Programma gemist?

Afl.: tijdens Ketens van een de geest. De Franse met Revolutie van 1789 geeft vuur van aan het het smeulende verzet tegen slavernij. in In Haïti leiden een de berichten over de in Franse Revolutie tot een opstand. met Het uit zwarte verzet grijpt in het de Caraïbisch op tv gebied om zich heen. Roué het reist naar Curaçao uit waar de door onafhankelijkheidsstrijder Tula in 1795 tijdens in opstand uit komt, een opstand die het pas sinds door enkele jaren herdacht op wordt. Daphne onderzoekt de hoe in Nederland van het denken over afschaffing met vorm kreeg. Een het arts met toont al vroeg het aan dat onder de huid op witte en uit zwarte mensen hetzelfde zijn - het een revolutionaire uit bevinding. Er in ontstaan damescomité's de die al breiend de en bordurend voor de afschaffing van pleiten. De verschijning van op tv De op negerhut van Oom Tom een heeft grote invloed. van Zo uit ook het boek een van de Nederlandse baron Van uit Hoëvell. in In 1863 schaft het ook Nederland eindelijk de slavernij af. uit Maar de ketens op tv van van de geest zijn daarmee nog op tv niet door verbroken.

Afl.: Industrie in een de uit tropen. Roué graaft een in de archieven om door te achterhalen wie naar zijn voor-voorvader uit Ghana tijdens gekocht heeft door en op welke van plantage deze het vervolgens terechtkwam. in In het Nationaal in Archief Suriname blijkt Roués afkomst uit te het herleiden tot ene Grietje en ene met Jacques, door doopnaam Nathaniel, die in tijdens het jaar van tijdens de afschaffing de achternaam van Verveer tijdens kreeg toebedeeld. Daphne onderzoekt hoe naar Suriname er uit een in zag ten tijde de van de Nederlandse kolonisering. Het oerwoud op van dat Suriname's bodem in bedekte wordt deels ontgonnen en op tv omgetoverd tot het Hollandse polders, uit met sloten, greppeltjes en sluizen: plantages in met namen als op Spijt en Nijd, de Zorgvliet en Alkmaar. de Wie waren die op Nederlandse planters in die eind zeventiende eeuw op hun fortuin in in tijdens de koloniën zochten? Hoe behandelden tijdens zij hun slaven? Hoe uit zag het tijdens leven op tv op de plantages in eruit?

Afl.: uit Een slaaf komt niet door in de hemel. het Vanaf de West-Afrikaanse kust uit het brachten de Hollanders tijdens hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen de werden volgestouwd met door mannen, vrouwen en tijdens kinderen. Roué volgt van hun route met en ervaart hoe van dat geweest op tv moet zijn voor zijn naar voor-voorvader die dezelfde tocht heeft op tv gemaakt. Veel slaven, op tv maar het ook veel uit bemanningsleden, stierven aan boord. Een overleden van de slaaf kreeg in de scheepslogboeken een de duiveltje bij het het nummer naar waaronder hij op tv aan boord was ingeschreven: slaven gaan met naar uit de hel. Daphne gaat na de van hoe de slavenhandelkoorts greep kreeg het op het de Nederlandse koopmansgeest. met In het Zeeuwsch met archief liggen dikke logboeken de van de slavenschepen in soms al eeuwenlang onaangeroerd. Daphne door ontmoet een met achter-achterkleinkind een van een Zeeuwse met kapitein van zo'n slavenschip. Presentatie: het Daphne Bunskoek, tijdens Roué Verveer.

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse uit geweren, door Afrikaanse tranen. Roué ontdekt op aan de hand van met DNA-tests van welke op Ghanese stam zijn naar voor-voorvader op afkomstig is. Hij volgt een de route de die zijn uit verre voorvader gelopen met moet hebben en komt de terecht in een door dorp in Ghana waar een hij naar wordt onthaald als de verloren naar zoon. Daphne uit probeert in Elmina, een het fort de aan de Ghanese kust waar in het Nederlands uit bestuur werd gevestigd, te van achterhalen hoe van het leven naar voor de gouverneurs en ambtenaren de in elkaar stak. van In naar hun dagboeken schrijven ze met over de afschuw de die land de en bevolking hen inboezemden, maar ondanks door in dat onderhielden ze liefdesrelaties in met zwarte op tv vrouwen en kregen ze kinderen bij uit door hen. Daphne ontmoet een een nakomeling uit zo'n de verbintenis.

Afl.: Een uit wereld vol slaven. het Slavernij is van alle het tijden, van alle van tijdens kleuren en van alle volkeren. De met koloniale periode in uit de op tv geschiedenis van slavernij onderscheidt met zich echter op tv door het tijdens welhaast industriële karakter van op tv de slavenhandel. Op zoek een naar in zijn wortels, gaat Roué naar naar Suriname. Hij wil met onderzoeken vanuit welk Afrikaans met in land zijn voor-voorvader is verkocht in en met verscheept naar Suriname. door Daphne reist door Marokko en uit vertelt het verhaal van in de door blanke christenslaven die tijdens door Noord-Afrikaanse kapers tijdens en handelaren als uit slaaf werden verhandeld. Een op achterachterneef met van Gerrit Met Zon, een Nederlandse de christenslaaf, leest voor op tv uit het door dagboek de dat zijn oudoom het tijdens zijn slavenperiode heeft in bijgehouden. Presentatie: Daphne de Bunskoek, Roué tijdens Verveer.

oktober 2019
16-10-2011 20:15

Ketens van de geest

De Slavernij - Ketens van de geest

Afl.: Ketens van de geest. De Franse Revolutie van 1789 geeft vuur aan het smeulende verzet tegen slavernij. In Haïti leiden berichten over de Franse Revolutie tot een opstand. Het zwarte verzet grijpt in het Caraïbisch gebied om zich heen....

09-10-2011 20:15

Industrie in de tropen

De Slavernij - Industrie in de tropen

Afl.: Industrie in de tropen. Roué graaft in de archieven om te achterhalen wie zijn voor-voorvader uit Ghana gekocht heeft en op welke plantage deze vervolgens terechtkwam. In het Nationaal Archief Suriname blijkt Roués afkomst te herleide...

02-10-2011 20:15

Een slaaf komt niet in de hemel

De Slavernij - Een slaaf komt niet in de hemel

Afl.: Een slaaf komt niet in de hemel. Vanaf de West-Afrikaanse kust brachten de Hollanders hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd met mannen, vrouwen en kinderen. Roué volgt hun route en ervaart hoe dat geweest moet zijn ...

25-09-2011 20:15

Hollandse geweren

De Slavernij - Hollandse geweren

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse geweren, Afrikaanse tranen. Roué ontdekt aan de hand van DNA-tests van welke Ghanese stam zijn voor-voorvader afkomstig is. Hij volgt de route die zijn verre voorvader gelopen moet hebben en komt terecht in...

18-09-2011 20:15

Een wereld vol slaven

De Slavernij - Een wereld vol slaven

Afl.: Een wereld vol slaven. Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode in de geschiedenis van slavernij onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel. Op ...

De Slavernij gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Slavernij de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Slavernij bij De Slavernij liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Slavernij. Heb je een uitzending van De Slavernij gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Slavernij gemist

In De Slavernij is er na de succesvolle geschiedenisreeks De Oorlog nu aandacht voor het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Uitzending gemist van De Slavernij? Hier kun je alle uitzendingen van De Slavernij kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 16-10-2011 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!