Programma gemist?

Met de op tv brexit en de een Europese verkiezingen 2019 in naar van het vooruitzicht spreekt tijdens Clairy Polak met haar vier van gasten over de breuklijnen van onder de van brexit. een Wat zijn de achtergronden van het op anti-Europagevoel dat met door het continent het waart? Is op de brexit een uit op de Britse historie te het verklaren de gebeurtenis of de is ze een product de van de door internationale tijdgeest sinds op tv 9/11? En is het besmettelijk? Te op gast zijn de met Duits-Nederlandse historicus Philipp tijdens Blom, de door Vlaams-Poolse filosofe Alicja door Gescinska, naar de Brits-Nederlandse jurist het Gareth Davies en Mathieu Segers, op hoogleraar eigentijdse Europese het geschiedenis en Europese op tv integratie.

Deze tweede aflevering in gaat over de de rol van op informatie tijdens in onze democratie. op tv Kan een feiten-vrije maatschappij naar nog wel in rechtvaardig zijn? Hoe naar bedreigend is propaganda het voor de democratie? En welke uit rol spelen nieuwe een technologieën in de verspreiding een van ideeën die de de democratie het ondermijnen? Gasten het in deze aflevering zijn: Ian tijdens in Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en tijdens publicist, Jaron Harambam, door socioloog in aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Kees naar op Kraaijeveld, filosoof en psycholoog met en Daan naar Roovers, filosoof, publicist en docent een publieksfilosofie in aan de Universiteit van een Amsterdam.

Hoe is naar te verklaren van dat er na met decennia van ontzuiling van nu weer nieuwe het kleine zuiltjes naar ontstaan? En wat van zijn daarvan de gevolgen voor politiek met en maatschappij? in Hoe is te verklaren door dat er na tijdens decennia een van ontzuiling de nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? in met En wat zijn daarvan de een gevolgen voor naar politiek en maatschappij? van Gasten in deze aflevering de zijn: Ian Buruma, op tv Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog in en publicist. Ivana Ivkovic, tijdens filosoof en in eigenaar van het bureau in No Wishful een Thinking. Casper Thomas, op tv publicist. door Ghassan Dahhan, politicoloog en van polemoloog.

oktober 2021
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!