Programma gemist?

Aflevering tijdens 30 - Religieus een gesprek: Paul Verbeek: Het naar bisdom Breda heeft in twee een eigen beelden van de uit Onze Lieve Vrouw van de Fatima. in Bij het jubileum van honderd jaar in op tv Fatima stelde Paul de Verbeek de bisschop van Breda voor van naar om in navolging van het in aartsbisdom Utrecht het met beeld van van Fatima een ronde te laten de naar maken door het bisdom. uit Dat gebeurt op met dit moment. Maar een Mariakenner Paul Verbeek heeft altijd het een een verrassing in petto: de een beeldje dat hij met ooit kocht en uit dat prachtig in beeld uit brengt van hoe paus met Johannes Paulus II zijn redding uit bij in de aanslag in 1981 toevertrouwt in aan Onze Lieve Vrouw door van Fatima. van Paul Verbeek het is pastoor van Bergen op op Zoom en vicaris op tv van het het bisdom. Maar door zijn leven met en zijn roeping naar vertrouwt hij toe een aan Maria.

De van nacht van Hengelo op is een op begrip in Twente: de op tv beste wielrenners van uit Nederland fietsen hun rondje door in de het centrum, de meest in bekende artiesten van vertolken hun liedjes, kooplieden met venten hun door beste waar uit en de katholieke met het Lambertusbasiliek doet dat ook. Dus gaan uit een de deuren open op tv en kunnen voorbijgangers een kaarsje opsteken. een Een paar op tv duizend mensen doen dat. van De op jongeren van Hengelo bereiden alles naar voor en vertellen het hun uit verhaal van kaarsjes, van open kerken en naar intimiteit bij deze door nacht van tijdens Hengelo.

Sint Nicolaas een in de steigers. Dat met naar was negen maanden een het geval, de duur in van een zwangerschap. in De kerk in Baarn de kwam door er dan ook herboren uit, met op nieuwe van en meer sfeervolle kleuren, van met meer licht tijdens en intimiteit, met in prachtig uit geschuurde banken en met ramen op en dak met die nooit meer lekken. in Michel Dankers het woont in Eemnes maar tijdens is kind aan huis het in Baarn. Hij op werd de projectleider de van de naar restauratie en met kijkt in het geloofsgesprek met het trots terug tijdens op deze met negen maanden. Wie er meer met over wil lezen, het wordt op verwezen naar tijdens een speciaal magazine over deze restauratie, het met te verkrijgen bij het secretariaat van van de door vieringen.

Toen het hij nog studeerde met voor priester, beloofde hij Maria op tv een grot de voor haar te bouwen in wanneer zijn van roeping met zou leiden tot op tv het priesterschap. Hij werd priester door gewijd en een bouwde een Lourdesgrot. De pastoor op op van Sint Oedenrode de is ook verantwoordelijk van voor de bedevaart van met het bisdom Den Bosch de in oktober naar met Lourdes. Er tijdens worden 1000 deelnemers verwacht. naar Vincent Blom het organiseert niet alleen bedevaarten het maar schetst tijdens ook de betekenis van van Maria in met zijn leven. Toen hij met nog studeerde voor naar priester, beloofde hij een Maria een naar grot voor haar te van bouwen wanneer zijn roeping op van zou leiden tot het priesterschap. in Hij werd een priester gewijd, hield zich aan tijdens zijn woord en een naar bouwde een Lourdesgrot. Dit een bijzondere verhaal vertelt hij bij een die grot, in door met Odiliapeel.

Sinds naar enkele dagen is Stok priester. door Een een verhaal over roeping, de vreugde en de weg in ernaartoe. naar Hij is nog maar een paar met dagen priester wanneer met hij voorgaat in door de tv-mis een van 25 in juni uit op tv Roelofarendsveen. Het is een de plek waar hij stage heeft op tv gelopen, deze jonge door het priester die uiteindelijk geantwoord heeft op tijdens de vraag naar die op naar hem toekwam. naar Dat antwoord heeft hem vreugde gegeven de die met op tv niets tijdens te vergelijken is. op tv Hierover spreekt hij, maar ook over op de weg van naar het priesterschap. Eli in Stok doet in dat op een verinnerlijke tijdens manier, zoals hij de een voortdurend zijn hart op laat spreken.

Op de 18 juni op tv a.s. viert hij op tv zijn 60-jarig priesterfeest. Hij kijkt met met dankbaarheid een terug en van getuigt van het vuur dat nooit in is gedoofd en door nog uit steeds de de weg van van Christus tijdens wil volgen. De kardinaal uit geniet nu van zijn de welverdiende rust na van het jaren van hard werken als het bisschop en als het kardinaal. Maar een op de eerste op plaats blijft hij priester. Hij in viert een op 18 juni tijdens zijn 60-jarig priesterfeest. de Nu hij uit kan terugkijken en reflecteren, kijkt tijdens hij met het dankbaarheid terug en een getuigt hij in het een geloofsgesprek uit van het vuur de dat nooit is gedoofd en een nog steeds de van weg van Christus wil door op tv volgen.

Deze late van roeping op heeft de gave van het woord een het en het onderscheidingsvermogen om het kinderen, jongeren, nieuwe gezinnen door en nieuwkomers in op tv hun hart te uit raken. Hij is de op verpersoonlijking van de het inzet van naar het bisdom op tv Breda om ook jonge gezinnen uit te bereiken. de Deze late roeping een heeft de gave het van het de woord en het onderscheidingsvermogen de om kinderen, op tv jongeren, nieuwe gezinnen naar en nieuwkomers een in hun hart uit te raken en zo heel uit langzaam gemeenschap van de gemeenschappen uit te stichten in door het bisdom Breda.

Bij zijn 70-jarig van priesterfeest in 2011 naar een gesprek tijdens over oud naar worden, het priesterschap uit en zijn ouders. door Hij keek toendertijd met naar de dood, als een in ontsluiting uit van het geheim. Huub uit Ernst stierf 19 mei uit jl. op naar 100-jarige leeftijd. van Deze wijze mens was ruim uit een tijdens kwart eeuw bisschop van door Breda en op vertelde in het 2011 bij zijn 70-jarige het priesterfeest over oud worden, over een priesterschap, over door zijn ouders een die hem leerden Christus naar te op tv volgen maar ook te delen met van de een ander. Zo beleeft hij de de door eucharistie, zo is met hij trouw aan zijn ouders, uit zo ging tijdens hij de laatste reis op tv naar God. in In vertrouwen, de zoals hij altijd geleefd had. Zo een tijdens keek hij naar de door dood, als een op ontsluiting van het door geheim, als naar een weg om een je geheel en al toe te een vertrouwen met aan God.

Als de plebaan van van de Bavokathedraal in Haarlem in geeft hij inhoud aan het naar geloof: hij wil de luisteren naar de in mensen om zo in God in op het spoor te op tv komen. Als uit plebaan van de Bavokathedraal door in Haarlem met geeft hij inhoud aan het een geloof: hij wil met uit luisteren naar de mensen de om zo God door op het spoor te komen. uit En hij herinnert van aan rabbijnen het die ons uit voorhouden: God heeft ons van ook nodig, in Hij wil in een ons wonen. Op in een persoonlijke door manier legt Van Ogtrop uit wat naar tijdens hij hiermee bedoelt.

Wat zijn de een drijfveren van in de initiatiefnemer van op de door Kerkenproeverij om op 9 een en 10 september de deuren met van alle met kerken tijdens open te zetten voor op tv hen die nog wel katholiek op zijn, maar met er het nooit meer komen? Op in intitiatief van de theolog gaan de het in het weekend van 9 en door 10 september alle op tv kerken in van Nederland naar hun vaste bezoekers vragen om uit een van vriend, buurman, broer of zus uit mee uit te nemen. De deuren van met alle kerken van gaan open voor hen die naar nog wel katholiek met zijn, in maar er nooit uit meer komen. uit De initiatiefnemer van van dit mooie project is de de Engelse theoloog uit Michael Harvey. Alles begon bij door hem de met een uit kopje koffie met zijn moeder. op Zij vroeg hem mee tijdens van te gaan naar op de kerk. Zo is de kerk door naar voor hem een thuis het geworden. Maar dat is in dan op wel een uitnodigende kerk, voor tijdens de de viering, in de naar viering en ook na van afloop. Michael Harvey was vorige door maand in van Nederland en vertelt over met zijn de drijfveren om tijdens de kerk meer uitnodigend een te laten zijn. Hij door doet dat uit op een inspirerende in manier. En hij een kan dat ook doen, van omdat op tv hij in feite naar zijn eigen levensverhaal vertelt en daarom het authentiek en persoonlijk op een in getuigenis aflegt.

Geraakt door de in wereldwijde een beweging Sant'Egidio zet pastoraal een werker Dekker met zich in Amsterdam in de voor zijn naasten, zoals in daklozen en een vluchtelingen. De door dienst aan de naaste staat uit in centraal bij de wereldwijde beweging tijdens Sant'Egidio. Daarom zet een hij van zich in bij tijdens het daklozenrestaurant en de met opvang van door vluchtelingen en laat hij door zich raken door het uit avondgebed. Sinds twee jaar een op heeft Sant'Egidio een vaste plek door in Amsterdam. een De Mozes en Aäronkerk een is het centrum in van deze wereldwijde het beweging. De schoonheid van met het een gebed en de dienst aan op tv van de naaste staan er centraal. uit Precies om die reden het zet een Colm Dekker de zich in voor Sant'Egidio. Deze op pastoraal naar werker in Osdorp is de in zijn vrije tijd vrijwilliger de aan de het Waterlooplein, zet van zich in voor het op daklozenrestaurant, helpt bij in de opvang naar van vluchtelingen en laat van zich de raken door het avondgebed van 20.00 een de uur. En hij ontdekt dat op er zo echte vriendschap door kan groeien van tussen mensen. De een tijdens is niet meer het dan met de ander. Bij echte vriendschap op tv is het in als in door een omhelzing: je weet nooit een op wie wie nu precies omhelst. Colm uit Dekker vertelt ook uit hoe hij die tijdens eerste keer in door Rome naar door Sant'Egidio op tv is geraakt.

Op 3 op tv juni zal Ron de van den Hout het tot bisschop worden gewijd. van Hij verlaat zijn op geliefde Brabant tijdens om het de nieuwe bisschop de van bisdom Groningen-Leeuwarden te worden. Op de 1 op april gepresenteerd door als de nieuwe op bisschop van Groningen-Leeuwarden. Hij verlaat een zijn van geliefde Brabant om in het op tv noorden te door gaan werken en een zegt dat op een bisschop van mensen moet met houden het en met hen in gesprek moet de gaan. Van de den Hout zal op het naar 3 juni tot met bisschop worden gewijd. Hij met is Bijbelgeleerde van het Oude naar het Testament, opgegroeid in de agrarische sector, uit werkzaam in uit Brabantse parochies een en combineert deze taken uit steeds weer met uit bestuurswerk voor het bisdom op tv Den in Bosch.

Mauricio woont sinds het twee jaar met in Nederland en wordt tijdens binnenkort naar tot diaken uit en in november tot priester gewijd. van tijdens Een verhaal over in zijn ontmoeting met naar de paus en zijn missionaire de taak. het In oktober vorig jaar met was hij bij paus Franciscus, met op tv met andere priesterstudenten. Hij stal een daar het hart met van de paus met van het het verzoek om een selfie met op een de Heilige Vader het te mogen maken. De Colombiaan naar woont sinds twee op tv jaar met in Nederland en uit wordt binnenkort tot diaken en in in in november tot priester gewijd. Een door verhaal tijdens over zijn ontmoeting met de paus, met in zijn missionaire taak door in Nederland en met de vreugde van de het geloof. Meneses spreekt voortreffelijk onze in op tv taal. Hij voelt zich geroepen met om onze kerkprovincie te een dienen als in priester en tijdens doet dat met een grote een in blijheid.

Wat op beweegt hoofdaalmoezenier Van Eijk om het op tv diaken te worden en een wat heeft naar zijn werk in de gevangenis daaraan door bijgedragen. een Zelden komen een in het geloofsgesprek van aalmoezeniers aan het woord. Van Eijk, tijdens hoofdaalmoezenier van tijdens justitie van over zijn werk als door justitiepastor in het huis van door op tv detentie in Vught, over de betekenis het van aalmoezeniers door in door gevangenissen en op andere het plekken, over in zijn eigen weg in het het geloof, over het zijn roeping tot diaken en met de over zijn aanstaande wijding. Wat beweegt door hem om diaken met te worden op tv en wat heeft zijn met werk een in de gevangenis daaraan het bijgedragen? Een diakonaal naar geloofsgesprek over de op roeping naar die ook kan plaatsvinden wanneer je naar al van wat ouder naar bent.

De bisschop het van naar Rotterdam over de betekenis van het een op tv kruis in onze tijd. Doordat met Christus ons in het naar een lijden vooraf is gegaan, leven we naar met naar het perspectief dat we opnieuw de tijdens kunnen beginnen, telkens weer. Op het het hoogfeest van Pasen op vertelt de de bisschop van Rotterdam de over de door betekenis van het kruis van in onze tijd. het Hij de doet dat bij naar de reliekhouder van met het kruis van Christus in de met katholieke op kerk van Dordrecht. op Dat is in naar de loop der van tijden een ware bedevaartplaats geworden een naar voor Nederlandse katholieken. Deze plek het herinnert eraan dat tijdens Christus ons in met het lijden vooraf is door gegaan en dat op tv het hij ons daarmee bevrijdt naar van de gebrokenheid en uit zonde. Daardoor leven we een tot op de op dag uit met het in perspectief dat we opnieuw kunnen door beginnen, telkens weer. Het tijdens lijden uit heeft niet op het laatste woord, onze gebrokenheid uit evenmin. door Door de aftakeling heen kunnen we tijdens als op mensen erop vertrouwen naar dat - hoe op tv duister het ook het is - het licht met zal van doorbreken.

juli 2017
23-07-2017 10:15

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek - Geloofsgesprek

Aflevering 30 - Religieus gesprek: Paul Verbeek: Het bisdom Breda heeft twee eigen beelden van de Onze Lieve Vrouw van Fatima. Bij het jubileum van honderd jaar Fatima stelde Paul Verbeek de bisschop van Breda voor om in navolging van het a...

16-07-2017 10:15

Jongerengroep Hengelo

Geloofsgesprek - Jongerengroep Hengelo

De nacht van Hengelo is een begrip in Twente: de beste wielrenners van Nederland fietsen hun rondje door het centrum, de meest bekende artiesten vertolken hun liedjes, kooplieden venten hun beste waar uit en de katholieke Lambertusbasiliek ...

09-07-2017 10:15

Michel Dankers

Geloofsgesprek - Michel Dankers

Sint Nicolaas in de steigers. Dat was negen maanden het geval, de duur van een zwangerschap. De kerk in Baarn kwam er dan ook herboren uit, met nieuwe en meer sfeervolle kleuren, met meer licht en intimiteit, met prachtig geschuurde banken ...

02-07-2017 10:15

Vincent Blom

Geloofsgesprek - Vincent Blom

Toen hij nog studeerde voor priester, beloofde hij Maria een grot voor haar te bouwen wanneer zijn roeping zou leiden tot het priesterschap. Hij werd priester gewijd en bouwde een Lourdesgrot. De pastoor van Sint Oedenrode is ook verantwoor...

25-06-2017 10:15

Eli Stok

Geloofsgesprek - Eli Stok

Sinds enkele dagen is Stok priester. Een verhaal over roeping, vreugde en de weg ernaartoe. Hij is nog maar een paar dagen priester wanneer hij voorgaat in de tv-mis van 25 juni uit Roelofarendsveen. Het is de plek waar hij stage heeft gelo...

18-06-2017 10:15

Kardinaal Simonis

Geloofsgesprek - Kardinaal Simonis

Op 18 juni a.s. viert hij zijn 60-jarig priesterfeest. Hij kijkt met dankbaarheid terug en getuigt van het vuur dat nooit is gedoofd en nog steeds de de weg van Christus wil volgen. De kardinaal geniet nu van zijn welverdiende rust na jaren...

11-06-2017 10:15

Jochem van Velthoven

Geloofsgesprek - Jochem van Velthoven

Deze late roeping heeft de gave van het woord en het onderscheidingsvermogen om kinderen, jongeren, nieuwe gezinnen en nieuwkomers in hun hart te raken. Hij is de verpersoonlijking van de inzet van het bisdom Breda om ook jonge gezinnen te ...

04-06-2017 10:45

In memoriam - mgr. Huub Ernst

Geloofsgesprek - In memoriam - mgr. Huub Ernst

Bij zijn 70-jarig priesterfeest in 2011 een gesprek over oud worden, het priesterschap en zijn ouders. Hij keek toendertijd naar de dood, als een ontsluiting van het geheim. Huub Ernst stierf 19 mei jl. op 100-jarige leeftijd. Deze wijze me...

28-05-2017 10:15

Hein Jan van Ogtrop

Geloofsgesprek - Hein Jan van Ogtrop

Als plebaan van de Bavokathedraal in Haarlem geeft hij inhoud aan het geloof: hij wil luisteren naar de mensen om zo God op het spoor te komen. Als plebaan van de Bavokathedraal in Haarlem geeft hij inhoud aan het geloof: hij wil luisteren ...

21-05-2017 10:15

Michael Harvey

Geloofsgesprek - Michael Harvey

Wat zijn de drijfveren van de initiatiefnemer van de Kerkenproeverij om op 9 en 10 september de deuren van alle kerken open te zetten voor hen die nog wel katholiek zijn, maar er nooit meer komen? Op intitiatief van de theolog gaan in het w...

14-05-2017 10:15

Colm Dekker

Geloofsgesprek - Colm Dekker

Geraakt door de wereldwijde beweging Sant'Egidio zet pastoraal werker Dekker zich in Amsterdam in voor zijn naasten, zoals daklozen en vluchtelingen. De dienst aan de naaste staat centraal bij de wereldwijde beweging Sant'Egidio. Daarom zet...

07-05-2017 10:15

Ron van den Hout

Geloofsgesprek - Ron van den Hout

Op 3 juni zal Ron van den Hout tot bisschop worden gewijd. Hij verlaat zijn geliefde Brabant om de nieuwe bisschop van bisdom Groningen-Leeuwarden te worden. Op 1 april gepresenteerd als de nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden. Hij verl...

30-04-2017 10:15

Mauricio Meneses

Geloofsgesprek - Mauricio Meneses

Mauricio woont sinds twee jaar in Nederland en wordt binnenkort tot diaken en in november tot priester gewijd. Een verhaal over zijn ontmoeting met de paus en zijn missionaire taak. In oktober vorig jaar was hij bij paus Franciscus, met and...

23-04-2017 10:15

Ryan van Eijk

Geloofsgesprek - Ryan van Eijk

Wat beweegt hoofdaalmoezenier Van Eijk om diaken te worden en wat heeft zijn werk in de gevangenis daaraan bijgedragen. Zelden komen in het geloofsgesprek aalmoezeniers aan het woord. Van Eijk, hoofdaalmoezenier van justitie over zijn werk ...

16-04-2017 10:45

Mgr. Hans van den Hende

Geloofsgesprek - Mgr. Hans van den Hende

De bisschop van Rotterdam over de betekenis van het kruis in onze tijd. Doordat Christus ons in het lijden vooraf is gegaan, leven we met het perspectief dat we opnieuw kunnen beginnen, telkens weer. Op het hoogfeest van Pasen vertelt de bi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 110
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord