Programma gemist?

In de van St. Jan in Den tijdens Bosch is de in afbeelding van Peerke het het Donders, de Brabantse redemptorist die in van de op 19e eeuw de naar kanslozen van Suriname door opzocht en daar in de door uit eenzaamheid van de leprapatiënten de een barmhartigheid van God liet naar zien. tijdens Bisschop De Korte verwijst naar naar hem op een een naar moment dat we wereldwijd tijdens stilstaan bij honderd jaar van missie. Toen trokken we tijdens naar met Nederlandse religieuzen naar de uithoeken op tv van naar de wereld, tijdens nu gebeurt het met andersom.

Ruim twee jaar het is hij nu op tv bisschop van Groningen-Leeuwarden op en spreekt over op met zijn jubileum als priester. uit Over geloof, hoop naar en liefde, maar een ook over duurzaamheid en de een groene op tv agenda van de kerk. Daarnaast een door roept hij op vaker naar door buiten te treden, ook met de als lokale kerk. Dat doet hij met in de het kader van de kerkproeverij. door Hoe goed in we tijdens het ook voor elkaar hebben, het we moeten op oppassen niet te zeer op tv naar binnen gekeerd op te zijn. Bisschop door Van tijdens den Hout roept de op tv kerken op om met de deuren in te openen en met nieuwkomers hartelijk te op verwelkomen.

In oktober gaat op tv het bisdom in Breda op bedevaart naar naar de grondlegger tijdens van het kloosterleven, tijdens Benedictus van Nursia. in Paul Verbeek, pastoor door van tijdens Bergen op Zoom, gaat mee uit als begeleider. met In zijn Gertrudiskerk kijkt hij op tv vooruit en met verheugt hij zich op met naar deze pelgrimage die vrijwilligers een van het bisdom weer met nieuwe bezieling van kan geven. tijdens Die is nodig om de op tv kerk met present te blijven stellen in de deze tijd. van Paul Verbeek het doet dat met overtuiging, want de naar Gertrudiskerk bepaalt de op naar aanblik van het centrum van met Bergen op Zoom. in Honderden mensen naar lopen er elke op dag binnen, om het een kaarsje op te uit steken op of om gewoon even in stil te uit zijn.

Een brand naar heeft de een Moeder Theresiakerk met in Hengelo verwoest. Pastoor met Marc Oortman: 'Als er ergens de duidelijk wordt in wat in een kerk betekent in uit de buurt, een dan is het hier. tijdens Een verhaal over van wanhoop en hoop. Daar staat van hij van dan, pastoor op tv Oortman van Hengelo. het Er is niets van in de kerk tijdens over, de hemel is het dak, met de vaste grond een is op een zwartgeblakerde vloer uit met misboekjes en andere de lectuur die tijdens hebben verloren van het tijdens vuur en het water. tijdens Alles lijkt verloren, de in zo verwoestend kan vuur zijn. van Alleen een het tabernakel staat er in nog, verborgen naar onder balken die naar door beneden zijn gevallen. Hij op gelooft naar dat God met de mensen op tv meetrekt en door dat geloof is op gebaseerd op alles een wat er na naar de brand is gebeurd. In uit winkels en van een school een werd opvang geregeld voor het uit secretariaat. Als door ergens met duidelijk wordt wat op tv een kerk betekent in de op tv buurt, op dan is het hier, weet tijdens nu ook door Marc Oortman. de Zijn verhaal over wanhoop door en hoop.

Voor het een vruchtbaar klimaat van op roeping zijn naar drie merktekens van een wezensbelang: het kruis van Christus, op tv de eucharistie van en de ontmoeting. een In op tv zo'n context kunnen met mensen ontdekken of in ze zich geroepen voelen. Maar dan van moet uit je wel willen een horen, luisteren, bidden en met uit aandacht leven. van Dat zijn de betersprekingen: op beter bidden, op beter horen, meer tijdens aandacht en meer op tv buigen. Want als je door het niet buigt, kan God niet bij in je op komen. Walter Broeders is op rector van Vronesteyn, in het uit opleidingscentrum voor priesters en alle anderen door die zich geroepen op tv op tv weten en inspireert.

Twee keer is een een Hans van Os naar Santiago gelopen op tv en twee keer het naar Rome. Als uit op tv je eenmaal de smaak van pelgrimeren op op te pakken hebt, weet je door dat de essentie van van het leven daar op tv geraakt wordt: dicht de op bij de Schepping, nergens zo in nabij aan de Schepper, tijdens in vrede met de jezelf. in Hans van Os op tv loopt het liefst alleen. van Daar in doet hij inspiratie op om het actief te zijn van voor de in katholieke kerk van naar Emmen: als op lector, als acoliet en met als lekenvoorganger. Daarnaast een is hij actief voor de op ouderen in Emmen, door vanuit naar KBO-PCOB.

Juist de kapelaans naar van Limburg waren op tv in een spin in het in web van een hulp en verzet. op tv De pastoors bleven vaak het op de kansel, de een kapelaans gingen de boer uit een op en coördineerden op tv veel onderlinge hulp voor onderduikers. op Velen het moesten dat met de door dood bekopen. Zeker dertig op tv van hen zijn niet op tv teruggekomen uit met concentratiekampen naar en gevangenschap. Oud-bisschop van Roermond, de mgr Frans Wiertz, in houdt van met geschiedenis en heeft door alle delen in van Lou de Jong gelezen. Vaak van met een instemming, maar ook naar met kritiek, zeker als naar het om door de Limburgse verhalen gaat. naar Daar zou niets gebeurd in tijdens zijn dat op op verzet lijkt. Frans Wiertz is blij in dat er het inmiddels uit andere geluiden klinken. Een verhaal uit over 75 tijdens jaar vrijheid. op tv Limburg was de uit eerste plek waar op de bevrijders binnenkwamen.

In op tv de kathedraal van Den Bosch het hangt de geschiedenis het van het tijdens bisdom, uit ook over 75 jaar vrijheid. met In september en oktober tijdens wordt in Brabant de herdacht dat de in vrijheid 75 jaar met naar geleden kwam. Gerard de Korte, door de bisschop met van Den op tv Bosch, neemt de kijker mee met naar een plaquette. Daar op tv naar staat in het Latijn dat een vier priesters naar de Tweede Wereldoorlog niet uit hebben naar overleefd en dat vele leken het vanuit hun van geloof weerstand het hebben geboden tegen tijdens de bezetter. Want de mensen als beeld van door God verdienen waardigheid en met geen afrekening op basis een van op racistische ideologie. in Geloof heeft velen daarom aangezet om in te vechten in voor die tijdens vrijheid.

Wat met betekent het dat je als door leek de regel door van Benedictus van wil volgen? Geert door Derkse met legt het fantastisch uit door bij de abdij van Oosterhout. op Hij weet als tijdens geen ander wat uit het betekent, van want op tv na zijn afscheid als rector moest op hij van een nieuwe het balans vinden in zijn met leven. De kloosterregel door van Benedictus hielp hem op daarbij: het tijd maken voor tijdens stilte en gebed, tijdens maar ook tijd naar maken voor de eucharistie. Geert van Derkse is daarmee een de van gids voor de moderne door zoeker.

Zoon een van de koster, actief op tv in bestuur het van kerk, raadslid in Sneek. van uit Sicco Rypma is naar een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die op trots is dat de het 150 jaar geleden de eerste naar steen van op tv de Cuijpers-kerk tijdens werd gelegd, want de kerk tijdens bepaalt nog veel op tv in deze katholieke door enclave en de zet mensen aan tot gemeenschapszin. in Tuinfeesten met 1800 in uit jongeren, evenementen met 500 kerkgangers, de met hele zomer de de kerk de open voor iedereen die rust op en stilte op tv wil: dat is wat op kerk uit moet zijn, het hart van een in het dorp Blauwhuis. Sicco Rypma is tijdens er met geboren en getogen tijdens en is er op tv kind aan van huis.

Isabella naar Wijnberg verbindt twee werelden: die een van succesvolle uit advocaat aan de Zuidas op tv het in Amsterdam en van die van Zuster van naar Emmanuel. De snelle wereld van de van het grote geld naar weet zij als zuster door aan het toegewijde leven van met God te integreren uit in haar religieuze uit op tv roeping. Ze draagt aan het de Zuidas op de kleren van de naar eenvoud en gehoorzaamheid aan Christus. tijdens Ze is een tijdens teken van religieus de een leven in een de wereld die gedomineerd wordt door de geld. Dat is de haar op tv roeping.

Bij het met jaarthema van het Bisdom het uit Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk naar het uit sacrament van het Vormsel. Bisschop tijdens Van den naar Hende vertelt met over alle keren met dat hij het op Vormsel mag toedienen en op tv legt dan van uit hoe ook voor hem met op tv tastbaar wordt dat de geest wordt de uitgestort. Hij de benadrukt dat hij naar tegenwoordig ook de op tv ouders en de door grootouders op tv erbij betrekt. Want als op tv zij opnieuw tijdens de kracht van op tv het vormsel beleven, in ervaren de kinderen veel meer op de gezinscontext naar van het met Vormsel.

Als door minister van Defensie en van gaat zij mee met op de 60e door bedevaart van militairen naar het Lourdes. Daar op wordt ook duidelijk in dat militairen behoefte hebben met aan geestelijk verzorgers. op tv de Maar liefst 13.000 militairen door uit de hele wereld op komen samen in op Lourdes, onder wie het een paar door honderd Nederlanders. Ank Bijleveld op is katholiek het en leeft ook het met haar op tv geloof. Ze kende Lourdes al, van maar wilde een graag mee op deze met bedevaart, omdat militairen op in op tv grenssituaties van vrede en van oorlog, van leven en dood van hun vragen en het in zorgen kunnen neerleggen bij elkaar en de bij Maria. Geen het mens de kan leven in zonder betekenis te geven de aan zijn leven. naar Geestelijk verzorgers helpen daarbij, zo een vertelt de van minister die een ook in haar eigen een leven in heeft ondervonden dat je als door mens niets te zeggen de hebt een over je het leven. Ook daarom is naar het goed om soms even van te realiseren met dat naar we elkaar en Maria op tv nodig hebben in op het leven.

Voor het het Kansinspiratiefonds zijn drie met diaconale projecten naar genomineerd die het een verschil maken in door de samenleving en voortkomen uit uit het op tv katholieke geloof. Leo Fijen praat naar o.a. de met de winnaar in van de door jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

In in Klein-Lourdes, de uit grot in de rooms-katholieke kerk naar van Tienray, door vertelt Dols over de de groei van van zijn Huis voor de Pelgrim, op over de sluimerende van religiositeit bij uit steeds het meer mensen en over de van opdracht een van de bedevaarten op om mensen thuis te brengen, op tv bij Maria, het bij elkaar en bij God. door Terwijl de kerk de krimpt, wordt in de bedevaart steeds populairder. op tv in Olivier Dols is al 27 een jaar directeur van Limburgse de bedevaarten. De Limburgse op het bedevaarten profileert zich nu als door Huis voor de Pelgrim, op tv het met reizen naar Israël, Banneux, maar het ook tijdens Lourdes.

oktober 2021
06-10-2019 08:45

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de St. Jan in Den Bosch is de afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse redemptorist die in de 19e eeuw de kanslozen van Suriname opzocht en daar in de eenzaamheid van de leprapatiënten de barmhartigheid van God liet zien. Bisschop De ...

29-09-2019 08:45

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Ruim twee jaar is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden en spreekt over zijn jubileum als priester. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over duurzaamheid en de groene agenda van de kerk. Daarnaast roept hij op vaker naar buiten te tred...

22-09-2019 08:45

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

In oktober gaat het bisdom Breda op bedevaart naar de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van Bergen op Zoom, gaat mee als begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en verheugt hij zich ...

15-09-2019 08:45

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

Een brand heeft de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens duidelijk wordt wat een kerk betekent in de buurt, dan is het hier. Een verhaal over wanhoop en hoop. Daar staat hij dan, pastoor Oortman van H...

08-09-2019 08:45

Walter Broeders

Geloofsgesprek - Walter Broeders

Voor een vruchtbaar klimaat van roeping zijn drie merktekens van wezensbelang: het kruis van Christus, de eucharistie en de ontmoeting. In zo'n context kunnen mensen ontdekken of ze zich geroepen voelen. Maar dan moet je wel willen horen, l...

01-09-2019 09:15

Hans van Os

Geloofsgesprek - Hans van Os

Twee keer is Hans van Os naar Santiago gelopen en twee keer naar Rome. Als je eenmaal de smaak van pelgrimeren te pakken hebt, weet je dat de essentie van het leven daar geraakt wordt: dicht bij de Schepping, nergens zo nabij aan de Scheppe...

25-08-2019 09:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Juist de kapelaans van Limburg waren een spin in het web van hulp en verzet. De pastoors bleven vaak op de kansel, de kapelaans gingen de boer op en coördineerden veel onderlinge hulp voor onderduikers. Velen moesten dat met de dood bekopen...

18-08-2019 09:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de kathedraal van Den Bosch hangt de geschiedenis van het bisdom, ook over 75 jaar vrijheid. In september en oktober wordt in Brabant herdacht dat de vrijheid 75 jaar geleden kwam. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, neemt de kij...

11-08-2019 09:15

Geert Derkse

Geloofsgesprek - Geert Derkse

Wat betekent het dat je als leek de regel van Benedictus wil volgen? Geert Derkse legt het fantastisch uit bij de abdij van Oosterhout. Hij weet als geen ander wat het betekent, want na zijn afscheid als rector moest hij een nieuwe balans v...

04-08-2019 09:15

Sicco Rypma

Geloofsgesprek - Sicco Rypma

Zoon van de koster, actief in bestuur van kerk, raadslid in Sneek. Sicco Rypma is een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die trots is dat 150 jaar geleden de eerste steen van de Cuijpers-kerk werd gelegd, want de kerk bepaalt nog veel in dez...

28-07-2019 09:15

Isabella Wijnberg

Geloofsgesprek - Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg verbindt twee werelden: die van succesvolle advocaat aan de Zuidas in Amsterdam en die van Zuster van Emmanuel. De snelle wereld van het grote geld weet zij als zuster aan het toegewijde leven van God te integreren in haar...

21-07-2019 09:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

Bij het jaarthema van het Bisdom Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk het sacrament van het Vormsel. Bisschop Van den Hende vertelt over alle keren dat hij het Vormsel mag toedienen en legt dan uit hoe ook voor hem tastbaar wordt dat ...

14-07-2019 09:15

Ank Bijleveld

Geloofsgesprek - Ank Bijleveld

Als minister van Defensie en gaat zij mee op de 60e bedevaart van militairen naar Lourdes. Daar wordt ook duidelijk dat militairen behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. Maar liefst 13.000 militairen uit de hele wereld komen samen in Lo...

09-07-2019 15:15

Kansinspiratieprijs

Geloofsgesprek - Kansinspiratieprijs

Voor het Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale projecten genomineerd die het verschil maken in de samenleving en voortkomen uit het katholieke geloof. Leo Fijen praat o.a. met de winnaar van de jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

07-07-2019 09:15

Olivier Dols

Geloofsgesprek - Olivier Dols

In Klein-Lourdes, de grot in de rooms-katholieke kerk van Tienray, vertelt Dols over de groei van zijn Huis voor de Pelgrim, over de sluimerende religiositeit bij steeds meer mensen en over de opdracht van de bedevaarten om mensen thuis te ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 08:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!