Programma gemist?

In de naar St. Jan in naar Den op Bosch is de afbeelding van een Peerke naar Donders, de Brabantse redemptorist met die in een de 19e eeuw de uit kanslozen van Suriname opzocht een en daar in de een eenzaamheid van op tv de leprapatiënten de het barmhartigheid van God van liet zien. met Bisschop De door Korte verwijst naar hem in op een op tv moment dat we wereldwijd met stilstaan bij honderd jaar missie. naar Toen trokken we op met Nederlandse van religieuzen naar de een uithoeken van de wereld, in nu gebeurt het het op tv andersom.

Ruim van twee jaar is met hij nu het bisschop van Groningen-Leeuwarden en tijdens spreekt over zijn jubileum als in priester. Over een geloof, in hoop en liefde, maar uit ook over duurzaamheid op tv en de groene agenda van in in de kerk. Daarnaast in roept hij op vaker met naar buiten te treden, met ook als lokale het kerk. Dat op tv doet hij op in het kader van met de kerkproeverij. Hoe goed door we het ook voor van met elkaar hebben, we moeten een oppassen niet te van zeer naar op binnen gekeerd te zijn. Bisschop Van door den in Hout roept de door kerken op om de in deuren te uit openen en nieuwkomers hartelijk in te uit verwelkomen.

In de oktober gaat van het bisdom Breda op tijdens bedevaart naar de grondlegger naar van het kloosterleven, tijdens Benedictus van Nursia. door Paul Verbeek, door pastoor van Bergen in op Zoom, gaat een mee als uit begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij een vooruit op tv en verheugt hij zich op naar het deze pelgrimage die vrijwilligers van het naar de bisdom weer nieuwe bezieling kan geven. op Die is tijdens nodig om de van kerk present op te blijven stellen in uit deze op tijd. Paul Verbeek doet dat een met overtuiging, de want de uit Gertrudiskerk bepaalt de een aanblik van het centrum van Bergen een op op tv Zoom. Honderden mensen lopen het er elke dag binnen, op tv om een kaarsje de op naar te steken tijdens of om gewoon even een stil te op zijn.

Een brand met heeft de Moeder Theresiakerk op tv een in Hengelo verwoest. Pastoor Marc tijdens Oortman: 'Als er tijdens ergens duidelijk wordt wat door een kerk het betekent op in de buurt, dan van is het hier. tijdens Een verhaal over wanhoop uit en hoop. Daar staat naar hij dan, pastoor in Oortman van Hengelo. tijdens Er is niets op van de kerk een van over, de hemel is een het dak, de vaste grond een is een zwartgeblakerde naar een vloer met misboekjes de en andere lectuur die hebben verloren op tv in van het vuur en het water. naar Alles lijkt het verloren, tijdens zo verwoestend kan met vuur zijn. Alleen het tabernakel staat op tv er uit nog, verborgen de onder balken die uit naar beneden zijn gevallen. uit Hij gelooft door dat God met uit de mensen meetrekt en tijdens dat geloof is gebaseerd op van alles tijdens wat er na op de brand is gebeurd. de In winkels en een het school tijdens werd opvang geregeld voor met het secretariaat. Als ergens met het duidelijk wordt wat een van kerk betekent in van de buurt, dan is in het hier, van weet nu ook Marc op Oortman. naar Zijn verhaal over op tv wanhoop en hoop.

Voor van een vruchtbaar klimaat van roeping een zijn het drie merktekens van naar wezensbelang: het kruis met van Christus, de op eucharistie en de op ontmoeting. In door zo'n context kunnen mensen ontdekken of naar ze zich geroepen in voelen. Maar een dan moet je wel een willen horen, luisteren, de bidden door en met aandacht leven. Dat het zijn uit de betersprekingen: beter bidden, beter van tijdens horen, meer aandacht en meer buigen. in Want uit als je op tv niet buigt, kan God niet bij tijdens je komen. Walter op tv Broeders van is rector van Vronesteyn, met het opleidingscentrum voor priesters het op tv en alle anderen die zich geroepen uit weten en met inspireert.

Twee keer op is de Hans van Os naar Santiago gelopen naar en twee keer uit een naar Rome. Als je eenmaal op de in smaak van pelgrimeren te pakken hebt, een weet je dat naar de essentie van van van het leven daar van geraakt wordt: dicht op bij de Schepping, nergens met zo nabij aan de Schepper, met in vrede door met in jezelf. Hans van de Os loopt het liefst alleen. tijdens Daar op doet hij inspiratie op om actief de te zijn voor tijdens de van katholieke kerk van Emmen: als op tv lector, uit als acoliet en als met lekenvoorganger. Daarnaast is hij op actief voor de op ouderen met in Emmen, vanuit tijdens KBO-PCOB.

Juist de kapelaans op tv van Limburg waren de een spin op in op tv het web van hulp en de verzet. De pastoors uit bleven vaak op tv op de kansel, op de kapelaans gingen de boer de op door en coördineerden veel onderlinge met hulp voor onderduikers. Velen het moesten dat met met door de dood bekopen. door Zeker dertig van de hen zijn niet teruggekomen uit uit concentratiekampen en van gevangenschap. Oud-bisschop het van Roermond, mgr Frans in Wiertz, houdt van geschiedenis van en tijdens heeft alle delen tijdens van Lou de Jong met gelezen. Vaak met met instemming, maar ook met in kritiek, zeker als het een om op de Limburgse verhalen op tv gaat. Daar op tv zou niets gebeurd zijn dat de op verzet het lijkt. Frans Wiertz is blij het dat er tijdens inmiddels andere de geluiden klinken. Een op tv verhaal over 75 de jaar vrijheid. Limburg was met de door eerste plek waar de bevrijders de binnenkwamen.

In naar de kathedraal van Den tijdens Bosch hangt de geschiedenis op van uit het bisdom, ook over 75 door het jaar vrijheid. In september en uit oktober wordt op tv in Brabant herdacht dat de naar vrijheid 75 door jaar geleden kwam. in Gerard de Korte, de een bisschop van Den het Bosch, neemt de tijdens kijker mee naar de een plaquette. op tv Daar een staat in het Latijn dat het vier priesters het de Tweede het Wereldoorlog niet hebben overleefd in en dat vele leken vanuit naar hun op geloof weerstand hebben geboden tegen van op de bezetter. Want mensen het als beeld van God van verdienen waardigheid en geen in afrekening op basis een van de racistische ideologie. Geloof heeft velen naar daarom op tv aangezet om te vechten van voor die een vrijheid.

Wat op tv betekent het dat je als van uit leek de regel van Benedictus wil met volgen? Geert Derkse van legt het fantastisch het uit bij het de abdij van in Oosterhout. Hij weet als naar geen ander de wat het naar betekent, want na in zijn afscheid als op tv rector moest hij met een nieuwe balans vinden uit in zijn uit leven. De kloosterregel uit van Benedictus hielp het hem daarbij: tijd maken voor met stilte en het gebed, maar ook tijd op maken uit voor de eucharistie. Geert tijdens Derkse is daarmee een het uit gids voor de moderne tijdens zoeker.

Zoon de van de koster, op tv actief in bestuur van kerk, op tv op raadslid in Sneek. naar Sicco Rypma is een kleurrijke uit zestiger door uit Blauwhuis die trots is op tv dat 150 jaar naar geleden de op tv eerste steen van de in Cuijpers-kerk werd tijdens gelegd, want de uit kerk bepaalt nog veel in tijdens deze katholieke met enclave en een zet mensen naar aan tot gemeenschapszin. Tuinfeesten met 1800 naar jongeren, een evenementen met 500 kerkgangers, een de hele het zomer de kerk naar open voor iedereen die rust op tv en in stilte wil: dat is wat een met kerk moet zijn, tijdens het hart van van het dorp Blauwhuis. in Sicco Rypma is er geboren en van getogen en is van op er kind aan op tv huis.

Isabella Wijnberg op tv verbindt de twee werelden: die uit van succesvolle advocaat door aan de Zuidas in naar Amsterdam en naar die van Zuster van Emmanuel. met De met snelle wereld van het in grote geld weet zij als van zuster aan het het toegewijde leven van door God een te integreren in haar met religieuze roeping. op tv Ze draagt het aan de Zuidas de kleren een van door de eenvoud en gehoorzaamheid aan Christus. van op tv Ze is een op teken van religieus tijdens leven in een wereld uit die gedomineerd wordt door geld. uit het Dat is haar het roeping.

Bij het jaarthema op tv van de het Bisdom op Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk een met het sacrament van het Vormsel. Bisschop tijdens tijdens Van den Hende een vertelt over alle keren dat hij op tv de het Vormsel mag toedienen op en legt door dan uit hoe met ook voor hem tastbaar wordt in dat tijdens de geest wordt uitgestort. van Hij benadrukt de dat hij tegenwoordig naar ook de ouders en de grootouders in erbij betrekt. Want met als zij opnieuw met de de kracht van het op vormsel beleven, op ervaren de kinderen veel het meer de uit gezinscontext van het in Vormsel.

Als op tv minister van Defensie en gaat de zij mee op de de een 60e bedevaart van militairen in naar Lourdes. Daar door wordt ook duidelijk dat naar militairen door behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. van Maar een liefst 13.000 militairen uit de op tv naar hele wereld komen uit samen in Lourdes, op onder wie een paar honderd een Nederlanders. het Ank Bijleveld is katholiek op tv en leeft ook met haar van op geloof. Ze kende het Lourdes al, maar wilde op tv graag mee op deze bedevaart, de omdat militairen in met grenssituaties van op tv vrede en oorlog, van naar in leven en dood in hun vragen en zorgen uit kunnen neerleggen bij elkaar van en bij Maria. van Geen mens kan tijdens leven zonder betekenis naar te op geven aan zijn met leven. Geestelijk verzorgers helpen daarbij, op tv zo vertelt op tv de minister die een ook in haar eigen leven in heeft ondervonden op dat van je als mens van niets te zeggen hebt over met je leven. Ook daarom naar is het met goed om soms even op te realiseren dat op we elkaar en met in Maria nodig hebben een in het leven.

Voor het naar Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale een projecten genomineerd met die met het verschil maken in de de samenleving en voortkomen uit het het katholieke geloof. op tv Leo Fijen met praat o.a. met de uit winnaar van de tijdens jaarlijkse door Kansinspiratieprijs.

In Klein-Lourdes, met de grot uit in de rooms-katholieke kerk van naar Tienray, vertelt Dols de in over de groei van zijn een Huis voor de Pelgrim, uit over de van sluimerende door religiositeit bij steeds meer tijdens mensen en over op tv de opdracht van de van bedevaarten om een mensen thuis met te brengen, bij van Maria, bij elkaar en de bij God. Terwijl de de kerk krimpt, wordt het de bedevaart steeds populairder. met Olivier Dols is de al 27 de jaar tijdens directeur van Limburgse bedevaarten. van De Limburgse bedevaarten profileert naar zich het nu als Huis voor de Pelgrim, op met de reizen naar Israël, tijdens Banneux, maar naar ook Lourdes.

oktober 2020
06-10-2019 08:45

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de St. Jan in Den Bosch is de afbeelding van Peerke Donders, de Brabantse redemptorist die in de 19e eeuw de kanslozen van Suriname opzocht en daar in de eenzaamheid van de leprapatiënten de barmhartigheid van God liet zien. Bisschop De ...

29-09-2019 08:45

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Ruim twee jaar is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden en spreekt over zijn jubileum als priester. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over duurzaamheid en de groene agenda van de kerk. Daarnaast roept hij op vaker naar buiten te tred...

22-09-2019 08:45

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

In oktober gaat het bisdom Breda op bedevaart naar de grondlegger van het kloosterleven, Benedictus van Nursia. Paul Verbeek, pastoor van Bergen op Zoom, gaat mee als begeleider. In zijn Gertrudiskerk kijkt hij vooruit en verheugt hij zich ...

15-09-2019 08:45

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

Een brand heeft de Moeder Theresiakerk in Hengelo verwoest. Pastoor Marc Oortman: 'Als er ergens duidelijk wordt wat een kerk betekent in de buurt, dan is het hier. Een verhaal over wanhoop en hoop. Daar staat hij dan, pastoor Oortman van H...

08-09-2019 08:45

Walter Broeders

Geloofsgesprek - Walter Broeders

Voor een vruchtbaar klimaat van roeping zijn drie merktekens van wezensbelang: het kruis van Christus, de eucharistie en de ontmoeting. In zo'n context kunnen mensen ontdekken of ze zich geroepen voelen. Maar dan moet je wel willen horen, l...

01-09-2019 09:15

Hans van Os

Geloofsgesprek - Hans van Os

Twee keer is Hans van Os naar Santiago gelopen en twee keer naar Rome. Als je eenmaal de smaak van pelgrimeren te pakken hebt, weet je dat de essentie van het leven daar geraakt wordt: dicht bij de Schepping, nergens zo nabij aan de Scheppe...

25-08-2019 09:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Juist de kapelaans van Limburg waren een spin in het web van hulp en verzet. De pastoors bleven vaak op de kansel, de kapelaans gingen de boer op en coördineerden veel onderlinge hulp voor onderduikers. Velen moesten dat met de dood bekopen...

18-08-2019 09:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

In de kathedraal van Den Bosch hangt de geschiedenis van het bisdom, ook over 75 jaar vrijheid. In september en oktober wordt in Brabant herdacht dat de vrijheid 75 jaar geleden kwam. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, neemt de kij...

11-08-2019 09:15

Geert Derkse

Geloofsgesprek - Geert Derkse

Wat betekent het dat je als leek de regel van Benedictus wil volgen? Geert Derkse legt het fantastisch uit bij de abdij van Oosterhout. Hij weet als geen ander wat het betekent, want na zijn afscheid als rector moest hij een nieuwe balans v...

04-08-2019 09:15

Sicco Rypma

Geloofsgesprek - Sicco Rypma

Zoon van de koster, actief in bestuur van kerk, raadslid in Sneek. Sicco Rypma is een kleurrijke zestiger uit Blauwhuis die trots is dat 150 jaar geleden de eerste steen van de Cuijpers-kerk werd gelegd, want de kerk bepaalt nog veel in dez...

28-07-2019 09:15

Isabella Wijnberg

Geloofsgesprek - Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg verbindt twee werelden: die van succesvolle advocaat aan de Zuidas in Amsterdam en die van Zuster van Emmanuel. De snelle wereld van het grote geld weet zij als zuster aan het toegewijde leven van God te integreren in haar...

21-07-2019 09:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

Bij het jaarthema van het Bisdom Rotterdam over de roeping hoort natuurlijk het sacrament van het Vormsel. Bisschop Van den Hende vertelt over alle keren dat hij het Vormsel mag toedienen en legt dan uit hoe ook voor hem tastbaar wordt dat ...

14-07-2019 09:15

Ank Bijleveld

Geloofsgesprek - Ank Bijleveld

Als minister van Defensie en gaat zij mee op de 60e bedevaart van militairen naar Lourdes. Daar wordt ook duidelijk dat militairen behoefte hebben aan geestelijk verzorgers. Maar liefst 13.000 militairen uit de hele wereld komen samen in Lo...

09-07-2019 15:15

Kansinspiratieprijs

Geloofsgesprek - Kansinspiratieprijs

Voor het Kansinspiratiefonds zijn drie diaconale projecten genomineerd die het verschil maken in de samenleving en voortkomen uit het katholieke geloof. Leo Fijen praat o.a. met de winnaar van de jaarlijkse Kansinspiratieprijs.

07-07-2019 09:15

Olivier Dols

Geloofsgesprek - Olivier Dols

In Klein-Lourdes, de grot in de rooms-katholieke kerk van Tienray, vertelt Dols over de groei van zijn Huis voor de Pelgrim, over de sluimerende religiositeit bij steeds meer mensen en over de opdracht van de bedevaarten om mensen thuis te ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 08:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!