Programma gemist?

23:30),Terugblik de op het Lowlands op Festival. Met onder meer Editors, van Imagine op tv Dragons, Jake tijdens Bugg, Steve Reich, op tv Franz Ferdinand en Nine op tv Inch Nails.

23:30),Terugblik het op het Lowlands in Festival. Met onder meer in De door Jeugd Van Tegenwoordig, Franz door Ferdinand, The op Opposites en Kendrick Lamar op en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn door Reijmer en een muziekjournalist Atze de naar Vrieze de blikken terug op Lowlands op tv 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers een via met twitter laten weten uit welke optredens ze terug willen naar met zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten in van A tijdens Campingflight to in Lowlands Paradise. Muziek: uit Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, met Jake Bugg, uit Kendrick Lamar, Tom met Odell, Major Lazer, Mister And met Mississippi, Michael de Kiwanuka door e.a.

22:05,Verslag naar Hoogtepunten van A Campingflight to op Lowlands Paradise. door Muziek: Franz van Ferdinand, Nick Cave, van Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, een Tom Odell, Major door uit Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka in de e.a.

tijdens Geschiedenisserie

Afl.: in Kinderen. Ieder jaar worden zo'n met 15.000 Beninse kinderen van het weggehaald bij hun ouders een en verkocht. naar 86 procent daarvan tijdens zijn meisjes. Ze in worden te werk gesteld de in de huishouding. naar Geld krijgen ze van er niet voor, op tv maar wel door klappen. De twaalfjarige van Anne is tot vijf keer toe uit verhandeld. Ze van werd gedwongen te werken een door in de huishouding en met ze verkocht op tv schoenen op de markt. de Ze werd geschopt als ze van haar van werk niet goed op deed. In Benin geloven ze tijdens in op voodoo, daarom moeten veel kindslaven een een voodoo-ritueel uit ondergaan een om te voorkomen dat ze weglopen. de Ze het geloven dat uit krachten kunnen worden opgeroepen om van iemand tijdens pijn te doen. De Brigade de het met Protection des Mineurs op speurt kinderhandelaren op en door redt kinderen van gevangenschap. Anne de naar is uiteindelijk bij de uit Silesiaanse Zusters met in Cotonou terechtgekomen en door haalt daar met haar gemiste schooljaren in. In tijdens Nederland wordt tijdens een flashmob georganiseerd door kinderen tijdens om aandacht naar te vragen voor de kinderarbeid van en slavernij.

Afl.: naar Vuilnis. In op tv de hoofdstad van op Bangladesh zoeken kinderen op de op vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De naar met kinderen weten razendsnel glas, op metaal en ander de materiaal wat niets waard lijkt op tv te zijn het te verzamelen in en dit naar aan een tussenhandelaar te verkopen. op tv Alles wordt uit gerecycled. Afval van wordt in Dhaka tijdens zomaar langs de kant van de op tv het weg gegooid. Veel gevaarlijke de stoffen komen in op tv de grond en het water op terecht, zoals zware de metalen en van allerlei tijdens gifstoffen. Hoewel de rivier zwart is de door van de gifstoffen wordt een er van gedronken en worden naar naar er baby's in naar gewassen. Veel mensen in Bangladesh de leven in grote armoede op tv en ouders in hebben geen geld om in de kinderen naar van school te sturen. de Maar hoe kunnen van we in Nederland uit in deze kinderen in Bangladesh uit helpen? Kinderen een in Nederland onderzoeken waar een hun spullen vandaan komen en naar naar realiseren zich dat daar soms het kinderhandel aan te op pas is de gekomen en dat ze een daar als consument een naar heel het klein beetje invloed op kunnen uit op tv uitoefenen.

Afl.: naar Steen. Hoewel het Kinderwetje van een Van Houten het in 1874 was met ingevoerd, met werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje naar had uit in de praktijk zwakke van kanten. Er was nauwelijks op tv met controle en op op sommige terreinen, zoals in de met landbouw, werd kinderarbeid door nog wel uit toegestaan. In een steen- en pannenbakkerijen werkten in nog steeds van hele gezinnen, omdat de op ouders niet van rond konden komen. Ondanks verzet van naar ouders een en van de rijke het burgerij naar werd in 1901 de leerplicht ingevoerd. naar Vanaf dat op tv moment gingen naar de meeste kinderen de naar school en werd dat door ook gecontroleerd. in Die op tv controle is tegenwoordig een stuk strenger. op de Als je een tijdens paar keer te uit vaak spijbelt, krijg naar je straf of moet een je zelfs, als je de het echt een bont maakt, naar de kinderrechter. naar Yannick (13) naar uit Emmeloord spijbelde ook de te vaak, hij in moet naar bureau de Halt en naar krijgt een van straf.

Afl.: met Touw. Nederland schafte niet alleen in slavernij bijna een als laatste af, door ook met kinderarbeid door was ons land één de van de tijdens laatste tijdens in Europa. Rond tijdens 1863 werd er een nog volop gewerkt door kinderen. naar De met meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid vonden op vroeger plaats op door het touwslagerijen of lijnbanen. Kinderen maakten lange in dagen, want hoe op tv meer er geproduceerd door werd hoe met meer er ook een verdiend uit werd. Tijdens de industrialisatie het konden fabriekseigenaren wel goedkope het arbeidkrachten gebruiken en zij met lobbyden in dan ook in Den uit Haag om met de kinderen zo veel mogelijk naar te werk te met door stellen. In 1871 uit kwam Samuel van Houten met een tijdens wetsvoorstel in ter bestrijding van het kinderarbeid: het Kinderwetje door van Van Houten. van Door de naar invoering van het 'Kinderwetje' op mogen kinderen uit tegenwoordig niet meer werken. Mila op tv is elf jaar oud het en baalt met ervan een dat ze dertien op tv moet zijn voor een het bijbaantje. Ze door is vastbesloten om toch een in baantje op tv te nemen. Een krantenwijk in op naam van haar tijdens broer.

Afl.: op Suiker. In de Gouden door Eeuw werd het suiker geïntroduceerd in naar Nederland, een exotisch en de kostbaar product uit dat door de van rijken over al het eten op tv gestrooid werd. Vlees, van op tv groenten en oesters de hadden een korst van suiker. op tv De in suiker kwam uit Suriname. Rond van 1775 werkten naar er zo'n 60.000 Afrikaanse met slaven een op de Surinaamse op tv suikerplantages. Het werken in op de plantages was zwaar door en onveilig van en er werden zware de straffen door uitgedeeld door de op blanken. Pas per 1 juli 1863 op tv werd slavernij naar ook door uit Nederland, als met één van de laatste landen, officieel door afgeschaft. Een aflevering in over hoe niemand in de in Nederland zich om het lot door van de slaven het bekommerde en donkere het mensen tijdens als derderangs burgers werden behandeld. in op tv Tegenwoordig leven in de van Bijlmer veel met Surinaamse en Ghanese mensen. een Ook de in Nederlandse Shane (12) woont in naar de Bijlmer het en groeit van op te midden de van de zwarte cultuur. een Hij rapt erover: 'Als op we nog met steeds slavernij van kenden, moest ik mijn zwarte vrienden van in nu commanderen'.

november 2018
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord