Programma gemist?

23:30),Terugblik naar op het het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, in Imagine Dragons, Jake naar Bugg, Steve tijdens Reich, in Franz Ferdinand en Nine tijdens Inch Nails.

23:30),Terugblik op naar het Lowlands Festival. Met door onder meer een De Jeugd Van door Tegenwoordig, Franz uit Ferdinand, The Opposites en Kendrick uit op tv Lamar en Disclosure.

23:50,3voor12 het radio-dj Roosmarijn Reijmer en op tv muziekjournalist Atze door de Vrieze met blikken terug op Lowlands 2013. Met uit #lowlandsrequest kunnen in kijkers via twitter uit laten weten welke optredens tijdens tijdens ze terug willen uit zien.

22:20,Verslag het Hoogtepunten van A Campingflight to in Lowlands de Paradise. Muziek: op tv Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, op tv Jake Bugg, Kendrick Lamar, een naar Tom Odell, Major Lazer, Mister And naar Mississippi, Michael door Kiwanuka uit e.a.

22:05,Verslag op Hoogtepunten van A Campingflight to de Lowlands Paradise. naar Muziek: Franz Ferdinand, op Nick Cave, Editors, Jake door Bugg, Kendrick Lamar, door Tom naar Odell, Major Lazer, Mister naar And door Mississippi, Michael Kiwanuka het e.a.

door Geschiedenisserie

Afl.: Kinderen. een Ieder jaar worden zo'n het 15.000 uit Beninse kinderen weggehaald uit bij hun ouders de en verkocht. 86 op procent daarvan uit zijn meisjes. Ze worden te werk naar gesteld op in de huishouding. van Geld krijgen uit ze er niet van voor, maar wel klappen. De van twaalfjarige Anne is tot tijdens vijf keer uit toe verhandeld. van Ze werd op tv gedwongen te werken in de huishouding het en ze verkocht in schoenen op de tijdens markt. Ze werd naar geschopt naar als ze haar werk een niet goed deed. In met met Benin geloven ze in met voodoo, daarom naar moeten veel kindslaven tijdens een voodoo-ritueel ondergaan om op tv te voorkomen dat ze weglopen. van met Ze geloven dat krachten kunnen worden uit opgeroepen om het iemand pijn te op doen. De het Brigade de Protection des door Mineurs met speurt kinderhandelaren op van en redt kinderen van gevangenschap. het Anne is uiteindelijk van bij van de Silesiaanse Zusters in uit Cotonou terechtgekomen en haalt van daar op haar gemiste schooljaren in. In de Nederland wordt met een flashmob georganiseerd door kinderen uit om aandacht naar te vragen voor kinderarbeid in tijdens en slavernij.

Afl.: Vuilnis. naar In de naar hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen tijdens op tijdens de vuilnisbelt uit naar recyclemateriaal. De kinderen weten met razendsnel glas, door metaal en ander materiaal wat het niets waard lijkt naar te tijdens zijn te verzamelen door en dit aan een tussenhandelaar uit te een verkopen. Alles wordt door gerecycled. Afval in wordt in Dhaka zomaar tijdens langs de kant van door de weg gegooid. Veel met gevaarlijke stoffen komen een in de van grond en het water door terecht, zoals zware tijdens metalen en de allerlei uit gifstoffen. Hoewel de rivier zwart naar is van op de gifstoffen wordt er van met gedronken met en worden er door baby's in gewassen. Veel mensen met in Bangladesh een leven in in grote armoede en ouders tijdens hebben geen geld om op de door kinderen naar uit school te sturen. naar Maar hoe kunnen we in Nederland op deze kinderen tijdens in Bangladesh helpen? Kinderen een een in Nederland onderzoeken waar hun op tv spullen vandaan komen de en met realiseren zich dat daar op tv soms kinderhandel aan in te pas is met gekomen en met dat ze daar als consument op een naar heel klein beetje invloed op tijdens kunnen door uitoefenen.

Afl.: uit Steen. Hoewel het Kinderwetje met van Van Houten in een met 1874 was ingevoerd, werkten uit kinderen nog steeds. Het Kinderwetje in had in de in praktijk zwakke het kanten. het Er was nauwelijks controle tijdens en op sommige terreinen, zoals het met in de landbouw, werd kinderarbeid nog naar wel door toegestaan. In de steen- en pannenbakkerijen werkten tijdens nog steeds hele een gezinnen, omdat de naar ouders niet in rond konden komen. met Ondanks verzet van ouders en op tv van de van rijke burgerij werd op tv in 1901 de leerplicht op ingevoerd. naar Vanaf dat moment op gingen de meeste kinderen naar school in en werd dat door een ook gecontroleerd. Die in controle is tegenwoordig een op tv stuk strenger. Als het je een paar in keer te vaak de spijbelt, krijg door je straf of door moet je zelfs, op als je het echt bont maakt, naar naar de de kinderrechter. Yannick (13) uit door Emmeloord met spijbelde ook te vaak, hij de moet tijdens naar bureau op tv Halt en krijgt een op tv straf.

Afl.: tijdens Touw. Nederland schafte niet door alleen slavernij op tv bijna als laatste af, naar ook op tv met kinderarbeid was ons land één uit van de op laatste in Europa. Rond op 1863 werd het er door nog volop gewerkt door met kinderen. De meest verschrikkelijke naar vormen van van kinderarbeid vonden vroeger plaats op uit touwslagerijen of lijnbanen. de Kinderen maakten op tv lange in dagen, want hoe meer er geproduceerd de werd het hoe meer er ook tijdens verdiend op werd. Tijdens de industrialisatie konden van fabriekseigenaren wel goedkope een arbeidkrachten gebruiken en van zij lobbyden dan van ook in de Den Haag op tv om de kinderen in zo veel mogelijk te werk het te stellen. In 1871 het kwam Samuel van een uit Houten met een wetsvoorstel naar ter bestrijding van op tv kinderarbeid: het Kinderwetje van van Van Houten. Door door de naar invoering van het 'Kinderwetje' een mogen kinderen tegenwoordig niet meer het werken. Mila is tijdens elf naar jaar oud de en baalt ervan dat ze dertien met moet zijn voor een tijdens een bijbaantje. Ze is vastbesloten om tijdens toch een baantje de te nemen. Een met uit krantenwijk op naam van met haar broer.

Afl.: Suiker. In van de Gouden met Eeuw werd tijdens suiker geïntroduceerd in met Nederland, een exotisch en kostbaar een product dat uit door de met rijken over al het de eten een gestrooid werd. Vlees, op tv groenten en oesters hadden een korst de van van suiker. De de suiker kwam uit Suriname. Rond uit 1775 werkten er zo'n op tv door 60.000 Afrikaanse slaven op de door Surinaamse suikerplantages. Het de werken op de door plantages was een zwaar en onveilig en een er werden zware tijdens straffen het uitgedeeld door de blanken. Pas per op tv 1 op juli 1863 naar werd slavernij ook door Nederland, als het één van de met laatste landen, officieel door afgeschaft. Een tijdens aflevering over hoe de niemand uit in Nederland zich om het lot naar van naar de slaven bekommerde en naar donkere mensen door als derderangs burgers werden behandeld. op Tegenwoordig leven in van de Bijlmer in veel door Surinaamse en Ghanese mensen. de Ook de Nederlandse Shane de (12) woont de in de Bijlmer en met groeit op naar te midden naar van de zwarte cultuur. Hij het rapt het erover: 'Als we het nog steeds slavernij kenden, moest ik door mijn door zwarte vrienden nu tijdens commanderen'.

april 2019
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord