Programma gemist?

De in regering bezuinigt 200 miljoen op naar de Publieke Omroep. het O.a. Coen tijdens Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock op op (EO) en Koen Becking op tv (KRO) praten over op tv de toekomst van de levensbeschouwelijke de op omroepen.

De zogeheten in 242 omroepen hebben door een unieke positie in de omroepland. Ze zijn in speciaal op opgericht voor de een religieuze minderheden. Maar ze in worden bedreigd in in hun voortbestaan. Er gaat uit de flink gesnoeid worden.

De opkomst van op tv nieuwe media blijkt op ook voor de naar levensbeschouwelijke tijdens omroepen verrassende mogelijkheden met te bieden: ze ontdekken hoe uit ze het de kijker kunnen betrekken bij het hun uit programma's.

Alle op tv omroepen focussen ieder op uit hun naar eigen manier op de door religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. op Willemijn door Maas (AVRO) en Esmaa van Alariachi een (NTR) praten over de de pluriformiteit op door de Nederlandse tv.

Terugblik op 60 in jaar levensbeschouwelijke tv door op tv en de samenleving. Veel mensen voelen het zich door aangetrokken tot yoga, meditatie of in de in Dalai Lama. De Boeddhistische op Omroep Stichting zond zijn uit bezoek door uit.

Terugblik uit op zestig jaar naar levensbeschouwelijke televisie en met de veranderde op tv Nederlandse samenleving: van met verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De uit commerciële kerkdienst. uit Levensbeschouwing is in Nederland het niet alleen een in onderwerp de voor de Publieke Omroep. Tegenwoordig zenden naar zowel SBS6 van als op RTL kerkdiensten uit, van al zijn die de dan wel van een uit bijzondere snit. in Terwijl de traditionele omroepen zich vooral naar richten op naar traditionele kerkdiensten, zijn op er bij de commerciëlen de veel buitenlandse invloeden door te zien. met David Maasbach praat tijdens over zijn programma bij door een SBS6 en Jan van den Bosch op tv met over Hour of in Power, wat uitgezonden wordt door op RTL5.

Terugblik het op zestig een jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde de Nederlandse samenleving: op tv van verzuiling naar ontzuiling. de Afl.: Het bezoek tijdens van de paus. naar De naar pauselijke zegeningen een tijdens Kerst en Pasen op tv vormen een door echte traditie. De paus live op tv op op tv televisie, miljoenen mensen over de uit hele wereld door zijn aan de de buis gekluisterd. In in 1985 komt paus van Johannes Paulus een II op bezoek in Nederland. Maar de het er wordt niet enthousiast gereageerd door op zijn komst. naar Er door zijn demonstraties en op er wordt gediscussieerd in over waar de paus over zou de moeten de spreken. Nu de kerken zijn op tv van leeggelopen, is zijn gezag zienderogen het afgebrokkeld. naar Er worden zelfs grappen over een hem gemaakt. Het bezoek in van de paus de is in voor velen een dieptepunt. de Onder andere kardinaal Ad naar Simonis en op tv oud-premier Ruud Lubbers (CDA) naar door blikken terug op dit een bezoek.

Terugblik op tijdens zestig jaar levensbeschouwelijke met televisie en op de veranderde naar Nederlandse samenleving: van verzuiling het naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor door anderen: De Joodse van door Omroep. Dat de verstarring van de uit zuilen in met de loop der jaren naar is op verdwenen, heeft bijkomende voordelen: tijdens het levert tijdens speelruimte op voor in andere religies in tijdens het omroepbestel. Als eerste niet-christelijke het groepering van krijgt de Joodse het gemeenschap recht op zendtijd. De van Joodse Omroep het wil meer zijn uit dan op tv een omroep met alleen maar programma's van over de met Holocaust en op tv Israël. De nadruk ligt op op tv tijdens de huidige Nederlandse samenleving, met de alle de problemen die daarbij op tv horen. Over de het geschiedenis en programma's van de Joodse op uit Omroep praten onder andere Alfred de Edelstein (directeur Joodse op Omroep) en rabbijn van Lody op tv van de Kamp.

Terugblik van op zestig met jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde een Nederlandse samenleving: op tv van verzuiling naar naar ontzuiling. Afl.: Over liefde een gesproken. een De jaren zestig op tv zijn in veel opzichten tijdens opwindende in jaren. Het is onder andere van de tijd een van de een seksuele revolutie. Mensen gaan uitgebreid door praten op tv over seks en geven in van talkshows de een meest intieme details uit uit hun leven prijs. Niets op lijkt meer door heilig. naar In de Geloof, hoop & liefde tijdens in show (IKON) zijn er persoonlijke door gesprekken over seksualiteit, verliefdheid, op tv een eenzaamheid en de op dood. Als de uit seksuele revolutie doorzet, naar komt er ook steeds meer tijdens bloot op tv. Maar op af en een toe de gaat dit sommigen te door ver. Als de EO het tijdens tijdens programma 40 dagen zonder op seks op de door buis brengt, worden er vanuit met de achterban op tv vragen gesteld. Oud-directeur van op tv de een EO, Henk van Hagoort, blikt onder door andere terug op dit het programma.

Terugblik op in zestig in jaar levensbeschouwelijke televisie door en de veranderde van Nederlandse samenleving: van verzuiling naar door ontzuiling. van Vlak na de Tweede Wereldoorlog de bestaat er een strikte van een scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland uit heeft moeilijke op tv jaren achter de rug in en op tv de kerken in zijn traditiegetrouw naar binnen gekeerd. In de naar deze periode wordt een het IKOR opgericht, het Interkerkelijk Overleg met inzake de Radioaangelegenheden. Het IKOR op tv wil zich juist richten een op een de wereld buiten de kerken. van Als op het IKOR in 1976 naar zijn krachten en zendtijd bundelt in met het Convent de het van Kerken, ontstaat de op tv Stichting IKON. Zij richten zich door het op de maatschappelijke vraagstukken en naar vooral ook op de het wereld om een hen heen. Onder andere door Ida Overdijk tijdens (IKON) en de Annemiek Schrijver (IKON) kijken terug de op tijdens de geschiedenis van van de IKON in en haar hoogte- en een dieptepunten.

Terugblik op zestig op jaar levensbeschouwelijke naar televisie en het de veranderde van Nederlandse samenleving: van verzuiling het naar ontzuiling. een Afl.: Wegdromen bij op tv de kapelaan. Een van op tv de grootste successen in uit de KRO geschiedenis werd door een behaald met de naar serie Dagboek van naar een herdershond over het op tv leven van een kapelaan. Onder op het anderen actrice Bruni een Heinke blikt terug op deze serie. op tv Zij speelde tijdens Miete van der Schoor een naar en vertelt over een haar heimelijke liefde voor tijdens kapelaan Erik op Odekerke.

Terugblik op zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke televisie door en de veranderde de Nederlandse samenleving: van met verzuiling de naar ontzuiling. Voor de op Evangelische van Omroep (EO) is één doelgroep naar altijd op uitermate belangrijk geweest: op tv de jongeren. In door 1975 worden de eerste regionale jongerendagen in gehouden; dit op legt de basis op voor de jaarlijks terugkerende van EO-Jongerendag. Inmiddels is op tv de deze dag uitgegroeid tot het tijdens grootste evenement het in haar soort in Europa. op tv uit Onder andere presentatoren het Manuel Venderbos (EO) en tijdens Jan van den Bosch (EO) de blikken terug op tijdens dit fenomeen en uit een de mooiste momenten uit op tv ruim dertig een jaar EO-Jongerendag.

Terugblik op op zestig jaar uit levensbeschouwelijke televisie en de veranderde naar Nederlandse samenleving: met van van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag met maar raak. Waarom? Het door is een vraag met die in de naar jaren zestig tijdens steeds vaker gesteld wordt. op tv door Er wordt massaal in gemorreld aan het gezag, of in dat nu door van de ouders, de tijdens school, op tv of de kerk de is. Er ontstaan ontelbare debatten in over religie, over het het hoe en waarom. uit De gevolgen een zijn van onvermijdelijk: de nieuwe generaties uit volgen niet tijdens meer vanzelfsprekend de gebaande paden. Wie tijdens vragen op stelt, dwingt het gezag een om na te door denken. Dit heeft geleid uit tot een het ongekende op openheid in de kerk, maar ook op van bij de omroepen en de gezinnen het thuis. Onder anderen tijdens door oud-premier Ruud Lubbers op tv (CDA) praat over op tv deze cultuuromslag in door Nederland.

Terugblik op zestig uit naar jaar levensbeschouwelijke televisie en uit de veranderde Nederlandse op samenleving: van tijdens verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar het van het de revolutie.

Terugblik op op tv zestig jaar levensbeschouwelijke van televisie en de een veranderde het Nederlandse samenleving: van in verzuiling naar ontzuiling. de Afl.: Religie niet in langer heilig.

juli 2021
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!