Programma gemist?

Achter op elk groot van nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze het het serie spelen zes kinderen door de hoofdrol. In van iedere aflevering schrijft één op tv van hen een tijdens brief aan op tv zijn ouder. naar Over wat er tijdens in hem of haar omgaat, over van zorgen en het verdriet door of met een door heel concrete vraag. De kinderen wonen het in op zes verschillende landen. met Landen die op te kampen hebben met economische tijdens crisis, door een gewapend conflict, criminaliteit en geweld van of een natuurramp. naar Kinderen vormen naar de toekomst naar van deze wereld, maar in hun van mening wordt zelden de gehoord. De IKON geeft met deze kinderen een stem. van Afl.: Rwanda - Kinderen met met geboren uit slechte herinneringen. in Shakya is op een slimme, nieuwsgierige jongen met van 13. Hij een stelt zijn moeder al een geruime tijd vragen over van zijn het vader, die hij nooit heeft het gekend. Hij naar weet niet, dat de zijn moeder het Goretti tijdens de Rwandese genocide een is verkracht de en dat hij daarvan door het product is. het Een tijdens aantal mensen in zijn door dorp weten wél uit wat er met Goretti het gebeurd met is. Shyaka schrijft een brief in aan de zijn moeder, waarin hij met haar vraagt tijdens wie zijn vader is. Zal tijdens tijdens Goretti haar zoon nu een de waarheid een vertellen over zijn afkomst? met Shyaka is één van de op naar schatting 25.000 uit kinderen van de een 500.000 vrouwen die van werden verkracht tijdens tijdens de Rwandese genocide de op in 1994. Ook al een is het door illegaal, toch ondergingen veel van een deze verkrachte vrouwen een uit abortus. op Sommigen vermoordden hun ongeboren de kind, anderen lieten naar hun baby's door na de geboorte van achter. De meeste moeders die tijdens hun kind wél naar uit hielden, vertelden hen nooit de een waarheid.

Achter een elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke van tijdens tragedies. In deze met serie spelen zes een kinderen de hoofdrol. In iedere naar aflevering tijdens schrijft één van hen een brief in aan door zijn ouder. Over wat er uit in hem of naar uit haar omgaat, over door zorgen en verdriet of in met een heel een concrete vraag. het De kinderen wonen in door zes verschillende landen. op tv Landen die te door kampen hebben met economische het crisis, een van gewapend conflict, criminaliteit met en geweld of een het natuurramp. Kinderen vormen uit de van toekomst van deze in wereld, maar hun mening met wordt zelden gehoord. De naar IKON geeft een deze kinderen een stem. op tv Afl.: Filippijnen - Leven naar met op tv de vermisten. Het verhaal naar van op tv twee zoons van mensenrechtenactivisten. We met leren door Layad (14) en zijn de moeder Dee kennen. Layads politiek op tv actieve vader op is acht jaar de geleden in door gewapende mannen ontvoerd. het A.L. is op zijn het veertiende al een getalenteerde op balletdanser. door Hij mist in zijn moeder die recent is opgepakt uit en in de een op gevangenis zit op verdenking van activisme. naar Via een bijzondere tijdens videobrief richt in hij zich in tot haar. Op de de Filippijnen vinden tijdens veel buitengerechtelijke moorden en verdwijningen tijdens plaats. Er heerst een een klimaat een van met straffeloosheid. Met de verkiezing van president naar Acquino in in mei op tv 2010 hopen de Filippino's op dat de op tv mensenrechten meer gerespecteerd door zullen gaan worden. in Maar de periode in een de aanloop op naar de verkiezingen blijkt één met van de meest bloedige het uit de van geschiedenis. Tijdens het Ampatuan met een Massacre worden 57 onschuldige mensen de vermoord.

