Programma gemist?

Afl.: op tv Winter. Nooit wordt het leven een op onze planeet het meer op door de proef gesteld de dan in uit de poolwinter, als de de temperatuur onder op tv min 70 zakt en naar de wind op snelheden tot 200 het kilometer per uur een bereikt. Het hele poolgebied naar is in op tv duisternis gehuld en door slechts een paar op tv dappere overlevers wagen naar het erop om te blijven. in We op volgen een vrouwtjes-ijsbeer op tv op haar op tv tocht naar de bergen van het het Noordpoolgebied van om bij door de eerste sneeuwstormen met haar jongen ter wereld te uit brengen. Op in de bevroren oceaan trotseert door de complete van wereldpopulatie van bril-eiders de winter naar in tijdens een gigantisch ijsgat dat door naar woeste stromingen op open wordt het gehouden. Het met poolwoud veranderd in een tijdens wonderland van vorst en een sneeuw - het van toneel tijdens van een wanhopig met en bloedig gevecht tussen wolf en naar bizon, van maar ook naar een plek waar een door heel bijzonder verbond van tussen raaf uit en veelvraat wordt door gesmeed. Onder de sneeuw gaat een de magische wereld het van een winter-overlevers schuil. Hier de weten nietige woelmuizen aan in de klauwen van van de laplanduil te ontsnappen, maar op op tv ze ontkomen niet aan van het ultieme roofdier onder het het sneeuwdek: de het wezel. Het uit is hartje winter; een tijdens mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam door met naar het donkere, lege ijslandschap. Onder met het op tv sneeuwdek beginnen de de jonge ijsbeertjes aan met hun leven in een hol op van ijs, van terwijl de nachthemel door van fantastische aurora's wordt met verlicht. Op Antarctica tijdens volgen de we de mannetjes-keizerpinguïns het in hun zwaarste momenten, van als ze hun eieren door tegen van felle poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten de in uit een verborgen wereld met van glinsterend koraal op tv en bizarre wezens, door tot een ijzige dood naar toeslaat in als sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. Dan tijdens keert uit eindelijk het de zonlicht terug, en daarmee ook naar de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en in een vetgemest, klaar om hun kostbare tijdens kuikens hun eerste met maal op tv te geven. Deze op tv ultieme ijsfamilie heeft de winter overleefd een en een kan nu haar jongen gaan in door grootbrengen. Als de adélies in grote met stromen terugkeren met en de op tv ijsrand weer van wemelt van het leven, is van het eindelijk de beurt op het van de mannetjes-keizerpinguïns om de van zee een op te gaan.

Afl.: met Gevaarlijk ijs. David Attenborough een reist met naar het Noord- van en Zuidpoolgebied om te de peilen welke uit gevolgen de opwarming van de aarde het in heeft voor de mensen en dieren naar die er een leven, op maar ook voor onze hele planeet. van David begint op uit de Noordpool, op in ijs dat tijdens nu door nog ettelijke meters dik is, een maar in dat volgens wetenschappers binnen enkele tientallen een jaren open zee door kan zijn. Het in Noordpoolgebied warmt tweemaal de zo de snel op als het mondiale uit gemiddelde, en David op tv gaat uit er met op een Noors team op uit om op te zien tijdens wat voor gevolgen dat het het heeft voor de ijsberen. Hij de staat oog de in oog met een verdoofd het vrouwtje en ontdekt op dat tijdens moeders en jongen van honger lijden omdat het tijdens ijs waarop ze jagen tijdens steeds uit verder smelt. Inuit-jagers in naar Canada zien met op tv eigen ogen door wat onderzoekers vanuit de van ruimte al hadden tijdens gezien: de Noordelijke de IJszee het is in dertig jaar dertig procent van van zijn in zomerijs kwijtgeraakt. uit Voor de een een biedt het smeltende zee-ijs het toegang tot een rijkdom in aan uit olie, gas de en mineralen ter waarde van uit triljoenen. Voor een de rest van ons in betekent het dat de een planeet steeds op verder opwarmt, omdat er van ijs nodig is uit om door de zonne-energie van terug te kaatsen. van Vervolgens gaat David kijken door hoe het met het landijs op tv staat. met We volgen een de groep dappere op ijsonderzoekers op Groenland die gigantische op tv watervallen van een smeltwater bestuderen. Deze watervallen uit versnellen het door afkalven van de uit ijsbergen, hetgeen uiteindelijk resulteert een in een een stijging van het zeewaterniveau. naar Ook in het Zuidpoolgebied uit stijgen de het temperaturen. David keert in terug naar in de gletsjers door die door de Shackleton-expeditie zijn naar gefotografeerd de en ziet dat de het ijs zich naar in een eeuw tijd onrustbarend heeft in teruggetrokken. het En niet alleen het ijs door verandert, ook de op tv ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, de door om plaats te maken voor tijdens ezelspinguïns die in uit een meer het gematigd klimaat leven. Tot slot de zien we met de eerste een filmbeelden van het grootste recente uit natuurgebeuren op uit onze naar planeet: het afbreken van de Wilkinsplaat, met een een ijsplaat van duizenden vierkante kilometers, van die in 2009 in in honderden ijsbergen uit met uiteenviel.

Afl.: op tv Herfst. Voor de dieren in in het de Noord- en Zuidpoolgebied betekent van de herfst dramatische gevechten naar en de tochten van epische op tv omvang. Hun tijd raakt op, een de Noordelijke IJszee de is op tv aan het op tv dichtvriezen, en rond Antarctica de groeit het zee-ijs met de vier kilometer per dag op tv op aan. In het van Noordpoolgebied verzamelen de uit ijsberen zich aan de de kust in het afwachting van het terugkerende ijs. Al met gauw uit ontvlammen de korte lontjes en op gaan de de vechtersbazen door elkaar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend uit tijdens witte dolfijnen naar één bepaalde riviermonding, op tv waar ze met naar hun een sneeuwwitte lijven uit langs het grind in schuren om hun dode huid door kwijt te op tv raken, het lijkt een wel één groot op tv dolfijnenspa. Landinwaarts verkleurt de tijdens toendra van groen uit naar vlammend rood. De in mannetjes een van de muskusossen beuken met met vijftig een kilometer per een uur frontaal op elkaar in, en op tv naar dat allemaal om hun harem te een verdedigen. op tv Dartele jonge op tv kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in door een op poging het vrouwtje van de baas door weg te kapen. naar In Antarctica kruipen een naar de adélie-kuikens dicht bij op tv elkaar. Als een van de de ouders van het het vissen terugkomt, op holt zijn tweeling in er in een een komische estafette achteraan. Helaas de het is er maar het genoeg voor één, dus door de winnaar van krijgt de pot. Twee maanden later uit hebben de naar jonge pinguïns hun volwassen uit veren, op op tv een de donzige punkkuif na. Ze nemen hun in eerste door duik, schoorvoetend; pinguïns zijn de blijkbaar van niet van nature waterdieren! En dat door is niet een verwonderlijk: een zeeluipaard spat de de uit het water tevoorschijn en door plukt een pinguïn de van een ijsschots, een op tv jachtmanoeuvre die het nooit eerder op de film is vastgelegd. een Terwijl tijdens de winter nadert en alle een andere dieren met allang vertrokken zijn, verschijnen op tv de kolossale uit keizerpinguïns voor hun epische van tocht met landinwaarts naar hun broedgebied. Al uit gauw tijdens zullen de moeders naar zee terugkeren op van en blijven de vaders een achter om in door de koudste winter van van onze met planeet hun eieren tijdens warm te houden.

Afl.: Zomer. de Het in is volop zomer in het uit poolgebied; maandenlang gaat in de zon niet de onder. Grote uit hordes bezoekers door persen een heel leven in één een lange, magische dag. op tv In deze met korte periode met van overvloed uit moeten ze eten, strijden en hun van jongen grootbrengen. In naar de zomer hebben de op onze ijsberen het zwaar. met Hun ijswereld smelt weg door en de jongen op tv halen hun van eerste natte met pak. Sommige beren sparen naar energie door te luieren in op een zonnebed van de in ijs, terwijl anderen van eieren gaan stelen in een uit kolonie noordse in sterns. Dat een komt hun op een bombardement van een scherpe snavels te van het staan. Op de door toendra wordt een nog zwaardere strijd een naar geleverd: een kudde muskusossen uit komt een kalf te hulp door dat op tv voor zijn leven naar vecht tegen een duo poolwolven. de Maar de zomer een de brengt ook verrassingen, zoals een op kolonie tijdens van 400.000 koningspinguïns ervaart tijdens als ze te maken uit krijgen met een tijdens onverwacht het probleem: warmte. De groten gaan in surfen, uit terwijl de wollige kuikens een een verkoelend modderbad op tv nemen. Iets verderop de vecht een Kaapse pelsrob door op leven en de dood met een op tv rivaal. De plukken in vliegen op tv in het rond terwijl de pups een wanhopig uit de een buurt van de in duellerende kolossen proberen op te blijven. Verder op naar het het zuiden wordt een een dwergvinvis tussen de de ijsschotsen opgejaagd op door een groep door orka's. Zo'n dramatische tijdens achtervolging, die hier op meer dan naar twee uur duurt, is een nooit eerder op film een vastgelegd. De orka's van jagen de dwergvinvis om door van de beurt op tot hij door uitgeput raakt. Uiteindelijk moet uit in hij zich gewonnen door geven? Tot slot waggelen in de komische adéliepinguïns terug van naar hun uit kolonie van op een half miljoen, alsof in ze met in een sleutel opgedraaid zijn. De pluizige op tv kuikens moeten de constant gevoed en beschermd uit worden, want vanuit door de op tv lucht loeren roofzuchtige jagers op op tv het ze. Als een onbeschermd kuiken wordt naar meegegrist, ontstaat door er een even in dramatisch als spectaculair uit luchtgevecht.

september 2021
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!