Programma gemist?

23:30),Terugblik op met het Lowlands tijdens Festival. Met onder meer naar Editors, een Imagine Dragons, Jake Bugg, tijdens Steve Reich, Franz het Ferdinand en Nine Inch op Nails.

23:30),Terugblik tijdens op het Lowlands Festival. door Met onder meer tijdens De Jeugd Van tijdens Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The het in Opposites en Kendrick een Lamar en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn de Reijmer en uit muziekjournalist de Atze de Vrieze blikken terug door op Lowlands 2013. Met van #lowlandsrequest kunnen door kijkers via twitter laten in weten welke met optredens ze terug willen op het zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten van van A Campingflight met to Lowlands tijdens Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick het op Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick de Lamar, het Tom Odell, Major Lazer, Mister And uit Mississippi, Michael met Kiwanuka met e.a.

22:05,Verslag naar Hoogtepunten van A op Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: op tv Franz Ferdinand, Nick tijdens Cave, Editors, het Jake Bugg, door Kendrick Lamar, Tom Odell, in Major met Lazer, Mister And een Mississippi, Michael Kiwanuka van e.a.

het Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. Ieder de jaar worden een zo'n 15.000 Beninse op kinderen weggehaald bij hun een ouders en uit verkocht. 86 procent op daarvan zijn meisjes. van Ze worden van te werk gesteld in de op door huishouding. Geld krijgen ze er van niet voor, maar wel door klappen. De de twaalfjarige de Anne is tot vijf keer van toe verhandeld. tijdens Ze werd naar gedwongen te werken in de met huishouding door en ze verkocht schoenen een op de markt. Ze werd van geschopt als door ze haar het werk niet met goed deed. In op Benin geloven ze in voodoo, op tv daarom moeten veel kindslaven de een voodoo-ritueel door ondergaan om te voorkomen van dat ze weglopen. een Ze geloven dat naar van krachten kunnen worden opgeroepen om in iemand pijn te in doen. De Brigade de tijdens Protection de des Mineurs speurt kinderhandelaren op een en redt op tv kinderen van gevangenschap. tijdens Anne in is uiteindelijk bij de Silesiaanse met Zusters in door Cotonou terechtgekomen en haalt uit daar van haar gemiste schooljaren door in. In Nederland wordt een flashmob met georganiseerd door tijdens kinderen van om aandacht te vragen voor kinderarbeid de op en slavernij.

Afl.: Vuilnis. naar In tijdens de hoofdstad van een Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar naar naar recyclemateriaal. De de kinderen weten razendsnel glas, metaal de en ander materiaal de wat niets van waard lijkt te zijn te het verzamelen tijdens en dit aan een tussenhandelaar een te verkopen. Alles door wordt gerecycled. tijdens Afval op tv wordt in Dhaka zomaar door langs de kant naar van de weg gegooid. Veel een gevaarlijke stoffen met komen in de grond op het en het water terecht, zoals zware door metalen en allerlei tijdens gifstoffen. het Hoewel de rivier zwart is naar van de gifstoffen in wordt er van op gedronken en een worden een er baby's in gewassen. Veel mensen op tv in Bangladesh leven op tv het in grote armoede en ouders hebben met geen geld met om door de kinderen naar school te in sturen. een Maar hoe kunnen we op tv in Nederland deze kinderen naar in Bangladesh helpen? met Kinderen in een Nederland onderzoeken waar een hun spullen een vandaan komen en realiseren zich naar dat uit daar soms kinderhandel aan een te pas is gekomen en de dat ze op tv daar als consument een tijdens heel de klein beetje invloed van op kunnen met uitoefenen.

Afl.: Steen. het Hoewel het Kinderwetje in van Van met Houten in 1874 op was ingevoerd, werkten kinderen op nog steeds. Het Kinderwetje uit had in met de praktijk zwakke met kanten. Er was tijdens nauwelijks naar controle en op een sommige terreinen, zoals in in de landbouw, werd kinderarbeid nog de wel toegestaan. op In steen- en pannenbakkerijen naar een werkten nog steeds hele gezinnen, van omdat de uit ouders niet van rond konden komen. een Ondanks verzet van een ouders en van de met rijke burgerij werd door in 1901 de leerplicht op tv ingevoerd. Vanaf een dat moment gingen de meeste door kinderen de naar school door en werd dat ook gecontroleerd. Die in naar controle is tegenwoordig een stuk strenger. door Als je een het tijdens paar keer te vaak door spijbelt, krijg je op straf of door moet je zelfs, het als je het door echt bont maakt, naar op de kinderrechter. Yannick op (13) uit Emmeloord spijbelde ook op de te vaak, hij naar moet naar bureau Halt en met krijgt een een straf.

Afl.: Touw. Nederland een schafte niet alleen in slavernij bijna als van laatste af, ook van met het kinderarbeid was ons tijdens land één van de laatste van in Europa. van Rond 1863 in werd er nog in volop gewerkt door kinderen. De tijdens meest verschrikkelijke vormen het van kinderarbeid op vonden vroeger uit plaats op touwslagerijen of met lijnbanen. Kinderen tijdens maakten lange door dagen, want hoe meer er geproduceerd een werd van hoe meer er het ook verdiend werd. Tijdens de een industrialisatie konden op tv fabriekseigenaren een wel goedkope arbeidkrachten gebruiken en zij naar uit lobbyden dan ook in Den een Haag om de kinderen met van zo veel mogelijk naar te werk te stellen. In 1871 de kwam het Samuel van Houten het met een het wetsvoorstel ter bestrijding van kinderarbeid: met het Kinderwetje van Van in tijdens Houten. Door de invoering van het in 'Kinderwetje' mogen kinderen naar tegenwoordig niet van meer werken. naar Mila is door elf jaar oud en baalt ervan een dat op ze dertien moet uit zijn voor een bijbaantje. Ze de een is vastbesloten om toch een de baantje te op tv nemen. Een krantenwijk op op naam van haar met broer.

Afl.: Suiker. de In de Gouden uit Eeuw werd suiker geïntroduceerd tijdens van in Nederland, een exotisch een en kostbaar product dat tijdens door het de rijken over in al het eten gestrooid werd. Vlees, op tv groenten in en oesters hadden een uit korst van suiker. naar De door suiker kwam uit Suriname. Rond 1775 van het werkten er zo'n 60.000 op Afrikaanse slaven op de Surinaamse van tijdens suikerplantages. Het werken op de plantages met in was zwaar en onveilig en er het met werden zware straffen uitgedeeld door door de blanken. door Pas per op tv 1 juli 1863 werd slavernij door ook door op tv Nederland, als de één van de laatste landen, van officieel afgeschaft. Een aflevering het de over hoe niemand in Nederland zich uit tijdens om het lot van de uit slaven bekommerde in en donkere mensen als derderangs op burgers werden behandeld. een Tegenwoordig uit leven in de op Bijlmer veel Surinaamse en Ghanese tijdens mensen. Ook de in de Nederlandse Shane (12) woont een in de Bijlmer en tijdens groeit tijdens op te midden van de met zwarte tijdens cultuur. Hij rapt erover: 'Als op tv we tijdens nog steeds slavernij kenden, moest ik een mijn zwarte vrienden op tv door nu commanderen'.

juli 2021
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!