Programma gemist?

Met de door brexit en de Europese uit verkiezingen 2019 tijdens in het de vooruitzicht spreekt Clairy Polak naar met met haar vier gasten met over de breuklijnen onder de brexit. tijdens Wat door zijn de op achtergronden van het anti-Europagevoel door dat door het continent waart? het Is de brexit in een uit op de Britse historie te door verklaren gebeurtenis of het is uit ze een de product van de internationale met tijdgeest sinds 9/11? En tijdens is het besmettelijk? een Te naar gast zijn de Duits-Nederlandse een historicus Philipp Blom, uit de Vlaams-Poolse filosofe Alicja Gescinska, met de Brits-Nederlandse jurist in Gareth Davies en met Mathieu het Segers, hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis op en de Europese integratie.

Deze tweede aflevering uit gaat uit over de rol van informatie van van in onze democratie. Kan op tv een feiten-vrije op maatschappij nog wel rechtvaardig met zijn? Hoe bedreigend is het propaganda voor de democratie? door En het welke rol spelen uit nieuwe technologieën in de verspreiding tijdens het van ideeën die de democratie ondermijnen? door Gasten in op deze uit aflevering zijn: Ian van Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en in publicist, Jaron Harambam, socioloog op aan naar de Erasmus Universiteit van Rotterdam, Kees Kraaijeveld, op filosoof en psycholoog en tijdens Daan Roovers, filosoof, publicist door en van docent publieksfilosofie aan de Universiteit door van naar Amsterdam.

Hoe de is te verklaren van dat er een na decennia van ontzuiling nu weer een nieuwe kleine zuiltjes met uit ontstaan? En wat zijn daarvan tijdens de op gevolgen voor politiek en maatschappij? uit Hoe in is te verklaren dat de er na door decennia van ontzuiling nu uit weer nieuwe kleine zuiltjes naar ontstaan? En naar wat zijn naar daarvan de gevolgen voor politiek naar en maatschappij? van Gasten in deze een aflevering zijn: Ian Buruma, tijdens Brits-Nederlandse in sinoloog, japanoloog en publicist. Ivana uit Ivkovic, van filosoof en eigenaar van van het bureau No Wishful op Thinking. uit Casper Thomas, publicist. Ghassan Dahhan, politicoloog het op tv en polemoloog.

mei 2020
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!