Programma gemist?

23:30),Terugblik op tv op het door Lowlands Festival. Met onder de meer Editors, Imagine Dragons, naar Jake een Bugg, Steve Reich, door Franz Ferdinand en op tv Nine Inch Nails.

23:30),Terugblik op het op Lowlands Festival. Met door onder meer van De van Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The op Opposites de en Kendrick Lamar en naar Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn naar Reijmer en met muziekjournalist Atze de door Vrieze blikken naar terug op Lowlands 2013. het Met #lowlandsrequest kunnen kijkers van via in twitter laten op tv weten welke optredens ze op tv terug willen een zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten uit van A Campingflight het to Lowlands Paradise. de Muziek: Franz Ferdinand, naar Nick Cave, Editors, Jake op op Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major van Lazer, van Mister And op Mississippi, Michael Kiwanuka tijdens e.a.

22:05,Verslag op Hoogtepunten van in A Campingflight to het Lowlands Paradise. Muziek: in Franz Ferdinand, Nick Cave, de Editors, Jake Bugg, de Kendrick Lamar, Tom in Odell, Major Lazer, Mister van And het Mississippi, Michael Kiwanuka in e.a.

door Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. in Ieder jaar worden zo'n in de 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun tijdens ouders en het verkocht. op tv 86 procent daarvan naar zijn meisjes. Ze worden te op werk gesteld in de met in huishouding. Geld krijgen ze tijdens er niet voor, op tv maar wel door klappen. De twaalfjarige Anne is een tot vijf keer op toe verhandeld. Ze een werd gedwongen te werken op een in de huishouding tijdens en ze verkocht schoenen op met de markt. Ze werd van geschopt als de ze haar werk niet met goed uit deed. In Benin naar geloven ze in voodoo, op tv daarom de moeten veel kindslaven een een voodoo-ritueel ondergaan om te voorkomen uit dat ze weglopen. een Ze geloven dat op in krachten kunnen worden opgeroepen om het iemand pijn te doen. met De Brigade tijdens de Protection des Mineurs naar een speurt kinderhandelaren op op tv en redt kinderen van gevangenschap. Anne in is door uiteindelijk bij de Silesiaanse Zusters naar in Cotonou door terechtgekomen en haalt daar op haar gemiste op tv schooljaren in. In Nederland een wordt een flashmob een uit georganiseerd door kinderen om aandacht te een vragen voor kinderarbeid op tv en uit slavernij.

Afl.: Vuilnis. In uit de hoofdstad van van op Bangladesh zoeken kinderen op de door vuilnisbelt het naar recyclemateriaal. De kinderen weten de razendsnel glas, metaal en in ander materiaal wat tijdens niets waard lijkt van uit te zijn te verzamelen en dit een een aan een tussenhandelaar te verkopen. Alles het in wordt gerecycled. Afval wordt in Dhaka een zomaar langs tijdens de kant van door de op weg gegooid. Veel gevaarlijke op tv stoffen komen in de door grond en het met water terecht, zoals een zware metalen en van allerlei gifstoffen. het Hoewel de rivier zwart is van van de uit gifstoffen uit wordt er van gedronken op en worden de er baby's in gewassen. Veel op mensen in Bangladesh van leven in grote armoede door en een ouders hebben geen geld om een de kinderen door naar school met te sturen. van Maar hoe kunnen we in het Nederland deze kinderen in tijdens van Bangladesh helpen? Kinderen in Nederland onderzoeken de waar de hun spullen van vandaan komen en op tv realiseren zich dat van daar soms kinderhandel aan te pas tijdens is door gekomen en tijdens dat ze daar als consument een de heel klein beetje op tv invloed op op kunnen het uitoefenen.

Afl.: Steen. Hoewel met het Kinderwetje in van Van Houten van in 1874 was ingevoerd, in werkten kinderen nog naar op tv steeds. Het Kinderwetje had naar in de uit praktijk zwakke kanten. van Er was nauwelijks controle de en op sommige terreinen, op tv zoals in in de landbouw, werd kinderarbeid door nog wel toegestaan. in In van steen- en pannenbakkerijen op werkten nog steeds hele door gezinnen, omdat de ouders naar niet op tv rond konden komen. Ondanks verzet van van ouders een en van de rijke op burgerij werd in 1901 tijdens de leerplicht van ingevoerd. op tv Vanaf dat moment gingen de meeste van op tv kinderen naar school en op tv werd dat op ook gecontroleerd. Die controle in is tegenwoordig een stuk naar strenger. Als je een uit paar het keer te vaak spijbelt, de krijg je straf een of moet je door zelfs, als je het op tv op tv echt bont maakt, tijdens naar de kinderrechter. Yannick (13) uit een Emmeloord het spijbelde ook te tijdens vaak, hij tijdens moet naar bureau Halt en krijgt het een in straf.

Afl.: de Touw. Nederland schafte niet alleen door slavernij bijna als tijdens laatste in af, ook met kinderarbeid in was ons land tijdens één tijdens van de laatste in Europa. op Rond uit 1863 werd er nog volop gewerkt in op tv door kinderen. De meest verschrikkelijke in vormen met van kinderarbeid vonden van vroeger plaats op op tv touwslagerijen of lijnbanen. Kinderen tijdens maakten lange dagen, want hoe tijdens meer het er geproduceerd werd hoe meer het er in ook verdiend werd. Tijdens de van industrialisatie konden op tv fabriekseigenaren wel goedkope met arbeidkrachten gebruiken en het zij lobbyden dan een ook in Den op Haag om naar de kinderen zo veel met mogelijk te werk te de een stellen. In 1871 kwam Samuel het van Houten van met een de wetsvoorstel ter bestrijding van kinderarbeid: het door Kinderwetje van van Van Houten. Door van de invoering van uit het de 'Kinderwetje' mogen kinderen tegenwoordig door niet meer werken. Mila is op elf jaar oud naar en baalt ervan tijdens dat ze dertien tijdens het moet zijn voor van een bijbaantje. Ze is van vastbesloten om toch een naar baantje door te nemen. Een krantenwijk op naam op het van haar broer.

Afl.: Suiker. In het de in Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd de in Nederland, een op tv exotisch en het kostbaar product dat door naar de in rijken over al het in eten met gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters de van hadden een korst van suiker. De door suiker kwam op tv uit Suriname. Rond 1775 uit werkten op tv er zo'n 60.000 Afrikaanse met slaven op de een Surinaamse suikerplantages. Het door werken op met de plantages was zwaar en met op tv onveilig en er werden zware straffen naar uitgedeeld door de uit blanken. tijdens Pas per 1 juli een 1863 op werd slavernij ook een door Nederland, als één van de een laatste landen, officieel de afgeschaft. een Een aflevering over op tv hoe niemand in Nederland in zich om het op tv lot van een de slaven bekommerde van en donkere mensen naar als derderangs burgers met werden behandeld. Tegenwoordig leven in de naar de Bijlmer veel op Surinaamse en Ghanese de mensen. Ook de Nederlandse Shane door (12) woont in het de Bijlmer in en groeit op op te midden van de uit zwarte op tv cultuur. Hij rapt door erover: 'Als we nog door steeds slavernij kenden, in moest ik in mijn zwarte vrienden nu van commanderen'.

september 2020
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!