Programma gemist?

23:30),Terugblik op op het Lowlands een Festival. Met de onder meer Editors, uit Imagine Dragons, Jake Bugg, de Steve Reich, de Franz Ferdinand en Nine naar Inch Nails.

23:30),Terugblik op het uit het Lowlands Festival. Met het onder meer De Jeugd Van op tv Tegenwoordig, het Franz Ferdinand, The Opposites op tv en Kendrick Lamar naar en Disclosure.

23:50,3voor12 radio-dj een Roosmarijn Reijmer door en muziekjournalist Atze naar de Vrieze blikken terug op in Lowlands 2013. Met het #lowlandsrequest kunnen de kijkers met via twitter laten weten welke optredens naar ze terug willen met op tv zien.

22:20,Verslag Hoogtepunten van op A Campingflight to van Lowlands Paradise. Muziek: het Franz Ferdinand, door Nick tijdens Cave, Editors, Jake een Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, op Major Lazer, op Mister And Mississippi, een Michael Kiwanuka door e.a.

22:05,Verslag Hoogtepunten van in van A Campingflight to Lowlands Paradise. een Muziek: Franz door Ferdinand, Nick Cave, Editors, met Jake Bugg, Kendrick in Lamar, in Tom Odell, Major Lazer, Mister And het Mississippi, van Michael Kiwanuka de e.a.

uit Geschiedenisserie

Afl.: uit Kinderen. Ieder jaar worden een zo'n het 15.000 Beninse kinderen weggehaald door bij hun ouders en door verkocht. 86 de procent daarvan zijn het meisjes. Ze worden door te werk gesteld in van de huishouding. Geld krijgen de door ze er niet voor, uit maar wel klappen. een De twaalfjarige Anne is tot naar vijf keer toe met tijdens verhandeld. Ze werd gedwongen uit te werken in de door huishouding en in ze verkocht schoenen op het de markt. Ze werd van geschopt als de ze haar werk niet een de goed deed. In Benin in geloven ze door in voodoo, daarom moeten veel kindslaven een een voodoo-ritueel het ondergaan om te voorkomen uit dat ze weglopen. in Ze geloven het dat krachten de kunnen worden opgeroepen door om iemand uit pijn te doen. De Brigade het de Protection des van Mineurs speurt kinderhandelaren op op en redt het kinderen van gevangenschap. de Anne is uiteindelijk op tv bij op de Silesiaanse Zusters uit in Cotonou terechtgekomen en een haalt daar op haar gemiste schooljaren in. In de Nederland wordt door een flashmob georganiseerd de door kinderen om aandacht te door vragen voor kinderarbeid de en door slavernij.

Afl.: Vuilnis. In uit de op tv hoofdstad van Bangladesh een zoeken kinderen op een de vuilnisbelt naar in recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel op glas, metaal uit en ander uit materiaal wat niets waard lijkt van te zijn te op tv verzamelen en dit met aan een tussenhandelaar de te tijdens verkopen. Alles wordt gerecycled. het Afval wordt in Dhaka in zomaar langs de een kant van de een weg naar gegooid. Veel de gevaarlijke stoffen komen in uit de grond en het water uit terecht, zoals zware van uit metalen en allerlei naar gifstoffen. Hoewel de rivier naar zwart is door van de gifstoffen de wordt er van gedronken en uit worden er baby's in in het gewassen. Veel mensen in in Bangladesh leven in grote met armoede en ouders met hebben op tv geen geld om de kinderen het naar in school te sturen. een Maar hoe kunnen we door in Nederland deze naar kinderen in Bangladesh met helpen? Kinderen door in Nederland onderzoeken waar hun spullen op tv vandaan komen en met de realiseren zich dat daar soms kinderhandel tijdens tijdens aan te pas is gekomen tijdens en naar dat ze daar als consument uit een heel klein tijdens beetje invloed op kunnen in van uitoefenen.

Afl.: van Steen. Hoewel het Kinderwetje van in Van op tv Houten in op tv 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog de een steeds. Het Kinderwetje had in de de praktijk tijdens zwakke kanten. Er was uit nauwelijks controle en op de sommige terreinen, tijdens zoals in de door landbouw, werd op tv kinderarbeid nog wel de toegestaan. In steen- met en pannenbakkerijen werkten nog de steeds hele een gezinnen, omdat op de ouders niet rond konden de komen. door Ondanks verzet van ouders en met van de rijke op tv burgerij werd in 1901 op tv de de leerplicht ingevoerd. door Vanaf dat moment gingen uit de meeste op kinderen naar school en werd naar dat ook gecontroleerd. Die op tv in controle is tegenwoordig een een stuk strenger. Als je een het paar naar keer te vaak spijbelt, krijg door je straf of door moet van je zelfs, als je het de echt bont maakt, het naar naar de kinderrechter. Yannick (13) uit een Emmeloord spijbelde ook in te vaak, hij de moet naar naar bureau de Halt en krijgt een een straf.

Afl.: Touw. in Nederland schafte met niet alleen slavernij bijna als met laatste af, uit ook in met kinderarbeid was naar ons land één van de een laatste de in Europa. Rond 1863 werd er van nog volop gewerkt van door kinderen. van De in meest verschrikkelijke vormen het van kinderarbeid vonden vroeger plaats op naar touwslagerijen of lijnbanen. tijdens Kinderen in maakten lange de dagen, want hoe meer er tijdens geproduceerd werd een hoe meer er ook verdiend het werd. Tijdens het de industrialisatie konden een fabriekseigenaren wel goedkope arbeidkrachten op gebruiken en tijdens zij lobbyden met dan ook tijdens in Den Haag om de uit kinderen met zo veel mogelijk te werk te op tv stellen. op In 1871 kwam Samuel het van Houten met tijdens een wetsvoorstel uit ter bestrijding van met kinderarbeid: het Kinderwetje van tijdens Van Houten. op tv Door de invoering het van het uit 'Kinderwetje' mogen kinderen tegenwoordig niet meer in werken. Mila tijdens is elf jaar naar oud en baalt in ervan de dat ze dertien moet zijn op tv voor een bijbaantje. Ze een is vastbesloten het om toch een een baantje een te nemen. Een krantenwijk op het naam met van haar broer.

Afl.: Suiker. In uit de Gouden de Eeuw het werd suiker geïntroduceerd in het Nederland, een het exotisch en kostbaar product dat door het de op tv rijken over tijdens al het eten gestrooid werd. van Vlees, groenten naar en oesters hadden de een korst van op tv suiker. De suiker kwam van uit het Suriname. Rond 1775 werkten er zo'n de 60.000 Afrikaanse op slaven van op de Surinaamse op tv suikerplantages. Het werken met op de plantages was zwaar naar en onveilig een en er werden zware straffen op tv uitgedeeld door de van blanken. Pas door per 1 juli op tv 1863 werd tijdens slavernij ook door op Nederland, als één van van de laatste landen, het officieel afgeschaft. Een met aflevering een over hoe niemand het in Nederland zich van om het lot van de naar slaven de bekommerde en donkere op mensen als derderangs burgers de werden behandeld. tijdens Tegenwoordig leven in de Bijlmer met veel een Surinaamse en Ghanese mensen. Ook door de Nederlandse Shane de (12) het woont in de door Bijlmer en groeit op met te midden van naar de zwarte cultuur. Hij met rapt erover: op tv 'Als we nog een steeds slavernij kenden, moest ik naar mijn de zwarte vrienden nu een commanderen'.

september 2017
14-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 14 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 14 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer Editors, Imagine Dragons, Jake Bugg, Steve Reich, Franz Ferdinand en Nine Inch Nails.

07-09-2013 23:30

Lowlands Request (za 7 sep 2013

De slavernij junior - Lowlands Request  (za 7 sep 2013

23:30),Terugblik op het Lowlands Festival. Met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Franz Ferdinand, The Opposites en Kendrick Lamar en Disclosure.

31-08-2013 23:50

za 31 aug 2013

De slavernij junior - za 31 aug 2013

23:50,3voor12 radio-dj Roosmarijn Reijmer en muziekjournalist Atze de Vrieze blikken terug op Lowlands 2013. Met #lowlandsrequest kunnen kijkers via twitter laten weten welke optredens ze terug willen zien.

18-08-2013 22:20

zo 18 aug 2013

De slavernij junior - zo 18 aug 2013

22:20,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

17-08-2013 22:05

za 17 aug 2013

De slavernij junior - za 17 aug 2013

22:05,Verslag Hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise. Muziek: Franz Ferdinand, Nick Cave, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi, Michael Kiwanuka e.a.

03-10-2012 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

26-09-2012 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

19-09-2012 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

12-09-2012 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Neder...

05-09-2012 06:00

Slaven

De slavernij junior - Slaven

Geschiedenisserie

21-12-2011 06:00

Kinderen

De slavernij junior - Kinderen

Afl.: Kinderen. Ieder jaar worden zo'n 15.000 Beninse kinderen weggehaald bij hun ouders en verkocht. 86 procent daarvan zijn meisjes. Ze worden te werk gesteld in de huishouding. Geld krijgen ze er niet voor, maar wel klappen. De twaalfjar...

14-12-2011 06:00

Vuilnis

De slavernij junior - Vuilnis

Afl.: Vuilnis. In de hoofdstad van Bangladesh zoeken kinderen op de vuilnisbelt naar recyclemateriaal. De kinderen weten razendsnel glas, metaal en ander materiaal wat niets waard lijkt te zijn te verzamelen en dit aan een tussenhandelaar t...

07-12-2011 06:00

Steen

De slavernij junior - Steen

Afl.: Steen. Hoewel het Kinderwetje van Van Houten in 1874 was ingevoerd, werkten kinderen nog steeds. Het Kinderwetje had in de praktijk zwakke kanten. Er was nauwelijks controle en op sommige terreinen, zoals in de landbouw, werd kinderar...

30-11-2011 06:00

Touw

De slavernij junior - Touw

Afl.: Touw. Nederland schafte niet alleen slavernij bijna als laatste af, ook met kinderarbeid was ons land één van de laatste in Europa. Rond 1863 werd er nog volop gewerkt door kinderen. De meest verschrikkelijke vormen van kinderarbeid v...

23-11-2011 06:00

Suiker

De slavernij junior - Suiker

Afl.: Suiker. In de Gouden Eeuw werd suiker geïntroduceerd in Nederland, een exotisch en kostbaar product dat door de rijken over al het eten gestrooid werd. Vlees, groenten en oesters hadden een korst van suiker. De suiker kwam uit Surinam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slavernij junior gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slavernij junior de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slavernij junior bij De slavernij junior liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slavernij junior. Heb je een uitzending van De slavernij junior gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slavernij junior gemist

De Slavernij Junior vertelt over de Nederlandse GOuden Eeuw, die vierhonderd jaar geleden begon. Nederland handelde naast nootmuskaat en kruidnagel ook in slaven. De vraag naar slaven was enorm groot. Met volgeladen schepen vertrok de Nederlandse West Indische Compagnie vanuit Amsterdam naar de West-Afrikaanse kust. Daar kregen ze in ruil voor de goederen aan boord slaven aangeleverd. De slaven werden op dezelfde schepen naar Curaçao of Paramaribo vervoerd. In de praktijk werden er wel zeshonderd Afrikanen op een schip gepropt, want hoe meer slaven, hoe hoger de opbrengst. Een barre tocht met levende handelswaar. Ook tegenwoordig worden mensen tegen hun zin in van het ene land naar het andere land verplaatst. Feroz, twaalf jaar, komt uit Afghanistan, woont al tien jaar in Nederland en wordt binnenkort onvrijwillig in het vliegtuig gezet, terug naar zijn geboorteland.

Uitzending gemist van De slavernij junior? Hier kun je alle uitzendingen van De slavernij junior kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 14-09-2013 om 23:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord