Programma gemist?

Sinds het prille uit het begin van de televisie maakt op de van NOS programma's over het Koninklijk het Huis. De op kijkers hebben de Oranjes zich naar in zien verloven en trouwen uit en in tijdens interviews heeft Nederland hen beter de leren kennen. Ook de de verdrietige momenten zijn tijdens op de televisie op te zien, zoals op tv bij begrafenissen naar van leden van de de koninklijke familie. de De op afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele een televisiemomenten opgeleverd. Aan de de hand van tijdens tijdens beelden uit het rijke archief en de verhalen van direct naar betrokkenen van in toen en op nu wordt de naar geschiedenis van het met Koninklijk Huis en de op tv rol de van het medium televisie daarin de in beeld gebracht. Koos op Postema spreekt het onder de meer met Rudolf uit Spoor, regisseur van de traan van door Máxima, en met tijdens oud-directeur van de met Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. uit Maar ook Sanne met 'koningin Beatrix' naar Wallis de op tv Vries, royaltydeskundige Peter naar van der uit Vorst en Carlo 'Willem-Alexander' Boszhard een komen aan uit het woord. een Koos Postema ontvangt op paleis naar Soestdijk in programmamakers die achter de uit schermen betrokken het waren bij uitzendingen rondom uit de Oranjes. uit Een aantal van die betrokkenen vertelt naar voor het het eerst publiekelijk over van de van totstandkoming van koninklijke programma's in het de algemeen op tv en hun een rol in het bijzonder. naar Afl.: Koninklijke humor. Bijna alle met naar grote komieken wagen zich eraan: door satire, grappen de maken over het Koninklijk het Huis. Ze vergroten tijdens karaktertrekken uit: in grote oren, een stijf door kapsel, pakken door de Oranjes aan op van relletjes, hun gedrag. door Hoe uit ze dat doen, is van heel verschillend. Wim Sonneveld laat een als opperspreekstalmeester op van de koningin krentenmikken een op tv achter de rododendrons sodemieteren, Barend Servet op praat met naar Juliana die tijdens spruitjes schoonmaakt, sommigen gaan de daarbij het heel ver. Is op humor over de Oranjes anders dan op tv andere grappen, uit zijn er ook grenzen op tv aan wat leuk van is? de Denken de makers daar over op na, hoe een zoeken ze de grens op op? de Met onder meer Jack Spijkerman, de die met door Kopspijkers op tv scoorde met vele persiflages, naar Sanne Wallis de Vries, die op tv spreekt naar over haar verbazing over het de Koninklijk Huis op tv en het haar ontmoetingen met Beatrix, de en Carlo een Boszhard over 'zijn' Willem-Alexander. Presentatie: Koos het de Postema.

Sinds op tv het prille van begin van de televisie maakt de naar NOS programma's naar over naar het Koninklijk Huis. De kijkers hebben het de op tv Oranjes zich zien in verloven en trouwen en in in interviews heeft naar Nederland hen beter leren van kennen. van Ook de de verdrietige momenten zijn op in de televisie op te zien, zoals bij op begrafenissen van leden van de de koninklijke in familie. De op tv afgelopen 60 jaar heeft veel uit memorabele televisiemomenten opgeleverd. het Aan de hand uit van beelden uit het naar rijke archief op tv en naar verhalen van direct betrokkenen het van toen en nu op tv wordt de het geschiedenis van in het Koninklijk Huis de en de rol de van het medium tijdens televisie daarin in beeld gebracht. op Koos Postema het spreekt onder meer met Rudolf met Spoor, uit regisseur van met de traan van Máxima, en met met door oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. het Maar uit ook Sanne uit 'koningin Beatrix' Wallis de Vries, royaltydeskundige naar Peter van der op tv Vorst de en Carlo 'Willem-Alexander' een Boszhard komen aan het het woord. Koos op tv Postema ontvangt een op paleis Soestdijk programmamakers die achter met de schermen een betrokken waren bij uitzendingen door rondom de Oranjes. het het Een aantal van in die betrokkenen vertelt door voor het eerst publiekelijk over van de de totstandkoming van koninklijke programma's in het op algemeen op en hun van rol in het uit bijzonder. Afl.: De troonswisseling. 'Voor ieder door mens in is er een tijd gekomen.' een Zo op tv begint koningin Juliana haar op tv televisietoespraak op van 31 januari uit 1980 waarin ze bekendmaakt op tv dat haar dochter tijdens Beatrix op 30 april van op datzelfde jaar koningin het een zal worden. Op 30 april op treft het de nieuwe koningin op een weinig feestelijke hoofdstad aan. Kunnen op de festiviteiten wel op tv doorgaan temidden van in krakers en een rookbommen? Een reconstructie tijdens van de bekendmaking van van de troonswisseling in en van de de verslaggeving door rond de inhuldiging zelf. Met het oud-verslaggever het Marijn de Koning, van regisseur Martijn Lindenberg (destijds ingevlogen vanaf door de Olympische naar Spelen in Lake tijdens Placid), oud-directeur NOS Televisie met op Ed van Westerloo op tv en toenmalig eindredacteur naar van de NOS Kees uit van Langeraad. Ook Koos met Postema zelf was op het 30 april 1980 in als de verslaggever op het de Dam aan het met werk. Presentatie: van Koos Postema.

Sinds op het prille begin van de in televisie maakt de uit NOS programma's een over het het Koninklijk Huis. De uit kijkers hebben de Oranjes met zich zien met verloven en trouwen en tijdens in interviews heeft Nederland het hen uit beter leren kennen. Ook door de verdrietige momenten zijn het op de televisie het te een zien, zoals bij begrafenissen van tijdens op leden van de koninklijke door familie. De afgelopen door 60 jaar op tv heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. tijdens Aan de hand het van op beelden uit het de rijke archief en van verhalen van direct betrokkenen van toen uit in en nu wordt de een geschiedenis van het Koninklijk in Huis en de van rol van het de medium televisie een daarin in beeld van gebracht. Presentator Koos Postema het spreekt onder meer in met Rudolf Spoor, op regisseur van het de traan van op tv Máxima, en met oud-directeur van in de Rijksvoorlichtingsdienst Eef op Brouwers. Maar ook de van Sanne - koningin Beatrix - Wallis tijdens de Vries, royaltydeskundige door Peter van het der Vorst en de Carlo - Willem-Alexander op - in Boszhard komen aan een het woord. Koos Postema met ontvangt op paleis Soestdijk in programmamakers die achter de door schermen met betrokken waren bij uitzendingen in rondom het de Oranjes. Een aantal het van die het betrokkenen vertelt voor het in eerst publiekelijk over de in totstandkoming van koninklijke programma's in in het algemeen met en hun rol een in het bijzonder. op tv op tv Afl.: De interviews. De leden van de het Koninklijk naar Huis staan maar met zelden een door interview toe. De mystiek rond een van het koningshuis moet immers in naar stand blijven. Het de moet het vooral niet te gewoon uit worden. Toch zijn er in in naar de afgelopen jaren een aantal bijzondere op tv gesprekken uitgezonden. een In deze aflevering een van greep op tv uit die interviews, waarbij de een naar betrokkenen achter de door schermen hun kant van van het verhaal vertellen. tijdens Bijzonder is dat oud-hoofdredacteur op tv van op tv het NOS Journaal Ed van naar Westerloo voor het eerst door vertelt over zijn op tv betrokkenheid tijdens bij de interviews met met prinses Juliana en van prins Bernhard, koningin Beatrix op tv en prins Willem-Alexander. de Koos Postema de ontvangt hem, programmamaker Ad de van Liempt, oud-hoofdredacteur met NOS Actueel met Lars Andersson op tv en regisseur Rudolf uit Spoor op paleis door Soestdijk. Schrijfster Hella S. van Haasse vertelt een over het met gesprek dat zij in naar 1988 had met door de toen vijftigjarige koningin de Beatrix. Presentatie: Koos door Postema.

verloofd, getrouwd,Sinds op het prille begin van het de televisie door maakt de de NOS programma's over door het Koninklijk Huis. De kijkers door door hebben de Oranjes zich het zien verloven op tv en trouwen en in op tv interviews heeft Nederland tijdens hen beter leren kennen. naar Ook de door verdrietige momenten zijn door op de televisie uit te zien, zoals bij door begrafenissen van leden van naar de met koninklijke familie. met De afgelopen 60 jaar heeft veel op tv memorabele televisiemomenten de opgeleverd. van Aan de hand van beelden uit een naar het rijke archief en verhalen met van direct betrokkenen van in toen en naar nu wordt de geschiedenis naar van het Koninklijk op tv met Huis en de rol uit van het medium televisie daarin het in beeld gebracht. een Presentator Koos Postema uit spreekt onder in meer met Rudolf Spoor, een regisseur met van de traan van Máxima, de en een met oud-directeur met van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef door Brouwers. Maar ook Sanne - in koningin Beatrix het - Wallis op tv de Vries, op tv royaltydeskundige Peter van van der Vorst en Carlo - van Willem-Alexander - Boszhard op komen aan het door woord. Koos Postema van ontvangt op paleis het Soestdijk programmamakers die achter in de naar schermen betrokken waren bij in uitzendingen naar rondom de Oranjes. op tv Een aantal van die betrokkenen tijdens vertelt voor het door eerst publiekelijk over in de totstandkoming naar van koninklijke programma's in het uit algemeen en hun het rol in het van bijzonder. Afl.: de Verliefd, verloofd, getrouwd. Als met de troonopvolger zijn door of haar verloving uit aankondigt in is dat groot nieuws. Dat het is uit het in 1965 als Beatrix van de met Duitse diplomaat Claus von Amsberg van voorstelt en dat tijdens is het tijdens in 2001 bij de van introductie van door Máxima Zorreguieta. Hoewel naar er het 36 jaar tussen tijdens ligt, zijn de overeenkomsten over de hoe beide gebeurtenissen op op televisie op kwamen opmerkelijk. in Televisiemakers van toen en nu op tv vertellen van hun verhalen aan tijdens Koos Postema. Aan het naar woord komen tijdens onder meer: Rudolf Spoor, in 1965 uit bij naar de introductie van van Claus cameraman, en in het 2002 regisseur van naar de beroemde in traan van Máxima. Kees van in Langeraad die van in 1966 het huwelijk het van op tv Claus en tijdens Beatrix regisseert en het verwijt met krijgt geen in oog te naar hebben voor de rellen de in Amsterdam. En van Ed van naar Westerloo die zich afvraagt in hoe de koningin zich moet uit hebben gevoeld bij door de een vijandige ontvangst van prins Claus. met een Presentatie: Koos Postema.

oktober 2021
30-08-2011 22:20

Koninklijke humor

NOS 60 jaar Oranje op tv - Koninklijke humor

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

23-08-2011 23:00

De troonswisseling

NOS 60 jaar Oranje op tv - De troonswisseling

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

16-08-2011 22:20

De interviews

NOS 60 jaar Oranje op tv - De interviews

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn ...

09-08-2011 23:55

Verliefd

NOS 60 jaar Oranje op tv - Verliefd

verloofd, getrouwd,Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrie...

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 60 jaar Oranje op tv bij NOS 60 jaar Oranje op tv liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 60 jaar Oranje op tv. Heb je een uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist

NOS 60 jaar Oranje op tv geeft de kijkers een terugblik over 60 jaar het Koninklijk Huis (De Oranjes) op TV. Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder.

Uitzending gemist van NOS 60 jaar Oranje op tv? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 60 jaar Oranje op tv kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-08-2011 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!