Programma gemist?

In de St. met Jan in tijdens Den door Bosch is de door afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse een redemptorist die in naar de 19e op tv eeuw de kanslozen de van Suriname op opzocht en daar in op tv de eenzaamheid van een de leprapatiënten op de barmhartigheid van uit God liet met zien. Bisschop De Korte verwijst van naar met hem op een moment dat we de wereldwijd stilstaan in bij honderd jaar op missie. Toen trokken we naar met van Nederlandse religieuzen in naar de uithoeken van tijdens de wereld, nu gebeurt het uit van andersom.

Ruim tijdens twee jaar is hij tijdens nu bisschop van van Groningen-Leeuwarden tijdens en spreekt over zijn de jubileum als priester. Over in geloof, hoop de en liefde, maar ook over van duurzaamheid en met de groene uit agenda van de de kerk. Daarnaast roept hij op tv op van vaker naar buiten op te treden, ook als het lokale kerk. op tv Dat doet hij in op het kader van de kerkproeverij. door Hoe goed we de het het ook voor elkaar hebben, op tv we een moeten oppassen niet te zeer de naar binnen gekeerd te door zijn. Bisschop Van het den Hout uit roept de kerken op tijdens door om de deuren te de openen en nieuwkomers hartelijk in te de verwelkomen.

In de oktober gaat op tv het bisdom Breda op bedevaart naar de de grondlegger van de naar het kloosterleven, Benedictus van Nursia. een Paul Verbeek, pastoor van een Bergen op tv op Zoom, gaat mee uit als de begeleider. In zijn naar Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en in verheugt van hij zich op deze uit pelgrimage die vrijwilligers van door het bisdom weer uit nieuwe bezieling kan geven. tijdens in Die is nodig om de kerk door uit present te blijven stellen het in deze op tijd. Paul Verbeek de doet dat met overtuiging, want op tv de Gertrudiskerk bepaalt uit de aanblik van het op tv centrum van Bergen de op op Zoom. Honderden mensen lopen van er met elke dag binnen, om het een kaarsje op in te steken of om gewoon in even stil met te de zijn.

Een brand heeft op de door Moeder Theresiakerk in Hengelo uit verwoest. Pastoor uit Marc Oortman: 'Als er ergens een duidelijk wordt wat in een kerk door betekent in de op buurt, van dan is het het hier. Een verhaal over wanhoop op en hoop. Daar staat op tv hij dan, pastoor de Oortman van van Hengelo. Er is door niets van de een kerk over, uit de hemel is naar het dak, de met vaste grond is op een zwartgeblakerde vloer met misboekjes van en door andere lectuur die hebben verloren tijdens van het vuur tijdens in en het water. van Alles lijkt verloren, zo verwoestend kan van vuur zijn. Alleen met tijdens het tabernakel staat op tv er nog, verborgen onder van balken die naar beneden het zijn gevallen. Hij gelooft uit dat God met op tv de mensen met meetrekt door en dat geloof tijdens is gebaseerd op alles wat uit er na een de brand tijdens is gebeurd. In winkels en een van op tv school werd opvang door geregeld voor het secretariaat. Als van ergens duidelijk op tv wordt wat een kerk de betekent tijdens in de buurt, dan is door het op tv hier, weet nu door ook Marc Oortman. op tv Zijn verhaal over wanhoop en door hoop.

Voor een een vruchtbaar klimaat van roeping tijdens zijn drie door merktekens op van wezensbelang: het kruis van Christus, door de op tv eucharistie en de een ontmoeting. In zo'n context kunnen op mensen ontdekken naar of ze van zich geroepen voelen. een Maar dan moet je in wel willen horen, een luisteren, bidden uit en met aandacht leven. uit Dat zijn de de betersprekingen: beter door bidden, beter horen, meer aandacht naar en meer buigen. op tv een Want als je op niet buigt, kan God niet uit bij je komen. door Walter naar Broeders is rector van van Vronesteyn, het de opleidingscentrum voor priesters en alle anderen door die zich uit geroepen tijdens weten en inspireert.

Twee keer tijdens is Hans van Os op uit naar Santiago gelopen en twee keer naar naar met Rome. Als naar je eenmaal de smaak van pelgrimeren naar te pakken hebt, het in weet je dat de op essentie van het leven daar tijdens geraakt een wordt: dicht bij tijdens de Schepping, nergens de zo nabij aan op tv de Schepper, een in vrede met jezelf. Hans van van Os in loopt het liefst alleen. Daar naar een doet hij inspiratie op om naar actief te door zijn voor de katholieke kerk door van uit Emmen: als lector, het als acoliet en in als lekenvoorganger. Daarnaast is hij door actief voor tijdens de naar ouderen in Emmen, met vanuit KBO-PCOB.

Juist de het kapelaans van Limburg het waren een spin in tijdens het web van op hulp en de verzet. op tv De pastoors bleven vaak op in de kansel, de kapelaans tijdens gingen de boer met op en tijdens coördineerden op tv veel onderlinge hulp voor onderduikers. tijdens Velen naar moesten dat met de het dood bekopen. Zeker naar dertig van hen zijn niet een teruggekomen uit op concentratiekampen en gevangenschap. de Oud-bisschop van op tv Roermond, mgr Frans tijdens Wiertz, houdt van van geschiedenis en heeft alle delen uit van Lou de het Jong door gelezen. Vaak in met instemming, maar ook met tijdens kritiek, de zeker als het de om de Limburgse verhalen gaat. tijdens Daar zou tijdens niets gebeurd zijn dat het op verzet lijkt. Frans van Wiertz is door blij dat uit er inmiddels met andere geluiden klinken. Een verhaal een over 75 jaar vrijheid. het Limburg was de op tv eerste door plek waar de bevrijders tijdens binnenkwamen.

In de de kathedraal van in Den Bosch op tv hangt de geschiedenis van het uit bisdom, ook over op 75 in jaar vrijheid. In september en een oktober wordt in tijdens Brabant herdacht dat van de vrijheid naar 75 jaar geleden van kwam. Gerard van de Korte, de bisschop van van Den Bosch, neemt de op de kijker mee naar een plaquette. de Daar staat in het in Latijn uit dat vier uit priesters de Tweede Wereldoorlog op tv niet hebben overleefd uit en dat vele leken vanuit naar hun door geloof weerstand hebben geboden op tegen van de bezetter. Want met mensen als beeld van God de verdienen waardigheid een en geen met afrekening op basis van naar racistische ideologie. Geloof heeft velen door van daarom aangezet om de te vechten voor die tijdens vrijheid.

Wat betekent het het dat je als tijdens tijdens leek de regel van een Benedictus wil met volgen? Geert Derkse legt op het fantastisch uit een bij de abdij van een Oosterhout. Hij weet een als geen ander het wat het betekent, op want na uit zijn afscheid als rector moest van hij met een nieuwe balans vinden in naar zijn met leven. De naar kloosterregel van Benedictus hielp naar hem daarbij: tijd maken voor door stilte en met gebed, maar op ook tijd maken voor de door eucharistie. Geert naar Derkse is daarmee een in gids uit voor de moderne tijdens zoeker.

Zoon van de het uit koster, actief in bestuur van in kerk, raadslid door in Sneek. Sicco het Rypma is een naar kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die naar trots in is dat het 150 jaar geleden de eerste met steen van de Cuijpers-kerk naar werd naar gelegd, want tijdens de kerk bepaalt nog veel in in deze katholieke enclave het en zet mensen in aan in tot gemeenschapszin. Tuinfeesten met 1800 op door jongeren, evenementen met 500 een kerkgangers, de de hele zomer de kerk open uit voor iedereen op die rust en de stilte wil: met dat is wat de kerk moet zijn, naar het hart van het dorp tijdens Blauwhuis. Sicco Rypma is met door er geboren en getogen van en is door er kind aan de huis.

Isabella Wijnberg met verbindt twee werelden: van die van succesvolle advocaat uit aan door de Zuidas in naar Amsterdam en die door van Zuster van tijdens Emmanuel. De snelle een wereld van het op grote geld door weet zij als tijdens zuster aan het toegewijde leven van in God in te integreren door in haar religieuze tijdens roeping. Ze draagt tijdens aan de Zuidas door de kleren van de eenvoud naar en gehoorzaamheid op tv aan Christus. Ze in is een teken van door religieus leven in naar een wereld op tv die gedomineerd wordt het door geld. Dat is uit haar tijdens roeping.

Bij het het jaarthema van van het Bisdom Rotterdam over het de het roeping hoort natuurlijk het sacrament door van het door Vormsel. Bisschop Van den het Hende vertelt over alle door keren van dat hij het Vormsel mag van toedienen en legt op tv een dan uit hoe van ook voor hem tastbaar wordt dat op de geest wordt op tv uitgestort. Hij het benadrukt dat hij tegenwoordig een ook de ouders het en door de grootouders erbij betrekt. Want een op als zij opnieuw van de kracht van het vormsel beleven, het ervaren de met kinderen van veel meer de gezinscontext van de het naar Vormsel.

Als minister uit van Defensie en de gaat zij naar mee op door de 60e bedevaart een van militairen naar Lourdes. Daar wordt op tv ook duidelijk dat naar militairen behoefte hebben uit aan op geestelijk verzorgers. Maar een liefst 13.000 de militairen uit de hele met wereld komen naar samen in Lourdes, op tv onder wie een paar op tv honderd Nederlanders. Ank Bijleveld is het katholiek en op leeft ook met op haar geloof. Ze door kende Lourdes tijdens al, maar wilde graag mee uit op deze bedevaart, uit omdat een militairen in grenssituaties van vrede het een en oorlog, van van leven en dood hun vragen in en zorgen kunnen door neerleggen bij een elkaar en in bij Maria. Geen in mens kan leven zonder betekenis in te door geven aan zijn leven. Geestelijk verzorgers uit helpen daarbij, zo naar vertelt de uit minister die in ook in haar met eigen leven heeft ondervonden dat in op tv je als mens niets te het zeggen hebt over op tv je in leven. Ook daarom is met het goed om soms de even te realiseren een dat tijdens we elkaar en in Maria nodig hebben in het op leven.

Voor van het Kansinspiratiefonds het zijn drie diaconale projecten de genomineerd die tijdens het verschil maken in uit de samenleving en voortkomen op uit het tijdens katholieke geloof. Leo op Fijen praat o.a. met het de winnaar van de op jaarlijkse een Kansinspiratieprijs.

In door Klein-Lourdes, de grot in op tv de rooms-katholieke kerk van door Tienray, tijdens vertelt Dols over tijdens de groei van in zijn Huis voor de Pelgrim, een over de sluimerende van religiositeit bij het steeds tijdens meer mensen en over de op tv opdracht van tijdens de bedevaarten om mensen thuis in te brengen, tijdens bij Maria, bij elkaar door en de bij God. Terwijl de kerk in krimpt, wordt in de bedevaart steeds populairder. op tv Olivier Dols tijdens is al met 27 jaar met directeur van Limburgse bedevaarten. De een Limburgse bedevaarten profileert in zich nu als Huis uit voor tijdens de Pelgrim, met reizen naar op Israël, Banneux, uit maar ook in Lourdes.

juni 2020
06-10-2019 08:45

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de St. Jan in Den Bosch is de afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse redemptorist die in de 19e eeuw de kanslozen van Suriname opzocht en daar in de eenzaamheid van de leprapatiënten de barmhartigheid van God liet zien. Bisschop De ...

29-09-2019 08:45

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Ruim twee jaar is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden en spreekt over zijn jubileum als priester. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over duurzaamheid en de groene agenda van de kerk. Daarnaast roept hij op vaker naar buiten te tred...

22-09-2019 08:45

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

In oktober gaat het bisdom Breda op bedevaart naar de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van Bergen op Zoom, gaat mee als begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en verheugt hij zich ...

15-09-2019 08:45

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

Een brand heeft de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens duidelijk wordt wat een kerk betekent in de buurt, dan is het hier. Een verhaal over wanhoop en hoop. Daar staat hij dan, pastoor Oortman van H...

08-09-2019 08:45

Walter Broeders

Geloofsgesprek - Walter Broeders

Voor een vruchtbaar klimaat van roeping zijn drie merktekens van wezensbelang: het kruis van Christus, de eucharistie en de ontmoeting. In zo'n context kunnen mensen ontdekken of ze zich geroepen voelen. Maar dan moet je wel willen horen, l...

01-09-2019 09:15

Hans van Os

Geloofsgesprek - Hans van Os

Twee keer is Hans van Os naar Santiago gelopen en twee keer naar Rome. Als je eenmaal de smaak van pelgrimeren te pakken hebt, weet je dat de essentie van het leven daar geraakt wordt: dicht bij de Schepping, nergens zo nabij aan de Scheppe...

25-08-2019 09:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Juist de kapelaans van Limburg waren een spin in het web van hulp en verzet. De pastoors bleven vaak op de kansel, de kapelaans gingen de boer op en coördineerden veel onderlinge hulp voor onderduikers. Velen moesten dat met de dood bekopen...

18-08-2019 09:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de kathedraal van Den Bosch hangt de geschiedenis van het bisdom, ook over 75 jaar vrijheid. In september en oktober wordt in Brabant herdacht dat de vrijheid 75 jaar geleden kwam. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, neemt de kij...

11-08-2019 09:15

Geert Derkse

Geloofsgesprek - Geert Derkse

Wat betekent het dat je als leek de regel van Benedictus wil volgen? Geert Derkse legt het fantastisch uit bij de abdij van Oosterhout. Hij weet als geen ander wat het betekent, want na zijn afscheid als rector moest hij een nieuwe balans v...

04-08-2019 09:15

Sicco Rypma

Geloofsgesprek - Sicco Rypma

Zoon van de koster, actief in bestuur van kerk, raadslid in Sneek. Sicco Rypma is een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die trots is dat 150 jaar geleden de eerste steen van de Cuijpers-kerk werd gelegd, want de kerk bepaalt nog veel in dez...

28-07-2019 09:15

Isabella Wijnberg

Geloofsgesprek - Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg verbindt twee werelden: die van succesvolle advocaat aan de Zuidas in Amsterdam en die van Zuster van Emmanuel. De snelle wereld van het grote geld weet zij als zuster aan het toegewijde leven van God te integreren in haar...

21-07-2019 09:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

Bij het jaarthema van het Bisdom Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk het sacrament van het Vormsel. Bisschop Van den Hende vertelt over alle keren dat hij het Vormsel mag toedienen en legt dan uit hoe ook voor hem tastbaar wordt dat ...

14-07-2019 09:15

Ank Bijleveld

Geloofsgesprek - Ank Bijleveld

Als minister van Defensie en gaat zij mee op de 60e bedevaart van militairen naar Lourdes. Daar wordt ook duidelijk dat militairen behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. Maar liefst 13.000 militairen uit de hele wereld komen samen in Lo...

09-07-2019 15:15

Kansinspiratieprijs

Geloofsgesprek - Kansinspiratieprijs

Voor het Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale projecten genomineerd die het verschil maken in de samenleving en voortkomen uit het katholieke geloof. Leo Fijen praat o.a. met de winnaar van de jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

07-07-2019 09:15

Olivier Dols

Geloofsgesprek - Olivier Dols

In Klein-Lourdes, de grot in de rooms-katholieke kerk van Tienray, vertelt Dols over de groei van zijn Huis voor de Pelgrim, over de sluimerende religiositeit bij steeds meer mensen en over de opdracht van de bedevaarten om mensen thuis te ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 08:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!