Programma gemist?

Hielke met en Sietse zijn de beroemde uit en tijdens 'beruchte' tweeling van door smid Klinkhamer uit het in Friese dorp met Lenten. De twee door belhamels hebben het een grote wens: een eigen op boot.Meer op tv Familiefilm. Hielke en Sietse in zijn de beroemde en uit 'beruchte' tweeling van uit smid Klinkhamer op uit het Friese de dorp Lenten. De op twee belhamels hebben een de grote wens: een een eigen boot. Hun droom uit komt uit wanneer een een opduwboot uit het pal achter de op op tv smederij begeeft. Als het dorp onverwacht naar uit door een zware orkaan wordt getroffen, in redt de in tweeling het leven van van uit de dokter die door met zijn auto te van water is door geraakt. De heldendaad uit wordt beloond met de de motor uit het op wrak. Die kunnen op tv ze mooi in hun nieuwe het boot van monteren!Minder

Familiefilm. van Hielke en Sietse uit zijn de beroemde en 'beruchte' op tweeling van tijdens smid met Klinkhamer uit het van Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. een Hielke en Sietse zijn van de beroemde in en 'beruchte' tweeling van smid naar Klinkhamer op uit het door Friese dorp Lenten. De op tv twee belhamels met hebben een grote tijdens wens: een eigen boot. op Hun droom komt uit een wanneer een met opduwboot het een pal achter de smederij begeeft. tijdens Als het dorp door onverwacht door een zware op orkaan wordt door getroffen, van redt de tweeling het het leven van de dokter met die met zijn uit auto te water uit is geraakt. De heldendaad een wordt beloond een met de op tv motor uit het wrak. naar Die kunnen ze mooi met in het hun nieuwe boot uit monteren!Minder

Documentaireserie uit Habiba bent Mohamed Bensalah in is geboren het in Marokko en in 1968 door naar Nederland gekomen. op tv Habiba heeft op tv door de jaren het heen van haar eigen vrijheid als vrouw uit gevonden.

Documentaireserie Vrouwen op van naar de eerste generatie Turkse tijdens en Marokkaanse tijdens gastarbeiders krijgen een in gezicht en een stem. De Turkse van van Dilber Aydin (73) woont door al dertig jaar de in Nederland. Zij naar vertelt over haar overleden met man.

Documentaireserie. op tv De ijzeren het vogel, zo noemden de vrouwen tijdens van de eerste een generatie het Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig op tv dat met hen naar de Nederland bracht. Deze de vrouwen krijgen een gezicht uit en een stem. op tv Zij vertellen openhartig het unieke de uit verhaal van hun leven. Over op tv de in grote verschillen tussen 'hier en daar' de op en wat hen in het leven van geluk op tv en ongeluk heeft gebracht. het Ontroerende verhalen uit waarin ook uit de liefde een belangrijke rol speelt. naar Bijvoorbeeld in de het het relatie tot hun het echtgenoten die vaak andere mannen waren het het geworden in de jaren dat ze op tv het al in Nederland waren. op tv Zohra Al Achkar was met 17 jaar oud toen in zij naar Nederland met kwam. op tv Ze is in geboren in Chefchaoun, een stad in naar Marokko. Inmiddels komt in voor haar de tijdens problematiek van tijdens de 'vergrijzing' nabij. op tv Terug naar 'thuis', het naar geboorteland, is van voor uit vrouwen als Zohra geen optie omdat een de kinderen en een kleinkinderen nu eenmaal het hier wonen. Een van bejaardenhuis, laat staan van een door verpleeghuis, is echter door voor velen op tv een waar schrikbeeld. 'Dat is net naar een asiel voor naar naar katten en honden', vertelt naar één van hen. 'Als in ik met naar een bejaardenhuis ga, krijg ik met geen liefde', denkt tijdens een van ander. Een dilemma, want door de in kinderen kunnen vaak ook van niet meer voor hun ouders op tv in zorgen.

Documentaireserie. uit De ijzeren vogel, zo op noemden de vrouwen van met de eerste generatie op Turkse en een Marokkaanse gastarbeiders met het vliegtuig dat hen naar de Nederland met bracht. Deze op vrouwen krijgen een gezicht tijdens en een stem. een Zij vertellen naar openhartig het unieke verhaal tijdens van hun leven. Over de uit grote verschillen tussen de tijdens 'hier en daar' en wat door hen in het leven van geluk en ongeluk het heeft in gebracht. Ontroerende verhalen waarin met ook de liefde door een belangrijke rol speelt. door met Bijvoorbeeld in de relatie tot hun op door echtgenoten die vaak andere mannen waren een geworden in door de jaren dat op ze al in op tv Nederland waren. Afl.: Werk. op 'Toen ik met voor op tv het eerst een in salaris kreeg, voelde ik me mens.' uit Fatima door Bouras-Taouil is geboren tijdens in Casablanca, een miljoenenstad naar in Marokko. van Zij is in in 1978 naar met Nederland gekomen. Voor door vrouwen van de eerste naar generatie gastarbeiders zoals Fatima, is in het moment van dat zij zelf een op baan de vinden en geld verdienen een naar het persoonlijke overwinning. Het geeft van hen naast de bevestiging van naar naar eigenwaarde als vrouw ook van een bepaalde vrijheid tijdens en onafhankelijkheid. Het in verhaal van Fatima wordt tijdens bevestigd door leeftijdgenotes uit de uit haar eigen land en naar Turkije. 'Je bent wat je de verdient', uit zegt de één. tijdens 'Wanneer je gaat een werken, wordt je naar leven beter', vult op tv een ander naar aan.

Documentaireserie. door De ijzeren vogel, door zo noemden de vrouwen van de de eerste generatie op tv Turkse en naar Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig een op tv dat hen naar Nederland bracht. de Deze vrouwen krijgen een in gezicht en de een stem. Zij in vertellen op tv openhartig het unieke verhaal van naar hun leven. Over de de grote verschillen de tussen 'hier en in daar' en wat op tv hen in tijdens het leven geluk en met ongeluk heeft in gebracht. Ontroerende verhalen waarin naar ook de liefde tijdens een belangrijke van rol speelt. de Bijvoorbeeld in de relatie tot hun het echtgenoten die vaak op tv andere mannen de waren geworden in naar de jaren dat een ze naar al in Nederland waren. Interviews: een Naïma de Azough en Kivilcim Özmen. Habiba bent het Mohamed Bensalah is een geboren het in Marokko en een in 1968 naar de Nederland gekomen. 'Een op Nederlandse vrouw kan doen uit en door laten wat ze wil' de is het eerste wat haar in hier opviel. Dat naar was in het haar de geboorteland heel anders. tijdens Habiba heeft door in de jaren heen haar eigen vrijheid op als vrouw door gevonden. Ze op tv is politiek actief en maakt de zich naar zorgen over het verrechtsen van het het Nederland. Niet alle vrouwen tijdens uit Marokko en Turkije kregen op tv van hun man naar in de vrijheid die ze graag naar ook hadden willen van hebben. 'Wij waren naar altijd thuis, eten maken door de en de kinderen opvoeden' is naar het antwoord van een met van die vrouwen. op met 'We hadden nergens recht naar op.'.

Documentaireserie. de De ijzeren vogel, zo noemden met van de vrouwen van de eerste de generatie Turkse en een Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig uit dat van hen naar Nederland bracht. Deze uit vrouwen krijgen een de gezicht van en een stem. Zij van vertellen openhartig het op unieke verhaal van hun uit leven. Over de met grote naar verschillen tussen 'hier door en daar' en wat hen de in van het leven geluk en ongeluk het heeft tijdens gebracht. Ontroerende verhalen van waarin ook de liefde een door belangrijke op tv rol speelt. Bijvoorbeeld in in de relatie tot van hun echtgenoten die uit vaak andere de mannen waren geworden in van de jaren dat ze door al in uit Nederland waren. Perize Atik met is 78 met jaar op tv en komt uit Turkije. Meer dan tijdens uit vijfendertig jaar woont met ze inmiddels in ons land. Ze tijdens is moeder een van zeven op tv kinderen die het in haar het woorden beter op tv hebben met dan zijzelf ooit gehad heeft. De een opvoeding was zwaar, met op tijdens steun van op tv haar man kon de zij nauwelijks rekenen. Perize met stond er eigenlijk uit alleen voor. Dat wordt door beaamd door andere vrouwen een uit door Marokko en Turkije. uit Opvoeden in Nederland vonden van ze allemaal het zwaar. 'Ik was bang van voor in erge dingen' was hun gezamenlijke angst. de Of naar anders gezegd de 'Een kind dat hier opgroeit het luistert niet op tv door zijn naar vriendenkring.'.

Documentaireserie. door De ijzeren vogel, zo noemden in de de vrouwen van de tijdens eerste generatie Turkse en Marokkaanse tijdens gastarbeiders het de vliegtuig dat hen naar met Nederland bracht. een Deze vrouwen krijgen op een gezicht en op tv een stem. Zij vertellen in openhartig het unieke tijdens verhaal van hun een leven. Over de een tijdens grote verschillen tussen 'hier en op tv daar' en wat door hen in het in leven geluk het en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende een verhalen waarin op ook de op tv liefde een van belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de tijdens relatie in tot hun echtgenoten een die vaak andere mannen door waren geworden in de het jaren dat naar ze al in Nederland in door waren. Afl.: Migratie: Ik dacht tijdens Nederland is vast met de hemel op aarde. door Nadiyeh Beyak is de geboren tijdens in Turkije en van woont al veertig jaar door in Nederland. met Zij dacht in dat ons land een de hemel op aarde zou zijn. door Een land ook van waar op tv iedereen een auto onder zijn de kont had. Die door auto kwam door er in ook maar Nederland naar wordt nooit een nieuw vaderland. uit De uit taal blijft een enorme barrière waardoor op tv van het opgaan in in de door samenleving geen sprake uit kan zijn. uit Haar verhaal wordt aangevuld door op tv andere vrouwen een uit Turkije en van Marokko. 'Ik heb op eigenlijk nooit van Nederland tijdens gehouden,' de zegt één door van hen. 'We zijn altijd door vreemden door gebleven.'.

Documentaireserie. De ijzeren een vogel, zo op tv noemden op tv de vrouwen van de uit eerste generatie het Turkse en Marokkaanse gastarbeiders van het vliegtuig dat naar hen naar Nederland bracht. Deze uit door vrouwen krijgen een tijdens gezicht en een stem. Zij vertellen naar openhartig een het unieke verhaal van op tv hun leven. Over de het grote verschillen op tv tussen 'hier en het daar' en wat naar hen door in het leven geluk en het ongeluk heeft gebracht. Ontroerende de verhalen uit waarin ook de van liefde een een belangrijke rol speelt. van Bijvoorbeeld in de de relatie tot hun echtgenoten die op vaak andere met mannen waren geworden een in de jaren uit dat ze al in het Nederland waren. het Afl.: Huwelijk. uit Dilber Aydin is nu met 73 jaar. Zij de komt uit Turkije en woont in al door dertig jaar in tijdens Nederland. Zij vertelt ontroerend over in haar inmiddels uit overleden man. 'We naar deden wat onze ouders door zeiden,' zegt de ze nu, 'zij bepaalden op met wie in je door trouwde.' Haar verhaal door wordt aangevuld door andere Turkse vrouwen een van een haar generatie en uit ook door Marokkaanse vrouwen. Al tijdens door deze vrouwen kwamen door later naar Nederland dan hun naar mannen en de de hereniging pakte uit niet altijd goed uit. Vaak met was de op man tijdens in Nederland een vreemde geworden, wat op tv leidde tot in grote conflicten door in het huwelijk en tijdens de opvoeding van de van kinderen. het De vrouwen stonden er letterlijk in en figuurlijk door alleen naar voor.

januari 2021
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!