Programma gemist?

Aflevering 2 - door Religieus gesprek: met Han de Akkermans: De basiliek in Oosterhout is de het nieuwe onderkomen met van uit bisdom Breda in voor de eucharistievieringen op op tv televisie. En sinds kort tijdens is in op tv Oosterhout een oude het bekende voor de op tv tv-kijkers neergestreken: op tv Han Akkermans. Hij was al op tv verbonden aan in het mediapastoraat, werd daarna van de pastoor van de Halsteren die de op tv vieringen voor bisdom Breda een op van tv verzorgde, verhuisde daarna van naar de anonimiteit het van een Roosendaal en komt nu terug aan naar het venster met op tv de vieringen het in Oosterhout. Han Akkermans op komt naar thuis in Oosterhout: zijn op moeder op tv woont er, hij op leefde er zelf als met benedictijner monnik en hij tijdens vindt in zijn parochie met door drie kloosters. 'Wie geen tijdens tijd maakt voor God met komt niet naar tot leven', aldus van Han Akkermans die nog als van in een monnik bidt maar als een met pastoor de wil vieren.

Driekoningen op zingen; in Duitsland is het tijdens op tv al vele jaren een begrip, in op tv op Nederland staat het nog in de op tijdens kinderschoenen. Pastoor Lars Peetam en Vastenaktie-directeur in Peter de van Hoof willen uit deze traditie ook naar de Nederland van brengen. Ze leggen uit dat kinderen door het als drie koningen de op tv zegen meekrijgen in vanuit de kerk. Daarna uit gaan zij de straat op door om gaven in de te in zamelen voor goede op doelen van de Vastenaktie. Zo van komen in kerk en leven het rond het feest van het Driekoningen tijdens op een mooie manier een bijeen.

Op uit de drempel van tijdens het oude jaar kijkt de de bisschop van Rotterdam tijdens terug in op het afgelopen jaar. Voor op het hem is dat uit een bijzonder jaar op tv geweest, want hij leidde 250 mensen door uit uit zijn bisdom naar Rome. het Dat was een met meer dan geslaagde het bedevaart in waarin mgr. Van den met Hende een jaar een van gebed afkondigde. Hij hoopt naar de dat dit jaar ons als katholieken met doet beseffen op tv dat op geloof meer betekent dan in op tv actie komen. We moeten door steeds het weer naar binnen toe uit om van in de stilte ruimte te een maken op tv voor de Heer. Zonder die door diepste bezieler van met ons leven wordt uit ons geloof in een actieprogramma. door Daarom roept bisschop Hans het van den in Hende iedereen op om meer de tijd te het besteden aan de het bidden. Zonder uit bidden raakt de accu van ons tijdens handelen uit op.

Bisschop Jan uit Liesen van Breda de houdt de met kerstoverweging. Op de het vierde zondag van de op tv advent kijkt bisschop Jan het Liesen op tv van Breda vooruit naar op de nacht die door komen naar gaat, de nacht waarin God mens in wordt op en onder ons komt wonen. door Hij in doet dat tijdens op onovertroffen wijze: als van de bijbeldeskundige een die hij is, maar ook het als de geboren van verteller die het een nergens te romantisch het maakt en ons het allemaal de opdracht geeft door om de anders naar het kerstverhaal uit te kijken. Als tijdens een oproep om barmhartig met met naar de zwakken van om te gaan.

Pastoor uit Peter van der Weiden heeft tijdens meer dan eens van uit zijn muzikale talenten laten het zien. Daarom bevreemdt het niemand uit uit dat hij met Kerstmis alles uit de de de kast haalt om muziek door en geloof met op tv elkaar te van verbinden. In de dagen voor het Kerstmis nodigt op hij iedereen uit op tv om samen te in zingen en uit muziek te door maken in zijn Martinuskerk. In een het geloofsgesprek op tv worden beelden in van deze kerstliederen afgewisseld met met de van motivatie van pastoor Van der met Weiden om zijn kerk uit open uit te stellen voor de de volkskerstzang.

Een kwart op eeuw was hij bisschop tijdens tijdens van Roermond. En in die jaren naar een slaagde hij er in om de op tv tegenstellingen in zijn een bisdom van te overstijgen en om uit het priestertekort terug te van dringen. Hij uit kreeg het tijdens voor elkaar in het moeilijke omstandigheden - verdeeld bisdom, een schandalen van op tv seksueel misbruik, teruglopend het kerkbezoek - om het rust te brengen in een deze uit door en door katholieke regio op tv door en die rust ook op tv te verbinden met perspectief. de Bisschop Wiertz haalde de van wereldkerk naar op tv Roermond en beloofde zijn op het katholieken om geen kerken te sluiten. de Zo naar werd hij een geliefde bisschop met die een nu van in zijn verdiende rust gaat het genieten. Over in zijn bezieling en innerlijke uit vrijheid om te doen wat het hij tijdens moest doen een praat hij in het naar geloofsgesprek: de blik in van Christus uit maakte van hem uit een gezegend mens van die echt in vrede door leeft. Bisschop Frans Wiertz de (75) van tijdens bisdom Roermond op tv trad op 2 in december 2017 terug. uit Hij is bisschop sinds 1993 en in op daarmee de langstzittende met bisschop van Nederland.

Hij uit heeft misschien wel het het meest uit turbulente jaar uit zijn leven uit als herder van een op tv bisdom achter het de rug. uit In de tweede naar week van van de advent kijkt de hij terug op dat jaar. een En op tv natuurlijk zal hij dan door uitgebreid ingaan op tv op die onvergetelijke in bedevaart van ruim het 1200 mensen uit zijn tijdens bisdom Den tijdens Bosch. Maar hij zal ook naar ongetwijfeld vertellen over in die moeilijke het dagen in het voorjaar, toen van hij uiteindelijk op nee moest zeggen tegen tijdens het een zegen in van de Sint Jan voor homoseksuelen. Hoe tijdens kijkt hij op daar nu naar op terug? En wat heeft door op hij ervan geleerd? Waar heeft de hij de bezieling gevonden van om door te op tv gaan, ondanks alle met negatieve op tv publiciteit. Bisschop Gerard op de Korte maakt de balans van op tijdens van dit jaar en uit zal tijdens ongetwijfeld wijzen naar door de noden van op tv de samenleving. Wat heeft in de kerk daarover te zeggen? met En meer de nog: op tv waar is de kerk door van toegevoegde waarde geweest naar voor het leven van op tv mensen in een Nederland?

Priesterstudent Hoogma door (30) studeerde zeven van jaar in tijdens Groningen en rondde naar zijn studies Technische Bedrijfskunde en op tv International Economics in and Business af. het Tijdens een stagejaar in de Spanje werd het in naar geloof in hem naar wakkergeschud en kwam van een kantelmoment. Na het afronden van een zijn studies besloot een op hij niet het bedrijfsleven naar in te in gaan, maar Theologie op tv te gaan studeren. Hoogma is woonachtig uit in Winschoten het en door loopt momenteel stage in de de H. een Norbertusparochie met als locaties Hoogezand-Sappemeer, Nieuwe uit het Pekela, Oude Pekela, Veendam en Winschoten. een Hij zal uit assisteren in de viering uit aansluitend aan het door tijdens Geloofsgesprek vanuit de St. Martinuskerk in in het Sneek.

De Colombiaan is met in het november tot van priester gewijd. Een terugblik op van zijn weg naar op de wijding en de hoe een hij zich geroepen op voelt om onze kerkprovincie te dienen van als naar priester.

Een teruggeblik op met de bedevaart van uit het de bisdom Rotterdam naar tijdens Rome. Meer de dan 250 deelnemers maakten een een reis van maar het liefst tien dagen. Opmerkelijke de deelnemers tijdens waren jongeren als uit Arno Aardoom een en Ruben Stolker. Ze met werden geraakt door van de paus die 70 blinden uit persoonlijk een voor in van een begroette en van daarmee iedere pelgrim de het vraag stelde: wat doe in jij voor een de ander? Die vraag van stond op ook centraal op de deze bedevaart, want het gaat op erom verbondenheid te scheppen tijdens met de ander, de met de van wereld het en met God. in Dat gebeurt steeds weer in een een netwerk met van liefde. Bisschop Hans de van den het Hende lichtte uit dat thema inspirerend toe en kondigde een ook nog een naar nieuw het initiatief aan: de het jaar van gebed vanaf met de de advent dit jaar. Want de op liefde van wordt altijd gedragen een door gebed.

Na uit jaren pastoraat in in Breda en na bestuurswerk de voor het van bisdom Breda hoorde de hij een stem met die hem van vroeg een andere weg de te gaan: de ver weg naar Zeeuws-Vlaanderen. Hij voelde in dat naar hij daar uit nodig was. Daar leerde een hij van nabij dat het een de moeite van waard is persoonlijk ouders het en vrijwilligers door uit te nodigen een voor de het vormseldag begin oktober in met Bergen op met Zoom. En op tv daar kwamen veel kinderen en met hun ouders op af: uit geen tijdens 80 zoals vorig jaar, op tv maar van 106. Het loont dus te investeren op tv in persoonlijke contacten naar en tijdens zo meer naar jongeren te bereiken. tijdens Samen met Ineke Leemput, pastoraal werkster, naar vertellen ze over tijdens de op tv weg naar het vormsel, tijdens over in de zegen van boven en op over de Geest die het van vaardig wordt.

Een vrouw die naar op naar elk moment de wakker gemaakt kan worden de om over met haar ervaringen in Lourdes te door spreken. in Ze is ervaringsdeskundige, met veteraan in bedevaarten en van liefhebber om de weg in van en op tv met mensen een te gaan en wordt de telkens weer geraakt in haar op hart een als ze op naar Lourdes op bedevaart gaat. Deze de in herfst is ze daar met meer met dan tijdens 1200 pelgrims uit het bisdom op op Den Bosch. Ze het vertelt midden in van Den Bosch hoe deze bedevaart haar op geraakt heeft op en naar hoe ze het wonder van al door die mensen met rond op tv Maria wil delen met de rest door van op Nederland.

Een door bescheiden bestuurder op de achtergrond. naar in Jarenlang heeft hij het bisdom in Haarlem-Amsterdam gediend, bijna een een kwart eeuw was het hij gespreksvoorzitter van tijdens de op Bisschoppelijke Commissie voor de op tv Media met en gedurende lange tijd was hij uit bisschoppelijk een gedelegeerde in het bestuur van het de KRO. de Nu treedt hij terug, in het op 84-jarige leeftijd. En van wat zegt hij? het Dat hij in al op die jaren en met het tijdens al die functies tijdens genoten heeft van van ontmoetingen met mensen en het in die ontmoetingen het in geluk tijdens heeft gevonden. Door de een weg van mensen te gaan, door volgde hij het naar van spoor van Christus. Dat deed hij op met tijdens vreugde. Het is op tv mooi om een de 84-jarige priester in zo te zien glunderen en stralen. de Nergens is er van de moeheid na op tv zo in veel jaren ploeteren het in besturen. Steeds de weer is er de een blijheid op tv om de liefde van Christus te op tv delen tijdens met zo van velen op zijn tijdens pad.

Nog uit maar kort geleden op tv was hij met met daklozen bij paus Franciscus. met En met in die dagen mocht hij ervaren de wat het het betekent dat de in paus niet spreekt maar met luistert naar de van mensen naar zonder stem. van Het heeft een grote indruk met op op hem gemaakt, Hub Vossen, op tv aalmoezenier van sociale werken in door het met bisdom Roermond. Hij spreekt vanuit een zijn hart een en in doet de oproep aan ons allemaal: het luister naar in de ander en probeer een in de ander een de Ander te in herkennen. een Daar wordt een uit mens rijker van op tv en daar het leert een mens de ook dat we soms de allen arm zijn: de arm in het ontvangen van door de ander. Daarom door door is deze week van van de armoede urgent voor naar iedereen, christen de of geen christen. Want je tijdens uit kunt alleen maar leven uit wanneer je alle aandacht een aan de ander in geeft!

Er zijn van op tv die uit plekken die tot de oudste met van katholiek door Nederland uit behoren en die toch op niemand kent. Midden in op tv Rotterdam staat zo'n plek, in op de Eendrachtskapel uit 1871, een plaats met van aanbidding en een op tv dienst aan de naaste. Die met heilige plek is aan uit de vergetelheid op ontrukt door persoonlijke de bemoeienis uit van bisschop Hans op van den Hende. Met van de geboren in Rotterdammer pastoor Chris Bergs wordt het er hard gewerkt de om deze kapel door terug in de van aandacht met te brengen. Hij vertelt er de bevlogen over en uit maakt in ook duidelijk dat iedere stad van in het centrum op een plek nodig heeft de waar het in duidelijk de wordt dat niet wij mensen in door met het centrum staan door maar Christus.

januari 2018
14-01-2018 10:15

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek - Geloofsgesprek

Aflevering 2 - Religieus gesprek: Han Akkermans: De basiliek in Oosterhout is het nieuwe onderkomen van bisdom Breda voor de eucharistievieringen op televisie. En sinds kort is in Oosterhout een oude bekende voor de tv-kijkers neergestreken...

07-01-2018 10:15

Driekoningen

Geloofsgesprek - Driekoningen

Driekoningen zingen; in Duitsland is het al vele jaren een begrip, in Nederland staat het nog in de kinderschoenen. Pastoor Lars Peetam en Vastenaktie-directeur Peter van Hoof willen deze traditie ook naar Nederland brengen. Ze leggen uit d...

31-12-2017 10:15

Nieuwjaarswens door Mgr. Van den Hende

Geloofsgesprek - Nieuwjaarswens door Mgr. Van den Hende

Op de drempel van het oude jaar kijkt de bisschop van Rotterdam terug op het afgelopen jaar. Voor hem is dat een bijzonder jaar geweest, want hij leidde 250 mensen uit zijn bisdom naar Rome. Dat was een meer dan geslaagde bedevaart waarin m...

24-12-2017 10:15

Kerstwens door mgr. Jan Liesen

Geloofsgesprek - Kerstwens door mgr. Jan Liesen

Bisschop Jan Liesen van Breda houdt de kerstoverweging. Op de vierde zondag van de advent kijkt bisschop Jan Liesen van Breda vooruit naar de nacht die komen gaat, de nacht waarin God mens wordt en onder ons komt wonen. Hij doet dat op onov...

17-12-2017 10:15

Kerstzang Sneek

Geloofsgesprek - Kerstzang Sneek

Pastoor Peter van der Weiden heeft meer dan eens zijn muzikale talenten laten zien. Daarom bevreemdt het niemand dat hij met Kerstmis alles uit de kast haalt om muziek en geloof met elkaar te verbinden. In de dagen voor Kerstmis nodigt hij ...

10-12-2017 10:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Een kwart eeuw was hij bisschop van Roermond. En in die jaren slaagde hij er in om de tegenstellingen in zijn bisdom te overstijgen en om het priestertekort terug te dringen. Hij kreeg het voor elkaar in moeilijke omstandigheden - verdeeld ...

03-12-2017 10:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

Hij heeft misschien wel het meest turbulente jaar uit zijn leven als herder van een bisdom achter de rug. In de tweede week van de advent kijkt hij terug op dat jaar. En natuurlijk zal hij dan uitgebreid ingaan op die onvergetelijke bedevaa...

26-11-2017 10:15

Remco Hoogma

Geloofsgesprek - Remco Hoogma

Priesterstudent Hoogma (30) studeerde zeven jaar in Groningen en rondde zijn studies Technische Bedrijfskunde en International Economics and Business af. Tijdens een stagejaar in Spanje werd het geloof in hem wakkergeschud en kwam een kante...

19-11-2017 10:15

Priesterwijding Mauricio Meneses

Geloofsgesprek - Priesterwijding Mauricio Meneses

De Colombiaan is in november tot priester gewijd. Een terugblik op zijn weg naar de wijding en hoe hij zich geroepen voelt om onze kerkprovincie te dienen als priester.

12-11-2017 10:15

Bedevaart Rome bisdom Rotterdam

Geloofsgesprek - Bedevaart Rome bisdom Rotterdam

Een teruggeblik op de bedevaart van het bisdom Rotterdam naar Rome. Meer dan 250 deelnemers maakten een reis van maar liefst tien dagen. Opmerkelijke deelnemers waren jongeren als Arno Aardoom en Ruben Stolker. Ze werden geraakt door de pau...

05-11-2017 10:15

Wiel Wiertz en Ineke Leemput

Geloofsgesprek - Wiel Wiertz en Ineke Leemput

Na jaren pastoraat in Breda en na bestuurswerk voor het bisdom Breda hoorde hij een stem die hem vroeg een andere weg te gaan: ver weg naar Zeeuws-Vlaanderen. Hij voelde dat hij daar nodig was. Daar leerde hij van nabij dat het de moeite wa...

29-10-2017 10:15

Mascha Bonenkamp

Geloofsgesprek - Mascha Bonenkamp

Een vrouw die op elk moment wakker gemaakt kan worden om over haar ervaringen in Lourdes te spreken. Ze is ervaringsdeskundige, veteraan in bedevaarten en liefhebber om de weg van en met mensen te gaan en wordt telkens weer geraakt in haar ...

22-10-2017 10:15

Martin de Groot

Geloofsgesprek - Martin de Groot

Een bescheiden bestuurder op de achtergrond. Jarenlang heeft hij het bisdom Haarlem-Amsterdam gediend, bijna een kwart eeuw was hij gespreksvoorzitter van de Bisschoppelijke Commissie voor de Media en gedurende lange tijd was hij bisschoppe...

15-10-2017 10:15

Hub Vossen

Geloofsgesprek - Hub Vossen

Nog maar kort geleden was hij met daklozen bij paus Franciscus. En in die dagen mocht hij ervaren wat het betekent dat de paus niet spreekt maar luistert naar de mensen zonder stem. Het heeft een grote indruk op hem gemaakt, Hub Vossen, aal...

08-10-2017 10:15

Plebaan Chris Bergs

Geloofsgesprek - Plebaan Chris Bergs

Er zijn van die plekken die tot de oudste van katholiek Nederland behoren en die toch niemand kent. Midden in Rotterdam staat zo'n plek, de Eendrachtskapel uit 1871, een plaats van aanbidding en dienst aan de naaste. Die heilige plek is aan...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 135
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord