Programma gemist?

Aflevering tijdens 39 - Religieus gesprek: op tv Mgr. van Ron van den in Hout

In Hengelo op organiseren ze door twee keer per in jaar in de zomer de de nacht van Hengelo. van Er is tijdens markt, er zijn met artiesten een in de stad, de terrassen op puilen uit. En wat een doet de kerk het dan? tijdens Die doet de deuren open door en tijdens vraagt de feestvierders de een kaarsje op te steken. een uit Met veel succes, van duizenden gaan de drempel van de een Lambertusbasiliek over, steken met naar een kaarsje op op tv en bidden voor hun naaste. Veel op van kerken vinden het een moeilijk om op een eigentijdse manier de door aansluiting te zoeken bij het het alledaagse leven in hun uit dorp of tijdens de op buurt van een stad. op tv In Hengelo hebben in ze daar een op weg in op gevonden, geholpen door in de actieve jongerengroep. de Die was in 2005 tijdens bij de wereldjongerendagen in Keulen de en op zag daar hoe mensen naar uitgenodigd werden naar een kaarsje op te steken een in door de kerk. Zo werd met een brug geslagen tussen op tv stad van en kerk. Pastoor Marc Oortman door vertelt met dit verhaal in het met geloofsgesprek. van Duizenden bezoekers van De in nacht van een Hengelo nemen het aanbod op aan een kaarsje op te tijdens steken in de op tv met kerk.

Op op de dag dat het veel katholieken en op tv protestanten een in vriend of collega als gast meenemen een naar tijdens de kerk naar vertelt Ton Hokke zijn met verhaal over de terugkeer naar op tv de katholieke het kerk. Want in zo voelt hij het een wel, als een terugkeer. met Ook al van is hij het katholiek opgevoed. de Maar zijn ouders lieten aan naar hem de de beslissing om op oudere leeftijd in gedoopt het te worden. Dat stelde op tv hij uit. Dat naar verdween naar de uit achtergrond. Maar op tv kwam ook steeds weer op tv terug, met het ouder van naar worden. Dus deed de hij mee aan op tv een project in Zeeuw-Vlaanderen van om gedoopt de te worden, maar haakte ook weer in met af. Toen hij met zijn katholieke op vrouw in in Venray kwam naar wonen, leerde hij deken Harrie van Smeets op kennen. Die ontmoeting en diens op op tv begeleiding gaven hem met het laatste zetje. Maar zijn terugkeer tijdens met was meer een proces: de ouder worden, meer vragen stellen, van op trouwen met een zeer van katholieke vrouw en dan op een inspirerende het priester ontmoeten. Dat zijn de door ingrediënten van zijn naar weg op naar de katholieke naar kerk.

Gedoopt in het 2015 resp. 2016 tijdens vertellen Rudolf en Lucia op over de op tv weg op die zij hebben afgelegd naar een de katholieke kerk. Ze in zijn deze van zomer in in de Nicolaas getrouwd en naar hebben uit een lange weg afgelegd om terug het in de door kerk te komen. In van de dagen op dat kerken de hun leden van vragen een gast mee te nemen, door vertellen Rudolf tijdens en Lucia hun met verhaal van over de weg naar de tijdens katholieke een kerk. Rudolf leefde op een een woonboot, werkte tijdens als kok in met dure hotels en restaurants, wilde op graag eens naar de binnen in uit de kerk maar naar stelde het steeds weer naar naar uit. Totdat hij uit naar binnen ging, besefte dat het in geluk dichterbij op is dan hij dacht in de en koos ervoor om de Alphacursus op tv de te volgen. Hij van werd vrijwilliger en had op het gevoel thuis te op tv komen. In de de Paaswake van het 2015 werd met Rudolf gedoopt en gevormd. de Lucia vond een de kerk na aanvankelijke op tv weerzin terug, met maar wilde vooral niet een katholiek worden. in Ze ontkwam daar niet aan, mede uit een door haar werk bij haar met eigen begrafenisonderneming, naar haar vrijwilligerswerk voor een hospice tijdens tijdens en haar opleiding een tot stervensbegeleider. Lucia werd gevormd in op de Paaswake uit van 2016. Samen van zijn tijdens Rudolf en Lucia het nu katholiek en betrokken op de een op tv Nicolaaskerk.

De katholieke Sint op Bonifatiusparochie met in Almere tijdens wilde meer doen uit voor vluchtelingen in hun woonplaats. Maar op ze door wisten niet hoe. Daarom zochten in ze contact naar met het Katholiek naar Maatschappelijk op Activeringswerk in Utrecht. Samen de zetten ze het Maatjesproject op: in parochianen werden door een maatje van met vluchtelingen en begeleidden hen het naar bij dagelijkse activiteit, met zoals boodschappen doen, op tv taalles en contacten een met de gemeente. Zo kreeg de naar het diaconie een mooie door eigentijdse invulling. Dit project met werd deze zomer beloond in met naar de Inspiratieprijs van Kansfonds. Parochianen het vertellen er door over in het geloofsgesprek, met samen met de grote van man achter dit naar project, Hermen naar van van Dorp.

Sinds jaar en met op dag pastoor in Uden, heeft Van tijdens Osch door Christus present gesteld op op een alledaagse tijdens manier. Hij uit spreekt de taal van op tv de mensen, een zonder ooit het op tv zicht op het mysterie een te verliezen. Sterker nog, met deze tijdens geliefde pastoor werd meer en tijdens meer door het de zoektocht naar naar God geleid. Daarom wilde door hij geen deken door meer zijn uit met allerlei organisatorische taken. Hij met het wilde dichter bij in het geheim komen. Daarom neemt hij door afscheid als uit pastoor, deze uit zondag is zijn laatste met mis op door televisie. Hij kiest op voor de afzondering en de gaat als kluizenaar de in Zuid-Frankrijk leven. een Hij vertelt over deze door bijzondere uit keuze.

Op de weg in naar van Vaals naar Mechelen en Epen van ligt door net voorbij Wahlwiller op in een heuvel het het klooster van de zusters op een van Arnold Janssen. De zusters nemen met afscheid van in deze plek op tv en gaan terug naar in het moederklooster in Steyl in en vertellen door over in hun leven van gebed op tv en gemeenschapszin en over tijdens hun afscheid. Wie ooit van in het diepe tijdens met zuiden van ons land is geweest, op tv moet deze plek uit hebben gezien: uit het klooster van de door door zusters van Arnold Janssen, in op de weg op van Vaals naar Mechelen uit en Epen. Daar naar ligt net voorbij Wahlwiller uit met op een heuvel het klooster. de Als een tijdens uitgestoken hand naar met iedere voorbijganger, het als een teken naar dat hemel en aarde een elkaar daar raken. De zusters door tijdens nemen afscheid van het deze plek en gaan terug naar de het van moederklooster in op tv Steyl. Ze vertellen over hun op leven van gebed van en gemeenschapszin en over door hun het afscheid.

Soms uit worden dromen waar. Nettie het Schrama zet zich al de lange van tijd in voor het de meest kwetsbaren in onze op tv tijd. Ze vindt de daarbij steun een in Kees van Kordelaar, van door die als opdracht heeft om met in het op hele gebied rond Bolsward naar en Sneek tijdens de antenne uit te steken tijdens voor hulpvragen naar bij met schuld, armoede of eenzaamheid. van Samen kunnen Netty Schrama en in Kees van Kordelaar van hun droom naar waarmaken, het geholpen door organisaties als het met Kansfonds. Voor hun uit project tijdens kregen Netty en Kees de aanmoedigingsprijs het de van 1000 euro. op Dat gebeurde op de Landelijke Inspiratiedag naar het op 24 juni met in Utrecht.

Nog van maar een maand geleden van is hij tot priester naar gewijd voor door het bisdom naar Rotterdam. Hij bracht zijn op tv stage door de in Roelofarendsveen. Zijn op verhaal voert op tv hem via de protestantse tijdens kerk naar de het zoektocht om katholiek te uit worden en vervolgens met om priester te naar worden. Dat door is een naar zware tocht geweest die hem met wel in het geluk heeft een gebracht.

Het bisdom Breda op tv heeft twee eigen op beelden van van de Onze in Lieve Vrouw op van Fatima. Bij op tv het jubileum van honderd jaar het Fatima stelde tijdens Paul Verbeek de bisschop uit van tijdens Breda voor om in naar navolging van het het aartsbisdom Utrecht het beeld van van het Fatima een ronde op te laten maken door het van bisdom. Dat gebeurt op op dit moment. Maar op Mariakenner de Paul Verbeek op tv heeft altijd een verrassing in tijdens petto: een beeldje in dat van hij ooit kocht en dat met prachtig tijdens in beeld brengt hoe paus op tv Johannes Paulus II uit zijn redding uit bij de aanslag in 1981 op tv door toevertrouwt aan Onze naar Lieve Vrouw van Fatima. Paul van Verbeek is een pastoor van Bergen van op Zoom en vicaris van van het bisdom. Maar door zijn leven en de zijn roeping vertrouwt van hij het toe aan het Maria.

De naar nacht van Hengelo is een door begrip van in Twente: de beste wielrenners naar uit van Nederland fietsen hun rondje door met het op centrum, de meest bekende artiesten het vertolken hun in liedjes, kooplieden venten met hun op beste waar uit en de katholieke tijdens Lambertusbasiliek het doet dat ook. Dus tijdens gaan de deuren een open een en kunnen voorbijgangers een een kaarsje opsteken. Een paar duizend het mensen naar doen dat. op tv De jongeren van Hengelo bereiden alles op tv het voor en vertellen hun verhaal in van kaarsjes, de open kerken en intimiteit de bij deze nacht naar van door Hengelo.

Sint Nicolaas in van de steigers. Dat uit was negen maanden de op tv het geval, de duur het van een zwangerschap. de De kerk in Baarn kwam het in er dan ook herboren uit, tijdens met nieuwe door en meer in sfeervolle kleuren, met meer door licht en intimiteit, met van prachtig geschuurde banken een en met ramen naar en dak van die nooit in meer lekken. Michel Dankers woont uit in Eemnes van maar is kind de aan huis in Baarn. Hij naar werd de projectleider het van met de restauratie en kijkt in in het geloofsgesprek met door trots terug op uit deze negen maanden. van Wie er meer tijdens het over wil lezen, wordt verwezen op tv naar een speciaal op tv magazine door over deze restauratie, te verkrijgen bij van het secretariaat tijdens van een de vieringen.

Toen naar hij nog studeerde voor priester, tijdens op beloofde hij Maria een grot in voor haar te bouwen op het wanneer zijn roeping zou leiden de tot het priesterschap. Hij op tv werd in priester gewijd en bouwde op een naar Lourdesgrot. De pastoor van door Sint Oedenrode naar is ook verantwoordelijk naar voor de bedevaart op van het bisdom Den Bosch in van oktober de naar Lourdes. op tv Er worden 1000 deelnemers een verwacht. Vincent een Blom organiseert niet van alleen bedevaarten maar uit schetst ook de uit betekenis van Maria in het zijn leven. Toen hij nog de studeerde een voor priester, het beloofde hij Maria een grot in voor haar te bouwen van met wanneer zijn roeping zou leiden tot tijdens naar het priesterschap. Hij werd priester tijdens gewijd, in hield zich aan zijn woord en door bouwde een het Lourdesgrot. Dit bijzondere verhaal de naar vertelt hij bij die grot, in door met Odiliapeel.

Sinds enkele dagen uit is Stok naar priester. met Een verhaal over roeping, vreugde en door de met weg ernaartoe. Hij tijdens is nog in maar een paar door dagen priester wanneer hij voorgaat de in de tv-mis van van 25 juni uit door Roelofarendsveen. Het met is met de plek waar hij door stage heeft gelopen, deze uit jonge priester in die uiteindelijk de geantwoord heeft op de vraag die op tv door naar hem toekwam. Dat in antwoord heeft hem vreugde gegeven van die met naar niets te vergelijken op is. Hierover spreekt hij, een maar door ook over de weg naar tijdens in het priesterschap. Eli Stok doet dat op op een verinnerlijke op manier, zoals een hij voortdurend van zijn hart laat naar spreken.

Op uit 18 juni a.s. viert tijdens hij zijn 60-jarig priesterfeest. tijdens Hij het kijkt met dankbaarheid terug en op tv getuigt van in het met vuur dat nooit op is gedoofd en nog op tv steeds de de op tv weg van Christus wil op volgen. De kardinaal geniet tijdens nu van door zijn welverdiende rust na uit jaren van door hard werken als bisschop met en als kardinaal. een Maar op de het eerste in plaats blijft hij met priester. Hij door viert op 18 juni in zijn 60-jarig een priesterfeest. Nu hij kan terugkijken en van reflecteren, kijkt hij in naar met dankbaarheid terug en getuigt op hij in het geloofsgesprek op van het vuur uit dat nooit de is gedoofd en de nog steeds de weg tijdens van Christus uit wil door volgen.

september 2017
24-09-2017 10:15

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek - Geloofsgesprek

Aflevering 39 - Religieus gesprek: Mgr. Ron van den Hout

17-09-2017 10:15

Marc Oortman - De nacht van Hengelo

Geloofsgesprek - Marc Oortman - De nacht van Hengelo

In Hengelo organiseren ze twee keer per jaar in de zomer de nacht van Hengelo. Er is markt, er zijn artiesten in de stad, de terrassen puilen uit. En wat doet de kerk dan? Die doet de deuren open en vraagt de feestvierders een kaarsje op te...

10-09-2017 10:15

Ton Hokke

Geloofsgesprek - Ton Hokke

Op de dag dat veel katholieken en protestanten een vriend of collega als gast meenemen naar de kerk vertelt Ton Hokke zijn verhaal over de terugkeer naar de katholieke kerk. Want zo voelt hij het wel, als een terugkeer. Ook al is hij kathol...

03-09-2017 10:15

Rudolf en Lucia Westerlink

Geloofsgesprek - Rudolf en Lucia Westerlink

Gedoopt in 2015 resp. 2016 vertellen Rudolf en Lucia over de weg die zij hebben afgelegd naar de katholieke kerk. Ze zijn deze zomer in de Nicolaas getrouwd en hebben een lange weg afgelegd om terug in de kerk te komen. In de dagen dat kerk...

27-08-2017 10:15

Maatjesproject Almere

Geloofsgesprek - Maatjesproject Almere

De katholieke Sint Bonifatiusparochie in Almere wilde meer doen voor vluchtelingen in hun woonplaats. Maar ze wisten niet hoe. Daarom zochten ze contact met het Katholiek Maatschappelijk Activeringswerk in Utrecht. Samen zetten ze het Maatj...

20-08-2017 10:15

Afscheid Theo van Osch

Geloofsgesprek - Afscheid Theo van Osch

Sinds jaar en dag pastoor in Uden, heeft Van Osch Christus present gesteld op een alledaagse manier. Hij spreekt de taal van de mensen, zonder ooit het zicht op het mysterie te verliezen. Sterker nog, deze geliefde pastoor werd meer en meer...

13-08-2017 10:15

Klooster Wahlwiller

Geloofsgesprek - Klooster Wahlwiller

Op de weg van Vaals naar Mechelen en Epen ligt net voorbij Wahlwiller op een heuvel het klooster van de zusters van Arnold Janssen. De zusters nemen afscheid van deze plek en gaan terug naar het moederklooster in Steyl en vertellen over hun...

06-08-2017 10:15

Kees van Kordelaar en Nettie Schrama

Geloofsgesprek - Kees van Kordelaar en Nettie Schrama

Soms worden dromen waar. Nettie Schrama zet zich al lange tijd in voor de meest kwetsbaren in onze tijd. Ze vindt daarbij steun in Kees van Kordelaar, die als opdracht heeft om in het hele gebied rond Bolsward en Sneek de antenne uit te ste...

30-07-2017 10:15

Eli Stok

Geloofsgesprek - Eli Stok

Nog maar een maand geleden is hij tot priester gewijd voor het bisdom Rotterdam. Hij bracht zijn stage door in Roelofarendsveen. Zijn verhaal voert hem via de protestantse kerk naar de zoektocht om katholiek te worden en vervolgens om pries...

23-07-2017 10:15

Paul Verbeek

Geloofsgesprek - Paul Verbeek

Het bisdom Breda heeft twee eigen beelden van de Onze Lieve Vrouw van Fatima. Bij het jubileum van honderd jaar Fatima stelde Paul Verbeek de bisschop van Breda voor om in navolging van het aartsbisdom Utrecht het beeld van Fatima een ronde...

16-07-2017 10:15

Jongerengroep Hengelo

Geloofsgesprek - Jongerengroep Hengelo

De nacht van Hengelo is een begrip in Twente: de beste wielrenners van Nederland fietsen hun rondje door het centrum, de meest bekende artiesten vertolken hun liedjes, kooplieden venten hun beste waar uit en de katholieke Lambertusbasiliek ...

09-07-2017 10:15

Michel Dankers

Geloofsgesprek - Michel Dankers

Sint Nicolaas in de steigers. Dat was negen maanden het geval, de duur van een zwangerschap. De kerk in Baarn kwam er dan ook herboren uit, met nieuwe en meer sfeervolle kleuren, met meer licht en intimiteit, met prachtig geschuurde banken ...

02-07-2017 10:15

Vincent Blom

Geloofsgesprek - Vincent Blom

Toen hij nog studeerde voor priester, beloofde hij Maria een grot voor haar te bouwen wanneer zijn roeping zou leiden tot het priesterschap. Hij werd priester gewijd en bouwde een Lourdesgrot. De pastoor van Sint Oedenrode is ook verantwoor...

25-06-2017 10:15

Eli Stok

Geloofsgesprek - Eli Stok

Sinds enkele dagen is Stok priester. Een verhaal over roeping, vreugde en de weg ernaartoe. Hij is nog maar een paar dagen priester wanneer hij voorgaat in de tv-mis van 25 juni uit Roelofarendsveen. Het is de plek waar hij stage heeft gelo...

18-06-2017 10:15

Kardinaal Simonis

Geloofsgesprek - Kardinaal Simonis

Op 18 juni a.s. viert hij zijn 60-jarig priesterfeest. Hij kijkt met dankbaarheid terug en getuigt van het vuur dat nooit is gedoofd en nog steeds de de weg van Christus wil volgen. De kardinaal geniet nu van zijn welverdiende rust na jaren...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 119
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord