Programma gemist?

De naar regering bezuinigt 200 miljoen door op de Publieke uit Omroep. O.a. van Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock in het (EO) en Koen Becking (KRO) praten op tv over de op toekomst in van de levensbeschouwelijke van omroepen.

De met zogeheten 242 omroepen door hebben een unieke het positie in omroepland. in Ze zijn van speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. op een Maar ze worden het bedreigd in hun voortbestaan. naar Er gaat flink gesnoeid op worden.

De door opkomst van nieuwe media blijkt de tijdens ook voor de naar levensbeschouwelijke omroepen verrassende tijdens mogelijkheden te bieden: ze door ontdekken hoe tijdens ze de kijker kunnen van betrekken bij hun met programma's.

Alle omroepen focussen tijdens door ieder op hun eigen manier op de de religieuze van diversiteit een binnen Nederland. O.a. Willemijn in Maas (AVRO) op en Esmaa Alariachi (NTR) praten over uit de pluriformiteit op het de Nederlandse het tv.

Terugblik op een 60 op tv jaar levensbeschouwelijke tv en de tijdens samenleving. Veel mensen een voelen zich op aangetrokken tot het yoga, meditatie of de Dalai Lama. de De Boeddhistische Omroep op Stichting de zond zijn bezoek het uit.

Terugblik naar op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie de en het de veranderde Nederlandse samenleving: het van verzuiling naar ontzuiling. tijdens Afl.: De van commerciële een kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet een alleen een onderwerp door voor de de Publieke Omroep. het Tegenwoordig zenden zowel een SBS6 als RTL kerkdiensten met uit, al zijn die de met dan wel van een naar bijzondere snit. Terwijl de traditionele de omroepen zich vooral op tv richten in op traditionele op kerkdiensten, zijn er bij de op commerciëlen veel buitenlandse door invloeden tijdens te zien. David in Maasbach praat over zijn programma het bij SBS6 en de Jan van een den Bosch over op tv Hour of Power, tijdens wat uitgezonden wordt op op RTL5.

Terugblik op door zestig jaar levensbeschouwelijke televisie in en door de veranderde Nederlandse samenleving: van met een verzuiling naar ontzuiling. Afl.: uit Het bezoek van de tijdens paus. De pauselijke zegeningen tijdens op tijdens Kerst en de Pasen vormen een uit echte traditie. De paus op tv live op televisie, miljoenen op tv mensen naar over de hele wereld zijn aan tijdens de buis gekluisterd. op tv In naar 1985 komt paus Johannes Paulus in II op het bezoek in op tv Nederland. Maar er naar wordt niet op enthousiast gereageerd op zijn tijdens komst. Er het zijn demonstraties en het er wordt gediscussieerd over waar de in de paus over zou moeten het spreken. Nu in de kerken zijn uit leeggelopen, is zijn gezag zienderogen afgebrokkeld. een Er worden uit zelfs met grappen over hem gemaakt. het Het bezoek van de paus in is voor velen op tv een dieptepunt. Onder op andere kardinaal Ad op tv Simonis een en oud-premier in Ruud Lubbers (CDA) de blikken terug op dit naar bezoek.

Terugblik het op zestig jaar op tv levensbeschouwelijke televisie en de de veranderde met Nederlandse samenleving: van verzuiling uit naar ontzuiling. Afl.: op tv Ruimte voor anderen: op tv De Joodse Omroep. Dat een de verstarring de van de zuilen in naar de het loop der jaren op is verdwenen, heeft bijkomende voordelen: in het levert van speelruimte op voor andere naar religies in van het omroepbestel. op tv Als eerste niet-christelijke groepering krijgt de een Joodse het gemeenschap recht op tv op zendtijd. De Joodse Omroep wil uit meer zijn van dan een door omroep met alleen op tv maar programma's van over de Holocaust en uit Israël. De nadruk het ligt op de huidige Nederlandse in samenleving, met alle op problemen die daarbij in de horen. Over de in geschiedenis en programma's van de Joodse een Omroep met praten onder andere Alfred Edelstein door door (directeur Joodse Omroep) door en rabbijn Lody van de op tv Kamp.

Terugblik van op zestig jaar levensbeschouwelijke het televisie op en de veranderde Nederlandse samenleving: met van verzuiling tijdens naar ontzuiling. van Afl.: Over liefde gesproken. De jaren op zestig een zijn in veel tijdens opzichten opwindende jaren. Het naar is onder andere de uit tijd met van de seksuele revolutie. Mensen uit de gaan uitgebreid praten uit over seks en geven in talkshows het de met meest intieme details uit tijdens hun leven prijs. Niets in lijkt op meer heilig. op tv In de Geloof, het hoop & liefde show het (IKON) zijn er naar persoonlijke gesprekken over de seksualiteit, verliefdheid, eenzaamheid en de op dood. Als de van seksuele revolutie uit doorzet, komt er ook van steeds meer een bloot met op tv. Maar van af en toe gaat een dit sommigen te ver. Als door de naar EO het programma 40 dagen de zonder seks op met het de buis brengt, een worden er vanuit de achterban vragen de gesteld. tijdens Oud-directeur van van de EO, Henk Hagoort, de blikt onder andere van terug op een dit programma.

Terugblik op tv op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie de en een de veranderde Nederlandse samenleving: naar van verzuiling naar een ontzuiling. Vlak na op tv de Tweede Wereldoorlog bestaat op tv het er een strikte scheiding op tv tussen de verschillende zuilen. van Nederland heeft moeilijke jaren op tv in achter de rug uit en de kerken zijn door traditiegetrouw naar binnen naar gekeerd. In deze de periode wordt het IKOR opgericht, een tijdens het Interkerkelijk Overleg inzake Radioaangelegenheden. door Het IKOR wil zich op tijdens juist richten op de wereld tijdens buiten de kerken. van Als het IKOR in in 1976 het zijn krachten uit en zendtijd bundelt op tv met het Convent van Kerken, de ontstaat de Stichting IKON. in Zij van richten zich met op de maatschappelijke vraagstukken en een vooral ook in op de wereld een om hen heen. Onder met andere Ida Overdijk in (IKON) op en Annemiek Schrijver van (IKON) kijken terug op de geschiedenis van van de IKON van en in haar hoogte- en de dieptepunten.

Terugblik op zestig naar jaar op levensbeschouwelijke televisie naar en de veranderde op Nederlandse samenleving: van verzuiling naar van ontzuiling. Afl.: een Wegdromen bij de kapelaan. Een op van op de grootste door successen uit de KRO door geschiedenis werd behaald door met de serie in Dagboek van een herdershond over door naar het leven van een kapelaan. Onder tijdens anderen actrice Bruni uit Heinke blikt de terug op deze serie. in Zij op tv speelde Miete van een der Schoor en vertelt over tijdens haar heimelijke liefde in voor door kapelaan Erik door Odekerke.

Terugblik op van zestig jaar levensbeschouwelijke met televisie en de van veranderde Nederlandse samenleving: van een verzuiling naar in ontzuiling. Voor de door Evangelische naar Omroep (EO) is met één doelgroep altijd van uitermate belangrijk geweest: op de jongeren. In 1975 worden uit de eerste regionale het jongerendagen gehouden; dit met legt de basis door voor de jaarlijks op terugkerende EO-Jongerendag. Inmiddels is met deze dag uitgegroeid de tot het uit grootste uit evenement in haar soort door in Europa. in Onder andere presentatoren Manuel Venderbos (EO) het uit en Jan van den Bosch (EO) het blikken terug met op dit een fenomeen en de mooiste in momenten uit ruim dertig tijdens jaar met EO-Jongerendag.

Terugblik in op zestig jaar in levensbeschouwelijke televisie en van de veranderde Nederlandse samenleving: op tv van een verzuiling naar ontzuiling. Afl.: door Vraag maar raak. in Waarom? Het is een met vraag die de in de een jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. tijdens Er wordt massaal naar gemorreld aan door het van gezag, of dat nu van de uit ouders, de het school, of van de kerk is. Er ontstaan op ontelbare debatten op over religie, het over het hoe tijdens en waarom. De gevolgen de zijn het onvermijdelijk: de nieuwe naar generaties volgen niet meer in vanzelfsprekend de gebaande paden. Wie op tv vragen het stelt, dwingt het gezag om tijdens na te denken. van uit Dit heeft geleid tot een ongekende naar openheid in de uit kerk, maar een ook bij de door omroepen en de gezinnen een thuis. Onder naar anderen oud-premier Ruud Lubbers door (CDA) praat door over deze cultuuromslag uit in tijdens Nederland.

Terugblik op uit zestig jaar levensbeschouwelijke televisie een en de veranderde uit Nederlandse samenleving: een van tijdens verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar het van op tv de revolutie.

Terugblik op zestig op tv jaar met levensbeschouwelijke televisie en naar de veranderde de Nederlandse samenleving: van op verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie op tv niet langer van heilig.

januari 2019
31-03-2012 08:30

De verzuiling voorbij?

En toen was er beeld - De verzuiling voorbij?

De regering bezuinigt 200 miljoen op de Publieke Omroep. O.a. Coen Abbenhuis (NCRV), Arjan Lock (EO) en Koen Becking (KRO) praten over de toekomst van de levensbeschouwelijke omroepen.

24-03-2012 08:30

242 omroepen in het nauw

En toen was er beeld - 242 omroepen in het nauw

De zogeheten 242 omroepen hebben een unieke positie in omroepland. Ze zijn speciaal opgericht voor de religieuze minderheden. Maar ze worden bedreigd in hun voortbestaan. Er gaat flink gesnoeid worden.

17-03-2012 08:30

Nieuwe schermen

En toen was er beeld - Nieuwe schermen

De opkomst van nieuwe media blijkt ook voor de levensbeschouwelijke omroepen verrassende mogelijkheden te bieden: ze ontdekken hoe ze de kijker kunnen betrekken bij hun programma's.

10-03-2012 11:50

Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

En toen was er beeld - Aflevering van zaterdag 10 maart 2012

Alle omroepen focussen ieder op hun eigen manier op de religieuze diversiteit binnen Nederland. O.a. Willemijn Maas (AVRO) en Esmaa Alariachi (NTR) praten over de pluriformiteit op de Nederlandse tv.

03-03-2012 08:30

Wijsheid uit Oost en West: De BOS

En toen was er beeld - Wijsheid uit Oost en West: De BOS

Terugblik op 60 jaar levensbeschouwelijke tv en de samenleving. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot yoga, meditatie of de Dalai Lama. De Boeddhistische Omroep Stichting zond zijn bezoek uit.

31-12-2011 08:35

De commerciële kerkdienst

En toen was er beeld - De commerciële kerkdienst

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: De commerciële kerkdienst. Levensbeschouwing is in Nederland niet alleen een onderwerp voor de Publieke ...

25-12-2011 06:50

Het bezoek van de paus

En toen was er beeld - Het bezoek van de paus

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het bezoek van de paus. De pauselijke zegeningen tijdens Kerst en Pasen vormen een echte traditie. De pa...

17-12-2011 08:30

Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

En toen was er beeld - Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Ruimte voor anderen: De Joodse Omroep. Dat de verstarring van de zuilen in de loop der jaren is verdwene...

10-12-2011 08:30

Over liefde gesproken

En toen was er beeld - Over liefde gesproken

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Over liefde gesproken. De jaren zestig zijn in veel opzichten opwindende jaren. Het is onder andere de t...

03-12-2011 08:30

Aflevering 41

En toen was er beeld - Aflevering 41

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestaat er een strikte scheiding tussen de verschillende zuilen. Nederland heef...

26-11-2011 08:30

Wegdromen bij de kapelaan

En toen was er beeld - Wegdromen bij de kapelaan

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Wegdromen bij de kapelaan. Een van de grootste successen uit de KRO geschiedenis werd behaald met de ser...

19-11-2011 08:30

Aflevering 39

En toen was er beeld - Aflevering 39

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Voor de Evangelische Omroep (EO) is één doelgroep altijd uitermate belangrijk geweest: de jongeren. In 1975 wo...

05-11-2011 08:30

Vraag maar raak

En toen was er beeld - Vraag maar raak

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Vraag maar raak. Waarom? Het is een vraag die in de jaren zestig steeds vaker gesteld wordt. Er wordt ma...

29-10-2011 08:30

Het jaar van de revolutie

En toen was er beeld - Het jaar van de revolutie

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Het jaar van de revolutie.

22-10-2011 08:30

Religie niet langer heilig

En toen was er beeld - Religie niet langer heilig

Terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Afl.: Religie niet langer heilig.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

En toen was er beeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van En toen was er beeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van En toen was er beeld bij En toen was er beeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van En toen was er beeld. Heb je een uitzending van En toen was er beeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

En toen was er beeld gemist

In het programma En toen was er beeld neemt Spirit 24 de kijker mee door de geschiedenis van zestig jaar levensbeschouwelijke televisie. Bekende televisiegezichten en makers halen herinneringen op en blikken terug op de veranderingen in de Nederlandse samenleving. Van de verzuilde samenleving met de verzuilde omroepen in 1951, via de roerige jaren zestig, de ontzuiling in de jaren zeventig, de jaren tachtig met het verlies van ontzag voor de religieuze instituten, de jaren negentig en nieuwe vormen van spiritualiteit naar de volgens velen ‘zoekende’ samenleving van nu. De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

Uitzending gemist van En toen was er beeld? Hier kun je alle uitzendingen van En toen was er beeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 21
  • Laatste uitzending op 31-03-2012 om 08:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord