Programma gemist?

Afl.: de Winter. Nooit wordt het leven met op onze planeet een meer met op de proef gesteld dan door uit in de poolwinter, als de temperatuur een onder van min 70 zakt een en de wind snelheden met tot de 200 kilometer per uur van bereikt. Het het hele poolgebied is in duisternis gehuld naar en uit slechts een op tv paar dappere overlevers tijdens wagen het erop naar om te blijven. We op tv volgen een vrouwtjes-ijsbeer op op haar door tocht naar de bergen van het een Noordpoolgebied om van bij de eerste sneeuwstormen naar haar de jongen ter wereld te in brengen. Op in de bevroren een oceaan trotseert de complete wereldpopulatie van van een bril-eiders de winter in een met gigantisch een ijsgat dat door woeste stromingen open in wordt het gehouden. Het poolwoud een veranderd in een wonderland op tv van vorst tijdens en sneeuw naar - het toneel van een wanhopig tijdens en een bloedig gevecht tussen wolf en een op bizon, maar ook een plek waar met een door heel bijzonder verbond het tussen raaf en van veelvraat wordt van gesmeed. Onder de sneeuw een gaat een magische wereld door van door winter-overlevers schuil. Hier weten op tv nietige woelmuizen aan op tv de klauwen uit van de laplanduil naar te ontsnappen, maar tijdens ze ontkomen niet aan het een ultieme roofdier op onder het sneeuwdek: de de wezel. Het is naar hartje winter; een mannetjesijsbeer een dwaalt de eenzaam door het uit donkere, lege ijslandschap. een Onder het sneeuwdek beginnen de uit jonge ijsbeertjes aan de op hun leven in een hol van een tijdens ijs, terwijl de van nachthemel door fantastische naar aurora's wordt verlicht. op tv Op Antarctica volgen we de mannetjes-keizerpinguïns de in hun tijdens zwaarste op tv momenten, als ze uit hun eieren tegen felle poolstormen het moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten op tv de in een verborgen wereld van door glinsterend koraal met en bizarre wezens, tot een naar ijzige uit dood toeslaat als sinistere ijsstalactieten naar omlaag priemen. op tv Dan keert eindelijk op tv het zonlicht terug, de en daarmee een ook de in vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en vetgemest, klaar om door de hun kostbare kuikens hun eerste maal naar te geven. met Deze ultieme op tv ijsfamilie heeft de door winter overleefd en kan nu het met haar jongen gaan grootbrengen. Als de de adélies in grote op stromen terugkeren en met de ijsrand weer de wemelt van op het leven, is het het met eindelijk de beurt van de met mannetjes-keizerpinguïns om de de zee op te in gaan.

Afl.: uit Gevaarlijk ijs. David Attenborough met reist naar het op Noord- en met Zuidpoolgebied om te peilen de welke gevolgen de opwarming naar van de met aarde heeft voor op de in mensen en dieren die er op leven, maar ook voor uit onze hele planeet. op David begint op naar de Noordpool, van op ijs dat nu van nog ettelijke door meters dik is, maar het dat door volgens wetenschappers binnen enkele op tv tientallen jaren open zee in een kan zijn. Het de Noordpoolgebied warmt tweemaal zo snel op tijdens als het mondiale op gemiddelde, en uit David van gaat er met een Noors team naar door op uit om te een zien wat voor in gevolgen dat op heeft voor de ijsberen. tijdens Hij staat oog de in oog met een verdoofd een het vrouwtje en ontdekt op tv dat moeders en jongen honger lijden tijdens omdat het een ijs waarop ze de jagen steeds verder het smelt. Inuit-jagers in door Canada zien met eigen in met ogen wat onderzoekers vanuit de ruimte naar al hadden gezien: uit de door Noordelijke IJszee is in een dertig jaar dertig met procent de van zijn zomerijs kwijtgeraakt. Voor de uit een biedt de het smeltende zee-ijs toegang uit de tot een rijkdom aan de olie, gas en een mineralen ter waarde van triljoenen. in Voor het de rest van ons betekent op tv het dat de door planeet steeds verder de opwarmt, omdat tijdens er ijs van nodig is om een de zonne-energie terug het te kaatsen. in Vervolgens gaat David kijken hoe een het met uit het landijs door staat. We volgen een groep dappere uit ijsonderzoekers op in Groenland het die gigantische watervallen van smeltwater bestuderen. naar tijdens Deze watervallen versnellen het afkalven van in de ijsbergen, hetgeen een uiteindelijk resulteert in uit een stijging van het het het zeewaterniveau. Ook in het Zuidpoolgebied naar stijgen de uit temperaturen. David keert terug door naar de op gletsjers naar die door de Shackleton-expeditie zijn tijdens gefotografeerd en ziet tijdens dat het in ijs zich in een eeuw het tijd in onrustbarend heeft met teruggetrokken. En niet alleen de het ijs verandert, door ook de ijsminnende met adéliepinguïns verdwijnen, om plaats te het de maken voor ezelspinguïns die in met een in meer gematigd klimaat leven. Tot de slot door zien we de eerste filmbeelden de van in het grootste recente natuurgebeuren het op onze uit planeet: het afbreken met van de Wilkinsplaat, een het ijsplaat van duizenden de vierkante kilometers, door die in 2009 in op tv honderden ijsbergen in uiteenviel.

Afl.: Herfst. Voor tijdens de dieren in naar het Noord- in en Zuidpoolgebied betekent de op tv herfst dramatische gevechten uit uit en tochten van epische omvang. Hun een tijd een raakt op, de Noordelijke IJszee naar is aan in het dichtvriezen, met en rond Antarctica groeit met het zee-ijs met tijdens vier door kilometer per dag aan. op tv In het een Noordpoolgebied verzamelen de op ijsberen zich aan de kust in door in afwachting van het terugkerende door ijs. Al gauw ontvlammen een de een korte lontjes en gaan de vechtersbazen van elkaar te tijdens lijf. Ondertussen zwemmen in tweeduizend witte dolfijnen naar uit één bepaalde riviermonding, tijdens waar ze met van hun tijdens sneeuwwitte lijven in langs het grind schuren om hun op tijdens dode huid kwijt te een raken, het lijkt wel één van groot dolfijnenspa. Landinwaarts met verkleurt de toendra het van de groen naar een vlammend rood. De mannetjes van de het muskusossen beuken met met vijftig het kilometer per uur frontaal in op elkaar in in, en dat in allemaal om hun harem de te van verdedigen. Dartele jonge kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria tijdens door koekoek!' in een poging het van vrouwtje uit van de baas naar weg te kapen. tijdens In Antarctica kruipen de adélie-kuikens dicht in het bij elkaar. Als een van tijdens de in ouders van het vissen terugkomt, holt naar zijn van tweeling er in door een komische estafette achteraan. het Helaas is er naar maar genoeg voor uit één, dus met de winnaar krijgt de pot. op Twee het maanden later hebben tijdens de jonge pinguïns hun naar volwassen veren, in op een donzige naar punkkuif na. met Ze nemen hun het eerste duik, schoorvoetend; pinguïns naar zijn blijkbaar van niet van nature waterdieren! En dat uit is niet uit verwonderlijk: een zeeluipaard op tv spat uit op het water tevoorschijn door en plukt een pinguïn op van een uit ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit op eerder op film op tv is vastgelegd. de Terwijl de winter nadert op en alle andere op tv dieren allang vertrokken in zijn, verschijnen de de kolossale keizerpinguïns voor op hun epische een tocht landinwaarts naar op tv hun broedgebied. Al gauw tijdens zullen de moeders tijdens de naar zee terugkeren en uit blijven de vaders in achter om in de naar koudste van winter van onze planeet hun tijdens eieren naar warm te houden.

Afl.: Zomer. Het in tijdens is volop zomer in het uit poolgebied; maandenlang gaat de naar op tv zon niet onder. Grote hordes op tv bezoekers persen de een heel naar leven in één met lange, magische dag. In deze korte het periode in van overvloed moeten ze eten, op het strijden en hun jongen naar grootbrengen. In de naar zomer hebben onze het ijsberen het in zwaar. Hun ijswereld smelt weg en tijdens de in jongen halen hun eerste natte een pak. Sommige beren uit sparen naar energie door te luieren naar op een een zonnebed van ijs, terwijl anderen op tv eieren door gaan stelen in tijdens een kolonie noordse sterns. Dat door komt naar hun op een naar bombardement van uit scherpe snavels te staan. Op op de toendra wordt een door nog met zwaardere strijd geleverd: een kudde door op muskusossen komt een het kalf te hulp dat voor op zijn leven vecht op tegen een duo het poolwolven. Maar naar de zomer brengt ook verrassingen, op zoals een de kolonie van 400.000 koningspinguïns op ervaart als naar ze te het maken krijgen met een met onverwacht probleem: de warmte. De op groten gaan surfen, terwijl de met wollige kuikens een verkoelend van modderbad een nemen. Iets uit verderop vecht een Kaapse van pelsrob op leven uit en dood door met een rivaal. De plukken het vliegen in het rond door door terwijl de pups wanhopig van uit de buurt tijdens van de met duellerende kolossen proberen te blijven. Verder op tv naar het in zuiden van wordt een dwergvinvis tussen van de ijsschotsen opgejaagd door naar een groep orka's. van Zo'n dramatische achtervolging, door die hier de meer dan van twee uur duurt, een is nooit eerder op film vastgelegd. naar op De orka's jagen de dwergvinvis uit om de beurt uit op tot hij van uitgeput raakt. door Uiteindelijk moet hij zich van gewonnen geven? Tot slot naar waggelen de met komische adéliepinguïns van terug naar met hun kolonie van een de half miljoen, alsof ze op tv met een sleutel opgedraaid van door zijn. De pluizige op kuikens moeten constant gevoed en beschermd het worden, een want vanuit de lucht met loeren roofzuchtige jagers op in ze. Als een de onbeschermd de kuiken wordt meegegrist, ontstaat met er een even dramatisch tijdens als op spectaculair luchtgevecht.

oktober 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!