Programma gemist?

Afl.: de Winter. Nooit wordt het een leven op onze de planeet meer op uit de proef op gesteld dan in de op tv poolwinter, van als de temperatuur onder min 70 een zakt en de met wind snelheden tot een 200 kilometer per met uur van bereikt. Het hele poolgebied van is in duisternis gehuld in en slechts de een paar met dappere overlevers wagen het op tv erop om op tv te blijven. door We volgen een vrouwtjes-ijsbeer op haar uit het tocht naar de bergen van op het Noordpoolgebied door om bij een de eerste sneeuwstormen haar een jongen ter wereld te brengen. door uit Op de bevroren een oceaan trotseert de een complete wereldpopulatie van bril-eiders de winter van in een op gigantisch ijsgat dat door op tv met woeste stromingen open wordt gehouden. door Het poolwoud in veranderd in een wonderland op tv van vorst en sneeuw van - tijdens het toneel naar van een wanhopig en bloedig op gevecht tussen de wolf en bizon, maar een ook een plek op tv waar een in heel bijzonder verbond tussen de raaf op tv en veelvraat wordt gesmeed. op Onder de sneeuw gaat in een uit magische wereld van winter-overlevers uit schuil. Hier weten nietige woelmuizen uit aan de klauwen in van de laplanduil uit te ontsnappen, maar op tv ze naar ontkomen niet uit aan het ultieme roofdier onder het naar tijdens sneeuwdek: de wezel. Het is hartje tijdens winter; een op mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam het door het donkere, op lege ijslandschap. Onder het een sneeuwdek beginnen de een jonge ijsbeertjes op tv aan hun leven in een een hol van in ijs, terwijl de door nachthemel door fantastische uit aurora's wordt tijdens verlicht. op tv Op Antarctica volgen we de mannetjes-keizerpinguïns de in met hun zwaarste momenten, als in ze hun eieren naar tegen van felle poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten op tv op in een verborgen wereld van van glinsterend koraal en uit bizarre in wezens, tot een op tv ijzige dood toeslaat als naar sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. op Dan keert eindelijk het de zonlicht terug, het en daarmee ook de op vrouwtjes-keizerpinguïns, glad het en vetgemest, de klaar om hun een kostbare kuikens naar hun eerste maal tijdens te geven. Deze de ultieme ijsfamilie heeft uit de winter overleefd en het kan nu naar haar jongen gaan grootbrengen. tijdens Als de op tv adélies in grote stromen in terugkeren en de door ijsrand weer wemelt in van het in leven, is het eindelijk de beurt de op van de mannetjes-keizerpinguïns om de zee het uit op te gaan.

Afl.: Gevaarlijk ijs. door op tv David Attenborough reist naar het Noord- door en Zuidpoolgebied een om op tv te peilen welke een gevolgen de opwarming van de aarde tijdens heeft door voor de mensen en met dieren met die er leven, maar ook op tv voor het onze hele planeet. David begint tijdens op de in Noordpool, op ijs uit dat nu nog ettelijke meters naar dik is, maar de dat volgens de wetenschappers binnen door enkele tientallen jaren open met zee het kan zijn. Het Noordpoolgebied warmt door tweemaal zo van snel op als het op mondiale het gemiddelde, en David gaat door er met een Noors team door op de uit om te zien wat het voor gevolgen dat met heeft voor de naar ijsberen. Hij het staat in oog in oog met een een verdoofd vrouwtje en de ontdekt uit dat moeders en naar jongen honger lijden op omdat het ijs waarop de ze jagen een steeds verder smelt. het Inuit-jagers in Canada van zien met eigen naar ogen wat onderzoekers vanuit op de ruimte al de hadden gezien: op tv de Noordelijke IJszee is in tijdens dertig jaar van dertig procent van zijn zomerijs tijdens kwijtgeraakt. naar Voor de een biedt het naar het smeltende zee-ijs toegang tot een door rijkdom aan olie, gas uit en mineralen de ter waarde van triljoenen. met in Voor de rest van ons betekent in het naar dat de planeet de steeds verder opwarmt, omdat een er ijs nodig is een om de naar zonne-energie terug op te kaatsen. Vervolgens gaat uit David kijken in hoe het met het landijs in staat. We volgen van een groep een dappere ijsonderzoekers op het Groenland die het gigantische watervallen van smeltwater bestuderen. met Deze watervallen versnellen de naar het afkalven van de in ijsbergen, hetgeen uiteindelijk resulteert in de een van stijging van het zeewaterniveau. op tv Ook in naar het Zuidpoolgebied het stijgen de temperaturen. door David keert terug naar de gletsjers met tijdens die door de de Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd en ziet op tv dat het ijs een zich in met een eeuw tijd onrustbarend heeft van teruggetrokken. En niet in alleen tijdens het ijs verandert, ook de uit ijsminnende adéliepinguïns op verdwijnen, om plaats te in maken voor ezelspinguïns tijdens die in uit een van meer gematigd klimaat leven. Tot slot op het zien we de eerste filmbeelden van een het grootste recente naar natuurgebeuren op in onze planeet: het afbreken tijdens van de met Wilkinsplaat, met een ijsplaat van duizenden op tv vierkante kilometers, die in tijdens 2009 in honderden naar ijsbergen een uiteenviel.

Afl.: op Herfst. Voor tijdens de dieren in het op tv Noord- en uit Zuidpoolgebied betekent de herfst met dramatische gevechten in en tochten van epische omvang. uit Hun tijd raakt op, in de Noordelijke IJszee op tv is aan in het dichtvriezen, en op tv rond Antarctica groeit in het zee-ijs met vier met kilometer door per dag aan. de In het Noordpoolgebied van verzamelen de op ijsberen zich aan de kust in op tv afwachting van uit het het terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen op tv de korte lontjes uit en gaan de vechtersbazen tijdens elkaar te in lijf. het Ondertussen zwemmen tweeduizend witte dolfijnen naar het één bepaalde naar riviermonding, waar ze met met hun sneeuwwitte op tv lijven op tv langs het grind schuren met om hun dode tijdens huid kwijt van te raken, het lijkt tijdens wel één door groot dolfijnenspa. Landinwaarts op verkleurt de toendra van met groen naar vlammend het rood. De mannetjes van de naar muskusossen op beuken met vijftig kilometer per uit uur in frontaal op elkaar in, en het dat allemaal uit om hun harem te uit verdedigen. van Dartele jonge van kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in een met poging uit het vrouwtje van de baas uit weg naar te kapen. In Antarctica kruipen het de adélie-kuikens dicht in de bij elkaar. Als een naar van de ouders op tv van het vissen uit terugkomt, holt zijn de tweeling er tijdens in een komische van estafette achteraan. Helaas is naar er maar genoeg voor één, tijdens dus de winnaar uit het krijgt de pot. Twee tijdens maanden later hebben de de jonge pinguïns hun volwassen de veren, uit op een donzige punkkuif op na. Ze nemen hun van eerste duik, met schoorvoetend; pinguïns zijn met blijkbaar in niet van nature waterdieren! En dat tijdens is niet van verwonderlijk: een zeeluipaard op tv spat een uit het water tijdens tevoorschijn en plukt een met pinguïn van een naar ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit door eerder op film door is vastgelegd. Terwijl de de winter uit nadert en alle in andere dieren allang in vertrokken zijn, verschijnen de op tv met kolossale keizerpinguïns voor hun met epische tocht landinwaarts naar hun op tv broedgebied. Al gauw van zullen met de moeders naar zee terugkeren naar door en blijven de vaders achter op om in de koudste het winter een van onze planeet in hun eieren op warm te houden.

Afl.: Zomer. een Het is volop zomer op in in het poolgebied; maandenlang gaat de tijdens het zon niet onder. Grote hordes uit bezoekers persen een heel naar leven in één tijdens lange, uit magische dag. In deze de korte periode van overvloed op tv moeten ze eten, op tv strijden de en hun jongen grootbrengen. In op de zomer het hebben onze ijsberen het met zwaar. Hun ijswereld de smelt weg en in de de jongen halen hun eerste natte in in pak. Sommige beren sparen energie tijdens door te op luieren op een zonnebed van op tv ijs, terwijl anderen een eieren gaan door stelen in een kolonie door noordse sterns. Dat met het komt hun op een bombardement van het met scherpe snavels te de staan. Op de toendra wordt een van op nog zwaardere strijd geleverd: met een kudde muskusossen komt een naar kalf te hulp in dat voor zijn een leven door vecht tegen door een duo poolwolven. Maar de door zomer op tv brengt ook verrassingen, zoals een kolonie op tv van 400.000 koningspinguïns uit ervaart als op tv ze te de maken krijgen met een naar onverwacht probleem: warmte. door De groten gaan op tv surfen, terwijl van de wollige uit kuikens een verkoelend op tv modderbad nemen. Iets verderop naar vecht een in Kaapse pelsrob op leven en in dood tijdens met een rivaal. De naar plukken vliegen in uit het rond terwijl naar de pups op tv wanhopig uit de buurt van de van duellerende in kolossen proberen te blijven. van Verder tijdens naar het zuiden wordt een een dwergvinvis tussen door de ijsschotsen opgejaagd door tijdens een groep orka's. met Zo'n dramatische achtervolging, de die hier door meer dan twee uur op tv duurt, is nooit eerder in op in film vastgelegd. De orka's op tv jagen de dwergvinvis om een op tv de beurt op op tot hij uitgeput raakt. Uiteindelijk moet een hij zich gewonnen tijdens geven? de Tot slot het waggelen de komische adéliepinguïns van terug naar hun kolonie op van door een half miljoen, alsof door ze met van een sleutel opgedraaid zijn. door De pluizige kuikens door moeten constant met gevoed en beschermd worden, want door vanuit met de lucht loeren het roofzuchtige jagers op ze. Als uit een op onbeschermd kuiken wordt naar meegegrist, ontstaat er een het even dramatisch als spectaculair een luchtgevecht.

januari 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord