Programma gemist?

Veel bedrijven en door op tv instellingen streven tegenwoordig door naar diversiteit. Maar wat op betekent dat woord nu echt? met Gaat het in alleen om selecteren in op uiterlijke kenmerken, op tv of gaat het om in het omarmen naar van onderlinge door verschillen? En hoe op tv komen we tot diversiteit? uit Te met gast zijn essayist Stephan Sanders, filosoof op tv Haroon op tv Sheikh en Renée Frissen, oprichter de van Open Embassy. door Historicus Philipp door Blom is op stamgast.

Een tijdens authentieke dorpsstraat, op tv authentieke Parmaham, of een tijdens authentieke Fransman. We een hunkeren naar authenticiteit en we uit willen in origineel zijn, maar tegelijkertijd willen op tv in we ook ergens bij horen. Gaat met dat wel samen? op Hoe bepaal door je wat naar authentiek is? En wat is een de zin van naar de zoektocht? een Te op tv gast: filosoof Maarten Doorman, filosoof Welmoed tijdens Vlieger de en politicoloog Kiza in Magendane. Historicus Philipp Blom op tv is de stamgast.

'De uit elite': noodzakelijke uit voorhoede van de op tv samenleving of vijand van met 'het volk'? Op tijdens dit moment is moeilijk de een negatiever naar bijvoeglijk naamwoord uit te bedenken dan elitair. door Het lijkt een marketingterm tijdens te zijn uit geworden voor uit iedere politicus of bestuurder die namens een het volk uit zegt te op spreken. Maar bestaat van de elite, en zo ja, het wie tijdens maakt er dan naar deel van het uit? En wat is uit dan het volk, en op tv wie maakt daar een dan een deel van uit? Te gast: een Directeur door van het Sociaal en met Cultureel Planbureau door Kim Putters, politicoloog Sarah de Lange, een hoogleraar Moderne van Europese Letterkunde van Joep Leerssen en stamgast Philipp naar op Blom.

Alle mensen worden naar uit broeders: er is uit moeilijk een positiever begrip dan door 'verbinding' te bedenken. uit Toch lijkt uit het een marketingterm geworden, een van op politieke dooddoener in een tijd in waarin met polarisatie en segregatie toenemen. Maar door wat is met verbinding precies? Waarmee voelen door we ons verbonden en tijdens waardoor zijn uit we dat kwijtgeraakt? Heeft op verbinding het ook een keerzijde? Te tijdens gast: Filosoof op en Denker des Vaderlands op tv Daan van Roovers, imam Khalid Benhaddou en hoogleraar uit rechtsfilosofie Andreas door Kinneging. Stamgast is historicus tijdens een Philipp Blom.

Woorden waarmee van we worstelen: woorden stellen in ons in staat op tv de wereld in te begrijpen, van maar woorden kunnen ons met ook in verwarring brengen. op Het filosofisch kwintet door op tv bespreekt die begrippen. Woorden waarmee naar marketeers, politici en bestuurders uit aan de uit haal op tv zijn gegaan. Begrippen die werden beroofd door in van hun oorspronkelijke betekenis en die het zo van vaak en de lang zijn gebruikt in dat ze hun waarde of tijdens inhoud naar verloren. Presentator Clairy Polak vraagt haar naar gasten naar om termen de opnieuw inhoud te geven. Stamgast tijdens is de Duits-Nederlandse historicus een en romanschrijver Philipp met uit Blom.

Deze het aflevering gaat over de rol op van uit de markt in onze in democratie. De globalisering heeft door in de nationale politiek grondig de veranderd. Nationale politici dragen, in ingegeven een door de internationalisering van markten, met steeds meer macht over tijdens aan supranationale tijdens instanties. Moet het de politiek de economische ontwikkelingen van willen een bijhouden of zelfs beheersen? een Is ze op daar überhaupt van toe in staat zonder naar het volk van zich te op vervreemden of ondermijnt in de markteconomie de de democratie? Gasten: tijdens Philipp Blom, Duits-Nederlandse historicus tijdens en romanschrijver, Fieke de van der Lecq, het naar econoom, gepromoveerd in de de geldtheorie, Bas van Bavel, met historicus en hoogleraar Transities op tv van Economie in en van Samenleving en Kim Putters, op tv directeur van het Sociaal een en Cultureel door Planbureau.

De balans wordt tijdens opgemaakt: met wat hebben we in nodig om tijdens onze koers te veranderen? de Zijn onze op Verlichtingsidealen nog wel van door toepassing? Of moeten tijdens we opnieuw van vaststellen wat 'goed leven' is? op tv Kortom, kúnnen de we niet veranderen, of door wíllen we van dat niet? Naast Philipp in Blom in deze in aflevering: Marli Huijer, hoogleraar een publieksfilosofie. het Haar onderzoek richt de zich op de uit filosofie van mens en cultuur. door Verder: Kim Putters, het directeur uit van het Sociaal en Cultureel uit Planbureau. En: Robbert van Dijkgraaf, directeur op van het Institute for de Advanced Study in de de Princeton.

Sinds de op tv digitalisering kunnen we naar op dezelfde aarde wonen, met en toch in de totaal verschillende op tv werelden leven. Vraag is het alleen: leven een we nu met nog wel samen? uit Is er op tv nog sprake van tijdens een publiek debat? van En welke gevolgen heeft van dit voor de democratie? Is in er van nog genoeg saamhorigheid om ingewikkelde het grensoverschrijdende problemen op tv op met te lossen? Clairy uit Polak in gesprek met, de naast Philip tijdens Blom: filosoof en docent Publieksfilosofie Daan tijdens op tv Roovers, zij doet promotieonderzoek naar in de naar ontwikkeling van publieke opinie. Verder: tijdens Rogier de van Langhe, economiefilosoof en essayist, een hij is gespecialiseerd op in met de digitale revolutie en haar het maatschappelijke gevolgen. En uit Valerie Frissen, directeur het van het uit SIDN-fonds. Dit van fonds stimuleert vernieuwende internetprojecten met maatschappelijke met op tv impact.

Overstromingen, op smoglandschappen, uitputting met van grondstoffen: een wereldwijde milieuramp van uit met ongekende omvang is met hoogstwaarschijnlijk. Kunnen we ons doen en op denken nog veranderen? in de In de wereldgemeenschap, in Nederland en door in de onze eigen straat? Clairy Polak op in met gesprek met haar vier tafelgasten. een tijdens Naast Philipp Blom in deze aflevering: op Johan van de met Gronden, van filosoof en bestuurder. Hij het was directeur bij het van Wereld in Natuur Fonds en schreef door in zijn essaybundel 'Wijsgeer naar naar in het wild' over de verhouding een tussen de mens door en natuur en het uit de ethische grondslagen uit van die relatie. Verder: Maarten Hajer, de planoloog, politicoloog en de curator van de uit tentoonstelling 'Places uit of hope'. En: Filosoof op naar Elize de Mul, medeauteur van 'Onszelf op tv voorbij' door en schrijfster van op tv 'Dansen met van een plasticzak', over onze relatie met tijdens door plastic.

De kloof tussen naar op tv rijk en arm op wordt groter en in de macht van de superrijken op groeit een en groeit. Wat betekent dit een voor onze kansen en op de op kansen van onze op tv kinderen? Naast Philipp op Blom in de deze aflevering: Tamar de Waal, op tv filosoof, jurist en de Universitair Docent naar aan Erasmus een School of Law. op Ze richtte zich in met haar proefschrift op op migratie, inburgeringsvereisten en democratisch het burgerschap. Verder: Joshua de Livestro, hoofdredacteur op tv van de tijdens opiniesite Jalta.nl. Hij studeerde politicologie en tijdens politieke in filosofie. En: Bas van Bavel, door historicus tijdens en hoogleraar Transities in van Economie een en Samenleving aan de op tv Universiteit Utrecht.

Het praatprogramma tijdens Het Filosofisch in Kwintet, gepresenteerd door Clairy Polak, op tv is vanaf vandaag van terug op de NPO in 1. Tot en met op tv eind juli zijn de er wekelijks op zondag om van 12:10 uur nieuwe in uitzendingen. Vandaag tijdens gaat het over overbevolking. Spreken van door over overbevolking blijkt nog steeds taboe. op tv Het Filosofisch op tv Kwintet probeert dit stilzwijgen in de te doorbreken. Zijn we eigenlijk al de met teveel door op een moderne ark van van een Noach of maken we elkaar een alleen maar bang in met ondoordachte doemscenario's? naar Een gesprek met, naast uit Philipp op Blom, Marc Davidson, hoogleraar filosofie door van met duurzame ontwikkeling. Davidson begeeft door zich op het het grensvlak van van ethiek, economie en ecologie. op Verder: Ingrid Robeyns, uit hoogleraar op ethiek van instituties. Zij doet onderzoek naar in de toegepaste op tv ethiek en politieke door filosofie, tijdens vooral over sociale rechtvaardigheid. uit En: Kiza Magendane, beleidsondernemer met en freelanceschrijver. Hij de werkt aan tijdens zijn eerste boek door over met de Nederlandse identiteit.

Zijn de wij marionetten het van de datareuzen? In een de tijd waarin het enkele grote technologiebedrijven weten een wat onze uit voorkeuren zijn, hoe we leven uit en tijdens hoe we te beïnvloeden uit zijn, buigt Het Filosofisch met naar Kwintet zich over de naar vraag wat naar dat betekent voor onszelf en voor in het de maatschappij. Zijn we nog baas tijdens over onze eigen tijdens het gegevens en dus de over onze eigen levens? Of de zijn we naar marionetten die dansen uit naar de het pijpen van bedrijven de als Google en Facebook? in Deskundige denkers Philipp Blom, Evgeny de op Morozov, Beate Rössler en van Hans Schnitzler laten hun door licht naar over deze vragen schijnen onder leiding de van Clairy tijdens Polak.

De weerbaarheid in van de democratie - in dat op is het het thema van de laatste uitzending van met dit uit seizoen. Hoe om te op tv gaan in met het wantrouwen in jegens politici, met de naar opmars van populistische in partijen, en met andere door uitingen op tv van onvrede over het democratisch het proces? Is de het democratie uit zoals we die door kennen bestand tegen op de uitdagingen van de met toekomst? Te gast zijn: Philipp uit Blom, historicus, schrijver uit en journalist. uit Bastiaan Rijpkema, uit publicist, rechtsfilosoof met en docent aan de uit Universiteit Leiden. Caroline de een Gruyter, columnist en correspondent met voor NRC Handelsblad. uit Sarah in de Lange, tijdens bijzonder hoogleraar op de van dr. J. tijdens M. den Uyl-leerstoel aan de naar Universiteit van uit Amsterdam.

Weinig mensen zijn uit nog lid het van een politieke partij op en de naar beste in stuurlui staan steeds vaker naar aan wal. van Heeft de vertegenwoordigende democratie uit haar langste tijd tijdens gehad? En met zijn er andere vormen van de participatie denkbaar? uit 'Democratie is wat de we er zelf van maken,' tijdens zegt historicus met Philipp Blom, maar naar wat betekent dat voor door de toekomst van door politiek en samenleving? tijdens Gasten in deze met op aflevering zijn: Philipp Blom, Duits-Nederlands van historicus en de romanschrijver. Alicja Gescinska, Pools-Belgische door filosofe, schrijfster en een tv-maakster. Armen Hakhverdian, universitair het hoofddocent naar politicologie aan de UvA en uit met Thomas Decreus, hij met studeerde geschiedenis en filosofie aan in de Katholieke Universiteit naar Leuven en met promoveerde op politieke van representatiemechanismen.

Deze aflevering met gaat over de op tv rol van de markt de op in onze democratie. De globalisering uit heeft door de nationale politiek het grondig veranderd. Nationale een politici dragen, ingegeven door de internationalisering tijdens op tv van markten, steeds de meer macht over aan op supranationale instanties. Moet van de politiek de economische van ontwikkelingen in willen bijhouden of zelfs de beheersen? Is ze daar van überhaupt door toe in staat zonder uit het volk van tijdens zich te vervreemden? Of met ondermijnt de de markteconomie de democratie? Gasten in door deze aflevering door zijn: Philipp Blom, in Duits-Nederlandse historicus en romanschrijver. tijdens Fieke van van der het Lecq, econoom, gepromoveerd in op de geldtheorie. in Bas van Bavel, historicus en door hoogleraar Transities van uit Economie en Samenleving. op tv Kim door Putters, directeur van het op Sociaal en Cultureel met Planbureau.

januari 2020
28-07-2019 11:10

Woorden waarmee we worstelen: Diversiteit

Het Filosofisch Kwintet - Woorden waarmee we worstelen: Diversiteit

Veel bedrijven en instellingen streven tegenwoordig naar diversiteit. Maar wat betekent dat woord nu echt? Gaat het alleen om selecteren op uiterlijke kenmerken, of gaat het om het omarmen van onderlinge verschillen? En hoe komen we tot div...

21-07-2019 11:10

Woorden waarmee we worstelen: Authenticiteit

Het Filosofisch Kwintet - Woorden waarmee we worstelen: Authenticiteit

Een authentieke dorpsstraat, authentieke Parmaham, of een authentieke Fransman. We hunkeren naar authenticiteit en we willen origineel zijn, maar tegelijkertijd willen we ook ergens bij horen. Gaat dat wel samen? Hoe bepaal je wat authentie...

14-07-2019 11:10

Woorden waarmee we worstelen: Elite

Het Filosofisch Kwintet - Woorden waarmee we worstelen: Elite

'De elite': noodzakelijke voorhoede van de samenleving of vijand van 'het volk'? Op dit moment is moeilijk een negatiever bijvoeglijk naamwoord te bedenken dan elitair. Het lijkt een marketingterm te zijn geworden voor iedere politicus of b...

