Programma gemist?
mei 2017
28-08-2011 18:50

Op de ruïnes van de vooruitgang

Beagle revisited - Op de ruïnes van de vooruitgang

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Op de ruïnes van de vooruitgang. Na tweeëneenhalve week op zee komt de klipper Stad Amsterdam aan op Mauritius, een eilandje in de Indische oceaan, een paar honderd kilometer ten oosten van Madagaskar. Totdat Hollandse zeelieden zich hier in 1589 vestigden, was het eiland onbewoond. Mauritius en de dodo, die vreemde loopvogel die als eerste dier door toedoen van de moderne mens uitstierf, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds de tijd van Darwin zijn al vele dieren van de aardbodem verdwenen, maar de dodo werd het symbool van de vaak verwoestende aanwezigheid van de mensheid. Het is de taak van de mensheid om de sporen van vernietiging om te buigen. Zo is 70% van al het afval in de oceanen plastic. Tezamen met het herstellen van de visstand is het opruimen van onze oceanen een van de grootste uitdagingen.

21-08-2011 18:50

Aanpassen of sterven

Beagle revisited - Aanpassen of sterven

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Aanpassen of sterven. De klipper ligt nog voor anker bij Australië, het geplaagde en uitgeputte continent. Australië is het land van de toekomst, vooral waar het gaat om genetische manipulatie, vooruitstrevend in oplossingen die de wetenschap te bieden heeft tegen massa-uitsterving. Maar wie is de mens om te proberen de evolutie te beïnvloeden? Is dit aanpassen, of een poging het alleen maar uitsterven uit te stellen?

14-08-2011 18:55

Doe-het-zelfsurvival

Beagle revisited - Doe-het-zelfsurvival

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Doe-het-zelfsurvival. Australië, het droge werelddeel waar Charles Darwin niets vond en dus maar kort verbleef. Hoe had hij kunnen voorzien dat de plaatselijke bevolking zou gaan experimenteren met nieuwe landbouwmethodes, ongehinderd door de tradities die men achterliet in Engeland? Het zogenaamde Red Continent is prachtig, maar kent geen genade. Droogte, hitte, eenzaamheid en ziektes vragen het uiterste van de overlevingsstrategieën van zowel mens als dier. Hoe gaat de mens om met deze keiharde leefomgeving? Kan geo-engineering hem voor uitsterven behoeden? Is zijn doe-het-zelfsurvivalkit voldoende toegerust om hem te redden?

07-08-2011 18:50

Het paradijs van natuurlijke selectie

Beagle revisited - Het paradijs van natuurlijke selectie

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Het paradijs van natuurlijke selectie. Het is nog steeds verbijsterend te beseffen dat onze planeet voor 70% uit water bestaat. Maandenlang vaart de klipper Stad Amsterdam langs de kust van Zuid-Amerika. Op weg naar de Galapagos, het mekka voor elke natuurliefhebber. Hier werd de fundering gelegd voor Darwins grootste ontdekking. Hier te komen is voor Redmond O'Hanlon een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Na zijn bezoek aan de Galapagos gaat O'Hanlon kort van boord om naar Indonesië te vliegen, op zoek naar Darwins grootste rivaal: Alfred Russell Wallace, de man die eigenlijk eerder was dan Darwin met het op schrift stellen van de theorie van de evolutie door natuurlijke selectie. Tijdens dit uitstapje vindt O'Hanlon de Standard Wing, de begeerlijkste van alle paradijsvogels en tevens de enige die Wallace ontdekte. Op het eiland Tahiti gaat O'Hanlon weer aan boord van de klipper, net op tijd om de Grote Oceaan mee over te steken.

31-07-2011 18:50

Aftellen

Beagle revisited - Aftellen

Afl.: Aftellen. De sneeuw en de gletsjers in de Andes vormen een bron van zoet water voor de laaglanden. Maar de gletsjers smelten en de waterreserves raken op. Hoe kan een stad als Lima zich beschermen tegen dergelijke effecten van klimaatverandering? Aan boord van de klipper Stad Amsterdam zijn twee milieuactivisten: Douglas Tompkins en zijn vrouw Kristine McDivitt. De verkoop van hun kledingbedrijven maakte hen multimiljonair. Sindsdien wijden ze hun leven aan de zorg om het milieu en het behoud van de aarde. Zij kochten een groot stuk land in Chili aan om het te behouden als natuurreservaat: het Pumalin Nationaal Park.

24-07-2011 18:50

De uiterste grens

Beagle revisited - De uiterste grens

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: De uiterste grens. We zijn allemaal dol op vis, maar we lopen wel het risico de diersoort te zien uitsterven. Zou het probleem opgelost kunnen worden als we de visgronden uitbreiden tot in het midden van elke oceaan? De Yagan-indianen gingen ten onder aan goede bedoelingen: missionarissen namen allerlei dodelijke ziekten met zich mee. En toen moesten de Europese kolonisten die genocide zouden plegen nog komen. Redmond O'Hanlon ontmoet de laatste, nog levende volbloed Yagan-indiaan in Tierra del Fuego, voordat koers wordt gezet naar de beruchte wateren rond Kaap Hoorn waar de Beagle destijds bijna schipbreuk leed.

17-07-2011 18:55

Onderaan Gods ladder

Beagle revisited - Onderaan Gods ladder

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. Deze gehermonteerde versie biedt nog vele verrassingen en nieuwe invalshoeken. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Onderaan Gods ladder. De eerste etappe gaat van Engeland naar Tenerife en Kaapverdië en vandaar naar Salvador de Bahía in Brazilië. Een beschrijving van de reis van Rio naar het zuidoosten van Zuid-Amerika, Puerto Madryn. In Rio worden de reizigers van de Klipper Stad Amsterdam geconfronteerd met de verschrikkelijke geschiedenis van de slavernij; een geschiedenis die tot op de dag van vandaag een stempel drukt op de samenleving van Brazilië. Maar het schip vaart verder - en komt in Darwins kielzog terecht bij de reusachtige fossiele zoogdieren van Zuid-Amerika. Het einddoel van deze etappe is een unieke plek: een van de kraamkamers in de oceaan.

10-07-2011 19:00

Een kleine stap voor een mens

Beagle revisited - Een kleine stap voor een mens

De internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol. O'Hanlon zeilt samen met Sarah Darwin langs de route die haar voorvader Charles ook gevaren heeft. Afl.: Een kleine stap voor een mens.... In september 2009 hijst de klipper Stad Amsterdam de zeilen voor een reis rond de aarde, in navolging van de ontdekkingstocht die de jonge onderzoeker Charles Darwin 179 jaar geleden maakte. De gevolgen ervan reikten verder dan de reis naar de maan. Met zijn bevindingen die hij onderweg gaf Darwin een nieuwe kijk op tijd, ruimte, geluk, seks en natuur. Darwin deed vijf jaar over zijn reis; de passagiers van de Stad Amsterdam acht maanden. Maar net als hij verwonderen zij zich over al die schoonheid en overvloed in een wereld vol wonderlijke vormen. Onder hen bevinden zich Darwins achterkleindochter, Sarah Darwin, en de Britse auteur Redmond O'Hanlon. Zij bekijken hoe de wereld er nu voor staat en gaan op zoek naar antwoorden op de vraag welke gevolgen de huidige situatie heeft voor onze toekomst. Met die vraag in het achterhoofd komen tijdens diverse stadia van de reis verschillende wetenschappers en kunstenaars aan boord.

Beagle revisited gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Beagle revisited de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Beagle revisited bij Beagle revisited liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Beagle revisited. Heb je een uitzending van Beagle revisited gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Beagle revisited gemist

Beagle revisited is de internationale versie van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O’Hanlon in de hoofdrol.

Uitzending gemist van Beagle revisited? Hier kun je alle uitzendingen van Beagle revisited kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 28-08-2011 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord