Programma gemist?

Hielke door en Sietse zijn in de beroemde en 'beruchte' tweeling naar van smid door Klinkhamer uit het het Friese de dorp Lenten. De twee belhamels hebben tijdens een grote door wens: een uit eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke tijdens en Sietse zijn uit de door beroemde en 'beruchte' op tweeling van smid met Klinkhamer uit het Friese dorp van Lenten. De twee naar belhamels hebben een grote naar wens: een van eigen boot. Hun droom naar komt met uit wanneer een opduwboot op tv het pal naar achter de smederij begeeft. op Als het dorp onverwacht van door van een zware met orkaan wordt getroffen, redt de tweeling tijdens het op tv leven van op tv de dokter die met het zijn auto te water in is geraakt. het De heldendaad op tv wordt beloond met tijdens de motor uit het wrak. Die op kunnen ze mooi met in tijdens hun nieuwe van boot monteren!Minder

Familiefilm. Hielke en de door Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tijdens tweeling van op smid Klinkhamer door uit het van Friese dorp Lenten.Meer uit Familiefilm. Hielke en Sietse op zijn de beroemde en op tv 'beruchte' met tweeling van smid Klinkhamer het uit het Friese een dorp Lenten. De van twee belhamels hebben een grote in wens: een de eigen boot. naar Hun droom komt uit wanneer de op een opduwboot het pal achter de naar smederij begeeft. Als tijdens het dorp op onverwacht door een van zware orkaan de wordt getroffen, redt uit de tweeling op tv het leven van op de dokter die met zijn op auto tijdens te water is tijdens geraakt. De heldendaad van wordt beloond met de motor uit tijdens het wrak. op tv Die kunnen ze mooi van in op tv hun nieuwe uit boot monteren!Minder

Documentaireserie Habiba het bent Mohamed Bensalah op tv is geboren een in Marokko en in de 1968 naar op Nederland gekomen. Habiba heeft uit door de uit jaren heen haar eigen de vrijheid als door vrouw gevonden.

Documentaireserie op tv Vrouwen van de eerste generatie naar Turkse en op Marokkaanse gastarbeiders krijgen in een gezicht en een naar stem. De van Turkse met Dilber Aydin (73) woont al het dertig jaar in op Nederland. door Zij vertelt over naar haar overleden man.

Documentaireserie. op tv De ijzeren vogel, van zo noemden de vrouwen op van de eerste op generatie Turkse en Marokkaanse het gastarbeiders van het vliegtuig uit dat hen naar Nederland door bracht. Deze in vrouwen krijgen een gezicht en een op in stem. Zij vertellen op openhartig het unieke verhaal van hun met leven. Over door de grote verschillen tussen het 'hier en daar' de de en wat hen het in het leven geluk een en ongeluk door heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook op de liefde een op belangrijke rol naar speelt. uit Bijvoorbeeld in de relatie tot met hun echtgenoten die naar vaak andere mannen naar waren geworden van in de jaren dat van ze naar al in Nederland waren. Zohra Al naar Achkar was 17 uit uit jaar oud toen zij naar Nederland de kwam. door Ze is geboren het in Chefchaoun, een stad in een Marokko. Inmiddels komt uit voor van haar de tijdens problematiek van de een 'vergrijzing' nabij. Terug naar 'thuis', in het geboorteland, is voor op vrouwen uit als Zohra geen van optie omdat de kinderen op en kleinkinderen nu eenmaal tijdens hier wonen. Een van bejaardenhuis, laat uit staan het een verpleeghuis, is echter voor velen door naar een waar schrikbeeld. 'Dat is net op in een asiel voor katten en honden', tijdens vertelt één naar van hen. op tv 'Als ik een naar een bejaardenhuis ga, krijg ik de geen op liefde', denkt naar een ander. Een op dilemma, want de kinderen kunnen uit vaak tijdens ook niet meer tijdens voor hun ouders de zorgen.

Documentaireserie. tijdens De ijzeren vogel, zo het noemden de vrouwen op tv van de op eerste generatie Turkse en Marokkaanse naar op gastarbeiders het vliegtuig een dat hen naar Nederland bracht. op Deze vrouwen krijgen een naar uit gezicht en een stem. Zij vertellen met openhartig het naar unieke naar verhaal van hun leven. Over de de grote verschillen tussen met 'hier en de daar' en uit wat hen in het met leven geluk en ongeluk het heeft gebracht. Ontroerende de verhalen waarin door ook de het liefde een het belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in tijdens de het relatie tot hun echtgenoten die vaak in andere door mannen waren geworden in de op tv jaren dat ze een door al in Nederland waren. een Afl.: Werk. 'Toen ik met voor op het eerst een salaris kreeg, voelde op ik me met mens.' Fatima Bouras-Taouil met is geboren in Casablanca, een een miljoenenstad in in Marokko. Zij is van tijdens in 1978 naar door Nederland gekomen. Voor vrouwen van door de de eerste generatie gastarbeiders naar zoals Fatima, is het moment in dat in zij zelf een baan vinden en in geld verdienen het een persoonlijke naar overwinning. Het geeft van hen naast de met bevestiging van eigenwaarde als de vrouw ook een bepaalde het vrijheid en onafhankelijkheid. tijdens Het door verhaal van naar Fatima wordt bevestigd door de leeftijdgenotes uit haar eigen land op tv en uit Turkije. 'Je bent wat je in verdient', zegt door de één. 'Wanneer je tijdens gaat in werken, wordt je leven beter', tijdens vult een in ander op aan.

Documentaireserie. De ijzeren door de vogel, zo noemden op de vrouwen van de eerste generatie uit Turkse en door Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig op tv op dat hen naar Nederland bracht. Deze het vrouwen krijgen een het uit gezicht en een de stem. Zij vertellen openhartig het uit unieke verhaal van hun op tv leven. op Over de door grote verschillen tussen tijdens 'hier en daar' en de wat hen in tijdens het leven met geluk en ongeluk heeft gebracht. tijdens Ontroerende verhalen waarin ook tijdens door de liefde een belangrijke rol speelt. een een Bijvoorbeeld in de relatie tot tijdens hun echtgenoten die in vaak andere mannen waren een geworden in de op tv jaren dat de ze al in Nederland door waren. Interviews: Naïma een met Azough en Kivilcim Özmen. Habiba bent de Mohamed Bensalah is het geboren naar in Marokko en door in 1968 naar Nederland gekomen. op tv 'Een Nederlandse met vrouw kan doen en op laten wat ze van wil' is het het eerste wat haar met hier op opviel. Dat was de in haar geboorteland heel het anders. Habiba heeft tijdens door de van jaren heen haar door eigen vrijheid als vrouw op tv gevonden. Ze is een politiek actief op en maakt zich zorgen met over met het verrechtsen van Nederland. Niet het alle vrouwen uit Marokko op en Turkije naar kregen van met hun man de tijdens vrijheid die ze graag van ook hadden willen hebben. de 'Wij waren altijd met thuis, eten maken tijdens en de kinderen met opvoeden' is het naar antwoord met van een van tijdens die vrouwen. naar 'We hadden nergens recht van op.'.

Documentaireserie. De ijzeren op vogel, door zo noemden de met vrouwen van een de eerste generatie in Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig een dat hen met naar Nederland bracht. de Deze vrouwen krijgen een tijdens gezicht in en een uit stem. Zij vertellen openhartig het unieke door verhaal op tv van hun leven. uit Over de grote verschillen uit tussen 'hier en daar' uit en wat hen naar in het leven in geluk en het ongeluk naar heeft gebracht. Ontroerende verhalen in waarin ook de liefde een een belangrijke rol het speelt. Bijvoorbeeld in het de relatie tot hun de echtgenoten die vaak op andere mannen waren de geworden van in de jaren dat in ze al op tv in Nederland waren. het Perize Atik is 78 uit jaar en in komt uit Turkije. Meer dan het vijfendertig jaar woont op tv ze naar inmiddels in ons land. tijdens Ze is de moeder van het zeven kinderen die het in in haar van woorden beter hebben dan zijzelf ooit in gehad tijdens heeft. De opvoeding was naar zwaar, op de steun van haar man uit kon zij in nauwelijks rekenen. Perize stond naar er eigenlijk door alleen voor. Dat wordt beaamd naar naar door andere vrouwen uit Marokko uit en Turkije. Opvoeden in de Nederland een vonden ze allemaal in zwaar. 'Ik was bang naar voor erge dingen' was een een hun gezamenlijke angst. Of anders op gezegd het 'Een kind dat tijdens hier opgroeit luistert niet door van zijn in vriendenkring.'.

Documentaireserie. naar De ijzeren vogel, zo noemden een de in vrouwen van in de eerste generatie tijdens Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het tijdens vliegtuig dat hen naar de Nederland door bracht. Deze vrouwen in krijgen een gezicht en op tv een stem. Zij vertellen door de openhartig het unieke door verhaal van hun leven. de Over de grote een verschillen tussen 'hier in en daar' en uit wat hen van in het leven in geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende door verhalen met waarin ook de liefde een een belangrijke op rol speelt. Bijvoorbeeld in in de relatie op tv tot hun echtgenoten een die vaak andere mannen het waren geworden in de de jaren van dat ze al met in Nederland waren. Afl.: uit Migratie: Ik dacht Nederland uit is vast uit de hemel van op aarde. op tv Nadiyeh Beyak is geboren in door Turkije en woont uit al veertig jaar de in het Nederland. Zij dacht dat naar ons land de hemel de op uit aarde zou zijn. Een de land ook het waar iedereen een auto onder zijn met kont had. Die een auto kwam een er ook maar Nederland in wordt door nooit een de nieuw vaderland. De taal naar blijft een op enorme barrière waardoor op tv van het opgaan in de het samenleving geen sprake kan de zijn. Haar in verhaal wordt aangevuld tijdens door andere vrouwen naar uit Turkije tijdens en Marokko. 'Ik tijdens heb eigenlijk nooit van Nederland door gehouden,' zegt één de van hen. tijdens 'We zijn met altijd vreemden een gebleven.'.

Documentaireserie. De ijzeren met vogel, naar zo noemden de vrouwen in van met de eerste generatie Turkse naar en Marokkaanse gastarbeiders het met vliegtuig dat naar hen naar Nederland op bracht. Deze vrouwen in krijgen een de gezicht en een een stem. Zij vertellen in openhartig het unieke verhaal tijdens van hun leven. Over tijdens de grote naar verschillen tussen de 'hier en daar' tijdens en wat hen in van het leven geluk en ongeluk op tv de heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook op tv op tv de liefde een belangrijke rol een speelt. een Bijvoorbeeld in de in relatie tot hun echtgenoten die met vaak met andere mannen waren geworden een in de van jaren dat ze al naar in Nederland waren. Afl.: Huwelijk. door Dilber Aydin is in nu 73 jaar. uit Zij komt van uit Turkije de en woont al dertig van jaar in Nederland. naar Zij vertelt door ontroerend over haar inmiddels overleden het man. een 'We deden wat onze met ouders zeiden,' zegt ze van uit nu, 'zij bepaalden met op tv wie je trouwde.' op tv Haar verhaal wordt aangevuld door tijdens van andere Turkse vrouwen op tv van haar generatie en naar ook door Marokkaanse vrouwen. Al door deze vrouwen met kwamen op later naar Nederland op tv dan hun mannen en in de hereniging pakte niet altijd van goed het uit. Vaak was de op man het in Nederland een vreemde geworden, wat van leidde tot tijdens grote conflicten in het op huwelijk met en de opvoeding van een de op kinderen. De vrouwen stonden het er letterlijk in en figuurlijk alleen naar voor.

december 2019
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!