Programma gemist?

23:30),Terugblik op het in Lowlands met Festival. Met onder meer met Editors, met Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve op tv Reich, naar Franz Ferdinand en Nine van Inch Nails.

23:30),Terugblik de op het Lowlands de Festival. Met onder de meer De Jeugd Van Tegenwoordig, in door Franz Ferdinand, The Opposites het en Kendrick tijdens Lamar en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj in Roosmarijn Reijmer tijdens en muziekjournalist uit Atze de Vrieze blikken terug op op Lowlands 2013. van Met #lowlandsrequest uit kunnen kijkers via twitter laten een weten welke door optredens door ze terug willen naar zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten van van met A Campingflight to Lowlands uit Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, door Nick Cave, een Editors, Jake Bugg, uit Kendrick Lamar, Tom Odell, naar Major Lazer, Mister And van Mississippi, Michael Kiwanuka op met e.a.

22:05,Verslag op Hoogtepunten van A in Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: door Franz Ferdinand, de Nick Cave, Editors, door Jake Bugg, op tv Kendrick Lamar, Tom Odell, tijdens Major Lazer, met Mister And Mississippi, Michael op tv Kiwanuka een e.a.

op Geschiedenisserie

Afl.: met Kinderen. Ieder jaar in worden zo'n op 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun door ouders en verkocht. een uit 86 procent daarvan in zijn meisjes. Ze naar worden te werk gesteld in door de huishouding. Geld de krijgen van ze er niet voor, maar van wel een klappen. De twaalfjarige Anne is tot in vijf keer toe het tijdens verhandeld. Ze werd gedwongen te werken naar in de huishouding op door en ze verkocht schoenen op met de markt. het Ze werd op tv geschopt als ze haar werk een niet goed deed. In tijdens van Benin geloven ze in voodoo, daarom op tv moeten veel kindslaven van de een voodoo-ritueel ondergaan om in te voorkomen dat ze weglopen. uit Ze geloven tijdens dat krachten kunnen uit worden opgeroepen op om iemand pijn door te doen. op De Brigade de Protection des Mineurs naar het speurt kinderhandelaren op en redt kinderen de van gevangenschap. van Anne is het uiteindelijk bij de Silesiaanse Zusters op tv in Cotonou terechtgekomen het en haalt daar door haar gemiste schooljaren op tv in. In Nederland uit wordt een flashmob op op tv georganiseerd door kinderen de om aandacht te vragen voor het kinderarbeid en van slavernij.

Afl.: Vuilnis. in In de op tv hoofdstad van naar Bangladesh zoeken kinderen op de van vuilnisbelt door naar recyclemateriaal. De kinderen naar weten razendsnel glas, metaal en op ander door materiaal wat niets waard met lijkt te zijn te een verzamelen het en dit aan naar een tussenhandelaar van te verkopen. Alles wordt gerecycled. het Afval wordt in door Dhaka zomaar in langs de kant van de op tv weg op gegooid. Veel gevaarlijke met stoffen komen in de grond het en de het water naar terecht, zoals zware metalen en met allerlei gifstoffen. de Hoewel de rivier op zwart is van van de gifstoffen wordt er van het gedronken en worden door er baby's in naar van gewassen. Veel mensen naar in Bangladesh leven in grote een armoede op en ouders hebben geen geld de om de kinderen naar een school te sturen. tijdens Maar hoe kunnen een we in de Nederland deze kinderen het in Bangladesh helpen? een Kinderen in door Nederland onderzoeken waar een hun spullen vandaan komen een en met realiseren zich dat op tv daar soms kinderhandel aan te door pas is gekomen en met dat ze een daar op tv als consument een heel klein de beetje met invloed op kunnen tijdens uitoefenen.

Afl.: een Steen. Hoewel het Kinderwetje op tv van Van naar Houten in 1874 was door ingevoerd, werkten kinderen nog op tv uit steeds. Het Kinderwetje had in de een praktijk zwakke kanten. op Er was nauwelijks de controle de en op met sommige terreinen, zoals in uit de landbouw, het werd kinderarbeid nog wel toegestaan. het In steen- en pannenbakkerijen in van werkten nog steeds van hele gezinnen, omdat de ouders in niet op tv rond konden komen. Ondanks door verzet van ouders en het van de rijke burgerij op tv in werd in 1901 de leerplicht ingevoerd. op Vanaf dat moment naar gingen de meeste met kinderen naar school naar en werd de dat van ook gecontroleerd. Die uit controle is tegenwoordig een stuk strenger. van naar Als je een paar keer te de vaak naar spijbelt, krijg naar je straf of het moet je zelfs, als de je het echt bont het maakt, tijdens naar de kinderrechter. Yannick (13) uit het uit Emmeloord spijbelde ook te vaak, hij op tv moet naar tijdens bureau Halt en krijgt door een met straf.

Afl.: Touw. Nederland tijdens de schafte niet alleen slavernij bijna als op op laatste af, ook naar met kinderarbeid was ons een land één van de naar laatste in Europa. Rond in 1863 in werd er het nog volop gewerkt door kinderen. tijdens De met meest verschrikkelijke vormen door van kinderarbeid vonden vroeger op tv plaats op touwslagerijen op tv of lijnbanen. Kinderen maakten met lange dagen, een want hoe meer er in geproduceerd werd hoe tijdens meer er op tv ook verdiend op werd. Tijdens de op tv industrialisatie konden fabriekseigenaren wel goedkope arbeidkrachten van gebruiken en naar zij lobbyden dan ook uit in op tv Den Haag om de kinderen het zo veel mogelijk in te met werk te stellen. In 1871 van kwam op Samuel van Houten met van een van wetsvoorstel ter bestrijding van kinderarbeid: het tijdens met Kinderwetje van Van Houten. door Door de invoering van het in 'Kinderwetje' met mogen kinderen tegenwoordig tijdens niet meer werken. Mila een is uit elf jaar oud en baalt met ervan dat in ze dertien moet naar zijn voor een bijbaantje. tijdens Ze is naar vastbesloten om op toch een baantje te nemen. Een tijdens het krantenwijk op naam van haar naar broer.

Afl.: Suiker. In het tijdens de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd de in een Nederland, een exotisch van en kostbaar product uit dat door de rijken over met met al het eten gestrooid werd. Vlees, met tijdens groenten en oesters tijdens hadden een korst van suiker. met De suiker kwam uit op Suriname. op tv Rond 1775 werkten er met zo'n 60.000 Afrikaanse slaven met op de een Surinaamse suikerplantages. op Het werken op de plantages het was zwaar en van onveilig en er uit werden zware van straffen uitgedeeld uit door de blanken. Pas het per 1 juli 1863 in werd slavernij ook tijdens naar door Nederland, als uit één van de laatste landen, het officieel in afgeschaft. Een aflevering over hoe niemand naar uit in Nederland zich tijdens om het lot van van de slaven bekommerde en met donkere mensen de als derderangs tijdens burgers werden behandeld. Tegenwoordig leven een in de Bijlmer veel in Surinaamse uit en Ghanese op tv mensen. Ook de Nederlandse uit Shane (12) woont in van de Bijlmer en groeit in het op te midden van de op zwarte cultuur. Hij rapt in erover: 'Als we uit nog steeds naar slavernij kenden, van moest ik mijn zwarte vrienden de nu van commanderen'.

januari 2019
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord