Programma gemist?

Hielke en Sietse van zijn de in beroemde de en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit uit uit het Friese dorp in Lenten. De twee belhamels in hebben een grote wens: naar een een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en in Sietse een zijn de beroemde uit en 'beruchte' tweeling uit van smid uit Klinkhamer uit het Friese dorp op tv Lenten. met De twee belhamels hebben een door grote wens: een het eigen boot. Hun een droom komt uit de wanneer uit een opduwboot het pal achter op tv de smederij begeeft. het Als het op dorp onverwacht door een met zware het orkaan wordt getroffen, redt de tweeling het uit het leven van de dokter die door met van zijn auto naar te water is geraakt. De heldendaad de wordt beloond met naar de motor van uit door het wrak. Die kunnen de ze mooi in hun nieuwe uit boot van monteren!Minder

Familiefilm. met Hielke en Sietse zijn de het beroemde en door 'beruchte' tweeling van met smid de Klinkhamer uit het Friese in dorp Lenten.Meer een Familiefilm. Hielke en Sietse op zijn de beroemde en 'beruchte' door tweeling tijdens van smid Klinkhamer uit op het Friese dorp uit Lenten. De twee naar belhamels de hebben een grote tijdens wens: een eigen door boot. Hun droom in komt uit wanneer een naar opduwboot het pal achter de op tv smederij begeeft. met Als het dorp onverwacht de door een zware het de orkaan wordt getroffen, redt de tweeling uit het leven met van de dokter die een met op zijn auto te water door is geraakt. op De heldendaad wordt beloond met het de de motor uit het wrak. Die naar kunnen ze mooi op in hun het nieuwe boot uit monteren!Minder

Documentaireserie Habiba bent een Mohamed met Bensalah is geboren in Marokko op en uit in 1968 naar tijdens Nederland gekomen. Habiba heeft door uit naar de jaren heen haar eigen op vrijheid als vrouw tijdens gevonden.

Documentaireserie naar Vrouwen van het de eerste generatie met Turkse en Marokkaanse gastarbeiders op tv krijgen een gezicht en een de stem. uit De Turkse de Dilber Aydin (73) woont al de dertig op tv jaar in Nederland. Zij vertelt tijdens over haar overleden naar man.

Documentaireserie. De op tv ijzeren vogel, zo noemden het de door vrouwen van de een eerste generatie Turkse en door Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig met dat hen met naar Nederland bracht. Deze op vrouwen krijgen door een gezicht en een door stem. in Zij vertellen openhartig naar het unieke verhaal van in hun leven. Over de uit uit grote verschillen tussen 'hier en daar' van en wat het hen in tijdens het leven geluk en in ongeluk heeft gebracht. Ontroerende van verhalen waarin door ook de liefde een het met belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld op tv in de relatie tot de hun echtgenoten door die vaak andere mannen naar waren geworden in de de jaren door dat ze al in op Nederland waren. Zohra Al uit Achkar was in 17 naar jaar oud toen zij naar uit Nederland de kwam. Ze is geboren in door Chefchaoun, een stad in in naar Marokko. Inmiddels komt op voor haar de problematiek van door de 'vergrijzing' nabij. de Terug naar 'thuis', van het de geboorteland, is voor met vrouwen als Zohra geen het optie omdat de kinderen tijdens en kleinkinderen nu met eenmaal hier wonen. door Een bejaardenhuis, laat op staan een verpleeghuis, een is echter voor velen met op een waar schrikbeeld. 'Dat naar is net van een asiel voor katten en honden', op vertelt één van van op hen. 'Als ik naar een de bejaardenhuis ga, de krijg ik op geen liefde', denkt in een ander. Een dilemma, want de van met kinderen kunnen vaak met ook niet meer voor hun ouders de op tv zorgen.

Documentaireserie. op De ijzeren vogel, zo noemden de de vrouwen uit van naar de eerste generatie Turkse en Marokkaanse een door gastarbeiders het vliegtuig met dat hen naar Nederland bracht. van Deze vrouwen krijgen door een gezicht en op tv een stem. Zij een vertellen openhartig naar het unieke verhaal door van hun van leven. Over de grote uit verschillen tussen van 'hier en daar' en wat op hen in op tv het leven geluk uit en ongeluk heeft het gebracht. Ontroerende verhalen waarin op tv ook de liefde een van belangrijke naar rol speelt. Bijvoorbeeld in de door relatie tijdens tot hun echtgenoten op die vaak van andere mannen waren naar geworden in de jaren dat naar ze in al in Nederland waren. Afl.: naar Werk. 'Toen ik voor op het eerst een door salaris kreeg, voelde op ik in me mens.' Fatima Bouras-Taouil van is met geboren in Casablanca, een door miljoenenstad in Marokko. Zij van is tijdens in 1978 naar Nederland naar gekomen. Voor vrouwen naar van de eerste op tv generatie gastarbeiders zoals van Fatima, is het moment naar dat zij uit zelf een tijdens baan vinden en geld tijdens verdienen een persoonlijke overwinning. Het het van geeft hen naast de bevestiging van met eigenwaarde als door vrouw van ook een bepaalde vrijheid en in onafhankelijkheid. Het verhaal uit van van Fatima wordt bevestigd door leeftijdgenotes tijdens uit haar eigen in land en Turkije. uit 'Je bent wat uit je verdient', zegt uit de één. 'Wanneer het je van gaat werken, wordt je leven beter', op tv vult een een ander tijdens aan.

Documentaireserie. op De ijzeren het vogel, zo noemden een de vrouwen van de eerste generatie tijdens tijdens Turkse en Marokkaanse gastarbeiders in het vliegtuig dat op tv hen naar Nederland bracht. Deze de een vrouwen krijgen een gezicht en op een stem. Zij van vertellen van openhartig het unieke verhaal van hun op leven. Over uit de de grote verschillen tussen 'hier en daar' door naar en wat hen in het van leven geluk en in ongeluk heeft gebracht. van Ontroerende op tv verhalen waarin ook de liefde een naar tijdens belangrijke rol speelt. een Bijvoorbeeld in de relatie tot hun op tv echtgenoten het die vaak andere mannen waren een van geworden in de tijdens jaren dat ze naar al in Nederland waren. Interviews: tijdens Naïma Azough het en Kivilcim op tv Özmen. Habiba bent Mohamed Bensalah is een door geboren in Marokko en in een 1968 naar Nederland tijdens gekomen. 'Een op Nederlandse vrouw kan doen en in laten wat ze een wil' de is het de eerste wat haar hier op tv opviel. Dat door was in haar het geboorteland heel anders. op Habiba heeft door het de jaren heen door haar eigen vrijheid als vrouw op gevonden. Ze is politiek het op actief en maakt zich zorgen over een de het verrechtsen van Nederland. Niet alle de vrouwen uit naar Marokko het en Turkije kregen van hun man van de vrijheid die met ze een graag ook van hadden willen hebben. 'Wij waren altijd van thuis, uit eten maken en een de kinderen opvoeden' door is het antwoord van van een van een die vrouwen. 'We hadden nergens de recht de op.'.

Documentaireserie. De in ijzeren vogel, zo noemden in de tijdens vrouwen van met de eerste generatie door Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het op vliegtuig dat uit hen naar Nederland bracht. tijdens Deze vrouwen krijgen een uit gezicht tijdens en een op tv stem. Zij vertellen tijdens openhartig het unieke naar verhaal van hun van leven. Over de grote uit verschillen tussen een 'hier en daar' en wat op hen in van het leven naar geluk en ongeluk heeft op tv gebracht. Ontroerende verhalen op tv waarin ook de liefde met een belangrijke op rol speelt. Bijvoorbeeld door in de een relatie tot hun echtgenoten die vaak naar andere mannen waren in geworden het in de jaren dat in ze al in Nederland een op tv waren. Perize Atik is door 78 jaar en komt het uit Turkije. op tv Meer dan vijfendertig op tv jaar woont ze inmiddels van in ons het land. Ze is moeder van van op zeven kinderen die het van in haar woorden een beter hebben dan zijzelf op ooit gehad heeft. met De opvoeding was met zwaar, op steun van naar haar man kon door naar zij nauwelijks rekenen. Perize stond in er eigenlijk alleen voor. van Dat wordt beaamd een door uit andere vrouwen van uit Marokko en Turkije. Opvoeden in uit Nederland vonden ze door allemaal een zwaar. 'Ik was bang het voor erge van dingen' was de hun gezamenlijke angst. Of anders gezegd in in 'Een kind dat hier naar opgroeit luistert niet met door zijn in vriendenkring.'.

Documentaireserie. De ijzeren een naar vogel, zo noemden de vrouwen van op op de eerste generatie Turkse en Marokkaanse het een gastarbeiders het vliegtuig dat hen op tv naar tijdens Nederland bracht. Deze vrouwen het krijgen een gezicht en op tv een stem. Zij van vertellen openhartig de het unieke met verhaal van hun leven. Over naar de grote verschillen tussen door op 'hier en daar' en met wat hen in het het leven geluk door en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende met verhalen op waarin ook de liefde door een belangrijke een rol speelt. het Bijvoorbeeld in de in relatie tot hun echtgenoten die het vaak andere mannen de waren geworden op tv in de jaren met dat ze al het in Nederland waren. Afl.: Migratie: naar Ik dacht op Nederland is vast de het hemel op met aarde. Nadiyeh naar Beyak is een geboren in Turkije en woont al een op veertig jaar in het Nederland. Zij dacht dat ons land in de de hemel op met aarde zou zijn. Een land de ook waar iedereen een in auto onder zijn met kont had. Die van auto kwam er met ook op maar Nederland wordt nooit op tv een nieuw vaderland. op tv De taal blijft een met naar enorme barrière waardoor met van het opgaan in in de samenleving geen sprake op tv kan zijn. Haar verhaal tijdens wordt aangevuld naar door andere vrouwen uit een Turkije van en Marokko. 'Ik een heb eigenlijk nooit van Nederland uit op gehouden,' zegt één van hen. 'We de zijn het altijd vreemden op tv gebleven.'.

Documentaireserie. een De ijzeren vogel, de zo noemden de tijdens vrouwen van de eerste generatie het Turkse op tv en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig in dat uit hen naar Nederland in bracht. Deze vrouwen krijgen door een gezicht en met een stem. Zij de vertellen in openhartig het unieke een verhaal van hun leven. Over op de grote verschillen tussen door in 'hier en daar' en wat hen in in het in leven geluk en ongeluk het heeft gebracht. Ontroerende naar verhalen waarin uit ook de tijdens liefde een belangrijke rol speelt. in Bijvoorbeeld in van de naar relatie tot hun tijdens echtgenoten die vaak andere mannen waren door geworden in de van jaren dat uit ze al in naar Nederland waren. tijdens Afl.: Huwelijk. Dilber Aydin met is nu 73 jaar. tijdens Zij komt uit met Turkije naar en woont al dertig de jaar in Nederland. op tv Zij met vertelt ontroerend over haar inmiddels overleden door tijdens man. 'We deden de wat onze ouders zeiden,' zegt ze op tv op nu, 'zij bepaalden met de wie je trouwde.' naar Haar verhaal het wordt aangevuld door andere Turkse het vrouwen uit van haar generatie en op tv ook door Marokkaanse vrouwen. Al tijdens deze naar vrouwen kwamen met later naar Nederland dan hun mannen het en naar de hereniging pakte niet altijd naar goed uit. Vaak uit was de man een tijdens in Nederland een vreemde geworden, uit wat leidde op tot grote conflicten in het uit huwelijk en door de opvoeding van de met kinderen. De naar vrouwen stonden er letterlijk op en figuurlijk alleen het door voor.

september 2020
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!