Programma gemist?

Hielke tijdens en Sietse de zijn de beroemde en op tv 'beruchte' tweeling van smid op Klinkhamer tijdens uit het Friese dorp het Lenten. De tijdens twee belhamels hebben een een grote wens: een eigen boot.Meer door Familiefilm. met Hielke en Sietse zijn de op beroemde en 'beruchte' door tweeling van het smid Klinkhamer uit een het Friese dorp Lenten. door De van twee belhamels hebben een grote op wens: een in eigen een boot. Hun droom komt uit wanneer een een met opduwboot het pal achter de naar smederij uit begeeft. Als het dorp in onverwacht van door een zware orkaan het wordt getroffen, de redt de tweeling het leven van uit van de dokter die met zijn auto tijdens te water is op geraakt. De heldendaad op tv wordt beloond op met de motor uit tijdens een het wrak. Die kunnen ze mooi het in hun door nieuwe door boot monteren!Minder

Familiefilm. Hielke en tijdens Sietse zijn met de beroemde een en 'beruchte' op tv tweeling van smid Klinkhamer het uit het Friese dorp de Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en tijdens Sietse zijn de een met beroemde en 'beruchte' tweeling van smid in Klinkhamer de uit het Friese dorp Lenten. door De het twee belhamels uit hebben een grote wens: een eigen de een boot. Hun droom de komt uit wanneer een door opduwboot het pal achter op tv de smederij begeeft. van Als het het dorp onverwacht een door een zware op tv orkaan wordt getroffen, redt de in tweeling het leven van op tv de dokter uit die met zijn auto met te water is uit geraakt. De de heldendaad wordt beloond een met de motor een uit een het wrak. Die uit kunnen ze mooi in hun van nieuwe boot naar monteren!Minder

Documentaireserie een Habiba bent door Mohamed Bensalah is geboren in met Marokko en in 1968 door naar op tv Nederland gekomen. Habiba heeft door in de jaren uit heen haar eigen met vrijheid als de vrouw gevonden.

Documentaireserie van Vrouwen van de naar eerste generatie van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders een krijgen een gezicht op tv en een door stem. De Turkse Dilber Aydin (73) door woont al met dertig jaar in Nederland. van Zij vertelt op over haar overleden door man.

Documentaireserie. op tv De ijzeren de vogel, zo noemden tijdens de vrouwen van de eerste generatie door Turkse en tijdens Marokkaanse gastarbeiders door het vliegtuig dat hen naar de Nederland bracht. Deze tijdens vrouwen een krijgen een gezicht en een met stem. Zij vertellen uit openhartig het unieke uit verhaal van op hun leven. Over naar de op grote verschillen tussen 'hier en daar' de en wat hen in in het uit leven geluk en ongeluk een naar heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de de liefde uit een belangrijke naar rol speelt. Bijvoorbeeld in de uit relatie tot hun op tv tijdens echtgenoten die vaak andere een mannen waren geworden in tijdens de op tv jaren dat ze van al in Nederland waren. Zohra de Al Achkar op was 17 jaar oud uit toen zij naar op Nederland kwam. Ze is tijdens naar geboren in Chefchaoun, het een stad in Marokko. Inmiddels op komt voor op tv haar de problematiek door van de 'vergrijzing' nabij. Terug met naar 'thuis', het het geboorteland, is voor van vrouwen in als Zohra geen in optie omdat het de kinderen en van kleinkinderen nu eenmaal hier een wonen. Een bejaardenhuis, laat het staan een tijdens verpleeghuis, is echter in voor velen een met waar schrikbeeld. 'Dat een is net op een asiel voor katten en honden', tijdens vertelt één van op hen. 'Als ik een een naar een bejaardenhuis op tv ga, krijg ik geen liefde', denkt door een op tv ander. Een tijdens dilemma, want de kinderen kunnen op vaak ook niet de meer voor hun tijdens ouders de zorgen.

Documentaireserie. De op tv ijzeren vogel, zo naar noemden de vrouwen van van de eerste een generatie Turkse en de Marokkaanse gastarbeiders op het vliegtuig dat hen naar naar op Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een van gezicht en een het stem. Zij het vertellen openhartig het op unieke verhaal van door hun leven. Over de op grote verschillen op tv tussen 'hier en met daar' en van wat hen in het op tv leven geluk en ongeluk met in heeft gebracht. Ontroerende met verhalen waarin ook het de liefde een belangrijke in rol speelt. in Bijvoorbeeld in de het relatie tot hun echtgenoten op tv die vaak andere mannen waren naar geworden tijdens in de jaren dat ze de uit al in Nederland waren. in Afl.: Werk. tijdens 'Toen ik voor door het eerst een salaris op kreeg, voelde ik op tv me mens.' Fatima tijdens Bouras-Taouil is een geboren in Casablanca, in een miljoenenstad in de Marokko. Zij is een in 1978 naar een Nederland gekomen. Voor vrouwen van de door in eerste generatie gastarbeiders zoals Fatima, uit is het moment op dat van zij zelf een baan vinden en in geld op verdienen een persoonlijke overwinning. tijdens Het geeft naar hen naast de het bevestiging van het eigenwaarde als vrouw naar ook een bepaalde vrijheid en onafhankelijkheid. met Het verhaal met van Fatima wordt naar bevestigd op tv door leeftijdgenotes uit haar eigen een land en uit Turkije. 'Je bent wat je een naar verdient', zegt de één. van 'Wanneer je gaat werken, de wordt je leven met beter', vult een op tv ander naar aan.

Documentaireserie. De ijzeren uit tijdens vogel, zo noemden de een vrouwen van de eerste generatie op tv Turkse en Marokkaanse door gastarbeiders van het vliegtuig dat tijdens hen naar Nederland met bracht. Deze vrouwen krijgen door een gezicht en een tijdens op tv stem. Zij vertellen openhartig het unieke de verhaal het van hun leven. Over de de grote verschillen met tussen 'hier tijdens en daar' van en wat hen een in het leven geluk en door ongeluk heeft van gebracht. Ontroerende verhalen waarin van ook de in liefde een op tv belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld tijdens in de relatie tot in hun echtgenoten een die vaak een andere mannen waren geworden een in de jaren op tv dat ze in al in Nederland waren. Interviews: de Naïma Azough het en Kivilcim uit Özmen. Habiba bent Mohamed Bensalah een is geboren in door Marokko en tijdens in 1968 naar Nederland in gekomen. 'Een Nederlandse een vrouw kan doen op tv en laten wat ze met het wil' is het eerste in wat haar hier van opviel. Dat was in haar een geboorteland op tv heel anders. Habiba heeft door uit van de jaren heen haar eigen de vrijheid als vrouw gevonden. uit Ze is tijdens politiek actief en maakt het zich op zorgen over van het verrechtsen van Nederland. van Niet alle tijdens vrouwen uit Marokko en Turkije kregen op van hun in man de vrijheid die het ze graag ook uit hadden willen hebben. tijdens 'Wij door waren altijd thuis, eten maken tijdens en de kinderen op door opvoeden' is het antwoord van het een van die een vrouwen. 'We hadden nergens een recht naar op.'.

Documentaireserie. van De ijzeren vogel, zo noemden een de op tv vrouwen van de eerste een generatie Turkse en Marokkaanse op tv gastarbeiders het van vliegtuig dat in hen naar uit Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een op gezicht en in een stem. het Zij vertellen op tv openhartig het unieke verhaal van uit hun leven. Over met de grote door verschillen tussen 'hier en uit daar' en wat hen een in het de leven geluk en een ongeluk heeft gebracht. Ontroerende het verhalen waarin uit ook de liefde een een belangrijke rol tijdens speelt. Bijvoorbeeld het in de relatie tot de hun echtgenoten tijdens die vaak een andere mannen waren geworden in de op tv jaren het dat ze een al in Nederland in waren. Perize Atik is 78 door jaar en komt uit uit Turkije. Meer dan met het vijfendertig jaar woont ze inmiddels met in ons de land. Ze is moeder tijdens van zeven kinderen de die het in haar op tv naar woorden beter hebben in dan zijzelf ooit gehad heeft. De tijdens opvoeding was zwaar, op op steun van van het haar man kon zij nauwelijks tijdens rekenen. Perize op stond er eigenlijk een alleen voor. Dat met wordt beaamd door van andere vrouwen uit Marokko tijdens en een Turkije. Opvoeden in met Nederland vonden ze uit allemaal zwaar. 'Ik van was bang voor erge dingen' was een hun op tv gezamenlijke angst. in Of anders gezegd 'Een kind met dat hier opgroeit luistert in niet door zijn van tijdens vriendenkring.'.

Documentaireserie. De ijzeren door de vogel, zo noemden de vrouwen van in de op tv eerste generatie Turkse en Marokkaanse op tv gastarbeiders het vliegtuig van dat hen naar de Nederland van bracht. Deze door vrouwen krijgen een gezicht en tijdens een stem. Zij vertellen op openhartig het door unieke verhaal tijdens van hun leven. Over tijdens de grote verschillen tussen door van 'hier en daar' en met wat hen op tv in het leven geluk en ongeluk een heeft het gebracht. Ontroerende door verhalen waarin ook de tijdens liefde een belangrijke met rol speelt. Bijvoorbeeld in de in relatie met tot hun van echtgenoten die vaak andere mannen van waren geworden in op de jaren dat op ze al in Nederland het waren. Afl.: Migratie: door Ik met dacht Nederland door is vast de hemel op een aarde. Nadiyeh Beyak van is geboren op in Turkije en woont de al veertig jaar naar in Nederland. op tv Zij dacht dat ons met land de hemel op op tijdens aarde zou zijn. Een land ook van waar uit iedereen een op auto onder zijn kont had. uit Die auto kwam tijdens er in ook maar Nederland wordt tijdens nooit een in nieuw vaderland. De in taal blijft een enorme barrière waardoor de van het opgaan tijdens het in de samenleving geen in sprake kan zijn. van Haar verhaal wordt aangevuld door van andere naar vrouwen uit Turkije en Marokko. een op tv 'Ik heb eigenlijk nooit van Nederland van gehouden,' zegt op tv één van tijdens hen. 'We naar zijn altijd vreemden het gebleven.'.

Documentaireserie. De in ijzeren vogel, in zo noemden de vrouwen van op tv de de eerste generatie Turkse op tv en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig met dat naar hen naar Nederland bracht. het Deze op vrouwen krijgen een gezicht en een een tijdens stem. Zij vertellen een openhartig het unieke verhaal van hun uit leven. Over het de grote verschillen tussen met 'hier en het daar' en wat hen van in het leven op geluk en ongeluk een heeft door gebracht. Ontroerende uit verhalen waarin ook het de liefde een belangrijke rol speelt. een Bijvoorbeeld een in de relatie tot naar hun echtgenoten op die vaak andere mannen het waren geworden in de op jaren op tv dat ze al in op tv Nederland waren. Afl.: Huwelijk. van Dilber Aydin op is nu in 73 jaar. Zij komt het uit Turkije en op tv woont al dertig jaar tijdens in Nederland. Zij uit vertelt ontroerend over het haar op tv inmiddels overleden man. 'We deden door wat onze een ouders met zeiden,' zegt ze het nu, 'zij bepaalden met van wie je trouwde.' Haar verhaal uit wordt aangevuld door door andere met Turkse vrouwen van haar in generatie en ook door de Marokkaanse van vrouwen. Al deze vrouwen kwamen door later op naar Nederland dan met hun mannen en van de hereniging pakte niet de altijd goed uit. van Vaak was een de man in Nederland met een vreemde geworden, wat met naar leidde tot grote conflicten in op het huwelijk en de met opvoeding van de het kinderen. tijdens De vrouwen stonden er met letterlijk en met figuurlijk alleen met voor.

april 2019
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord