Programma gemist?

Afl.: naar Winter. Nooit een wordt het leven op onze door planeet meer op tv op de van proef gesteld dan in de de poolwinter, als de de temperatuur op onder min 70 zakt van en de wind snelheden in tot 200 tijdens kilometer per tijdens uur bereikt. Het hele poolgebied is de naar in duisternis gehuld en slechts van een paar dappere overlevers naar wagen het met erop om te het blijven. We volgen op tv een vrouwtjes-ijsbeer op tv op haar tocht naar de uit naar bergen van het Noordpoolgebied een om bij naar de eerste sneeuwstormen haar jongen tijdens ter wereld op tv te brengen. Op de de bevroren uit oceaan trotseert de complete met wereldpopulatie van op tv bril-eiders de winter in een een gigantisch ijsgat dat door op woeste stromingen open door wordt in gehouden. Het poolwoud veranderd door in een wonderland tijdens van vorst en sneeuw naar - het toneel met van met een wanhopig en op tv bloedig gevecht tussen wolf de en bizon, maar ook naar een plek waar in een heel bijzonder tijdens uit verbond tussen raaf en veelvraat op tv wordt gesmeed. tijdens Onder de sneeuw gaat een het magische wereld een van winter-overlevers schuil. tijdens Hier weten het nietige woelmuizen aan de door klauwen van het de laplanduil te ontsnappen, maar in naar ze ontkomen niet aan het ultieme van roofdier onder op tv het op sneeuwdek: de wezel. naar Het is hartje winter; een mannetjesijsbeer op tv dwaalt eenzaam het door van het donkere, lege ijslandschap. Onder het op door sneeuwdek beginnen de jonge een ijsbeertjes aan het hun leven in een hol door van door ijs, terwijl de nachthemel door fantastische op uit aurora's wordt verlicht. in Op Antarctica volgen we van de mannetjes-keizerpinguïns in in hun zwaarste momenten, als de ze hun eieren het tegen felle de poolstormen moeten beschermen. uit Weddellzeehonden vluchten in een verborgen een wereld van glinsterend uit koraal en uit bizarre wezens, tot een van ijzige dood toeslaat naar als in sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. op tv Dan keert eindelijk tijdens het zonlicht terug, door en daarmee ook de op vrouwtjes-keizerpinguïns, door glad en vetgemest, klaar om het hun uit kostbare kuikens hun eerste maal op tv te een geven. Deze ultieme ijsfamilie een heeft de winter op tv overleefd en kan nu op tv haar jongen gaan naar grootbrengen. Als de op tv op adélies in grote door stromen terugkeren en de ijsrand weer op wemelt van van het het leven, is het eindelijk de beurt naar van van de mannetjes-keizerpinguïns om de uit zee op naar te gaan.

Afl.: Gevaarlijk de ijs. David Attenborough tijdens reist naar naar het Noord- en Zuidpoolgebied om door te peilen welke naar gevolgen de opwarming met van op tv de aarde de heeft voor de mensen in en dieren die op er leven, in maar ook voor onze naar hele planeet. David begint op tijdens de met Noordpool, op ijs dat in nu nog door ettelijke meters dik is, maar een dat volgens wetenschappers op tv binnen op enkele tientallen jaren open zee met kan met zijn. Het door Noordpoolgebied warmt tweemaal zo snel op op als van het mondiale gemiddelde, en David uit gaat er een met een Noors team een op uit om tijdens te zien een wat voor naar gevolgen dat op tv heeft voor de ijsberen. Hij staat uit oog in op oog met een van verdoofd een vrouwtje en ontdekt dat moeders in en jongen honger van lijden omdat uit het ijs van waarop ze jagen steeds verder op smelt. Inuit-jagers in Canada op zien met de eigen ogen wat de onderzoekers vanuit de ruimte op tv al hadden uit gezien: de Noordelijke IJszee naar het is in dertig uit jaar dertig procent van zijn zomerijs uit kwijtgeraakt. Voor uit de door een biedt het smeltende in zee-ijs toegang tot een rijkdom met een aan olie, gas op en mineralen ter waarde van triljoenen. het Voor de een rest door van ons betekent in het dat de de planeet steeds verder op tv opwarmt, omdat er door ijs nodig is om de van zonne-energie terug te kaatsen. de Vervolgens gaat David het kijken uit hoe het op tv met het landijs staat. op tv We volgen een groep dappere in ijsonderzoekers op Groenland van die gigantische watervallen tijdens door van smeltwater bestuderen. een Deze watervallen versnellen het afkalven van op tv de ijsbergen, met hetgeen uiteindelijk resulteert van in een stijging van een het tijdens zeewaterniveau. Ook uit in het Zuidpoolgebied op tv stijgen de temperaturen. met David keert terug naar naar de gletsjers die door de in Shackleton-expeditie zijn de gefotografeerd door en ziet dat het ijs zich uit in een een eeuw tijdens tijd onrustbarend heeft door teruggetrokken. En niet alleen het ijs in verandert, op tv ook de ijsminnende adéliepinguïns uit verdwijnen, om plaats tijdens te maken voor een ezelspinguïns die in van een meer gematigd klimaat het tijdens leven. Tot slot zien we op de eerste filmbeelden een van het grootste uit recente natuurgebeuren op onze naar planeet: het afbreken door van de Wilkinsplaat, in een met ijsplaat van duizenden vierkante de kilometers, in die in 2009 in honderden ijsbergen een naar uiteenviel.

Afl.: op Herfst. Voor de dieren tijdens in de het Noord- en met Zuidpoolgebied betekent de met herfst dramatische gevechten en tochten van een epische omvang. Hun op tv op tv tijd raakt op, de Noordelijke door IJszee is aan op het dichtvriezen, en het rond Antarctica tijdens groeit het zee-ijs op tv met vier kilometer per dag met aan. met In het Noordpoolgebied tijdens verzamelen de ijsberen op zich aan de kust in door uit afwachting van het met terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen van de korte de lontjes en gaan de vechtersbazen een met elkaar te lijf. Ondertussen zwemmen het tweeduizend witte dolfijnen op naar één op bepaalde riviermonding, tijdens waar ze met in hun sneeuwwitte lijven langs het van grind schuren om hun uit dode op tv huid kwijt het te raken, het op lijkt wel één groot dolfijnenspa. op Landinwaarts verkleurt de toendra een van door groen naar vlammend rood. met De mannetjes van van de muskusossen op beuken met vijftig op tv kilometer per uur op frontaal op elkaar van in, en op dat allemaal om hun een harem te verdedigen. in Dartele jonge van kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria door koekoek!' in een op poging het vrouwtje van de baas door weg te kapen. met de In Antarctica kruipen de adélie-kuikens dicht op tv bij het elkaar. Als een van een de uit ouders van het vissen een terugkomt, holt zijn tweeling op er in een op komische tijdens estafette achteraan. Helaas is er maar uit genoeg voor in één, dus de het winnaar krijgt de op pot. Twee maanden later op tv hebben de naar jonge pinguïns hun volwassen het met veren, op een donzige punkkuif in na. op tv Ze nemen hun eerste duik, met schoorvoetend; pinguïns zijn blijkbaar op tv een niet van nature met waterdieren! En dat met is niet verwonderlijk: van een zeeluipaard spat naar uit het water tevoorschijn en plukt de uit een pinguïn van het een ijsschots, een jachtmanoeuvre die het nooit van eerder op film het is vastgelegd. Terwijl de winter nadert een en alle door andere de dieren allang vertrokken het zijn, verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor naar hun epische op tocht landinwaarts een naar hun broedgebied. Al gauw door zullen de uit moeders naar van zee terugkeren en blijven op tv de uit vaders achter om uit in de koudste winter de van onze een planeet hun eieren in warm te houden.

Afl.: Zomer. het Het is volop zomer op tv in met het poolgebied; maandenlang gaat de het zon niet het onder. Grote van hordes bezoekers persen met een heel leven in uit één lange, magische dag. een In op deze korte uit periode van overvloed uit moeten ze eten, strijden en met hun jongen de grootbrengen. In de zomer in hebben onze ijsberen in het zwaar. Hun op ijswereld in smelt weg en de naar jongen halen hun in eerste natte pak. Sommige beren in naar sparen energie door met te luieren op een zonnebed uit van ijs, in terwijl anderen tijdens eieren gaan stelen in de een kolonie noordse naar sterns. Dat komt de hun op een van bombardement van op tv scherpe snavels te staan. op Op de toendra wordt met een het nog zwaardere strijd geleverd: op een kudde muskusossen komt door een tijdens kalf te hulp dat naar voor zijn leven in vecht tegen een een duo poolwolven. Maar de zomer een brengt ook verrassingen, van zoals een op kolonie van 400.000 koningspinguïns tijdens ervaart uit als ze te maken krijgen op tv met een op onverwacht probleem: op tv warmte. De groten gaan van surfen, tijdens terwijl de wollige kuikens een op tv verkoelend modderbad nemen. Iets in verderop vecht een de Kaapse pelsrob op tijdens leven op en dood met een rivaal. een De uit plukken vliegen in het uit rond terwijl de naar pups door wanhopig uit de buurt van naar de duellerende kolossen proberen een het te blijven. Verder naar het zuiden naar op tv wordt een dwergvinvis van tussen de ijsschotsen van opgejaagd door een van groep orka's. Zo'n dramatische op achtervolging, die hier meer dan op twee uur van duurt, is nooit eerder van op film vastgelegd. een De met orka's jagen naar de dwergvinvis om de beurt op door tot hij tijdens uitgeput uit raakt. Uiteindelijk moet hij op zich gewonnen geven? Tot naar slot waggelen de op komische door adéliepinguïns terug naar hun kolonie op tv van een half miljoen, door op alsof ze met een sleutel op opgedraaid zijn. De het pluizige uit kuikens moeten constant gevoed en beschermd een worden, want uit vanuit de lucht naar loeren naar roofzuchtige jagers op ze. een Als een onbeschermd kuiken wordt op door meegegrist, ontstaat er een op even dramatisch als naar spectaculair luchtgevecht.

januari 2021
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!