Programma gemist?

In de de St. in Jan in Den Bosch is de naar afbeelding van Peerke van Donders, de Brabantse door tijdens redemptorist die in de 19e in eeuw tijdens de kanslozen van naar Suriname opzocht en daar in een de eenzaamheid door van de uit leprapatiënten de barmhartigheid van de God liet zien. op tv Bisschop De Korte verwijst naar naar hem op een het naar moment dat we wereldwijd stilstaan van bij van honderd jaar missie. Toen trokken het we met Nederlandse religieuzen op tv op tv naar de uithoeken van door de wereld, nu gebeurt het de de andersom.

Ruim twee het jaar is hij van nu bisschop van een Groningen-Leeuwarden en spreekt in over zijn jubileum de als met priester. Over geloof, het hoop en liefde, maar ook het over duurzaamheid en de een groene agenda van naar de in kerk. Daarnaast van roept hij op vaker naar buiten uit te treden, ook naar als lokale door kerk. tijdens Dat doet hij in het kader uit tijdens van de kerkproeverij. Hoe de goed we het ook het voor elkaar een hebben, we moeten oppassen in niet naar te zeer naar binnen gekeerd te in door zijn. Bisschop Van den Hout roept door de kerken op op om de met deuren te openen en door nieuwkomers hartelijk te tijdens uit verwelkomen.

In het oktober gaat het op tv bisdom Breda op bedevaart naar op de grondlegger naar van het de kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul uit Verbeek, pastoor van uit Bergen op tijdens Zoom, de gaat mee als begeleider. In zijn naar Gertrudiskerk kijkt een hij vooruit op tv en verheugt hij met zich op deze pelgrimage door die vrijwilligers van tijdens het bisdom weer nieuwe een bezieling kan geven. tijdens Die een is nodig om uit de kerk present te uit blijven stellen in deze tijdens het tijd. Paul Verbeek doet dat met op tv overtuiging, want de uit Gertrudiskerk bepaalt de uit aanblik naar van het centrum van Bergen op tv op Zoom. Honderden tijdens mensen lopen er de elke naar dag binnen, om op tv een kaarsje op een te steken of van om gewoon even op stil te op tv zijn.

Een brand het heeft de in Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. tijdens tijdens Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens een duidelijk in wordt wat een kerk betekent door in de buurt, het dan een is het hier. Een in verhaal van over wanhoop en hoop. Daar door staat hij dan, van pastoor door Oortman van Hengelo. Er is door niets van de naar kerk de over, de hemel is het dak, tijdens de vaste met grond de is een zwartgeblakerde vloer met op misboekjes en andere naar lectuur die hebben verloren een van het vuur op en uit het water. Alles lijkt op tv verloren, zo verwoestend kan in vuur zijn. met Alleen het tabernakel van staat er uit nog, verborgen onder op tv balken die naar beneden zijn op tv gevallen. Hij gelooft met dat God met op de op tv mensen meetrekt op en dat geloof is van gebaseerd op alles wat er uit na de een brand is gebeurd. de In winkels uit en een school werd naar opvang geregeld op voor het secretariaat. Als met ergens duidelijk wordt wat een een kerk betekent met het in de buurt, dan is het de hier, met weet nu ook op tv Marc Oortman. Zijn de verhaal over wanhoop en op tv hoop.

Voor een de vruchtbaar klimaat van roeping naar zijn op drie merktekens van wezensbelang: op het kruis de van Christus, in de eucharistie en de ontmoeting. tijdens In zo'n van context kunnen mensen een ontdekken of het ze zich geroepen voelen. Maar dan een moet je van wel willen horen, een luisteren, bidden op en met een aandacht leven. Dat het zijn de betersprekingen: beter in bidden, beter op tv horen, meer aandacht en meer buigen. uit een Want als je in niet buigt, kan op God niet bij op tv je komen. Walter de Broeders is rector van op tv Vronesteyn, het opleidingscentrum de voor priesters en alle anderen door die met zich geroepen weten en met inspireert.

Twee de keer is Hans van Os de uit naar Santiago gelopen en twee op keer door naar Rome. Als je eenmaal de het smaak het van pelgrimeren te pakken de hebt, weet je dat met de met essentie van op het leven daar geraakt wordt: dicht uit uit bij de Schepping, uit nergens zo nabij aan de tijdens Schepper, in vrede een met op tv jezelf. Hans van op Os loopt het liefst naar alleen. Daar doet hij een inspiratie op om actief op te zijn op tv voor de katholieke kerk in van Emmen: als op tv lector, als de acoliet en als lekenvoorganger. de Daarnaast is tijdens hij actief uit voor de ouderen in een Emmen, de vanuit KBO-PCOB.

Juist de kapelaans op tv het van Limburg waren een spin uit in het web van van hulp en het verzet. uit De pastoors bleven vaak tijdens op de kansel, met de kapelaans een gingen de boer op en door coördineerden veel onderlinge het hulp voor het onderduikers. Velen tijdens moesten dat met de op tv dood bekopen. Zeker dertig uit van hen naar zijn niet teruggekomen uit concentratiekampen in en gevangenschap. van Oud-bisschop van Roermond, in mgr Frans Wiertz, houdt de van op geschiedenis en uit heeft alle delen van Lou naar de Jong gelezen. een Vaak naar met instemming, maar op ook met kritiek, zeker door als het om in de Limburgse het verhalen gaat. Daar zou niets de gebeurd zijn dat op de verzet lijkt. door Frans van Wiertz is blij dat er van inmiddels andere naar geluiden klinken. Een verhaal met over 75 naar jaar vrijheid. Limburg op tv was de eerste de plek waar de bevrijders tijdens binnenkwamen.

In naar de kathedraal van Den Bosch tijdens hangt de geschiedenis met het van het bisdom, ook over de 75 jaar vrijheid. In in september naar en oktober wordt in Brabant uit herdacht in dat de vrijheid uit 75 jaar geleden kwam. tijdens Gerard de Korte, tijdens de bisschop van een Den Bosch, uit neemt de kijker mee de naar tijdens een plaquette. Daar staat in een het Latijn een dat vier priesters de het Tweede Wereldoorlog niet hebben op overleefd naar en dat vele naar leken vanuit hun geloof weerstand met hebben geboden op tegen de bezetter. op Want mensen als beeld tijdens van God verdienen een tijdens waardigheid en geen uit afrekening op basis een van racistische ideologie. Geloof heeft velen in daarom aangezet een om te uit vechten voor die naar vrijheid.

Wat tijdens betekent het dat tijdens je als door leek de regel van Benedictus wil door volgen? Geert tijdens Derkse op legt het fantastisch uit de bij de abdij van een Oosterhout. Hij weet als op tv geen in ander wat naar het betekent, want na zijn de afscheid als rector moest op tv hij met een nieuwe balans een vinden in zijn de leven. De kloosterregel de van Benedictus hielp een hem daarbij: van tijd maken voor door stilte en gebed, maar ook tijd naar naar maken voor de het eucharistie. Geert Derkse is op tv daarmee een op tv gids voor de het moderne zoeker.

Zoon van door de koster, actief van in bestuur van kerk, van de raadslid in Sneek. Sicco van Rypma is de een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis op tv die trots is dat de 150 jaar geleden met de eerste steen uit van de Cuijpers-kerk uit werd gelegd, tijdens want de naar kerk bepaalt nog op veel in deze katholieke de enclave en zet de mensen aan tijdens tot gemeenschapszin. Tuinfeesten met 1800 op tv jongeren, door evenementen met 500 kerkgangers, uit de op tv hele zomer de door kerk open voor iedereen die op tv rust het en stilte wil: dat met is wat met kerk moet zijn, het hart tijdens van het de dorp Blauwhuis. Sicco Rypma is van er geboren en de getogen en is met er kind op aan in huis.

Isabella Wijnberg een verbindt tijdens twee werelden: die van succesvolle naar advocaat aan de Zuidas van uit in Amsterdam en van die van Zuster van Emmanuel. De van op tv snelle wereld van uit het grote geld weet in zij als zuster uit aan het toegewijde leven met van God te integreren tijdens in haar religieuze door roeping. Ze in draagt aan het de Zuidas de het kleren van de eenvoud en uit gehoorzaamheid aan Christus. in op Ze is een door teken van religieus leven in een naar wereld een die gedomineerd wordt door geld. op tv Dat naar is haar naar roeping.

Bij het jaarthema met van het Bisdom het Rotterdam over de naar roeping hoort natuurlijk tijdens het op sacrament van het door Vormsel. Bisschop Van met den Hende vertelt over alle uit keren een dat hij het Vormsel mag op toedienen een en legt op tv dan uit hoe ook voor uit hem in tastbaar wordt dat de geest van wordt uitgestort. Hij benadrukt het dat hij in tegenwoordig ook de ouders op en de het grootouders erbij betrekt. naar Want als zij opnieuw tijdens de kracht op van in het vormsel beleven, op ervaren de kinderen van veel meer de gezinscontext van het een een Vormsel.

Als minister het van de Defensie en gaat zij mee uit op de de 60e bedevaart van van militairen naar Lourdes. Daar wordt op tv op ook duidelijk dat militairen behoefte hebben in aan geestelijk naar verzorgers. Maar liefst de 13.000 militairen uit naar de hele wereld tijdens komen in samen in Lourdes, onder wie een met paar honderd Nederlanders. door Ank Bijleveld door is katholiek en leeft met op ook met haar door geloof. Ze kende Lourdes al, met maar met wilde graag mee op deze bedevaart, tijdens omdat door militairen in grenssituaties van vrede met en oorlog, tijdens van leven en dood op tv hun het vragen en naar zorgen kunnen neerleggen bij elkaar en met bij Maria. Geen een mens kan leven in zonder betekenis te van met geven aan zijn leven. de Geestelijk verzorgers helpen daarbij, van zo vertelt de van minister die naar ook in haar eigen een leven door heeft ondervonden dat je op tv als mens niets te in zeggen met hebt over je leven. Ook op tv daarom is het naar goed op tv om soms even te realiseren uit dat we de elkaar en Maria nodig hebben met in van het leven.

Voor op het Kansinspiratiefonds zijn drie de diaconale projecten genomineerd met die het verschil maken naar een in de samenleving en voortkomen uit uit het tijdens katholieke geloof. het Leo Fijen praat o.a. met de het winnaar van de tijdens jaarlijkse van Kansinspiratieprijs.

In van Klein-Lourdes, de het grot in de rooms-katholieke door kerk van Tienray, in vertelt Dols over de het groei van zijn tijdens Huis van voor de Pelgrim, uit over de sluimerende religiositeit het bij steeds van meer mensen en over de tijdens opdracht van de van bedevaarten om tijdens mensen thuis tijdens te brengen, bij Maria, bij elkaar van en bij naar God. Terwijl de de kerk krimpt, wordt de op bedevaart steeds op tv populairder. Olivier Dols uit is al het 27 jaar de directeur van Limburgse op bedevaarten. De Limburgse bedevaarten profileert zich uit een nu als Huis voor door de Pelgrim, met reizen naar met Israël, Banneux, maar uit met ook Lourdes.

januari 2021
06-10-2019 08:45

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de St. Jan in Den Bosch is de afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse redemptorist die in de 19e eeuw de kanslozen van Suriname opzocht en daar in de eenzaamheid van de leprapatiënten de barmhartigheid van God liet zien. Bisschop De ...

29-09-2019 08:45

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Ruim twee jaar is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden en spreekt over zijn jubileum als priester. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over duurzaamheid en de groene agenda van de kerk. Daarnaast roept hij op vaker naar buiten te tred...

22-09-2019 08:45

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

In oktober gaat het bisdom Breda op bedevaart naar de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van Bergen op Zoom, gaat mee als begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en verheugt hij zich ...

15-09-2019 08:45

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

Een brand heeft de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens duidelijk wordt wat een kerk betekent in de buurt, dan is het hier. Een verhaal over wanhoop en hoop. Daar staat hij dan, pastoor Oortman van H...

08-09-2019 08:45

Walter Broeders

Geloofsgesprek - Walter Broeders

Voor een vruchtbaar klimaat van roeping zijn drie merktekens van wezensbelang: het kruis van Christus, de eucharistie en de ontmoeting. In zo'n context kunnen mensen ontdekken of ze zich geroepen voelen. Maar dan moet je wel willen horen, l...

01-09-2019 09:15

Hans van Os

Geloofsgesprek - Hans van Os

Twee keer is Hans van Os naar Santiago gelopen en twee keer naar Rome. Als je eenmaal de smaak van pelgrimeren te pakken hebt, weet je dat de essentie van het leven daar geraakt wordt: dicht bij de Schepping, nergens zo nabij aan de Scheppe...

25-08-2019 09:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Juist de kapelaans van Limburg waren een spin in het web van hulp en verzet. De pastoors bleven vaak op de kansel, de kapelaans gingen de boer op en coördineerden veel onderlinge hulp voor onderduikers. Velen moesten dat met de dood bekopen...

18-08-2019 09:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de kathedraal van Den Bosch hangt de geschiedenis van het bisdom, ook over 75 jaar vrijheid. In september en oktober wordt in Brabant herdacht dat de vrijheid 75 jaar geleden kwam. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, neemt de kij...

11-08-2019 09:15

Geert Derkse

Geloofsgesprek - Geert Derkse

Wat betekent het dat je als leek de regel van Benedictus wil volgen? Geert Derkse legt het fantastisch uit bij de abdij van Oosterhout. Hij weet als geen ander wat het betekent, want na zijn afscheid als rector moest hij een nieuwe balans v...

04-08-2019 09:15

Sicco Rypma

Geloofsgesprek - Sicco Rypma

Zoon van de koster, actief in bestuur van kerk, raadslid in Sneek. Sicco Rypma is een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die trots is dat 150 jaar geleden de eerste steen van de Cuijpers-kerk werd gelegd, want de kerk bepaalt nog veel in dez...

28-07-2019 09:15

Isabella Wijnberg

Geloofsgesprek - Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg verbindt twee werelden: die van succesvolle advocaat aan de Zuidas in Amsterdam en die van Zuster van Emmanuel. De snelle wereld van het grote geld weet zij als zuster aan het toegewijde leven van God te integreren in haar...

21-07-2019 09:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

Bij het jaarthema van het Bisdom Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk het sacrament van het Vormsel. Bisschop Van den Hende vertelt over alle keren dat hij het Vormsel mag toedienen en legt dan uit hoe ook voor hem tastbaar wordt dat ...

14-07-2019 09:15

Ank Bijleveld

Geloofsgesprek - Ank Bijleveld

Als minister van Defensie en gaat zij mee op de 60e bedevaart van militairen naar Lourdes. Daar wordt ook duidelijk dat militairen behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. Maar liefst 13.000 militairen uit de hele wereld komen samen in Lo...

09-07-2019 15:15

Kansinspiratieprijs

Geloofsgesprek - Kansinspiratieprijs

Voor het Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale projecten genomineerd die het verschil maken in de samenleving en voortkomen uit het katholieke geloof. Leo Fijen praat o.a. met de winnaar van de jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

07-07-2019 09:15

Olivier Dols

Geloofsgesprek - Olivier Dols

In Klein-Lourdes, de grot in de rooms-katholieke kerk van Tienray, vertelt Dols over de groei van zijn Huis voor de Pelgrim, over de sluimerende religiositeit bij steeds meer mensen en over de opdracht van de bedevaarten om mensen thuis te ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 08:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!