Programma gemist?

Sinds het het prille begin van met de televisie door maakt de NOS programma's over een het Koninklijk naar Huis. De kijkers hebben in de Oranjes uit zich zien naar verloven en trouwen door en in interviews heeft Nederland door uit hen beter leren kennen. het Ook de verdrietige momenten zijn het op de een televisie te een zien, zoals bij begrafenissen van in leden met van de koninklijke naar familie. De afgelopen 60 jaar op tv heeft veel memorabele met televisiemomenten met opgeleverd. Aan de hand van op tv beelden uit het door op rijke archief en verhalen van de direct betrokkenen van van toen en nu wordt op de op geschiedenis van het een Koninklijk Huis en op tv de rol van het medium het naar televisie daarin in beeld een gebracht. Koos Postema spreekt onder met met meer met Rudolf Spoor, regisseur de van de traan van de Máxima, en met met op tv oud-directeur van de een Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar van ook Sanne 'koningin Beatrix' op tv Wallis de in Vries, royaltydeskundige Peter het van der Vorst met en Carlo 'Willem-Alexander' van Boszhard komen aan het woord. een tijdens Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk van programmamakers die door achter met de schermen betrokken een waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. de Een de aantal van van die betrokkenen vertelt voor het eerst in publiekelijk over door de van totstandkoming van koninklijke een programma's in het algemeen en hun met met rol in het in bijzonder. Afl.: Koninklijke humor. Bijna de alle grote op komieken wagen zich van eraan: satire, grappen maken over van tijdens het Koninklijk Huis. Ze vergroten in karaktertrekken uit: grote in oren, een op stijf kapsel, pakken de Oranjes op de aan op relletjes, hun de gedrag. Hoe ze dat doen, naar is tijdens heel verschillend. Wim met Sonneveld laat de als opperspreekstalmeester van de het koningin krentenmikken achter de op rododendrons sodemieteren, op Barend Servet uit praat met Juliana die op tv spruitjes schoonmaakt, sommigen naar gaan daarbij heel naar ver. Is humor over de een Oranjes anders op dan uit andere grappen, zijn er van ook grenzen aan een wat leuk is? een Denken de makers het daar over na, hoe met zoeken in ze de grens op? Met de onder meer Jack Spijkerman, door op die met Kopspijkers een scoorde met vele persiflages, de Sanne Wallis op tv de Vries, die spreekt over haar tijdens verbazing met over het naar Koninklijk Huis en haar ontmoetingen met op Beatrix, het en Carlo tijdens Boszhard over 'zijn' Willem-Alexander. Presentatie: Koos tijdens door Postema.

Sinds het prille de een begin van de televisie maakt met de NOS op tv programma's over het het Koninklijk Huis. De uit kijkers hebben de door Oranjes zich op zien verloven en trouwen de en in door interviews heeft Nederland hen uit beter leren kennen. Ook in de verdrietige momenten zijn op tv de op de televisie te de zien, zoals bij begrafenissen de van de leden van de koninklijke op familie. De afgelopen 60 jaar de heeft veel tijdens memorabele televisiemomenten opgeleverd. van Aan met de hand van beelden naar uit het rijke archief en de tijdens verhalen van direct betrokkenen de van toen en uit nu wordt de geschiedenis uit van het Koninklijk Huis een in en de rol van het medium in televisie daarin het in beeld gebracht. Koos op Postema spreekt naar onder meer het met Rudolf uit Spoor, regisseur van de traan door van Máxima, in en met de oud-directeur van de op Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar in ook Sanne 'koningin uit Beatrix' Wallis tijdens de Vries, royaltydeskundige Peter van der op Vorst en Carlo uit 'Willem-Alexander' Boszhard van komen aan het met woord. op tv Koos Postema ontvangt op paleis een Soestdijk programmamakers de die achter de tijdens schermen betrokken waren bij uitzendingen op rondom van de Oranjes. Een aantal van in die betrokkenen tijdens vertelt voor het eerst tijdens publiekelijk het over de totstandkoming van koninklijke door programma's uit in het algemeen en hun naar in rol in het bijzonder. Afl.: door De op troonswisseling. 'Voor ieder van mens is er de een tijd gekomen.' Zo begint koningin op het Juliana haar televisietoespraak op uit 31 januari 1980 waarin ze met naar bekendmaakt dat haar dochter Beatrix in op 30 april naar van van datzelfde jaar koningin een zal worden. Op 30 april een treft in de nieuwe koningin een weinig in feestelijke hoofdstad van aan. Kunnen de festiviteiten wel een een doorgaan temidden van krakers met en rookbommen? Een reconstructie van de tijdens de bekendmaking van de troonswisseling op en van de een verslaggeving rond de door inhuldiging zelf. Met oud-verslaggever uit Marijn de Koning, de regisseur Martijn met Lindenberg (destijds ingevlogen vanaf met de Olympische Spelen naar in Lake Placid), door in oud-directeur NOS Televisie Ed een van Westerloo en toenmalig eindredacteur tijdens van de NOS uit Kees met van Langeraad. naar Ook Koos Postema van zelf was op 30 april 1980 op tv als verslaggever op op de Dam aan door het door werk. Presentatie: Koos een Postema.

Sinds het prille de begin van de op van televisie maakt de NOS programma's over van in het Koninklijk Huis. De kijkers hebben uit uit de Oranjes zich zien door verloven en trouwen en met in interviews op tv heeft Nederland hen beter een leren kennen. Ook tijdens de verdrietige momenten zijn met op de televisie met te zien, zoals het op bij begrafenissen van de leden van de koninklijke in familie. De afgelopen op 60 jaar door heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. de Aan de een hand van beelden uit met het rijke archief op en in verhalen van direct betrokkenen van het toen van en nu wordt de geschiedenis in van het Koninklijk tijdens Huis en de in rol door van het medium televisie tijdens daarin in beeld gebracht. tijdens Presentator Koos Postema in spreekt onder de meer met Rudolf het Spoor, regisseur van de traan op op tv van Máxima, en met oud-directeur van tijdens de Rijksvoorlichtingsdienst het Eef Brouwers. Maar ook een Sanne uit - koningin Beatrix - Wallis uit het de Vries, royaltydeskundige met Peter van der Vorst en Carlo tijdens - van Willem-Alexander - Boszhard komen aan de het met woord. Koos Postema ontvangt de op op tv paleis Soestdijk programmamakers die in achter de schermen betrokken door waren bij uitzendingen in rondom de Oranjes. Een op aantal van van die betrokkenen vertelt tijdens voor in het eerst publiekelijk tijdens over de totstandkoming van koninklijke tijdens programma's in de het algemeen door en hun rol in met het bijzonder. Afl.: De interviews. in De leden in van het op Koninklijk Huis staan maar zelden een de een interview toe. De door mystiek rond het koningshuis moet door immers in uit stand blijven. een Het moet vooral het niet te het gewoon worden. Toch zijn van er in de afgelopen in jaren een de aantal bijzondere gesprekken uitgezonden. In met deze aflevering het een greep door uit die interviews, waarbij tijdens de betrokkenen achter een de schermen hun het kant tijdens van het verhaal op tv vertellen. Bijzonder is dat oud-hoofdredacteur van op het uit NOS Journaal op tv Ed van Westerloo voor het eerst tijdens vertelt op tv over zijn betrokkenheid een bij de interviews de met prinses Juliana en prins met op Bernhard, koningin Beatrix en met prins Willem-Alexander. Koos van Postema ontvangt hem, programmamaker op tv Ad uit van Liempt, oud-hoofdredacteur NOS Actueel met Lars Andersson en tijdens regisseur Rudolf door Spoor op paleis uit Soestdijk. Schrijfster Hella S. Haasse door vertelt door over het gesprek dat van zij in 1988 op tv had met de toen een uit vijftigjarige koningin Beatrix. Presentatie: Koos een Postema.

verloofd, op getrouwd,Sinds het prille naar begin van de het televisie maakt de tijdens NOS programma's over het door Koninklijk Huis. De kijkers naar hebben op tv de Oranjes zich zien op verloven en trouwen en naar het in interviews heeft Nederland hen het beter leren kennen. met Ook de een verdrietige momenten zijn op de de op tv televisie te zien, zoals bij uit begrafenissen van leden op van de koninklijke op tv familie. De uit afgelopen 60 jaar heeft een veel memorabele van televisiemomenten opgeleverd. Aan de met hand van uit beelden uit de het rijke archief en op tv verhalen van direct betrokkenen de van toen met en nu wordt de met geschiedenis van het tijdens Koninklijk Huis en een de rol naar van het medium op tv televisie daarin in uit beeld gebracht. Presentator Koos Postema van spreekt onder meer een met uit Rudolf Spoor, regisseur van van de in traan van Máxima, en de met oud-directeur van tijdens de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar het ook Sanne tijdens - koningin Beatrix - van naar Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van door der Vorst van en Carlo - uit Willem-Alexander - Boszhard komen tijdens aan het door woord. Koos Postema de ontvangt op paleis tijdens Soestdijk naar programmamakers die achter de schermen naar betrokken waren bij uitzendingen uit naar rondom de Oranjes. Een aantal van op die betrokkenen de vertelt voor het op eerst publiekelijk over tijdens de totstandkoming op tv van koninklijke programma's in van het algemeen en hun een naar rol in het op bijzonder. Afl.: Verliefd, verloofd, getrouwd. in Als de een troonopvolger zijn naar of haar verloving in aankondigt is dat groot nieuws. Dat een is het in in 1965 als in Beatrix de Duitse diplomaat op in Claus von Amsberg voorstelt en in dat is het tijdens in naar 2001 bij de introductie tijdens van Máxima Zorreguieta. Hoewel in er 36 door jaar tussen ligt, zijn de de overeenkomsten over een hoe met beide gebeurtenissen op televisie kwamen opmerkelijk. naar de Televisiemakers van toen en nu op vertellen hun het verhalen aan Koos Postema. Aan van het door woord komen in onder meer: Rudolf Spoor, in in 1965 bij op tv de introductie naar van Claus cameraman, met en in 2002 regisseur tijdens van de in beroemde traan van naar Máxima. Kees van in Langeraad die in 1966 het in huwelijk van Claus en het Beatrix regisseert en op tv met het verwijt krijgt geen oog te tijdens hebben voor tijdens de rellen in Amsterdam. op tv met En Ed van van Westerloo die zich afvraagt hoe de een koningin zich het moet op tv hebben gevoeld bij uit de vijandige ontvangst van prins Claus. een Presentatie: Koos naar Postema.

maart 2019
30-08-2011 22:20

Koninklijke humor

NOS 60 jaar Oranje op tv - Koninklijke humor

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

23-08-2011 23:00

De troonswisseling

NOS 60 jaar Oranje op tv - De troonswisseling

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

16-08-2011 22:20

De interviews

NOS 60 jaar Oranje op tv - De interviews

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

09-08-2011 23:55

Verliefd

NOS 60 jaar Oranje op tv - Verliefd

verloofd, getrouwd,Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrie...

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 60 jaar Oranje op tv bij NOS 60 jaar Oranje op tv liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 60 jaar Oranje op tv. Heb je een uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist

NOS 60 jaar Oranje op tv geeft de kijkers een terugblik over 60 jaar het Koninklijk Huis (De Oranjes) op TV. Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder.

Uitzending gemist van NOS 60 jaar Oranje op tv? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 60 jaar Oranje op tv kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-08-2011 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord