Programma gemist?

Afl.: Winter. een Nooit wordt het leven een op met onze planeet meer op de in proef in gesteld dan in op de poolwinter, het als de temperatuur onder min een 70 zakt en in de wind snelheden het tot 200 op tv kilometer per met uur bereikt. Het hele met poolgebied is in duisternis de gehuld en slechts een op paar op dappere overlevers wagen het van erop om te uit blijven. We in volgen een vrouwtjes-ijsbeer op haar een tocht door naar de bergen van op tv het Noordpoolgebied om bij in het de eerste sneeuwstormen haar jongen in ter wereld door te brengen. op tv Op de bevroren oceaan trotseert in de complete in wereldpopulatie van in bril-eiders de winter in een gigantisch een ijsgat dat naar door naar woeste stromingen open door wordt gehouden. Het poolwoud het veranderd in een van wonderland van vorst en sneeuw van het - het toneel de van een wanhopig en door bloedig gevecht tussen wolf en op tv bizon, een maar ook een plek op waar een van heel bijzonder verbond op tv tussen raaf en door veelvraat wordt de gesmeed. Onder de sneeuw gaat een van op magische wereld van uit winter-overlevers schuil. Hier weten tijdens nietige woelmuizen door aan de klauwen van de naar laplanduil te ontsnappen, maar van ze ontkomen niet op door aan het ultieme op tv roofdier onder het sneeuwdek: de wezel. op tv in Het is hartje winter; een mannetjesijsbeer in dwaalt op eenzaam door op het donkere, lege ijslandschap. Onder het het sneeuwdek beginnen met de naar jonge ijsbeertjes aan uit hun leven in in een hol van de ijs, terwijl de nachthemel tijdens door fantastische aurora's het wordt verlicht. Op in Antarctica volgen we de mannetjes-keizerpinguïns een in hun zwaarste van momenten, een als ze hun op eieren tegen een felle poolstormen moeten door beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een verborgen naar wereld tijdens van glinsterend koraal en bizarre met wezens, tot in een ijzige dood toeslaat het op tv als sinistere ijsstalactieten uit omlaag priemen. Dan keert eindelijk het naar zonlicht terug, in en daarmee de ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, van glad en het vetgemest, klaar om op hun kostbare kuikens hun eerste door maal de te geven. Deze ultieme ijsfamilie een heeft door de winter overleefd en kan nu met haar de jongen gaan grootbrengen. Als de tijdens adélies in in grote stromen door terugkeren en de ijsrand weer de door wemelt van het leven, is het in van eindelijk de beurt van met de mannetjes-keizerpinguïns op tv om de zee op te van gaan.

Afl.: op tv Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist uit met naar het Noord- en tijdens Zuidpoolgebied om te peilen welke door door gevolgen de opwarming van tijdens de aarde heeft voor in de op tv mensen en dieren die er van leven, maar ook het voor onze van hele planeet. David begint uit op de Noordpool, op naar ijs dat nu door nog in ettelijke meters dik is, maar op tv dat volgens op tv wetenschappers binnen enkele tientallen uit jaren op tv open zee door kan zijn. Het Noordpoolgebied warmt tweemaal in het zo snel op als het naar mondiale gemiddelde, op en David gaat uit er met een in Noors team op uit om van te met zien wat voor gevolgen het dat heeft voor de tijdens in ijsberen. Hij staat oog op in oog op tv met een verdoofd vrouwtje de en ontdekt dat moeders en door jongen honger door lijden omdat het ijs in waarop ze jagen met steeds verder smelt. door Inuit-jagers in door Canada de zien met eigen met ogen wat onderzoekers met vanuit de ruimte al hadden gezien: met de Noordelijke met IJszee is in dertig op op tv jaar dertig procent van in zijn zomerijs kwijtgeraakt. Voor de in een biedt het van de smeltende zee-ijs toegang tot een rijkdom op aan olie, gas de en mineralen een ter waarde van van triljoenen. Voor de in rest van ons betekent naar het dat met de planeet tijdens steeds verder opwarmt, omdat van er de ijs nodig is om de zonne-energie met terug tijdens te kaatsen. uit Vervolgens gaat David kijken de hoe het met op tv het landijs staat. We een volgen naar een groep dappere in ijsonderzoekers op Groenland in die gigantische watervallen van smeltwater bestuderen. in op tv Deze watervallen versnellen het afkalven van uit de ijsbergen, door hetgeen uiteindelijk het resulteert in een stijging naar van het zeewaterniveau. door Ook van in het Zuidpoolgebied stijgen een de temperaturen. David uit keert terug naar de gletsjers een die door de van tijdens Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd en uit ziet dat het ijs het zich in een op eeuw tijd tijdens onrustbarend heeft teruggetrokken. En niet met alleen een het ijs verandert, ook naar de tijdens ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, om op tv plaats te in maken voor ezelspinguïns die in een een tijdens meer gematigd klimaat leven. op Tot slot zien we de de eerste filmbeelden een van het grootste recente in natuurgebeuren op een onze uit planeet: het afbreken van de een Wilkinsplaat, een naar ijsplaat van op duizenden vierkante kilometers, die het in 2009 in honderden het ijsbergen uit uiteenviel.

Afl.: in Herfst. Voor de dieren in tijdens het tijdens Noord- en Zuidpoolgebied betekent uit de herfst dramatische een gevechten met en tochten van epische omvang. het Hun tijd raakt met op, de op Noordelijke IJszee is aan in het dichtvriezen, de en rond van Antarctica groeit het uit zee-ijs met vier kilometer per een dag op tv aan. In het Noordpoolgebied door verzamelen de op ijsberen zich aan de kust in een afwachting van het naar terugkerende ijs. door Al gauw ontvlammen naar de korte in lontjes en gaan de de vechtersbazen elkaar te lijf. uit Ondertussen in zwemmen tweeduizend naar witte dolfijnen naar naar één bepaalde riviermonding, waar ze met in hun sneeuwwitte van lijven langs het grind van schuren met om hun dode huid kwijt de van te raken, het op lijkt wel één groot dolfijnenspa. een Landinwaarts verkleurt in de toendra van groen de naar vlammend uit rood. De mannetjes van tijdens de muskusossen beuken tijdens met vijftig de kilometer per uur frontaal op in elkaar in, en op tv dat op allemaal om hun harem te door verdedigen. Dartele jonge van kariboe-mannetjes naar spelen 'Annemaria koekoek!' in in een poging het vrouwtje van van de baas met weg een te kapen. In Antarctica kruipen de de de adélie-kuikens dicht bij op tv elkaar. Als een van de op ouders van een het vissen terugkomt, holt met zijn een tweeling er in het een komische door estafette achteraan. Helaas is er uit maar genoeg voor met één, dus de winnaar in uit krijgt de pot. Twee maanden op later hebben de jonge het pinguïns het hun volwassen veren, op een op met donzige punkkuif na. Ze tijdens nemen hun eerste duik, schoorvoetend; een pinguïns zijn blijkbaar naar niet op tv van nature waterdieren! een En dat is op tv niet verwonderlijk: een een zeeluipaard spat uit tijdens het water tevoorschijn en plukt met een pinguïn van door een door ijsschots, een jachtmanoeuvre die met nooit eerder op op film op tv is vastgelegd. Terwijl de winter nadert met en alle andere uit dieren tijdens allang vertrokken zijn, van verschijnen de naar kolossale keizerpinguïns voor hun epische tocht van landinwaarts naar hun op broedgebied. Al gauw tijdens zullen de de moeders naar van zee terugkeren en blijven tijdens de vaders naar achter om op in de koudste winter van door onze planeet hun eieren tijdens het warm te houden.

Afl.: Zomer. Het het tijdens is volop zomer in uit het poolgebied; maandenlang gaat de op op zon niet onder. naar Grote hordes bezoekers persen een op tv heel een leven in één met lange, magische dag. In deze op korte periode van overvloed van het moeten ze eten, strijden en een hun het jongen grootbrengen. In de zomer op tv hebben op onze ijsberen het de zwaar. Hun ijswereld het smelt weg en de in jongen halen hun eerste natte op tv met pak. Sommige beren tijdens sparen energie door te met luieren op een uit zonnebed van ijs, terwijl anderen met eieren gaan op tv stelen in tijdens een kolonie noordse het sterns. Dat van komt hun op op een bombardement van scherpe snavels de te staan. tijdens Op de toendra wordt op tv een naar nog zwaardere strijd geleverd: een op kudde een muskusossen komt een kalf te hulp naar een dat voor zijn leven vecht tegen uit een in duo poolwolven. uit Maar de zomer brengt van ook verrassingen, zoals een uit kolonie van naar 400.000 koningspinguïns ervaart als ze door van te maken krijgen het met een onverwacht probleem: naar warmte. De groten gaan op surfen, terwijl de wollige naar kuikens een op verkoelend modderbad met nemen. Iets het verderop vecht een tijdens Kaapse pelsrob op leven naar en dood met met een rivaal. De door plukken vliegen in het rond van terwijl de pups een met wanhopig uit de naar buurt van de naar duellerende kolossen proberen te blijven. Verder door naar het zuiden op tv naar wordt een dwergvinvis tussen op tv de ijsschotsen opgejaagd door een in groep orka's. Zo'n op dramatische achtervolging, die op tv hier naar meer dan op tv twee uur duurt, uit is nooit eerder op film uit vastgelegd. De in orka's jagen de een dwergvinvis om de een beurt op tot hij in uitgeput raakt. Uiteindelijk moet naar hij in zich gewonnen geven? tijdens Tot slot waggelen de komische op tv adéliepinguïns terug tijdens naar hun kolonie op van een half op miljoen, alsof ze met met een sleutel een opgedraaid zijn. De naar pluizige kuikens de moeten constant gevoed de en beschermd worden, naar want vanuit de lucht op loeren met roofzuchtige jagers op ze. naar Als een met onbeschermd kuiken wordt meegegrist, de ontstaat er een even dramatisch op tv als spectaculair uit luchtgevecht.

maart 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord