Programma gemist?

Achter naar elk groot met nieuwsverhaal schuilen menselijke in tragedies. In deze serie spelen zes op tv kinderen de in hoofdrol. in In iedere aflevering schrijft één van de de hen een brief aan een zijn ouder. Over wat in er met in hem of haar omgaat, een over het zorgen en verdriet of met een op tv heel concrete op vraag. De kinderen in wonen in zes verschillende tijdens landen. Landen met die een te kampen hebben met uit economische crisis, tijdens een gewapend conflict, criminaliteit en het geweld of een natuurramp. op tv Kinderen vormen de op met toekomst van deze wereld, maar een hun mening wordt met zelden gehoord. met De IKON geeft deze kinderen het een een stem. Afl.: uit Rwanda - Kinderen geboren uit met slechte herinneringen. Shakya uit is een in slimme, nieuwsgierige jongen tijdens van 13. Hij stelt zijn uit moeder al naar geruime tijd vragen uit over met zijn vader, die op hij nooit heeft tijdens gekend. Hij weet niet, in dat zijn moeder op tv Goretti tijdens de Rwandese genocide met is verkracht en tijdens dat hij daarvan de een het product is. Een in aantal mensen in naar zijn dorp weten wél wat door er met de Goretti uit gebeurd is. Shyaka schrijft de een brief aan zijn moeder, een waarin hij de haar vraagt van wie zijn vader is. Zal het met Goretti haar zoon nu op tv de waarheid vertellen over zijn van afkomst? op Shyaka is één de van de naar schatting 25.000 een kinderen van met de 500.000 vrouwen een die werden verkracht tijdens op de op Rwandese genocide in het 1994. Ook al is het het illegaal, toch met ondergingen veel van van deze verkrachte vrouwen een de abortus. Sommigen uit vermoordden het hun ongeboren kind, anderen lieten hun in baby's op na de geboorte een achter. De meeste moeders uit die hun in kind wél hielden, naar vertelden hen nooit de een waarheid.

Achter uit elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tijdens tragedies. In deze het serie spelen zes door kinderen de met hoofdrol. In iedere aflevering op tv schrijft één van van het hen een brief aan op tv zijn ouder. Over wat tijdens er in hem of uit haar omgaat, op over zorgen door en verdriet of met een een heel concrete uit vraag. De kinderen op wonen uit in zes verschillende landen. Landen die naar te kampen van hebben met naar economische crisis, een gewapend van conflict, criminaliteit en geweld de of in een natuurramp. Kinderen vormen een de met toekomst van deze wereld, uit maar hun van mening wordt zelden gehoord. in De IKON geeft deze kinderen door uit een stem. Afl.: Filippijnen met - Leven met de vermisten. naar de Het verhaal van twee zoons van van het mensenrechtenactivisten. We leren Layad (14) op en zijn moeder Dee uit kennen. Layads politiek tijdens actieve een vader is het acht jaar geleden door uit gewapende mannen met ontvoerd. A.L. is op zijn veertiende een al een getalenteerde uit balletdanser. Hij mist door zijn van moeder die recent het is opgepakt en in de in gevangenis zit op uit verdenking van door activisme. Via tijdens een bijzondere videobrief een richt hij zich tot uit haar. Op de op Filippijnen naar vinden veel buitengerechtelijke moorden en in verdwijningen plaats. door Er heerst van een klimaat van straffeloosheid. Met uit de verkiezing uit van president Acquino in mei een 2010 hopen de op tv Filippino's van dat de met mensenrechten meer gerespecteerd zullen gaan worden. in naar Maar de periode in in de aanloop naar het de verkiezingen blijkt één in van de meest bloedige door uit tijdens de geschiedenis. Tijdens het Ampatuan een Massacre worden met 57 de onschuldige mensen vermoord.

Achter op tv elk groot nieuwsverhaal schuilen op menselijke tragedies. In deze met het serie spelen zes uit kinderen de hoofdrol. uit In iedere aflevering de schrijft één van hen het een brief aan zijn ouder. een Over wat er tijdens in hem of een haar de omgaat, over zorgen en verdriet op tv of met van een tijdens heel concrete vraag. De kinderen in wonen met in zes verschillende landen. het Landen die te uit kampen hebben met met economische crisis, een gewapend conflict, op tv criminaliteit door en geweld of een natuurramp. op tv Kinderen vormen de met toekomst van deze naar wereld, de maar hun mening wordt met zelden gehoord. met De IKON geeft deze op tv kinderen een stem. Afl.: op Onbeschut Amerika. uit Tony de en Dion zijn de vanwege de kredietcrisis de ernstig aan lager wal geraakt. door Wanhopig proberen ze met hun van drie kinderen Esai van van 6, Elias van 5 en tijdens de 3-jarige van Elian bij met zich te houden, een want de kans bestaat op tv dat de met staat Florida die van hen met afpakt vanwege de hun belabberde woonsituatie. een De grootouders van het in stel zijn ooit door vanuit Cuba naar op de in Verenigde Saten getrokken een op zoek naar een beter een leven. Nu op tv zitten de inmiddels volwassen op kleinkinderen, allen van in de naar VS geboren, van met hun kinderen door in een noodopvang. Omringd door armen in en daklozen met lijkt uit van de ooit zo glansrijke Amerikaanse met droom weinig met te zijn het overgebleven. Hoe het leggen Tony en Dion hun van huidige situatie uit op tv aan naar hun kinderen en hoe op bereiden ze hen de voor op een onzekere toekomst? met In Florida heeft door de kredietcrisis met hard naar toegeslagen. Bijna één op de tien van mensen is het werkloos door en velen raken hun een huis kwijt met door executieverkoop. Familietragedies het zijn het gevolg, het want in deze staat is het door illegaal om met het kinderen op in straat te leven. van Dit brengt uit ouders voor het een duivels dilemma: hoe voorkom je, uit wanneer de van lasten van van je huis niet meer te naar betalen een zijn, dat op tv je kinderen je worden met afgenomen?

Achter door elk groot nieuwsverhaal de schuilen menselijke tragedies. In deze een serie spelen zes het kinderen de op tv hoofdrol. In iedere aflevering van schrijft tijdens één van uit hen een brief met aan zijn ouder. Over wat er de in hem een of haar omgaat, van over zorgen de en verdriet of met een een heel concrete met vraag. door De kinderen wonen in in zes verschillende landen. Landen die op de te kampen hebben met economische tijdens crisis, een het gewapend conflict, criminaliteit op en geweld of een een natuurramp. Kinderen van vormen de toekomst een van deze wereld, maar het hun mening door wordt zelden gehoord. De IKON door op tv geeft deze kinderen een door stem. Afl.: de Oeganda - Koningin van op de sloppenwijk. De veertienjarige Phiona het woont naar met haar moeder in in een door golfplaten hutje in uit de sloppenwijk Katwé. Ze de weet niet dat haar in vader is tijdens gestorven aan de door gevolgen van aids, want door daar rust een een groot taboe op. Op door zoek tijdens naar een maaltijd komt op ze op het een dag sociaal werker tijdens Robert in Katende tegen die haar met leert schaken. In uit korte tijd verslaat Phiona haar uit coach, wordt op ze nationaal jeugdkampioen schaken op tijdens van Oeganda en doet ze door mee aan het Afrikaans een jeugdkampioenschap door in Soedan. Phiona wint op tv en is uit op dertienjarige in leeftijd jeugdkampioen schaken van naar Afrika. Een jaar later op doet ze mee aan het het wereldschaakkampioenschap met voor vrouwen in met het ijskoude met Siberië. In deze vreemde omgeving, op tv naar ver van huis, denkt Phiona na tijdens over uit haar vader en vraagt tijdens ze zich af hoe uit hij gestorven met is. Ze besluit haar uit moeder een in brief te sturen. Wie met in tijdens de uitzichtloze sloppenwijken van Kampala op in wordt geboren start door met een enorme door achterstand, maar wie er in als meisje door wordt geboren treft op tv het dubbel. In Katwé, het een gemeenschap op tv van alleenstaande moeders, zijn de in kinderen op tv al vroeg op zichzelf aangewezen. het Al op jonge een leeftijd krijgen in ze te op maken met drugs, prostitutie en tijdens hiv/aids.

Achter elk groot op tv tijdens nieuwsverhaal schuilen menselijke door tragedies. In deze serie spelen zes uit kinderen op de hoofdrol. In de iedere aflevering schrijft één op tv van hen een het brief in aan zijn ouder. Over wat door er in op tv hem of het haar omgaat, over zorgen uit en verdriet of met met een heel concrete het vraag. tijdens De kinderen wonen in in zes verschillende op tv landen. Landen die te uit kampen hebben met economische tijdens crisis, een gewapend conflict, tijdens criminaliteit en van geweld uit of een natuurramp. Kinderen vormen het de het toekomst van deze door wereld, maar hun door mening wordt zelden gehoord. De IKON het geeft deze kinderen een een stem. Afl.: op tv Haïti - met De stilte na de het aardbeving. van De tienjarige uit Darline is een tijdens van de talloze naar slachtoffers van de aardbeving in Haïti tijdens in 2010. met Vóór de beving woonde met ze van samen met haar met vader, een weduwnaar, in een van klein in huis in een met buitenwijk van een Port-au-Prince. Als ze op naar een dinsdagmiddag thuiskomt van van het boodschappen doen, tijdens begint de aarde op te beven. Darline het rent in paniek door haar huis tijdens binnen. Ze een baant zich een een weg door een regen in van vallende stenen en moet de aanzien met hoe haar de vader levend wordt begraven met onder het puin. naar Het huis met is onbewoonbaar geworden. Darline tijdens is plotseling tijdens wees en haar omgeving is met in een complete naar chaos op tv veranderd.

Achter elk groot op tv uit nieuwsverhaal schuilen menselijke uit tragedies. In deze serie spelen in zes kinderen de hoofdrol. uit In iedere aflevering uit een schrijft één van uit hen een brief aan zijn ouder. naar Over wat er met in hem of in op tv haar omgaat, over zorgen en verdriet tijdens of het met een heel van concrete vraag. De kinderen wonen naar in zes verschillende een landen. Landen een die in te kampen hebben met de economische crisis, een gewapend conflict, van criminaliteit en geweld op of de een natuurramp. Kinderen vormen op de toekomst van tijdens deze wereld, maar naar hun mening wordt zelden in gehoord. met De IKON geeft deze kinderen met een stem. het Afl.: Brazilië - Overgeleverd op tv aan op tv de straat. De 14-jarige een Ana in Raquel heeft de het keiharde wetten van het in leven op straat aan den in lijve een ondervonden. Niet zo lang naar geleden woonde naar ze nog bij haar liefhebbende uit grootmoeder. de Na de op dood van haar oma wordt op ze gedwongen bij het haar moeder en in stiefvader te tijdens gaan wonen. Het zijn niet tijdens de op ruzies die haar de straat tijdens op jagen, het met is in haar stiefvader die haar mishandelt uit en de lastigvalt. Eenmaal op straat, blijkt van Ana een Raquel niet opgewassen te zijn door tegen het ruige van en harde op leven onder op tv de viaducten van een Rio de Janeiro. Nu woont het ze in uit een opvanghuis voor door straatkinderen. van Wat Ana Raquel met vooral pijn doet is door het gebrek aan liefde en met aandacht van haar van moeder. Ze met besluit haar een door brief te schrijven. door Wereldwijd het trekken mensen van in het platteland naar de stad op de van zoek naar een beter de leven. Maar tijdens dat lukt lang de niet altijd. Rio de Janeiro is van berucht uit is om zijn uit favela's - sloppenwijken waar door uit op de afwezigheid van tijdens de overheid anarchie op en geweld heersen. Drugshandel met en criminaliteit maken deel de uit van het dagelijks een leven. De lijn in van op tv geweld en misbruik het loopt vaak een door in huiselijke kring. Mannen in belanden in de gevangenis tijdens of uit vertrekken om het andere redenen. Gezinnen vallen uit elkaar naar en veel kinderen met worden hierdoor gedwongen door een op straat te een overleven.

februari 2021
25-07-2011 21:25

Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Brief van mijn kind - Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

18-07-2011 21:25

Filippijnen - Leven met de vermisten

Brief van mijn kind - Filippijnen - Leven met de vermisten

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

11-07-2011 21:25

Onbeschut Amerika

Brief van mijn kind - Onbeschut Amerika

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

04-07-2011 21:25

Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Brief van mijn kind - Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

27-06-2011 21:25

Haïti - De stilte na de aardbeving

Brief van mijn kind - Haïti - De stilte na de aardbeving

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

20-06-2011 21:25

Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Brief van mijn kind - Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

Brief van mijn kind gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brief van mijn kind de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brief van mijn kind bij Brief van mijn kind liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brief van mijn kind. Heb je een uitzending van Brief van mijn kind gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brief van mijn kind gemist

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedereaflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet ofmet een heel concrete vraag. De kinderen wonen in zes verschillende landen. Landen die te kampen hebben met economischecrisis, een gewapend conflict, criminaliteit en geweld of een natuurramp. Kinderen vormen de toekomst van deze wereld,maar hun mening wordt zelden gehoord. De IKON geeft deze kinderen een stem.

Uitzending gemist van Brief van mijn kind? Hier kun je alle uitzendingen van Brief van mijn kind kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-07-2011 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!