Programma gemist?

Hielke naar en Sietse zijn de het beroemde en het 'beruchte' tweeling van smid uit Klinkhamer uit het de Friese dorp tijdens Lenten. De van twee belhamels hebben een de grote wens: het een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke tijdens en Sietse zijn de de beroemde in en 'beruchte' op tweeling van smid Klinkhamer uit naar het een Friese dorp Lenten. De twee op tv belhamels hebben een grote naar op tv wens: een eigen boot. Hun met droom komt uit wanneer van naar een opduwboot het het pal achter de op smederij begeeft. Als het dorp onverwacht de door een zware op orkaan wordt het getroffen, tijdens redt de tweeling het de leven van de dokter die het met zijn auto met te het water is geraakt. De naar heldendaad wordt beloond met in de motor door uit het wrak. tijdens Die kunnen ze mooi naar in een hun nieuwe boot op monteren!Minder

Familiefilm. tijdens Hielke en uit Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' in van tweeling van smid op Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer van Familiefilm. Hielke en van Sietse zijn de door beroemde en in 'beruchte' van tweeling van smid van Klinkhamer uit het Friese van dorp Lenten. van De twee belhamels hebben op tv een grote wens: door een eigen op tv boot. Hun droom door komt uit wanneer een opduwboot het in pal achter van de smederij begeeft. naar Als door het dorp onverwacht door een op tv zware orkaan op wordt getroffen, redt de tijdens tweeling het leven tijdens van in de dokter die met zijn naar auto te water is op geraakt. De heldendaad uit wordt beloond uit met de uit motor uit het tijdens wrak. Die naar kunnen ze mooi door in hun nieuwe boot op tv monteren!Minder

Documentaireserie Habiba bent op naar Mohamed Bensalah is uit geboren in Marokko en in uit 1968 naar Nederland gekomen. een Habiba op tv heeft door de jaren heen tijdens haar eigen een vrijheid als vrouw tijdens gevonden.

Documentaireserie Vrouwen het van de eerste generatie van Turkse tijdens en Marokkaanse gastarbeiders op tv krijgen een gezicht van en een stem. uit De Turkse Dilber het Aydin (73) een woont al dertig naar jaar in Nederland. Zij vertelt een over naar haar overleden man.

Documentaireserie. De ijzeren de vogel, zo noemden van de vrouwen van van de eerste generatie het Turkse en in Marokkaanse gastarbeiders het van vliegtuig dat hen naar uit Nederland bracht. de Deze vrouwen tijdens krijgen een gezicht de en een stem. in Zij vertellen openhartig het uit unieke verhaal van de hun leven. Over de op tv grote verschillen door tussen 'hier en daar' een en wat naar hen in het leven door op geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende van verhalen waarin ook tijdens de het liefde een belangrijke rol speelt. een Bijvoorbeeld in met de relatie tot hun met echtgenoten die de vaak andere mannen een waren naar geworden in de op jaren dat ze al in Nederland een waren. Zohra het Al Achkar was 17 op jaar oud toen het zij naar het Nederland kwam. uit Ze is geboren de in Chefchaoun, een stad in van Marokko. het Inmiddels komt het voor haar de problematiek van de op 'vergrijzing' met nabij. Terug naar 'thuis', het uit geboorteland, is van voor vrouwen als het Zohra geen optie omdat met naar de kinderen en kleinkinderen nu eenmaal uit hier wonen. Een in uit bejaardenhuis, laat staan een het verpleeghuis, is echter voor velen op tv met een waar schrikbeeld. 'Dat een is net een tijdens asiel voor katten en tijdens honden', vertelt één van uit hen. 'Als ik uit naar een bejaardenhuis het ga, krijg uit ik geen tijdens liefde', denkt door een ander. Een dilemma, want uit de in kinderen kunnen vaak naar ook niet meer voor hun ouders tijdens door zorgen.

Documentaireserie. De het ijzeren vogel, zo op tv noemden de tijdens vrouwen van de van eerste generatie Turkse en door Marokkaanse uit gastarbeiders het vliegtuig dat de hen naar Nederland een bracht. Deze vrouwen krijgen een met gezicht tijdens en een door stem. Zij vertellen op tv openhartig het unieke verhaal naar van hun leven. Over de uit grote verschillen tussen tijdens uit 'hier en daar' met en wat hen in het op leven geluk en ongeluk de heeft in gebracht. Ontroerende tijdens verhalen waarin ook de de liefde een belangrijke rol speelt. tijdens Bijvoorbeeld uit in de relatie het tot hun uit echtgenoten die vaak andere mannen tijdens waren geworden tijdens in de jaren dat ze een al in Nederland het waren. op tv Afl.: Werk. een 'Toen ik voor het naar eerst een salaris kreeg, een voelde ik me in mens.' Fatima Bouras-Taouil is uit geboren in Casablanca, uit op een miljoenenstad in Marokko. Zij is op door in 1978 naar Nederland met gekomen. Voor van vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders met zoals uit Fatima, is het de moment dat zij zelf een op baan vinden naar en geld verdienen een het door persoonlijke overwinning. Het geeft uit hen naast de bevestiging van het eigenwaarde in als vrouw ook een bepaalde naar vrijheid en onafhankelijkheid. het Het uit verhaal van Fatima wordt bevestigd uit door leeftijdgenotes uit van haar het eigen land en Turkije. op 'Je de bent wat je uit verdient', zegt de naar één. 'Wanneer je gaat werken, een wordt je een leven beter', vult een ander op tv door aan.

Documentaireserie. De op ijzeren vogel, zo noemden de door de vrouwen van de eerste met generatie Turkse en op tv Marokkaanse gastarbeiders het op vliegtuig uit dat hen naar op tv Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen de een tijdens gezicht en een stem. op Zij vertellen openhartig het de unieke de verhaal van hun het leven. Over de van grote verschillen tussen 'hier door en daar' en wat door hen in het in leven geluk en tijdens ongeluk heeft gebracht. Ontroerende met verhalen waarin een ook de door liefde een belangrijke rol speelt. in tijdens Bijvoorbeeld in de relatie tot hun tijdens echtgenoten die vaak door andere mannen waren met geworden met in de jaren dat ze door al in Nederland een waren. Interviews: Naïma de Azough en Kivilcim door Özmen. Habiba op bent door Mohamed Bensalah is geboren in Marokko uit en met in 1968 een naar Nederland gekomen. 'Een Nederlandse naar vrouw kan tijdens doen en laten wat de ze wil' op is het een eerste wat haar hier door opviel. Dat was in het haar geboorteland heel met anders. een Habiba heeft door de jaren in heen haar eigen de vrijheid de als vrouw gevonden. Ze is politiek op tv actief en maakt een zich zorgen over op het verrechtsen naar van Nederland. Niet uit alle met vrouwen uit Marokko en een Turkije kregen in van hun man de vrijheid met die ze graag op tv ook met hadden willen hebben. van 'Wij waren altijd thuis, eten door maken en de uit kinderen opvoeden' in is het antwoord van in een een van die vrouwen. 'We van hadden nergens recht op op.'.

Documentaireserie. op De ijzeren met vogel, zo noemden de vrouwen uit van van de eerste generatie Turkse door en Marokkaanse gastarbeiders uit het vliegtuig op tv dat hen naar Nederland bracht. Deze van in vrouwen krijgen een gezicht en tijdens een stem. van Zij vertellen openhartig het unieke van verhaal een van hun leven. door Over de tijdens grote verschillen tussen 'hier en daar' het in en wat hen in het door leven naar geluk en ongeluk heeft gebracht. het Ontroerende naar verhalen waarin ook de liefde naar een belangrijke rol speelt. van Bijvoorbeeld in de van relatie met tot hun echtgenoten die vaak met andere op mannen waren door geworden in de jaren dat door ze al in op Nederland waren. de Perize Atik op tv is 78 jaar en komt uit met Turkije. Meer door dan vijfendertig de jaar woont ze inmiddels in van ons land. in Ze is moeder van op zeven van kinderen die het in haar naar woorden beter hebben uit door dan zijzelf ooit gehad heeft. naar De van opvoeding was zwaar, op uit steun van haar man kon naar zij nauwelijks door rekenen. Perize stond er uit eigenlijk alleen door voor. Dat wordt van beaamd door andere vrouwen op uit Marokko en de Turkije. met Opvoeden in Nederland vonden van ze allemaal zwaar. de 'Ik was bang tijdens voor erge op tv dingen' was door hun gezamenlijke angst. op Of anders gezegd 'Een kind uit dat in hier opgroeit luistert niet met door zijn de vriendenkring.'.

Documentaireserie. met De ijzeren vogel, zo noemden tijdens op tv de vrouwen van de van eerste generatie Turkse en de Marokkaanse gastarbeiders in het vliegtuig dat tijdens hen naar Nederland het bracht. Deze vrouwen krijgen een op gezicht en een naar van stem. Zij vertellen openhartig het uit unieke het verhaal van hun leven. op tv Over de grote verschillen naar tussen 'hier en naar daar' en wat een hen door in het leven geluk en ongeluk een heeft gebracht. Ontroerende van verhalen waarin de ook de liefde een in belangrijke in rol speelt. Bijvoorbeeld met in de relatie tot hun de echtgenoten door die vaak door andere mannen waren met geworden in de jaren dat door ze al de in Nederland waren. door Afl.: Migratie: Ik dacht Nederland tijdens een is vast de hemel op aarde. tijdens Nadiyeh Beyak is op tv uit geboren in Turkije en woont van al door veertig jaar in Nederland. Zij het dacht van dat ons land de hemel op door aarde op tv zou zijn. het Een land ook waar door iedereen een auto in onder zijn kont had. Die een auto kwam met er ook maar uit Nederland wordt in nooit een nieuw vaderland. De door taal de blijft een enorme barrière waardoor de van het opgaan het door in de samenleving geen sprake kan het zijn. Haar van verhaal wordt aangevuld door naar andere uit vrouwen uit Turkije een en Marokko. 'Ik heb eigenlijk naar nooit in van Nederland gehouden,' zegt door één van het hen. 'We zijn altijd vreemden naar naar gebleven.'.

Documentaireserie. op De ijzeren vogel, zo naar noemden een de vrouwen van de eerste generatie met het Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het op vliegtuig tijdens dat hen naar uit Nederland bracht. Deze van vrouwen krijgen een gezicht en een het het stem. Zij vertellen openhartig het unieke tijdens verhaal van uit hun met leven. Over de grote verschillen in tussen tijdens 'hier en daar' en wat hen tijdens in het naar leven geluk en het ongeluk heeft gebracht. Ontroerende tijdens op tv verhalen waarin ook de liefde van een op tv belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in uit de relatie tot hun op echtgenoten die een vaak in andere mannen waren geworden van in de jaren naar dat ze naar al in Nederland waren. Afl.: het Huwelijk. Dilber Aydin in is nu op 73 jaar. Zij komt uit van Turkije en woont het al met dertig jaar in Nederland. van Zij tijdens vertelt ontroerend over uit haar inmiddels overleden op man. 'We deden wat onze met ouders zeiden,' zegt van ze nu, 'zij een bepaalden met wie je een trouwde.' van Haar verhaal wordt met aangevuld door andere Turkse vrouwen met van naar haar generatie en het ook door Marokkaanse vrouwen. Al van deze vrouwen kwamen tijdens later naar het Nederland dan in hun mannen en de hereniging met pakte niet met altijd goed de uit. Vaak op was de man in Nederland door een vreemde geworden, een wat leidde tot grote van conflicten in het in huwelijk de en de opvoeding van uit de op tv kinderen. De vrouwen stonden er op letterlijk op en figuurlijk alleen een voor.

september 2017
15-05-2016 15:30

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van ...

22-08-2015 19:00

Zappbios: De schippers van de Kameleon

De ijzeren vogel - Zappbios: De schippers van de Kameleon

Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten.Meer Familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. ...

04-03-2012 12:30

Nu is het mijn tijd

De ijzeren vogel - Nu is het mijn tijd

Documentaireserie Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden.

05-02-2012 12:30

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie Vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders krijgen een gezicht en een stem. De Turkse Dilber Aydin (73) woont al dertig jaar in Nederland. Zij vertelt over haar overleden man.

16-07-2011 12:05

Aflevering 11

De ijzeren vogel - Aflevering 11

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

09-07-2011 12:05

Werk

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

02-07-2011 12:05

Aflevering 9

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

18-06-2011 12:05

Aflevering 5

De ijzeren vogel - Aflevering 5

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

11-06-2011 12:00

Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

04-06-2011 12:00

Huwelijk

De ijzeren vogel - Huwelijk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het u...

De ijzeren vogel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De ijzeren vogel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De ijzeren vogel bij De ijzeren vogel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De ijzeren vogel. Heb je een uitzending van De ijzeren vogel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord