Programma gemist?

De van regering bezuinigt 200 miljoen op een de Publieke de Omroep. O.a. Coen Abbenhuis een (NCRV), door Arjan Lock (EO) en Koen door Becking (KRO) het praten het over de toekomst van tijdens de levensbeschouwelijke een omroepen.

De zogeheten een 242 een omroepen hebben een unieke positie in de omroepland. Ze de zijn speciaal opgericht door voor de religieuze minderheden. naar Maar tijdens ze worden bedreigd in hun van voortbestaan. met Er gaat het flink gesnoeid worden.

De opkomst op tv van nieuwe naar media blijkt tijdens ook voor de levensbeschouwelijke op omroepen verrassende mogelijkheden uit te bieden: ze ontdekken de hoe ze de kijker tijdens op kunnen betrekken bij hun van programma's.

Alle omroepen focussen naar ieder op hun tijdens eigen manier op met op de religieuze diversiteit binnen Nederland. een O.a. Willemijn Maas (AVRO) tijdens in en Esmaa Alariachi (NTR) praten uit over de op pluriformiteit op de met Nederlandse tv.

Terugblik uit op 60 jaar levensbeschouwelijke tv in en de van samenleving. Veel mensen op voelen zich aangetrokken tot naar yoga, meditatie het of in de Dalai Lama. De Boeddhistische een Omroep Stichting een zond zijn de bezoek uit.

Terugblik op tv op zestig tijdens jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde van Nederlandse in samenleving: van door verzuiling naar ontzuiling. Afl.: in De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is uit in naar Nederland niet alleen een onderwerp het voor de van Publieke Omroep. Tegenwoordig door zenden door zowel SBS6 als RTL kerkdiensten uit, tijdens al zijn die op tv naar dan wel van een bijzondere een snit. Terwijl door de traditionele het omroepen zich vooral richten op tv op traditionele kerkdiensten, zijn er van met bij de commerciëlen veel buitenlandse invloeden het te zien. David het Maasbach op tv praat over zijn programma bij de SBS6 in en Jan van op den Bosch over tijdens Hour of op Power, wat uitgezonden wordt op op tv RTL5.

Terugblik op zestig tijdens door jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde van het Nederlandse samenleving: van door verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het met bezoek door van de paus. De pauselijke zegeningen de tijdens een Kerst en Pasen vormen een een echte traditie. van De van paus live op televisie, miljoenen mensen het over de van hele wereld op zijn aan de buis op gekluisterd. In 1985 in komt paus uit Johannes Paulus II op op bezoek door in Nederland. Maar er wordt naar niet enthousiast gereageerd door op zijn komst. in Er zijn tijdens demonstraties en er wordt van gediscussieerd in over waar de tijdens paus over zou moeten spreken. tijdens Nu het de kerken zijn leeggelopen, is door zijn op gezag zienderogen afgebrokkeld. van Er worden zelfs grappen over hem in gemaakt. Het de bezoek van tijdens de paus is voor velen op tv een een dieptepunt. Onder andere kardinaal Ad een uit Simonis en oud-premier uit Ruud Lubbers (CDA) blikken terug in op op tv dit bezoek.

Terugblik op zestig naar jaar levensbeschouwelijke televisie van en de veranderde van Nederlandse op tv samenleving: van verzuiling uit naar ontzuiling. Afl.: Ruimte door voor anderen: De met Joodse Omroep. Dat de door verstarring naar van de zuilen een in de loop der jaren uit is verdwenen, door heeft bijkomende door voordelen: het van levert speelruimte op voor tijdens andere religies in het omroepbestel. op Als eerste niet-christelijke een groepering van krijgt de Joodse gemeenschap recht het op naar zendtijd. De Joodse Omroep door wil naar meer zijn dan een in omroep met in alleen maar programma's met over de Holocaust op tv en Israël. De nadruk ligt op een de huidige op tv Nederlandse tijdens samenleving, met alle een problemen die daarbij een horen. Over de geschiedenis het en programma's van op tv de Joodse tijdens Omroep praten onder andere naar Alfred Edelstein op tv (directeur Joodse Omroep) en de rabbijn Lody van de door Kamp.

Terugblik in op zestig het jaar levensbeschouwelijke televisie van en de veranderde Nederlandse op samenleving: van verzuiling naar naar ontzuiling. Afl.: Over een liefde uit gesproken. De jaren zestig zijn in door met veel opzichten opwindende jaren. naar Het is de onder andere de tijd van de de seksuele revolutie. Mensen naar gaan uitgebreid praten met over seks een en geven in talkshows op tv de meest intieme in details uit het hun leven prijs. op Niets lijkt meer op heilig. In de met Geloof, naar hoop & liefde naar show (IKON) zijn er persoonlijke gesprekken van over van seksualiteit, verliefdheid, op eenzaamheid en de dood. de Als de seksuele revolutie in doorzet, komt het er ook steeds meer een bloot op tv. naar Maar af de en toe uit gaat dit sommigen te tijdens ver. Als in de EO het programma 40 dagen met zonder seks een op de buis brengt, de op worden er vanuit de achterban tijdens vragen gesteld. met Oud-directeur van de EO, uit Henk Hagoort, blikt de onder op tv andere terug op dit naar programma.

Terugblik op op zestig op tv jaar levensbeschouwelijke televisie op en de veranderde tijdens Nederlandse samenleving: van verzuiling een naar ontzuiling. Vlak een na de Tweede Wereldoorlog door bestaat er een in strikte scheiding tussen in de het verschillende zuilen. Nederland heeft moeilijke jaren het achter de tijdens rug door en de kerken zijn traditiegetrouw van naar binnen door gekeerd. In deze een periode wordt het IKOR opgericht, tijdens van het Interkerkelijk Overleg het inzake Radioaangelegenheden. Het IKOR wil zich door met juist richten op de door wereld buiten de kerken. in Als het naar IKOR in 1976 met zijn krachten en de zendtijd bundelt met door het Convent van door Kerken, ontstaat de een Stichting IKON. Zij de richten zich naar op de maatschappelijke vraagstukken en uit vooral ook een op de uit wereld om hen van heen. Onder andere Ida Overdijk (IKON) door en met Annemiek Schrijver (IKON) kijken terug door in op de geschiedenis tijdens van de IKON en haar hoogte- tijdens het en dieptepunten.

Terugblik op op zestig jaar levensbeschouwelijke op televisie met en de veranderde Nederlandse samenleving: van door op verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij naar de kapelaan. Een door van de op tv grootste een successen uit de KRO op tv geschiedenis werd van behaald met de serie Dagboek van op tv een herdershond over van uit het leven van een kapelaan. Onder een anderen door actrice Bruni Heinke blikt in terug op tv op deze serie. Zij speelde Miete naar van het der Schoor naar en vertelt over haar heimelijke de liefde voor kapelaan Erik uit de Odekerke.

Terugblik het op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie van en de veranderde het Nederlandse van samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. van Voor het de Evangelische de Omroep (EO) is in één doelgroep altijd tijdens uitermate belangrijk geweest: de door jongeren. In 1975 worden de van eerste regionale jongerendagen tijdens gehouden; dit op tv legt de op basis voor de jaarlijks terugkerende met EO-Jongerendag. op Inmiddels is deze met dag uitgegroeid tot een het grootste evenement in een haar soort in de Europa. Onder door andere presentatoren Manuel Venderbos naar (EO) en door Jan van den Bosch de (EO) blikken terug op naar dit met fenomeen en een de mooiste momenten met uit ruim dertig jaar door EO-Jongerendag.

Terugblik de op zestig jaar het levensbeschouwelijke televisie en de met veranderde het Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. een Afl.: op Vraag maar raak. in Waarom? Het is een vraag van tijdens die in de jaren van zestig steeds vaker gesteld wordt. een met Er wordt massaal gemorreld aan het op gezag, de of dat nu van de met op ouders, de school, of de kerk met is. met Er ontstaan ontelbare tijdens debatten over religie, over het het naar hoe en waarom. tijdens De gevolgen zijn in onvermijdelijk: de nieuwe generaties uit volgen niet meer vanzelfsprekend de tijdens gebaande in paden. Wie het vragen stelt, dwingt het gezag om van naar na te denken. naar Dit heeft geleid tot een uit ongekende openheid een in de kerk, uit maar ook bij op tv de omroepen en de gezinnen uit naar thuis. Onder anderen oud-premier het Ruud Lubbers het (CDA) praat over uit deze cultuuromslag in tijdens Nederland.

Terugblik van op zestig op tv jaar levensbeschouwelijke televisie tijdens en de veranderde door Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. op een Afl.: Het jaar van een de revolutie.

Terugblik naar op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie door en door de veranderde Nederlandse samenleving: op tv van verzuiling naar in ontzuiling. Afl.: Religie niet van langer uit heilig.

mei 2020
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!