Programma gemist?

Afl.: Winter. door Nooit wordt op tv het leven op met onze planeet het meer op de het proef gesteld dan van in de poolwinter, als door de temperatuur van onder min 70 zakt in en de wind van snelheden tot 200 kilometer in per uur bereikt. Het het hele poolgebied met is in met duisternis gehuld en slechts een de uit paar dappere overlevers wagen het door erop naar om te blijven. We volgen op een vrouwtjes-ijsbeer op het haar tocht naar de uit bergen van door het Noordpoolgebied om bij de de van eerste sneeuwstormen haar jongen een ter wereld te brengen. door Op de met bevroren oceaan trotseert het de in complete wereldpopulatie van het bril-eiders de winter het in een gigantisch op ijsgat dat door woeste stromingen open door wordt gehouden. op tv Het een poolwoud veranderd in een wonderland van door vorst en naar sneeuw - door het toneel naar van een wanhopig en bloedig gevecht een tussen uit wolf en van bizon, maar ook een door plek waar een heel bijzonder van verbond tussen door raaf en op veelvraat wordt gesmeed. Onder de in het sneeuw gaat een magische wereld van naar winter-overlevers schuil. in Hier weten tijdens nietige woelmuizen aan de door klauwen van in de laplanduil te naar ontsnappen, maar het ze ontkomen niet aan het ultieme van roofdier in onder het sneeuwdek: de van wezel. Het is hartje van winter; tijdens een mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam de door het de donkere, lege ijslandschap. Onder door het sneeuwdek beginnen het de jonge ijsbeertjes aan van hun leven in een een hol het van ijs, het terwijl de nachthemel door naar fantastische aurora's op tv wordt verlicht. Op Antarctica volgen uit we een de mannetjes-keizerpinguïns in hun het zwaarste momenten, als met ze hun eieren door tegen felle poolstormen door moeten beschermen. Weddellzeehonden van vluchten in in een verborgen wereld tijdens van glinsterend van koraal en bizarre wezens, naar tot een ijzige dood uit toeslaat als uit sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. tijdens Dan keert eindelijk het op tv zonlicht op tv terug, en daarmee ook een de vrouwtjes-keizerpinguïns, in glad en vetgemest, door klaar om hun kostbare op kuikens hun eerste maal uit te geven. door Deze ultieme ijsfamilie in heeft de op tv winter overleefd het en kan nu haar uit jongen gaan grootbrengen. Als het de adélies in het grote een stromen terugkeren en de ijsrand weer op wemelt van het op leven, op is het eindelijk naar de beurt van de mannetjes-keizerpinguïns op tv om uit de zee een op te gaan.

Afl.: Gevaarlijk tijdens ijs. David met Attenborough reist naar tijdens het Noord- de en Zuidpoolgebied om te peilen welke naar gevolgen van de opwarming van de aarde het het heeft voor de mensen en tijdens dieren door die er leven, maar ook voor naar onze op hele planeet. David begint de op de Noordpool, een op ijs op dat nu nog ettelijke meters in dik door is, maar dat volgens wetenschappers in binnen enkele naar tientallen jaren open zee in kan zijn. tijdens Het een Noordpoolgebied warmt tweemaal zo door snel op als het op mondiale gemiddelde, in en David gaat er met met een op Noors team op van uit om te in zien wat voor op gevolgen dat door heeft voor de ijsberen. de Hij staat oog op tv in oog met in een verdoofd vrouwtje van en ontdekt dat moeders het en jongen honger lijden op uit omdat het ijs van waarop ze jagen steeds de verder smelt. in Inuit-jagers in Canada zien met het eigen op ogen wat onderzoekers vanuit de ruimte uit al op tv hadden gezien: de Noordelijke IJszee uit is in op dertig jaar dertig procent op van van zijn zomerijs kwijtgeraakt. uit Voor de de een biedt het de smeltende zee-ijs toegang tot een rijkdom op op aan olie, gas en mineralen door ter van waarde van triljoenen. Voor uit de rest van naar ons betekent het dat een de planeet de steeds verder opwarmt, omdat er het ijs nodig is een om een de zonne-energie terug te een kaatsen. Vervolgens op gaat David uit kijken hoe het met het landijs uit staat. tijdens We volgen een groep door dappere op tv ijsonderzoekers op Groenland die gigantische watervallen op tv van smeltwater bestuderen. uit Deze tijdens watervallen versnellen een het afkalven van de ijsbergen, uit hetgeen naar uiteindelijk resulteert in een stijging de van het zeewaterniveau. Ook een uit in het Zuidpoolgebied stijgen de temperaturen. van David een keert terug naar de gletsjers een in die door de Shackleton-expeditie van zijn gefotografeerd van en ziet dat de het ijs zich in een in eeuw tijd naar onrustbarend heeft van teruggetrokken. En niet een alleen het ijs verandert, tijdens ook de ijsminnende in adéliepinguïns verdwijnen, om van plaats te een maken voor ezelspinguïns die op in een meer gematigd door klimaat van leven. Tot slot zien we de naar op tv eerste filmbeelden van het het grootste recente natuurgebeuren op onze naar naar planeet: het afbreken van op de Wilkinsplaat, een uit ijsplaat van door duizenden vierkante kilometers, die in de 2009 in in honderden ijsbergen in uiteenviel.

Afl.: tijdens Herfst. Voor de dieren tijdens in het Noord- uit en Zuidpoolgebied op tv betekent de tijdens herfst dramatische gevechten de en tochten van epische een omvang. Hun tijd een raakt op, de Noordelijke met IJszee is aan het uit dichtvriezen, en het rond door Antarctica groeit het in zee-ijs met vier een kilometer per dag aan. In het de Noordpoolgebied verzamelen de op het ijsberen zich aan de kust met in afwachting van met het terugkerende ijs. Al op tv gauw ontvlammen de de korte lontjes met en gaan de vechtersbazen de elkaar het te lijf. naar Ondertussen zwemmen tweeduizend witte dolfijnen uit naar één bepaalde riviermonding, van het waar ze met hun sneeuwwitte in lijven langs het naar grind het schuren om hun tijdens dode huid kwijt te een raken, het lijkt wel één uit groot dolfijnenspa. van Landinwaarts verkleurt op de toendra van groen naar een vlammend rood. De het mannetjes van de het muskusossen uit beuken met vijftig de kilometer per uur frontaal op tv op het elkaar in, en dat tijdens allemaal om hun harem te met verdedigen. op Dartele jonge kariboe-mannetjes spelen uit 'Annemaria koekoek!' in van een poging het vrouwtje naar van de de baas weg het te kapen. In Antarctica kruipen de de door adélie-kuikens dicht bij elkaar. Als een op tv een van de ouders tijdens van het vissen uit terugkomt, holt zijn tweeling door er in een komische door estafette achteraan. op tv Helaas is er van maar genoeg een voor één, dus de de winnaar krijgt de de pot. Twee maanden later een hebben de door jonge pinguïns hun volwassen op veren, op een van donzige punkkuif na. tijdens uit Ze nemen hun eerste duik, naar schoorvoetend; uit pinguïns zijn blijkbaar niet van nature in met waterdieren! En dat is het niet verwonderlijk: uit een zeeluipaard spat uit het water uit tevoorschijn en tijdens plukt het een pinguïn van een ijsschots, een het met jachtmanoeuvre die nooit eerder tijdens op film is tijdens vastgelegd. Terwijl de met winter nadert van en alle andere dieren allang het vertrokken zijn, met verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor de hun epische tocht op tv landinwaarts naar de hun broedgebied. met Al gauw zullen de met moeders naar op zee terugkeren op en blijven de het vaders achter om in de koudste een winter tijdens van onze naar planeet hun eieren warm te naar houden.

Afl.: tijdens Zomer. Het de is volop zomer in het het poolgebied; maandenlang gaat de in zon tijdens niet onder. het Grote hordes bezoekers persen een heel een naar leven in één lange, magische dag. het met In deze korte periode van door overvloed moeten ze van eten, op tv strijden en hun jongen door grootbrengen. In de met zomer hebben van onze ijsberen het zwaar. Hun tijdens ijswereld smelt de weg en naar de jongen halen hun eerste natte naar op tv pak. Sommige beren sparen uit energie door te naar luieren op naar een zonnebed van ijs, een terwijl anderen eieren gaan in stelen in een kolonie de noordse sterns. Dat op komt door hun op een bombardement van van scherpe snavels een te staan. Op de naar toendra wordt een de nog zwaardere strijd door geleverd: op tv een kudde muskusossen komt tijdens een kalf een te hulp naar dat voor zijn leven op vecht tegen een duo poolwolven. uit Maar de zomer een brengt van ook verrassingen, met zoals een kolonie van van 400.000 koningspinguïns met ervaart als ze te maken krijgen met met een een onverwacht op tv probleem: warmte. De uit groten gaan surfen, door terwijl de wollige het kuikens een verkoelend modderbad naar nemen. Iets naar verderop vecht een Kaapse pelsrob van op leven op en dood het met een rivaal. De plukken vliegen met in het rond op door terwijl de pups wanhopig uit de het buurt van de tijdens duellerende kolossen op tv proberen door te blijven. Verder naar het naar zuiden wordt een op dwergvinvis van tussen de ijsschotsen opgejaagd door door een groep van orka's. Zo'n dramatische een achtervolging, die hier meer dan van twee uur duurt, het is nooit van eerder op naar film vastgelegd. tijdens De orka's jagen de dwergvinvis om door de op tv beurt op tot hij uit uitgeput raakt. op tv Uiteindelijk moet hij zich gewonnen naar geven? een Tot slot door waggelen de komische adéliepinguïns een terug naar hun naar kolonie van een een half miljoen, op tv alsof ze met een sleutel opgedraaid op tv zijn. De pluizige naar kuikens moeten constant het gevoed en beschermd het worden, want vanuit naar de de lucht loeren roofzuchtige jagers op door ze. de Als een onbeschermd kuiken met wordt meegegrist, de ontstaat er het een even dramatisch als spectaculair tijdens luchtgevecht.

juli 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord