Programma gemist?

23:30),Terugblik op het een Lowlands Festival. Met in op tv onder meer Editors, naar Imagine Dragons, Jake door Bugg, Steve Reich, Franz op tv Ferdinand en op tv Nine Inch Nails.

23:30),Terugblik op het tijdens Lowlands door Festival. Met onder meer De de een Jeugd Van Tegenwoordig, op tv Franz Ferdinand, The van Opposites en Kendrick Lamar en het Disclosure.

23:50,3voor12 in radio-dj Roosmarijn Reijmer een en muziekjournalist Atze naar de Vrieze blikken terug van op Lowlands naar 2013. Met een #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter door laten weten welke met optredens ze met terug willen met zien.

22:20,Verslag naar Hoogtepunten van A op tv Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: op Franz Ferdinand, naar Nick Cave, Editors, Jake door Bugg, tijdens Kendrick Lamar, Tom tijdens Odell, Major Lazer, Mister uit And Mississippi, Michael van Kiwanuka door e.a.

22:05,Verslag uit Hoogtepunten van door A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: tijdens Franz naar Ferdinand, Nick Cave, in Editors, Jake Bugg, tijdens Kendrick Lamar, Tom Odell, Major in Lazer, Mister And een Mississippi, Michael tijdens Kiwanuka door e.a.

uit Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. Ieder op tv jaar worden op zo'n 15.000 Beninse naar kinderen weggehaald tijdens bij hun naar ouders en verkocht. 86 procent daarvan het zijn het meisjes. Ze worden te met werk de gesteld in de huishouding. het Geld krijgen ze een er niet voor, maar het wel klappen. De een twaalfjarige van Anne is tot vijf keer met toe verhandeld. Ze werd van gedwongen te uit werken in de huishouding op met en ze verkocht schoenen op de met op tv markt. Ze werd geschopt als ze op tv haar van werk niet goed deed. In op tv van Benin geloven ze in voodoo, op daarom moeten veel kindslaven uit een met voodoo-ritueel ondergaan om te voorkomen door dat een ze weglopen. Ze geloven dat tijdens door krachten kunnen worden opgeroepen om iemand naar pijn de te doen. uit De Brigade de de Protection des Mineurs speurt in kinderhandelaren op en van redt kinderen van gevangenschap. Anne met is uiteindelijk bij op tv de Silesiaanse Zusters uit in Cotonou terechtgekomen een de en haalt daar met haar gemiste schooljaren in. het In Nederland wordt van een flashmob georganiseerd in door kinderen om aandacht uit te vragen voor kinderarbeid van en de slavernij.

Afl.: uit Vuilnis. In de hoofdstad van op tv met Bangladesh zoeken kinderen op de in vuilnisbelt naar recyclemateriaal. het De kinderen weten door razendsnel glas, metaal in en ander materiaal tijdens wat niets waard naar lijkt te zijn te uit verzamelen een en dit aan een tussenhandelaar een te een verkopen. Alles wordt gerecycled. met Afval wordt op in Dhaka zomaar op langs de kant naar van de weg door gegooid. Veel op tv gevaarlijke stoffen komen in de grond door en het met water in terecht, zoals zware metalen en met allerlei op gifstoffen. Hoewel de rivier zwart is een van de van gifstoffen wordt er van op gedronken en worden het er baby's op tv in op tv gewassen. Veel mensen in Bangladesh leven uit in grote armoede de en ouders hebben tijdens geen geld om op een de kinderen naar school met te sturen. Maar hoe kunnen uit we in van Nederland deze kinderen van in naar Bangladesh helpen? Kinderen in de Nederland onderzoeken waar op hun spullen vandaan komen en in realiseren de zich dat daar soms op tv kinderhandel aan het te pas is gekomen en in dat ze op daar als consument een in heel op tv klein beetje met invloed op kunnen van uitoefenen.

Afl.: Steen. Hoewel een het Kinderwetje van het Van van Houten in 1874 was naar ingevoerd, op werkten kinderen nog steeds. Het met Kinderwetje had in de door praktijk zwakke kanten. naar Er de was nauwelijks door controle en op door sommige terreinen, zoals in op tv de landbouw, werd de kinderarbeid nog wel de toegestaan. In steen- en pannenbakkerijen tijdens werkten nog op tv steeds hele door gezinnen, omdat de ouders met niet rond in konden komen. Ondanks verzet op tv van ouders en van uit de naar rijke burgerij werd in het 1901 de leerplicht door ingevoerd. de Vanaf dat moment gingen de uit meeste met kinderen naar school door en werd dat ook gecontroleerd. uit Die controle tijdens is tegenwoordig een in stuk strenger. Als je op een paar keer te door naar vaak spijbelt, krijg je straf van of door moet je zelfs, als van je het echt bont door maakt, naar naar de kinderrechter. Yannick met (13) uit tijdens Emmeloord spijbelde ook te vaak, het hij moet van naar bureau Halt tijdens en krijgt een van straf.

Afl.: tijdens Touw. Nederland in schafte niet alleen van slavernij bijna als laatste een af, ook met kinderarbeid was door naar ons land één de van de laatste tijdens in Europa. Rond het 1863 werd er nog volop op tv gewerkt door kinderen. op tv De meest op tv verschrikkelijke vormen van het kinderarbeid vonden de vroeger plaats op van touwslagerijen of lijnbanen. Kinderen maakten lange een dagen, want van hoe meer er op geproduceerd werd op hoe meer er ook uit verdiend werd. Tijdens uit de industrialisatie konden de fabriekseigenaren wel goedkope arbeidkrachten op gebruiken en door zij de lobbyden dan ook in Den Haag op om de kinderen in zo veel het mogelijk te het werk te stellen. In 1871 op tv kwam het Samuel van uit Houten met een van wetsvoorstel ter bestrijding van de kinderarbeid: het Kinderwetje van op Van Houten. op Door de invoering door van het 'Kinderwetje' de mogen kinderen op tegenwoordig niet meer werken. Mila uit is elf een jaar oud met en baalt ervan op dat ze dertien moet tijdens zijn voor naar een bijbaantje. Ze is vastbesloten om tijdens door toch een baantje te nemen. Een in krantenwijk op op naam uit van haar broer.

Afl.: Suiker. In een op de Gouden Eeuw werd suiker op tv geïntroduceerd in Nederland, door een exotisch uit en kostbaar tijdens product dat door de rijken van over al het op tv eten gestrooid op werd. Vlees, in groenten en oesters hadden een korst in van op tv suiker. De suiker op kwam uit Suriname. van Rond 1775 werkten het er zo'n in 60.000 Afrikaanse slaven uit op de Surinaamse suikerplantages. Het een werken op op de plantages was zwaar en van onveilig uit en er werden zware straffen naar op uitgedeeld door de van blanken. Pas per op tv 1 juli 1863 werd slavernij door ook door tijdens Nederland, als één van de naar een laatste landen, officieel afgeschaft. Een aflevering de de over hoe niemand door in Nederland zich om het op tv lot van de de slaven bekommerde de en donkere mensen als derderangs op burgers werden behandeld. naar Tegenwoordig leven op in op tv de Bijlmer veel Surinaamse en Ghanese het het mensen. Ook de Nederlandse het Shane (12) woont een in de Bijlmer uit en groeit op de te midden van de zwarte naar cultuur. tijdens Hij rapt erover: van 'Als we nog steeds van slavernij van kenden, moest ik mijn zwarte vrienden op tv nu de commanderen'.

januari 2021
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!