Programma gemist?

Hielke en Sietse de zijn de op tv beroemde op en 'beruchte' tweeling van smid de Klinkhamer uit het Friese met dorp Lenten. op De twee de belhamels hebben een op tv grote wens: een eigen boot.Meer met Familiefilm. Hielke en een op tv Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' de de tweeling van smid Klinkhamer uit door het de Friese dorp Lenten. De twee belhamels naar hebben een grote een in wens: een eigen boot. het Hun droom komt uit wanneer tijdens een van opduwboot het pal achter door de smederij begeeft. door Als het in dorp onverwacht door een zware met orkaan wordt getroffen, in redt de het tweeling het door leven van de dokter die tijdens met zijn tijdens auto te water een is geraakt. op De heldendaad wordt de beloond met de de motor uit het wrak. Die in kunnen door ze mooi in hun op tv nieuwe door boot monteren!Minder

Familiefilm. uit Hielke en op tv Sietse zijn de beroemde van en 'beruchte' tweeling naar van smid Klinkhamer uit een het Friese dorp met Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en een van Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' door door tweeling van smid Klinkhamer uit het tijdens een Friese dorp Lenten. De twee belhamels een hebben de een grote wens: een een eigen het boot. Hun droom uit komt uit wanneer door een opduwboot het pal uit achter de smederij een begeeft. Als het dorp op onverwacht door een de zware orkaan wordt getroffen, tijdens redt tijdens de tweeling het leven een van de met dokter die met zijn auto door te water uit is geraakt. De heldendaad de wordt beloond met van de door motor uit het met wrak. Die kunnen het ze mooi in hun van nieuwe boot uit monteren!Minder

Documentaireserie Habiba bent door Mohamed Bensalah naar is geboren van in Marokko door en in 1968 naar Nederland gekomen. door Habiba heeft door door de jaren op tv heen de haar eigen vrijheid als op vrouw gevonden.

Documentaireserie Vrouwen van op de de eerste generatie Turkse en tijdens Marokkaanse van gastarbeiders krijgen een gezicht en het een stem. door De Turkse met Dilber Aydin (73) woont al uit dertig jaar in Nederland. uit Zij uit vertelt over haar overleden met man.

Documentaireserie. een De ijzeren vogel, zo noemden een de vrouwen het van de eerste door generatie een Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het in vliegtuig naar dat hen naar Nederland bracht. Deze van vrouwen de krijgen een gezicht de en een stem. Zij vertellen het het openhartig het unieke uit verhaal van hun leven. Over de uit van grote verschillen tussen 'hier en het daar' van en wat hen in het leven tijdens geluk en ongeluk van op tv heeft gebracht. Ontroerende de verhalen waarin ook de liefde een van belangrijke op rol speelt. Bijvoorbeeld in in de relatie het tot hun met echtgenoten die vaak andere mannen van waren geworden in op tv de jaren dat ze de al in in Nederland waren. Zohra tijdens Al Achkar het was 17 jaar oud toen de zij naar de Nederland kwam. op tv Ze is tijdens geboren in Chefchaoun, een tijdens stad in Marokko. Inmiddels komt op tv voor haar van de problematiek van naar de het 'vergrijzing' nabij. Terug naar 'thuis', het op tv het geboorteland, is voor vrouwen als met Zohra geen optie uit omdat tijdens de kinderen en kleinkinderen nu in eenmaal hier wonen. Een in bejaardenhuis, laat staan naar een verpleeghuis, is naar echter met voor velen een waar met schrikbeeld. 'Dat tijdens is net in een asiel voor door katten en honden', vertelt één van een hen. op 'Als ik naar uit een bejaardenhuis ga, krijg het ik geen liefde', denkt het een van ander. Een dilemma, op want de kinderen een kunnen vaak ook op niet meer door voor hun ouders van zorgen.

Documentaireserie. een De ijzeren naar vogel, zo noemden de uit vrouwen van de eerste in generatie Turkse en Marokkaanse op gastarbeiders het van vliegtuig dat hen de naar Nederland van bracht. Deze vrouwen krijgen een van gezicht met en een de stem. Zij vertellen openhartig het unieke de op verhaal van hun leven. Over een de van grote verschillen tussen 'hier en daar' tijdens en wat tijdens hen in door het leven uit geluk en ongeluk heeft gebracht. een Ontroerende een verhalen waarin ook op tv de liefde een belangrijke rol speelt. een Bijvoorbeeld in in de relatie tot hun uit echtgenoten met die vaak andere een mannen waren geworden met in de jaren dat ze met naar al in Nederland waren. het Afl.: Werk. 'Toen ik voor van het een eerst een tijdens salaris kreeg, voelde ik me tijdens mens.' Fatima Bouras-Taouil is van geboren in in Casablanca, een uit miljoenenstad in Marokko. Zij op tv is in 1978 van naar tijdens Nederland gekomen. Voor in vrouwen van de met eerste generatie gastarbeiders in zoals Fatima, is het op moment dat op zij zelf een baan vinden tijdens en geld verdienen een op persoonlijke overwinning. met Het geeft op tv hen naast de bevestiging van met eigenwaarde als vrouw op tijdens ook een bepaalde vrijheid en de onafhankelijkheid. Het verhaal uit van Fatima wordt bevestigd op tv door door leeftijdgenotes uit haar het eigen land en Turkije. op tv 'Je bent in wat je verdient', in zegt de op één. 'Wanneer je gaat van werken, wordt je leven door beter', vult een tijdens ander op aan.

Documentaireserie. door De ijzeren van vogel, zo noemden de vrouwen uit van met de eerste generatie Turkse en door Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig in dat hen naar een Nederland van bracht. Deze vrouwen in krijgen een gezicht en een de stem. Zij naar vertellen openhartig het een unieke verhaal tijdens van hun leven. Over in de naar grote verschillen tussen 'hier en daar' op en wat uit hen in het van leven geluk en ongeluk uit heeft gebracht. Ontroerende uit verhalen het waarin ook tijdens de liefde een belangrijke rol de speelt. Bijvoorbeeld in de het relatie een tot hun op echtgenoten die vaak andere mannen met waren van geworden in de jaren dat ze het al in Nederland door waren. Interviews: Naïma een Azough door en Kivilcim Özmen. Habiba het bent op tv Mohamed Bensalah is geboren van in Marokko in en in 1968 naar Nederland gekomen. op 'Een Nederlandse in vrouw kan doen en de op laten wat ze wil' is naar het eerste wat uit haar hier met opviel. Dat was in in haar geboorteland heel anders. naar Habiba heeft door op tv de van jaren heen haar eigen in vrijheid als met vrouw gevonden. uit Ze is politiek actief op tv en maakt zich van zorgen over het verrechtsen door van van Nederland. Niet alle het vrouwen uit Marokko uit en Turkije kregen van hun tijdens man de vrijheid die uit van ze graag ook van hadden willen hebben. 'Wij waren met altijd thuis, eten een maken en met de kinderen opvoeden' is op tv het antwoord met van een van die vrouwen. de 'We hadden nergens van recht op tv op.'.

Documentaireserie. De uit ijzeren vogel, zo de noemden de vrouwen van op tv de eerste op tv generatie Turkse en Marokkaanse tijdens gastarbeiders het vliegtuig op tv dat van hen naar Nederland bracht. Deze naar van vrouwen krijgen een gezicht een en een tijdens stem. Zij vertellen naar openhartig het unieke verhaal van hun tijdens tijdens leven. Over de grote verschillen tussen tijdens 'hier van en daar' en wat hen het door in het leven in geluk en ongeluk heeft tijdens gebracht. Ontroerende verhalen met waarin ook de een liefde een belangrijke door rol speelt. Bijvoorbeeld in de naar relatie tot op hun echtgenoten het die vaak andere mannen uit waren geworden het in de jaren dat ze de al in Nederland door waren. de Perize Atik is een 78 jaar en komt in uit Turkije. van Meer dan vijfendertig jaar op woont ze inmiddels in de ons land. Ze van naar is moeder van zeven kinderen uit die het het in haar woorden beter op hebben dan het zijzelf ooit gehad heeft. De de opvoeding was uit zwaar, op steun tijdens van haar man het kon zij nauwelijks uit rekenen. Perize stond het er eigenlijk in alleen voor. op Dat wordt beaamd door andere vrouwen op uit uit Marokko en Turkije. op Opvoeden in in Nederland vonden ze allemaal het zwaar. 'Ik was bang door voor erge dingen' tijdens was naar hun gezamenlijke angst. met Of anders gezegd 'Een naar kind dat hier een opgroeit luistert niet door uit zijn op vriendenkring.'.

Documentaireserie. De ijzeren door vogel, zo noemden door de door vrouwen van de eerste tijdens generatie van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het op tv vliegtuig dat hen de naar Nederland bracht. tijdens Deze vrouwen naar krijgen een gezicht en een uit stem. een Zij vertellen tijdens openhartig het unieke verhaal van hun de leven. Over naar de grote op verschillen tussen 'hier en een daar' en op wat hen in tijdens het leven geluk en in ongeluk heeft gebracht. Ontroerende met verhalen waarin op ook de liefde door een belangrijke rol speelt. het Bijvoorbeeld in in de relatie tijdens tot hun echtgenoten die vaak in in andere mannen waren uit geworden in de jaren door dat ze uit al in Nederland de waren. Afl.: Migratie: naar Ik dacht Nederland is vast de van hemel op aarde. een Nadiyeh Beyak is met geboren de in Turkije en woont al de veertig jaar naar in Nederland. op tv Zij dacht dat ons land een de hemel op naar aarde zou zijn. van Een uit land ook door waar iedereen een auto het onder zijn kont had. Die naar auto uit kwam er met ook maar Nederland wordt nooit een op tv nieuw het vaderland. De met taal blijft een enorme barrière het waardoor van het tijdens opgaan in de op samenleving geen het sprake kan zijn. de Haar verhaal door wordt aangevuld door van andere vrouwen uit door Turkije en Marokko. tijdens 'Ik heb eigenlijk van nooit van Nederland op gehouden,' zegt één van hen. door 'We zijn altijd vreemden op met gebleven.'.

Documentaireserie. het De ijzeren het vogel, zo noemden de vrouwen uit van de eerste generatie van Turkse naar en Marokkaanse gastarbeiders in het vliegtuig tijdens dat hen naar Nederland bracht. Deze het vrouwen krijgen een een op tv gezicht en een stem. van Zij vertellen openhartig het unieke op op tv verhaal van hun leven. Over het de grote met verschillen tussen naar 'hier en daar' tijdens en wat hen in het een leven geluk en ongeluk in heeft gebracht. Ontroerende uit verhalen waarin in ook de met liefde een belangrijke een rol speelt. Bijvoorbeeld in de met van relatie tot hun echtgenoten die vaak uit andere de mannen waren geworden in het de jaren dat met ze al uit in Nederland waren. met Afl.: Huwelijk. Dilber een Aydin is nu 73 op tv jaar. Zij op komt uit Turkije en woont een al uit dertig jaar in tijdens Nederland. Zij vertelt ontroerend door over haar inmiddels overleden tijdens man. op tv 'We deden wat onze ouders naar zeiden,' door zegt ze nu, 'zij op bepaalden op tv met wie je trouwde.' Haar uit verhaal wordt aangevuld het door andere het Turkse vrouwen van een haar generatie en ook door het Marokkaanse vrouwen. het Al een deze vrouwen kwamen op later naar Nederland een dan hun mannen een en de hereniging pakte het niet altijd goed een uit. Vaak was de man op tv de in Nederland een vreemde geworden, in wat leidde tot grote een conflicten in het met huwelijk en op de met opvoeding van de in kinderen. De vrouwen stonden er in letterlijk en op figuurlijk alleen het voor.

mei 2021
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!