Programma gemist?

Achter elk van groot nieuwsverhaal schuilen op tv menselijke tragedies. In op deze serie spelen zes op kinderen de van hoofdrol. In iedere aflevering op tv schrijft op één van hen een brief het aan uit zijn ouder. het Over wat er de in hem of haar omgaat, op tv over zorgen en verdriet op op of met een heel concrete uit vraag. De tijdens kinderen wonen in zes de verschillende landen. Landen op die te op tv kampen hebben met door economische crisis, een op tv gewapend conflict, criminaliteit en op tv geweld het of een natuurramp. Kinderen vormen de uit tijdens toekomst van deze wereld, maar hun het mening wordt tijdens zelden gehoord. van De IKON geeft naar deze kinderen een stem. Afl.: de Rwanda - Kinderen naar geboren uit slechte de herinneringen. Shakya in is een van slimme, nieuwsgierige jongen van 13. de Hij op stelt zijn moeder al in geruime tijd vragen over het zijn vader, in die hij nooit uit heeft de gekend. Hij weet niet, dat zijn van moeder Goretti tijdens een de Rwandese van genocide is verkracht het en naar dat hij daarvan het product is. op tv Een op tv aantal mensen het in zijn dorp de weten wél wat er met tijdens Goretti gebeurd is. de Shyaka schrijft een brief naar aan zijn moeder, in waarin uit hij haar vraagt wie door zijn vader is. Zal het Goretti haar door zoon nu de door waarheid vertellen over zijn de de afkomst? Shyaka is één van de in naar naar schatting 25.000 tijdens kinderen van de 500.000 vrouwen een die werden verkracht van tijdens de Rwandese genocide tijdens van in 1994. Ook in al is het illegaal, door toch ondergingen veel van deze tijdens verkrachte de vrouwen een abortus. Sommigen vermoordden op tv een hun ongeboren kind, anderen in lieten hun baby's op na de met geboorte achter. De meeste moeders met die uit hun kind wél hielden, vertelden hen het nooit de door waarheid.

Achter naar elk groot nieuwsverhaal op tv schuilen menselijke tragedies. in In deze serie spelen zes met een kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering de tijdens schrijft één van hen in een brief aan zijn ouder. het Over tijdens wat er in op tv hem of door haar omgaat, over zorgen en op verdriet of met op een heel in concrete vraag. De kinderen wonen tijdens in zes op verschillende landen. Landen het die te kampen hebben door met economische crisis, met een gewapend conflict, uit met criminaliteit en geweld of een op natuurramp. Kinderen door vormen de in toekomst van deze wereld, maar het hun mening wordt zelden in gehoord. De met IKON geeft het deze kinderen een stem. door Afl.: Filippijnen - Leven op met de de vermisten. Het verhaal op van twee zoons de van mensenrechtenactivisten. We de leren Layad (14) en op uit zijn moeder Dee kennen. de Layads politiek actieve vader de is acht jaar geleden een door gewapende mannen door op tv ontvoerd. A.L. is op uit zijn veertiende al van een getalenteerde balletdanser. Hij uit mist zijn moeder op tv die een recent is opgepakt en op in de gevangenis op tv zit op verdenking van de activisme. Via een bijzondere door videobrief in richt hij door zich tot haar. tijdens Op de Filippijnen vinden het veel buitengerechtelijke moorden door en verdwijningen plaats. Er heerst tijdens een uit klimaat van het straffeloosheid. Met de de verkiezing van president Acquino in mei van 2010 hopen tijdens de tijdens Filippino's dat de mensenrechten meer gerespecteerd op tv zullen gaan worden. uit Maar van de periode in de het aanloop naar op de verkiezingen blijkt één een van de meest bloedige met een uit de geschiedenis. Tijdens het uit Ampatuan Massacre worden 57 de op onschuldige mensen vermoord.

Achter in elk groot nieuwsverhaal schuilen uit menselijke tragedies. In van deze serie met spelen zes op kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering op tv schrijft één door van hen een brief op in aan zijn ouder. Over van wat er op in hem of haar omgaat, over uit zorgen en op verdriet of met door een heel naar concrete vraag. De kinderen het wonen een in zes verschillende landen. Landen uit die op tv te kampen hebben met economische crisis, het een gewapend op tv conflict, criminaliteit en geweld naar of van een natuurramp. Kinderen van vormen de een toekomst van deze wereld, maar hun naar mening wordt zelden tijdens gehoord. door De IKON geeft met deze kinderen een op stem. Afl.: op Onbeschut Amerika. Tony en door Dion zijn vanwege het de kredietcrisis in ernstig aan lager wal geraakt. van Wanhopig proberen de ze hun drie kinderen Esai in op van 6, Elias van naar 5 en de 3-jarige door Elian bij zich te op tv houden, want de een kans bestaat met dat de staat Florida door in die van hen afpakt vanwege op tv hun belabberde woonsituatie. De tijdens grootouders van het op tv stel zijn tijdens ooit vanuit Cuba naar op tv met de Verenigde Saten uit getrokken op zoek naar op een beter leven. Nu zitten door de naar inmiddels volwassen naar kleinkinderen, allen in op tv de VS geboren, naar met hun kinderen in een noodopvang. op Omringd op tv door armen en daklozen lijkt tijdens van van de ooit zo op glansrijke Amerikaanse droom weinig te met zijn overgebleven. in Hoe leggen een Tony en Dion hun huidige op situatie uit tijdens aan hun kinderen het en hoe met bereiden ze hen voor op op de een onzekere toekomst? op tv In Florida heeft de tijdens kredietcrisis hard toegeslagen. Bijna een één op uit de tien mensen is een werkloos op tv en velen raken hun huis kwijt door door executieverkoop. van Familietragedies zijn het gevolg, de met want in deze staat is de het illegaal een om met kinderen op straat op tv te op leven. Dit uit brengt ouders voor uit een duivels dilemma: hoe voorkom je, uit wanneer een de lasten van uit je huis niet meer te op betalen zijn, het dat je kinderen een je worden de afgenomen?

Achter elk groot een nieuwsverhaal schuilen in menselijke tragedies. In deze het met serie spelen zes kinderen de op tv hoofdrol. In iedere van aflevering schrijft tijdens één van hen een brief uit aan in zijn ouder. Over wat er tijdens in hem of tijdens haar op tv omgaat, over zorgen en verdriet met de of met een heel concrete vraag. met het De kinderen wonen in een zes verschillende landen. Landen de die te uit kampen hebben met economische het crisis, een een gewapend conflict, criminaliteit en geweld tijdens met of een natuurramp. Kinderen vormen de met het toekomst van deze wereld, op tv maar hun tijdens mening wordt zelden gehoord. De IKON naar geeft deze kinderen het een stem. tijdens Afl.: Oeganda een - Koningin van de uit sloppenwijk. De veertienjarige Phiona op woont met de haar moeder in een tijdens golfplaten hutje uit in de de sloppenwijk Katwé. Ze door weet niet dat haar de vader is gestorven aan naar de op gevolgen van door aids, want daar rust een groot de taboe op. Op in zoek naar in een maaltijd in komt ze op een dag op sociaal werker Robert met Katende met tegen die op tv haar leert schaken. In korte het tijd tijdens verslaat Phiona haar coach, wordt ze het nationaal jeugdkampioen schaken door van Oeganda door en doet van ze mee aan het van Afrikaans jeugdkampioenschap in op tv Soedan. Phiona wint en een is op van dertienjarige leeftijd uit jeugdkampioen schaken van Afrika. Een naar jaar een later doet ze mee aan van het van wereldschaakkampioenschap voor vrouwen in het de ijskoude uit Siberië. In een deze vreemde omgeving, ver van van huis, denkt Phiona een na over haar vader naar door en vraagt ze uit zich af hoe hij met gestorven is. Ze besluit haar naar moeder een brief door te sturen. door Wie van in de uitzichtloze sloppenwijken van van Kampala wordt van geboren start uit met een enorme achterstand, maar wie met er als met meisje wordt op tv geboren treft het dubbel. In de Katwé, een op gemeenschap van alleenstaande op moeders, zijn met de kinderen naar al vroeg op de zichzelf aangewezen. Al op jonge in leeftijd met krijgen ze te maken met drugs, naar prostitutie en naar hiv/aids.

Achter uit elk groot een nieuwsverhaal schuilen menselijke een tragedies. In deze serie spelen op tv zes van kinderen de hoofdrol. In in iedere aflevering schrijft door één van hen een brief op tv aan zijn van ouder. Over wat tijdens er in hem een of haar een omgaat, over de zorgen en verdriet of met in een heel in concrete vraag. op tv De kinderen wonen in zes verschillende op landen. Landen in die te het kampen hebben met met economische crisis, een gewapend conflict, een criminaliteit en met geweld uit of een natuurramp. het Kinderen vormen de de toekomst van deze wereld, naar maar hun mening wordt op zelden gehoord. de De IKON naar geeft deze kinderen een stem. in Afl.: Haïti - in De stilte na de op aardbeving. De in tienjarige Darline is een met van de talloze op door slachtoffers van de aardbeving in Haïti in in het 2010. Vóór de een beving woonde ze samen met naar haar de vader, een weduwnaar, in een in de klein huis in op tv een buitenwijk van Port-au-Prince. Als ze de van op een dinsdagmiddag met thuiskomt van het boodschappen doen, begint het de aarde te naar het beven. Darline rent in paniek naar haar huis in binnen. Ze met baant zich een weg door een met een regen van vallende stenen en moet op aanzien door hoe haar vader tijdens levend wordt begraven onder door het puin. uit Het huis met is onbewoonbaar geworden. Darline is het plotseling het wees en haar naar omgeving is in een complete tijdens chaos een veranderd.

Achter een elk groot door nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In een deze het serie spelen zes kinderen de tijdens hoofdrol. In iedere de aflevering schrijft van één van in hen een brief aan uit zijn ouder. op Over wat er in hem het of haar omgaat, over uit zorgen in en verdriet of van met een heel concrete een vraag. De het kinderen wonen in van zes verschillende landen. tijdens Landen die te kampen de hebben met economische een crisis, een met gewapend conflict, criminaliteit en de geweld of een natuurramp. tijdens Kinderen vormen uit de uit toekomst van deze wereld, op tv maar hun van mening wordt zelden gehoord. De op tv IKON op tv geeft deze kinderen een stem. het Afl.: in Brazilië - Overgeleverd door aan de straat. De 14-jarige Ana naar Raquel heeft een de keiharde wetten van door het leven op van straat aan den een lijve ondervonden. Niet het zo lang geleden van woonde ze uit nog bij haar liefhebbende uit door grootmoeder. Na de tijdens dood van haar oma wordt een ze in gedwongen bij haar moeder op tv en stiefvader te gaan wonen. uit uit Het zijn niet de de ruzies die haar de van straat op jagen, het naar van is haar stiefvader die haar mishandelt een en lastigvalt. naar Eenmaal op straat, een blijkt Ana Raquel niet tijdens in opgewassen te zijn uit tegen het ruige een en harde leven onder de viaducten met van Rio de van Janeiro. Nu in woont ze in een een het opvanghuis voor straatkinderen. door Wat Ana Raquel vooral pijn door doet is uit het gebrek aan liefde de en aandacht tijdens van haar moeder. Ze de besluit haar een in brief te het schrijven. Wereldwijd trekken een mensen van het in platteland naar de stad op tijdens zoek naar het een beter leven. uit Maar het dat lukt lang niet op altijd. Rio een de Janeiro is berucht is met om zijn favela's in - sloppenwijken waar met door de afwezigheid door van de op overheid anarchie en geweld heersen. met een Drugshandel en criminaliteit maken deel uit door met van het dagelijks leven. De lijn in van geweld en tijdens naar misbruik loopt vaak door in huiselijke van kring. tijdens Mannen belanden in de de gevangenis of vertrekken de om andere redenen. Gezinnen op de vallen uit elkaar en veel kinderen uit worden op tv hierdoor gedwongen op een straat te met overleven.

januari 2020
25-07-2011 21:25

Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Brief van mijn kind - Rwanda - Kinderen geboren uit slechte herinneringen

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

18-07-2011 21:25

Filippijnen - Leven met de vermisten

Brief van mijn kind - Filippijnen - Leven met de vermisten

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

11-07-2011 21:25

Onbeschut Amerika

Brief van mijn kind - Onbeschut Amerika

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

04-07-2011 21:25

Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Brief van mijn kind - Oeganda - Koningin van de sloppenwijk

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

27-06-2011 21:25

Haïti - De stilte na de aardbeving

Brief van mijn kind - Haïti - De stilte na de aardbeving

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

20-06-2011 21:25

Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Brief van mijn kind - Brazilië - Overgeleverd aan de straat

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of m...

Brief van mijn kind gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brief van mijn kind de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brief van mijn kind bij Brief van mijn kind liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brief van mijn kind. Heb je een uitzending van Brief van mijn kind gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brief van mijn kind gemist

Achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. In deze serie spelen zes kinderen de hoofdrol. In iedereaflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. Over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet ofmet een heel concrete vraag. De kinderen wonen in zes verschillende landen. Landen die te kampen hebben met economischecrisis, een gewapend conflict, criminaliteit en geweld of een natuurramp. Kinderen vormen de toekomst van deze wereld,maar hun mening wordt zelden gehoord. De IKON geeft deze kinderen een stem.

Uitzending gemist van Brief van mijn kind? Hier kun je alle uitzendingen van Brief van mijn kind kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-07-2011 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!