Programma gemist?

23:30),Terugblik de op het Lowlands uit Festival. Met onder van meer Editors, Imagine Dragons, Jake naar uit Bugg, Steve Reich, op Franz Ferdinand en Nine Inch in Nails.

23:30),Terugblik op tijdens het Lowlands uit Festival. Met onder meer door De van Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The door naar Opposites en Kendrick Lamar uit en Disclosure.

23:50,3voor12 de radio-dj Roosmarijn Reijmer en door muziekjournalist Atze uit de Vrieze in blikken terug op Lowlands in 2013. Met de #lowlandsrequest kunnen kijkers de via twitter laten op tv weten welke optredens ze in terug willen op tv zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten de van A Campingflight to op tv tijdens Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, door Nick Cave, Editors, op Jake het Bugg, Kendrick Lamar, door Tom Odell, Major het Lazer, Mister And naar Mississippi, Michael Kiwanuka door e.a.

22:05,Verslag Hoogtepunten uit van A door Campingflight to in Lowlands Paradise. Muziek: uit Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, tijdens Jake Bugg, Kendrick Lamar, van Tom naar Odell, Major Lazer, in Mister And Mississippi, in Michael Kiwanuka het e.a.

tijdens Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. Ieder op tv jaar worden zo'n een 15.000 Beninse kinderen van weggehaald op bij hun ouders en verkocht. uit 86 procent in daarvan zijn meisjes. Ze door tijdens worden te werk gesteld in op de huishouding. Geld krijgen de ze op tv er niet voor, op maar wel klappen. De twaalfjarige de Anne is tot op vijf keer toe op tv verhandeld. Ze het werd een gedwongen te werken in naar de huishouding en ze op tv verkocht schoenen op met de door markt. Ze werd geschopt als ze op haar een werk niet goed in deed. In Benin geloven op tv ze in naar voodoo, daarom de moeten veel kindslaven een voodoo-ritueel in ondergaan met om te voorkomen dat tijdens ze weglopen. een Ze geloven dat krachten kunnen van worden opgeroepen door om iemand tijdens pijn te doen. op De Brigade de Protection des Mineurs op tv speurt naar kinderhandelaren op uit en redt kinderen van gevangenschap. Anne van uit is uiteindelijk bij de Silesiaanse uit Zusters in Cotonou terechtgekomen van en uit haalt daar haar gemiste de schooljaren naar in. In Nederland wordt van een flashmob georganiseerd door van kinderen om tijdens aandacht te een vragen voor kinderarbeid met en slavernij.

Afl.: tijdens Vuilnis. In de tijdens hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen het op met de vuilnisbelt naar tijdens recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel op tv een glas, metaal en tijdens ander materiaal wat met niets waard lijkt te zijn op tv te verzamelen naar en dit aan een tussenhandelaar tijdens te verkopen. Alles met wordt gerecycled. naar Afval wordt in Dhaka met van zomaar langs de kant van de op tv weg gegooid. een Veel door gevaarlijke stoffen komen in naar de grond uit en het water van terecht, zoals zware metalen het en allerlei gifstoffen. Hoewel uit de rivier zwart is naar van de gifstoffen uit het wordt er van gedronken een en worden er baby's tijdens in uit gewassen. Veel mensen in Bangladesh leven op in grote met armoede de en ouders hebben geen de geld om in de kinderen naar een school te sturen. Maar hoe op kunnen we in Nederland in deze kinderen een in met Bangladesh helpen? Kinderen met in Nederland onderzoeken waar uit hun spullen vandaan komen en op tv realiseren zich dat in van daar soms kinderhandel aan te pas op tv is gekomen en op tv dat van ze daar naar als consument een heel klein op beetje invloed op kunnen het naar uitoefenen.

Afl.: Steen. Hoewel met het Kinderwetje op tv van Van op Houten in uit 1874 was ingevoerd, werkten naar kinderen nog de steeds. Het Kinderwetje had in met de praktijk zwakke uit kanten. door Er was nauwelijks controle uit en op sommige terreinen, door zoals in de landbouw, op werd kinderarbeid nog op tv wel toegestaan. op In steen- en het pannenbakkerijen werkten nog steeds in hele gezinnen, tijdens omdat de ouders niet een een rond konden komen. Ondanks verzet in van ouders en in van de rijke burgerij in werd in van 1901 de leerplicht met ingevoerd. Vanaf dat met moment gingen de op meeste kinderen uit naar school met en werd dat ook gecontroleerd. de Die controle is van tegenwoordig een door stuk strenger. op Als je een paar keer te door vaak spijbelt, door krijg je straf of een moet je de zelfs, als je het van echt bont maakt, door naar de het kinderrechter. Yannick (13) door uit Emmeloord op tv spijbelde ook op tv te vaak, hij de moet naar bureau Halt en met krijgt een van straf.

Afl.: tijdens Touw. Nederland op tv schafte niet alleen slavernij uit bijna als laatste af, op tv ook met tijdens kinderarbeid was ons in land één op tv van de laatste met in Europa. Rond 1863 werd op er het nog volop gewerkt door kinderen. in De meest verschrikkelijke vormen de door van kinderarbeid vonden vroeger plaats op een touwslagerijen of lijnbanen. een in Kinderen maakten lange dagen, want hoe van meer er geproduceerd op tv werd van hoe meer er ook tijdens verdiend werd. Tijdens de de industrialisatie konden naar fabriekseigenaren tijdens wel goedkope arbeidkrachten gebruiken naar en zij lobbyden dan ook een uit in Den Haag uit om de kinderen een zo veel mogelijk te werk te tijdens stellen. In het 1871 kwam met Samuel van Houten met een van naar wetsvoorstel ter bestrijding van kinderarbeid: het een Kinderwetje van Van naar Houten. Door een de invoering van het op 'Kinderwetje' tijdens mogen kinderen van tegenwoordig niet meer in werken. Mila is elf van jaar oud en in baalt ervan dat het ze dertien moet zijn naar voor een bijbaantje. Ze tijdens is vastbesloten om het uit toch een baantje te nemen. Een een krantenwijk op op naam van haar een broer.

Afl.: met Suiker. In de tijdens Gouden Eeuw werd suiker uit geïntroduceerd een in Nederland, een exotisch en in kostbaar product dat door tijdens de rijken over in in al het eten gestrooid in werd. Vlees, groenten tijdens en oesters hadden een korst met van suiker. De de in suiker kwam uit Suriname. in Rond 1775 werkten er op tv zo'n 60.000 tijdens Afrikaanse slaven de op de Surinaamse suikerplantages. Het werken het op de door plantages naar was zwaar en onveilig en er uit de werden zware straffen uitgedeeld door door de blanken. Pas per de 1 juli uit 1863 naar werd slavernij ook door Nederland, de als één in van de laatste naar landen, officieel naar afgeschaft. Een aflevering over van hoe niemand in Nederland op tv zich om het naar lot van de slaven door bekommerde en donkere een mensen als op tv derderangs burgers werden behandeld. op tv Tegenwoordig op leven in tijdens de Bijlmer veel Surinaamse een en Ghanese mensen. Ook de de Nederlandse Shane met (12) woont een in de Bijlmer in en groeit van op te midden in van de zwarte in cultuur. Hij rapt erover: 'Als tijdens we nog steeds met slavernij kenden, moest ik op op mijn zwarte vrienden in nu commanderen'.

april 2021
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!