Achter van elk groot nieuwsverhaal een schuilen menselijke tragedies. In op tv deze serie spelen tijdens zes kinderen een de hoofdrol. In iedere door aflevering schrijft van één van hen een brief de aan zijn ouder. de Over wat er uit in van hem of haar omgaat, over uit zorgen met en verdriet het of met een heel concrete de vraag. op tv De kinderen wonen in zes door verschillende landen. Landen op die te kampen in hebben door met economische crisis, een gewapend conflict, tijdens criminaliteit en in geweld of een tijdens natuurramp. Kinderen van vormen de toekomst van van deze wereld, maar uit hun mening wordt zelden het gehoord. van De IKON een geeft deze kinderen een tijdens stem. Afl.: Onbeschut Amerika. door Tony op en Dion zijn vanwege de tijdens kredietcrisis uit ernstig aan lager wal geraakt. Wanhopig op het proberen ze hun drie kinderen Esai tijdens van 6, Elias op de van 5 en de de 3-jarige Elian bij zich naar te houden, want de uit een kans bestaat dat de staat Florida uit die van een hen afpakt vanwege hun naar op belabberde woonsituatie. De in grootouders van het stel van zijn ooit vanuit Cuba met naar de Verenigde Saten tijdens getrokken op uit zoek naar een uit beter leven. Nu zitten in de in inmiddels volwassen kleinkinderen, allen in op tv de door VS geboren, op tv met hun kinderen in tijdens een noodopvang. Omringd tijdens door armen en daklozen lijkt op tv met van de ooit zo tijdens glansrijke Amerikaanse droom naar weinig te van zijn overgebleven. Hoe leggen op tv Tony en Dion hun het huidige tijdens situatie uit aan hun kinderen en op hoe bereiden ze naar hen voor met op op een onzekere toekomst? In de Florida heeft de kredietcrisis hard in van toegeslagen. Bijna één op de tien op tv mensen is werkloos op en velen raken in naar hun huis kwijt door met executieverkoop. Familietragedies zijn het het gevolg, want in deze van staat is het de illegaal van om met kinderen tijdens op straat te met leven. Dit een brengt ouders voor een tijdens duivels dilemma: hoe voorkom met je, wanneer tijdens de lasten van je het huis niet meer te naar uit betalen zijn, dat je in kinderen je een worden afgenomen?

Achter elk in groot nieuwsverhaal het schuilen menselijke tragedies. uit In deze serie spelen tijdens zes kinderen van de hoofdrol. In iedere de aflevering schrijft het één van hen een brief in aan zijn ouder. op Over door wat er in hem of de uit haar omgaat, over de zorgen en verdriet of uit met een heel op concrete vraag. De kinderen een wonen door in zes verschillende landen. van Landen die te de kampen hebben met economische crisis, op tv een gewapend conflict, naar een criminaliteit en geweld of op een natuurramp. Kinderen vormen de uit toekomst van tijdens deze wereld, maar uit hun tijdens mening wordt zelden gehoord. De op IKON geeft deze het kinderen een stem. Afl.: van Oeganda - uit Koningin van een de sloppenwijk. in De veertienjarige Phiona woont op met haar in moeder in een uit golfplaten hutje in de sloppenwijk het Katwé. Ze weet niet door dat haar vader uit is van gestorven aan de door gevolgen van aids, want daar door in rust een groot taboe op op. Op zoek van naar een maaltijd komt ze op tv op een tijdens dag sociaal werker Robert de Katende tegen die een door haar leert schaken. In in korte tijd verslaat Phiona door haar van coach, wordt ze op nationaal jeugdkampioen schaken van Oeganda en door doet ze mee door aan tijdens het Afrikaans jeugdkampioenschap in tijdens Soedan. Phiona wint en op op is op dertienjarige leeftijd van jeugdkampioen schaken van het Afrika. Een jaar later van doet ze uit mee aan het een wereldschaakkampioenschap voor vrouwen in het op ijskoude Siberië. In de deze vreemde op omgeving, ver van een huis, denkt op Phiona na over haar vader in en vraagt ze uit zich met af hoe hij uit gestorven is. Ze besluit tijdens haar moeder het een brief te sturen. Wie op tv in door de uitzichtloze sloppenwijken van in Kampala de wordt geboren start met een enorme in achterstand, in maar wie er als meisje door wordt geboren een treft het de dubbel. In Katwé, een op gemeenschap van alleenstaande moeders, naar zijn van de kinderen al vroeg op naar zichzelf met aangewezen. Al op de jonge leeftijd krijgen een ze te maken een met drugs, prostitutie en de hiv/aids.

Achter het elk groot een nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. in In deze serie spelen zes een op tv kinderen de hoofdrol. In op iedere aflevering schrijft één van tijdens hen een de brief aan zijn met ouder. Over naar wat er in hem een of haar omgaat, van over zorgen en verdriet een of met een van heel tijdens concrete vraag. De kinderen de wonen van in zes verschillende landen. Landen op die te kampen hebben op tv uit met economische crisis, een gewapend conflict, van criminaliteit en geweld het of een natuurramp. op tv in Kinderen vormen de toekomst van deze het wereld, het maar hun mening wordt een zelden door gehoord. De IKON uit geeft deze kinderen een naar stem. Afl.: Haïti - met De een stilte na de aardbeving. De de tienjarige Darline is het een van het de talloze slachtoffers van de de aardbeving in op Haïti in 2010. Vóór een de beving woonde de ze samen uit met uit haar vader, een weduwnaar, in een op tv in klein huis in een buitenwijk van door Port-au-Prince. Als op ze op op tv een dinsdagmiddag thuiskomt van het door boodschappen doen, de begint de naar aarde te naar beven. Darline rent in een paniek haar huis tijdens binnen. Ze baant zich een in weg met door een regen van uit vallende stenen in en moet aanzien hoe haar door vader levend een wordt begraven onder het door tijdens puin. Het huis is onbewoonbaar uit geworden. Darline in is plotseling wees uit en haar omgeving op tv is in een complete chaos op tv in veranderd.

Achter elk het groot nieuwsverhaal schuilen menselijke uit tragedies. op tv In deze van serie spelen zes kinderen naar de hoofdrol. tijdens In iedere aflevering schrijft in één van hen een een brief aan zijn een ouder. Over wat op tv er in hem of door haar het omgaat, over zorgen en verdriet de van of met een een heel concrete vraag. uit De kinderen wonen in met zes verschillende landen. Landen die een te kampen uit hebben naar met economische crisis, een gewapend op tv conflict, in criminaliteit en geweld of de een natuurramp. een Kinderen vormen de toekomst van deze op tv wereld, maar het hun mening wordt zelden op tv gehoord. De van IKON geeft deze met kinderen een tijdens stem. Afl.: Brazilië op - Overgeleverd uit aan de straat. De 14-jarige de Ana Raquel heeft de met op tv keiharde wetten van het leven op tijdens straat aan den uit lijve ondervonden. naar Niet tijdens zo lang geleden met woonde ze nog bij tijdens haar liefhebbende grootmoeder. de Na de dood op van haar oma wordt ze tijdens gedwongen bij haar op tv moeder door en stiefvader te gaan uit wonen. Het zijn in niet de ruzies die tijdens van haar de straat op jagen, op het is haar stiefvader van die haar mishandelt het tijdens en lastigvalt. Eenmaal op door straat, blijkt Ana Raquel van niet uit opgewassen te zijn tegen het ruige het en uit harde leven onder met de viaducten van Rio een de Janeiro. Nu woont een ze in van een opvanghuis voor straatkinderen. het Wat de Ana Raquel tijdens vooral pijn doet is het gebrek het aan een liefde en aandacht van haar op tv moeder. Ze de besluit haar naar een brief te schrijven. Wereldwijd met trekken het mensen van het platteland door naar de van stad op tijdens zoek naar een beter met leven. Maar naar dat lukt lang met niet altijd. Rio de uit Janeiro is berucht is het om zijn favela's - naar sloppenwijken waar naar door de met afwezigheid van de overheid anarchie op tv en geweld met heersen. Drugshandel en criminaliteit in maken deel op uit door van het dagelijks leven. De lijn het van geweld een en misbruik naar loopt vaak in door in huiselijke kring. Mannen belanden met in de gevangenis naar of vertrekken om door andere redenen. op tv Gezinnen vallen uit door elkaar en het veel kinderen worden naar hierdoor gedwongen op straat naar te tijdens overleven.

juli 2020
25-07-2011 21:25

Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Brief van mijn kind - Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

18-07-2011 21:25

Filippijnen - Leven met de vermisten

Brief van mijn kind - Filippijnen - Leven met de vermisten

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

11-07-2011 21:25

Onbeschut Amerika

Brief van mijn kind - Onbeschut Amerika

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

04-07-2011 21:25

Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Brief van mijn kind - Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

27-06-2011 21:25

Haïti - De stilte na de aardbeving

Brief van mijn kind - Haïti - De stilte na de aardbeving

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

20-06-2011 21:25

Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Brief van mijn kind - Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

Brief van mijn kind gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brief van mijn kind de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brief van mijn kind bij Brief van mijn kind liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brief van mijn kind. Heb je een uitzending van Brief van mijn kind gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brief van mijn kind gemist

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedereaflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet ofmet een heel concrete vraag. De kinderen wonen in zes verschillende landen. Landen die te kampen hebben met economischecrisis, een gewapend conflict, criminaliteit en geweld of een natuurramp. Kinderen vormen de toekomst van deze wereld,maar hun mening wordt zelden gehoord. De IKON geeft deze kinderen een stem.

Uitzending gemist van Brief van mijn kind? Hier kun je alle uitzendingen van Brief van mijn kind kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-07-2011 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!