Programma gemist?

De de regering bezuinigt 200 door miljoen op de Publieke in Omroep. O.a. Coen Abbenhuis een (NCRV), Arjan de Lock de (EO) en Koen Becking (KRO) praten het over de op toekomst in van de levensbeschouwelijke een omroepen.

De zogeheten van 242 omroepen hebben een in unieke met positie in in omroepland. Ze zijn speciaal van opgericht voor tijdens de religieuze minderheden. Maar tijdens ze worden bedreigd in door hun voortbestaan. van Er gaat flink in gesnoeid worden.

De opkomst door van nieuwe media blijkt op tv ook voor de uit levensbeschouwelijke omroepen verrassende van mogelijkheden te uit bieden: uit ze ontdekken hoe ze op de kijker kunnen betrekken tijdens bij op hun programma's.

Alle het omroepen focussen ieder op op hun eigen op tv manier op de in religieuze diversiteit binnen Nederland. op tv O.a. Willemijn Maas een (AVRO) en een Esmaa Alariachi (NTR) praten door over de een pluriformiteit op de Nederlandse naar tv.

Terugblik op tv op 60 jaar levensbeschouwelijke door tv en de samenleving. van Veel een mensen voelen zich aangetrokken tot met een yoga, meditatie of in de Dalai Lama. De van Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn met bezoek in uit.

Terugblik van op zestig jaar levensbeschouwelijke met televisie en de veranderde naar Nederlandse in samenleving: van verzuiling naar een ontzuiling. Afl.: De commerciële op kerkdienst. Levensbeschouwing naar is in Nederland naar niet alleen een onderwerp van het voor de Publieke met Omroep. Tegenwoordig zenden zowel de SBS6 als RTL de kerkdiensten uit, al zijn het die dan wel van op tv een bijzondere met snit. Terwijl de traditionele op tv een omroepen zich vooral richten op traditionele in kerkdiensten, zijn door er bij de naar commerciëlen veel in buitenlandse invloeden te zien. David naar op Maasbach praat over zijn op tv programma bij op SBS6 en Jan de van den Bosch in over Hour of Power, wat een uitgezonden wordt op met RTL5.

Terugblik in op zestig jaar in levensbeschouwelijke televisie van en de veranderde in Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. op tv Afl.: naar Het bezoek van de paus. uit De pauselijke op tv zegeningen tijdens Kerst op tv en tijdens Pasen vormen een echte traditie. op De paus live de op televisie, op miljoenen mensen over de naar hele wereld zijn aan van de de buis gekluisterd. In 1985 komt door paus Johannes Paulus de II in op bezoek in Nederland. Maar met er van wordt niet enthousiast gereageerd op naar zijn het komst. Er door zijn demonstraties en er wordt gediscussieerd op tv over waar de op paus over zou uit naar moeten spreken. Nu de naar kerken zijn leeggelopen, met is zijn met gezag zienderogen afgebrokkeld. Er van worden zelfs grappen over hem op gemaakt. Het door bezoek van de tijdens paus op tv is voor velen een in dieptepunt. Onder andere de kardinaal Ad het Simonis en oud-premier Ruud Lubbers (CDA) met blikken terug van op dit op bezoek.

Terugblik de op zestig jaar levensbeschouwelijke door televisie en de in veranderde Nederlandse door samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. door tijdens Afl.: Ruimte voor de anderen: De Joodse tijdens Omroep. Dat de met verstarring van de zuilen in door de uit loop der jaren is verdwenen, de heeft bijkomende in voordelen: het van levert speelruimte op voor andere religies in naar in het omroepbestel. Als eerste op tv niet-christelijke groepering krijgt de op Joodse gemeenschap recht in door op zendtijd. De Joodse Omroep een wil meer zijn dan een op een omroep met alleen door maar programma's over de Holocaust naar op tv en Israël. De nadruk ligt op door de huidige Nederlandse op samenleving, met alle een problemen die daarbij op tv met horen. Over de geschiedenis en programma's het van de Joodse uit door Omroep praten onder andere Alfred naar Edelstein een (directeur Joodse Omroep) en rabbijn door Lody naar van de Kamp.

Terugblik op uit zestig jaar levensbeschouwelijke van televisie en de veranderde met Nederlandse de samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. op tv Afl.: Over liefde van door gesproken. De jaren zestig zijn naar in op tv veel opzichten opwindende jaren. Het uit is onder andere de de tijd van de van op seksuele revolutie. Mensen gaan uitgebreid tijdens praten uit over seks en geven in van talkshows de meest intieme een details uit hun van tijdens leven prijs. Niets lijkt het meer heilig. In in de Geloof, hoop & liefde de in show (IKON) zijn er naar persoonlijke gesprekken over seksualiteit, in verliefdheid, eenzaamheid en de de dood. naar Als de seksuele door revolutie doorzet, komt er een ook steeds op tv meer bloot op het tv. Maar af en toe de in gaat dit sommigen uit te ver. Als de in EO het programma 40 dagen op tv een zonder seks op de met buis brengt, met worden er vanuit het de achterban vragen gesteld. een Oud-directeur van de EO, op tv Henk Hagoort, blikt onder in andere een terug op dit uit programma.

Terugblik de op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie op met en de veranderde met Nederlandse samenleving: van verzuiling door naar ontzuiling. Vlak na tijdens de Tweede het Wereldoorlog bestaat er een strikte in het scheiding tussen de verschillende zuilen. van Nederland heeft moeilijke in jaren achter de de rug en de op tv kerken zijn traditiegetrouw naar in binnen gekeerd. In de deze periode uit wordt het de IKOR opgericht, het Interkerkelijk uit Overleg inzake Radioaangelegenheden. Het in IKOR wil van zich de juist richten op de wereld buiten een de de kerken. Als door het IKOR in 1976 de zijn krachten de en zendtijd bundelt met op het Convent van het Kerken, ontstaat de van Stichting IKON. Zij tijdens richten zich op de maatschappelijke uit vraagstukken en vooral op tv ook op op de wereld om hen uit heen. Onder andere naar Ida Overdijk (IKON) van door en Annemiek Schrijver (IKON) kijken terug uit op de uit geschiedenis van de IKON tijdens en haar een hoogte- op tv en dieptepunten.

Terugblik tijdens op zestig uit jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde naar Nederlandse samenleving: in van verzuiling naar ontzuiling. de Afl.: tijdens Wegdromen bij de kapelaan. Een de van de een grootste successen uit de met KRO geschiedenis van werd behaald van met de in serie Dagboek van een herdershond over op tv het leven van een een kapelaan. op Onder op tv anderen actrice Bruni de Heinke blikt terug op deze serie. uit met Zij speelde Miete van met der Schoor op en vertelt over naar haar heimelijke liefde voor kapelaan het Erik op tv Odekerke.

Terugblik op zestig tijdens jaar door levensbeschouwelijke televisie door en de veranderde Nederlandse op tv samenleving: van van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische een Omroep (EO) met is één doelgroep altijd tijdens uitermate belangrijk door geweest: de jongeren. een In 1975 tijdens worden de naar eerste regionale jongerendagen op tv gehouden; dit legt de basis voor naar naar de jaarlijks terugkerende EO-Jongerendag. Inmiddels een is een deze dag uitgegroeid tot het een grootste tijdens evenement in haar soort op in Europa. van Onder andere presentatoren op Manuel Venderbos (EO) en met Jan van den Bosch (EO) naar het blikken terug op dit van fenomeen en een de mooiste momenten van uit ruim dertig jaar op tv EO-Jongerendag.

Terugblik een op zestig in jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde de Nederlandse samenleving: van een verzuiling naar ontzuiling. op Afl.: Vraag het maar raak. op Waarom? Het is uit een vraag die op tv in de jaren zestig op tv steeds vaker uit gesteld wordt. in Er wordt massaal gemorreld tijdens aan het gezag, of met dat een nu van de ouders, de school, op uit of de kerk is. Er ontstaan naar ontelbare debatten op over religie, over het in hoe en waarom. het De gevolgen door zijn onvermijdelijk: op de nieuwe door generaties volgen niet het meer vanzelfsprekend de gebaande paden. tijdens Wie vragen de stelt, dwingt het gezag op om de na te denken. op tv Dit heeft geleid tot een ongekende tijdens uit openheid in de kerk, het maar ook uit bij de omroepen en de gezinnen de thuis. Onder anderen het een oud-premier Ruud Lubbers (CDA) van praat over tijdens deze cultuuromslag in het Nederland.

Terugblik op zestig naar jaar levensbeschouwelijke het televisie naar en de veranderde Nederlandse samenleving: het van verzuiling naar ontzuiling. uit Afl.: door Het jaar van van de revolutie.

Terugblik op op tv zestig jaar tijdens levensbeschouwelijke televisie en de veranderde tijdens door Nederlandse samenleving: van met verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie tijdens niet langer naar heilig.

maart 2019
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord