Programma gemist?

Afl.: Winter. Nooit naar wordt het leven in op onze planeet op tv meer op tijdens de proef gesteld van dan in de poolwinter, uit op tv als de temperatuur op tv onder min 70 zakt op tv en de wind snelheden tot uit 200 kilometer een per uur bereikt. Het van hele poolgebied met is in naar duisternis gehuld en slechts het een de paar dappere overlevers in wagen het erop om op te blijven. We het volgen een vrouwtjes-ijsbeer op haar met de tocht naar de bergen van het door Noordpoolgebied om bij op tv de eerste sneeuwstormen in haar jongen uit ter wereld het te brengen. Op van de bevroren naar oceaan trotseert de op complete wereldpopulatie van bril-eiders de winter de in een gigantisch door ijsgat op dat door uit woeste stromingen open wordt naar gehouden. Het op poolwoud veranderd in een wonderland het van vorst en met sneeuw - het toneel een in van een wanhopig en bloedig van gevecht tussen wolf en op van bizon, maar ook een plek waar naar een heel op tv bijzonder met verbond tussen raaf van en veelvraat wordt gesmeed. Onder tijdens de sneeuw gaat een naar magische op tv wereld van winter-overlevers uit schuil. Hier weten het nietige woelmuizen aan de klauwen van van de laplanduil door uit te ontsnappen, maar ze ontkomen niet naar aan het ultieme met roofdier onder het op tv sneeuwdek: de wezel. de Het in is hartje winter; op tv een mannetjesijsbeer het dwaalt eenzaam door het donkere, lege een ijslandschap. in Onder het sneeuwdek beginnen door de jonge ijsbeertjes aan op een hun leven in een een hol van ijs, terwijl het de uit nachthemel door fantastische aurora's de wordt verlicht. een Op Antarctica volgen we de een mannetjes-keizerpinguïns in hun zwaarste in in momenten, als ze de hun eieren tegen met felle poolstormen moeten tijdens beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een tijdens verborgen een wereld van glinsterend koraal en de bizarre wezens, van tot een een ijzige dood toeslaat als een sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. Dan in keert eindelijk met het zonlicht het terug, en daarmee ook de op vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en uit vetgemest, klaar om op hun kostbare kuikens naar hun eerste tijdens maal te geven. Deze uit ultieme ijsfamilie het heeft uit de winter overleefd en kan nu in haar jongen gaan het grootbrengen. Als een de adélies in grote in stromen terugkeren door en het de ijsrand weer uit wemelt van het leven, tijdens is het met eindelijk de beurt van tijdens de mannetjes-keizerpinguïns om de op zee op te een gaan.

Afl.: Gevaarlijk ijs. met David Attenborough reist op tv een naar het Noord- en Zuidpoolgebied de om te op tv peilen welke gevolgen van de opwarming van de aarde tijdens op heeft voor de mensen en dieren naar die er in leven, maar ook uit voor onze hele planeet. het tijdens David begint op de naar Noordpool, op ijs in dat nu naar nog ettelijke meters dik is, maar van dat volgens wetenschappers in binnen op enkele tientallen jaren open het zee kan het zijn. Het van Noordpoolgebied warmt tweemaal zo de snel op als het mondiale uit gemiddelde, en David door naar gaat er met een met Noors team op in uit om te zien de wat voor de gevolgen dat heeft voor de tijdens ijsberen. op tv Hij staat oog op in oog met een verdoofd uit vrouwtje en ontdekt een dat het moeders en jongen honger op lijden omdat het ijs met waarop ze jagen uit steeds verder naar smelt. Inuit-jagers van in Canada zien met de eigen door ogen wat onderzoekers de vanuit de ruimte door al hadden gezien: de een Noordelijke IJszee is met in dertig een jaar dertig procent van door zijn zomerijs kwijtgeraakt. tijdens Voor de een biedt het een smeltende het zee-ijs toegang tot tijdens een rijkdom aan olie, van gas en uit mineralen ter waarde van triljoenen. de Voor de rest naar uit van ons betekent het dat de naar naar planeet steeds verder opwarmt, omdat er tijdens ijs uit nodig is om de op tv zonne-energie terug te kaatsen. de Vervolgens in gaat David kijken hoe het tijdens met een het landijs staat. We met volgen een groep dappere een ijsonderzoekers op Groenland naar die gigantische uit watervallen van smeltwater bestuderen. van Deze door watervallen versnellen het afkalven van een de ijsbergen, hetgeen tijdens uiteindelijk resulteert in uit een stijging van het naar het zeewaterniveau. Ook op tv in het Zuidpoolgebied stijgen de tijdens temperaturen. David met keert terug van naar de gletsjers die door de de Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd van en ziet dat van het ijs zich op tv in uit een eeuw met tijd onrustbarend heeft teruggetrokken. in En niet de alleen het ijs verandert, van ook de ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, uit op tv om plaats te maken op voor ezelspinguïns uit die in een meer het gematigd klimaat leven. Tot het slot zien we het de een eerste filmbeelden van het op tv grootste recente het natuurgebeuren op onze planeet: het afbreken van van de Wilkinsplaat, in een ijsplaat de van duizenden vierkante kilometers, een een die in 2009 in honderden naar ijsbergen een uiteenviel.

Afl.: tijdens Herfst. Voor de dieren op tv in het van Noord- en Zuidpoolgebied betekent de met herfst dramatische gevechten uit en tochten op van epische naar omvang. Hun tijd raakt op, op de Noordelijke IJszee een is aan naar het dichtvriezen, tijdens en rond door Antarctica groeit het zee-ijs met door vier uit kilometer per dag aan. In het van Noordpoolgebied verzamelen de de ijsberen zich aan op tv de kust uit in afwachting van het naar in terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen door de korte lontjes en op gaan een de vechtersbazen elkaar naar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend van witte van dolfijnen naar in één bepaalde riviermonding, waar het ze met met hun sneeuwwitte lijven langs het een grind schuren om hun met naar dode huid kwijt op te raken, het lijkt wel op één door groot dolfijnenspa. Landinwaarts tijdens verkleurt de toendra van groen naar door een vlammend rood. De mannetjes van op de het muskusossen beuken met vijftig kilometer tijdens per uur frontaal op op van elkaar in, en dat allemaal om op tv hun op harem te de verdedigen. Dartele jonge kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria naar een koekoek!' in een de poging het vrouwtje van de baas uit weg te kapen. uit In tijdens Antarctica kruipen de adélie-kuikens de dicht bij het elkaar. Als een van op de ouders van van het vissen terugkomt, met holt zijn tweeling van er uit in een komische estafette achteraan. met Helaas is er maar op genoeg een voor één, van dus de winnaar naar krijgt de pot. Twee van maanden later hebben de jonge tijdens pinguïns hun volwassen uit veren, tijdens op een tijdens donzige punkkuif na. in Ze nemen hun eerste duik, schoorvoetend; naar pinguïns zijn blijkbaar van niet van van nature waterdieren! En naar dat is op tv niet verwonderlijk: een zeeluipaard spat op tv uit het water in tevoorschijn van en plukt een pinguïn van op een ijsschots, van een jachtmanoeuvre die naar nooit op tv eerder op film is vastgelegd. naar Terwijl de winter nadert op en op tv alle andere dieren allang vertrokken op tv zijn, verschijnen de het kolossale keizerpinguïns voor op hun epische op tocht uit landinwaarts naar hun broedgebied. Al gauw in zullen het de moeders van naar zee terugkeren uit en blijven de vaders van achter om in van de koudste winter door van onze planeet hun uit eieren warm te op houden.

Afl.: Zomer. tijdens Het is volop op tv zomer een in het poolgebied; maandenlang gaat naar de zon van niet onder. tijdens Grote hordes bezoekers op tv persen een heel leven in tijdens één lange, een magische dag. In deze uit korte periode van van overvloed moeten ze met eten, strijden op tv en hun jongen grootbrengen. tijdens In de zomer hebben op tv onze ijsberen in het zwaar. Hun ijswereld een smelt weg en in de jongen halen uit een hun eerste natte pak. Sommige beren in sparen op energie door te een luieren op door een zonnebed van in ijs, terwijl anderen eieren gaan stelen tijdens in op tv een kolonie noordse sterns. het Dat het komt hun op op tv een bombardement van scherpe met snavels te staan. Op de van toendra wordt met een nog zwaardere op tv strijd geleverd: op een kudde uit muskusossen komt een naar kalf te hulp dat op tv voor zijn leven vecht tegen een tijdens een duo poolwolven. Maar de tijdens zomer tijdens brengt ook verrassingen, zoals het een kolonie met van 400.000 koningspinguïns ervaart als uit ze te maken met krijgen op tv met een onverwacht probleem: een warmte. De groten gaan surfen, naar terwijl de tijdens wollige kuikens van een verkoelend met modderbad nemen. Iets verderop een vecht een van Kaapse pelsrob op leven de en dood met een naar rivaal. De plukken een vliegen van in het rond terwijl de naar pups wanhopig uit de uit buurt uit van de duellerende kolossen door proberen met te blijven. Verder naar het op tv zuiden door wordt een dwergvinvis tussen de de ijsschotsen opgejaagd door op een groep orka's. Zo'n de een dramatische achtervolging, die hier meer dan op tv twee in uur duurt, is nooit tijdens eerder op naar film vastgelegd. op De orka's jagen de dwergvinvis om naar de met beurt op tot hij uitgeput door raakt. Uiteindelijk door moet hij zich van gewonnen op geven? Tot slot waggelen de de komische adéliepinguïns terug naar met hun het kolonie van een half miljoen, uit alsof ze met van een sleutel opgedraaid met zijn. De een pluizige kuikens in moeten constant gevoed naar en beschermd worden, want vanuit van de lucht loeren in naar roofzuchtige jagers op ze. tijdens Als een onbeschermd kuiken door wordt meegegrist, ontstaat er het een even op tv dramatisch met als spectaculair luchtgevecht.

juni 2020
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!