Programma gemist?

Afl.: in Ketens van door de geest. De de Franse Revolutie van 1789 geeft vuur op met aan het smeulende een verzet tegen slavernij. In door Haïti leiden berichten op tv over de Franse Revolutie op tv tot op tv een opstand. Het zwarte naar verzet grijpt in in het Caraïbisch gebied om door zich uit heen. Roué reist naar Curaçao uit waar op tv de onafhankelijkheidsstrijder Tula in van 1795 in opstand komt, de een opstand die pas de sinds enkele op tv jaren herdacht wordt. in Daphne onderzoekt hoe in op Nederland het denken door tijdens over afschaffing vorm kreeg. Een arts van toont tijdens al vroeg aan in dat onder de huid witte het een en zwarte mensen hetzelfde zijn - de een revolutionaire uit bevinding. Er ontstaan uit damescomité's naar die al breiend en bordurend voor het de op afschaffing pleiten. De verschijning van tijdens De negerhut tijdens van Oom Tom uit heeft grote een invloed. Zo ook het op boek van naar de Nederlandse in baron Van Hoëvell. het In 1863 schaft naar ook Nederland eindelijk de slavernij op af. Maar in de ketens van de tijdens geest zijn daarmee uit nog niet naar verbroken.

Afl.: uit Industrie in op de tropen. Roué graaft een in de archieven tijdens om te achterhalen wie zijn een voor-voorvader door uit Ghana uit gekocht heeft en op welke naar plantage deze door vervolgens terechtkwam. In door het Nationaal Archief Suriname blijkt een naar Roués afkomst te herleiden tot het ene op tv Grietje en ene met Jacques, doopnaam Nathaniel, die in het een jaar uit van de tijdens afschaffing de achternaam Verveer kreeg een toebedeeld. met Daphne onderzoekt hoe Suriname er op uit zag ten tijdens tijde naar van de Nederlandse kolonisering. de Het oerwoud dat op tv Suriname's bodem bedekte een wordt deels naar ontgonnen en omgetoverd tot Hollandse de polders, met sloten, greppeltjes de en sluizen: plantages tijdens met een namen als Spijt en het Nijd, Zorgvliet en het Alkmaar. de Wie waren die Nederlandse van planters die op tv eind zeventiende eeuw van hun fortuin in de koloniën zochten? op Hoe behandelden zij tijdens hun op tv slaven? Hoe een zag het leven op de plantages op tv de eruit?

Afl.: van Een slaaf komt niet uit in op de hemel. Vanaf de tijdens West-Afrikaanse kust op brachten de Hollanders hun slaven uit naar Zuid-Amerika. Schepen werden van volgestouwd met mannen, tijdens vrouwen door en kinderen. Roué tijdens volgt hun route door en ervaart hoe dat geweest van moet de zijn voor zijn door voor-voorvader die tijdens dezelfde tocht heeft gemaakt. Veel in slaven, maar een ook veel een bemanningsleden, stierven aan boord. Een overleden met slaaf de kreeg in in de scheepslogboeken een de duiveltje bij het nummer waaronder hij in aan op boord was op tv ingeschreven: slaven gaan naar tijdens de hel. Daphne gaat na met hoe de naar slavenhandelkoorts greep de kreeg op het de Nederlandse koopmansgeest. met In het Zeeuwsch archief liggen dikke van logboeken van uit de slavenschepen naar soms al eeuwenlang onaangeroerd. Daphne in ontmoet een achter-achterkleinkind uit van in een Zeeuwse kapitein van zo'n naar door slavenschip. Presentatie: Daphne Bunskoek, het Roué Verveer.

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse tijdens geweren, Afrikaanse tijdens tranen. Roué ontdekt het aan de naar hand van DNA-tests van welke van Ghanese stam zijn op tv voor-voorvader door afkomstig is. naar Hij volgt de route die zijn door verre door voorvader gelopen moet hebben en naar komt terecht naar in een in dorp in Ghana waar hij door wordt onthaald naar als de op tv verloren zoon. Daphne probeert in tijdens Elmina, het fort in naar aan de Ghanese kust waar naar het Nederlands bestuur de werd gevestigd, te achterhalen van een hoe het leven voor op de gouverneurs en op ambtenaren in elkaar stak. In van hun dagboeken naar schrijven ze over de van van afschuw die land en bevolking hen naar inboezemden, maar met ondanks van dat onderhielden ze liefdesrelaties met zwarte de vrouwen en het kregen ze kinderen op bij hen. Daphne ontmoet in een nakomeling uit een zo'n met verbintenis.

Afl.: een Een wereld vol slaven. de Slavernij is van alle een tijden, van van alle de kleuren en van alle volkeren. De op op koloniale periode in de geschiedenis op van tijdens slavernij onderscheidt zich echter door het de van welhaast industriële karakter door van de slavenhandel. Op zoek naar met in zijn wortels, gaat naar Roué naar Suriname. Hij op wil onderzoeken vanuit welk een Afrikaans land zijn in voor-voorvader tijdens is verkocht en verscheept het naar Suriname. door Daphne reist door Marokko en op tv vertelt in het verhaal van het de blanke christenslaven die met door Noord-Afrikaanse in kapers en handelaren tijdens als slaaf werden verhandeld. Een van achterachterneef van Gerrit op Met Zon, uit een Nederlandse christenslaaf, tijdens leest voor uit een het dagboek dat een zijn oudoom tijdens door zijn slavenperiode heeft bijgehouden. in Presentatie: door Daphne Bunskoek, Roué uit Verveer.

juni 2020
16-10-2011 20:15

Ketens van de geest

De Slavernij - Ketens van de geest

Afl.: Ketens van de geest. De Franse Revolutie van 1789 geeft vuur aan het smeulende verzet tegen slavernij. In Haïti leiden berichten over de Franse Revolutie tot een opstand. Het zwarte verzet grijpt in het Caraïbisch gebied om zich heen....

09-10-2011 20:15

Industrie in de tropen

De Slavernij - Industrie in de tropen

Afl.: Industrie in de tropen. Roué graaft in de archieven om te achterhalen wie zijn voor-voorvader uit Ghana gekocht heeft en op welke plantage deze vervolgens terechtkwam. In het Nationaal Archief Suriname blijkt Roués afkomst te herleide...

02-10-2011 20:15

Een slaaf komt niet in de hemel

De Slavernij - Een slaaf komt niet in de hemel

Afl.: Een slaaf komt niet in de hemel. Vanaf de West-Afrikaanse kust brachten de Hollanders hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd met mannen, vrouwen en kinderen. Roué volgt hun route en ervaart hoe dat geweest moet zijn ...

25-09-2011 20:15

Hollandse geweren

De Slavernij - Hollandse geweren

Afrikaanse tranen,Afl.: Hollandse geweren, Afrikaanse tranen. Roué ontdekt aan de hand van DNA-tests van welke Ghanese stam zijn voor-voorvader afkomstig is. Hij volgt de route die zijn verre voorvader gelopen moet hebben en komt terecht in...

18-09-2011 20:15

Een wereld vol slaven

De Slavernij - Een wereld vol slaven

Afl.: Een wereld vol slaven. Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode in de geschiedenis van slavernij onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel. Op ...

De Slavernij gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Slavernij de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Slavernij bij De Slavernij liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Slavernij. Heb je een uitzending van De Slavernij gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Slavernij gemist

In De Slavernij is er na de succesvolle geschiedenisreeks De Oorlog nu aandacht voor het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Uitzending gemist van De Slavernij? Hier kun je alle uitzendingen van De Slavernij kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 16-10-2011 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!