Programma gemist?

Hielke door en Sietse zijn de door beroemde en met 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer tijdens uit het Friese in dorp Lenten. De het twee de belhamels hebben een op tv grote wens: een een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke op tv en Sietse zijn de tijdens beroemde en op tv 'beruchte' het tweeling van smid Klinkhamer in uit het Friese naar dorp Lenten. De twee het belhamels uit hebben een grote wens: een een eigen boot. met Hun droom naar komt uit wanneer een opduwboot het op pal het achter de smederij begeeft. met Als het dorp het onverwacht door een door zware orkaan wordt getroffen, met redt de op tv tweeling het leven van op tv de dokter die naar met zijn van auto het te water is geraakt. De uit heldendaad wordt beloond door met de motor met uit in het wrak. Die kunnen ze mooi van in het hun nieuwe boot op monteren!Minder

Familiefilm. Hielke op tv en een Sietse zijn de beroemde het en 'beruchte' tweeling naar van smid Klinkhamer met uit het Friese uit dorp Lenten.Meer Familiefilm. op tv Hielke en Sietse de zijn de het beroemde en 'beruchte' tweeling van met smid Klinkhamer uit tijdens het Friese dorp op tv Lenten. De een twee belhamels hebben een grote het wens: een op tv eigen boot. op Hun droom komt uit wanneer tijdens een opduwboot het een pal door achter de naar smederij begeeft. Als het dorp onverwacht van naar door een zware orkaan uit wordt getroffen, redt de tijdens tweeling het naar leven van de dokter op die met zijn op auto te van water is geraakt. De heldendaad uit wordt beloond met van de op motor uit het wrak. Die op tv op tv kunnen ze mooi in de hun nieuwe boot het monteren!Minder

Documentaireserie Habiba in bent Mohamed Bensalah is van door geboren in Marokko en in 1968 uit op naar Nederland gekomen. Habiba heeft door naar de tijdens jaren heen in haar eigen vrijheid het als vrouw gevonden.

Documentaireserie het Vrouwen van in de eerste generatie Turkse en van Marokkaanse gastarbeiders krijgen in een in gezicht en een stem. De de Turkse met Dilber Aydin (73) woont al een dertig jaar tijdens in Nederland. Zij van vertelt over haar overleden naar man.

Documentaireserie. in De ijzeren vogel, in zo noemden de vrouwen van naar de eerste het generatie Turkse van en Marokkaanse gastarbeiders het naar vliegtuig de dat hen naar Nederland door bracht. Deze vrouwen in krijgen een gezicht en het een de stem. Zij vertellen op tv openhartig het unieke verhaal van hun in leven. Over de in uit grote verschillen tussen 'hier tijdens en daar' en wat hen op tv in het het leven uit geluk en ongeluk heeft gebracht. tijdens Ontroerende op tv verhalen waarin ook de liefde een door belangrijke rol naar speelt. Bijvoorbeeld in op tv de de relatie tot hun echtgenoten die vaak uit van andere mannen waren geworden in tijdens de jaren tijdens dat ze het al in Nederland waren. Zohra op tv Al Achkar van was 17 jaar oud toen met zij naar de Nederland een kwam. Ze is tijdens geboren in Chefchaoun, de een stad in Marokko. Inmiddels tijdens komt voor haar op de problematiek van op tv de 'vergrijzing' nabij. uit Terug naar 'thuis', met het geboorteland, is op voor tijdens vrouwen als Zohra geen optie omdat tijdens de kinderen en een met kleinkinderen nu eenmaal hier wonen. Een op bejaardenhuis, uit laat staan een verpleeghuis, naar is echter voor uit velen een waar schrikbeeld. het van 'Dat is net een asiel door voor katten en honden', met vertelt één tijdens van door hen. 'Als ik het naar een bejaardenhuis het ga, krijg ik tijdens geen liefde', denkt een uit ander. Een met dilemma, want de kinderen kunnen naar vaak ook in niet meer voor het hun ouders naar zorgen.

Documentaireserie. met De ijzeren vogel, zo noemden tijdens de in vrouwen van de eerste het generatie Turkse en Marokkaanse op tv gastarbeiders het op vliegtuig een dat hen naar Nederland bracht. op tv Deze vrouwen krijgen een op op tv gezicht en een stem. Zij het vertellen door openhartig het unieke verhaal naar van hun leven. Over op tv de grote verschillen een tussen van 'hier en daar' en het wat hen in het met leven geluk en op ongeluk het heeft gebracht. Ontroerende verhalen een waarin ook de van liefde een belangrijke rol een speelt. Bijvoorbeeld in het de relatie tot hun door echtgenoten die in vaak andere mannen waren het in geworden in de jaren het dat ze tijdens al in Nederland het waren. Afl.: Werk. tijdens 'Toen ik voor het eerst een met uit salaris kreeg, voelde ik tijdens me mens.' Fatima naar Bouras-Taouil is geboren op in Casablanca, een miljoenenstad op tv in een Marokko. Zij is in 1978 door naar Nederland uit gekomen. Voor van vrouwen van de eerste generatie met gastarbeiders zoals Fatima, is van het moment tijdens dat op tv zij zelf een baan vinden en naar met geld verdienen een tijdens persoonlijke overwinning. Het geeft hen naast door de bevestiging van met eigenwaarde als uit vrouw ook een uit bepaalde vrijheid en door onafhankelijkheid. op tv Het verhaal van Fatima wordt bevestigd in door leeftijdgenotes van uit haar eigen land met en het Turkije. 'Je bent wat je tijdens verdient', zegt naar de één. 'Wanneer door je gaat werken, wordt op tv je leven een beter', naar vult een ander uit aan.

Documentaireserie. een De ijzeren vogel, door zo noemden uit de vrouwen van de het eerste generatie Turkse en Marokkaanse een gastarbeiders het tijdens vliegtuig dat hen uit naar Nederland met bracht. Deze de vrouwen krijgen een gezicht en door een door stem. Zij vertellen uit openhartig het unieke verhaal van tijdens hun leven. tijdens Over de grote verschillen tussen van 'hier en met daar' en wat met hen in het leven tijdens geluk en op tv ongeluk heeft de gebracht. Ontroerende verhalen van waarin ook de de liefde een tijdens belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in een de relatie op tv tot hun het echtgenoten die vaak andere de mannen waren geworden op in de jaren de dat ze met al in Nederland waren. Interviews: tijdens Naïma Azough het en Kivilcim Özmen. door Habiba bent Mohamed uit Bensalah is geboren in het Marokko en in in 1968 naar Nederland naar gekomen. 'Een Nederlandse vrouw door kan doen het en laten van wat ze wil' is het door eerste wat haar uit uit hier opviel. Dat de was in haar geboorteland heel anders. in Habiba heeft in door de jaren tijdens heen uit haar eigen vrijheid als vrouw het gevonden. Ze is politiek tijdens actief en maakt van zich zorgen op over het verrechtsen een van op tv Nederland. Niet alle vrouwen uit door Marokko het en Turkije kregen van hun man van de vrijheid die van het ze graag ook hadden naar willen hebben. de 'Wij waren altijd uit thuis, eten maken en de tijdens kinderen opvoeden' is op het antwoord van een in van die vrouwen. met een 'We hadden nergens recht uit op.'.

Documentaireserie. het De ijzeren naar vogel, zo noemden de door vrouwen van de door eerste generatie Turkse en een Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig uit met dat hen naar Nederland een bracht. Deze vrouwen naar krijgen een gezicht naar en een uit stem. Zij vertellen openhartig het door unieke verhaal het van hun in leven. Over de grote verschillen tussen op het 'hier en daar' de en wat hen in het leven een tijdens geluk en ongeluk heeft naar gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook in op de liefde een belangrijke door rol speelt. een Bijvoorbeeld in de op relatie tot hun echtgenoten die vaak de andere mannen waren tijdens geworden in op de jaren dat ze in al in Nederland door waren. met Perize Atik is 78 een jaar en komt op uit Turkije. Meer op dan door vijfendertig jaar woont ze tijdens inmiddels in ons land. Ze tijdens is moeder van met zeven in kinderen die het in uit haar woorden beter de hebben in dan zijzelf ooit met gehad heeft. De opvoeding in was zwaar, op uit steun van haar man een kon zij nauwelijks het rekenen. van Perize stond er een eigenlijk alleen voor. Dat wordt beaamd het naar door andere vrouwen uit Marokko en op tv van Turkije. Opvoeden in Nederland vonden ze een allemaal door zwaar. 'Ik op was bang voor erge dingen' was in hun de gezamenlijke angst. Of met anders gezegd met 'Een kind dat hier opgroeit door luistert in niet door zijn een vriendenkring.'.

Documentaireserie. De op tv ijzeren vogel, zo de noemden de tijdens vrouwen van naar de eerste generatie naar Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig door dat hen uit naar door Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een door gezicht de en een stem. Zij door vertellen openhartig van het unieke verhaal van hun een leven. Over de naar grote verschillen op tv tussen 'hier en daar' op tv en de wat hen de in het leven geluk en ongeluk door het heeft gebracht. Ontroerende de verhalen waarin ook de op tv liefde een belangrijke rol speelt. tijdens van Bijvoorbeeld in de relatie tot hun van echtgenoten die vaak tijdens andere mannen het waren geworden in een de jaren dat door ze de al in Nederland naar waren. Afl.: Migratie: Ik door dacht Nederland is vast de door hemel op door aarde. Nadiyeh Beyak is op tv geboren in Turkije het en woont al door veertig jaar in het met Nederland. Zij dacht dat in ons land de hemel op tijdens aarde zou zijn. van Een land ook door waar iedereen een uit auto onder met zijn kont had. door Die auto kwam er naar met ook maar Nederland wordt nooit een op in nieuw vaderland. De taal blijft een de enorme barrière waardoor het door van het opgaan in op de samenleving door geen sprake kan zijn. met Haar verhaal wordt door aangevuld door andere vrouwen uit door uit Turkije en Marokko. 'Ik heb uit eigenlijk nooit van het Nederland gehouden,' van zegt één een van hen. 'We zijn altijd vreemden op van gebleven.'.

Documentaireserie. het De ijzeren vogel, van zo noemden de vrouwen van met een de eerste generatie Turkse uit en Marokkaanse gastarbeiders het in vliegtuig dat hen naar de Nederland bracht. op tv Deze tijdens vrouwen krijgen een gezicht door en een stem. tijdens Zij vertellen openhartig door het unieke verhaal van het hun leven. in Over de grote verschillen op tussen 'hier en met daar' en wat naar hen uit in het leven geluk naar en ongeluk heeft gebracht. met Ontroerende verhalen waarin ook in de het liefde een naar belangrijke rol speelt. uit Bijvoorbeeld in de relatie tot hun in echtgenoten uit die vaak andere mannen waren een geworden in in de jaren in dat ze al in uit Nederland op waren. Afl.: Huwelijk. Dilber Aydin van is de nu 73 jaar. Zij komt het uit tijdens Turkije en woont al dertig uit jaar naar in Nederland. Zij vertelt ontroerend over op tv van haar inmiddels overleden man. 'We met deden wat onze in ouders zeiden,' zegt op ze van nu, 'zij bepaalden het met wie je trouwde.' Haar uit verhaal wordt aangevuld naar door andere Turkse tijdens vrouwen uit van haar generatie en naar ook door Marokkaanse tijdens vrouwen. Al deze vrouwen kwamen de van later naar Nederland dan hun mannen van en op tv de hereniging pakte niet altijd uit goed uit. met Vaak was van de man in het Nederland een vreemde geworden, met wat een leidde tot grote op tv conflicten in het tijdens huwelijk en de opvoeding van de op tv kinderen. De vrouwen met stonden er letterlijk met op en figuurlijk alleen naar voor.

september 2020
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!