Programma gemist?

De op bisschop van Den Bosch, met mgr. Gerard op tv de Korte, over van de kunst in van het wachten en de naar advent aan de naar hand van verschillende afbeeldingen naar door in de St. Jan. Wachten zit met niet meer in door onze in genen. We leven in naar het hier en nu naar en op hebben geen geduld meer. het Maar als je Christus een naar wilt herkennen, is de geduld onmisbaar. Dat in vraagt tijd en die tijd nemen met we tijdens in de door advent.

Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseerde naar voor het eerst op tv van een vrijwilligersdag. Dat doet het in bisdom om door de vrijwilligers naar te bedanken voor hun naar onbaatzuchtige werk in de met kerk. Zonder op hen zou de toekomst van een de kerk met er minder een rooskleurig uitzien. Bisschop uit Jos Punt dankt die van vrijwilligers een en ziet ook tekenen van hoop de voor het de kerk. Bisschop met Punt komt in het met gesprek met het voorbeelden uit Amsterdam. een Daarin wordt duidelijk dat de mensen uit het deze tijd naar niet zonder God en de kerk een uit kunnen leven. Bisschop Punt een geeft als van voorbeeld zijn eigen leven dat in vol was van new in met age en op latere leeftijd de een ommezwaai maakte naar een God. de Die schenkt ons op een onverdiende genade en geeft tijdens op tv ons adem om met te blijven geloven in de toekomst door van de uit kerk.

Steeds meer op mensen van leven buiten het klooster met de de met regel van Benedictus en het daarom gaat de een bisschop van Breda, mgr. Jan tijdens Liesen, uitgebreid de in op de het spiritualiteit van van deze grondlegger van het van kloosterleven. het Want deze heilige naar is ook in onze op tijd inspiratiebron voor velen. uit Oosterhout is de plek naar van van de Heilige Driehoek. Drie een kloosters hebben op tv geloof en leven in Oosterhout op voor een groot een gedeelte op bepaald. Richtsnoer tijdens daarbij was en naar is de regel van Benedictus. De de in huidige pastoor van Oosterhout, op tv Han Akkermans, heeft het jaren als monnik in die regel gevolgd. uit Hij probeert ook als pastoor op tijd in te met het ruimen voor het getijdengebed zoals Benedictus uit ons tijdens adviseert.

Als diaken door in Nootdorp werkt hij naar voor mensen naar in de uit schulden en voor ouderen de die niet of nauwelijks op tv bezoek op ontvangen. Eens per maand uit kookt hij de voor hen. Vrijburg, ooit begonnen naar als uit banketbakker, kan in die maaltijden het uit zijn oude beroep in en zijn nieuwe roeping prachtig van met elkaar met verbinden, ook op de het zondag die in in het teken staat in van het de armen, uitgeroepen door de paus Franciscus, want het het is de door opdracht van uit christenen om er door te zijn voor uit de armen en van zo Christus na te het volgen. Hij door is blij met op paus Franciscus die in zijn uit pontificaat aandacht blijft op tv vragen voor tijdens de armen, want alleen van zo vind je in de met weg naar Christus.

Op de feestdag door van St. Maarten op tv de maken jongeren een maaltijd voor ouderen op tv op tv in Sneek. Ze met doen dat met een recept naar van de paus Franciscus. St. Maarten deelde zijn uit naar mantel met een uit mens die te een weinig eten en kleren had. de Die van daad van barmhartigheid trekt al de eeuwen met ons de mee en zet met de jongeren en in ouderen van de St. op Martinuskerk uit in Sneek in beweging om uit door in onze tijd in dat voorbeeld na te volgen. Want uit als er het iemand uit naar de katholieke uit kerk de afgelopen op jaren het voorbeeld heeft gegeven om in zijn leven met te delen van met arme mensen, van dan is het op tv de Heilige Vader. Zo'n op tv 70 jongeren tijdens en ouderen komen samen naar en het laten zien hoe je naar als christen rijker wordt tijdens als je met deelt van je naar overvloed en hoe er verbinding op het kan zijn tussen generaties bij het met naar eten.

Pastoor op tv Eric Seidel is het met andere kerken van Helmond het een project naar gestart dat op elke maandag en elke woensdag uit de kerken van openstelt voor mensen naar die te weinig tijdens geld de hebben om te eten. Vrijwilligers bereiden door maaltijden en zo'n het het 40 tot 50 mensen uit Helmond een komen eten. op tv In de in Jozefkerk van Helmond zijn ze uit in tijdens hun christen-zijn wakker geschud op door mensen die te in weinig de hebben. Steeds vaker werd de er bij pastoor het Eric een Seidel aangebeld met uit de vraag of hij eten over uit had. Dat op tv was voor door hem het sein op tv om als biddende door en eucharistie met vierende kerk niet alleen naar Christus te delen, maar uit ook het leven met tijdens elkaar op tv de delen.

Het klooster uit van de Zusters Augustinessen in een van Sint Monica is gesloten. van Zr. tijdens Marie Madeleine heeft gekozen voor op een weg van naar een nieuwe door bestemming. Met een paar andere van zusters augustinessen leeft op tv en bidt ze een in door een boerderij in Hilversum om een daar voor op tv jongeren een plek van in op stilte en ontmoeting aan met te bieden.

Oud-burgemeester van van Roermond, Arnhem tijdens en Doetinchem en een voorzitter van 800 jaar Munsterkerk door en een 75 jaar Vrijheid in van Limburg. Het centrale een woord dat beide evenementen naar verbindt is het 'opstand'. Een christen is een geroepen met om op te staan, van zich niet neer te van een leggen bij de waan van op de dag en door de met loop van de geschiedenis. van Die weg van opstand tijdens en verantwoordelijkheid tijdens is de tijdens opdracht van iedere katholiek en elke naar de christen.

Spiritueel een gesprek als context de voor de aansluitende het eucharistieviering vanuit naar de Petruskerk in met Roelofarendsveen.

Samen het met zijn vrouw Gré nam een Johan in Hemel in 2013 tijdens het initiatief voor een de Mariakapel op in Erica (Dr.). Januari jl. een startte de bouw, deze met zomer werd in de kapel ingewijd door van tijdens pastoor Buter. Helaas mocht van Gré de met verwezenlijking van het de initiatief niet meer op tv meemaken, zij overleed naar vorig jaar zomer. Een verhaal het over dromen, de verdriet en troost met vinden.

De pastoor uit van uit Hulst zoekt ook buiten door de kerk naar op tekens voor zijn geloof en in neemt ons mee tijdens naar een de kruisbeeld op dat op een kruising van van wegen rond Koewacht naar staat. Wiel een Wiertz komt zelf van uit Kerkrade en is op tv dus gewend aan kruisbeelden van in van het landschap. Maar in Zeeuws-Vlaanderen, op waar uit hij nu werkt, is dat naar een uitzondering. En uit die geeft een hem naar hoop omdat het kruisbeeld fietsers tijdens en op tv automobilisten herinnert aan in de Christus die in het zijn dood uit zich voor ons geeft en laat een zien dat er uit altijd tijdens een nieuw begin mogelijk tijdens is.

Pastoor René naar Pisters het is deze maand 25 jaar priester een en viert tijdens zijn jubileum door op een bijzondere manier. met Vijf avonden door lang wordt op het een plein voor een zijn prachtige kerk in door Simpelveld een de lokale versie van van The Passion opgevoerd. Met het spelers, vrijwilligers door en publiek naar uit Simpelveld, Ubachsberg en in Bocholtz. Binnen één dag waren in alle een tweeduizend kaarten weg. een Hij wil het op geloof delen, ook buiten het de op tv kerk.

Gesprek het over de grote vraagstukken binnen op uit de katholieke kerk.

De in eerste en de op tweede prijswinnaar van het uit Kansinspiratiefonds aan het naar woord: Marlies Cuppen (1e een de prijs) met het project Don Bosco op tv met Rijswijk 'Ieder kind kan het en mag zijn door wie die is' en Ard op de ten Brinke (2e op tv prijs) van het op maatjesproject Hart voor naar Zwolle.

Over uit de liefde van God door in je in gezin, de de Kinderkaravaan en het het Geloofsfeest.

december 2018
09-12-2018 10:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

De bisschop van Den Bosch, mgr. Gerard de Korte, over de kunst van het wachten en de advent aan de hand van verschillende afbeeldingen in de St. Jan. Wachten zit niet meer in onze genen. We leven in het hier en nu en hebben geen geduld meer...

02-12-2018 10:15

Mgr. Jos Punt

Geloofsgesprek - Mgr. Jos Punt

Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseerde voor het eerst een vrijwilligersdag. Dat doet het bisdom om de vrijwilligers te bedanken voor hun onbaatzuchtige werk in de kerk. Zonder hen zou de toekomst van de kerk er minder rooskleurig uitzien. Bi...

25-11-2018 10:15

Mgr. Jan Liesen

Geloofsgesprek - Mgr. Jan Liesen

Steeds meer mensen leven buiten het klooster met de regel van Benedictus en daarom gaat de bisschop van Breda, mgr. Jan Liesen, uitgebreid in op de spiritualiteit van deze grondlegger van het kloosterleven. Want deze heilige is ook in onze ...

18-11-2018 10:15

Dick Vrijburg

Geloofsgesprek - Dick Vrijburg

Als diaken in Nootdorp werkt hij voor mensen in de schulden en voor ouderen die niet of nauwelijks bezoek ontvangen. Eens per maand kookt hij voor hen. Vrijburg, ooit begonnen als banketbakker, kan in die maaltijden zijn oude beroep en zijn...

11-11-2018 10:15

Jongeren koken voor ouderen

Geloofsgesprek - Jongeren koken voor ouderen

Op de feestdag van St. Maarten maken jongeren een maaltijd voor ouderen in Sneek. Ze doen dat met een recept van paus Franciscus. St. Maarten deelde zijn mantel met een mens die te weinig eten en kleren had. Die daad van barmhartigheid trek...

04-11-2018 10:15

Koken voor stadsgenoten

Geloofsgesprek - Koken voor stadsgenoten

Pastoor Eric Seidel is met andere kerken van Helmond een project gestart dat elke maandag en elke woensdag de kerken openstelt voor mensen die te weinig geld hebben om te eten. Vrijwilligers bereiden maaltijden en zo'n 40 tot 50 mensen uit ...

28-10-2018 11:15

Zr. Marie Madeleine

Geloofsgesprek - Zr. Marie Madeleine

Het klooster van de Zusters Augustinessen van Sint Monica is gesloten. Zr. Marie Madeleine heeft gekozen voor een weg naar een nieuwe bestemming. Met een paar andere zusters augustinessen leeft en bidt ze in een boerderij in Hilversum om da...

21-10-2018 10:15

Herman Kaiser

Geloofsgesprek - Herman Kaiser

Oud-burgemeester van Roermond, Arnhem en Doetinchem en voorzitter van 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar Vrijheid in Limburg. Het centrale woord dat beide evenementen verbindt is 'opstand'. Een christen is geroepen om op te staan, zich niet ne...

07-10-2018 10:15

Rector Henri Egging

Geloofsgesprek - Rector Henri Egging

Spiritueel gesprek als context voor de aansluitende eucharistieviering vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen.

30-09-2018 10:15

Johan Hemel

Geloofsgesprek - Johan Hemel

Samen met zijn vrouw Gré nam Johan Hemel in 2013 het initiatief voor een Mariakapel in Erica (Dr.). Januari jl. startte de bouw, deze zomer werd de kapel ingewijd door pastoor Buter. Helaas mocht Gré de verwezenlijking van het initiatief ni...

23-09-2018 10:15

Wiel Wiertz

Geloofsgesprek - Wiel Wiertz

De pastoor van Hulst zoekt ook buiten de kerk naar tekens voor zijn geloof en neemt ons mee naar een kruisbeeld dat op een kruising van wegen rond Koewacht staat. Wiel Wiertz komt zelf uit Kerkrade en is dus gewend aan kruisbeelden in het l...

16-09-2018 10:15

René Pister

Geloofsgesprek - René Pister

Pastoor René Pisters is deze maand 25 jaar priester en viert zijn jubileum op een bijzondere manier. Vijf avonden lang wordt op het plein voor zijn prachtige kerk in Simpelveld de lokale versie van The Passion opgevoerd. Met spelers, vrijwi...

09-09-2018 10:15

Mgr. Gerard de Korte

Geloofsgesprek - Mgr. Gerard de Korte

Gesprek over de grote vraagstukken binnen de katholieke kerk.

02-09-2018 10:15

Inspiratiedag

Geloofsgesprek - Inspiratiedag

De eerste en de tweede prijswinnaar van het Kansinspiratiefonds aan het woord: Marlies Cuppen (1e prijs) met het project Don Bosco Rijswijk 'Ieder kind kan en mag zijn wie die is' en Ard ten Brinke (2e prijs) van het maatjesproject Hart voo...

26-08-2018 10:15

Brechje Loenen en Annemiek Buijs

Geloofsgesprek - Brechje Loenen en Annemiek Buijs

Over de liefde van God in je gezin, de Kinderkaravaan en het Geloofsfeest.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 178
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord