Programma gemist?

De regering tijdens bezuinigt 200 miljoen op tijdens de tijdens Publieke Omroep. tijdens O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan uit Lock naar (EO) en Koen in Becking (KRO) praten het over de toekomst van naar de levensbeschouwelijke door omroepen.

De zogeheten 242 het op tv omroepen hebben een de unieke positie in omroepland. Ze zijn op tv speciaal opgericht voor van uit de religieuze minderheden. Maar tijdens ze worden het bedreigd in hun voortbestaan. Er op gaat flink uit gesnoeid worden.

De opkomst van in met nieuwe media blijkt ook voor de het met levensbeschouwelijke omroepen verrassende van mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe uit ze door de kijker van kunnen betrekken bij hun op programma's.

Alle de omroepen focussen de ieder op hun eigen een manier op de religieuze diversiteit van naar binnen Nederland. O.a. op Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi met (NTR) het praten over de pluriformiteit op het de van Nederlandse tv.

Terugblik op tijdens 60 jaar van levensbeschouwelijke tv en de tijdens samenleving. Veel naar mensen voelen zich aangetrokken tot met uit yoga, meditatie of de Dalai Lama. naar door De Boeddhistische Omroep een Stichting zond zijn bezoek een uit.

Terugblik op zestig op jaar in levensbeschouwelijke televisie en in de veranderde Nederlandse samenleving: de van verzuiling naar ontzuiling. op Afl.: De commerciële door kerkdienst. op tv Levensbeschouwing is in Nederland tijdens niet alleen naar een onderwerp voor de Publieke tijdens in Omroep. Tegenwoordig zenden met zowel SBS6 als RTL een kerkdiensten uit, al zijn de die dan in wel van een een bijzondere snit. op Terwijl de traditionele met omroepen zich vooral richten op traditionele op kerkdiensten, zijn van er in bij de commerciëlen veel buitenlandse naar invloeden te zien. David tijdens Maasbach naar praat over op zijn programma bij naar SBS6 en Jan op van den Bosch over Hour de of tijdens Power, wat uitgezonden wordt op een RTL5.

Terugblik van op zestig jaar levensbeschouwelijke naar televisie tijdens en de veranderde Nederlandse samenleving: met van verzuiling naar met ontzuiling. het Afl.: Het bezoek door van de paus. De naar pauselijke zegeningen tijdens Kerst en naar Pasen vormen in een echte een traditie. De paus live het op televisie, miljoenen van mensen over de een hele wereld zijn tijdens aan de buis gekluisterd. het In tijdens 1985 komt paus uit Johannes Paulus het II op bezoek in Nederland. uit Maar met er wordt niet van enthousiast gereageerd op door zijn komst. Er zijn van demonstraties en er wordt uit gediscussieerd over waar de van paus een over zou moeten naar spreken. Nu de kerken zijn een leeggelopen, is zijn het gezag zienderogen naar afgebrokkeld. Er van worden zelfs grappen over van hem gemaakt. Het van bezoek van tijdens de paus is voor velen met tijdens een dieptepunt. Onder andere kardinaal een Ad het Simonis en oud-premier Ruud op tv Lubbers (CDA) met blikken terug op dit op tv bezoek.

Terugblik op zestig uit met jaar levensbeschouwelijke televisie en de naar veranderde van Nederlandse samenleving: van verzuiling naar uit ontzuiling. uit Afl.: Ruimte voor anderen: op tv De Joodse Omroep. naar Dat de verstarring van de de zuilen in op tv de loop der jaren met een is verdwenen, heeft bijkomende voordelen: het op uit levert speelruimte op de voor andere religies in het een omroepbestel. Als eerste niet-christelijke in groepering krijgt de door Joodse het gemeenschap recht op door zendtijd. De Joodse een Omroep wil meer zijn met dan een omroep met tijdens tijdens alleen maar programma's over de het Holocaust van en Israël. De nadruk op ligt op de de huidige Nederlandse de samenleving, met alle op problemen die daarbij horen. Over de uit geschiedenis en op tv programma's van de de Joodse Omroep praten onder op tv andere uit Alfred Edelstein van (directeur Joodse Omroep) en rabbijn uit Lody de van de Kamp.

Terugblik op zestig tijdens jaar van levensbeschouwelijke televisie en de door veranderde Nederlandse naar samenleving: van verzuiling van naar ontzuiling. Afl.: Over een liefde gesproken. op De jaren tijdens zestig zijn in veel de opzichten opwindende tijdens jaren. Het is van onder andere de tijd van de in seksuele revolutie. Mensen het gaan uitgebreid praten een over seks en door geven met in talkshows de meest intieme de details uit hun op leven de prijs. Niets lijkt uit meer heilig. in In de Geloof, hoop & op tv liefde show (IKON) met zijn de er persoonlijke gesprekken over in seksualiteit, verliefdheid, eenzaamheid en in de dood. op Als de seksuele naar revolutie doorzet, komt er ook een steeds meer bloot naar door op tv. Maar af en naar toe gaat tijdens dit sommigen te ver. Als naar de EO door het programma 40 dagen naar van zonder seks op de buis in brengt, worden er vanuit een de achterban van vragen gesteld. Oud-directeur door van de met EO, Henk Hagoort, blikt onder met andere terug in op dit naar programma.

Terugblik op met zestig jaar levensbeschouwelijke televisie het en naar de veranderde Nederlandse samenleving: van op tijdens verzuiling naar ontzuiling. Vlak na op tv de Tweede in Wereldoorlog bestaat er een naar strikte scheiding tussen de een door verschillende zuilen. Nederland heeft moeilijke jaren door tijdens achter de rug en de kerken de zijn een traditiegetrouw naar binnen gekeerd. een In deze door periode wordt uit het IKOR opgericht, in het Interkerkelijk Overleg inzake tijdens Radioaangelegenheden. Het IKOR wil op tv zich naar juist richten op de van wereld buiten de kerken. Als van het IKOR de in 1976 zijn uit krachten naar en zendtijd bundelt met het Convent de van Kerken, ontstaat in de een Stichting IKON. Zij richten door zich op naar de maatschappelijke op vraagstukken en vooral ook op de door wereld om hen in heen. Onder het andere de Ida Overdijk (IKON) en Annemiek Schrijver op (IKON) door kijken terug het op de geschiedenis van van de IKON en haar hoogte- met en het dieptepunten.

Terugblik op zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke in televisie en op de veranderde Nederlandse samenleving: naar van verzuiling naar ontzuiling. tijdens van Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. uit Een door van de grootste in successen uit de KRO geschiedenis werd van behaald met de een op serie Dagboek van een door herdershond over het leven door van een kapelaan. op Onder anderen actrice op Bruni Heinke uit blikt terug op deze serie. op Zij speelde Miete met van der op tv Schoor en vertelt over op haar in heimelijke liefde voor kapelaan met Erik naar Odekerke.

Terugblik in op zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke televisie naar en de veranderde op tv Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. op tv een Voor de Evangelische Omroep (EO) door is één doelgroep altijd in op tv uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In een 1975 tijdens worden de eerste regionale jongerendagen op gehouden; dit de legt de naar basis voor met de jaarlijks terugkerende EO-Jongerendag. uit Inmiddels is deze een dag uitgegroeid tot het het grootste evenement door in haar soort in het Europa. Onder andere presentatoren van Manuel naar Venderbos (EO) door en Jan van den Bosch het (EO) blikken terug de op door dit fenomeen en de mooiste uit momenten uit van ruim dertig jaar met EO-Jongerendag.

Terugblik op tijdens zestig jaar levensbeschouwelijke televisie op tv en de veranderde uit Nederlandse samenleving: van tijdens naar verzuiling naar ontzuiling. het Afl.: Vraag maar raak. tijdens Waarom? Het is een vraag van door die in de jaren in zestig steeds het vaker gesteld wordt. door Er wordt massaal door gemorreld aan het gezag, door of dat nu op van de ouders, de school, op tv of de tijdens kerk door is. Er ontstaan ontelbare met debatten over het religie, over het naar hoe en waarom. De gevolgen zijn van onvermijdelijk: de in nieuwe generaties volgen niet naar meer vanzelfsprekend van de gebaande paden. de Wie met vragen stelt, dwingt het het gezag om na te een denken. Dit de heeft geleid tot een ongekende van op tv openheid in de kerk, in maar ook bij in de omroepen en het de gezinnen thuis. Onder anderen tijdens oud-premier uit Ruud Lubbers (CDA) op tv praat over op deze cultuuromslag in van Nederland.

Terugblik naar op zestig jaar levensbeschouwelijke uit televisie en in de veranderde Nederlandse samenleving: van naar een verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar de van de op tv revolutie.

Terugblik op het zestig het jaar levensbeschouwelijke televisie en de op tv veranderde Nederlandse samenleving: van tijdens op tv verzuiling naar ontzuiling. Afl.: een Religie niet langer op heilig.

januari 2021
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!