Programma gemist?

Met op de brexit en de Europese met verkiezingen 2019 in in het vooruitzicht spreekt op Clairy Polak door met haar vier op tv gasten over op tv de breuklijnen onder de van brexit. van Wat zijn de op achtergronden van het op tv anti-Europagevoel dat door het continent waart? uit Is de op brexit in een uit de Britse historie te door verklaren gebeurtenis in of is in ze een product van de naar internationale een tijdgeest sinds 9/11? naar En is het besmettelijk? uit Te op gast zijn de met Duits-Nederlandse historicus Philipp Blom, de op tv Vlaams-Poolse filosofe met Alicja Gescinska, de Brits-Nederlandse jurist het Gareth Davies een en Mathieu Segers, op tv hoogleraar eigentijdse de Europese geschiedenis en naar Europese integratie.

Deze het tweede aflevering gaat tijdens over de rol naar van informatie een in onze democratie. Kan een feiten-vrije naar maatschappij nog wel op tv een rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is naar propaganda voor door de democratie? En welke rol in een spelen nieuwe technologieën in de verspreiding door met van ideeën die de uit democratie ondermijnen? Gasten in deze door aflevering zijn: op tv Ian Buruma, op Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog de en publicist, Jaron Harambam, van socioloog door aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Kees Kraaijeveld, filosoof en door psycholoog en Daan op Roovers, filosoof, een publicist en docent publieksfilosofie de aan naar de Universiteit van het Amsterdam.

Hoe in is te verklaren dat er naar na decennia het van ontzuiling van nu weer nieuwe op kleine zuiltjes ontstaan? op En wat door zijn daarvan de gevolgen voor in politiek en maatschappij? van Hoe is te verklaren met dat er met na decennia van ontzuiling tijdens nu op weer nieuwe kleine op zuiltjes ontstaan? En in wat zijn daarvan de gevolgen met voor politiek de en maatschappij? door Gasten in op tv deze aflevering zijn: in Ian Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en het publicist. in Ivana Ivkovic, filosoof en eigenaar een in van het bureau No een Wishful Thinking. Casper van Thomas, publicist. Ghassan Dahhan, politicoloog tijdens en tijdens polemoloog.

januari 2021
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!