Programma gemist?

De regering bezuinigt op 200 miljoen op met de Publieke Omroep. het door O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock tijdens (EO) en Koen met Becking (KRO) door praten op tv over de toekomst van de door levensbeschouwelijke in omroepen.

De de zogeheten 242 omroepen naar hebben een unieke tijdens positie in tijdens omroepland. Ze zijn speciaal opgericht op tv voor de religieuze naar minderheden. Maar ze worden de bedreigd op in hun voortbestaan. Er gaat door flink het gesnoeid worden.

De opkomst naar van nieuwe de media blijkt ook voor de de levensbeschouwelijke omroepen uit verrassende mogelijkheden te tijdens bieden: ze op tv ontdekken hoe ze de uit kijker op kunnen betrekken bij tijdens hun programma's.

Alle het omroepen focussen ieder naar op hun op tv eigen manier op de religieuze het diversiteit binnen Nederland. O.a. tijdens Willemijn Maas (AVRO) naar en Esmaa Alariachi van (NTR) een praten over de de pluriformiteit op de Nederlandse het tv.

Terugblik op 60 met jaar levensbeschouwelijke tv het en de samenleving. op Veel mensen op tv voelen zich aangetrokken tot in yoga, de meditatie of naar de Dalai Lama. De Boeddhistische op tv Omroep Stichting zond zijn tijdens met bezoek uit.

Terugblik het op zestig jaar op tv levensbeschouwelijke televisie naar en de veranderde op Nederlandse samenleving: van verzuiling naar met ontzuiling. Afl.: uit De commerciële kerkdienst. de Levensbeschouwing is in Nederland met niet op alleen een onderwerp naar voor de Publieke Omroep. Tegenwoordig op tv zenden zowel SBS6 een als van RTL kerkdiensten uit, al zijn de die tijdens dan wel van een bijzondere snit. de Terwijl de in traditionele omroepen het zich vooral richten tijdens op traditionele kerkdiensten, zijn uit er tijdens bij de commerciëlen veel buitenlandse het invloeden op te zien. David Maasbach door praat over zijn programma tijdens bij SBS6 en Jan een van van den Bosch over Hour uit of Power, wat uitgezonden door op tv wordt op RTL5.

Terugblik tijdens op zestig jaar een levensbeschouwelijke televisie en de naar veranderde Nederlandse door samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. uit door Afl.: Het bezoek een van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens op tv tijdens Kerst en door Pasen vormen een echte traditie. De een paus het live op televisie, in miljoenen mensen over de tijdens hele op wereld zijn aan de buis gekluisterd. met In 1985 op tv komt de paus Johannes Paulus II van op bezoek in Nederland. Maar met er wordt door niet enthousiast gereageerd het op zijn het komst. Er de zijn demonstraties en op tv er wordt gediscussieerd over waar door de naar paus over zou moeten spreken. op Nu de kerken zijn het leeggelopen, is zijn uit gezag zienderogen afgebrokkeld. op Er de worden zelfs grappen van over hem gemaakt. Het bezoek op van de paus naar is voor velen door een dieptepunt. de Onder andere in kardinaal Ad Simonis het en oud-premier Ruud Lubbers (CDA) tijdens blikken terug een op dit op bezoek.

Terugblik op in zestig jaar levensbeschouwelijke op tv televisie en de veranderde tijdens Nederlandse samenleving: van tijdens verzuiling naar ontzuiling. een Afl.: uit Ruimte voor anderen: De een Joodse naar Omroep. Dat de verstarring naar van de zuilen in in de loop der jaren van van is verdwenen, heeft bijkomende voordelen: met het levert speelruimte op het voor andere religies door naar in het omroepbestel. Als naar eerste niet-christelijke door groepering krijgt de Joodse gemeenschap recht met op zendtijd. De uit door Joodse Omroep wil meer op tv zijn dan een een omroep met alleen maar programma's de het over de Holocaust en door Israël. De nadruk ligt van op de huidige Nederlandse een van samenleving, met alle problemen die daarbij het van horen. Over de geschiedenis en programma's een van door de Joodse op tv Omroep praten onder andere naar Alfred Edelstein (directeur Joodse in Omroep) een en rabbijn Lody van de door Kamp.

Terugblik in op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie naar en de de veranderde Nederlandse tijdens samenleving: van verzuiling naar het ontzuiling. een Afl.: Over liefde gesproken. De op tv jaren zestig zijn in de veel een opzichten opwindende jaren. Het is door tijdens onder andere de tijd van tijdens de seksuele revolutie. Mensen tijdens gaan door uitgebreid praten over seks en de geven in naar talkshows een de meest intieme details uit met hun leven door prijs. Niets lijkt met meer heilig. In de met Geloof, uit hoop & liefde show het (IKON) zijn er persoonlijke gesprekken op tv over seksualiteit, verliefdheid, naar een eenzaamheid en de van dood. Als de seksuele revolutie uit doorzet, komt er ook uit steeds meer van bloot op tv. van Maar af en door toe op tv gaat dit sommigen te van ver. Als de op tv EO het op programma 40 dagen door zonder seks op de buis brengt, de worden er met vanuit door de achterban vragen gesteld. Oud-directeur van een de het EO, Henk naar Hagoort, blikt onder andere terug in op dit naar programma.

Terugblik op tijdens zestig jaar naar levensbeschouwelijke televisie en de van veranderde Nederlandse samenleving: van in verzuiling naar op tv ontzuiling. Vlak van na de Tweede Wereldoorlog bestaat door van er een strikte scheiding het tussen de de verschillende zuilen. Nederland heeft met moeilijke jaren tijdens achter de rug en de kerken een zijn traditiegetrouw uit naar met binnen gekeerd. In deze periode van wordt het op IKOR opgericht, het Interkerkelijk door Overleg inzake Radioaangelegenheden. naar Het IKOR wil in zich juist op richten op de naar wereld buiten de kerken. van Als de het IKOR in 1976 een zijn krachten en zendtijd bundelt naar met het tijdens Convent van Kerken, van ontstaat tijdens de Stichting IKON. Zij richten de zich op de met maatschappelijke vraagstukken en door vooral het ook op de wereld om hen de heen. Onder naar andere Ida Overdijk (IKON) door en Annemiek met Schrijver (IKON) kijken tijdens terug op het de geschiedenis van de IKON tijdens en op haar hoogte- en door dieptepunten.

Terugblik op met zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke televisie en de naar veranderde Nederlandse samenleving: van met verzuiling in naar ontzuiling. met Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een tijdens naar van de grootste successen uit de van KRO geschiedenis werd van naar behaald met de serie Dagboek van van de een herdershond over het tijdens leven van een kapelaan. het Onder tijdens anderen actrice Bruni de Heinke blikt terug op deze serie. tijdens Zij de speelde Miete van der in Schoor en vertelt over door door haar heimelijke liefde voor kapelaan Erik een met Odekerke.

Terugblik door op zestig in jaar levensbeschouwelijke televisie met en de veranderde Nederlandse samenleving: van van verzuiling naar ontzuiling. de Voor op de Evangelische Omroep (EO) is uit één doelgroep een altijd uitermate belangrijk geweest: de de jongeren. In met tijdens 1975 worden de naar eerste regionale jongerendagen van gehouden; dit legt de basis voor een de jaarlijks terugkerende op EO-Jongerendag. Inmiddels door is deze naar dag uitgegroeid tot het grootste tijdens evenement in haar in soort van in Europa. naar Onder andere presentatoren Manuel Venderbos (EO) op tv de en Jan van door den Bosch (EO) blikken terug op op dit fenomeen uit en op tv de mooiste momenten uit ruim naar dertig van jaar EO-Jongerendag.

Terugblik in op zestig jaar levensbeschouwelijke met televisie en op de veranderde Nederlandse het samenleving: van verzuiling naar naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar door raak. tijdens Waarom? Het is uit een vraag die op tv in de door jaren zestig steeds vaker gesteld met wordt. Er wordt massaal in gemorreld de aan het gezag, of van dat op tv nu van de ouders, de van school, of de kerk door is. op tv Er ontstaan ontelbare uit debatten over religie, met over het hoe en uit waarom. De gevolgen zijn het onvermijdelijk: de nieuwe op generaties volgen een niet meer vanzelfsprekend de naar gebaande naar paden. Wie het vragen stelt, dwingt het op gezag om na te denken. door Dit een heeft geleid uit tot een ongekende openheid in de het kerk, maar ook op op tv bij de omroepen en de tijdens gezinnen thuis. op Onder anderen oud-premier Ruud Lubbers in van (CDA) praat over deze met cultuuromslag in op tv Nederland.

Terugblik door op zestig de jaar levensbeschouwelijke televisie in en de veranderde de Nederlandse samenleving: van verzuiling op naar ontzuiling. het Afl.: Het jaar van de van revolutie.

Terugblik uit op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie van en een de veranderde een Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. op tv Afl.: Religie op niet langer een heilig.

juli 2019
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord