Programma gemist?
april 2017
30-08-2011 22:20

Koninklijke humor

NOS 60 jaar Oranje op tv - Koninklijke humor

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne 'koningin Beatrix' Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo 'Willem-Alexander' Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder. Afl.: Koninklijke humor. Bijna alle grote komieken wagen zich eraan: satire, grappen maken over het Koninklijk Huis. Ze vergroten karaktertrekken uit: grote oren, een stijf kapsel, pakken de Oranjes aan op relletjes, hun gedrag. Hoe ze dat doen, is heel verschillend. Wim Sonneveld laat als opperspreekstalmeester van de koningin krentenmikken achter de rododendrons sodemieteren, Barend Servet praat met Juliana die spruitjes schoonmaakt, sommigen gaan daarbij heel ver. Is humor over de Oranjes anders dan andere grappen, zijn er ook grenzen aan wat leuk is? Denken de makers daar over na, hoe zoeken ze de grens op? Met onder meer Jack Spijkerman, die met Kopspijkers scoorde met vele persiflages, Sanne Wallis de Vries, die spreekt over haar verbazing over het Koninklijk Huis en haar ontmoetingen met Beatrix, en Carlo Boszhard over 'zijn' Willem-Alexander. Presentatie: Koos Postema.

23-08-2011 23:00

De troonswisseling

NOS 60 jaar Oranje op tv - De troonswisseling

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne 'koningin Beatrix' Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo 'Willem-Alexander' Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder. Afl.: De troonswisseling. 'Voor ieder mens is er een tijd gekomen.' Zo begint koningin Juliana haar televisietoespraak op 31 januari 1980 waarin ze bekendmaakt dat haar dochter Beatrix op 30 april van datzelfde jaar koningin zal worden. Op 30 april treft de nieuwe koningin een weinig feestelijke hoofdstad aan. Kunnen de festiviteiten wel doorgaan temidden van krakers en rookbommen? Een reconstructie van de bekendmaking van de troonswisseling en van de verslaggeving rond de inhuldiging zelf. Met oud-verslaggever Marijn de Koning, regisseur Martijn Lindenberg (destijds ingevlogen vanaf de Olympische Spelen in Lake Placid), oud-directeur NOS Televisie Ed van Westerloo en toenmalig eindredacteur van de NOS Kees van Langeraad. Ook Koos Postema zelf was op 30 april 1980 als verslaggever op de Dam aan het werk. Presentatie: Koos Postema.

16-08-2011 22:20

De interviews

NOS 60 jaar Oranje op tv - De interviews

Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder. Afl.: De interviews. De leden van het Koninklijk Huis staan maar zelden een interview toe. De mystiek rond het koningshuis moet immers in stand blijven. Het moet vooral niet te gewoon worden. Toch zijn er in de afgelopen jaren een aantal bijzondere gesprekken uitgezonden. In deze aflevering een greep uit die interviews, waarbij de betrokkenen achter de schermen hun kant van het verhaal vertellen. Bijzonder is dat oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal Ed van Westerloo voor het eerst vertelt over zijn betrokkenheid bij de interviews met prinses Juliana en prins Bernhard, koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Koos Postema ontvangt hem, programmamaker Ad van Liempt, oud-hoofdredacteur NOS Actueel Lars Andersson en regisseur Rudolf Spoor op paleis Soestdijk. Schrijfster Hella S. Haasse vertelt over het gesprek dat zij in 1988 had met de toen vijftigjarige koningin Beatrix. Presentatie: Koos Postema.

09-08-2011 23:55

Verliefd

NOS 60 jaar Oranje op tv - Verliefd

verloofd, getrouwd,Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder. Afl.: Verliefd, verloofd, getrouwd. Als de troonopvolger zijn of haar verloving aankondigt is dat groot nieuws. Dat is het in 1965 als Beatrix de Duitse diplomaat Claus von Amsberg voorstelt en dat is het in 2001 bij de introductie van Máxima Zorreguieta. Hoewel er 36 jaar tussen ligt, zijn de overeenkomsten over hoe beide gebeurtenissen op televisie kwamen opmerkelijk. Televisiemakers van toen en nu vertellen hun verhalen aan Koos Postema. Aan het woord komen onder meer: Rudolf Spoor, in 1965 bij de introductie van Claus cameraman, en in 2002 regisseur van de beroemde traan van Máxima. Kees van Langeraad die in 1966 het huwelijk van Claus en Beatrix regisseert en het verwijt krijgt geen oog te hebben voor de rellen in Amsterdam. En Ed van Westerloo die zich afvraagt hoe de koningin zich moet hebben gevoeld bij de vijandige ontvangst van prins Claus. Presentatie: Koos Postema.

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 60 jaar Oranje op tv bij NOS 60 jaar Oranje op tv liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 60 jaar Oranje op tv. Heb je een uitzending van NOS 60 jaar Oranje op tv gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 60 jaar Oranje op tv gemist

NOS 60 jaar Oranje op tv geeft de kijkers een terugblik over 60 jaar het Koninklijk Huis (De Oranjes) op TV. Sinds het prille begin van de televisie maakt de NOS programma's over het Koninklijk Huis. De kijkers hebben de Oranjes zich zien verloven en trouwen en in interviews heeft Nederland hen beter leren kennen. Ook de verdrietige momenten zijn op de televisie te zien, zoals bij begrafenissen van leden van de koninklijke familie. De afgelopen 60 jaar heeft veel memorabele televisiemomenten opgeleverd. Aan de hand van beelden uit het rijke archief en verhalen van direct betrokkenen van toen en nu wordt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld gebracht. Presentator Koos Postema spreekt onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de traan van Máxima, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers. Maar ook Sanne - koningin Beatrix - Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo - Willem-Alexander - Boszhard komen aan het woord. Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal van die betrokkenen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van koninklijke programma's in het algemeen en hun rol in het bijzonder.

Uitzending gemist van NOS 60 jaar Oranje op tv? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 60 jaar Oranje op tv kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-08-2011 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord