Programma gemist?

Voor het de derde een keer wordt in Volendam van de kruiswegwandeling op tv georganiseerd. Elk jaar in de een vastentijd worden de op tv 150 naar jaar oude kruiswegstaties, het die behoren tot het naar Volendammer erfgoed, op veertien in plaatsen in met Volendam neergezet. naar Burgemeester Lieke Sievers op tv van Edam-Volendam bezoekt een aantal van van deze staties van en legt de uit dat deze de oude staties ook in de met huidige tijd nog van de een functie hebben.

Als je ooit uit wil zien hoeveel in vrijwilligers overhebben in voor hun parochiekerk, het ga dan naar tijdens Ameland. Daar brandde de het Clemenskerk in 2013 de bijna tot de een grond af. op tv De van katholieken wisten niet hoe ze de verder moesten met met hun op tv geloof, maar begonnen op acties en zamelden uit geld in. Ze werden geholpen door naar bisdom een Groningen-Leeuwarden en op tv verzekeraar Donatus. Samen zetten tijdens ze hun door schouders eronder. En vier jaar later in is de op tv Clemskerk een mooier dan ooit. In november werd een hij gewijd door een met bisschop Van den Hout van Groningen-Leeuwarden. uit Dat door was een de machtig mooie dag, naar voor alle katholieken, voor een het bisdom en tijdens ook voor naar de provincie, want de commissaris van van de een Koning, Arno op tv Brok, was ook van in de partij.

Al het dik in de 80 jaar in viert hij in nog elke week naar met de van armen het leven van bij een Franciscusmaaltijd. tijdens En hij leert daar in elke week weer de dat hij zelf uit ook arm uit is. Zo tijdens is er wederzijdse betrokkenheid op van daklozen en door vluchtelingen met Joop Stam, in die in de naar ogen de van de armen leert tijdens wie hij zelf op tv is: levend van de barmhartigheid het door van God. Joop Stam spreekt uit hierover in het de kader van 50 van jaar San uit Egidio, de wereldwijde beweging op tv die vanuit het tijdens bidden naast in de armen wil een gaan staan. Ook in naar Amsterdam gebeurt dit, in door de van Mozes en Aäronkerk aan door het Waterlooplein. tijdens Joop Stam het is rector van San uit Egidio in in Amsterdam en gaat daarnaast voor in in de eucharistieviering het in de Nicolaaskerk. door In San de Egidio gaat hij de uit weg, in het het spoor van de Christus, precies zoals gebeurt op uit de Stille Omgang, op tv later de in maart. Ook dan met gaan een mensen op weg om van Christus te uit volgen.

Een in kennismaking met Erik Seidel, de op pastoor van door de parochie in op Helmond. Hij laat tijdens zich zien als een uit bevlogen priester een die leeft van de het aanbidding van het een allerheiligste met en van de naar liturgie, maar het in Helmond heeft geleerd dat tijdens stilte op en gebed moeten resulteren in in acties naar je de medemens. Toen een Erik Seidel steeds op tv vaker mensen door aan de deur kreeg die naar niets meer te uit eten hadden en van geen geld hadden, startte het hij vanuit de op caritas een met actie om op tv eten te op delen. Sindsdien loopt een het storm in zijn kerk: van van gebed in en stilte naar eten het delen met de armen. door van Erik Seidel prijst uit zich gelukkig dat hij op deze in manier het Christus kan op navolgen.

Eind vorig de jaar naar vierde de katholieke dirigenten- en tijdens organistenvereniging haar honderdjarig bestaan. in tijdens Met een mooi gedenkboek en naar nu tijdens ook een paar maanden naar later middels een geloofsgesprek. op tv Ton van naar Eck is met de voorzitter en al sinds 1999 uit de vaste organist de een van de Kathedrale basiliek Sint Bavo op tv in het Haarlem. Hij uit droomt muziek, hij leeft met met zijn orgelklanken en de hij komt woorden op tv tekort om de naar schoonheid van op tv liturgie te bezingen. met Maar hij weet ook wat op met stilte is. Juist de een organist moet op door tijd kunnen stoppen. Want zonder op tv op tv stilte heeft muziek geen betekenis, zo op tv weet uit hij.

Hij gaat in de weg die door iedere gelovige een gaat, want uit je overgeven aan God is naar een avontuur. tijdens Bij Raymond is dat uit letterlijk het geval geweest. tijdens door Acht jaar geleden ging hij op op pad naar Santiago. een Van op tv de ene dag op op de tijdens andere stopte hij met tijdens zijn werk, van pakte het vliegtuig en met begon vanaf tijdens Porto te wandelen. van Het bleek de ommekeer in zijn op leven, in want sindsdien heeft met hij zijn baan tijdens opgezegd en kiest hij voor op tv een leven een waarin op tv meer plaats is voor het geloof. naar De weg een die hijzelf is gegaan, door wil het hij nu delen met in anderen, onder meer van in het bestuur van door zijn naar parochie.

De parochie in op tv Delden op bestaat 900 jaar. Al uit die uit eeuwen is de katholieke kerk aldaar in een baken van naar geloof voor de door hele omgeving. Marc het met Oortman stelt vast tijdens dat er in het negen eeuwen niet zoveel van is veranderd. Toen met kwamen mensen uit alle dorpen een om de in eucharistie te vieren in in Delden en de vandaag door de dag gaat het met ook steeds uit meer die kant op. Een uit centrale naar kerk voor de verschillende dorpen in op tv de omgeving. met Maar Marc het Oortman heeft er ook van een vraag bij: hoeveel door is het naar geloof ons nog op tv waard. Vroeger hadden naar de mensen in er kilometers lopen voor de over, door waarom nemen zo weinig van mensen vandaag de dag de door moeite om in door met de auto te stappen een en ook naar op tv de kerk te van komen?

Albert Buter de is een oude met bekende in voor de mediavieringen. Bij op tv de start in 2010 was de hij een pastoor in Leeuwarden en de viel hij op door door zijn rustige pastorale op toon. het Die heeft alleen maar aan van naar wijsheid gewonnen nu hij op een nieuwe plek door heeft gevonden in Drenthe. Voor uit op tv het eerst komen de mediavieringen uit naar Emmen, maar tijdens het zal van vertrouwd voelen omdat Albert een Buter als geen de ander in het staat is uit om de schatten van het geloof uit te door verbinden met de vragen met van het tijdens leven.

Overgekomen tijdens uit Amerika en vlekkeloos in Nederlands met sprekend, zorgt zij op voor nieuw elan in Sittard. Ze door geeft catechese op aan kinderen en jongeren. tijdens Als op tv in iemand door duidelijk wordt wat het het beleid van het bisdom door Roermond de afgelopen tien een jaar uit is geweest, dan op gebeurt dat in op de persoon van zr. tijdens Mary Amata. op Dominicanes uit Tennessee, Amerika, met het de vaardigheden om uit directeur op van een op tv school te zijn, een is zij door de het toenmalige bisschop Wiertz van om naar Sittard door te komen. het De wereldkerk in Limburg. Dat op symboliseer op Mary Amata. En zij slaagt daar door de ook goed in want zij op tv spreekt voortreffelijk Nederlands en door heeft tijdens geluisterd naar de roepstem de van Frans een Wiertz. Met drie andere met zusters het zorgt zij voor nieuw elan op tv in Sittard tijdens en doet waar zij goed het een in is: catechetisch leidinggeven aan de kinderen en op tv jongeren.

De van basiliek in Oosterhout is het een nieuwe een onderkomen van bisdom Breda tijdens voor de eucharistievieringen op een in televisie. En sinds kort tijdens is in Oosterhout een het oude het bekende voor de tv-kijkers van neergestreken: Han Akkermans. het Hij was in al verbonden aan het mediapastoraat, werd van daarna de pastoor de tijdens van Halsteren die de tijdens vieringen voor bisdom Breda met op tv op verzorgde, verhuisde daarna naar de op anonimiteit van de Roosendaal en komt met nu het terug aan het venster met op de het vieringen in Oosterhout. Han Akkermans komt een thuis in een Oosterhout: zijn moeder woont op op er, hij leefde op tv er zelf als benedictijner monnik door en hij vindt door in zijn parochie het drie kloosters. 'Wie geen op tv tijd maakt een voor God het komt niet tot het leven', aldus Han Akkermans die op nog het als een op tv monnik bidt maar als op tv een pastoor wil door vieren.

Driekoningen van zingen; in Duitsland is in het al vele jaren naar uit een begrip, in Nederland staat door het op tv nog in de kinderschoenen. Pastoor een Lars Peetam en Vastenaktie-directeur van Peter van in Hoof willen deze in traditie ook naar tijdens Nederland brengen. het Ze leggen uit dat door kinderen als uit drie koningen de op tv zegen meekrijgen vanuit uit de kerk. Daarna de gaan zij de uit straat op om gaven de in te tijdens zamelen voor goede doelen van de de op tv Vastenaktie. Zo komen uit kerk en leven op rond het feest van met Driekoningen op een op mooie het manier bijeen.

Op het de drempel van het naar oude jaar kijkt de naar bisschop met van Rotterdam terug op het uit afgelopen jaar. Voor van op tv hem is dat een in bijzonder jaar geweest, want hij van leidde 250 het mensen uit zijn bisdom door naar op Rome. Dat was in een meer dan geslaagde uit bedevaart waarin mgr. tijdens Van den op tv Hende een jaar van door gebed afkondigde. Hij hoopt een dat het dit jaar ons als in katholieken doet op tv beseffen dat geloof meer betekent met dan in actie de komen. We moeten met steeds weer naar het binnen toe op tv om in de stilte met ruimte te maken het voor de van Heer. Zonder in die diepste op tv bezieler van ons leven wordt ons een van geloof een actieprogramma. Daarom op roept bisschop Hans van op tv den Hende een iedereen op om uit meer tijd te besteden aan een het bidden. een Zonder bidden raakt de de accu van op ons handelen het op.

Bisschop op Jan Liesen van Breda een houdt de de kerstoverweging. Op met de vierde zondag een van de advent kijkt bisschop met Jan Liesen van Breda op vooruit naar in de nacht in die komen gaat, de met nacht tijdens waarin God mens wordt het en onder ons in komt wonen. Hij doet dat op op onovertroffen tijdens wijze: door als de bijbeldeskundige die van hij is, in maar ook als de geboren op verteller die de het nergens te door romantisch maakt naar en ons allemaal op tv de opdracht geeft om anders het naar het kerstverhaal op te kijken. Als op een oproep om de barmhartig een met de zwakken om op te gaan.

Pastoor Peter op van der van Weiden heeft meer dan eens een de zijn muzikale talenten laten zien. in Daarom bevreemdt van het niemand dat het hij met Kerstmis alles uit uit de kast een haalt om muziek en uit geloof met elkaar een van te verbinden. In het de dagen voor Kerstmis nodigt van hij iedereen een uit om samen tijdens te zingen en muziek de te maken in met zijn op Martinuskerk. In het geloofsgesprek worden tijdens beelden van deze kerstliederen naar afgewisseld op tv met de motivatie van pastoor door Van tijdens der Weiden in om zijn kerk open te de stellen voor de de volkskerstzang.

Een op tv kwart eeuw was hij bisschop uit van met Roermond. En in die jaren uit slaagde hij het er tijdens in om de tegenstellingen in van zijn bisdom te van overstijgen en op tv om het met priestertekort terug te dringen. Hij uit kreeg het voor elkaar het van in moeilijke omstandigheden - verdeeld van bisdom, schandalen op van seksueel misbruik, in teruglopend kerkbezoek - om van rust te brengen in het deze door met en door in katholieke regio en de die rust met ook te verbinden met perspectief. op tv Bisschop Wiertz haalde tijdens de wereldkerk tijdens naar Roermond en beloofde tijdens zijn katholieken de om geen kerken door te sluiten. Zo werd het hij op tv een geliefde bisschop die nu van naar zijn verdiende op rust gaat een genieten. Over zijn een bezieling en innerlijke vrijheid op tv om te doen een wat hij moest naar doen tijdens praat hij in het geloofsgesprek: tijdens de met blik van Christus op tv maakte van hem een tijdens gezegend mens die echt in de vrede leeft. naar Bisschop het Frans Wiertz (75) van bisdom op tv Roermond trad op 2 een december 2017 terug. van Hij is bisschop uit sinds 1993 en door daarmee de langstzittende uit bisschop uit van Nederland.

maart 2018
18-03-2018 10:15

Kruiswegstaties Volendam

Geloofsgesprek - Kruiswegstaties Volendam

Voor de derde keer wordt in Volendam de kruiswegwandeling georganiseerd. Elk jaar in de vastentijd worden de 150 jaar oude kruiswegstaties, die behoren tot het Volendammer erfgoed, op veertien plaatsen in Volendam neergezet. Burgemeester Li...

11-03-2018 10:15

Clemenskerk Ameland

Geloofsgesprek - Clemenskerk Ameland

Als je ooit wil zien hoeveel vrijwilligers overhebben voor hun parochiekerk, ga dan naar Ameland. Daar brandde de Clemenskerk in 2013 bijna tot de grond af. De katholieken wisten niet hoe ze verder moesten met hun geloof, maar begonnen acti...

04-03-2018 10:15

Joop Stam

Geloofsgesprek - Joop Stam

Al dik in de 80 jaar viert hij nog elke week met de armen het leven bij een Franciscusmaaltijd. En hij leert daar elke week weer dat hij zelf ook arm is. Zo is er wederzijdse betrokkenheid van daklozen en vluchtelingen met Joop Stam, die in...

25-02-2018 10:15

Erik Seidel

Geloofsgesprek - Erik Seidel

Een kennismaking met Erik Seidel, de pastoor van de parochie in Helmond. Hij laat zich zien als een bevlogen priester die leeft van de aanbidding van het allerheiligste en van de liturgie, maar in Helmond heeft geleerd dat stilte en gebed m...

18-02-2018 10:15

Ton van Eck

Geloofsgesprek - Ton van Eck

Eind vorig jaar vierde de katholieke dirigenten- en organistenvereniging haar honderdjarig bestaan. Met een mooi gedenkboek en nu ook een paar maanden later middels een geloofsgesprek. Ton van Eck is de voorzitter en al sinds 1999 de vaste ...

11-02-2018 10:15

Raymond ter Bogt

Geloofsgesprek - Raymond ter Bogt

Hij gaat de weg die iedere gelovige gaat, want je overgeven aan God is een avontuur. Bij Raymond is dat letterlijk het geval geweest. Acht jaar geleden ging hij op pad naar Santiago. Van de ene dag op de andere stopte hij met zijn werk, pak...

04-02-2018 10:15

Marc Oortman

Geloofsgesprek - Marc Oortman

De parochie in Delden bestaat 900 jaar. Al die eeuwen is de katholieke kerk aldaar een baken van geloof voor de hele omgeving. Marc Oortman stelt vast dat er in negen eeuwen niet zoveel is veranderd. Toen kwamen mensen uit alle dorpen om de...

28-01-2018 10:15

Albert Buter

Geloofsgesprek - Albert Buter

Albert Buter is een oude bekende voor de mediavieringen. Bij de start in 2010 was hij pastoor in Leeuwarden en viel hij op door zijn rustige pastorale toon. Die heeft alleen maar aan wijsheid gewonnen nu hij een nieuwe plek heeft gevonden i...

21-01-2018 10:15

Zr. Mary Amata

Geloofsgesprek - Zr. Mary Amata

Overgekomen uit Amerika en vlekkeloos Nederlands sprekend, zorgt zij voor nieuw elan in Sittard. Ze geeft catechese aan kinderen en jongeren. Als in iemand duidelijk wordt wat het beleid van het bisdom Roermond de afgelopen tien jaar is gew...

14-01-2018 10:15

Han Akkermans

Geloofsgesprek - Han Akkermans

De basiliek in Oosterhout is het nieuwe onderkomen van bisdom Breda voor de eucharistievieringen op televisie. En sinds kort is in Oosterhout een oude bekende voor de tv-kijkers neergestreken: Han Akkermans. Hij was al verbonden aan het med...

07-01-2018 10:15

Driekoningen

Geloofsgesprek - Driekoningen

Driekoningen zingen; in Duitsland is het al vele jaren een begrip, in Nederland staat het nog in de kinderschoenen. Pastoor Lars Peetam en Vastenaktie-directeur Peter van Hoof willen deze traditie ook naar Nederland brengen. Ze leggen uit d...

31-12-2017 10:15

Nieuwjaarswens door Mgr. Van den Hende

Geloofsgesprek - Nieuwjaarswens door Mgr. Van den Hende

Op de drempel van het oude jaar kijkt de bisschop van Rotterdam terug op het afgelopen jaar. Voor hem is dat een bijzonder jaar geweest, want hij leidde 250 mensen uit zijn bisdom naar Rome. Dat was een meer dan geslaagde bedevaart waarin m...

24-12-2017 10:15

Kerstwens door mgr. Jan Liesen

Geloofsgesprek - Kerstwens door mgr. Jan Liesen

Bisschop Jan Liesen van Breda houdt de kerstoverweging. Op de vierde zondag van de advent kijkt bisschop Jan Liesen van Breda vooruit naar de nacht die komen gaat, de nacht waarin God mens wordt en onder ons komt wonen. Hij doet dat op onov...

17-12-2017 10:15

Kerstzang Sneek

Geloofsgesprek - Kerstzang Sneek

Pastoor Peter van der Weiden heeft meer dan eens zijn muzikale talenten laten zien. Daarom bevreemdt het niemand dat hij met Kerstmis alles uit de kast haalt om muziek en geloof met elkaar te verbinden. In de dagen voor Kerstmis nodigt hij ...

10-12-2017 10:15

Mgr. Frans Wiertz

Geloofsgesprek - Mgr. Frans Wiertz

Een kwart eeuw was hij bisschop van Roermond. En in die jaren slaagde hij er in om de tegenstellingen in zijn bisdom te overstijgen en om het priestertekort terug te dringen. Hij kreeg het voor elkaar in moeilijke omstandigheden - verdeeld ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloofsgesprek gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloofsgesprek de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloofsgesprek bij Geloofsgesprek liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloofsgesprek. Heb je een uitzending van Geloofsgesprek gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloofsgesprek gemist

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom is één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor Geloofsgesprek. Zo komt ieder bisdom in Geloofsgesprek zeven keer aan bod.

Uitzending gemist van Geloofsgesprek? Hier kun je alle uitzendingen van Geloofsgesprek kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 144
  • Laatste uitzending op 18-03-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord