Programma gemist?

23:30),Terugblik de op het Lowlands naar Festival. Met met onder meer Editors, in Imagine Dragons, Jake naar Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en met Nine de Inch Nails.

23:30),Terugblik de op het Lowlands Festival. Met een onder meer van De Jeugd tijdens Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The in het Opposites en Kendrick op Lamar en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj op Roosmarijn Reijmer het en muziekjournalist Atze de Vrieze de blikken terug op door door Lowlands 2013. Met op tv #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter op tv laten naar weten welke optredens ze terug willen op tijdens zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten tijdens van door A Campingflight to Lowlands Paradise. met Muziek: Franz door Ferdinand, Nick Cave, tijdens Editors, Jake Bugg, met Kendrick Lamar, Tom Odell, Major tijdens Lazer, het Mister And op Mississippi, Michael Kiwanuka door e.a.

22:05,Verslag de Hoogtepunten van A Campingflight to in uit Lowlands Paradise. Muziek: in Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake uit Bugg, het Kendrick Lamar, Tom Odell, Major op Lazer, Mister And een Mississippi, van Michael Kiwanuka tijdens e.a.

een Geschiedenisserie

Afl.: op Kinderen. Ieder jaar worden uit zo'n 15.000 Beninse kinderen op tv weggehaald het bij hun ouders en naar verkocht. 86 procent uit daarvan op zijn meisjes. Ze worden te een werk gesteld in de door huishouding. in Geld krijgen de ze er niet voor, maar wel de naar klappen. De twaalfjarige Anne naar is tot vijf keer toe op tv verhandeld. Ze werd naar in gedwongen te werken uit in de huishouding en ze uit verkocht schoenen op op tv de markt. Ze werd van geschopt als ze op haar werk op tv niet goed in deed. In de Benin geloven ze uit in voodoo, daarom de moeten veel kindslaven een met voodoo-ritueel ondergaan de om te voorkomen dat uit ze weglopen. een Ze geloven dat krachten kunnen worden naar opgeroepen door om iemand pijn te tijdens doen. De Brigade tijdens de Protection de des Mineurs speurt met kinderhandelaren op en redt naar kinderen op tv van gevangenschap. Anne uit is uiteindelijk bij de naar Silesiaanse Zusters in op tv Cotonou terechtgekomen uit en haalt daar haar gemiste de schooljaren in. In uit Nederland wordt op tv een flashmob op tv georganiseerd door kinderen om aandacht te een vragen een voor kinderarbeid en in slavernij.

Afl.: op tv Vuilnis. In een de hoofdstad van het Bangladesh zoeken kinderen op met de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De naar het kinderen weten razendsnel glas, metaal en door in ander materiaal wat niets naar waard lijkt te zijn te door op tv verzamelen en dit aan een door tussenhandelaar te verkopen. Alles een wordt gerecycled. Afval in wordt in Dhaka op door zomaar langs de kant van de tijdens met weg gegooid. Veel gevaarlijke stoffen in komen de in de grond en het een water terecht, zoals uit zware de metalen en allerlei in gifstoffen. Hoewel de met rivier zwart is van een de gifstoffen het wordt er van gedronken uit en worden er in baby's in gewassen. door Veel mensen in Bangladesh met leven in grote armoede op tv en ouders hebben op tv geen van geld om de van kinderen naar school van te sturen. Maar hoe de kunnen uit we in Nederland deze kinderen in met Bangladesh helpen? van Kinderen in Nederland naar onderzoeken waar de hun spullen vandaan een komen en tijdens realiseren zich dat in daar soms kinderhandel aan te pas op is in gekomen en de dat ze daar als consument met een door heel klein beetje invloed op uit kunnen op tv uitoefenen.

Afl.: naar Steen. Hoewel het Kinderwetje van een Van tijdens Houten in 1874 uit was ingevoerd, werkten kinderen in nog steeds. Het Kinderwetje tijdens had de in de praktijk zwakke kanten. van Er was nauwelijks uit controle en een op een sommige terreinen, zoals uit in de landbouw, werd kinderarbeid op nog wel de toegestaan. In het steen- en pannenbakkerijen op tv werkten nog steeds hele gezinnen, met omdat in de ouders niet rond met konden komen. Ondanks verzet van tijdens ouders en van door de op tv rijke burgerij werd in een 1901 de leerplicht ingevoerd. op met Vanaf dat moment van gingen de meeste het kinderen naar school en werd een dat uit ook gecontroleerd. Die controle tijdens is tegenwoordig door een stuk strenger. Als je een naar paar op tv keer te met vaak spijbelt, krijg je op tv straf of moet je zelfs, op tv als je naar het echt uit bont maakt, naar de op tv kinderrechter. Yannick (13) een uit Emmeloord van spijbelde ook op te vaak, hij op moet naar bureau Halt naar en krijgt een van straf.

Afl.: naar Touw. Nederland naar schafte niet alleen slavernij bijna als tijdens laatste af, ook in op tv met kinderarbeid was met ons land één van het de laatste van in Europa. Rond de 1863 werd er nog een volop gewerkt door kinderen. De met meest verschrikkelijke vormen op tv van van kinderarbeid vonden vroeger plaats op het uit touwslagerijen of lijnbanen. Kinderen een maakten lange dagen, een want hoe meer er op geproduceerd werd hoe meer een er ook verdiend het werd. Tijdens de van industrialisatie konden door fabriekseigenaren op tv wel goedkope arbeidkrachten gebruiken en zij van uit lobbyden dan ook in Den Haag uit de om de kinderen zo veel mogelijk in te tijdens werk te stellen. In het 1871 kwam een Samuel van Houten met een op door wetsvoorstel ter bestrijding de van kinderarbeid: het Kinderwetje met van Van Houten. Door de met met invoering van het 'Kinderwetje' mogen kinderen de op tegenwoordig niet meer werken. Mila is op tv op tv elf jaar oud en met baalt ervan dat ze in dertien moet zijn in voor een van bijbaantje. Ze is vastbesloten om het het toch een baantje te nemen. met Een krantenwijk uit op naam van haar naar broer.

Afl.: Suiker. In een de uit Gouden Eeuw met werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een uit exotisch en kostbaar met een product dat door de uit rijken over al het eten een gestrooid werd. in Vlees, groenten op tv en oesters hadden een met korst door van suiker. De suiker tijdens kwam uit Suriname. Rond tijdens 1775 uit werkten er zo'n door 60.000 Afrikaanse slaven op de door Surinaamse suikerplantages. Het werken op op de door plantages op was zwaar en onveilig en er een de werden zware straffen uitgedeeld door de uit blanken. Pas per op 1 juli 1863 in werd een slavernij ook de door Nederland, als één op van de een laatste landen, officieel afgeschaft. op Een aflevering over hoe niemand de in Nederland door zich om het lot de van van de slaven in bekommerde en donkere mensen als derderangs een burgers werden behandeld. uit tijdens Tegenwoordig leven in tijdens de Bijlmer veel Surinaamse en tijdens Ghanese mensen. op Ook de Nederlandse een Shane (12) op tv woont in de Bijlmer en in groeit op de te midden tijdens van de zwarte cultuur. met Hij rapt erover: 'Als tijdens we nog steeds slavernij tijdens kenden, de moest ik mijn zwarte vrienden uit nu naar commanderen'.

juli 2020
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!