Programma gemist?

In de St. het Jan met in Den in Bosch is de afbeelding de van Peerke uit Donders, de Brabantse redemptorist op tv die in de 19e eeuw van de op tv kanslozen van Suriname opzocht op tv en daar in van de eenzaamheid van tijdens de op leprapatiënten de barmhartigheid van het God liet zien. Bisschop De op tv op Korte verwijst naar een hem op een moment uit dat we wereldwijd stilstaan bij van honderd jaar missie. naar Toen trokken we van met Nederlandse religieuzen met het naar de uithoeken van het de wereld, door nu gebeurt het de andersom.

Ruim twee jaar in is naar hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden een en spreekt op over zijn tijdens jubileum als priester. op Over geloof, het hoop en liefde, maar ook over de duurzaamheid en de met groene agenda van op tv de kerk. Daarnaast een roept hij op in een vaker naar buiten met te treden, ook als het lokale kerk. Dat met doet hij in het in kader van de kerkproeverij. met door Hoe goed we naar het ook voor elkaar hebben, van we naar moeten oppassen niet naar te zeer naar binnen een gekeerd te zijn. Bisschop op Van den een Hout roept de kerken de op de om de deuren te naar openen en nieuwkomers hartelijk een te tijdens verwelkomen.

In het oktober gaat het bisdom door Breda op bedevaart naar uit uit de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus een het van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van door Bergen op Zoom, in gaat mee als in begeleider. In van zijn op tv Gertrudiskerk kijkt hij vooruit van en verheugt op tv hij zich op deze pelgrimage die door vrijwilligers van tijdens het bisdom weer nieuwe naar bezieling kan op geven. een Die is nodig om de kerk in present te blijven het stellen in uit deze tijd. Paul door Verbeek doet dat met uit overtuiging, een want de Gertrudiskerk bepaalt de op tv aanblik in van het centrum van het Bergen op Zoom. Honderden een met mensen lopen er de elke dag binnen, om op tv een kaarsje op op tv te steken of in om gewoon even tijdens stil te met zijn.

Een tijdens brand heeft met de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. met Pastoor Marc de Oortman: 'Als er de ergens met duidelijk wordt wat een kerk betekent met in de uit buurt, tijdens dan is het hier. in Een verhaal met over wanhoop en hoop. Daar staat uit hij dan, pastoor door Oortman van met Hengelo. Er is door niets van de in kerk met over, de hemel is het het dak, de vaste grond uit op tv is een zwartgeblakerde vloer met misboekjes in en andere lectuur op die hebben verloren met van het vuur met en het uit water. Alles lijkt verloren, in uit zo verwoestend kan vuur zijn. uit Alleen het tabernakel staat een er nog, een verborgen uit onder balken die naar beneden in zijn gevallen. op Hij gelooft dat God in met de mensen meetrekt op tv en van dat geloof is gebaseerd op in alles wat uit er door na de brand is gebeurd. door In winkels de en een school werd het opvang geregeld voor het in secretariaat. Als uit ergens duidelijk de wordt wat een de kerk betekent in de buurt, het dan het is het het hier, weet nu ook Marc tijdens Oortman. Zijn verhaal over door op tv wanhoop en hoop.

Voor een uit vruchtbaar klimaat de van roeping zijn het drie merktekens van naar wezensbelang: het kruis van de Christus, de eucharistie met en van de ontmoeting. In zo'n context kunnen met mensen ontdekken of van ze de zich geroepen voelen. Maar dan het moet je tijdens wel willen naar horen, luisteren, het bidden en met met aandacht leven. Dat zijn de naar betersprekingen: beter bidden, door beter horen, de meer aandacht en meer van buigen. van Want als je op tv niet buigt, kan God niet bij in uit je komen. Walter Broeders is rector de van Vronesteyn, een het opleidingscentrum voor priesters uit en alle anderen het tijdens die zich geroepen weten en tijdens inspireert.

Twee uit keer is Hans van Os naar op naar Santiago gelopen en twee tijdens keer naar Rome. Als de je eenmaal de de smaak van pelgrimeren uit te pakken hebt, op van weet je dat op de essentie van het leven met daar geraakt wordt: naar dicht bij de op Schepping, nergens zo nabij van op aan de Schepper, in tijdens vrede met van jezelf. Hans van Os loopt het de liefst alleen. met Daar doet de hij inspiratie op om actief een te met zijn voor de katholieke kerk door van Emmen: als naar lector, als acoliet het en als de lekenvoorganger. de Daarnaast is hij actief voor de een een ouderen in Emmen, naar vanuit KBO-PCOB.

Juist de het kapelaans van Limburg door waren een spin met in het web op van hulp en verzet. de De pastoors bleven op tv tijdens vaak op de door kansel, de kapelaans gingen de door boer van op en coördineerden het veel onderlinge hulp op tv voor onderduikers. Velen van moesten dat met de een dood bekopen. op tv Zeker dertig van een hen zijn niet teruggekomen in uit concentratiekampen en een gevangenschap. Oud-bisschop op van Roermond, mgr Frans Wiertz, de houdt van geschiedenis uit en heeft met alle delen van uit Lou de Jong gelezen. Vaak de met instemming, door maar een ook met kritiek, met zeker als het om de de Limburgse een verhalen gaat. Daar zou niets gebeurd op tv zijn de dat op verzet lijkt. Frans met Wiertz is blij op dat er inmiddels van andere geluiden tijdens klinken. Een van verhaal over de 75 jaar vrijheid. Limburg met was de eerste naar plek waar de bevrijders in binnenkwamen.

In naar de kathedraal van Den Bosch met van hangt de geschiedenis van het in bisdom, ook over door 75 in jaar vrijheid. In september en oktober uit wordt in Brabant de door herdacht dat de de vrijheid 75 jaar geleden kwam. uit Gerard de Korte, de naar bisschop door van Den uit Bosch, neemt de kijker mee uit naar een plaquette. Daar op tv staat op in het Latijn dat vier een priesters de de Tweede Wereldoorlog niet hebben de overleefd naar en dat vele leken vanuit het hun geloof door weerstand hebben geboden tegen in de bezetter. de Want mensen als beeld op tv van God van verdienen waardigheid naar en geen de afrekening op basis van racistische ideologie. op tv Geloof heeft velen tijdens uit daarom aangezet om te vechten voor met die van vrijheid.

Wat betekent door het dat je als met in leek de regel van van Benedictus wil volgen? Geert in Derkse legt van het fantastisch uit de bij de abdij van Oosterhout. het Hij weet met als geen met ander wat het betekent, want op tv de na zijn afscheid als rector een moest hij een de nieuwe balans vinden met in met zijn leven. De kloosterregel op tv van Benedictus door hielp hem daarbij: tijd maken voor van stilte met en gebed, maar ook met tijd op tv maken voor de in eucharistie. Geert Derkse is daarmee een uit gids met voor de moderne de zoeker.

Zoon op van de koster, op tv actief in bestuur naar van kerk, raadslid in uit Sneek. Sicco van Rypma is een kleurrijke van zestiger op tv uit Blauwhuis die trots is dat van uit 150 jaar geleden de eerste steen op tv met van de Cuijpers-kerk werd gelegd, de want de kerk uit bepaalt nog uit veel in naar deze katholieke enclave en zet tijdens mensen aan tot gemeenschapszin. tijdens Tuinfeesten met 1800 de met jongeren, evenementen met 500 op kerkgangers, de hele zomer de naar kerk open in voor door iedereen die rust en stilte in wil: dat is tijdens wat kerk moet zijn, van uit het hart van het dorp naar Blauwhuis. Sicco van Rypma is van er geboren en getogen op tv en is er kind aan naar naar huis.

Isabella op Wijnberg verbindt een twee werelden: die van succesvolle advocaat een aan op tv de Zuidas in de Amsterdam en die van Zuster naar van Emmanuel. De een tijdens snelle wereld van het tijdens grote geld de weet zij als het zuster aan het naar toegewijde leven van God te van integreren van in haar religieuze uit roeping. Ze draagt naar aan de Zuidas de in kleren van de eenvoud op en gehoorzaamheid aan naar Christus. Ze is een van teken van religieus van in leven in een wereld die een gedomineerd wordt door door geld. Dat naar is haar uit roeping.

Bij het het jaarthema van van het Bisdom tijdens Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk tijdens het sacrament van het het Vormsel. tijdens Bisschop Van den Hende met vertelt over alle met keren dat hij naar het op Vormsel mag toedienen en naar legt dan uit hoe op tv ook een voor hem tastbaar wordt naar dat de naar geest wordt uitgestort. uit Hij benadrukt dat hij een tegenwoordig ook de ouders een en de grootouders op door erbij betrekt. Want in als zij opnieuw de kracht van met op het vormsel beleven, een ervaren de kinderen veel meer uit de gezinscontext van het naar door Vormsel.

Als minister van het Defensie en gaat uit zij mee door op met de 60e bedevaart van militairen naar uit Lourdes. van Daar wordt ook duidelijk dat een militairen behoefte het hebben aan geestelijk naar verzorgers. Maar de liefst 13.000 militairen tijdens uit de hele wereld naar komen samen in de Lourdes, onder wie een naar paar honderd van Nederlanders. op tv Ank Bijleveld is katholiek en leeft door ook op met haar de geloof. Ze kende op Lourdes al, maar wilde graag mee door op deze op tv bedevaart, omdat militairen de in grenssituaties van in vrede en oorlog, van naar op leven en dood het hun vragen en zorgen kunnen neerleggen naar bij elkaar en door bij Maria. in Geen mens het kan leven zonder betekenis te tijdens geven de aan zijn de leven. Geestelijk verzorgers helpen in daarbij, zo op vertelt de minister die ook in van haar van eigen leven heeft op ondervonden dat de je als mens door niets te zeggen hebt over op je leven. Ook het daarom is het naar goed om soms met even te realiseren uit dat we elkaar een en Maria nodig hebben een de in het leven.

Voor tijdens het Kansinspiratiefonds op zijn drie diaconale projecten op genomineerd die tijdens het verschil maken in de samenleving het en voortkomen uit het het naar katholieke geloof. het Leo Fijen praat van o.a. met de winnaar op van de jaarlijkse naar Kansinspiratieprijs.

In uit Klein-Lourdes, de grot op in de door rooms-katholieke kerk van door Tienray, vertelt Dols de over de groei naar van zijn Huis voor de Pelgrim, het over de sluimerende het religiositeit bij steeds een meer mensen en tijdens over door de opdracht van op tv de bedevaarten om mensen het thuis in te brengen, bij uit Maria, bij elkaar en bij God. het een Terwijl de kerk krimpt, wordt de het bedevaart steeds uit populairder. Olivier Dols is op al 27 jaar in directeur van naar Limburgse bedevaarten. het De Limburgse door bedevaarten profileert zich nu door als Huis voor de Pelgrim, het met reizen op naar Israël, Banneux, van maar ook door Lourdes.

september 2020
06-10-2019 08:45

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de St. Jan in Den Bosch is de afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse redemptorist die in de 19e eeuw de kanslozen van Suriname opzocht en daar in de eenzaamheid van de leprapatiënten de barmhartigheid van God liet zien. Bisschop De ...

29-09-2019 08:45

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Ruim twee jaar is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden en spreekt over zijn jubileum als priester. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over duurzaamheid en de groene agenda van de kerk. Daarnaast roept hij op vaker naar buiten te tred...

22-09-2019 08:45

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

In oktober gaat het bisdom Breda op bedevaart naar de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van Bergen op Zoom, gaat mee als begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en verheugt hij zich ...

15-09-2019 08:45

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

Een brand heeft de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens duidelijk wordt wat een kerk betekent in de buurt, dan is het hier. Een verhaal over wanhoop en hoop. Daar staat hij dan, pastoor Oortman van H...

08-09-2019 08:45

Walter Broeders

Geloofsgesprek - Walter Broeders

Voor een vruchtbaar klimaat van roeping zijn drie merktekens van wezensbelang: het kruis van Christus, de eucharistie en de ontmoeting. In zo'n context kunnen mensen ontdekken of ze zich geroepen voelen. Maar dan moet je wel willen horen, l...

01-09-2019 09:15

Hans van Os

Geloofsgesprek - Hans van Os

Twee keer is Hans van Os naar Santiago gelopen en twee keer naar Rome. Als je eenmaal de smaak van pelgrimeren te pakken hebt, weet je dat de essentie van het leven daar geraakt wordt: dicht bij de Schepping, nergens zo nabij aan de Scheppe...

25-08-2019 09:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Juist de kapelaans van Limburg waren een spin in het web van hulp en verzet. De pastoors bleven vaak op de kansel, de kapelaans gingen de boer op en coördineerden veel onderlinge hulp voor onderduikers. Velen moesten dat met de dood bekopen...

18-08-2019 09:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de kathedraal van Den Bosch hangt de geschiedenis van het bisdom, ook over 75 jaar vrijheid. In september en oktober wordt in Brabant herdacht dat de vrijheid 75 jaar geleden kwam. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, neemt de kij...

11-08-2019 09:15

Geert Derkse

Geloofsgesprek - Geert Derkse

Wat betekent het dat je als leek de regel van Benedictus wil volgen? Geert Derkse legt het fantastisch uit bij de abdij van Oosterhout. Hij weet als geen ander wat het betekent, want na zijn afscheid als rector moest hij een nieuwe balans v...

04-08-2019 09:15

Sicco Rypma

Geloofsgesprek - Sicco Rypma

Zoon van de koster, actief in bestuur van kerk, raadslid in Sneek. Sicco Rypma is een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die trots is dat 150 jaar geleden de eerste steen van de Cuijpers-kerk werd gelegd, want de kerk bepaalt nog veel in dez...

28-07-2019 09:15

Isabella Wijnberg

Geloofsgesprek - Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg verbindt twee werelden: die van succesvolle advocaat aan de Zuidas in Amsterdam en die van Zuster van Emmanuel. De snelle wereld van het grote geld weet zij als zuster aan het toegewijde leven van God te integreren in haar...

21-07-2019 09:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

Bij het jaarthema van het Bisdom Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk het sacrament van het Vormsel. Bisschop Van den Hende vertelt over alle keren dat hij het Vormsel mag toedienen en legt dan uit hoe ook voor hem tastbaar wordt dat ...

14-07-2019 09:15

Ank Bijleveld

Geloofsgesprek - Ank Bijleveld

Als minister van Defensie en gaat zij mee op de 60e bedevaart van militairen naar Lourdes. Daar wordt ook duidelijk dat militairen behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. Maar liefst 13.000 militairen uit de hele wereld komen samen in Lo...

09-07-2019 15:15

Kansinspiratieprijs

Geloofsgesprek - Kansinspiratieprijs

Voor het Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale projecten genomineerd die het verschil maken in de samenleving en voortkomen uit het katholieke geloof. Leo Fijen praat o.a. met de winnaar van de jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

07-07-2019 09:15

Olivier Dols

Geloofsgesprek - Olivier Dols

In Klein-Lourdes, de grot in de rooms-katholieke kerk van Tienray, vertelt Dols over de groei van zijn Huis voor de Pelgrim, over de sluimerende religiositeit bij steeds meer mensen en over de opdracht van de bedevaarten om mensen thuis te ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 08:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!