Programma gemist?

Hielke en het Sietse zijn de beroemde tijdens op tv en 'beruchte' tweeling van van smid Klinkhamer uit een het Friese dorp Lenten. met De twee in belhamels hebben naar een grote wens: uit een eigen boot.Meer van Familiefilm. Hielke en Sietse zijn tijdens de beroemde de en 'beruchte' met tweeling van smid Klinkhamer uit het de Friese dorp Lenten. met De twee belhamels het hebben een op tv grote wens: tijdens een eigen boot. tijdens Hun droom een komt uit wanneer een opduwboot het het pal achter de in smederij naar begeeft. Als het tijdens dorp onverwacht door een van zware op tv orkaan wordt getroffen, redt de van tweeling het leven van tijdens de tijdens dokter die op met zijn auto naar te water is geraakt. De heldendaad tijdens met wordt beloond met door de motor uit in het wrak. Die kunnen ze mooi uit in hun nieuwe met op boot monteren!Minder

Familiefilm. Hielke en het Sietse zijn de in beroemde en naar 'beruchte' tweeling van door smid Klinkhamer met uit het Friese dorp een Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en op Sietse zijn in de de beroemde en 'beruchte' tweeling door van smid Klinkhamer uit het het Friese een dorp Lenten. met De twee belhamels hebben uit een grote wens: een uit eigen boot. naar Hun droom komt uit wanneer door in een opduwboot het pal achter de in smederij begeeft. op tv Als het het dorp onverwacht door een de zware orkaan op wordt getroffen, redt de tweeling uit het met leven van de dokter tijdens die met zijn op tv auto te tijdens water is geraakt. De uit heldendaad uit wordt beloond met de motor uit tijdens op het wrak. Die met kunnen ze mooi in naar hun nieuwe boot een monteren!Minder

Documentaireserie door Habiba bent Mohamed Bensalah is naar geboren in de Marokko en in een 1968 naar Nederland gekomen. in Habiba heeft in door naar de jaren heen haar eigen vrijheid uit als op tv vrouw gevonden.

Documentaireserie Vrouwen uit van de eerste generatie een Turkse met en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een uit gezicht en een de stem. op tv De Turkse op tv Dilber Aydin (73) woont al het dertig jaar in het Nederland. Zij vertelt in over haar overleden door man.

Documentaireserie. de De ijzeren vogel, zo op tv noemden de vrouwen van het de met eerste generatie Turkse en het Marokkaanse gastarbeiders het tijdens vliegtuig in dat hen naar Nederland bracht. Deze op tv vrouwen tijdens krijgen een gezicht en een door stem. in Zij vertellen het openhartig het unieke naar verhaal van hun naar leven. Over de een grote verschillen tussen 'hier en daar' naar en wat hen in in het leven van geluk en tijdens ongeluk op tv heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook op de uit liefde een uit belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de in relatie tot hun in echtgenoten op tv die vaak andere mannen de waren geworden op tv in de jaren dat de ze al in Nederland op tv waren. naar Zohra Al Achkar was 17 de jaar naar oud toen zij door naar Nederland kwam. Ze is met geboren in Chefchaoun, het een op stad in Marokko. de Inmiddels komt voor haar de naar naar problematiek van de 'vergrijzing' nabij. Terug naar naar met 'thuis', het geboorteland, in is voor vrouwen als Zohra door geen optie omdat in de kinderen en tijdens op tv kleinkinderen nu eenmaal een hier wonen. Een in bejaardenhuis, laat staan tijdens een verpleeghuis, is echter door voor velen een waar het schrikbeeld. 'Dat is net met het een asiel voor katten uit en honden', door vertelt één van in hen. 'Als ik een naar een bejaardenhuis ga, krijg ik met geen liefde', denkt naar een ander. Een door dilemma, want met de het kinderen kunnen vaak ook niet meer uit met voor hun ouders in zorgen.

Documentaireserie. het De ijzeren vogel, zo noemden een de uit vrouwen van de eerste de generatie op tv Turkse en Marokkaanse gastarbeiders met het vliegtuig dat hen door naar het Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een in een gezicht en een stem. Zij vertellen door op openhartig het unieke verhaal van hun op tv leven. Over de de grote verschillen tussen tijdens in 'hier en daar' en wat naar hen in door het leven geluk en ongeluk van heeft gebracht. Ontroerende met verhalen met waarin ook de naar liefde een belangrijke rol speelt. uit Bijvoorbeeld in de tijdens relatie van tot hun echtgenoten die vaak op andere mannen waren door geworden in op de naar jaren dat ze het al in Nederland op tv waren. Afl.: Werk. het 'Toen ik voor het eerst een op salaris kreeg, de voelde ik op tv me mens.' Fatima Bouras-Taouil met is in geboren in Casablanca, een miljoenenstad door in Marokko. Zij is met in 1978 op tv naar de Nederland gekomen. Voor naar vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders uit zoals Fatima, tijdens is het op moment dat van zij zelf een baan vinden en het geld de verdienen een persoonlijke overwinning. de Het geeft hen op naast op de bevestiging van door eigenwaarde als vrouw ook de een bepaalde de vrijheid en onafhankelijkheid. Het verhaal van uit Fatima wordt tijdens bevestigd op door leeftijdgenotes uit van haar eigen land en Turkije. 'Je naar van bent wat je verdient', zegt de op tv één. 'Wanneer je met gaat werken, een wordt naar je leven beter', de vult een ander de aan.

Documentaireserie. De ijzeren een vogel, zo een noemden uit de vrouwen van de door eerste generatie Turkse met en Marokkaanse gastarbeiders het naar vliegtuig dat op hen naar Nederland bracht. Deze een door vrouwen krijgen een gezicht en een het stem. met Zij vertellen openhartig het de unieke verhaal van hun met op tv leven. Over de grote verschillen met tussen 'hier een en daar' in en wat hen in het uit leven geluk en met ongeluk heeft gebracht. Ontroerende het verhalen tijdens waarin ook de liefde een op tv belangrijke rol het speelt. Bijvoorbeeld in in de relatie tot hun van echtgenoten die uit vaak andere mannen op tv waren geworden in een de jaren uit dat ze al in tijdens Nederland waren. met Interviews: Naïma Azough en Kivilcim uit met Özmen. Habiba bent Mohamed Bensalah is naar geboren van in Marokko en de in 1968 naar Nederland van gekomen. 'Een Nederlandse vrouw in kan doen en van een laten wat ze wil' een is het eerste wat van haar hier de opviel. Dat tijdens was in haar geboorteland heel met anders. het Habiba heeft door de jaren heen het haar eigen vrijheid door als vrouw op gevonden. Ze het is politiek actief een en maakt door zich zorgen over het verrechtsen van met Nederland. de Niet alle vrouwen uit het Marokko met en Turkije kregen van naar hun man de uit vrijheid die ze met graag ook een hadden willen hebben. op 'Wij waren altijd thuis, eten maken door en uit de kinderen opvoeden' naar is het antwoord een van een van een die vrouwen. in 'We hadden nergens recht de op.'.

Documentaireserie. de De ijzeren vogel, zo noemden met de uit vrouwen van de het eerste generatie Turkse en Marokkaanse op gastarbeiders de het vliegtuig dat hen van naar Nederland tijdens bracht. Deze vrouwen krijgen op een gezicht en naar een stem. Zij een vertellen openhartig het unieke door verhaal van hun een leven. uit Over de grote verschillen naar tussen 'hier en een daar' en wat hen uit de in het leven met geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende een tijdens verhalen waarin ook de liefde van een de belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de een relatie tot hun op echtgenoten van die vaak andere mannen waren het geworden in de tijdens jaren dat op ze al in Nederland van tijdens waren. Perize Atik is 78 met jaar uit en komt uit Turkije. Meer op tv dan vijfendertig jaar in woont ze inmiddels in uit ons land. het Ze naar is moeder van zeven kinderen met die in het in haar woorden beter hebben naar met dan zijzelf ooit gehad naar heeft. De opvoeding was het zwaar, op steun van met haar man van kon op zij nauwelijks rekenen. Perize op stond er eigenlijk alleen voor. naar Dat wordt de beaamd door naar andere vrouwen uit in Marokko en van Turkije. Opvoeden in Nederland van vonden ze op allemaal zwaar. 'Ik was het bang voor erge met dingen' was naar hun gezamenlijke angst. op Of anders gezegd uit 'Een kind dat hier een opgroeit luistert een niet door zijn een vriendenkring.'.

Documentaireserie. door De ijzeren tijdens vogel, zo noemden de vrouwen op tv van de eerste generatie op de Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig tijdens dat op hen naar Nederland bracht. Deze van vrouwen op krijgen een uit gezicht en een stem. Zij van vertellen openhartig door het unieke een verhaal van hun leven. Over de met grote verschillen tussen tijdens 'hier de en daar' met en wat hen met in het leven geluk en in ongeluk heeft gebracht. Ontroerende met verhalen waarin ook naar de liefde uit een belangrijke rol naar speelt. het Bijvoorbeeld in de relatie tijdens tot hun echtgenoten die van vaak andere op mannen waren geworden in een de jaren dat het ze al in Nederland de waren. in Afl.: Migratie: Ik een dacht Nederland is vast de een hemel op door aarde. de Nadiyeh Beyak is geboren van in Turkije en woont tijdens al op veertig jaar in op tv Nederland. Zij dacht in dat ons land de de hemel op aarde zou zijn. de Een land ook uit waar iedereen een een door auto onder zijn kont op tv had. Die auto kwam in er van ook maar Nederland wordt nooit naar een tijdens nieuw vaderland. De taal blijft een een enorme op tv barrière waardoor van het het opgaan in naar de samenleving geen sprake op kan zijn. Haar verhaal in wordt van aangevuld door andere vrouwen uit met in Turkije en Marokko. op 'Ik heb eigenlijk nooit van een Nederland gehouden,' een zegt één van hen. door 'We zijn de altijd vreemden met gebleven.'.

Documentaireserie. De ijzeren een een vogel, zo noemden de vrouwen van een op tv de eerste generatie Turkse en Marokkaanse het op tv gastarbeiders het vliegtuig van dat hen naar Nederland tijdens bracht. Deze vrouwen tijdens krijgen een gezicht tijdens en een uit stem. Zij vertellen in openhartig het unieke verhaal van op tv hun leven. Over de met grote verschillen tussen uit 'hier en daar' op tv en wat hen tijdens in het leven naar geluk en tijdens ongeluk heeft gebracht. Ontroerende door verhalen tijdens waarin ook de liefde met een belangrijke op tv rol speelt. Bijvoorbeeld in uit de relatie tot hun in echtgenoten naar die vaak van andere mannen waren het geworden in de jaren dat tijdens ze al in van Nederland waren. Afl.: op tv Huwelijk. op tv Dilber Aydin is nu 73 jaar. op tv Zij komt naar uit Turkije en woont naar al dertig door jaar in tijdens Nederland. Zij van vertelt ontroerend over haar naar inmiddels overleden man. 'We deden met tijdens wat onze ouders tijdens zeiden,' zegt ze een nu, 'zij bepaalden met wie je naar trouwde.' Haar in verhaal wordt aangevuld van door de andere Turkse vrouwen van naar haar generatie en ook uit door Marokkaanse door vrouwen. Al deze vrouwen kwamen van later naar naar Nederland dan op tv hun mannen en uit de hereniging op pakte niet altijd goed uit. naar Vaak was van de man in van Nederland een vreemde geworden, de wat leidde tot grote het conflicten op in het huwelijk en het de opvoeding van van de een kinderen. De vrouwen stonden de er letterlijk en op figuurlijk alleen met voor.

november 2019
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!