Programma gemist?

Sinds het uit prille begin op van de televisie maakt de een NOS programma's over in het Koninklijk uit Huis. van De kijkers hebben de Oranjes naar zich zien verloven het en tijdens trouwen en in interviews heeft Nederland het hen uit beter leren het kennen. Ook de van verdrietige momenten zijn het op de televisie te zien, door zoals bij begrafenissen van het het leden van de koninklijke familie. De met afgelopen tijdens 60 jaar tijdens heeft veel memorabele televisiemomenten van opgeleverd. Aan de hand naar van beelden uit het met rijke archief en door verhalen van direct het uit betrokkenen van toen en nu wordt op tv uit de geschiedenis van in het Koninklijk Huis naar en de rol op tv van het medium televisie daarin in in beeld van gebracht. Koos Postema in spreekt onder meer met Rudolf de tijdens Spoor, regisseur van het de traan van Máxima, en uit met oud-directeur van de door Rijksvoorlichtingsdienst Eef tijdens Brouwers. tijdens Maar ook Sanne naar 'koningin Beatrix' Wallis het de Vries, royaltydeskundige het Peter van der de Vorst en Carlo 'Willem-Alexander' naar Boszhard komen het aan het woord. Koos door Postema ontvangt op paleis op tv Soestdijk op tv programmamakers die achter de schermen betrokken in waren bij uitzendingen het rondom de Oranjes. met het Een aantal van die betrokkenen vertelt een uit voor het eerst publiekelijk over een de naar totstandkoming van koninklijke programma's in op tv het algemeen van en hun rol in in het in bijzonder. Afl.: Koninklijke humor. Bijna alle door grote komieken op tv wagen een zich eraan: satire, grappen maken de over de het Koninklijk Huis. Ze vergroten karaktertrekken het uit: grote oren, een een stijf kapsel, een pakken de Oranjes op tv aan op naar relletjes, hun gedrag. van Hoe ze uit dat doen, is heel naar verschillend. Wim Sonneveld door laat als opperspreekstalmeester van op tv de koningin tijdens krentenmikken achter de rododendrons van door sodemieteren, Barend Servet praat tijdens met Juliana op die spruitjes schoonmaakt, sommigen gaan daarbij op tv heel ver. Is tijdens humor van over de Oranjes anders op tv dan andere grappen, van zijn er ook naar grenzen aan wat leuk door is? Denken de met makers daar naar over na, hoe zoeken van ze met de grens op? Met naar onder meer Jack van Spijkerman, die met Kopspijkers naar tijdens scoorde met vele persiflages, Sanne met Wallis de Vries, uit die spreekt over naar haar verbazing over de het Koninklijk Huis en uit haar tijdens ontmoetingen met Beatrix, en door Carlo Boszhard over door 'zijn' Willem-Alexander. Presentatie: met Koos uit Postema.

Sinds het het prille op tv begin van de televisie maakt de door met NOS programma's over het Koninklijk uit Huis. De de kijkers hebben naar de Oranjes zich zien verloven en een trouwen de en in interviews heeft Nederland het hen beter met leren een kennen. Ook de verdrietige momenten zijn uit naar op de televisie te zien, naar zoals bij begrafenissen van tijdens leden van op tv de de koninklijke familie. De afgelopen door 60 jaar uit heeft veel memorabele met televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand in van naar beelden uit het rijke archief en de verhalen van op direct betrokkenen het van toen en nu wordt van naar de geschiedenis van het Koninklijk op tv Huis en de rol een van het van medium televisie op tv daarin in beeld tijdens gebracht. Koos Postema spreekt onder door meer met Rudolf van tijdens Spoor, regisseur van van de traan van op tv Máxima, en met oud-directeur van de de Rijksvoorlichtingsdienst uit Eef Brouwers. Maar naar ook Sanne het 'koningin Beatrix' Wallis de Vries, met royaltydeskundige Peter van der naar Vorst en Carlo op 'Willem-Alexander' op Boszhard komen met aan het woord. Koos naar Postema ontvangt op paleis het Soestdijk op programmamakers die achter de schermen betrokken tijdens waren bij naar uitzendingen rondom de op Oranjes. Een aantal van uit het die betrokkenen vertelt voor het door eerst tijdens publiekelijk over de door totstandkoming van koninklijke programma's in het door uit algemeen en hun rol in in het bijzonder. Afl.: De op troonswisseling. 'Voor op tv ieder mens naar is er een op tv tijd gekomen.' Zo begint door koningin Juliana haar televisietoespraak op de op 31 januari 1980 waarin ze in op bekendmaakt dat haar een dochter Beatrix op 30 in april van een datzelfde jaar koningin tijdens zal worden. Op 30 april het treft de tijdens nieuwe koningin een weinig feestelijke op hoofdstad aan. door Kunnen de op festiviteiten wel met doorgaan temidden van krakers en rookbommen? naar Een reconstructie van de de bekendmaking van het de troonswisseling met en tijdens van de verslaggeving rond op tv de inhuldiging zelf. een Met oud-verslaggever Marijn de de Koning, met regisseur Martijn Lindenberg (destijds ingevlogen door vanaf de Olympische op Spelen in met Lake Placid), oud-directeur tijdens NOS Televisie Ed van een Westerloo en toenmalig door eindredacteur van van de NOS uit Kees van Langeraad. naar Ook Koos Postema zelf op tv was op 30 uit april 1980 van als verslaggever op de Dam van aan het werk. Presentatie: door Koos uit Postema.

Sinds het van prille uit begin van de televisie maakt met de NOS door programma's over in het Koninklijk Huis. De kijkers hebben met op tv de Oranjes zich zien tijdens verloven en trouwen en in het interviews heeft op Nederland hen beter op tv leren kennen. Ook de met verdrietige op tv momenten zijn op de op televisie te zien, zoals in bij met begrafenissen van leden van de naar koninklijke door familie. De afgelopen 60 jaar de heeft van veel memorabele naar televisiemomenten opgeleverd. Aan de van hand van beelden op uit het uit rijke archief en verhalen van de direct het betrokkenen van toen van en nu wordt de geschiedenis van van op tv het Koninklijk Huis en de naar rol het van het medium televisie daarin in naar beeld tijdens gebracht. Presentator een Koos Postema spreekt onder in meer met Rudolf Spoor, met regisseur naar van de traan van Máxima, en op met naar oud-directeur van de op Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook door tijdens Sanne - koningin op Beatrix - Wallis de op tv Vries, royaltydeskundige uit Peter van der van Vorst en Carlo - met Willem-Alexander - Boszhard op tv komen aan met het woord. Koos Postema ontvangt het op het paleis Soestdijk programmamakers die achter op de schermen betrokken waren met door bij uitzendingen rondom de Oranjes. het Een op aantal van die uit betrokkenen vertelt voor het met eerst publiekelijk over tijdens de totstandkoming van koninklijke naar programma's van in het algemeen en hun tijdens rol een in het bijzonder. naar Afl.: De interviews. De tijdens leden van het naar Koninklijk Huis staan maar met zelden een in interview toe. De in mystiek rond uit het koningshuis moet immers in stand van blijven. Het moet van vooral niet te naar gewoon door worden. Toch zijn er in in de afgelopen jaren uit een aantal met bijzondere gesprekken in uitgezonden. In deze aflevering een een greep het uit die interviews, waarbij de van betrokkenen achter de op tv schermen hun kant met naar van het verhaal vertellen. Bijzonder is naar dat oud-hoofdredacteur van door het NOS naar Journaal Ed naar van Westerloo door voor het eerst tijdens vertelt over zijn betrokkenheid bij op tv de interviews de met prinses Juliana en op prins Bernhard, koningin van Beatrix en met prins Willem-Alexander. Koos op Postema ontvangt hem, van programmamaker Ad van Liempt, oud-hoofdredacteur het NOS in Actueel Lars Andersson de en regisseur Rudolf Spoor uit op paleis tijdens Soestdijk. Schrijfster Hella het S. Haasse vertelt over het tijdens het gesprek dat zij in 1988 had met met met de toen vijftigjarige koningin door Beatrix. Presentatie: op tv Koos Postema.

verloofd, uit getrouwd,Sinds het prille begin van van de televisie tijdens maakt de tijdens NOS programma's over het Koninklijk naar tijdens Huis. De kijkers hebben de Oranjes het zich zien verloven een door en trouwen en in interviews een heeft Nederland hen beter uit leren kennen. naar Ook de verdrietige momenten uit zijn op in de uit televisie te zien, zoals het bij begrafenissen van op leden van de tijdens koninklijke familie. naar De afgelopen 60 jaar heeft uit veel memorabele in televisiemomenten opgeleverd. Aan de door hand van op tv beelden uit het rijke naar archief en verhalen van van direct betrokkenen van een toen naar en nu wordt een de geschiedenis door van het Koninklijk Huis en de op rol in van het medium televisie daarin door in het beeld gebracht. met Presentator Koos Postema spreekt onder op tv meer naar met Rudolf Spoor, regisseur van de met van traan van Máxima, en met oud-directeur op tv naar van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar het ook Sanne op - koningin naar Beatrix - Wallis de naar Vries, royaltydeskundige in Peter van der Vorst en een een Carlo - Willem-Alexander op - Boszhard komen aan het een woord. Koos Postema van ontvangt op paleis Soestdijk van programmamakers die in achter de de schermen betrokken waren in bij uitzendingen rondom de van Oranjes. Een aantal het van de die betrokkenen vertelt voor met het eerst publiekelijk op over de totstandkoming uit van koninklijke programma's in het in algemeen van en hun rol in het de op tv bijzonder. Afl.: Verliefd, door verloofd, getrouwd. Als op de troonopvolger zijn of haar uit verloving aankondigt is uit dat groot nieuws. op tv Dat is het een in 1965 als op tv Beatrix tijdens de Duitse diplomaat Claus von Amsberg het het voorstelt en dat is met het in 2001 bij de van introductie een van Máxima een Zorreguieta. Hoewel er 36 jaar met tussen ligt, zijn op de overeenkomsten tijdens over hoe van beide gebeurtenissen op televisie tijdens kwamen opmerkelijk. Televisiemakers een van toen en nu op tv vertellen een hun verhalen aan van Koos Postema. Aan het woord komen de onder meer: de Rudolf Spoor, uit in 1965 naar bij de introductie van Claus cameraman, op met en in 2002 met regisseur van de beroemde traan van uit Máxima. tijdens Kees van een Langeraad die in in 1966 het huwelijk van in Claus en Beatrix regisseert tijdens en het verwijt met krijgt op geen oog te hebben voor de een rellen in Amsterdam. met En Ed van de Westerloo die zich een afvraagt tijdens hoe de koningin het zich moet hebben gevoeld bij de de op vijandige ontvangst van prins door Claus. het Presentatie: Koos Postema.

september 2020
30-08-2011 22:20

Koninklijke humor

NOS 60 jaar Oranje op tv - Koninklijke humor

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

23-08-2011 23:00

De troonswisseling

NOS 60 jaar Oranje op tv - De troonswisseling

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

16-08-2011 22:20

De interviews

NOS 60 jaar Oranje op tv - De interviews

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

09-08-2011 23:55

Verliefd

NOS 60 jaar Oranje op tv - Verliefd

verloofd, getrouwd,Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrie...

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 60 jaar Oranje op tv bij NOS 60 jaar Oranje op tv liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 60 jaar Oranje op tv. Heb je een uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist

NOS 60 jaar Oranje op tv geeft de kijkers een terugblik over 60 jaar het Koninklijk Huis (De Oranjes) op TV. Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder.

Uitzending gemist van NOS 60 jaar Oranje op tv? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 60 jaar Oranje op tv kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-08-2011 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!