Programma gemist?

De liefde voor de de van muziek heeft Jan en naar Ilse al op tv op jonge leeftijd samengebracht; op Jan als organist, Ilse het als het zangeres. Inmiddels van zijn ze getrouwd, tijdens hebben een koor opgericht en van zijn de gelukkige in ouders van zoon van Thomas. Al musicerend sluiten in zij in het gesprek door af met de psalm op tv die hen het meest de dierbaar is: 'Zingt de en speelt voor het de naar Heer'.

'Bidden is op het communicatiekanaal op met God', zegt Glas. Een een gesprek over bidden op in het het Jaar het van het Gebed.

Het verhaal van het een een innerlijke reis van door een leven naar met pijn, dat tijdens resulteert in katholiek worden. Het met leven zit niet altijd. uit met Je bent moeder de van een opgroeiende zoon tijdens en je hebt pijn, veel op pijn. Je kunt tijdens het dat niet verbinden met uit je dagelijkse geloof en gaat van door op zoek naar de in mystiek. Je verdiept je naar in naar Johannes van het Kruis en ontdekt met uit dat de leegte van de de pijn op tv de ruimte is om Christus te een ontmoeten. Je uit gaat verder op tv zoeken en komt in op tv een contemplatief klooster. van Daar de gebeurt het wonder tijdens aan je. Christus is op voor jou: vanuit de leegte met naar het de volheid. het Daarom kan Frannie naar niet anders dan ja met zeggen tegen Christus naar in de eucharistie. En dat tijdens betekent: de katholiek worden, gevormd worden in op de in Paaswake.

Ze is het de jongste zuster van van de congregatie met op tv haar uit zestig jaar. Ze op is ook uit overste en praat over haar leven, het maar met ook over Clara Fey die tijdens van begin mei heilig wordt op verklaard.

Hij woont op tv nu twee jaar op in met Rome en kiest er van daar voor om met uit de in daklozen en de vluchtelingen op te een door trekken. Dat verbindt hij met het naar dagelijks in gebed in het zijn kerk in de Trastevere en doet op dat vanuit de beweging Sant'Egidio; door de beweging die het met naar evangelie als inspiratie neem uit als dienst aan het de armen. Polhuijs vertelt hierover het in van de Basilica op tv San Bartolomeo, gelegen in op het Tibereiland. in Sinds 1993 wordt tijdens de kerk geleid door de Gemeenschap een uit Sant'Egidio.

68 jaar, het autodidact en dirigent van met een een fantastisch Gregoriaans tijdens koor in Helmond. Zingen alsof in de de engelen je meenemen naar het paradijs een en tegelijk het een wonder van op de een stilte ervaren. Daar gaat tijdens het hem de om.

Met het Palmpasen komen alle tijdens jongeren samen die januari in 2019 naar de van Wereldjongerendagen in Panama in gaan. Sander uit van Aarle studeert de theologie en is basisschoolleerkracht de en bereidt tijdens vanuit het tijdens bisdom Rotterdam de Wereldjongerendagen voor. Hij een spreekt op tv over zijn streven de om leerlingen met op te voeden tot mensen die met niet alleen door kunnen rekenen tijdens en schrijven, door maar ook groeien als mensen uit die van kunnen delen. Tevens vertelt tijdens hij over de betekenis van uit het bidden in zijn leven het en over de wereldwijde ontmoeting uit tijdens van paus Franciscus met anderhalf het miljoen tijdens jongeren in Panama.

Voor de derde naar keer wordt met in Volendam uit de kruiswegwandeling een georganiseerd. Elk jaar in het de vastentijd worden de 150 van jaar oude naar kruiswegstaties, uit die behoren tot het Volendammer op tv erfgoed, op tijdens veertien plaatsen in Volendam neergezet. uit op tv Burgemeester Lieke Sievers van een Edam-Volendam bezoekt naar een aantal van deze staties en in legt uit tijdens dat een deze oude staties ook in op de huidige van tijd nog een functie een hebben.

Als uit je ooit wil zien hoeveel op vrijwilligers overhebben voor de hun parochiekerk, in ga dan naar Ameland. op Daar brandde van de Clemenskerk in het 2013 naar bijna tot de grond op af. De katholieken een wisten niet hoe ze verder het moesten met hun met geloof, maar het begonnen acties en naar zamelden geld in. tijdens Ze werden geholpen van door bisdom in Groningen-Leeuwarden en op verzekeraar Donatus. Samen zetten ze hun uit door schouders eronder. En vier jaar een later is de van Clemskerk mooier dan ooit. een In november van werd hij gewijd door op tijdens bisschop Van den in Hout van Groningen-Leeuwarden. de Dat was een machtig mooie dag, het van voor alle katholieken, voor het bisdom een en in ook voor de provincie, want naar de commissaris de van de Koning, een Arno met Brok, was ook van uit de partij.

Al dik in op tv de 80 tijdens jaar viert hij naar nog elke week met op de armen een het leven bij uit een Franciscusmaaltijd. En door hij leert met daar elke week weer dat het hij zelf ook tijdens arm is. Zo in naar is er wederzijdse betrokkenheid van de daklozen en vluchtelingen met in Joop van Stam, die in de ogen van van de de armen leert wie hij het zelf is: door levend van in de barmhartigheid van de God. Joop Stam in spreekt hierover in het van kader van uit 50 jaar San Egidio, op tv de wereldwijde beweging die naar vanuit een het bidden naast de de armen wil gaan een staan. Ook naar in Amsterdam gebeurt dit, naar in de Mozes op en Aäronkerk aan van het Waterlooplein. naar Joop Stam is rector een van San door Egidio in Amsterdam en gaat het daarnaast tijdens voor in naar de eucharistieviering in op tv de Nicolaaskerk. In San Egidio gaat de de hij de weg, in het spoor een naar van Christus, precies zoals gebeurt in op de Stille Omgang, tijdens later in maart. door Ook naar dan gaan met mensen op weg om Christus op tv te door volgen.

Een het kennismaking met op Erik Seidel, de pastoor van de in parochie in Helmond. een Hij laat zich met tijdens zien als een bevlogen priester die het in leeft van de aanbidding van het het allerheiligste en van naar de liturgie, met maar in tijdens Helmond heeft de geleerd dat stilte en gebed moeten door resulteren in acties tijdens naar op je medemens. Toen een Erik Seidel uit steeds vaker mensen aan de deur het uit kreeg die niets meer van te eten hadden en de geen naar geld hadden, startte hij op vanuit de caritas in een actie om eten te van delen. Sindsdien de loopt het storm in het zijn van kerk: van gebed en door stilte naar eten delen door met de armen. de in Erik Seidel prijst zich een gelukkig dat hij op op deze manier tijdens Christus kan in navolgen.

Eind vorig uit jaar vierde de de katholieke dirigenten- en van organistenvereniging haar honderdjarig bestaan. naar het Met een mooi gedenkboek en tijdens nu ook een paar met maanden later middels in een geloofsgesprek. de Ton op tv van Eck is de voorzitter en tijdens al sinds van 1999 de vaste organist naar van de Kathedrale naar basiliek Sint op tv Bavo naar in Haarlem. Hij de droomt muziek, hij leeft uit met zijn orgelklanken en van hij komt een woorden tekort om de uit schoonheid van liturgie met te bezingen. Maar op hij weet ook met wat stilte is. Juist uit een een organist moet in op tijd kunnen stoppen. Want het zonder stilte heeft muziek naar geen in betekenis, zo weet op hij.

Hij de gaat de weg die iedere met gelovige gaat, een want je overgeven de aan het God is een avontuur. Bij Raymond door is dat een letterlijk op het geval geweest. Acht op tv jaar geleden ging hij naar op met pad naar Santiago. met Van de ene op dag op de andere stopte hij op tv met zijn in werk, pakte het vliegtuig het het en begon vanaf met Porto te wandelen. Het bleek de het ommekeer in uit zijn leven, de want sindsdien een heeft hij zijn baan de opgezegd en kiest van hij voor een leven waarin de meer in plaats is voor met het geloof. De weg die uit hijzelf in is gegaan, wil hij met nu delen met het anderen, onder meer in naar het op bestuur van zijn tijdens parochie.

De parochie in de Delden bestaat door 900 naar jaar. Al die tijdens eeuwen is de katholieke kerk aldaar naar een baken van door geloof voor van de hele naar omgeving. Marc met Oortman stelt vast uit dat er in negen eeuwen niet in naar zoveel is veranderd. Toen kwamen mensen naar door uit alle dorpen met om de eucharistie te op vieren in Delden en vandaag tijdens naar de dag gaat het een ook steeds meer die op tv kant op. Een tijdens centrale een kerk voor de verschillende met dorpen in van de omgeving. Maar Marc van Oortman heeft er uit ook een vraag met bij: hoeveel door is het geloof ons nog door waard. een Vroeger hadden de mensen er kilometers tijdens lopen voor over, door waarom nemen zo met weinig mensen vandaag in de de dag de moeite om in een op tv de auto te stappen en ook met naar een de kerk te het komen?

Albert met Buter is naar een oude bekende voor door de mediavieringen. de Bij de start in een 2010 was hij pastoor in uit Leeuwarden en viel op hij op naar door zijn rustige pastorale naar toon. Die naar heeft het alleen maar aan wijsheid gewonnen in nu hij een het nieuwe plek heeft door gevonden in Drenthe. op tv Voor het eerst op tv komen de mediavieringen uit met Emmen, op tv maar het zal met vertrouwd voelen een omdat Albert Buter als door geen ander in met staat is van om de schatten van het het geloof te verbinden met naar de met vragen van het een leven.

mei 2018
13-05-2018 10:15

Jan en Ilse Willems

Geloofsgesprek - Jan en Ilse Willems

De liefde voor de muziek heeft Jan en Ilse al op jonge leeftijd samengebracht; Jan als organist, Ilse als zangeres. Inmiddels zijn ze getrouwd, hebben een koor opgericht en zijn de gelukkige ouders van zoon Thomas. Al musicerend sluiten zij...

06-05-2018 10:15

Jack Glas

Geloofsgesprek - Jack Glas

'Bidden is het communicatiekanaal met God', zegt Glas. Een gesprek over bidden in het Jaar van het Gebed.

29-04-2018 10:15

Frannie Homburg

Geloofsgesprek - Frannie Homburg

Het verhaal van een innerlijke reis door een leven met pijn, dat resulteert in katholiek worden. Het leven zit niet altijd. Je bent moeder van een opgroeiende zoon en je hebt pijn, veel pijn. Je kunt dat niet verbinden met je dagelijkse gel...

22-04-2018 10:15

Zr. Marie-Anne Voermans

Geloofsgesprek - Zr. Marie-Anne Voermans

Ze is de jongste zuster van de congregatie met haar zestig jaar. Ze is ook overste en praat over haar leven, maar ook over Clara Fey die begin mei heilig wordt verklaard.

15-04-2018 10:15

Zeger Polhuijs

Geloofsgesprek - Zeger Polhuijs

Hij woont nu twee jaar in Rome en kiest er daar voor om met de daklozen en de vluchtelingen op te trekken. Dat verbindt hij met het dagelijks gebed in zijn kerk in Trastevere en doet dat vanuit de beweging Sant'Egidio; de beweging die het e...

08-04-2018 10:15

Jos Leenen

Geloofsgesprek - Jos Leenen

68 jaar, autodidact en dirigent van een fantastisch Gregoriaans koor in Helmond. Zingen alsof de engelen je meenemen naar het paradijs en tegelijk het wonder van de stilte ervaren. Daar gaat het hem om.

25-03-2018 10:15

Sander van Aarle

Geloofsgesprek - Sander van Aarle

Met Palmpasen komen alle jongeren samen die januari 2019 naar de Wereldjongerendagen in Panama gaan. Sander van Aarle studeert theologie en is basisschoolleerkracht en bereidt vanuit het bisdom Rotterdam de Wereldjongerendagen voor. Hij spr...

18-03-2018 10:15

Kruiswegstaties Volendam

Geloofsgesprek - Kruiswegstaties Volendam

Voor de derde keer wordt in Volendam de kruiswegwandeling georganiseerd. Elk jaar in de vastentijd worden de 150 jaar oude kruiswegstaties, die behoren tot het Volendammer erfgoed, op veertien plaatsen in Volendam neergezet. Burgemeester Li...

11-03-2018 10:15

Clemenskerk Ameland

Geloofsgesprek - Clemenskerk Ameland

Als je ooit wil zien hoeveel vrijwilligers overhebben voor hun parochiekerk, ga dan naar Ameland. Daar brandde de Clemenskerk in 2013 bijna tot de grond af. De katholieken wisten niet hoe ze verder moesten met hun geloof, maar begonnen acti...

04-03-2018 10:15

Joop Stam

Geloofsgesprek - Joop Stam

Al dik in de 80 jaar viert hij nog elke week met de armen het leven bij een Franciscusmaaltijd. En hij leert daar elke week weer dat hij zelf ook arm is. Zo is er wederzijdse betrokkenheid van daklozen en vluchtelingen met Joop Stam, die in...

25-02-2018 10:15

Erik Seidel

Geloofsgesprek - Erik Seidel

Een kennismaking met Erik Seidel, de pastoor van de parochie in Helmond. Hij laat zich zien als een bevlogen priester die leeft van de aanbidding van het allerheiligste en van de liturgie, maar in Helmond heeft geleerd dat stilte en gebed m...

18-02-2018 10:15

Ton van Eck

Geloofsgesprek - Ton van Eck

Eind vorig jaar vierde de katholieke dirigenten- en organistenvereniging haar honderdjarig bestaan. Met een mooi gedenkboek en nu ook een paar maanden later middels een geloofsgesprek. Ton van Eck is de voorzitter en al sinds 1999 de vaste ...

11-02-2018 10:15

Raymond ter Bogt

Geloofsgesprek - Raymond ter Bogt

Hij gaat de weg die iedere gelovige gaat, want je overgeven aan God is een avontuur. Bij Raymond is dat letterlijk het geval geweest. Acht jaar geleden ging hij op pad naar Santiago. Van de ene dag op de andere stopte hij met zijn werk, pak...

04-02-2018 10:15

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

De parochie in Delden bestaat 900 jaar. Al die eeuwen is de katholieke kerk aldaar een baken van geloof voor de hele omgeving. Marc Oortman stelt vast dat er in negen eeuwen niet zoveel is veranderd. Toen kwamen mensen uit alle dorpen om de...

28-01-2018 10:15

Albert Buter

Geloofsgesprek - Albert Buter

Albert Buter is een oude bekende voor de mediavieringen. Bij de start in 2010 was hij pastoor in Leeuwarden en viel hij op door zijn rustige pastorale toon. Die heeft alleen maar aan wijsheid gewonnen nu hij een nieuwe plek heeft gevonden i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 151
  • Laatste uitzending op 13-05-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord