Programma gemist?

Veel met stellen beginnen op een de roze wolk. Tot over een hun oren verliefd uit denken de van partners hun door beider gezinnen tot een prachtig naar nieuw naar geheel te smeden. Met soms uit als in bonus een liefdesbaby. Maar de het praktijk blijkt uit weerbarstiger. op Met pijnlijke gevolgen voor de door kinderen die een het tweede scheiding meemaken. En uit voor grootouders, de die weer afscheid een moeten nemen van van hun stiefkleinkinderen. In de laatste naar uitzending naar van dit seizoen: Waarom is op het het zo moeilijk van een harmonieus stiefgezin naar te vormen? Waar gaat het mis? in Welke valkuilen door zijn te het vermijden?

Wie in dement wordt, op kan pas in een het laat stadium in een verpleeghuis op terecht. Tot dan de moet de naar zieke het een met hulp van met dierbaren, vrienden en andere naasten een zo lang mogelijk op thuis volhouden. met Zo ziet naar politiek Den op Haag dat graag: het scheelt tijdens geld door namelijk. Maar is het in de de in praktijk te doen? Bijna van iedereen krijgt vroeg of het laat met dementie te op tv maken: via uit een geliefde, een collega, een van buurman of in zélf. uit In Nederland lijden op naar dit moment 260.000 mensen aan in een vorm naar van dementie. In uit 2040 op zal dat aantal op zijn verdubbeld. De het ziekte is in van ons land doodsoorzaak op nummer 1. De overheid streeft naar nu naar een dementievriendelijke samenleving. een in Winkelpersoneel, buschauffeurs, buren en van bewegwijzering: alles en naar iedereen moet mensen met dementie het waar mogelijk tot uit hulp zijn. naar Mooi naar bedachte maatregelen, maar door de vraag is of door ze het van drama dat dementie heet, van kunnen verzachten?

Trumps naar opstelling wakkert de tegenstellingen in op tv Amerika en de op tv rest van de de wereld aan. door In Amerika is vóór de of tégen Trump het zijn een splijtzwam. door Het rijt vriendschappen, van families, door buurten en partijen uiteen. met In de rest van van de wereld de groeit nu in de angst dat Trump binnenkort tijdens een uitglijder in met in rampzalige gevolgen maakt. Welk door effect heeft de in ongrijpbare Trump op tijdens ons, in het kleine Nederland? een Wakkert hij angst met aan? En hoe van voorkomen we dat het ook hier de tijdens tegenstellingen groter worden? op Of een nemen we die machtige Amerikaanse uit president het op tv best met met een korrel zout? En is het het op democratische systeem in op de VS sterk genoeg naar om die malle, uit maar ook slimme op Trump in naar toom te houden?

Een van stijgend aantal jonge werknemers lijdt door op aan een burn-out. Ze werken nog op tv maar net op tv en van kennen niet de dubbele naar belasting ‘kleine op kinderen én een door drukke baan’. Hoe kunnen zij tijdens dan toch opgebrand raken? In op 2016 kampt 1 naar op tijdens de 7 werknemers met naar een burn-out. Het naar aantal twintigers onder het hen is opvallend hoog: van ruim 240.000. naar Voorheen zaten tijdens vooral veertigers en mensen tijdens met jonge van kinderen door werkstress ziek in thuis. Nu gaat op het dus vooral om twintigers. een de Een mogelijke oorzaak van is de flexibele met arbeidsmarkt. Zekerheid en rust van een op tv vaste baan tijdens zijn voor jongeren nauwelijks op van weggelegd. Ook zou naar meespelen dat jonge op tv werknemers -‘de achterbankgeneratie’- door hun van beschermde opvoeding met minder gewend zijn aan tegenslag het en het kritiek. Voorts is het eeuwige op online zijn de van tijdens belang. Er is nooit meer ‘even in niets’, ze de staan altijd ‘aan’. Aan het door tijdens woord komen opgebrande jongeren, naar werkgevers en deskundigen. het Hoe houden we twintigers opgewekt met een aan het werk?

In een het strafrecht is door ?vergelding? een uitgangspunt. Maar nabestaanden door zien dat, in waar tijdens zij ?levenslang? hebben, daders het vrij rond lopen. De overheid uit constateert dat sommige door misdrijven te licht in door worden bestraft. Minister in Blok van Justitie stelt nu zwaardere op straffen voor plegers met het van verkeersmisdrijven voor. Ook Slachtofferhulp Nederland in stelt uit vast dat het de leed van nabestaanden wordt het onderschat. De organisatie is tijdens van mening dat veroordeelde het uit -en inmiddels vrijgelaten- moordenaars uit niet in een de buurt van nabestaanden mogen terugkeren. Wanneer een op tv is een misdrijf voor de op tv slachtoffers of met nabestaanden voldoende vergolden? in Hebben slachtoffers en nabestaanden recht naar op wraak door voor in aangedaan leed? Te gast zijn onder anderen het Dolly Brugghe wier van man tijdens Robert door de een verkeerscrimineel werd doodgereden en tijdens Martin Huisman wiens dochter op Rowena door haar de stiefvader werd de vermoord.

De in Nederlanders leken even over op tv de op tv eigen schaduw heen een te springen. Etnische, culturele door en godsdienstige tegenstellingen in vielen weg in de op ontzetting over het lot de uit dat de talentvolle jonge Ajax-speler Abdelhak van Nouri trof. Jong een en oud. Moslims uit en niet-moslims. Zwart en het wit. Ajax- op tv en Feijenoord-fans. tijdens Ze trokken gebroederlijk op. van De familie van de de jonge voetballer noemde door het de ?les op van op Nouri?: "De beste manier tijdens om op tv Appie te respecteren is zijn gedrag tijdens uit te kopiëren. Hij heeft ons laten een op zien hoe je met mensen met moet omgaan. Moslims van en niet-moslims?. Kan op het gevoel door van verbroedering leiden tot een het nieuw momentum in de multicultureel Nederland? En hoe een met dan? Te gast zijn op tv onder anderen fotograaf Stanley Gontha, naar van die de iconische foto van de naar rouwende vader op tv van Abdelhak Nouri maakte. van Hij hoopt door op een een kentering in Nederland. En de Elsevier-journalist Syp Wynia, tijdens die kritisch is over op op moslim-integratie en over naar multicultureel Nederland.

Is die maatschappelijke tijdens afrekening terecht? de Of zijn zij de onevenredig hard met gestraft? Strafrechtelijk door blijkt er meestal niets aan het de door hand. En: kun je de gemaakte in fouten alleen uit hen een aanrekenen? En hoe kan dat vele een het andere falende en blunderende op topmensen er wel mee tijdens wegkomen? Te gast van onder anderen de Leks Verzijlbergh (kwam de in opspraak rond de Limburgse woningcorporatie met Servatius), Bert Molenkamp uit (was betrokken van bij de tijdens ondergang van scholenkoepel in Amarantis) en Jos in van op tv Deursen (werd als politietopman in uit Gelderland de beticht van falend de leiderschap).

Het is door dringen op de het Nederlandse fietspaden. De afgelopen door jaren waren er in meer ernstige ongelukken op onder vooral ouderen door en scholieren. in Soms met met dodelijke afloop. Scheurende speedbikers, appende scholieren, naar wankele ouderen op in E-bikes, voortrazende tijdens groepen wielrenners en door dan heb je nog een de in klassieke ‘op eigen kracht-fietser’. op tv Wederzijds onbegrip naar en irritatie nemen naar snel toe. Vooral door wielrenners gelden als asociaal. Zij het vinden in op hun beurt appende scholieren op tv en ouderen op het elektrische fietsen een een gevaar uit op de weg. naar De overheid probeert de drukte uit in goed banen op te met leiden. Zo mogen speedbikers, tot uit van 45 km per uur, de sinds begin deze maand binnen door de in bebouwde kom niet meer het op het de fietspad. Maar weinigen houden door zich aan deze maatregel. tijdens Hoe voorkomen we met in oorlog op de Nederlandse op fietspaden?

Via een sociale media gaat de op tv onterechte beschuldiging razendsnel van rond. Als later in onomstotelijk blijkt op dat die beschuldiging uit de de van duim is gezogen, wordt met aan dat feit op tv weinig aandacht besteed. Dat is naar door ook het geval na een met onterechte een vervolging door justitie. Te de gast is psychologe Kim Lens. op Zij stelt dat naar onschuldige op tv verdachten later ‘vergeten slachtoffers’ door worden. Lens deed naar onderzoek naar 25 mensen een die van ten onrechte van in een zedenmisdrijf werden in verdacht.

De economie groeit in en de door werkloosheid daalt. met Volgens het CBS door hebben momenteel een 456.000 mensen geen betaalde baan terwijl uit op ze daar wél naar zoeken. met Alhoewel alle op economische lichten op groen de staan en de roep het om een loon... Wat het doet welvarend Nederland om de de grote groep op kansloze werkzoekenden, de ‘ontmoedigden’ (CBS-begrip), van tijdens bij de economische de groei te betrekken? Het de CBS heeft besloten door om werklozen in tijdens de bijstand, die in de laatste vier weken op niet gesolliciteerd een hebben, buiten de werkloosheidsstatistieken het te houden. uit Reden? Het CBS in houdt zich aan de standaard in die Europese statistische met bureaus hanteren. Van op nauwkeurige cijfers van over de echte met werkloosheid lijkt geen op tv sprake meer. Wel met gebruikt het statistisch bureau op tv nu het begrip ‘ontmoedigden’ tijdens voor kansloze een werkzoekenden uit op de arbeidsmarkt. In de uitzending naar komen, de niet voor het eerst, ‘de ontmoedigden’ van op tv aan het woord. W bespreken tijdens ook de achtergrond op van in de zelfmoord van met de werkzoekende vijftiger die een jaar in door geleden in het op tv programma te gast was. met Tot slot de een vraag waarom, nu de economie met groeit, de uit vele vacatures niet door door op ouderen vervuld worden.

Is het krijgen op het van een kind een naar recht? Een groeiend aantal kinderen van van spermadonoren door is (soms wanhopig) een op zoek op tv naar hun biologische vader. Sinds de de jaren op tv zeventig werden naar schatting met 40.000 kinderen verwekt door met hulp van een op een anonieme spermadonor. Weinigen een maakten zich in die van jaren druk over de tijdens de mogelijke gevolgen voor die van kinderen. Met een uit liefdevolle opvoeding zou tijdens het wel goed naar komen met hen. Anonieme met spermadonatie werd een in 2004 verboden, maar inmiddels worden het naar er tal van nieuwe verwekkingstechnieken op ontwikkeld. Want, de kinderwens met gaat boven alles. naar Eicellen, met sperma en baarmoeders: het is met allemaal anoniem naar te regelen tijdens in verre buitenlanden. Maar wat op betekent op tv dat voor de het middels die technieken tijdens verwekte kinderen? Kunnen zij de ooit achterhalen wie hun met genetische op tv ouders zijn? Wat naar is belangrijker? Het de intense verlangen naar een in kind, of het het recht van op een kind te weten wie zijn door biologische vader door of moeder het is?

Liefde, rimpels de en doorzettingsvermogen. Hoe door is het om naar een liefdesrelatie te hebben met met een groot met met leeftijdsverschil? De Franse president Macron doet met het. Een uit groeiende groep Nederlandse mannen ook: op tv een relatie aangaan naar de met een (veel) oudere door vrouw. Het doet de op wenkbrauwen fronsen. Want een een oudere een man die op tv een 'jong ding' aan met de haak slaat: we vinden in het met een beetje gek, maar door ergens ook logisch. Maar tijdens andersom? Wat de bezielt in zo’n jonge man? Wat ziet hij de in een oudere op tv uit vrouw? Een groot leeftijdsverschil in het een liefdesrelatie het ligt gevoelig en naar kan ingewikkeld zijn. Hoe reageren de met liefdespartners in op het morele oordeel op van de buitenwereld? Wat een als de één tijdens kinderen wil en door een de ander niet meer? En wat op tv als met de één naar hoogbejaard is en een de ander nog met de camper een de op stap wil?

Hoe in vind je een goede met balans tussen het met bieden uit van veiligheid en voldoende ruimte het om te experimenteren voor door je kind? De op tv moorden met op twee meisjes van naar 14 houden met Nederland bezig. Het is van de nachtmerrie van door elke ouder: naar je kind is spoorloos uit en blijkt daarna vermoord. De uit rouw van en het verdriet zijn groot tijdens op over de zo jong afgebroken levens tijdens van Romy Nieuwburg een en Savannah uit Dekker. Had hun dood door misschien voorkomen de kunnen de worden? En hoe dan? Veel ouders tijdens breken naar zich het hoofd over tijdens de vraag de wat veilig opvoeden inhoudt; nu uit nog meer dan een anders. Mag een tijdens puberende dochter alleen fietsen? een Moet het je precies weten wat tijdens je kind in op sociale media uitspookt? Is uit het van nodig dat je pubers wijst met op de gevaren in uit van ‘enge mannen’? op tv Of mag je ervan uitgaan van dat het gros van naar de van kinderen voldoende ‘streetwise’ het is. En naar vooral: hoe vind van je een goede balans tussen de het in bieden van veiligheid en voldoende ruimte op tv om tijdens te experimenteren uit voor je kind?

Vanaf vanavond tijdens is tijdens Hollandse Zaken terug op met een nieuwe serie van afleveringen. Het MAX-discussieprogramma is van wekelijks rond 21.10 op uur tijdens te zien op een NPO 2. In naar de eerste aflevering: de sterk naar stijgende vraag naar euthanasie tijdens en naar de druk die naar dat op artsen op legt. Veel mensen vinden dat ze met een recht hebben op euthanasie. door Of de arts het maar het even uit wil van voeren. Een groeiend in in aantal artsen heeft het op tv daar moeilijk door mee. Ze ervaren het beëindigen op van een op tv leven als emotioneel het zwaar belastend. een En ze zijn bang voor een tijdens hellend vlak. het Kreeg je een voorheen alleen tijdens euthanasie als je bijna een dood was, nu kan ook van psychisch lijden een het reden in voor levensbeëindiging zijn. In 2010 werd op tv 3136 keer euthanasie naar verleend. In uit 2016 op gebeurde dat 6091 van keer. Zowel bij naar reguliere artsen als in de Levenseindekliniek. tijdens De de vraag naar euthanasie is naar vele malen groter. op Bij de Levenseindekliniek, de waar ook de het aantal verzoeken om levensbeëindiging in wordt bijgehouden, door wordt in van 2 op de 3 gevallen een geen het euthanasie verleend. van Vooral bij dementie, als een iemand niet wilsbekwaam meer is, met worden verzoeken van afgewezen. Vaak van tot woede van uit de betrokkenen. In Hollandse Zaken: door artsen over de dilemma’s tijdens rond het levenseinde met op en mensen die vinden dat op tv euthanasie een recht is. tijdens Verder het verhaal een tijdens van de 72-jarige met Gerrit Weijs. Na een val tijdens van zijn fiets, eind van januari, het raakte hij grotendeels verlamd. de Al na een in paar dagen naar vroeg hij om het euthanasie. Dat werd op tv geweigerd. Half april deed hij op tv opnieuw met een verzoek.

oktober 2017
31-08-2017 21:10

Gesteggel in stiefgezinnen

Hollandse zaken - Gesteggel in stiefgezinnen

Veel stellen beginnen op een roze wolk. Tot over hun oren verliefd denken de partners hun beider gezinnen tot een prachtig nieuw geheel te smeden. Met soms als bonus een liefdesbaby. Maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Met pijnlijke gev...

24-08-2017 21:10

Het drama dementie

Hollandse zaken - Het drama dementie

Wie dement wordt, kan pas in een laat stadium in een verpleeghuis terecht. Tot dan moet de zieke het met hulp van dierbaren, vrienden en andere naasten zo lang mogelijk thuis volhouden. Zo ziet politiek Den Haag dat graag: het scheelt geld ...

17-08-2017 21:15

Wat Trump met ons doet...

Hollandse zaken - Wat Trump met ons doet...

Trumps opstelling wakkert de tegenstellingen in Amerika en de rest van de wereld aan. In Amerika is vóór of tégen Trump zijn een splijtzwam. Het rijt vriendschappen, families, buurten en partijen uiteen. In de rest van de wereld groeit nu d...

10-08-2017 21:10

Hollandse Zaken: jongeren met burn-out

Hollandse zaken - Hollandse Zaken: jongeren met burn-out

Een stijgend aantal jonge werknemers lijdt aan een burn-out. Ze werken nog maar net en kennen niet de dubbele belasting ‘kleine kinderen én een drukke baan’. Hoe kunnen zij dan toch opgebrand raken? In 2016 kampt 1 op de 7 werknemers met e...

03-08-2017 21:15

Recht op wraak

Hollandse zaken - Recht op wraak

In het strafrecht is ?vergelding? een uitgangspunt. Maar nabestaanden zien dat, waar zij ?levenslang? hebben, daders vrij rond lopen. De overheid constateert dat sommige misdrijven te licht worden bestraft. Minister Blok van Justitie stelt ...

27-07-2017 21:15

De les van Nouri

Hollandse zaken - De les van Nouri

De Nederlanders leken even over de eigen schaduw heen te springen. Etnische, culturele en godsdienstige tegenstellingen vielen weg in de ontzetting over het lot dat de talentvolle jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri trof. Jong en oud. Moslims...

20-07-2017 21:10

Gevallen topmensen

Hollandse zaken - Gevallen topmensen

Is die maatschappelijke afrekening terecht? Of zijn zij onevenredig hard gestraft? Strafrechtelijk blijkt er meestal niets aan de hand. En: kun je de gemaakte fouten alleen hen aanrekenen? En hoe kan dat vele andere falende en blunderende t...

13-07-2017 21:10

Hollandse Zaken: Oorlog op het fietspad

Hollandse zaken - Hollandse Zaken: Oorlog op het fietspad

Het is dringen op de Nederlandse fietspaden. De afgelopen jaren waren er meer ernstige ongelukken onder vooral ouderen en scholieren. Soms met dodelijke afloop. Scheurende speedbikers, appende scholieren, wankele ouderen op E-bikes, voortr...

06-07-2017 21:10

Vals beschuldigd

Hollandse zaken - Vals beschuldigd

Via sociale media gaat de onterechte beschuldiging razendsnel rond. Als later onomstotelijk blijkt dat die beschuldiging uit de duim is gezogen, wordt aan dat feit weinig aandacht besteed. Dat is ook het geval na een onterechte vervolging d...

29-06-2017 21:10

Crisis voorbij? Niet voor mij!

Hollandse zaken - Crisis voorbij? Niet voor mij!

De economie groeit en de werkloosheid daalt. Volgens het CBS hebben momenteel 456.000 mensen geen betaalde baan terwijl ze daar wél naar zoeken. Alhoewel alle economische lichten op groen staan en de roep om loon... Wat doet welvarend Neder...

22-06-2017 21:05

Kinderwens boven alles?

Hollandse zaken - Kinderwens boven alles?

Is het krijgen van een kind een recht? Een groeiend aantal kinderen van spermadonoren is (soms wanhopig) op zoek naar hun biologische vader. Sinds de jaren zeventig werden naar schatting 40.000 kinderen verwekt met hulp van een anonieme spe...

15-06-2017 21:10

Leeftijd geen bezwaar?

Hollandse zaken - Leeftijd geen bezwaar?

Liefde, rimpels en doorzettingsvermogen. Hoe is het om een liefdesrelatie te hebben met een groot leeftijdsverschil? De Franse president Macron doet het. Een groeiende groep Nederlandse mannen ook: een relatie aangaan met een (veel) oudere...

08-06-2017 21:10

De nachtmerrie van elke ouder

Hollandse zaken - De nachtmerrie van elke ouder

Hoe vind je een goede balans tussen het bieden van veiligheid en voldoende ruimte om te experimenteren voor je kind? De moorden op twee meisjes van 14 houden Nederland bezig. Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind is spoorloos en bl...

01-06-2017 21:10

Recht op de dood?

Hollandse zaken - Recht op de dood?

Vanaf vanavond is Hollandse Zaken terug met een nieuwe serie afleveringen. Het MAX-discussieprogramma is wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 2. In de eerste aflevering: de sterk stijgende vraag naar euthanasie en de druk die dat op arts...

31-08-2016 21:10

Hollandse Zaken

Hollandse zaken - Hollandse Zaken

Hollandse Zaken laat iedereen aan het woord. Niet alleen bekende Nederlanders en deskundigen krijgen een stem.Cees Grimbergen wisselt interviews aan tafel af met de discussies met de zaal. Hollandse Zaken wordt gemaakt volgens dealoude wett...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hollandse zaken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hollandse zaken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hollandse zaken bij Hollandse zaken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hollandse zaken. Heb je een uitzending van Hollandse zaken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hollandse zaken gemist

Hollandse Zaken laat iedereen aan het woord. Niet alleen bekende Nederlanders en deskundigen krijgen een stem.Cees Grimbergen wisselt interviews aan tafel af met de discussies met de zaal. Hollandse Zaken wordt gemaakt volgens dealoude wetten van een goed journalistiek discussieprogramma: een dijk van een thema, zorgvuldigheid, scherpevraagstelling en authentieke gasten die hun verhaal en hun ideeën graag vertellen.

Uitzending gemist van Hollandse zaken? Hier kun je alle uitzendingen van Hollandse zaken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 92
  • Laatste uitzending op 31-08-2017 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord