Programma gemist?

23:30),Terugblik op het uit Lowlands Festival. Met de door onder meer Editors, Imagine Dragons, op tv Jake Bugg, Steve Reich, door Franz een Ferdinand en Nine op Inch Nails.

23:30),Terugblik op van het Lowlands Festival. Met naar onder meer de De Jeugd Van Tegenwoordig, door Franz Ferdinand, The een tijdens Opposites en Kendrick Lamar uit en Disclosure.

23:50,3voor12 een radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist door Atze een de Vrieze blikken terug in op uit Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers de via twitter laten op tv met weten welke optredens ze terug willen door een zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten van in A Campingflight door to Lowlands Paradise. Muziek: van Franz Ferdinand, Nick een Cave, van Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, tijdens Tom Odell, op tv Major Lazer, Mister And tijdens Mississippi, Michael Kiwanuka in in e.a.

22:05,Verslag Hoogtepunten van van A Campingflight to van Lowlands Paradise. Muziek: naar Franz Ferdinand, door Nick Cave, tijdens Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, een Tom Odell, Major op tv Lazer, Mister And op tv Mississippi, Michael in Kiwanuka van e.a.

uit Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. Ieder door jaar een worden zo'n 15.000 door Beninse kinderen naar weggehaald bij hun ouders en verkocht. naar 86 procent daarvan van zijn meisjes. op tv Ze worden te op werk gesteld in de uit het huishouding. Geld krijgen naar ze er niet van voor, maar wel klappen. De twaalfjarige van Anne is tot tijdens het vijf keer toe verhandeld. een Ze werd gedwongen tijdens te werken met in de huishouding en ze verkocht uit schoenen op de een markt. door Ze werd geschopt als ze met haar in werk niet goed deed. In een Benin tijdens geloven ze van in voodoo, daarom moeten van veel kindslaven een met voodoo-ritueel ondergaan om te voorkomen op dat ze met weglopen. Ze op tv geloven dat krachten naar kunnen worden opgeroepen om iemand door pijn te in doen. De Brigade de de Protection des tijdens Mineurs speurt kinderhandelaren met op op tv en redt kinderen van in gevangenschap. Anne tijdens is uiteindelijk bij met de Silesiaanse Zusters op in Cotonou terechtgekomen en uit haalt daar haar gemiste het schooljaren in. In Nederland met uit wordt een flashmob tijdens georganiseerd door kinderen om op aandacht te de vragen voor kinderarbeid en uit slavernij.

Afl.: uit Vuilnis. In de een hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen door op de vuilnisbelt door naar naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel op glas, metaal en de ander materiaal wat op niets waard lijkt de in te zijn te verzamelen en op dit aan een door tussenhandelaar te in verkopen. Alles een wordt gerecycled. Afval wordt in op tv Dhaka van zomaar langs de kant van van de weg een gegooid. Veel gevaarlijke op stoffen komen van in de grond en het op water met terecht, zoals zware metalen het en allerlei de gifstoffen. Hoewel de rivier zwart is een naar van de gifstoffen wordt naar er van gedronken en worden de er baby's door in tijdens gewassen. Veel mensen in Bangladesh op tv leven met in grote armoede en ouders uit hebben geen geld van om de kinderen door naar met school te sturen. van Maar hoe kunnen we in Nederland van deze met kinderen in Bangladesh helpen? Kinderen naar met in Nederland onderzoeken waar hun spullen op vandaan komen en op tv een realiseren zich dat daar soms kinderhandel op het aan te pas is gekomen en uit dat op ze daar de als consument een heel tijdens klein beetje met invloed op kunnen naar uitoefenen.

Afl.: Steen. op Hoewel het Kinderwetje van tijdens Van Houten in de 1874 op tv was ingevoerd, van werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje op had in van de praktijk zwakke kanten. het Er was in nauwelijks de controle en op sommige terreinen, zoals naar in de landbouw, de het werd kinderarbeid nog op tv wel toegestaan. In door steen- en pannenbakkerijen werkten tijdens nog steeds van hele gezinnen, omdat de ouders met niet uit rond konden komen. Ondanks verzet het van de ouders en van de tijdens rijke burgerij op werd in 1901 de leerplicht een ingevoerd. Vanaf een dat moment gingen de naar meeste kinderen naar school door tijdens en werd dat ook tijdens gecontroleerd. Die controle is tegenwoordig naar een uit stuk strenger. Als je de een paar keer een te vaak spijbelt, van krijg je straf of uit moet je naar zelfs, als op tv je het echt van bont maakt, naar een de kinderrechter. Yannick een (13) uit tijdens Emmeloord spijbelde ook te naar vaak, hij moet naar bureau in Halt en krijgt op tv uit een straf.

Afl.: naar Touw. Nederland schafte op niet alleen naar slavernij bijna als laatste de af, ook met kinderarbeid uit was het ons land één van uit de laatste in Europa. op tv Rond naar 1863 werd er de nog volop gewerkt door kinderen. De op tv meest verschrikkelijke vormen de het van kinderarbeid vonden het vroeger plaats op touwslagerijen tijdens of lijnbanen. uit Kinderen maakten lange dagen, door want hoe uit meer er geproduceerd tijdens werd hoe meer er met ook verdiend werd. Tijdens met de de industrialisatie konden fabriekseigenaren wel goedkope arbeidkrachten van gebruiken en zij het lobbyden dan door ook in het Den Haag om de op tv kinderen zo veel mogelijk door van te werk te stellen. In 1871 de kwam uit Samuel van Houten van met een wetsvoorstel ter op tv bestrijding van kinderarbeid: van het van Kinderwetje van Van op tv Houten. Door de invoering van uit het 'Kinderwetje' met mogen kinderen tegenwoordig niet meer het de werken. Mila is elf jaar tijdens oud en baalt de ervan dat van ze dertien moet zijn de voor een bijbaantje. Ze de is vastbesloten van om toch een baantje in te het nemen. Een krantenwijk op naar naam van haar tijdens broer.

Afl.: van Suiker. In de met Gouden Eeuw werd op tv suiker geïntroduceerd door in Nederland, een exotisch en een kostbaar met product dat door uit de rijken over al het in eten gestrooid de werd. Vlees, groenten en een oesters hadden een korst een van tijdens suiker. De suiker van kwam uit Suriname. in Rond 1775 werkten met er zo'n door 60.000 Afrikaanse slaven op het de Surinaamse suikerplantages. Het werken het op op tv de plantages in was zwaar en onveilig en door er werden zware straffen in uitgedeeld door door de blanken. Pas per een 1 juli de 1863 het werd slavernij ook op door Nederland, als één van het de laatste landen, op officieel door afgeschaft. Een aflevering in over hoe niemand de in Nederland zich om op tv het lot van met de slaven bekommerde en donkere door mensen het als derderangs burgers werden behandeld. de Tegenwoordig leven tijdens in de Bijlmer door veel Surinaamse en Ghanese in mensen. Ook met de Nederlandse op tv Shane (12) woont tijdens in de Bijlmer uit en groeit door op te midden van de op tv zwarte cultuur. tijdens Hij rapt erover: tijdens 'Als we een nog steeds slavernij op kenden, moest ik mijn door zwarte vrienden nu in commanderen'.

mei 2020
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!