Programma gemist?

Met de van brexit en de een Europese verkiezingen van 2019 in het vooruitzicht spreekt op Clairy Polak met van haar vier de gasten over door de breuklijnen onder de in brexit. Wat zijn de het op achtergronden van het anti-Europagevoel dat door op tv het continent waart? tijdens Is de de brexit door een uit de Britse historie op te verklaren gebeurtenis op of op is ze een product van de tijdens internationale een tijdgeest sinds de 9/11? En is uit het besmettelijk? Te een gast zijn de op Duits-Nederlandse historicus Philipp Blom, op de Vlaams-Poolse door filosofe Alicja Gescinska, van de Brits-Nederlandse jurist Gareth door Davies en van Mathieu Segers, hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis op door en Europese integratie.

Deze een tweede aflevering gaat over tijdens de rol van informatie met in uit onze democratie. Kan tijdens een feiten-vrije maatschappij nog met wel rechtvaardig uit zijn? Hoe bedreigend tijdens is propaganda voor het de democratie? En uit welke rol tijdens spelen nieuwe technologieën van in de verspreiding van ideeën het die de democratie met ondermijnen? Gasten met in deze op aflevering zijn: Ian Buruma, door Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en tijdens publicist, Jaron Harambam, socioloog met aan de het Erasmus Universiteit Rotterdam, op Kees Kraaijeveld, tijdens filosoof en met psycholoog en Daan Roovers, filosoof, een publicist en een docent publieksfilosofie aan de de Universiteit tijdens van Amsterdam.

Hoe is te op tv verklaren naar dat er na decennia van in de ontzuiling nu weer nieuwe kleine uit zuiltjes naar ontstaan? En wat zijn op tv daarvan de gevolgen van voor politiek en maatschappij? Hoe op tv is te verklaren het dat er in na op decennia van ontzuiling nu weer nieuwe van kleine zuiltjes door ontstaan? met En wat zijn daarvan de gevolgen een voor politiek van en maatschappij? Gasten het in deze uit aflevering zijn: Ian met Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, een japanoloog en publicist. Ivana Ivkovic, uit filosoof en eigenaar door van het uit bureau No de Wishful Thinking. Casper tijdens Thomas, publicist. een Ghassan Dahhan, politicoloog en op tv polemoloog.

mei 2021
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!