Programma gemist?

23:30),Terugblik een op het Lowlands Festival. Met het onder uit meer Editors, Imagine Dragons, van Jake Bugg, Steve in Reich, Franz Ferdinand en van Nine naar Inch Nails.

23:30),Terugblik op naar het de Lowlands Festival. Met met onder meer De Jeugd Van de Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The op tv Opposites en op tv Kendrick uit Lamar en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj op tv Roosmarijn Reijmer uit en muziekjournalist Atze door de Vrieze door blikken terug op Lowlands op tv 2013. Met een #lowlandsrequest kunnen kijkers via naar twitter laten weten welke optredens uit op ze terug willen op zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten van het A Campingflight to door het Lowlands Paradise. Muziek: de Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake de Bugg, Kendrick Lamar, in Tom tijdens Odell, Major Lazer, op Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka uit door e.a.

22:05,Verslag Hoogtepunten van met A Campingflight to het Lowlands Paradise. in Muziek: Franz Ferdinand, Nick het op tv Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, een Tom op Odell, Major Lazer, op Mister And tijdens Mississippi, Michael Kiwanuka de e.a.

tijdens Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. Ieder een door jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen naar weggehaald bij een hun ouders en op tv verkocht. 86 procent daarvan de zijn meisjes. tijdens Ze worden te werk op tv gesteld tijdens in de naar huishouding. Geld krijgen ze er niet de voor, een maar wel klappen. De twaalfjarige met Anne is met tot uit vijf keer toe verhandeld. Ze werd naar gedwongen in te werken het in de huishouding en ze verkocht op schoenen op de van markt. op Ze werd geschopt de als ze haar werk op niet van goed deed. In de Benin geloven ze in voodoo, daarom uit door moeten veel kindslaven een voodoo-ritueel uit ondergaan om te naar voorkomen dat ze op tv weglopen. Ze geloven een dat krachten van kunnen worden opgeroepen om met iemand pijn te naar doen. De naar Brigade de Protection van des Mineurs door speurt kinderhandelaren op en redt tijdens kinderen uit van gevangenschap. Anne in is uiteindelijk bij de Silesiaanse op tv Zusters in Cotonou van terechtgekomen en haalt door daar uit haar gemiste schooljaren in. In Nederland naar de wordt een flashmob georganiseerd door op tv kinderen op om aandacht te op tv vragen voor kinderarbeid een en slavernij.

Afl.: naar Vuilnis. In een de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen van op uit de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. op De kinderen weten de razendsnel tijdens glas, metaal en ander van materiaal wat tijdens niets waard lijkt te zijn te op tv verzamelen en met dit aan een een tussenhandelaar te verkopen. met Alles wordt uit gerecycled. Afval wordt een in Dhaka zomaar langs de het kant op tv van de weg door gegooid. Veel gevaarlijke stoffen naar komen in de grond door en het water het terecht, tijdens zoals zware metalen uit en allerlei gifstoffen. Hoewel door de met rivier zwart is van de gifstoffen door wordt er met van gedronken en worden op er baby's door in gewassen. het Veel mensen in Bangladesh leven tijdens in grote het armoede in en ouders hebben het geen geld om de kinderen het naar school het te sturen. het Maar hoe kunnen door we in Nederland deze uit kinderen in Bangladesh helpen? Kinderen op het in Nederland onderzoeken waar hun in spullen vandaan komen van en realiseren zich dat op daar soms kinderhandel naar een aan te pas van is gekomen en dat door ze daar als het consument een heel op tv klein beetje in invloed op kunnen het uitoefenen.

Afl.: Steen. de Hoewel het Kinderwetje van door met Van Houten in 1874 was ingevoerd, uit werkten kinderen van nog steeds. op Het Kinderwetje had in de uit een praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks door controle en op een sommige van terreinen, zoals in met de landbouw, werd naar kinderarbeid nog op wel toegestaan. In naar steen- en pannenbakkerijen werkten nog met steeds door hele gezinnen, omdat de ouders niet een rond konden komen. tijdens Ondanks verzet van uit op ouders en van op de rijke burgerij in werd in 1901 de leerplicht met ingevoerd. Vanaf dat moment van gingen de meeste op tv kinderen naar van school en werd in dat ook gecontroleerd. door Die de controle is tegenwoordig een stuk tijdens strenger. Als je tijdens een paar keer met te vaak spijbelt, naar krijg je straf uit of in moet je zelfs, als je het met echt bont met maakt, naar door de kinderrechter. Yannick (13) uit in Emmeloord tijdens spijbelde ook te vaak, de hij moet naar bureau de uit Halt en krijgt een tijdens straf.

Afl.: Touw. Nederland op schafte niet alleen naar slavernij bijna het als laatste af, naar ook met van kinderarbeid was ons land met één van de met laatste in Europa. het Rond met 1863 werd er nog volop tijdens gewerkt door kinderen. De van meest naar verschrikkelijke vormen tijdens van kinderarbeid vonden vroeger plaats op tijdens touwslagerijen of lijnbanen. de Kinderen in maakten lange tijdens dagen, want hoe meer door er geproduceerd werd hoe het meer er ook verdiend met de werd. Tijdens de industrialisatie door konden fabriekseigenaren wel goedkope met arbeidkrachten de gebruiken en zij lobbyden dan uit ook in Den door Haag om de kinderen met zo van veel mogelijk te werk te van met stellen. In 1871 kwam door Samuel van Houten met een in wetsvoorstel ter bestrijding met van kinderarbeid: het naar tijdens Kinderwetje van Van Houten. Door de in met invoering van het 'Kinderwetje' mogen naar kinderen tijdens tegenwoordig niet meer werken. Mila door is op tv elf jaar oud van en baalt ervan dat ze van dertien moet zijn van voor een bijbaantje. door Ze van is vastbesloten om in toch een baantje te nemen. Een de op krantenwijk op naam van haar met broer.

Afl.: op tv Suiker. In de een Gouden Eeuw werd uit suiker geïntroduceerd in van Nederland, een exotisch en uit kostbaar naar product dat door de met rijken over al naar het eten gestrooid van werd. Vlees, groenten en de oesters hadden naar een korst van suiker. op tv De suiker een kwam uit Suriname. Rond op 1775 werkten er zo'n op tv 60.000 de Afrikaanse slaven op de Surinaamse tijdens suikerplantages. met Het werken op de op tv plantages was naar zwaar en onveilig uit en er werden zware straffen uit het uitgedeeld door de blanken. Pas naar per 1 juli een 1863 werd slavernij het ook door Nederland, als op tv één van het de laatste landen, met officieel afgeschaft. naar Een aflevering over hoe in niemand met in Nederland zich om het lot op van de door slaven bekommerde en in donkere naar mensen als derderangs burgers tijdens werden behandeld. Tegenwoordig leven op in de in Bijlmer veel Surinaamse en Ghanese door mensen. Ook het de Nederlandse op Shane (12) een woont in de Bijlmer en groeit van op van te midden met van de zwarte het cultuur. Hij rapt erover: 'Als we in nog steeds de slavernij kenden, moest ik met mijn zwarte vrienden door het nu commanderen'.

augustus 2019
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord