Programma gemist?

Hielke in en Sietse door zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling naar van smid de Klinkhamer de uit het Friese dorp uit Lenten. De twee belhamels hebben in een op grote wens: van een eigen boot.Meer tijdens Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de het beroemde en de 'beruchte' tweeling van door smid Klinkhamer uit het het van Friese dorp Lenten. De twee belhamels van hebben een een grote in wens: een eigen boot. Hun de droom door komt uit wanneer een een opduwboot het pal achter de op tv een smederij begeeft. Als in het dorp onverwacht uit door een zware orkaan wordt getroffen, het redt de op tv tweeling het leven van op de tijdens dokter die met zijn auto het te water is tijdens tijdens geraakt. De heldendaad wordt beloond met door de motor het uit het wrak. tijdens Die kunnen ze mooi op tv in hun uit nieuwe op boot monteren!Minder

Familiefilm. Hielke en uit Sietse uit zijn de beroemde en tijdens 'beruchte' met tweeling van smid Klinkhamer uit naar het Friese dorp op tv Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en tijdens Sietse uit zijn de beroemde en in 'beruchte' met tweeling van smid tijdens Klinkhamer uit het Friese dorp in Lenten. De de twee belhamels door hebben een grote wens: een in eigen boot. de Hun droom komt uit wanneer het in een opduwboot het pal van achter de smederij naar begeeft. Als het dorp onverwacht op door op tv een zware met orkaan wordt getroffen, redt de door tweeling het de leven van de dokter op die met zijn auto op te water is in geraakt. De van heldendaad door wordt beloond met op tv de motor uit het uit wrak. Die kunnen door ze mooi in in hun nieuwe op boot monteren!Minder

Documentaireserie van Habiba bent Mohamed op tv Bensalah is een geboren in Marokko naar en in 1968 naar Nederland gekomen. op tv Habiba heeft door een de jaren heen van haar eigen met vrijheid van als vrouw gevonden.

Documentaireserie met Vrouwen van de eerste uit generatie op Turkse en Marokkaanse het gastarbeiders krijgen een gezicht en het een de stem. De Turkse Dilber op Aydin (73) woont met al dertig jaar uit in Nederland. Zij vertelt met over haar overleden uit man.

Documentaireserie. door De ijzeren met vogel, zo noemden door de vrouwen van de eerste een generatie Turkse tijdens en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig door dat naar hen naar Nederland met bracht. Deze het vrouwen krijgen een gezicht en een een stem. Zij tijdens vertellen naar openhartig het unieke door verhaal van hun tijdens leven. Over de grote door verschillen tussen 'hier en op tv daar' uit en wat hen in in het leven geluk en ongeluk op heeft gebracht. Ontroerende op tv verhalen waarin ook op de uit liefde een een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de de relatie tot hun op tv echtgenoten die op tv vaak naar andere mannen waren geworden in een de jaren dat ze een al in uit Nederland naar waren. Zohra Al op tv Achkar was 17 jaar oud het toen zij van naar Nederland kwam. Ze is op geboren in het Chefchaoun, een door stad in Marokko. Inmiddels komt op tv voor haar de het op problematiek van de 'vergrijzing' nabij. naar Terug naar 'thuis', het van geboorteland, is voor tijdens vrouwen als op tv Zohra geen optie omdat van de van kinderen en kleinkinderen tijdens nu eenmaal hier wonen. Een op bejaardenhuis, laat op tv staan een verpleeghuis, een is echter voor tijdens velen een waar in schrikbeeld. 'Dat naar is net een asiel tijdens voor katten en op honden', vertelt één een van uit hen. 'Als ik naar met een bejaardenhuis ga, op tv krijg ik van geen liefde', denkt een ander. van Een in dilemma, want de kinderen door kunnen vaak ook niet een meer op voor hun ouders in zorgen.

Documentaireserie. De ijzeren een naar vogel, zo noemden de vrouwen door van de in eerste generatie Turkse en Marokkaanse met gastarbeiders naar het vliegtuig dat hen naar met Nederland bracht. naar Deze vrouwen krijgen met een gezicht en een op stem. Zij tijdens vertellen een openhartig het unieke verhaal van op tv hun uit leven. Over de op tv grote verschillen tussen 'hier en daar' in en op tv wat hen in het naar leven geluk van en ongeluk op tv heeft gebracht. Ontroerende verhalen van waarin ook de liefde naar een het belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld door in de relatie tot hun met op echtgenoten die vaak een andere mannen waren geworden een in de jaren dat in ze naar al in Nederland waren. Afl.: Werk. naar 'Toen ik het voor het eerst met een salaris kreeg, van voelde in ik me mens.' Fatima de Bouras-Taouil is geboren in Casablanca, door een op tv miljoenenstad in tijdens Marokko. Zij is met in 1978 naar Nederland gekomen. op tv Voor vrouwen van van de eerste generatie gastarbeiders uit zoals Fatima, is door het moment dat tijdens zij zelf naar een baan naar vinden en geld naar verdienen een persoonlijke overwinning. een Het geeft hen naast de de bevestiging uit van op tv eigenwaarde als vrouw in ook een bepaalde vrijheid op tv en onafhankelijkheid. Het verhaal van in met Fatima wordt bevestigd door leeftijdgenotes uit de op haar eigen land en Turkije. van 'Je bent wat op tv je een verdient', zegt de naar één. 'Wanneer je op gaat werken, wordt het je leven beter', een vult een ander tijdens aan.

Documentaireserie. uit De ijzeren vogel, uit zo noemden de de vrouwen van een de eerste generatie Turkse en het Marokkaanse gastarbeiders door het vliegtuig dat in hen naar het Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een op in gezicht en een stem. het Zij vertellen op tv openhartig het unieke verhaal van van hun naar leven. Over de grote verschillen tijdens tussen 'hier en door daar' en het wat hen uit in het leven geluk het en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende het verhalen de waarin ook de liefde de een belangrijke rol speelt. tijdens Bijvoorbeeld in een de relatie tot hun naar echtgenoten door die vaak andere mannen waren op tv een geworden in de met jaren dat ze al in door Nederland waren. Interviews: Naïma naar door Azough en Kivilcim Özmen. Habiba bent de het Mohamed Bensalah is geboren in op tv Marokko op en in 1968 naar naar Nederland gekomen. 'Een Nederlandse vrouw met kan doen en door laten wat tijdens ze wil' is door het eerste met wat haar hier tijdens opviel. Dat was in een haar geboorteland heel anders. op Habiba naar heeft door de jaren heen met haar eigen de vrijheid als vrouw het gevonden. Ze naar is politiek actief en maakt op tv zich zorgen over van het verrechtsen het van Nederland. Niet alle tijdens uit vrouwen uit Marokko en Turkije op tv kregen van hun man van de naar vrijheid die op ze graag ook hadden willen tijdens hebben. 'Wij waren altijd het met thuis, eten maken en uit de kinderen opvoeden' is van het antwoord met van een van die vrouwen. in 'We hadden uit nergens recht op tv op.'.

Documentaireserie. uit De ijzeren vogel, zo noemden naar de vrouwen met van de een eerste generatie Turkse en Marokkaanse in gastarbeiders het vliegtuig tijdens dat hen naar met Nederland bracht. Deze van vrouwen tijdens krijgen een gezicht en op een stem. Zij een vertellen openhartig het van unieke door verhaal van hun door leven. Over de op tv grote verschillen tussen 'hier en daar' naar en wat uit hen in door het leven geluk en de ongeluk heeft gebracht. het Ontroerende verhalen uit waarin ook de liefde naar een belangrijke tijdens rol speelt. Bijvoorbeeld met in de relatie tot door hun echtgenoten die door vaak tijdens andere mannen waren geworden uit in de jaren dat ze een al in Nederland uit waren. op tv Perize Atik is 78 jaar in en komt uit van Turkije. Meer tijdens dan vijfendertig jaar uit woont ze inmiddels uit in door ons land. Ze is moeder van op zeven op kinderen die het in haar een woorden de beter hebben het dan zijzelf ooit gehad heeft. De op uit opvoeding was zwaar, op in steun van met haar man kon zij nauwelijks tijdens rekenen. Perize door stond er op eigenlijk alleen voor. Dat wordt beaamd het door door andere vrouwen uit Marokko van en het Turkije. Opvoeden in Nederland tijdens vonden ze allemaal op zwaar. 'Ik was bang voor in erge het dingen' was hun in gezamenlijke angst. met Of anders gezegd 'Een kind naar dat hier opgroeit door luistert niet door een zijn een vriendenkring.'.

Documentaireserie. de De ijzeren vogel, de zo noemden uit de vrouwen van de uit eerste generatie Turkse en een Marokkaanse gastarbeiders door het vliegtuig dat van hen naar met Nederland bracht. Deze vrouwen de krijgen een in gezicht en een stem. Zij vertellen een openhartig op het unieke verhaal in van hun leven. Over naar de grote met verschillen tussen 'hier het en daar' en op wat hen tijdens in het leven geluk uit en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende door de verhalen waarin ook de liefde een in belangrijke rol speelt. door Bijvoorbeeld naar in de relatie tot hun uit echtgenoten die op vaak het andere mannen waren geworden in het de jaren dat met ze al op in Nederland waren. Afl.: Migratie: een Ik dacht Nederland het is vast het de hemel op tv op aarde. Nadiyeh het Beyak is geboren in op Turkije en van woont al door veertig jaar in op Nederland. Zij dacht dat ons de land de hemel op het aarde door zou zijn. met Een land ook waar iedereen een naar auto onder zijn van kont had. Die van door auto kwam er ook door maar Nederland wordt het nooit een nieuw vaderland. met De taal blijft een op enorme met barrière waardoor van naar het opgaan naar in de samenleving geen op sprake kan tijdens zijn. Haar verhaal naar wordt aangevuld door andere vrouwen uit door Turkije uit en Marokko. een 'Ik heb eigenlijk het nooit van Nederland gehouden,' zegt één tijdens van hen. de 'We uit zijn altijd vreemden in gebleven.'.

Documentaireserie. De ijzeren naar met vogel, zo noemden de op tv vrouwen van de eerste tijdens generatie in Turkse en Marokkaanse gastarbeiders in het vliegtuig dat hen door naar Nederland bracht. op Deze vrouwen krijgen door een door gezicht en een stem. Zij vertellen de openhartig naar het unieke verhaal van hun door leven. Over met de grote verschillen tussen naar 'hier de en daar' en wat door hen in het uit leven geluk met en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende het verhalen waarin ook de van de liefde een belangrijke rol speelt. de in Bijvoorbeeld in de in relatie tot hun een echtgenoten die vaak andere mannen op waren geworden door in de jaren dat ze naar al op in Nederland waren. de Afl.: Huwelijk. Dilber Aydin uit is nu 73 een jaar. uit Zij komt uit op tv Turkije en woont een al dertig jaar in Nederland. op Zij naar vertelt ontroerend over haar van inmiddels overleden man. 'We een deden wat onze ouders uit zeiden,' zegt ze een een nu, 'zij bepaalden met door wie je trouwde.' uit Haar verhaal wordt aangevuld door tijdens andere tijdens Turkse vrouwen in van haar generatie en ook door met uit Marokkaanse vrouwen. Al deze vrouwen kwamen de later naar Nederland naar uit dan hun mannen de en de hereniging pakte tijdens niet altijd goed uit. door Vaak was de uit man in Nederland het een vreemde geworden, wat van leidde met tot grote naar conflicten in het huwelijk en van de opvoeding op tv van de kinderen. uit De vrouwen stonden op er letterlijk op en figuurlijk alleen met voor.

juni 2020
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!