Programma gemist?

23:30),Terugblik op het naar Lowlands Festival. Met met onder op meer Editors, Imagine Dragons, de Jake Bugg, Steve uit Reich, Franz met Ferdinand en van Nine Inch Nails.

23:30),Terugblik op het door Lowlands Festival. door Met onder uit meer De een Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, in The Opposites en een Kendrick Lamar van en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj met Roosmarijn met Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze op tv blikken terug op uit Lowlands 2013. op tv Met #lowlandsrequest kunnen door kijkers via de twitter laten weten tijdens welke optredens ze terug willen uit tijdens zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten in van A Campingflight to tijdens Lowlands Paradise. Muziek: van Franz uit Ferdinand, Nick Cave, een Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, van Tom tijdens Odell, Major Lazer, Mister And het Mississippi, uit Michael Kiwanuka op tv e.a.

22:05,Verslag naar Hoogtepunten van A op Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: op Franz Ferdinand, Nick op tv Cave, Editors, in Jake Bugg, Kendrick Lamar, op tv uit Tom Odell, Major Lazer, Mister de And Mississippi, Michael Kiwanuka met uit e.a.

tijdens Geschiedenisserie

Afl.: met Kinderen. Ieder jaar uit worden zo'n 15.000 op Beninse kinderen met weggehaald bij hun ouders het en verkocht. de 86 procent daarvan door zijn meisjes. Ze met worden te werk gesteld in de in huishouding. Geld krijgen op ze er het niet voor, maar wel tijdens klappen. De twaalfjarige van op tv Anne is tot vijf keer toe in verhandeld. Ze tijdens werd door gedwongen te werken in de huishouding in en ze uit verkocht schoenen op uit de markt. Ze werd naar geschopt als ze de haar werk op tv niet goed deed. een In Benin geloven ze in in voodoo, een daarom moeten veel het kindslaven een tijdens voodoo-ritueel ondergaan om te voorkomen tijdens dat ze weglopen. uit Ze met geloven dat het krachten kunnen worden opgeroepen om met iemand het pijn te doen. het De Brigade de Protection tijdens des Mineurs speurt kinderhandelaren op een met en redt kinderen door van gevangenschap. Anne is door uiteindelijk bij in de Silesiaanse Zusters in Cotonou met terechtgekomen het en haalt daar haar een gemiste schooljaren in. met In Nederland wordt een het flashmob georganiseerd door het kinderen van om aandacht te in vragen voor kinderarbeid en met slavernij.

Afl.: van Vuilnis. In de hoofdstad van op Bangladesh zoeken met kinderen op op de vuilnisbelt door naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel met glas, door metaal en ander op tv materiaal wat uit niets waard lijkt te naar zijn te verzamelen en dit naar aan een tussenhandelaar een van te verkopen. Alles wordt gerecycled. Afval op tv wordt door in Dhaka zomaar langs in de kant van de uit weg van gegooid. Veel gevaarlijke stoffen komen uit in het de grond en het water naar terecht, zoals uit zware metalen en uit allerlei gifstoffen. Hoewel het de rivier uit zwart is van de een gifstoffen wordt er uit van gedronken met en worden er baby's in in door gewassen. Veel mensen in Bangladesh leven de in grote armoede tijdens op en ouders hebben naar geen geld om de kinderen tijdens naar school te sturen. een Maar hoe kunnen een we in Nederland naar deze uit kinderen in Bangladesh helpen? Kinderen in in Nederland het onderzoeken tijdens waar hun spullen uit vandaan komen en realiseren zich dat met daar op tv soms kinderhandel aan te van pas is gekomen en het dat van ze daar als consument een op heel klein op beetje invloed in op kunnen het uitoefenen.

Afl.: de Steen. Hoewel het op tv Kinderwetje van Van Houten op tv in 1874 was de ingevoerd, de werkten kinderen nog steeds. Het de Kinderwetje had een in de praktijk zwakke met kanten. Er was door nauwelijks op controle en op sommige terreinen, zoals met in de naar landbouw, werd kinderarbeid nog met wel toegestaan. door In steen- en pannenbakkerijen naar werkten door nog steeds hele gezinnen, naar omdat de de ouders niet rond konden komen. de Ondanks verzet van de ouders en een van de rijke een burgerij in werd in 1901 de leerplicht in ingevoerd. uit Vanaf dat moment gingen door de meeste uit kinderen naar school in en werd dat ook gecontroleerd. met Die controle is tegenwoordig tijdens een uit stuk strenger. Als je van een paar keer het te vaak spijbelt, op krijg je tijdens straf of moet je naar zelfs, als je door het echt door bont maakt, tijdens naar de kinderrechter. Yannick (13) het uit Emmeloord spijbelde ook uit te vaak, in hij tijdens moet naar bureau Halt op tv en krijgt met een straf.

Afl.: Touw. Nederland op tv schafte niet alleen met slavernij bijna door als op tv laatste af, ook op met kinderarbeid was naar ons land één van tijdens de laatste in het Europa. Rond 1863 op tv werd er nog volop gewerkt uit door kinderen. de De de meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid door vonden vroeger plaats op het op touwslagerijen of lijnbanen. in Kinderen maakten lange het dagen, want hoe meer naar er geproduceerd werd hoe tijdens meer er ook verdiend de werd. Tijdens tijdens de in industrialisatie konden fabriekseigenaren wel goedkope arbeidkrachten uit door gebruiken en zij lobbyden dan naar ook in Den Haag met om op tv de kinderen zo veel tijdens mogelijk te naar werk te het stellen. In 1871 kwam Samuel op van met Houten met een wetsvoorstel op tv ter bestrijding van kinderarbeid: naar het het Kinderwetje van Van Houten. Door de met invoering van uit het 'Kinderwetje' mogen kinderen in door tegenwoordig niet meer werken. Mila door is elf door jaar oud en op tv baalt ervan dat tijdens ze dertien van moet zijn voor een bijbaantje. naar Ze is vastbesloten uit om in toch een baantje door te nemen. Een krantenwijk in op naam het van haar broer.

Afl.: Suiker. In in de Gouden een Eeuw werd suiker geïntroduceerd op tv uit in Nederland, een exotisch van en kostbaar product dat door uit de rijken in over tijdens al het eten gestrooid werd. Vlees, naar groenten van en oesters hadden een korst de het van suiker. De suiker kwam tijdens uit met Suriname. Rond 1775 werkten er zo'n naar de 60.000 Afrikaanse slaven op tijdens de Surinaamse suikerplantages. Het werken de op de plantages het naar was zwaar en onveilig en naar er werden zware naar straffen uitgedeeld door de van het blanken. Pas per 1 op tv juli 1863 werd het slavernij ook door uit Nederland, als op één van de laatste op tv landen, officieel van afgeschaft. Een aflevering over met hoe niemand in de Nederland zich om het door lot van de naar slaven bekommerde en op donkere mensen door als derderangs burgers met werden behandeld. Tegenwoordig van leven in de op tv Bijlmer veel Surinaamse op en Ghanese mensen. Ook door de Nederlandse Shane (12) door tijdens woont in de Bijlmer en naar groeit op te uit midden een van de zwarte cultuur. van Hij rapt erover: 'Als we een nog steeds tijdens slavernij kenden, moest ik in mijn met zwarte vrienden nu uit commanderen'.

januari 2020
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!