Programma gemist?

De regering van bezuinigt 200 in miljoen op de Publieke Omroep. een O.a. Coen een Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock tijdens (EO) en met Koen Becking (KRO) praten op tv over de toekomst de een van de levensbeschouwelijke het omroepen.

De zogeheten in 242 omroepen hebben op tv een unieke positie uit in omroepland. Ze zijn op tv speciaal opgericht voor een de religieuze de minderheden. uit Maar ze worden uit bedreigd in hun voortbestaan. Er van gaat op tv flink gesnoeid worden.

De het opkomst van nieuwe media blijkt naar ook voor de naar op levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te een bieden: op tv ze ontdekken hoe ze de kijker door het kunnen betrekken bij hun uit programma's.

Alle op tv omroepen focussen ieder op het hun eigen van manier op de de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. de de Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi met met (NTR) praten over op de pluriformiteit op de Nederlandse in tv.

Terugblik door op 60 een jaar levensbeschouwelijke tv en het de samenleving. Veel op mensen voelen op tv zich aangetrokken tot uit yoga, meditatie of de de Dalai Lama. De in Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn van bezoek op tv uit.

Terugblik in op zestig het jaar levensbeschouwelijke televisie en de de veranderde Nederlandse samenleving: het van van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De door commerciële kerkdienst. op tv Levensbeschouwing is in Nederland het niet alleen naar een onderwerp voor de de Publieke Omroep. Tegenwoordig door zenden zowel SBS6 in als RTL van kerkdiensten uit, al zijn van die dan wel van op tv een bijzondere snit. met de Terwijl de traditionele omroepen zich vooral op tv richten op traditionele uit kerkdiensten, zijn op er bij de commerciëlen door van veel buitenlandse invloeden te door zien. David Maasbach praat naar over zijn programma tijdens bij SBS6 naar en Jan van den op Bosch over de Hour of Power, wat uitgezonden van wordt op op tv RTL5.

Terugblik op zestig in uit jaar levensbeschouwelijke televisie op en de veranderde op tv Nederlandse samenleving: van verzuiling van naar ontzuiling. Afl.: Het door bezoek van de tijdens paus. tijdens De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en het Pasen vormen de een echte traditie. naar De paus in live op televisie, miljoenen mensen op door over de hele wereld op zijn aan de buis van gekluisterd. In 1985 komt tijdens paus een Johannes Paulus II op bezoek de in Nederland. Maar van er wordt het niet enthousiast gereageerd op met zijn met komst. Er zijn demonstraties en naar in er wordt gediscussieerd over van waar de paus over op tv zou uit moeten spreken. Nu de kerken de zijn leeggelopen, is zijn de gezag zienderogen op afgebrokkeld. Er worden zelfs met grappen over het hem gemaakt. Het bezoek door van door de paus is voor op velen een dieptepunt. Onder uit andere kardinaal Ad van Simonis en het oud-premier Ruud Lubbers (CDA) met blikken terug op in uit dit bezoek.

Terugblik een op zestig uit jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde uit Nederlandse samenleving: in van verzuiling naar ontzuiling. uit Afl.: Ruimte voor de op anderen: De Joodse uit Omroep. Dat de van verstarring van de door zuilen in de loop der op tv jaren is verdwenen, heeft op bijkomende voordelen: de het levert speelruimte op met voor andere met religies een in het omroepbestel. Als eerste niet-christelijke op tv groepering door krijgt de Joodse gemeenschap recht tijdens op zendtijd. een De Joodse Omroep op wil meer zijn dan door een omroep in met alleen maar met programma's op tv over de Holocaust en Israël. in De nadruk ligt op uit de huidige naar Nederlandse op tv samenleving, met alle problemen door die daarbij horen. Over het de geschiedenis door en programma's van de Joodse de Omroep praten onder tijdens andere Alfred naar Edelstein (directeur naar Joodse Omroep) en rabbijn Lody naar van de tijdens Kamp.

Terugblik op zestig van jaar van levensbeschouwelijke televisie tijdens en de veranderde door Nederlandse samenleving: van verzuiling naar naar ontzuiling. Afl.: een Over liefde op gesproken. De jaren naar zestig zijn in veel opzichten naar opwindende jaren. Het is van door onder andere de tijd van de een seksuele revolutie. uit Mensen gaan het uitgebreid praten over met seks en de geven in talkshows de meest van intieme details in uit hun leven op tv prijs. Niets tijdens lijkt meer heilig. In tijdens de Geloof, hoop & liefde de show op tv (IKON) zijn er tijdens persoonlijke gesprekken over naar seksualiteit, verliefdheid, de eenzaamheid en de dood. Als de op tv seksuele revolutie doorzet, van komt er van ook het steeds meer bloot de op tv. Maar af de en toe gaat dit het sommigen te op ver. Als de EO het het programma tijdens 40 dagen de zonder seks op de op buis brengt, het worden er vanuit op tv de achterban vragen gesteld. de Oud-directeur van de EO, Henk tijdens Hagoort, blikt onder het andere met terug op dit door programma.

Terugblik op zestig in door jaar levensbeschouwelijke televisie in en de veranderde Nederlandse samenleving: van de verzuiling naar ontzuiling. naar Vlak na van de Tweede Wereldoorlog uit bestaat naar er een strikte scheiding tussen de met verschillende een zuilen. Nederland naar heeft moeilijke jaren achter van de rug en de een kerken zijn traditiegetrouw in naar binnen gekeerd. met In deze periode tijdens wordt door het IKOR opgericht, het van Interkerkelijk Overleg de inzake Radioaangelegenheden. Het IKOR met wil zich juist richten door op de een wereld buiten de kerken. op tv Als het tijdens IKOR in 1976 zijn op tv krachten tijdens en zendtijd bundelt met het Convent tijdens van tijdens Kerken, ontstaat de Stichting het IKON. Zij met richten zich de op de maatschappelijke vraagstukken tijdens en vooral ook op de een wereld om hen van heen. de Onder andere Ida Overdijk tijdens (IKON) en Annemiek het Schrijver op (IKON) kijken terug op de geschiedenis uit naar van de IKON in en haar hoogte- en het dieptepunten.

Terugblik op zestig de jaar levensbeschouwelijke televisie op tv en de veranderde naar Nederlandse op tv samenleving: van verzuiling naar de ontzuiling. Afl.: Wegdromen met bij de kapelaan. door Een van de door grootste successen uit door de met KRO geschiedenis werd behaald met naar de serie Dagboek op tv van een herdershond tijdens over het leven op van een kapelaan. Onder uit anderen actrice op tv Bruni Heinke blikt terug in in op deze serie. Zij speelde Miete naar van der uit Schoor het en vertelt over haar heimelijke op liefde voor kapelaan op Erik tijdens Odekerke.

Terugblik op op zestig jaar levensbeschouwelijke naar televisie en naar de veranderde Nederlandse met samenleving: van op verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische uit Omroep (EO) is in één doelgroep in altijd uitermate belangrijk geweest: op de door jongeren. In 1975 worden naar de op eerste regionale jongerendagen gehouden; een dit legt de basis voor van de jaarlijks terugkerende in in EO-Jongerendag. Inmiddels is van deze dag uitgegroeid tot van het grootste evenement in haar op tv soort in de Europa. Onder andere presentatoren op tv van Manuel Venderbos (EO) en Jan van uit een den Bosch (EO) blikken terug op een dit fenomeen en naar de mooiste op momenten van uit ruim dertig jaar met EO-Jongerendag.

Terugblik op zestig naar het jaar levensbeschouwelijke televisie en in de veranderde Nederlandse samenleving: tijdens van verzuiling naar een ontzuiling. Afl.: van Vraag maar tijdens raak. Waarom? Het is op tv een vraag het die in de jaren zestig steeds een tijdens vaker gesteld wordt. Er wordt massaal met gemorreld aan het in gezag, of dat op nu naar van de ouders, de met school, of de met kerk is. Er een ontstaan ontelbare door debatten over religie, over het door hoe uit en waarom. De gevolgen zijn naar onvermijdelijk: de nieuwe door generaties op tv volgen niet meer vanzelfsprekend van de gebaande paden. Wie naar op tv vragen stelt, dwingt het gezag om door na door te denken. Dit met heeft geleid tot de een ongekende openheid in de op tv kerk, naar maar ook bij op de omroepen en de gezinnen op thuis. Onder anderen de oud-premier door Ruud Lubbers (CDA) praat naar over naar deze cultuuromslag in naar Nederland.

Terugblik de op zestig op jaar levensbeschouwelijke televisie en de op veranderde Nederlandse samenleving: van de verzuiling naar ontzuiling. met in Afl.: Het jaar van de in revolutie.

Terugblik op zestig met jaar levensbeschouwelijke televisie het en de een veranderde Nederlandse samenleving: tijdens van uit verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet door langer tijdens heilig.

oktober 2019
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!