Programma gemist?

Met de brexit naar en de Europese op tv naar verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt door Clairy Polak op tv met haar het vier gasten over de breuklijnen op tv onder de brexit. van Wat zijn de het naar achtergronden van het anti-Europagevoel met dat door tijdens het continent waart? Is de van brexit een uit de naar Britse historie een te uit verklaren gebeurtenis of de is ze een product door van de internationale uit tijdgeest sinds 9/11? het En is met het besmettelijk? Te gast zijn de op Duits-Nederlandse historicus Philipp met Blom, de Vlaams-Poolse een filosofe een Alicja Gescinska, de in Brits-Nederlandse jurist Gareth Davies op tv en met Mathieu Segers, hoogleraar eigentijdse Europese tijdens geschiedenis en Europese het integratie.

Deze tweede aflevering het het gaat over de rol met van informatie in van onze democratie. uit Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel naar rechtvaardig tijdens zijn? Hoe bedreigend is op propaganda op voor de democratie? En welke in rol de spelen nieuwe technologieën in de verspreiding van in van ideeën die de de democratie ondermijnen? Gasten naar in deze aflevering zijn: op tv Ian Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, naar japanoloog het en publicist, Jaron een Harambam, socioloog aan de op tv Erasmus Universiteit het Rotterdam, Kees Kraaijeveld, in filosoof en psycholoog en Daan van Roovers, filosoof, publicist de en docent publieksfilosofie een aan met de Universiteit het van Amsterdam.

Hoe in is te op tv verklaren dat er na decennia door van ontzuiling nu weer naar nieuwe kleine een zuiltjes naar ontstaan? En wat op zijn daarvan de gevolgen voor politiek de uit en maatschappij? Hoe is te verklaren van tijdens dat er na decennia met van ontzuiling nu naar weer nieuwe in kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn een daarvan de door gevolgen in voor politiek en maatschappij? van Gasten in deze aflevering zijn: op tv een Ian Buruma, Brits-Nederlandse de sinoloog, japanoloog en publicist. Ivana een Ivkovic, filosoof met en eigenaar van op het bureau No Wishful Thinking. een Casper naar Thomas, publicist. Ghassan Dahhan, van politicoloog en op tv polemoloog.

september 2020
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!