07-07-2019 11:10

Woorden waarmee we worstelen: Verbinding

Het Filosofisch Kwintet - Woorden waarmee we worstelen: Verbinding

Alle mensen worden broeders: er is moeilijk een positiever begrip dan 'verbinding' te bedenken. Toch lijkt het een marketingterm geworden, een politieke dooddoener in een tijd waarin polarisatie en segregatie toenemen. Maar wat is verbindin...

23-06-2019 11:10

Woorden waarmee we worstelen: Vrijheid

Het Filosofisch Kwintet - Woorden waarmee we worstelen: Vrijheid

Woorden waarmee we worstelen: woorden stellen ons in staat de wereld te begrijpen, maar woorden kunnen ons ook in verwarring brengen. Het filosofisch kwintet bespreekt die begrippen. Woorden waarmee marketeers, politici en bestuurders aan d...

19-08-2018 12:10

Democratie en markt

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en markt

Deze aflevering gaat over de rol van de markt in onze democratie. De globalisering heeft de nationale politiek grondig veranderd. Nationale politici dragen, ingegeven door de internationalisering van markten, steeds meer macht over aan supr...

29-07-2018 12:10

Wat te doen

Het Filosofisch Kwintet - Wat te doen

De balans wordt opgemaakt: wat hebben we nodig om onze koers te veranderen? Zijn onze Verlichtingsidealen nog wel van toepassing? Of moeten we opnieuw vaststellen wat 'goed leven' is? Kortom, kúnnen we niet veranderen, of wíllen we dat niet...

22-07-2018 12:10

Uitholling van het publieke debat

Het Filosofisch Kwintet - Uitholling van het publieke debat

Sinds de digitalisering kunnen we op dezelfde aarde wonen, en toch in totaal verschillende werelden leven. Vraag is alleen: leven we nu nog wel samen? Is er nog sprake van een publiek debat? En welke gevolgen heeft dit voor de democratie? I...

15-07-2018 12:10

Klimaat

Het Filosofisch Kwintet - Klimaat

Overstromingen, smoglandschappen, uitputting van grondstoffen: een wereldwijde milieuramp van ongekende omvang is hoogstwaarschijnlijk. Kunnen we ons doen en denken nog veranderen? In de wereldgemeenschap, in Nederland en in onze eigen stra...

08-07-2018 12:10

Groeiende ongelijkheid

Het Filosofisch Kwintet - Groeiende ongelijkheid

De kloof tussen rijk en arm wordt groter en de macht van de superrijken groeit en groeit. Wat betekent dit voor onze kansen en de kansen van onze kinderen? Naast Philipp Blom in deze aflevering: Tamar de Waal, filosoof, jurist en Universita...

24-06-2018 12:10

Terug: Het Filosofisch Kwintet

Het Filosofisch Kwintet - Terug: Het Filosofisch Kwintet

Het praatprogramma Het Filosofisch Kwintet, gepresenteerd door Clairy Polak, is vanaf vandaag terug op NPO 1. Tot en met eind juli zijn er wekelijks op zondag om 12:10 uur nieuwe uitzendingen. Vandaag gaat het over overbevolking. Spreken o...

29-10-2017 13:05

Zijn wij marionetten van de datareuzen?

Het Filosofisch Kwintet - Zijn wij marionetten van de datareuzen?

Zijn wij marionetten van de datareuzen? In een tijd waarin enkele grote technologiebedrijven weten wat onze voorkeuren zijn, hoe we leven en hoe we te beïnvloeden zijn, buigt Het Filosofisch Kwintet zich over de vraag wat dat betekent voor ...

30-07-2017 12:45

Toekomst van de democratie

Het Filosofisch Kwintet - Toekomst van de democratie

De weerbaarheid van de democratie - dat is het thema van de laatste uitzending van dit seizoen. Hoe om te gaan met het wantrouwen jegens politici, met de opmars van populistische partijen, en met andere uitingen van onvrede over het democra...

23-07-2017 12:10

Democratie en participatie

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en participatie

Weinig mensen zijn nog lid van een politieke partij en de beste stuurlui staan steeds vaker aan wal. Heeft de vertegenwoordigende democratie haar langste tijd gehad? En zijn er andere vormen van participatie denkbaar? 'Democratie is wat we ...

16-07-2017 12:10

Democratie en markt

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en markt

Deze aflevering gaat over de rol van de markt in onze democratie. De globalisering heeft de nationale politiek grondig veranderd. Nationale politici dragen, ingegeven door de internationalisering van markten, steeds meer macht over aan supr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 51
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!