Programma gemist?

Sinds het een jaar is John van Dautzenberg met deken van Maastricht en als in zodanig nauw betrokken bij op de Heiligdomsvaart in naar Maastricht plaats. in Een op tv gesprek over de naar Heiligdomsvaart, de betekenis van Sint Servaas op met en de tuin der op barmhartigheid.

Op de de zondag van de met Sneekweek openen de op kerken hun deuren om tijdens er voor iedereen van te kunnen zijn. de Dan op kan het op tv gebeuren dat er 2500 in mensen op een middag binnenkomen. het God het ontdek je in altijd indirect, via op tv een omweg. Daarom is het tijdens zo belangrijk op dat kerken uitnodigen. Via in de naar liefde voor het orgel is van Van der Weide weer van gelovig geworden en een heeft God in ontdekt en via tijdens de mediavieringen met kan hij uit het goede doorgeven.

De uit bisschop spreekt het over het verhaal van de van broodvermenigvulding uit en het Jaar van een het Gebed, dat in bisdom tijdens Rotterdam zeer met veel een op gang heeft de gebracht.

Jarenlang was uit Roland pastoor in in Wijk aan Zee de en Beverwijk en naar leefde tijdens hij als franciscaan in Amsterdam. met Sinds drie op tv maanden staat zijn leven met op de van kop, want de van franciscanen hebben het het klooster van de het capucijnen gekocht in op Den Bosch. in Zijn motto is: naar in de ontmoeting vind je tijdens de ander van als een tegenover. Alleen zo de kan een mens tijdens op groeien, alleen zo kun tijdens je dichter bij God een komen. naar Zo probeert hij op tv nu ook pastoor in de naar Bommelerwaard het te zijn.

Wat betekent het uit als Colombiaan om het priester en met jongerenwerker in Nederland te met de zijn? Wat betekent op tv de eucharistie voor jongeren? Over op de uit jongerenbedevaart naar Lourdes vanuit naar het aartsbisdom, het de delen van de eucharistie en op tv de in blijheid van het door leven.

Twee uit vluchtelingen vertellen hoe ze de in het met geloof hun houvast hebben van gevonden. tijdens Salwan was eerder in het Nederland en de vertrouwde zich toe aan God, door om met naar meer perspectief naar de uit toekomst te van kijken. En op tv zo werd hem door Ainas geschonken, een vrouw door die het lijden in haar op met land ontvluchtte en in Nederland uit het op geluk vond. Ze naar trouwden, kregen een mooie dochter door en zochten aansluiting met bij de katholieke kerk het in het bisdom naar Breda. Zo vertellen van ze een een ontroerend verhaal van in twee mensen die, geborgen uit een in God en met uit steun van uit parochies, hun weg op hebben gevonden.

Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseerde in dit jaar een een bedevaart naar Assisi. de Ruim in vierhonderd pelgrims namen deel uit aan van de reis. Een gesprek met op tv een van het de deelnemers.

Als priester uit van het bisdom de Rotterdam geeft hij op door bijzondere wijze gestalte op tv op aan Het jaar van de het gebed. Midden in op tv de nacht staat hij, naar ondanks zijn fysieke van beperkingen, een op en gaat dan in door alle stilte een van het donker op tv bidden. Zo brengt tijdens hij van bij God wat hem in aan zorgen, intenties en op tv dankbaarheid van is gezegd. En met zo legt hij dit in allemaal ook door voor in de eucharistie, die tijdens hij elke tijdens ochtend op uit zijn slaapkamer viert. door Zo kan Rob van Nerum van in in het zorgcentrum een luisterend met oor zijn en als op broeder van Charles op de Foucault naast door mensen gaan staan naar en uit deze verhalen verbinden door met gebed en tijdens eucharistie.

Bij de de geboorte van het haar kinderen ondekte zij een hoe groot op tv het wonder van het leven door op is en koos de toen uitdrukkelijk voor de in katholieke wortels van op haar leven. Zo groeide een zij het weer in bij het het parochieleven en is momenteel het vice-voorzitter van het naar parochiebestuur. in De parochie in Emmen op telt veel jonge mensen. Het in op tv bestuur is daarom een afspiegeling van op die vitaliteit. Toen op tv de verschillende parochies uit het moesten worden samengevoegd, door trokken een paar jonge bestuurders op tv de kar. Een van met het hen is Hermien Plas-Kerperien, van moeder, werkzaam bij een modern op bedrijf en ook naar nog eens een getrouwd door met een schaapsherder.

Het 50-jarig jubileum tijdens van Sant'Egidio uit in Amsterdam de laat zien op dat de dienst door aan de dakloze op vluchteling en arme niet zonder bidden op tv kan. Sterker door nog, in tijdens die dienst uit kom je Christus tegen: in op tv de ogen van je van met naaste, stelt hulpbisschop Jan Hendriks. En op tv uit zo krijgt ook de van eucharistie meer uit zeggingskracht: als je met het brood met je naasten deelt, de de ervaar je de eucharistie de nog sterker. uit Want daar geeft Christus zich aan tijdens tijdens ons. Zo is de dienst aan op de naaste van in het hart op tv van door ons geloof.

Een terug- en op tv door vooruitblik op het 25-jarige priesterschap de van pastoor Erik Seidel. van door Als priester in op het middelpunt staan vanwege het het 25-jarig naar feest van de in wijding. Erik Seider in Helmond wil de de juist dan verwijzen naar de wereldkerk, de naar naar Vietnamezen en Polen. Want zij door voegen op aan de van parochie in Helmond toe uit dat ze als vervolgde katholieken tijdens met andere in ogen naar de eucharistie van kijken. Ze op tv hebben martelaren uit in hun leven op van nabij meegemaakt. En op ze hebben geleden met voor hun geloof. Eric de uit Seidel vertelt dan tijdens over een donkere met periode in zijn eigen leven. Juist de op tv door die periode staat hij tijdens anders van in het leven en de vertrouwt hij nog met meer op de genade van een door God.

De liefde een voor de een muziek heeft naar Jan en Ilse in al op jonge een leeftijd samengebracht; Jan als organist, in Ilse als de zangeres. Inmiddels zijn ze getrouwd, het uit hebben een koor van opgericht en zijn de gelukkige op tv ouders van zoon Thomas. door Al musicerend sluiten uit zij het door gesprek in af met de psalm die op tv hen het meest met dierbaar is: 'Zingt en van speelt voor de op door Heer'.

'Bidden naar is het communicatiekanaal met God', met zegt uit Glas. Een gesprek over bidden uit in het Jaar met op tv van het Gebed.

Het tijdens verhaal van een op tv innerlijke reis door een leven de in met pijn, dat resulteert in naar katholiek worden. Het van leven zit in niet altijd. uit Je bent moeder van tijdens een opgroeiende zoon en op tv je door hebt pijn, veel pijn. op Je kunt dat niet in verbinden met je dagelijkse uit geloof en op tv gaat op zoek met naar de naar mystiek. Je met verdiept je in tijdens Johannes van het Kruis op en ontdekt dat de een leegte van een de pijn de ruimte tijdens is om met Christus te ontmoeten. de Je gaat verder een zoeken en komt tijdens in een contemplatief tijdens klooster. Daar gebeurt het wonder in aan je. Christus door naar is voor jou: vanuit de leegte het naar door de volheid. Daarom een kan Frannie niet anders dan het ja zeggen tegen door Christus in in de van eucharistie. En dat betekent: katholiek worden, op gevormd worden in van de van Paaswake.

Ze in is de jongste zuster van naar de een congregatie met haar zestig op tv jaar. Ze is ook het overste van en praat in over haar leven, maar ook van over naar Clara Fey die begin tijdens mei heilig wordt op verklaard.

augustus 2018
12-08-2018 10:15

John Dautzenberg

Geloofsgesprek - John Dautzenberg

Sinds een jaar is John Dautzenberg deken van Maastricht en als zodanig nauw betrokken bij de Heiligdomsvaart in Maastricht plaats. Een gesprek over de Heiligdomsvaart, de betekenis van Sint Servaas en de tuin der barmhartigheid.

05-08-2018 10:15

Peter van der Weide

Geloofsgesprek - Peter van der Weide

Op de zondag van de Sneekweek openen de kerken hun deuren om er voor iedereen te kunnen zijn. Dan kan het gebeuren dat er 2500 mensen op een middag binnenkomen. God ontdek je altijd indirect, via een omweg. Daarom is het zo belangrijk dat k...

29-07-2018 10:15

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

De bisschop spreekt over het verhaal van de broodvermenigvulding en het Jaar van het Gebed, dat in bisdom Rotterdam zeer veel op gang heeft gebracht.

22-07-2018 10:15

Roland Putman

Geloofsgesprek - Roland Putman

Jarenlang was Roland pastoor in Wijk aan Zee en Beverwijk en leefde hij als franciscaan in Amsterdam. Sinds drie maanden staat zijn leven op de kop, want de franciscanen hebben het klooster van de capucijnen gekocht in Den Bosch. Zijn motto...

15-07-2018 10:15

Mauricio Meneses

Geloofsgesprek - Mauricio Meneses

Wat betekent het als Colombiaan om priester en jongerenwerker in Nederland te zijn? Wat betekent de eucharistie voor jongeren? Over de jongerenbedevaart naar Lourdes vanuit het aartsbisdom, het delen van de eucharistie en de blijheid van he...

08-07-2018 10:15

Salwan en Ainas Saimon

Geloofsgesprek - Salwan en Ainas Saimon

Twee vluchtelingen vertellen hoe ze in het geloof hun houvast hebben gevonden. Salwan was eerder in Nederland en vertrouwde zich toe aan God, om met meer perspectief naar de toekomst te kijken. En zo werd hem Ainas geschonken, een vrouw die...

01-07-2018 10:15

Bedevaart Assisi

Geloofsgesprek - Bedevaart Assisi

Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseerde dit jaar een bedevaart naar Assisi. Ruim vierhonderd pelgrims namen deel aan de reis. Een gesprek met een van de deelnemers.

24-06-2018 10:15

Rob van Nerum

Geloofsgesprek - Rob van Nerum

Als priester van het bisdom Rotterdam geeft hij op bijzondere wijze gestalte aan Het jaar van het gebed. Midden in de nacht staat hij, ondanks zijn fysieke beperkingen, op en gaat dan in alle stilte van het donker bidden. Zo brengt hij bij ...

17-06-2018 10:15

Hermien Plas - Kerperien

Geloofsgesprek - Hermien Plas - Kerperien

Bij de geboorte van haar kinderen ondekte zij hoe groot het wonder van het leven is en koos toen uitdrukkelijk voor de katholieke wortels van haar leven. Zo groeide zij weer in bij het parochieleven en is momenteel vice-voorzitter van het p...

10-06-2018 10:15

Mgr. Jan Hendriks

Geloofsgesprek - Mgr. Jan Hendriks

Het 50-jarig jubileum van Sant'Egidio in Amsterdam laat zien dat de dienst aan de dakloze vluchteling en arme niet zonder bidden kan. Sterker nog, in die dienst kom je Christus tegen: in de ogen van je naaste, stelt hulpbisschop Jan Hendrik...

03-06-2018 10:15

Erik Seidel

Geloofsgesprek - Erik Seidel

Een terug- en vooruitblik op het 25-jarige priesterschap van pastoor Erik Seidel. Als priester in het middelpunt staan vanwege het 25-jarig feest van de wijding. Erik Seider in Helmond wil juist dan verwijzen naar de wereldkerk, naar Vietna...

13-05-2018 10:15

Jan en Ilse Willems

Geloofsgesprek - Jan en Ilse Willems

De liefde voor de muziek heeft Jan en Ilse al op jonge leeftijd samengebracht; Jan als organist, Ilse als zangeres. Inmiddels zijn ze getrouwd, hebben een koor opgericht en zijn de gelukkige ouders van zoon Thomas. Al musicerend sluiten zij...

06-05-2018 10:15

Jack Glas

Geloofsgesprek - Jack Glas

'Bidden is het communicatiekanaal met God', zegt Glas. Een gesprek over bidden in het Jaar van het Gebed.

29-04-2018 10:15

Frannie Homburg

Geloofsgesprek - Frannie Homburg

Het verhaal van een innerlijke reis door een leven met pijn, dat resulteert in katholiek worden. Het leven zit niet altijd. Je bent moeder van een opgroeiende zoon en je hebt pijn, veel pijn. Je kunt dat niet verbinden met je dagelijkse gel...

22-04-2018 10:15

Zr. Marie-Anne Voermans

Geloofsgesprek - Zr. Marie-Anne Voermans

Ze is de jongste zuster van de congregatie met haar zestig jaar. Ze is ook overste en praat over haar leven, maar ook over Clara Fey die begin mei heilig wordt verklaard.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 162
  • Laatste uitzending op 12-08-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord