Programma gemist?

Met de naar brexit en met de Europese naar verkiezingen 2019 in naar het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met met haar in vier gasten een over de breuklijnen door onder de brexit. van Wat zijn de achtergronden met van het anti-Europagevoel dat door in het van continent waart? naar Is de brexit een de uit de Britse historie te tijdens verklaren gebeurtenis of van is ze een op tv met product van de internationale tijdgeest op tv sinds 9/11? En van is het op tv besmettelijk? Te gast zijn het de Duits-Nederlandse naar historicus Philipp Blom, de op tv Vlaams-Poolse filosofe Alicja op tv Gescinska, de Brits-Nederlandse jurist met naar Gareth Davies en het Mathieu Segers, hoogleraar door eigentijdse Europese geschiedenis op tv en Europese integratie.

Deze tijdens tweede aflevering gaat over tijdens de rol van door informatie in onze tijdens democratie. het Kan een feiten-vrije maatschappij nog het wel rechtvaardig zijn? op tv Hoe de bedreigend is propaganda voor op de democratie? En op welke rol het spelen nieuwe technologieën in de verspreiding in van op ideeën die met de democratie ondermijnen? Gasten op tv in deze aflevering op zijn: Ian Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, door japanoloog en het publicist, Jaron Harambam, het socioloog aan de van Erasmus Universiteit een Rotterdam, Kees Kraaijeveld, filosoof en in psycholoog uit en Daan Roovers, filosoof, publicist de met en docent publieksfilosofie aan de de Universiteit van van Amsterdam.

Hoe is op te verklaren dat met er naar na decennia van ontzuiling nu weer uit in nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat op zijn daarvan het de gevolgen tijdens voor politiek uit en maatschappij? Hoe een is te verklaren dat op tv er na decennia uit van ontzuiling nu weer nieuwe het kleine in zuiltjes ontstaan? En wat zijn tijdens daarvan door de gevolgen de voor politiek en maatschappij? Gasten naar in deze aflevering zijn: een Ian naar Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, in japanoloog en publicist. Ivana de Ivkovic, filosoof en eigenaar het het van het bureau No Wishful Thinking. door Casper Thomas, publicist. in Ghassan van Dahhan, politicoloog en het polemoloog.

februari 2020
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!