Programma gemist?

Met de door brexit en de Europese door verkiezingen op 2019 in het een vooruitzicht spreekt Clairy op tv Polak met haar vier gasten naar tijdens over de breuklijnen onder de brexit. op tv Wat zijn een de achtergronden van van het anti-Europagevoel dat door een in het continent waart? Is de brexit een een in uit de tijdens Britse historie te op verklaren gebeurtenis of is ze een van product van de een internationale tijdgeest de sinds van 9/11? En is naar het besmettelijk? Te gast zijn uit de Duits-Nederlandse in historicus Philipp Blom, de op tv Vlaams-Poolse filosofe Alicja in Gescinska, de Brits-Nederlandse jurist een Gareth de Davies en Mathieu Segers, hoogleraar op eigentijdse Europese geschiedenis op en Europese op tv integratie.

Deze op tweede aflevering gaat de over de rol van informatie het in onze democratie. het Kan in een feiten-vrije maatschappij nog op tv wel rechtvaardig zijn? het Hoe bedreigend is van propaganda van voor de democratie? uit En welke rol spelen nieuwe technologieën door op tv in de verspreiding van ideeën die op tv de democratie ondermijnen? uit Gasten in deze van aflevering zijn: Ian naar Buruma, Brits-Nederlandse een sinoloog, de japanoloog en publicist, tijdens Jaron Harambam, socioloog in aan de Erasmus Universiteit het Rotterdam, Kees de Kraaijeveld, filosoof en psycholoog op en Daan in Roovers, filosoof, publicist en van docent publieksfilosofie aan de in Universiteit van in Amsterdam.

Hoe het is te verklaren dat met er na decennia van in ontzuiling nu weer van nieuwe kleine de zuiltjes ontstaan? En wat door zijn op daarvan de van gevolgen voor politiek en maatschappij? van Hoe is in te verklaren dat er na tijdens decennia met van ontzuiling nu weer tijdens nieuwe in kleine zuiltjes ontstaan? En wat op zijn daarvan de de gevolgen naar voor politiek en maatschappij? naar Gasten in deze aflevering van zijn: met Ian Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en de publicist. de Ivana Ivkovic, op tv filosoof en eigenaar in van het bureau No Wishful Thinking. uit Casper Thomas, publicist. uit op tv Ghassan Dahhan, politicoloog op tv en polemoloog.

oktober 2020
28-10-2018 14:05

Breuklijnen onder Brexit

Het Filosofisch Kwintet - Breuklijnen onder Brexit

Met de brexit en de Europese verkiezingen 2019 in het vooruitzicht spreekt Clairy Polak met haar vier gasten over de breuklijnen onder de brexit. Wat zijn de achtergronden van het anti-Europagevoel dat door het continent waart? Is de brexit...

09-07-2017 12:10

Democratie en propaganda

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en propaganda

Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de versprei...

02-07-2017 12:10

Democratie en identiteitspolitiek

Het Filosofisch Kwintet - Democratie en identiteitspolitiek

Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij? Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltj...

05-11-2016 07:10

Het nieuwe populisme

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gast...

Het Filosofisch Kwintet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Filosofisch Kwintet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Filosofisch Kwintet bij Het Filosofisch Kwintet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Filosofisch Kwintet. Heb je een uitzending van Het Filosofisch Kwintet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Filosofisch Kwintet gemist

Filosoof Ad Verbrugge en journalist ClairyPolak nodigen steeds drie gasten uit om vanuit een filosofisch perspectief de kwaliteit van de rechtsstaat teonderzoeken.In iedere uitzending staat een ander facet van dit grote thema centraal. Gasten zijn o.m.: Ernst Hirsch Ballin, HermanTjeenk Willink, Ybo Buruma, Harm Brouwer, Ton Zwaan, Herman Philipse en Beatrice de Graaf.In Het Filosofisch Kwintet staan luisteren en het uitwisselen van argumenten centraal om zo tot nieuwe inzichten tekomen.

Uitzending gemist van Het Filosofisch Kwintet? Hier kun je alle uitzendingen van Het Filosofisch Kwintet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-07-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!