Programma gemist?

De regering een bezuinigt tijdens 200 miljoen op de Publieke Omroep. in O.a. op tv Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock de uit (EO) en Koen van Becking (KRO) praten over met de toekomst van de de levensbeschouwelijke tijdens omroepen.

De het zogeheten 242 omroepen hebben door een unieke positie in naar omroepland. Ze zijn een van speciaal opgericht voor de tijdens religieuze minderheden. Maar ze worden met bedreigd naar in hun voortbestaan. de Er gaat flink gesnoeid het worden.

De van opkomst van nieuwe media blijkt een ook voor de de levensbeschouwelijke in omroepen verrassende mogelijkheden naar te bieden: ze ontdekken door hoe ze de het kijker kunnen van betrekken bij hun op tv programma's.

Alle op omroepen focussen ieder de op hun eigen naar manier op door de religieuze diversiteit binnen het Nederland. O.a. Willemijn Maas met (AVRO) en Esmaa tijdens Alariachi (NTR) praten op tv over de pluriformiteit op door de Nederlandse door tv.

Terugblik op 60 tijdens met jaar levensbeschouwelijke tv en de in samenleving. Veel mensen voelen op zich aangetrokken tot naar yoga, meditatie of het in de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep van Stichting zond zijn naar met bezoek uit.

Terugblik op zestig de jaar levensbeschouwelijke televisie de en de naar veranderde uit Nederlandse samenleving: van met verzuiling naar ontzuiling. tijdens Afl.: De commerciële een kerkdienst. Levensbeschouwing is in van Nederland niet op alleen een onderwerp voor de Publieke in Omroep. Tegenwoordig zenden met zowel het SBS6 als RTL kerkdiensten uit, op al zijn die op dan wel door van met een bijzondere snit. door Terwijl de traditionele omroepen zich in vooral richten naar op traditionele kerkdiensten, zijn er door bij de met commerciëlen veel buitenlandse invloeden op te op tv zien. David Maasbach naar praat over zijn programma tijdens bij SBS6 en Jan met van den met Bosch over in Hour of Power, wat op uitgezonden wordt op door RTL5.

Terugblik op zestig een jaar levensbeschouwelijke televisie de en een de veranderde Nederlandse tijdens samenleving: van verzuiling naar tijdens ontzuiling. Afl.: de Het bezoek van de door paus. door De pauselijke zegeningen tijdens door Kerst en Pasen vormen op een echte op traditie. De paus tijdens live op uit televisie, miljoenen mensen met over de hele wereld zijn op tv aan de op tv buis gekluisterd. In 1985 komt het paus Johannes tijdens Paulus II op bezoek het een in Nederland. Maar er uit wordt niet enthousiast gereageerd met op zijn op tv komst. Er zijn demonstraties en met er met wordt gediscussieerd over waar de uit paus over zou uit moeten spreken. op Nu een de kerken zijn door leeggelopen, is zijn gezag tijdens zienderogen afgebrokkeld. een Er worden zelfs grappen over het hem gemaakt. op tv Het bezoek van de paus uit is het voor velen van een dieptepunt. Onder andere kardinaal een Ad Simonis en oud-premier van Ruud Lubbers naar (CDA) blikken op terug op dit uit bezoek.

Terugblik een op zestig jaar met levensbeschouwelijke televisie en de veranderde in de Nederlandse samenleving: van in verzuiling naar ontzuiling. Afl.: een Ruimte voor anderen: op tv De Joodse Omroep. op tv Dat de verstarring van naar de in zuilen in de uit loop der jaren is verdwenen, heeft met bijkomende voordelen: op tv het levert op tv speelruimte op op tv voor andere religies van in het omroepbestel. met Als eerste niet-christelijke groepering met krijgt de Joodse gemeenschap recht met op zendtijd. in De Joodse Omroep tijdens wil meer tijdens zijn dan een door omroep met alleen het maar programma's het over de Holocaust op tv en Israël. De een nadruk ligt op de huidige op Nederlandse samenleving, in met alle problemen die tijdens daarbij tijdens horen. Over de op geschiedenis en programma's door van de Joodse Omroep praten onder de andere Alfred in Edelstein (directeur met Joodse Omroep) en rabbijn het Lody van de op tv Kamp.

Terugblik op zestig het tijdens jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde tijdens Nederlandse samenleving: van het verzuiling op tv naar ontzuiling. Afl.: uit Over liefde naar gesproken. De jaren zestig het zijn in veel in opzichten opwindende jaren. in Het is op onder andere de een tijd van de seksuele het revolutie. Mensen gaan uit uitgebreid praten over seks en naar geven de in talkshows de op meest intieme details uit hun op tv leven het prijs. Niets lijkt meer met heilig. In de in Geloof, hoop naar & liefde show (IKON) de zijn er naar persoonlijke gesprekken een over seksualiteit, verliefdheid, eenzaamheid en met de dood. Als de naar seksuele revolutie met doorzet, komt er ook tijdens het steeds meer bloot op tv. Maar het af en toe met gaat dit naar sommigen te ver. uit Als het de EO het programma 40 tijdens dagen zonder van seks op de buis naar brengt, worden er vanuit het de achterban vragen met gesteld. Oud-directeur tijdens van de met EO, Henk Hagoort, in blikt onder andere terug op de dit tijdens programma.

Terugblik het op zestig jaar levensbeschouwelijke de televisie en de de veranderde Nederlandse van samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. de een Vlak na de Tweede de Wereldoorlog bestaat er een uit strikte scheiding tussen met de verschillende zuilen. de Nederland heeft moeilijke jaren het achter een de rug en op de kerken zijn traditiegetrouw de naar door binnen gekeerd. In met deze periode wordt het in IKOR opgericht, het Interkerkelijk Overleg tijdens op inzake Radioaangelegenheden. Het IKOR wil het zich juist richten op de in de wereld buiten de het kerken. Als het IKOR in tijdens 1976 zijn krachten met en zendtijd door bundelt in met het Convent de van Kerken, ontstaat de Stichting IKON. met Zij het richten zich naar op de maatschappelijke vraagstukken van en vooral ook op de naar wereld om hen door heen. Onder op tv andere Ida Overdijk met (IKON) en door Annemiek Schrijver (IKON) kijken met terug op met de geschiedenis op van de IKON en haar hoogte- op tv door en dieptepunten.

Terugblik op op tv zestig jaar levensbeschouwelijke een televisie en de veranderde de op Nederlandse samenleving: van verzuiling naar uit ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de de kapelaan. het Een van de grootste met successen uit tijdens de op tv KRO geschiedenis werd behaald met de met de serie Dagboek van een herdershond over de het met leven van naar een kapelaan. Onder anderen van actrice Bruni Heinke blikt terug op tv op op tv deze serie. Zij speelde van Miete van der het Schoor een en vertelt over haar tijdens heimelijke liefde uit voor kapelaan Erik het Odekerke.

Terugblik op zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke de televisie op tv en de veranderde Nederlandse de samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. in naar Voor de Evangelische Omroep op (EO) is met één doelgroep altijd tijdens uitermate belangrijk geweest: de het jongeren. In 1975 tijdens worden de eerste regionale jongerendagen van gehouden; dit legt door de basis voor een de jaarlijks terugkerende uit op EO-Jongerendag. Inmiddels is deze dag op uitgegroeid in tot het grootste evenement in haar door soort in Europa. uit Onder de andere presentatoren Manuel Venderbos naar (EO) en met Jan van den op tv Bosch (EO) blikken naar terug op uit dit fenomeen en uit de mooiste momenten in uit ruim dertig jaar een EO-Jongerendag.

Terugblik op op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie tijdens en op tv de veranderde het Nederlandse samenleving: van verzuiling op naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar van uit raak. Waarom? Het op tv is een vraag die in tijdens de jaren uit zestig steeds vaker gesteld wordt. de Er wordt massaal met gemorreld de aan het gezag, of van dat op tv nu van de van ouders, de school, met of de kerk naar is. Er ontstaan ontelbare debatten uit over door religie, over het hoe en tijdens waarom. van De gevolgen zijn van onvermijdelijk: de nieuwe generaties volgen niet op tv meer vanzelfsprekend de de gebaande paden. Wie uit de vragen stelt, dwingt het gezag om de na door te denken. de Dit heeft geleid tot naar een ongekende met openheid in de kerk, maar op tv ook bij uit de omroepen en de tijdens gezinnen thuis. een Onder anderen oud-premier Ruud Lubbers naar van (CDA) praat over door deze cultuuromslag in tijdens Nederland.

Terugblik op tijdens zestig jaar een levensbeschouwelijke televisie en de door veranderde Nederlandse samenleving: van op uit verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het naar jaar van de door revolutie.

Terugblik van op zestig jaar levensbeschouwelijke een televisie en de veranderde een Nederlandse samenleving: op van een verzuiling naar ontzuiling. Afl.: door Religie niet langer een heilig.

april 2021
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!