Programma gemist?

De Colombiaan op is in november tot naar priester gewijd. uit Een terugblik uit op zijn weg naar de uit wijding tijdens en hoe hij zich geroepen met door voelt om onze kerkprovincie in te dienen als uit priester.

Een teruggeblik op tv op de het bedevaart van het tijdens bisdom Rotterdam naar naar Rome. Meer door dan 250 deelnemers maakten een van reis van een maar liefst tien dagen. Opmerkelijke een deelnemers uit waren jongeren als Arno Aardoom een en Ruben Stolker. op naar Ze werden geraakt het door de paus die 70 naar blinden persoonlijk een naar voor een in begroette en daarmee iedere pelgrim op tv uit de vraag stelde: wat doe jij naar voor in de ander? in Die vraag stond van ook centraal op naar deze bedevaart, want het gaat erom op tv verbondenheid op te scheppen met uit de ander, met de wereld op tv en met tijdens God. Dat de gebeurt steeds weer in in een netwerk op van liefde. Bisschop Hans van van den in Hende lichtte dat thema naar inspirerend toe en kondigde een ook naar nog een nieuw het initiatief aan: het jaar van de gebed vanaf met de advent het dit jaar. Want de liefde naar het wordt altijd gedragen met door gebed.

Na door jaren pastoraat in Breda op tv en na een bestuurswerk voor het een bisdom Breda hoorde hij uit een stem die in hem een vroeg een andere weg te gaan: een door ver weg naar Zeeuws-Vlaanderen. het Hij voelde dat met hij daar nodig was. door Daar op tv leerde hij van nabij tijdens dat het de op tv moeite waard door is persoonlijk ouders en vrijwilligers uit door te nodigen de voor van de vormseldag begin oktober in van Bergen op door Zoom. En daar kwamen in veel kinderen en hun tijdens ouders op af: met geen 80 zoals op tv vorig jaar, op maar 106. naar Het loont de dus te investeren in een persoonlijke contacten met en zo meer jongeren op te bereiken. op tv Samen met Ineke Leemput, op tv pastoraal werkster, vertellen ze met over de van weg naar het op tv vormsel, over van de zegen van boven en over van de door Geest die vaardig de wordt.

Een met vrouw die op in elk moment wakker met gemaakt kan in worden om over haar van ervaringen in Lourdes te de spreken. Ze is naar ervaringsdeskundige, veteraan in in bedevaarten en liefhebber om de van de weg van en met van mensen te gaan een en wordt van telkens weer geraakt in haar een hart van als ze naar Lourdes naar op de bedevaart gaat. Deze in herfst is ze daar met in meer dan 1200 pelgrims op uit tijdens het bisdom Den Bosch. tijdens Ze vertelt midden in het Den Bosch hoe een tijdens deze bedevaart haar geraakt heeft en op hoe de ze het wonder uit van al die uit mensen rond Maria wil op delen met een de rest van in Nederland.

Een op tv bescheiden bestuurder op uit de achtergrond. naar Jarenlang heeft hij het bisdom Haarlem-Amsterdam naar gediend, bijna op tv een met kwart eeuw was naar hij gespreksvoorzitter van de Bisschoppelijke Commissie een voor de Media op tv en gedurende lange het tijd was hij op tv van bisschoppelijk gedelegeerde in door het bestuur van de van KRO. Nu treedt hij terug, met op tijdens 84-jarige leeftijd. En wat een zegt hij? Dat tijdens hij in de al die door jaren en met al die functies tijdens genoten heeft van door ontmoetingen met mensen de en in die naar naar ontmoetingen het geluk heeft met gevonden. Door met de weg van mensen te uit gaan, volgde hij het door op spoor van Christus. tijdens Dat deed hij de met vreugde. Het is mooi om met een 84-jarige op priester zo een te zien glunderen met en stralen. Nergens is tijdens er de moeheid met na zo het veel jaren ploeteren in besturen. de Steeds tijdens weer is er de blijheid in om de liefde de van van Christus te delen op tv met zo velen van op zijn op pad.

Nog maar kort tijdens geleden was van hij met daklozen van bij paus Franciscus. En door in die op dagen op tv mocht hij ervaren wat het betekent de dat op tv de paus uit niet spreekt maar luistert door naar de mensen zonder een stem. Het heeft een op tv op grote indruk op hem gemaakt, Hub de Vossen, aalmoezenier de van van sociale werken in tijdens het bisdom Roermond. Hij naar spreekt vanuit zijn het hart en doet tijdens de oproep aan ons de allemaal: luister naar de met ander en tijdens probeer in de door ander tijdens de Ander te herkennen. Daar naar wordt een mens tijdens rijker van en daar het in leert een mens ook een dat we soms naar allen arm zijn: arm op tv in het ontvangen van van uit de ander. Daarom is deze week door van de het armoede urgent voor het iedereen, christen of een geen christen. in Want je kunt alleen tijdens maar leven uit wanneer je alle aandacht op aan de ander uit geeft!

Er zijn op van in die plekken die tot de oudste uit van katholiek uit Nederland behoren en uit die toch het niemand kent. tijdens Midden in Rotterdam staat zo'n plek, op de Eendrachtskapel uit tijdens 1871, een plaats met uit van aanbidding en dienst aan de het naaste. Die heilige het het plek is aan door de vergetelheid ontrukt door persoonlijke in bemoeienis de van bisschop Hans van van den Hende. het Met de geboren op Rotterdammer pastoor Chris Bergs wordt door er hard gewerkt op tv om deze het kapel terug met in de aandacht te brengen. Hij het vertelt met er bevlogen over en het maakt ook van duidelijk dat iedere stad in een naar het centrum een plek nodig heeft door uit waar het duidelijk een wordt dat niet wij mensen naar in op het centrum staan maar de Christus.

Vanuit in zijn Amsterdamse naar appartement spreekt Antoine Bodar de over de moeilijke tijdens jaren naar in het priesterschap, maar de ook over de verstillende op tv ervaring van met de presentie van uit het geheim van het geloof. Daar een leeft hij uit van, daar getuigt hij met van, de met een tijdens grote moed, in een betoverende door stijl en zonder angst in voor de de dood. En natuurlijk van verwijst hij ook het naar Rome, de eeuwige op tv op stad waar hij het op tv grootste deel van de het jaar met woont en waar hij op tv zich thuis voelt. Bodar is op een priester tijdens die de liturgie graag met verbindt met een het presentie in de het op tv media. Niet alleen als duider en de commentator, een maar ook door als leraar.

Bijna de drie maanden is hij op nu bisschop met van Groningen-Leeuwarden, een de geboren Brabander die zich in door op korte tijd thuis is naar gaan voelen in het Groningen. Met behulp van de van kaart van het in noorden. Overal waar op door kerken en parochies zijn heeft hij in cirkeltjes geplaatst. in En die bezoekt met hij, een voor op een, met veel het plezier. Zo komt hij door meer en thuis het in het van noorden op en geniet hij een van de betrokkenheid en vitaliteit van van het geloof van naar zijn gelovigen. op tv Dat blijkt ook in een het de geloofsgesprek waarin hij terugkijkt op een de door eerste maanden.

In op Hengelo organiseren ze twee keer in per jaar in naar de in zomer de nacht op van Hengelo. een Er is markt, er naar zijn artiesten het in de stad, de terrassen puilen naar op tv uit. En wat doet de kerk door dan? Die met doet in de deuren open tijdens en vraagt de feestvierders een met kaarsje op te op steken. van Met veel succes, duizenden gaan de tijdens drempel van van de Lambertusbasiliek over, op steken een kaarsje met op en door bidden voor hun naaste. Veel een kerken vinden op het tijdens moeilijk om op een een eigentijdse manier aansluiting te zoeken een naar bij het alledaagse op tv leven in hun door dorp of de buurt naar van een stad. in In Hengelo hebben ze daar op een weg het in gevonden, geholpen door naar de actieve op jongerengroep. Die op tv was in 2005 bij de uit wereldjongerendagen in Keulen uit een en zag daar hoe mensen uit uitgenodigd op tv werden een kaarsje een op te steken op in de kerk. Zo werd op tv een brug geslagen uit tussen de stad en kerk. Pastoor Marc Oortman uit in vertelt dit verhaal in het geloofsgesprek. de Duizenden bezoekers van op De nacht van uit Hengelo nemen van het met aanbod aan een kaarsje uit op te steken in de door op tv kerk.

Op de dag het door dat veel katholieken en protestanten een in op tv vriend of collega tijdens als gast meenemen naar de het kerk het vertelt Ton Hokke zijn verhaal over de de terugkeer naar het een de katholieke kerk. door Want zo voelt hij van het wel, als met een terugkeer. Ook al is in hij katholiek in opgevoed. Maar zijn ouders op tv met lieten aan hem de uit beslissing om een op oudere leeftijd op gedoopt te worden. Dat naar stelde hij uit. een Dat verdween naar de op achtergrond. Maar met kwam ook steeds de weer terug, met het een ouder van worden. Dus deed de hij mee aan tijdens een project in Zeeuw-Vlaanderen om naar gedoopt te worden, tijdens maar haakte tijdens ook weer af. Toen naar hij met zijn in katholieke door vrouw in Venray kwam wonen, van leerde hij deken Harrie een Smeets kennen. Die uit ontmoeting en op tv diens begeleiding tijdens gaven hem het laatste zetje. van Maar zijn door terugkeer was meer met een van proces: ouder worden, het meer vragen stellen, trouwen met een een zeer katholieke de vrouw van en dan een inspirerende priester naar ontmoeten. Dat zijn een de ingrediënten tijdens van zijn weg naar op de katholieke met kerk.

Gedoopt in in 2015 tijdens resp. 2016 vertellen in Rudolf en Lucia door over de weg die zij hebben in afgelegd naar op de katholieke op tv kerk. Ze zijn deze zomer naar door in de Nicolaas tijdens getrouwd en hebben een naar lange weg afgelegd om terug in de in de kerk te komen. In in door de dagen dat kerken het hun leden vragen een het gast op mee te nemen, vertellen Rudolf tijdens en Lucia hun de verhaal over op de weg naar de katholieke een kerk. Rudolf van leefde op een op tv woonboot, werkte als kok naar in dure op tv hotels en restaurants, een wilde naar graag eens naar binnen in tijdens de kerk maar op tv stelde het steeds weer uit uit. Totdat hij op tv naar door binnen ging, besefte dat het van uit geluk dichterbij is dan hij uit dacht en koos in ervoor om de Alphacursus de te tijdens volgen. Hij werd vrijwilliger en tijdens had het gevoel met thuis te komen. het In de door Paaswake van 2015 met werd Rudolf een gedoopt en uit gevormd. Lucia vond de met kerk na aanvankelijke weerzin terug, de maar wilde vooral van naar niet katholiek worden. Ze door ontkwam daar niet aan, mede in door haar naar werk bij haar eigen een begrafenisonderneming, haar in vrijwilligerswerk voor een hospice op en naar haar opleiding tot naar stervensbegeleider. Lucia werd gevormd in op tv de Paaswake uit van in 2016. Samen zijn Rudolf een en Lucia nu de katholiek en betrokken op de naar tijdens Nicolaaskerk.

De de katholieke Sint Bonifatiusparochie in op Almere wilde meer op doen voor vluchtelingen het in het hun woonplaats. Maar ze wisten in niet hoe. uit Daarom zochten van ze contact met het Katholiek door Maatschappelijk door Activeringswerk in Utrecht. met Samen zetten ze tijdens het Maatjesproject op: parochianen tijdens werden een maatje van vluchtelingen door van en begeleidden hen bij dagelijkse van activiteit, zoals boodschappen naar doen, taalles in en contacten met de gemeente. een Zo kreeg op tv de diaconie een mooie in eigentijdse uit invulling. Dit project werd tijdens deze zomer uit beloond met de Inspiratieprijs van een Kansfonds. Parochianen vertellen tijdens er over in van het geloofsgesprek, samen tijdens met de op grote man tijdens achter dit project, uit Hermen van tijdens Dorp.

Sinds het jaar en dag pastoor in op van Uden, heeft Van Osch Christus present door gesteld op op een alledaagse manier. op tv Hij spreekt de de taal van de mensen, uit zonder het ooit het een zicht op het een mysterie te verliezen. Sterker de nog, deze in geliefde pastoor werd met meer en meer door de tijdens zoektocht naar uit God geleid. Daarom wilde hij uit geen deken meer naar zijn met allerlei door organisatorische taken. Hij in wilde in dichter bij het geheim komen. de Daarom neemt hij een met afscheid als pastoor, deze zondag met is zijn door laatste mis op televisie. Hij met kiest tijdens voor de afzondering uit en gaat als kluizenaar met in met Zuid-Frankrijk leven. Hij naar vertelt over deze bijzondere met keuze.

Op uit de weg van door Vaals naar Mechelen een en Epen ligt net voorbij de Wahlwiller op het een heuvel het klooster de van de zusters naar in van Arnold Janssen. De de zusters nemen met afscheid van deze plek en op tv gaan terug naar het door moederklooster door in Steyl en vertellen over door hun met leven van gebed en het gemeenschapszin uit en over hun afscheid. Wie ooit op in het het diepe zuiden in van ons land naar is geweest, moet deze van plek hebben gezien: op het klooster in van de zusters door van Arnold uit Janssen, op de weg de van Vaals naar Mechelen op tv en Epen. door Daar ligt net voorbij Wahlwiller naar op een in heuvel het van klooster. Als een uitgestoken hand met door naar iedere voorbijganger, naar als een teken naar dat hemel en de aarde elkaar daar uit raken. De zusters naar nemen afscheid van deze door plek en gaan op terug naar het moederklooster in op tv Steyl. Ze vertellen tijdens over hun op tv leven van gebed en van gemeenschapszin naar en over hun uit afscheid.

november 2017
19-11-2017 11:15

Priesterwijding Mauricio Meneses

Geloofsgesprek - Priesterwijding Mauricio Meneses

De Colombiaan is in november tot priester gewijd. Een terugblik op zijn weg naar de wijding en hoe hij zich geroepen voelt om onze kerkprovincie te dienen als priester.

12-11-2017 10:15

Bedevaart Rome bisdom Rotterdam

Geloofsgesprek - Bedevaart Rome bisdom Rotterdam

Een teruggeblik op de bedevaart van het bisdom Rotterdam naar Rome. Meer dan 250 deelnemers maakten een reis van maar liefst tien dagen. Opmerkelijke deelnemers waren jongeren als Arno Aardoom en Ruben Stolker. Ze werden geraakt door de pau...

05-11-2017 10:15

Wiel Wiertz en Ineke Leemput

Geloofsgesprek - Wiel Wiertz en Ineke Leemput

Na jaren pastoraat in Breda en na bestuurswerk voor het bisdom Breda hoorde hij een stem die hem vroeg een andere weg te gaan: ver weg naar Zeeuws-Vlaanderen. Hij voelde dat hij daar nodig was. Daar leerde hij van nabij dat het de moeite wa...

29-10-2017 10:15

Mascha Bonenkamp

Geloofsgesprek - Mascha Bonenkamp

Een vrouw die op elk moment wakker gemaakt kan worden om over haar ervaringen in Lourdes te spreken. Ze is ervaringsdeskundige, veteraan in bedevaarten en liefhebber om de weg van en met mensen te gaan en wordt telkens weer geraakt in haar ...

22-10-2017 10:15

Martin de Groot

Geloofsgesprek - Martin de Groot

Een bescheiden bestuurder op de achtergrond. Jarenlang heeft hij het bisdom Haarlem-Amsterdam gediend, bijna een kwart eeuw was hij gespreksvoorzitter van de Bisschoppelijke Commissie voor de Media en gedurende lange tijd was hij bisschoppe...

15-10-2017 10:15

Hub Vossen

Geloofsgesprek - Hub Vossen

Nog maar kort geleden was hij met daklozen bij paus Franciscus. En in die dagen mocht hij ervaren wat het betekent dat de paus niet spreekt maar luistert naar de mensen zonder stem. Het heeft een grote indruk op hem gemaakt, Hub Vossen, aal...

08-10-2017 10:15

Plebaan Chris Bergs

Geloofsgesprek - Plebaan Chris Bergs

Er zijn van die plekken die tot de oudste van katholiek Nederland behoren en die toch niemand kent. Midden in Rotterdam staat zo'n plek, de Eendrachtskapel uit 1871, een plaats van aanbidding en dienst aan de naaste. Die heilige plek is aan...

01-10-2017 10:15

Antoine Bodar

Geloofsgesprek - Antoine Bodar

Vanuit zijn Amsterdamse appartement spreekt Antoine Bodar over de moeilijke jaren naar het priesterschap, maar ook over de verstillende ervaring van de presentie van het geheim van het geloof. Daar leeft hij van, daar getuigt hij van, met e...

24-09-2017 10:15

Mgr. Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Mgr. Ron van den Hout

Bijna drie maanden is hij nu bisschop van Groningen-Leeuwarden, de geboren Brabander die zich in korte tijd thuis is gaan voelen in Groningen. Met behulp van de kaart van het noorden. Overal waar kerken en parochies zijn heeft hij cirkeltje...

17-09-2017 10:15

Marc Oortman - De nacht van Hengelo

Geloofsgesprek - Marc Oortman - De nacht van Hengelo

In Hengelo organiseren ze twee keer per jaar in de zomer de nacht van Hengelo. Er is markt, er zijn artiesten in de stad, de terrassen puilen uit. En wat doet de kerk dan? Die doet de deuren open en vraagt de feestvierders een kaarsje op te...

10-09-2017 10:15

Ton Hokke

Geloofsgesprek - Ton Hokke

Op de dag dat veel katholieken en protestanten een vriend of collega als gast meenemen naar de kerk vertelt Ton Hokke zijn verhaal over de terugkeer naar de katholieke kerk. Want zo voelt hij het wel, als een terugkeer. Ook al is hij kathol...

03-09-2017 10:15

Rudolf en Lucia Westerlink

Geloofsgesprek - Rudolf en Lucia Westerlink

Gedoopt in 2015 resp. 2016 vertellen Rudolf en Lucia over de weg die zij hebben afgelegd naar de katholieke kerk. Ze zijn deze zomer in de Nicolaas getrouwd en hebben een lange weg afgelegd om terug in de kerk te komen. In de dagen dat kerk...

27-08-2017 10:15

Maatjesproject Almere

Geloofsgesprek - Maatjesproject Almere

De katholieke Sint Bonifatiusparochie in Almere wilde meer doen voor vluchtelingen in hun woonplaats. Maar ze wisten niet hoe. Daarom zochten ze contact met het Katholiek Maatschappelijk Activeringswerk in Utrecht. Samen zetten ze het Maatj...

20-08-2017 10:15

Afscheid Theo van Osch

Geloofsgesprek - Afscheid Theo van Osch

Sinds jaar en dag pastoor in Uden, heeft Van Osch Christus present gesteld op een alledaagse manier. Hij spreekt de taal van de mensen, zonder ooit het zicht op het mysterie te verliezen. Sterker nog, deze geliefde pastoor werd meer en meer...

13-08-2017 10:15

Klooster Wahlwiller

Geloofsgesprek - Klooster Wahlwiller

Op de weg van Vaals naar Mechelen en Epen ligt net voorbij Wahlwiller op een heuvel het klooster van de zusters van Arnold Janssen. De zusters nemen afscheid van deze plek en gaan terug naar het moederklooster in Steyl en vertellen over hun...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 127
  • Laatste uitzending op 19-11-2017 om 11:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord