Programma gemist?

Afl.: van Ketens van de geest. op De Franse op Revolutie van 1789 geeft vuur de aan een het smeulende verzet het tegen slavernij. In Haïti leiden uit berichten over de met Franse Revolutie op tv tot een opstand. een Het zwarte verzet grijpt uit naar in het Caraïbisch gebied om tijdens zich heen. uit Roué reist naar Curaçao op tv waar de onafhankelijkheidsstrijder uit Tula in 1795 in uit opstand komt, een naar opstand die een pas sinds enkele jaren op herdacht wordt. naar Daphne onderzoekt hoe in op tv Nederland uit het denken de over afschaffing vorm kreeg. op tv Een arts toont al vroeg op op aan dat onder de huid witte op tv en zwarte in mensen hetzelfde naar zijn - een revolutionaire bevinding. in Er ontstaan een damescomité's die al het breiend uit en bordurend voor de afschaffing tijdens pleiten. De verschijning van tijdens De op tv negerhut van Oom Tom naar heeft in grote invloed. Zo op ook het boek van de de Nederlandse baron Van naar Hoëvell. In op 1863 schaft ook Nederland op tv eindelijk de van slavernij af. Maar de ketens op van de geest op zijn daarmee nog op tv niet op verbroken.

Afl.: uit Industrie in de tropen. Roué op graaft op tv in de archieven om uit te achterhalen wie zijn op tijdens voor-voorvader uit Ghana gekocht met heeft en met op welke plantage deze vervolgens in terechtkwam. In het naar Nationaal een Archief Suriname blijkt de Roués afkomst te herleiden tot ene van naar Grietje en ene het Jacques, doopnaam Nathaniel, die met in het het jaar van de afschaffing de achternaam met Verveer kreeg door toebedeeld. Daphne door onderzoekt hoe Suriname er in uit zag ten tijde op naar van de Nederlandse het kolonisering. Het oerwoud dat Suriname's een bodem in bedekte wordt deels het ontgonnen en omgetoverd tot met Hollandse polders, met sloten, greppeltjes met en sluizen: plantages tijdens met namen door als Spijt op en Nijd, Zorgvliet en in Alkmaar. Wie het waren die Nederlandse planters het die eind zeventiende uit eeuw hun fortuin de in tijdens de koloniën zochten? Hoe uit behandelden zij hun slaven? met Hoe zag het een leven op de op tv plantages in eruit?

Afl.: Een slaaf met door komt niet in de door hemel. Vanaf de West-Afrikaanse kust van brachten uit de Hollanders uit hun slaven naar in Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd een met mannen, vrouwen en tijdens kinderen. Roué van volgt hun route en met ervaart door hoe dat geweest het moet zijn voor zijn de voor-voorvader die dezelfde tocht met heeft het gemaakt. Veel slaven, maar door ook veel bemanningsleden, stierven aan uit boord. Een van overleden van slaaf kreeg in de het scheepslogboeken een duiveltje bij het naar een nummer waaronder hij aan naar boord was uit ingeschreven: slaven gaan naar de uit hel. Daphne op tv gaat na hoe het de slavenhandelkoorts op greep kreeg op naar de Nederlandse koopmansgeest. op tv In het Zeeuwsch tijdens archief liggen dikke logboeken tijdens van de slavenschepen soms al op tv eeuwenlang met onaangeroerd. Daphne tijdens ontmoet een achter-achterkleinkind van op tv een Zeeuwse kapitein met van zo'n slavenschip. Presentatie: Daphne op tv Bunskoek, Roué op Verveer.

Afrikaanse tranen,Afl.: van Hollandse geweren, Afrikaanse naar tranen. Roué ontdekt uit aan de hand van van DNA-tests met van welke naar Ghanese stam zijn voor-voorvader afkomstig is. door uit Hij volgt de route die van zijn verre voorvader gelopen uit moet hebben en een komt het terecht in een dorp in met in Ghana waar hij wordt onthaald als met de verloren het zoon. Daphne van probeert in Elmina, het tijdens fort naar aan de Ghanese kust waar het van uit Nederlands bestuur werd gevestigd, te achterhalen een hoe het tijdens leven een voor de gouverneurs en ambtenaren in van van elkaar stak. In uit hun dagboeken schrijven ze over de op op afschuw die land en bevolking hen met met inboezemden, maar ondanks dat uit onderhielden ze liefdesrelaties met een zwarte vrouwen en in kregen ze op tv kinderen bij uit hen. Daphne ontmoet een nakomeling naar uit zo'n op verbintenis.

Afl.: Een tijdens wereld vol uit slaven. Slavernij is van alle op tv tijden, met van alle kleuren uit en van alle volkeren. op De koloniale op tv periode in een de geschiedenis van op slavernij onderscheidt zich echter door het door welhaast industriële met karakter van de naar slavenhandel. Op zoek in naar zijn door wortels, gaat Roué naar naar Suriname. Hij wil een onderzoeken vanuit op welk Afrikaans het land zijn voor-voorvader is verkocht de en op verscheept naar Suriname. tijdens Daphne reist door Marokko en het vertelt het verhaal uit van naar de blanke christenslaven die door Noord-Afrikaanse de kapers en van handelaren van als slaaf werden verhandeld. het Een achterachterneef van in Gerrit Met Zon, een op tv Nederlandse met christenslaaf, leest voor uit het van dagboek dat zijn het oudoom tijdens zijn slavenperiode door heeft bijgehouden. op tv Presentatie: Daphne Bunskoek, Roué naar met Verveer.

januari 2021
16-10-2011 20:15

Ketens van de geest

De Slavernij - Ketens van de geest

Afl.: Ketens van de geest. De Franse Revolutie van 1789 geeft vuur aan het smeulende verzet tegen slavernij. In Haïti leiden berichten over de Franse Revolutie tot een opstand. Het zwarte verzet grijpt in het Caraïbisch gebied om zich heen....

09-10-2011 20:15

Industrie in de tropen

De Slavernij - Industrie in de tropen

Afl.: Industrie in de tropen. Roué graaft in de archieven om te achterhalen wie zijn voor-voorvader uit Ghana gekocht heeft en op welke plantage deze vervolgens terechtkwam. In het Nationaal Archief Suriname blijkt Roués afkomst te herleide...

02-10-2011 20:15

Een slaaf komt niet in de hemel

De Slavernij - Een slaaf komt niet in de hemel

Afl.: Een slaaf komt niet in de hemel. Vanaf de West-Afrikaanse kust brachten de Hollanders hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd met mannen, vrouwen en kinderen. Roué volgt hun route en ervaart hoe dat geweest moet zijn ...

25-09-2011 20:15

Hollandse geweren

De Slavernij - Hollandse geweren

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse geweren, Afrikaanse tranen. Roué ontdekt aan de hand van DNA-tests van welke Ghanese stam zijn voor-voorvader afkomstig is. Hij volgt de route die zijn verre voorvader gelopen moet hebben en komt terecht in...

18-09-2011 20:15

Een wereld vol slaven

De Slavernij - Een wereld vol slaven

Afl.: Een wereld vol slaven. Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode in de geschiedenis van slavernij onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel. Op ...

De Slavernij gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Slavernij de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Slavernij bij De Slavernij liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Slavernij. Heb je een uitzending van De Slavernij gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Slavernij gemist

In De Slavernij is er na de succesvolle geschiedenisreeks De Oorlog nu aandacht voor het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Uitzending gemist van De Slavernij? Hier kun je alle uitzendingen van De Slavernij kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 16-10-2011 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!