzier de familie De Nieuwe in Dharavi bezoekt, vertellen zij hun verhaal. Hoe zwaar het leven hier is en hoe het hen tegenvalt om hun luxe leven van thuis te moeten missen. Toch is er ook een belangrijke positieve kant aan dit avontuur. In een openhartig gesprek met Anita vertelt Ronald haar iets heel persoonlijks... In Bolivia is de familie Nugteren er na een moeilijke start in geslaagd om mee te gaan in het leven van hun gastgezin. Wat niemand had durven hopen, is toch gebeurd... Iedereen, zelfs moeder Monica, functioneert en heeft het naar de zin. Leen: ik voel me trots; trots op mijn gezin, op hoe iedereen het doet, hoe we meedraaien. Jasper heeft voor zichzelf een baantje bij een koffieplantage geregeld en Mariska gaat hele dagen naar school en maakt daar vriendinnen. Ik merk dat ik hier opener ben dan in Nederland. Leen en Monica besluiten als tractactie een echte Hollandse maaltijd te koken. Maar ja: wat is bloemkool in het Spaans? En lust de familie Aliaga dat wel?? Presentatie: Anita Witzier.

09-06-2011 20:30

Aflevering 2

Hier slapen jullie - Aflevering 2

Twee gewone Nederlandse gezinnen laten hun dagelijkse bestaan in Nederland achter zich om te beginnen aan een uitzonderlijk avontuur. Ze reizen af naar een ontwikkelingsland waar ze drie weken lang zullen leven, wonen en werken met een gastgezin. Van te voren hebben ze geprobeerd zich een voorstelling te maken van wat hen te wachten staat, maar bij aankomst blijkt alles anders dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur. Voor de twee families, Nugteren en De Nieuwe, begint het gewone leven. Ze leven, wonen en werken de komende drie weken bij gastgezinnen in ontwikkelingslanden en dat vraagt meer aanpassingsvermogen dan ze in eerste instantie vermoed hadden. Ronald de Nieuwe moet in de sloppenwijk in India aan de slag als pottenbakker, terwijl zijn vrouw Linda, net als de meeste vrouwen in Dharavi, vooral aan huis gebonden is. Dat bevalt haar helemaal niet. En ook de kritiek die gastvrouw Hansa heeft op de kleding van haar 13-jarige dochter is een onaangename verrassing... Toch vinden de vrouwen uiteindelijk samen een oplossing, die maakt dat iedereen zich prettiger voelt. In Bolivia heeft Monica Nugteren nog altijd last van een cultuurshock. Terwijl haar man en kinderen schijnbaar gemakkelijk meegaan in het ritme van hun tijdelijk nieuwe leven, is de overgang voor haar te groot. Ze heeft heimwee en vindt het moeilijk om zich te uiten in een land waar ze de taal niet spreekt. Als ze in het holst van de nacht opschrikken doordat een rat over het bed loopt is dat voor haar de druppel. Ze wil naar huis. Lukt het vader Leen om het tij te keren? Zal ook Monica uiteindelijk haar draai vinden in dit bestaan, dat in niets lijkt op wat ze gewend is? Presentatie: Anita Witzier.

02-06-2011 20:20

Familie Nugteren

Hier slapen jullie - Familie Nugteren

Twee gewone Nederlandse gezinnen laten hun dagelijkse bestaan in Nederland achter zich om te beginnen aan een uitzonderlijk avontuur. Ze reizen af naar een ontwikkelingsland waar ze drie weken lang zullen leven, wonen en werken met een gastgezin. Van te voren hebben ze geprobeerd zich een voorstelling te maken van wat hen te wachten staat, maar bij aankomst blijkt alles anders dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur. Afl.: Familie Nugteren. Een hecht gezin uit Mijnsheerenland, de familie Nugteren, reist af naar het platteland van Bolivia. Moeder en vader, Monica en Leen Nugteren, zijn al 25 jaar bij elkaar en vormen samen met hun twee kinderen, Mariska (15) en Jasper (20), een hecht gezin. 'Samen doen' is een groot goed bij deze familie en eigenlijk is er maar weinig dat ze niet delen of voor elkaar over hebben. Zo overwint moeder Monica haar diep gewortelde vliegangst om af te reizen naar Bolivia, een avontuur dat vooral haar man en kinderen bij voorbaat geweldig vinden. Maar eenmaal ter plaatse blijkt de realiteit ook voor de avonturiers in het gezin niet altijd alleen maar rooskleurig... De familie Nugteren gaat op het platteland van Bolivia mee in het leven van de familie Aliaga. Ze slapen op een voorraadzolder en zullen moeten werken op het cocaveld. De omstandigheden en het gebrek aan comfort vallen vooral moeder Monica bijzonder zwaar; ze krijgt te maken met een cultuurshock en zou eigenlijk het liefst weer om willen keren.... Presentatie: Anita Witzier.

Hier slapen jullie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier slapen jullie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier slapen jullie bij Hier slapen jullie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier slapen jullie. Heb je een uitzending van Hier slapen jullie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier slapen jullie gemist

In Hier slapen jullie gaan twee Nederlandse gezinnen het avontuur aan. Drie weken lang verruilen zij hun dagelijksebestaan voor het leven in een ontwikkelingsland. Eén familie vertrekt naar het platteland van Bolivia en de anderefamilie reist af naar de sloppenwijken van de wereldstad Mumbai in India. Deze ervaring maakt dat ze anders gaankijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Presentator Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur.

Uitzending gemist van Hier slapen jullie? Hier kun je alle uitzendingen van Hier slapen jullie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 30-06-2011 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord