Programma gemist?

Hielke en in Sietse zijn de beroemde uit en 'beruchte' tweeling op tv in van smid Klinkhamer uit het met Friese dorp Lenten. de De twee belhamels een hebben een van grote wens: een eigen boot.Meer van Familiefilm. Hielke van en Sietse zijn een de beroemde door en 'beruchte' tweeling van smid tijdens Klinkhamer uit het tijdens Friese door dorp Lenten. De twee van belhamels hebben een grote in wens: een eigen naar boot. Hun droom uit de komt uit wanneer een opduwboot het tijdens pal achter de de smederij begeeft. uit Als het dorp onverwacht het door het een zware orkaan uit wordt getroffen, redt de door tweeling het leven naar van de dokter die van met op zijn auto te naar water is geraakt. De heldendaad van wordt de beloond met de motor met uit het wrak. een Die kunnen ze mooi het in het hun nieuwe een boot monteren!Minder

Familiefilm. van Hielke en Sietse zijn tijdens de beroemde en 'beruchte' door op tv tweeling van smid Klinkhamer in uit het Friese dorp Lenten.Meer met Familiefilm. Hielke en met Sietse zijn uit de beroemde en in 'beruchte' tweeling uit van smid Klinkhamer uit het tijdens Friese dorp een Lenten. De twee belhamels uit hebben van een grote met wens: een eigen boot. Hun uit droom komt uit wanneer naar een opduwboot het met pal achter een de tijdens smederij begeeft. Als uit het dorp onverwacht door een met zware tijdens orkaan wordt getroffen, redt de tweeling het het leven op tv van de dokter die uit met met zijn auto op tv te water is geraakt. De door heldendaad wordt beloond het met op tv de motor uit het wrak. door Die kunnen uit ze mooi in van hun nieuwe boot een monteren!Minder

Documentaireserie het Habiba bent Mohamed Bensalah het is geboren in van Marokko en in met 1968 naar Nederland op gekomen. Habiba heeft door tijdens op de jaren heen haar eigen op tv vrijheid als door vrouw gevonden.

Documentaireserie naar Vrouwen van de naar eerste generatie in Turkse en Marokkaanse met gastarbeiders krijgen een gezicht en door een stem. De Turkse naar Dilber Aydin (73) het een woont al dertig jaar tijdens in Nederland. Zij vertelt naar over door haar overleden man.

Documentaireserie. De ijzeren op vogel, zo in noemden de vrouwen uit van van de eerste generatie Turkse met en Marokkaanse door gastarbeiders het vliegtuig dat hen met naar Nederland bracht. op tv Deze vrouwen van krijgen een gezicht en een tijdens stem. Zij vertellen op tv openhartig met het unieke verhaal van in hun leven. met Over de grote verschillen met tussen 'hier en op tv daar' en wat hen naar in het leven van geluk en ongeluk op tv een heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin naar ook met de liefde een door belangrijke rol speelt. in Bijvoorbeeld in de relatie tot de hun echtgenoten een die vaak andere mannen waren een geworden in de tijdens jaren dat ze op tv al met in Nederland waren. van Zohra Al Achkar was naar 17 door jaar oud toen zij naar Nederland op kwam. Ze is op geboren in een Chefchaoun, een stad op tv in Marokko. van Inmiddels komt op voor haar de problematiek van met de 'vergrijzing' nabij. door Terug het naar 'thuis', het geboorteland, is voor uit vrouwen als Zohra met geen optie op omdat naar de kinderen en kleinkinderen nu naar eenmaal in hier wonen. Een bejaardenhuis, laat staan met een verpleeghuis, is uit echter de voor velen een waar het schrikbeeld. een 'Dat is net een asiel voor een katten de en honden', vertelt één de van hen. 'Als van ik naar een een bejaardenhuis ga, krijg ik de het geen liefde', denkt een ander. door Een dilemma, want de een kinderen kunnen met vaak door ook niet meer in voor hun ouders een zorgen.

Documentaireserie. De met ijzeren vogel, zo op tv noemden de vrouwen op van de het eerste generatie de Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig het dat hen door naar Nederland bracht. de Deze vrouwen tijdens krijgen een gezicht en een op stem. Zij uit vertellen openhartig het op tv unieke in verhaal van hun het leven. Over de grote in verschillen tussen tijdens 'hier en daar' en door wat hen in op tv het leven geluk en naar ongeluk heeft gebracht. het Ontroerende naar verhalen waarin ook de uit liefde een belangrijke rol uit speelt. Bijvoorbeeld in het de relatie tot met hun echtgenoten naar die vaak andere een mannen waren geworden in de naar jaren op tv dat ze al in van Nederland waren. Afl.: Werk. een 'Toen ik het voor het op eerst een van salaris kreeg, voelde met ik me mens.' Fatima met Bouras-Taouil is geboren in het Casablanca, een miljoenenstad in op tv naar Marokko. Zij is in uit 1978 naar in Nederland gekomen. Voor tijdens vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders met zoals met Fatima, is het op moment dat tijdens zij zelf een op baan vinden en geld tijdens verdienen een persoonlijke overwinning. van Het geeft de hen naast de de bevestiging van het eigenwaarde als vrouw op tv ook een bepaalde het vrijheid en onafhankelijkheid. Het verhaal van met op Fatima wordt bevestigd op tv door leeftijdgenotes uit haar eigen land in en Turkije. tijdens 'Je bent wat je het uit verdient', zegt de de één. 'Wanneer je in gaat werken, wordt je leven op tv beter', vult een naar ander op tv aan.

Documentaireserie. De naar ijzeren vogel, zo noemden het de vrouwen van op tv de tijdens eerste generatie Turkse en het Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig van dat een hen naar tijdens Nederland bracht. Deze in vrouwen krijgen een gezicht en tijdens een stem. Zij vertellen tijdens uit openhartig het unieke verhaal van van hun leven. Over de van grote van verschillen tussen 'hier en een daar' en wat de hen van in het leven geluk tijdens en ongeluk heeft uit gebracht. Ontroerende verhalen waarin naar ook de het liefde een belangrijke rol speelt. een een Bijvoorbeeld in de relatie tot hun het echtgenoten die een vaak andere mannen waren op geworden tijdens in de jaren dat naar ze al in Nederland op tv van waren. Interviews: Naïma Azough en Kivilcim uit uit Özmen. Habiba bent Mohamed Bensalah is een geboren in naar Marokko en in op tv 1968 naar van Nederland gekomen. 'Een van Nederlandse vrouw kan doen en naar laten wat door ze wil' is het naar naar eerste wat haar hier opviel. door Dat van was in haar geboorteland uit heel anders. Habiba heeft door uit de de jaren heen haar eigen vrijheid van als vrouw gevonden. tijdens Ze uit is politiek de actief en maakt zich zorgen over op een het verrechtsen van het Nederland. Niet alle in vrouwen uit Marokko en Turkije door kregen van hun een man de vrijheid het die ze graag tijdens ook hadden een willen hebben. 'Wij tijdens waren altijd thuis, eten maken het en de naar kinderen opvoeden' is door het antwoord door van een uit van die vrouwen. 'We hadden nergens door tijdens recht op.'.

Documentaireserie. met De ijzeren door vogel, zo noemden de vrouwen van in de eerste generatie van door Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het naar vliegtuig tijdens dat hen naar Nederland bracht. Deze tijdens vrouwen krijgen een op de gezicht en een tijdens stem. Zij vertellen openhartig van het unieke verhaal van uit hun leven. Over de naar grote verschillen tussen met 'hier en tijdens daar' en wat uit hen in het leven met geluk en tijdens ongeluk heeft gebracht. de Ontroerende verhalen tijdens waarin ook de liefde een van belangrijke rol naar speelt. Bijvoorbeeld in het de relatie op tv tot hun echtgenoten die in vaak andere mannen waren door geworden in de de jaren de dat ze met al in Nederland waren. Perize Atik naar in is 78 jaar en komt uit met Turkije. van Meer dan vijfendertig het jaar woont van ze inmiddels in op tv ons land. Ze tijdens is moeder van het zeven kinderen die het met in haar woorden tijdens beter hebben naar dan zijzelf ooit naar gehad heeft. De opvoeding was het zwaar, op steun van het tijdens haar man kon zij nauwelijks in rekenen. Perize stond er naar eigenlijk alleen voor. op tv Dat op wordt beaamd door andere het vrouwen uit in Marokko en Turkije. op Opvoeden in Nederland vonden ze een allemaal naar zwaar. 'Ik met was bang voor uit erge dingen' was hun gezamenlijke naar angst. Of in anders gezegd 'Een het kind dat hier opgroeit luistert in niet uit door zijn door vriendenkring.'.

Documentaireserie. De de ijzeren vogel, naar zo noemden de vrouwen door van de in eerste generatie door Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het op tv vliegtuig de dat hen naar Nederland bracht. een Deze vrouwen met krijgen een gezicht door en een stem. op tv Zij vertellen openhartig het unieke in op verhaal van hun leven. Over de op grote verschillen de tussen van 'hier en daar' en door wat hen uit in het leven geluk en ongeluk op tv heeft gebracht. een Ontroerende verhalen waarin naar ook op de liefde een belangrijke het rol speelt. Bijvoorbeeld in naar de relatie tot hun op tv tijdens echtgenoten die vaak in andere mannen waren een geworden in de in jaren dat ze al in Nederland met waren. op Afl.: Migratie: door Ik dacht Nederland op is vast de uit hemel op aarde. Nadiyeh Beyak is op geboren in Turkije met en woont door al veertig door jaar in naar Nederland. Zij dacht met dat ons land de hemel op op aarde door zou zijn. Een land ook in waar met iedereen een auto onder zijn uit kont het had. Die auto op kwam er op tv ook maar Nederland wordt nooit van een het nieuw vaderland. De taal blijft een een met enorme barrière waardoor van het opgaan naar in de samenleving het geen sprake kan op zijn. Haar in verhaal wordt aangevuld van door andere vrouwen uit op tv Turkije en de Marokko. 'Ik heb door eigenlijk naar nooit van Nederland gehouden,' zegt één een van tijdens hen. 'We tijdens zijn altijd vreemden door gebleven.'.

Documentaireserie. De in ijzeren op vogel, zo noemden het de vrouwen van de eerste van generatie Turkse door en Marokkaanse gastarbeiders het het vliegtuig dat op hen naar met Nederland bracht. Deze tijdens vrouwen krijgen een gezicht en naar een stem. Zij vertellen door openhartig het het unieke verhaal van met hun leven. Over de in grote een verschillen tussen 'hier en daar' uit en wat hen een in met het leven geluk en de ongeluk heeft gebracht. Ontroerende in verhalen naar waarin ook de liefde een de belangrijke rol speelt. een Bijvoorbeeld met in de een relatie tot hun echtgenoten met die vaak andere op tv mannen waren op tv geworden in de jaren dat de ze al in in Nederland waren. Afl.: Huwelijk. het Dilber Aydin is met op tv nu 73 jaar. van Zij komt uit Turkije en het woont al dertig jaar een in Nederland. Zij naar vertelt met ontroerend over haar het inmiddels overleden man. 'We deden uit wat onze ouders tijdens zeiden,' zegt de ze van nu, 'zij bepaalden met uit wie je trouwde.' Haar verhaal het wordt aangevuld op tv door andere met Turkse vrouwen van tijdens haar generatie en ook door met Marokkaanse vrouwen. Al naar deze naar vrouwen kwamen later naar Nederland op tv met dan hun mannen in en de hereniging op tv pakte niet altijd goed uit. Vaak op was de man van in Nederland naar een vreemde geworden, naar wat naar leidde tot grote in conflicten in het het huwelijk en de opvoeding van de op kinderen. De door vrouwen stonden er letterlijk van van en figuurlijk alleen in voor.

januari 2019
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord