Programma gemist?

Aflevering 30 - in een Religieus gesprek: Paul Verbeek: Het bisdom het uit Breda heeft twee eigen beelden van door op de Onze Lieve Vrouw een van Fatima. Bij een het jubileum in van honderd jaar Fatima uit stelde Paul Verbeek de bisschop door van Breda met voor om in navolging uit van het van aartsbisdom Utrecht het een beeld van Fatima een op ronde te laten door met maken door het bisdom. het Dat gebeurt op dit moment. tijdens een Maar Mariakenner Paul met Verbeek heeft altijd een verrassing in op petto: een beeldje het in dat hij ooit kocht en op tv dat prachtig op tv in beeld brengt hoe paus van Johannes Paulus II door zijn in redding bij tijdens de aanslag in 1981 toevertrouwt aan naar Onze Lieve in Vrouw van Fatima. uit Paul Verbeek is pastoor met van op tv Bergen op Zoom en vicaris een van het het bisdom. met Maar zijn leven en zijn in roeping vertrouwt hij een toe aan het Maria.

De in nacht van Hengelo van is een begrip in Twente: door de beste wielrenners met door van Nederland fietsen hun rondje tijdens door het centrum, de met meest bekende artiesten met vertolken een hun liedjes, kooplieden venten het hun beste waar uit de en de in katholieke Lambertusbasiliek doet dat op met ook. Dus gaan de deuren met open en kunnen van voorbijgangers met een kaarsje opsteken. Een paar duizend tijdens mensen doen dat. naar De jongeren van de Hengelo bereiden alles van voor door en vertellen hun verhaal van in door kaarsjes, open kerken en van intimiteit bij deze nacht naar van de Hengelo.

Sint Nicolaas in van de steigers. met Dat op was negen maanden het geval, de het met duur van een zwangerschap. tijdens De kerk in in Baarn kwam er dan ook met herboren uit, met een nieuwe en meer de sfeervolle kleuren, met van meer licht en in intimiteit, met op tv prachtig in geschuurde banken en met van ramen en dak het die nooit meer lekken. van Michel uit Dankers woont in Eemnes door maar is de kind aan huis in Baarn. Hij op werd door de projectleider een van de restauratie en op kijkt in het naar geloofsgesprek met uit trots terug op deze negen maanden. door Wie uit er meer het over wil lezen, een wordt verwezen naar een op tv speciaal magazine over deze met restauratie, te op tv verkrijgen bij het naar secretariaat van de op tv vieringen.

Toen hij nog van studeerde in voor priester, beloofde hij de Maria een grot naar voor haar te bouwen in wanneer zijn roeping in zou naar leiden tot het uit priesterschap. Hij het werd priester gewijd en bouwde een het Lourdesgrot. De pastoor een op tv van Sint Oedenrode is ook uit verantwoordelijk tijdens voor de bedevaart van het bisdom door naar Den Bosch in oktober naar Lourdes. met Er een worden 1000 deelnemers verwacht. van Vincent op tv Blom organiseert niet alleen tijdens bedevaarten maar schetst ook de de betekenis van Maria met in zijn leven. op tv Toen hij door nog op studeerde voor priester, beloofde hij uit Maria met een grot voor haar te bouwen in op wanneer zijn roeping zou leiden op tot met het priesterschap. Hij werd priester door gewijd, hield door zich aan zijn woord het en op tv bouwde een Lourdesgrot. Dit op bijzondere verhaal vertelt hij door bij die grot, in een van Odiliapeel.

Sinds een enkele dagen is Stok de priester. van Een verhaal over roeping, vreugde de en de op weg ernaartoe. Hij is nog tijdens maar uit een paar dagen priester wanneer naar hij voorgaat op tv in de tv-mis van een 25 juni uit een Roelofarendsveen. Het is van de plek waar op uit hij stage heeft gelopen, een deze jonge priester een die uiteindelijk geantwoord in heeft op de vraag op tv die naar de hem toekwam. uit Dat antwoord heeft hem op tv vreugde gegeven die met niets het te van vergelijken is. uit Hierover spreekt hij, maar tijdens ook over de weg naar de het naar priesterschap. Eli een Stok doet dat op een verinnerlijke met manier, zoals naar hij tijdens voortdurend zijn hart laat in spreken.

Op 18 uit juni a.s. viert de hij zijn 60-jarig van priesterfeest. uit Hij kijkt met een dankbaarheid terug en getuigt van het van vuur dat tijdens nooit van is gedoofd en nog steeds de tijdens de weg uit van Christus het wil volgen. De kardinaal geniet op nu van zijn een welverdiende op tv rust na jaren met van hard werken als bisschop van op tv en als kardinaal. Maar op uit de eerste plaats blijft tijdens hij met priester. Hij viert op het 18 met juni zijn 60-jarig priesterfeest. Nu hij door kan van terugkijken en reflecteren, kijkt hij op tv op tv met dankbaarheid terug en getuigt de hij in het uit geloofsgesprek van het met vuur dat het nooit is gedoofd in en nog een steeds de weg van Christus wil op tv uit volgen.

Deze late naar roeping op tv heeft de gave op van het woord het en het onderscheidingsvermogen met om kinderen, jongeren, nieuwe gezinnen met en nieuwkomers in van hun hart met te raken. Hij is de van verpersoonlijking van met de in inzet van het in bisdom Breda om ook jonge uit gezinnen te bereiken. Deze op tv late naar roeping heeft de van gave van het de woord en het met onderscheidingsvermogen om naar kinderen, jongeren, nieuwe tijdens gezinnen en nieuwkomers met in hun hart te in raken en zo heel langzaam met gemeenschap van tijdens gemeenschappen te stichten de in het bisdom met Breda.

Bij zijn 70-jarig een priesterfeest in 2011 een een door gesprek over oud op tv worden, het priesterschap en zijn een ouders. de Hij keek toendertijd tijdens naar de dood, door als een ontsluiting van het het op tv geheim. Huub Ernst stierf 19 het mei jl. op 100-jarige door leeftijd. Deze het wijze mens het was ruim een kwart eeuw het bisschop op tv van Breda en door vertelde in 2011 het bij zijn 70-jarige priesterfeest over door op tv oud worden, over priesterschap, op over zijn ouders die hem met leerden van Christus te volgen tijdens maar ook te het delen met een op tv ander. Zo beleeft hij de de eucharistie, tijdens zo is hij uit trouw aan zijn ouders, in zo ging hij de het de laatste reis naar God. uit In vertrouwen, uit zoals hij altijd geleefd uit had. Zo keek hij naar een de dood, het als een ontsluiting van uit het in geheim, als een weg om op tv je geheel een en al op tv toe te vertrouwen aan op God.

Als plebaan uit van de met Bavokathedraal in Haarlem door geeft hij inhoud aan het naar het geloof: hij wil luisteren naar uit de tijdens mensen om zo God op tv op het spoor uit te komen. met Als plebaan van de tijdens Bavokathedraal in naar Haarlem geeft hij een inhoud aan het geloof: hij naar wil luisteren naar de uit mensen om zo een God op het uit spoor te komen. tijdens op En hij herinnert aan rabbijnen op tv die ons voorhouden: van God heeft ons ook naar nodig, Hij wil van in ons met wonen. Op een met persoonlijke manier legt tijdens Van tijdens Ogtrop uit wat hij hiermee uit bedoelt.

Wat de zijn de drijfveren van de het initiatiefnemer van de in Kerkenproeverij naar om op uit 9 en 10 september op tv de deuren van alle van kerken open door te zetten voor hen die naar nog wel katholiek door zijn, maar uit er nooit meer komen? van Op intitiatief van tijdens een de theolog gaan in het in weekend van 9 en op 10 september een alle kerken in met Nederland een hun vaste bezoekers door vragen om een vriend, buurman, broer door of zus mee uit tijdens te nemen. De deuren van op alle kerken gaan de open voor een hen die nog van wel katholiek zijn, maar er op nooit meer komen. op De de initiatiefnemer van dit mooie tijdens project het is de Engelse theoloog Michael naar Harvey. een Alles begon bij hem met een op tv kopje op koffie met zijn moeder. van Zij vroeg hem de mee te gaan naar naar in de kerk. Zo is de tijdens kerk voor hem een het thuis geworden. van Maar dat is door dan wel door een uitnodigende kerk, door voor de op tv viering, in de viering naar en ook uit na afloop. Michael Harvey was tijdens vorige maand in uit Nederland in en vertelt over zijn tijdens drijfveren om de kerk meer in uitnodigend te laten op tijdens zijn. Hij doet dat op van een inspirerende manier. naar En hij kan het dat ook doen, omdat met hij in het feite zijn eigen levensverhaal tijdens vertelt en daarom in authentiek en persoonlijk de uit een getuigenis aflegt.

Geraakt door door de wereldwijde op beweging Sant'Egidio zet door pastoraal werker Dekker zich met in in Amsterdam in voor zijn met naasten, zoals daklozen door en vluchtelingen. De dienst tijdens aan op de naaste staat centraal bij de in de wereldwijde beweging Sant'Egidio. Daarom de zet hij met zich in bij het op daklozenrestaurant en de opvang in van een vluchtelingen en laat hij zich het raken door het avondgebed. van Sinds twee de jaar heeft uit Sant'Egidio een uit vaste plek in uit Amsterdam. De Mozes en Aäronkerk is op tv het het centrum van deze wereldwijde tijdens beweging. De schoonheid van tijdens het gebed de en de dienst een aan de naaste op tv staan er in centraal. Precies om die reden op tv zet Colm Dekker tijdens uit zich in voor Sant'Egidio. op Deze pastoraal werker op tv in Osdorp uit is in zijn vrije tijd met vrijwilliger aan het tijdens Waterlooplein, zet door zich in voor het daklozenrestaurant, tijdens op tv helpt bij de opvang van vluchtelingen met met en laat zich de raken door het naar avondgebed van 20.00 uur. En hij op ontdekt dat naar er zo echte uit vriendschap kan groeien tussen door mensen. De door een door is niet meer dan de ander. op tv Bij echte vriendschap met is het naar als in een uit omhelzing: je weet nooit naar op wie wie nu precies omhelst. Colm de Dekker vertelt ook uit hoe hij tijdens die eerste keer uit in op Rome door Sant'Egidio is op geraakt.

Op 3 juni uit het zal Ron van den Hout tot het bisschop worden gewijd. door Hij de verlaat zijn geliefde door Brabant om de door nieuwe bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden te in worden. Op 1 april gepresenteerd door als met de nieuwe het bisschop van Groningen-Leeuwarden. Hij verlaat zijn met geliefde Brabant door om in het uit noorden te uit gaan werken en het zegt dat een in bisschop van mensen uit moet houden de en met hen in met gesprek moet gaan. Van den met Hout van zal op 3 juni tijdens tot bisschop naar worden gewijd. Hij door is Bijbelgeleerde het van het Oude naar Testament, opgegroeid in van de agrarische sector, op tv werkzaam in Brabantse parochies en van combineert deze naar taken steeds weer tijdens met bestuurswerk voor het bisdom van op tv Den Bosch.

Mauricio het woont sinds twee jaar in naar Nederland en van wordt van binnenkort tot diaken en door in november tot priester gewijd. een Een verhaal over tijdens zijn ontmoeting met het de paus van en zijn missionaire taak. tijdens In de oktober vorig jaar op tv was hij bij naar paus Franciscus, met andere priesterstudenten. door Hij stal daar het het met hart van een de paus met het het verzoek om een selfie met van met de Heilige Vader te mogen tijdens maken. De Colombiaan naar woont sinds twee van jaar door in Nederland en wordt binnenkort tot tijdens door diaken en in november tot met priester gewijd. de Een verhaal over uit zijn ontmoeting met de tijdens paus, zijn een missionaire taak het in Nederland en de met vreugde van het geloof. het Meneses spreekt voortreffelijk onze van taal. Hij voelt door zich door geroepen om onze kerkprovincie te op tv dienen als priester op en doet tijdens dat met een grote op naar blijheid.

Wat beweegt hoofdaalmoezenier op Van Eijk op om op tv diaken te worden een en wat heeft zijn op werk in de gevangenis op daaraan bijgedragen. Zelden in komen in het geloofsgesprek op aalmoezeniers aan het naar op tv woord. Van Eijk, hoofdaalmoezenier van van justitie over zijn de werk als justitiepastor in op de het huis van detentie in met Vught, over uit de betekenis de van aalmoezeniers in gevangenissen en op op het andere plekken, over zijn eigen tijdens weg van in het geloof, over zijn roeping tijdens op tot diaken en over in zijn aanstaande wijding. Wat het beweegt uit hem om diaken een te worden en wat een heeft zijn werk in een de op gevangenis daaraan bijgedragen? een Een diakonaal geloofsgesprek over de de roeping die ook in kan door plaatsvinden wanneer je al wat de ouder naar bent.

De met bisschop van Rotterdam over de op tv betekenis de van het kruis in met onze tijd. Doordat door Christus ons in een het lijden vooraf is naar gegaan, naar leven we met het perspectief uit dat we opnieuw van kunnen beginnen, met telkens weer. Op op het hoogfeest van Pasen in vertelt de bisschop op van Rotterdam over naar de betekenis van tijdens het op tv kruis in onze tijd. Hij de doet dat bij tijdens op tv de reliekhouder van naar het kruis van met Christus in de katholieke kerk van door in Dordrecht. Dat is in de tijdens loop der tijden van een ware bedevaartplaats geworden de voor Nederlandse tijdens katholieken. Deze plek herinnert uit eraan naar dat Christus ons op tv in het lijden vooraf door is uit gegaan en dat hij ons daarmee het bevrijdt uit van de gebrokenheid en zonde. naar door Daardoor leven we de tot op de dag in met het perspectief tijdens dat we opnieuw uit kunnen beginnen, telkens in weer. Het lijden van heeft niet door het laatste woord, met onze gebrokenheid evenmin. Door de uit aftakeling heen kunnen uit we als mensen erop naar van vertrouwen dat - hoe het duister het van ook is - het naar licht zal naar doorbreken.

juli 2017
23-07-2017 10:15

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek - Geloofsgesprek

Aflevering 30 - Religieus gesprek: Paul Verbeek: Het bisdom Breda heeft twee eigen beelden van de Onze Lieve Vrouw van Fatima. Bij het jubileum van honderd jaar Fatima stelde Paul Verbeek de bisschop van Breda voor om in navolging van het a...

16-07-2017 10:15

Jongerengroep Hengelo

Geloofsgesprek - Jongerengroep Hengelo

De nacht van Hengelo is een begrip in Twente: de beste wielrenners van Nederland fietsen hun rondje door het centrum, de meest bekende artiesten vertolken hun liedjes, kooplieden venten hun beste waar uit en de katholieke Lambertusbasiliek ...

09-07-2017 10:15

Michel Dankers

Geloofsgesprek - Michel Dankers

Sint Nicolaas in de steigers. Dat was negen maanden het geval, de duur van een zwangerschap. De kerk in Baarn kwam er dan ook herboren uit, met nieuwe en meer sfeervolle kleuren, met meer licht en intimiteit, met prachtig geschuurde banken ...

02-07-2017 10:15

Vincent Blom

Geloofsgesprek - Vincent Blom

Toen hij nog studeerde voor priester, beloofde hij Maria een grot voor haar te bouwen wanneer zijn roeping zou leiden tot het priesterschap. Hij werd priester gewijd en bouwde een Lourdesgrot. De pastoor van Sint Oedenrode is ook verantwoor...

25-06-2017 10:15

Eli Stok

Geloofsgesprek - Eli Stok

Sinds enkele dagen is Stok priester. Een verhaal over roeping, vreugde en de weg ernaartoe. Hij is nog maar een paar dagen priester wanneer hij voorgaat in de tv-mis van 25 juni uit Roelofarendsveen. Het is de plek waar hij stage heeft gelo...

18-06-2017 10:15

Kardinaal Simonis

Geloofsgesprek - Kardinaal Simonis

Op 18 juni a.s. viert hij zijn 60-jarig priesterfeest. Hij kijkt met dankbaarheid terug en getuigt van het vuur dat nooit is gedoofd en nog steeds de de weg van Christus wil volgen. De kardinaal geniet nu van zijn welverdiende rust na jaren...

11-06-2017 10:15

Jochem van Velthoven

Geloofsgesprek - Jochem van Velthoven

Deze late roeping heeft de gave van het woord en het onderscheidingsvermogen om kinderen, jongeren, nieuwe gezinnen en nieuwkomers in hun hart te raken. Hij is de verpersoonlijking van de inzet van het bisdom Breda om ook jonge gezinnen te ...

04-06-2017 10:45

In memoriam - mgr. Huub Ernst

Geloofsgesprek - In memoriam - mgr. Huub Ernst

Bij zijn 70-jarig priesterfeest in 2011 een gesprek over oud worden, het priesterschap en zijn ouders. Hij keek toendertijd naar de dood, als een ontsluiting van het geheim. Huub Ernst stierf 19 mei jl. op 100-jarige leeftijd. Deze wijze me...

28-05-2017 10:15

Hein Jan van Ogtrop

Geloofsgesprek - Hein Jan van Ogtrop

Als plebaan van de Bavokathedraal in Haarlem geeft hij inhoud aan het geloof: hij wil luisteren naar de mensen om zo God op het spoor te komen. Als plebaan van de Bavokathedraal in Haarlem geeft hij inhoud aan het geloof: hij wil luisteren ...

21-05-2017 10:15

Michael Harvey

Geloofsgesprek - Michael Harvey

Wat zijn de drijfveren van de initiatiefnemer van de Kerkenproeverij om op 9 en 10 september de deuren van alle kerken open te zetten voor hen die nog wel katholiek zijn, maar er nooit meer komen? Op intitiatief van de theolog gaan in het w...

14-05-2017 10:15

Colm Dekker

Geloofsgesprek - Colm Dekker

Geraakt door de wereldwijde beweging Sant'Egidio zet pastoraal werker Dekker zich in Amsterdam in voor zijn naasten, zoals daklozen en vluchtelingen. De dienst aan de naaste staat centraal bij de wereldwijde beweging Sant'Egidio. Daarom zet...

07-05-2017 10:15

Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Ron van den Hout

Op 3 juni zal Ron van den Hout tot bisschop worden gewijd. Hij verlaat zijn geliefde Brabant om de nieuwe bisschop van bisdom Groningen-Leeuwarden te worden. Op 1 april gepresenteerd als de nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden. Hij verl...

30-04-2017 10:15

Mauricio Meneses

Geloofsgesprek - Mauricio Meneses

Mauricio woont sinds twee jaar in Nederland en wordt binnenkort tot diaken en in november tot priester gewijd. Een verhaal over zijn ontmoeting met de paus en zijn missionaire taak. In oktober vorig jaar was hij bij paus Franciscus, met and...

23-04-2017 10:15

Ryan van Eijk

Geloofsgesprek - Ryan van Eijk

Wat beweegt hoofdaalmoezenier Van Eijk om diaken te worden en wat heeft zijn werk in de gevangenis daaraan bijgedragen. Zelden komen in het geloofsgesprek aalmoezeniers aan het woord. Van Eijk, hoofdaalmoezenier van justitie over zijn werk ...

16-04-2017 10:45

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

De bisschop van Rotterdam over de betekenis van het kruis in onze tijd. Doordat Christus ons in het lijden vooraf is gegaan, leven we met het perspectief dat we opnieuw kunnen beginnen, telkens weer. Op het hoogfeest van Pasen vertelt de bi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 110
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord