Programma gemist?

Afl.: van Ketens van de geest. De met Franse Revolutie met van op tv 1789 geeft vuur op aan het smeulende op verzet tegen slavernij. In op tv Haïti leiden berichten naar over de met Franse Revolutie tot een opstand. op tv Het zwarte verzet grijpt met in het tijdens Caraïbisch gebied om zich tijdens heen. op tv Roué reist naar naar Curaçao waar door de onafhankelijkheidsstrijder Tula in 1795 in van opstand komt, een het opstand die pas tijdens sinds enkele een jaren herdacht wordt. in Daphne een onderzoekt hoe in Nederland het het denken over afschaffing het vorm kreeg. het Een arts uit toont al vroeg aan dat onder op de huid witte op tv door en zwarte mensen het hetzelfde zijn - een van revolutionaire bevinding. Er ontstaan damescomité's een die al breiend op tv door en bordurend voor de in afschaffing pleiten. van De verschijning van in De negerhut van naar Oom Tom heeft grote naar invloed. Zo ook het boek tijdens van de de Nederlandse baron in Van Hoëvell. In 1863 het schaft naar ook Nederland eindelijk de slavernij af. in Maar door de ketens van de geest door naar zijn daarmee nog niet uit verbroken.

Afl.: het Industrie in de het tropen. Roué graaft in een de archieven om op te het achterhalen wie zijn voor-voorvader uit met Ghana gekocht heeft in en het op welke plantage deze vervolgens de terechtkwam. in In het Nationaal Archief Suriname blijkt het de Roués afkomst te herleiden tot ene uit Grietje en ene het het Jacques, doopnaam Nathaniel, die tijdens in het tijdens jaar van de afschaffing de achternaam uit Verveer kreeg naar toebedeeld. van Daphne onderzoekt hoe Suriname er de uit zag ten tijde met van de een Nederlandse kolonisering. Het oerwoud op tv dat tijdens Suriname's bodem bedekte door wordt deels naar ontgonnen en omgetoverd tot Hollandse op tv polders, op tv met sloten, greppeltjes en van sluizen: plantages op tv met namen als Spijt door en Nijd, Zorgvliet en Alkmaar. een Wie waren die de Nederlandse planters die uit eind zeventiende eeuw in hun door fortuin in de koloniën tijdens zochten? Hoe behandelden zij op tv op hun slaven? Hoe in zag het leven op de plantages van door eruit?

Afl.: met Een slaaf komt niet in tijdens de hemel. de Vanaf de de West-Afrikaanse kust brachten de de Hollanders hun slaven tijdens naar Zuid-Amerika. Schepen werden uit volgestouwd van met mannen, vrouwen en een kinderen. Roué volgt hun uit route en een ervaart hoe dat geweest door moet tijdens zijn voor zijn door voor-voorvader die dezelfde tocht uit heeft gemaakt. Veel slaven, de maar ook de veel op tv bemanningsleden, stierven aan boord. de Een overleden met slaaf kreeg in van de scheepslogboeken een duiveltje bij het tijdens met nummer waaronder hij aan boord met was ingeschreven: naar slaven gaan naar de hel. naar Daphne gaat na het hoe van de slavenhandelkoorts greep kreeg op van de in Nederlandse koopmansgeest. In het Zeeuwsch door het archief liggen dikke logboeken op van de slavenschepen soms van al eeuwenlang onaangeroerd. in Daphne het ontmoet een achter-achterkleinkind van een het Zeeuwse kapitein van zo'n van slavenschip. Presentatie: Daphne de op Bunskoek, Roué Verveer.

Afrikaanse uit tranen,Afl.: Hollandse geweren, een Afrikaanse tranen. Roué ontdekt op tv aan de hand van op tv DNA-tests uit van welke Ghanese stam zijn op tv uit voor-voorvader afkomstig is. Hij volgt de de op tv route die zijn verre voorvader gelopen uit in moet hebben en komt met terecht in in een dorp in Ghana op waar hij door wordt onthaald als de verloren uit zoon. Daphne met probeert in Elmina, het door fort op aan de Ghanese kust op waar het Nederlands bestuur in werd naar gevestigd, te achterhalen hoe het het leven voor de de gouverneurs en ambtenaren door in elkaar stak. In met het hun dagboeken schrijven ze over de uit afschuw die naar land tijdens en bevolking hen inboezemden, maar ondanks op op tv dat onderhielden ze liefdesrelaties met met zwarte vrouwen en kregen een ze kinderen bij met hen. een Daphne ontmoet een nakomeling uit een met zo'n verbintenis.

Afl.: Een op wereld vol slaven. op Slavernij een is van alle tijden, van alle een met kleuren en van alle volkeren. een De op tv koloniale periode in de met geschiedenis van slavernij onderscheidt naar zich echter door het door welhaast industriële karakter een van in de slavenhandel. Op op zoek naar zijn van wortels, gaat Roué naar Suriname. op tv Hij wil in onderzoeken vanuit welk de Afrikaans land een zijn voor-voorvader is verkocht door en verscheept tijdens naar Suriname. in Daphne reist door Marokko in en vertelt het verhaal van het de met blanke christenslaven die door van Noord-Afrikaanse kapers en handelaren op tv in als slaaf werden verhandeld. Een van achterachterneef van Gerrit Met van Zon, een een Nederlandse met christenslaaf, leest voor uit met het dagboek dat zijn oudoom op tijdens zijn slavenperiode tijdens van heeft bijgehouden. Presentatie: Daphne Bunskoek, op tv Roué het Verveer.

juli 2021
16-10-2011 20:15

Ketens van de geest

De Slavernij - Ketens van de geest

Afl.: Ketens van de geest. De Franse Revolutie van 1789 geeft vuur aan het smeulende verzet tegen slavernij. In Haïti leiden berichten over de Franse Revolutie tot een opstand. Het zwarte verzet grijpt in het Caraïbisch gebied om zich heen....

09-10-2011 20:15

Industrie in de tropen

De Slavernij - Industrie in de tropen

Afl.: Industrie in de tropen. Roué graaft in de archieven om te achterhalen wie zijn voor-voorvader uit Ghana gekocht heeft en op welke plantage deze vervolgens terechtkwam. In het Nationaal Archief Suriname blijkt Roués afkomst te herleide...

02-10-2011 20:15

Een slaaf komt niet in de hemel

De Slavernij - Een slaaf komt niet in de hemel

Afl.: Een slaaf komt niet in de hemel. Vanaf de West-Afrikaanse kust brachten de Hollanders hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd met mannen, vrouwen en kinderen. Roué volgt hun route en ervaart hoe dat geweest moet zijn ...

25-09-2011 20:15

Hollandse geweren

De Slavernij - Hollandse geweren

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse geweren, Afrikaanse tranen. Roué ontdekt aan de hand van DNA-tests van welke Ghanese stam zijn voor-voorvader afkomstig is. Hij volgt de route die zijn verre voorvader gelopen moet hebben en komt terecht in...

18-09-2011 20:15

Een wereld vol slaven

De Slavernij - Een wereld vol slaven

Afl.: Een wereld vol slaven. Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode in de geschiedenis van slavernij onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel. Op ...

De Slavernij gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Slavernij de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Slavernij bij De Slavernij liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Slavernij. Heb je een uitzending van De Slavernij gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Slavernij gemist

In De Slavernij is er na de succesvolle geschiedenisreeks De Oorlog nu aandacht voor het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Uitzending gemist van De Slavernij? Hier kun je alle uitzendingen van De Slavernij kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 16-10-2011 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!