Programma gemist?

Afl.: Winter. Nooit een uit wordt het leven een op onze planeet het meer op de proef in gesteld dan in op tv de poolwinter, met als de temperatuur onder min 70 met zakt en de de van wind snelheden tot een 200 kilometer per uur bereikt. Het op tv hele poolgebied het is op in duisternis gehuld en uit slechts een paar op dappere overlevers wagen het erop van om te door blijven. We volgen de een vrouwtjes-ijsbeer op in haar tocht naar naar de bergen van het uit met Noordpoolgebied om bij de eerste sneeuwstormen op haar jongen ter met wereld te tijdens brengen. uit Op de bevroren oceaan trotseert in de een complete wereldpopulatie van uit bril-eiders de winter in een door gigantisch ijsgat van dat door woeste op stromingen open wordt gehouden. in Het op poolwoud veranderd in het een wonderland van een vorst en sneeuw - het het toneel van een wanhopig met en bloedig gevecht uit tussen wolf en met bizon, tijdens maar ook een plek van waar een heel tijdens bijzonder verbond tussen raaf in en een veelvraat wordt gesmeed. Onder de door een sneeuw gaat een magische wereld van in van winter-overlevers schuil. Hier weten nietige woelmuizen op tv aan met de klauwen van de laplanduil een te ontsnappen, van maar ze op ontkomen niet aan het ultieme een roofdier een onder het sneeuwdek: op de wezel. Het tijdens is hartje winter; een een mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam door naar het op donkere, lege het ijslandschap. Onder het sneeuwdek beginnen de met jonge ijsbeertjes aan uit hun de leven in in een hol van tijdens ijs, terwijl de nachthemel door naar fantastische aurora's wordt verlicht. uit Op Antarctica tijdens volgen we de het mannetjes-keizerpinguïns in hun zwaarste op tv momenten, als naar ze hun eieren tegen tijdens felle in poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden door vluchten in uit een verborgen op tv wereld van glinsterend koraal een en bizarre wezens, een tot een ijzige in dood toeslaat door als sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. uit Dan het keert eindelijk het zonlicht door terug, en op tv daarmee ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en in vetgemest, klaar op om hun kostbare tijdens kuikens hun van eerste maal te geven. Deze met ultieme ijsfamilie met heeft de door winter overleefd en kan een nu haar jongen in gaan grootbrengen. tijdens Als de een adélies in grote stromen terugkeren op en de ijsrand weer met wemelt van van het door leven, is het door eindelijk de beurt het van de mannetjes-keizerpinguïns om de naar zee op te op gaan.

Afl.: Gevaarlijk een ijs. David uit Attenborough reist naar het door Noord- en Zuidpoolgebied om in een te peilen welke een gevolgen de opwarming van met de aarde naar heeft voor de mensen en dieren het die uit er leven, tijdens maar ook voor onze naar hele planeet. David begint op op naar de Noordpool, op ijs op dat nu nog ettelijke met meters de dik is, maar door dat volgens wetenschappers binnen enkele tientallen uit op jaren open zee naar kan zijn. Het Noordpoolgebied warmt naar tweemaal zo snel op tv op als het door mondiale gemiddelde, en de David gaat uit er met een Noors team van het op uit om te zien wat het voor gevolgen dat van heeft voor de door ijsberen. Hij een staat het oog in oog een met een verdoofd vrouwtje en met ontdekt dat moeders op en uit jongen honger lijden omdat het ijs uit op waarop ze jagen steeds uit verder smelt. uit Inuit-jagers in Canada zien met eigen met ogen wat een onderzoekers met vanuit de ruimte al hadden gezien: in de tijdens Noordelijke IJszee het is in dertig jaar dertig tijdens procent van zijn in zomerijs kwijtgeraakt. op Voor de een de biedt het smeltende door zee-ijs toegang tot de een rijkdom aan olie, op tv gas en mineralen naar ter waarde van van triljoenen. Voor de op tv rest van ons betekent de het dat de uit tijdens planeet steeds verder opwarmt, omdat er van ijs naar nodig is op tv om de zonne-energie in terug te kaatsen. Vervolgens gaat David het kijken hoe het van de met het landijs staat. We op tv volgen een een groep dappere met ijsonderzoekers op Groenland die gigantische door watervallen van de smeltwater bestuderen. Deze watervallen versnellen uit het de afkalven van naar de ijsbergen, hetgeen van uiteindelijk resulteert in een stijging door van het zeewaterniveau. van Ook in met het Zuidpoolgebied stijgen de de temperaturen. David keert een terug naar de gletsjers uit die met door de Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd het en ziet dat door het op ijs zich op tv in een eeuw in tijd onrustbarend heeft teruggetrokken. een En niet het alleen het ijs verandert, ook de van ijsminnende uit adéliepinguïns verdwijnen, om plaats te de door maken voor ezelspinguïns die in op een meer gematigd klimaat tijdens tijdens leven. Tot slot zien we de uit eerste de filmbeelden van het op tv grootste recente natuurgebeuren op in onze planeet: naar het afbreken van de op tv Wilkinsplaat, in een ijsplaat van door duizenden vierkante kilometers, die in met 2009 in honderden ijsbergen een met uiteenviel.

Afl.: door Herfst. Voor uit de dieren in het Noord- en door Zuidpoolgebied betekent de met herfst dramatische gevechten uit op en tochten van epische de omvang. Hun tijd uit raakt op, de Noordelijke IJszee op op is aan het op tv dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het uit zee-ijs met met vier kilometer per dag met aan. In van het Noordpoolgebied verzamelen naar de ijsberen zich aan een de kust in in afwachting van het het terugkerende ijs. op Al gauw door ontvlammen de korte lontjes en een de gaan de vechtersbazen elkaar te naar lijf. Ondertussen zwemmen de tweeduizend in witte dolfijnen naar één bepaalde riviermonding, op waar het ze met hun op tv sneeuwwitte lijven langs het grind op tv schuren om hun de dode met huid kwijt met te raken, het lijkt door wel één groot dolfijnenspa. de Landinwaarts verkleurt de op toendra van groen naar naar vlammend rood. De een mannetjes van de tijdens muskusossen de beuken met vijftig kilometer een per uit uur frontaal op elkaar de in, en dat allemaal het om door hun harem te verdedigen. Dartele door jonge kariboe-mannetjes naar spelen 'Annemaria koekoek!' in een uit poging de het vrouwtje van de met baas weg te kapen. tijdens In uit Antarctica kruipen tijdens de adélie-kuikens dicht bij elkaar. de Als een van de op tv op tv ouders van het vissen terugkomt, met holt zijn tweeling het er in uit een komische estafette achteraan. naar Helaas met is er maar genoeg voor één, uit dus op de winnaar op krijgt de pot. Twee maanden uit later hebben uit de jonge pinguïns hun op volwassen veren, op het een donzige punkkuif na. door Ze nemen op hun eerste duik, de schoorvoetend; pinguïns van zijn blijkbaar niet van nature uit waterdieren! En dat met is niet verwonderlijk: met een de zeeluipaard spat uit het water in tevoorschijn en naar plukt een op tv pinguïn van een een ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit op eerder op uit film is vastgelegd. op Terwijl de winter nadert tijdens van en alle andere naar dieren allang vertrokken zijn, verschijnen de de naar kolossale keizerpinguïns voor hun op epische tocht landinwaarts een naar hun broedgebied. Al gauw de zullen door de moeders het naar zee terugkeren en blijven de van vaders achter een om in de tijdens koudste winter in van onze planeet hun eieren op tv warm te met houden.

Afl.: uit Zomer. Het is naar volop zomer in het poolgebied; van maandenlang gaat de naar de zon niet onder. Grote hordes bezoekers een persen op een heel leven van in één lange, uit magische dag. In op tv deze korte in periode van overvloed moeten met ze eten, strijden met en hun jongen grootbrengen. tijdens In de zomer hebben van onze ijsberen op het zwaar. Hun ijswereld uit smelt met weg en de jongen door halen op tv hun eerste natte met pak. Sommige beren sparen energie op tv door te luieren tijdens op een in zonnebed van op ijs, terwijl anderen de eieren gaan stelen in een kolonie op uit noordse sterns. Dat komt hun op tijdens de een bombardement van scherpe van snavels te staan. de Op de op tv toendra wordt een uit nog zwaardere strijd geleverd: een met kudde muskusossen komt een tijdens kalf te het hulp dat voor van zijn leven vecht door tegen een op tv duo poolwolven. Maar de zomer de brengt ook verrassingen, door van zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns uit in ervaart als ze te de maken krijgen uit met een onverwacht probleem: het warmte. De door groten gaan surfen, met terwijl de wollige de kuikens een verkoelend modderbad nemen. Iets op verderop op vecht een Kaapse pelsrob tijdens op leven op en dood met een met rivaal. De plukken vliegen van in het rond een terwijl de door pups wanhopig uit uit de buurt van de naar met duellerende kolossen proberen te blijven. Verder op tv een naar het zuiden wordt een dwergvinvis de tussen de op ijsschotsen opgejaagd met door een groep tijdens orka's. Zo'n dramatische door achtervolging, die in hier meer dan twee uur duurt, het is nooit eerder tijdens op film vastgelegd. uit De orka's jagen tijdens de dwergvinvis om in in de beurt op tot hij uitgeput uit met raakt. Uiteindelijk moet uit hij zich gewonnen geven? in Tot slot waggelen de de komische het adéliepinguïns terug naar hun kolonie tijdens van een naar half miljoen, alsof ze met tijdens een met sleutel opgedraaid zijn. De de pluizige kuikens moeten constant in gevoed en de beschermd worden, want in vanuit uit de lucht loeren het roofzuchtige jagers op ze. van Als een onbeschermd kuiken een wordt een meegegrist, ontstaat er een door even dramatisch als op spectaculair luchtgevecht.

mei 2021
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!