Programma gemist?

Afl.: Winter. Nooit het wordt het tijdens leven op een onze planeet meer het op de de proef gesteld dan het in de poolwinter, als de temperatuur van onder min 70 een zakt en op de op tv wind snelheden tot 200 kilometer op tv per uur een bereikt. Het hele tijdens poolgebied is op in duisternis gehuld en slechts een op de paar dappere overlevers wagen het het erop een om te blijven. de We volgen een vrouwtjes-ijsbeer het op haar tocht naar van de bergen in van het op tv Noordpoolgebied om bij de eerste tijdens sneeuwstormen haar jongen ter door de wereld te brengen. Op de bevroren op oceaan door trotseert de complete wereldpopulatie tijdens van bril-eiders van de winter naar in een gigantisch ijsgat dat van door woeste stromingen een open wordt gehouden. de Het met poolwoud veranderd in een wonderland van een tijdens vorst en sneeuw - het toneel een van een uit wanhopig en bloedig gevecht een tussen wolf en met bizon, maar een ook een door plek waar een heel bijzonder de verbond tussen raaf door het en veelvraat wordt gesmeed. Onder de in sneeuw het gaat een magische wereld in van op winter-overlevers schuil. Hier op weten nietige woelmuizen aan op de klauwen het van de laplanduil te ontsnappen, van maar ze ontkomen in niet aan het van ultieme roofdier het onder het sneeuwdek: de de wezel. op Het is hartje winter; een mannetjesijsbeer met dwaalt een eenzaam door het donkere, lege het ijslandschap. Onder op het een sneeuwdek beginnen de jonge ijsbeertjes op aan tijdens hun leven in een hol van van op ijs, terwijl de nachthemel door een fantastische aurora's wordt verlicht. de Op Antarctica volgen een we de mannetjes-keizerpinguïns met in hun zwaarste tijdens uit momenten, als ze hun eieren door tegen felle op tv poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten een in in een verborgen wereld op van glinsterend op koraal en bizarre wezens, tot een de ijzige tijdens dood toeslaat als op tv sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. een Dan keert eindelijk op tv het zonlicht het terug, en daarmee naar ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en het vetgemest, klaar naar om hun kostbare uit kuikens tijdens hun eerste maal te geven. Deze een ultieme ijsfamilie heeft door de winter overleefd op tv uit en kan nu haar jongen met gaan grootbrengen. Als een de adélies in grote naar stromen terugkeren op tv en op de ijsrand weer wemelt van het tijdens leven, is het op tv eindelijk de op beurt van tijdens de mannetjes-keizerpinguïns om tijdens de zee op tijdens te gaan.

Afl.: een Gevaarlijk ijs. David het Attenborough reist naar een het Noord- en Zuidpoolgebied om een te peilen welke een gevolgen de uit opwarming een van de aarde heeft een voor de mensen en in dieren op die er leven, maar door ook voor onze hele op planeet. David begint het op tijdens de Noordpool, op ijs dat nu door nog ettelijke het meters uit dik is, maar in dat volgens wetenschappers binnen op tv enkele tientallen jaren open zee op tv op tv kan zijn. Het Noordpoolgebied warmt tweemaal een zo snel de op als het een mondiale gemiddelde, en David van de gaat er met naar een Noors team op uit om de te op tv zien wat voor gevolgen dat van heeft voor de uit met ijsberen. Hij staat oog de in oog met een verdoofd met in vrouwtje en ontdekt dat uit moeders en jongen honger lijden van omdat door het ijs de waarop ze jagen steeds op tv verder smelt. Inuit-jagers in door Canada van zien met eigen een ogen wat onderzoekers vanuit de ruimte het tijdens al hadden gezien: met de Noordelijke IJszee van is in dertig jaar naar dertig procent door van zijn zomerijs kwijtgeraakt. Voor uit de op een biedt het smeltende door zee-ijs toegang tot een naar rijkdom aan naar olie, gas en mineralen door ter waarde uit van triljoenen. Voor de een rest van op tv ons betekent het op dat de planeet steeds het verder in opwarmt, omdat er ijs met nodig is om de naar zonne-energie terug tijdens te kaatsen. op tv Vervolgens gaat David kijken hoe het uit met op het landijs staat. We volgen de een tijdens groep dappere ijsonderzoekers op van Groenland van die gigantische watervallen van uit smeltwater bestuderen. naar Deze watervallen versnellen het afkalven een van de naar ijsbergen, hetgeen uiteindelijk resulteert van in een stijging van tijdens het in zeewaterniveau. Ook een in het Zuidpoolgebied stijgen op de temperaturen. David keert op tv terug naar de gletsjers uit die door het de van Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd en ziet dat op het ijs zich een door in een eeuw tijd onrustbarend heeft tijdens teruggetrokken. En niet naar met alleen het ijs verandert, ook de het ijsminnende op tv adéliepinguïns verdwijnen, op om plaats te maken voor van ezelspinguïns die in een in meer gematigd klimaat van uit leven. Tot slot zien we door de eerste met filmbeelden van een het grootste recente natuurgebeuren op onze in planeet: het afbreken uit tijdens van de Wilkinsplaat, een naar ijsplaat van in duizenden vierkante kilometers, die met in 2009 door in honderden ijsbergen op uiteenviel.

Afl.: Herfst. Voor van de dieren het in het tijdens Noord- en Zuidpoolgebied betekent de door herfst dramatische gevechten naar en uit tochten van epische omvang. op Hun tijd een raakt op, de Noordelijke IJszee uit is aan door het dichtvriezen, en rond door Antarctica groeit een het zee-ijs door met vier kilometer per naar dag aan. een In het in Noordpoolgebied verzamelen de ijsberen zich aan uit op de kust in afwachting van het naar terugkerende ijs. tijdens Al de gauw ontvlammen de op korte lontjes en gaan het de vechtersbazen elkaar naar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend de witte dolfijnen op naar in één bepaalde riviermonding, waar ze met tijdens hun door sneeuwwitte lijven langs het grind uit schuren om naar hun dode op huid kwijt te raken, het op in lijkt wel één groot dolfijnenspa. Landinwaarts door verkleurt de de toendra uit van groen naar vlammend een rood. De een mannetjes van de met muskusossen beuken met vijftig van kilometer per uur een frontaal op elkaar in, naar en van dat allemaal om de hun harem te verdedigen. op tv Dartele jonge kariboe-mannetjes de spelen 'Annemaria koekoek!' in een het poging het het vrouwtje van de baas in weg een te kapen. naar In Antarctica kruipen de tijdens adélie-kuikens dicht door bij elkaar. Als een van op de met ouders van het vissen terugkomt, holt van zijn tweeling er met in een komische met estafette achteraan. in Helaas in is er maar genoeg voor de één, dus door de winnaar krijgt door de pot. Twee maanden later de hebben het de jonge pinguïns hun volwassen naar veren, op een tijdens donzige met punkkuif na. uit Ze nemen hun eerste duik, schoorvoetend; naar pinguïns zijn blijkbaar tijdens het niet van nature waterdieren! En op tv dat de is niet verwonderlijk: op tv een zeeluipaard spat in uit het water naar tevoorschijn en plukt een pinguïn van tijdens het een ijsschots, een jachtmanoeuvre die op tv nooit eerder op film op tv is vastgelegd. op Terwijl de van winter nadert en uit alle andere tijdens dieren allang vertrokken zijn, de verschijnen de kolossale keizerpinguïns de voor hun op tv epische tocht landinwaarts naar uit hun broedgebied. met Al gauw zullen de moeders op naar een zee terugkeren en blijven de een van vaders achter om in de door koudste door winter van onze planeet op hun eieren warm te naar houden.

Afl.: Zomer. Het de is uit volop zomer in het poolgebied; uit maandenlang gaat door de zon van niet onder. Grote op hordes bezoekers tijdens persen een heel tijdens leven in één lange, naar magische dag. tijdens In deze korte op tv periode van overvloed moeten ze een eten, strijden en door hun jongen grootbrengen. In het de door zomer hebben onze ijsberen het in zwaar. Hun ijswereld op smelt weg tijdens en de jongen halen door door hun eerste natte pak. Sommige uit beren sparen energie door door te luieren naar op op een zonnebed van de ijs, terwijl anderen in eieren gaan stelen in een in kolonie noordse het sterns. Dat komt hun op op een bombardement van op tv scherpe in snavels te staan. Op de van toendra wordt een tijdens nog zwaardere strijd op naar geleverd: een kudde op tv muskusossen komt een kalf te door hulp dat voor zijn door naar leven vecht tegen een op tv duo poolwolven. van Maar de zomer brengt ook tijdens verrassingen, zoals een uit kolonie van 400.000 koningspinguïns in met ervaart als ze te met maken krijgen met het een onverwacht probleem: op tv warmte. De door groten gaan surfen, terwijl van de wollige kuikens naar een verkoelend modderbad van nemen. Iets verderop vecht een van Kaapse een pelsrob op leven door en dood met een met rivaal. De met plukken vliegen in het uit rond terwijl de pups met wanhopig op tv uit de naar buurt van de duellerende kolossen proberen uit te de blijven. Verder naar in het zuiden wordt van een dwergvinvis tussen de ijsschotsen een de opgejaagd door een groep tijdens orka's. Zo'n dramatische naar achtervolging, die hier naar meer dan twee uur in duurt, is het nooit eerder met op film vastgelegd. De orka's door jagen tijdens de dwergvinvis om de de beurt op tot hij op tv uitgeput raakt. Uiteindelijk op moet hij naar zich gewonnen geven? de Tot slot met waggelen de komische adéliepinguïns terug een naar naar hun kolonie van een met half miljoen, tijdens alsof ze met van een sleutel opgedraaid zijn. De pluizige in kuikens op moeten constant gevoed en van beschermd worden, want met vanuit de een lucht loeren het roofzuchtige jagers op ze. van Als een onbeschermd kuiken tijdens wordt het meegegrist, ontstaat er een uit even dramatisch het als spectaculair luchtgevecht.

september 2020
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!