Programma gemist?

Afl.: uit Winter. Nooit wordt de het leven op onze op tv planeet van meer op de proef gesteld dan op het in de poolwinter, als de het temperatuur onder min 70 de zakt van en de wind snelheden tot met de 200 kilometer per van uur bereikt. Het hele poolgebied is op tv in op duisternis gehuld en slechts het een paar dappere overlevers naar wagen het een erop om met te blijven. We met volgen een vrouwtjes-ijsbeer op op haar tocht naar een de op bergen van het Noordpoolgebied om een bij de eerste de sneeuwstormen op haar jongen ter wereld te naar brengen. de Op de bevroren oceaan op trotseert de een complete wereldpopulatie van bril-eiders de winter met in een gigantisch een ijsgat met dat door woeste stromingen op open op tv wordt gehouden. Het poolwoud veranderd in een een tijdens wonderland van vorst en sneeuw door met - het toneel van van een wanhopig en bloedig van gevecht tussen door wolf en met bizon, maar ook tijdens een plek waar een heel tijdens bijzonder verbond tussen raaf de en veelvraat wordt de uit gesmeed. Onder de uit sneeuw gaat een magische met wereld van winter-overlevers schuil. in Hier weten nietige de woelmuizen aan de op klauwen van de laplanduil de tijdens te ontsnappen, maar ze ontkomen uit niet aan uit het ultieme roofdier onder een het sneeuwdek: de van wezel. Het is hartje op winter; een door mannetjesijsbeer dwaalt een eenzaam door het donkere, lege de ijslandschap. Onder door het sneeuwdek in beginnen de jonge het ijsbeertjes aan hun een leven in uit een hol van ijs, terwijl de van tijdens nachthemel door fantastische door aurora's wordt verlicht. Op Antarctica volgen de we de op tv mannetjes-keizerpinguïns in het hun zwaarste momenten, met als ze naar hun eieren tegen felle poolstormen op tv moeten een beschermen. Weddellzeehonden vluchten in op een verborgen het wereld van glinsterend koraal en op tv bizarre van wezens, tot een het ijzige dood toeslaat als sinistere de ijsstalactieten omlaag priemen. naar Dan keert eindelijk van het zonlicht met terug, en daarmee ook met de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad met en vetgemest, klaar op om hun op kostbare kuikens hun eerste op maal te geven. Deze door ultieme met ijsfamilie heeft de winter overleefd op tv en kan het nu op tv haar jongen gaan een grootbrengen. Als de tijdens adélies in grote stromen een terugkeren en de in ijsrand weer wemelt uit van het leven, is het op tv eindelijk de naar beurt uit van de mannetjes-keizerpinguïns een om de zee in op te gaan.

Afl.: Gevaarlijk de ijs. David Attenborough op reist naar door het Noord- en Zuidpoolgebied om op te peilen een welke gevolgen de opwarming met van de op aarde heeft voor de tijdens mensen met en dieren op die er leven, maar ook tijdens voor onze in hele planeet. een David begint op de Noordpool, op het tijdens ijs dat nu nog ettelijke een meters door dik is, maar dat de volgens wetenschappers in binnen enkele tientallen de jaren open zee kan tijdens zijn. Het Noordpoolgebied warmt door tweemaal zo snel op op als naar het mondiale gemiddelde, en uit David gaat tijdens er met een de Noors team op in uit om te van zien wat op voor gevolgen dat van heeft voor de ijsberen. met Hij staat oog in oog naar door met een verdoofd vrouwtje de en ontdekt dat moeders een en jongen op tv honger lijden omdat het in ijs waarop ze jagen tijdens steeds verder smelt. op tv Inuit-jagers in Canada door zien tijdens met eigen ogen wat onderzoekers uit vanuit de ruimte het al naar hadden gezien: de Noordelijke op IJszee van is in dertig jaar dertig de procent van zijn op tv zomerijs het kwijtgeraakt. Voor de uit een biedt het smeltende een zee-ijs toegang tot een op tv rijkdom aan olie, tijdens gas en de mineralen ter waarde van met triljoenen. Voor de rest het van ons betekent het in het dat de planeet steeds uit verder met opwarmt, omdat er tijdens ijs nodig is op om de zonne-energie terug te van kaatsen. tijdens Vervolgens gaat David met kijken hoe het met het in landijs staat. tijdens We volgen door een groep dappere naar ijsonderzoekers op Groenland die gigantische het watervallen van naar smeltwater bestuderen. Deze in watervallen versnellen het afkalven van naar de ijsbergen, hetgeen het uiteindelijk resulteert in door een stijging van van het zeewaterniveau. uit Ook in het het Zuidpoolgebied stijgen naar de temperaturen. David keert terug tijdens naar de van gletsjers door die door de Shackleton-expeditie zijn het gefotografeerd en ziet in dat het in ijs zich in op tv een eeuw tijd het onrustbarend heeft teruggetrokken. En uit niet alleen naar het ijs een verandert, ook de ijsminnende de adéliepinguïns verdwijnen, om plaats te naar maken voor van ezelspinguïns op die in een naar meer gematigd klimaat van leven. Tot slot zien in we de eerste op filmbeelden van het het grootste recente natuurgebeuren op uit onze planeet: het van afbreken van een de Wilkinsplaat, een ijsplaat van een duizenden in vierkante kilometers, die met in 2009 in honderden door ijsbergen de uiteenviel.

Afl.: Herfst. de Voor de dieren in in het het Noord- en Zuidpoolgebied betekent met de op herfst dramatische gevechten en tochten van met epische omvang. Hun het tijd uit raakt op, de Noordelijke IJszee met is aan het een dichtvriezen, en rond op tv Antarctica groeit het het op tv zee-ijs met vier met kilometer per dag aan. In het tijdens Noordpoolgebied verzamelen op tv de de ijsberen zich aan op tv de kust in afwachting van van het terugkerende ijs. Al op gauw tijdens ontvlammen de korte lontjes en tijdens gaan de de vechtersbazen met elkaar te lijf. tijdens Ondertussen zwemmen tweeduizend witte op dolfijnen naar door één bepaalde riviermonding, waar ze de met hun de sneeuwwitte lijven langs het grind op in schuren om hun tijdens dode huid kwijt te uit raken, het lijkt wel het één groot dolfijnenspa. Landinwaarts uit de verkleurt de toendra met van groen naar door vlammend rood. De mannetjes door van de muskusossen de beuken met vijftig kilometer naar per uur frontaal het op in elkaar in, en dat op tv allemaal om hun harem van te verdedigen. het Dartele jonge het kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in een tijdens poging het tijdens vrouwtje van door de baas weg te tijdens kapen. In Antarctica in kruipen de adélie-kuikens het dicht uit bij elkaar. Als van een van de ouders de van het tijdens vissen terugkomt, holt de zijn tweeling er in een komische het estafette achteraan. uit Helaas tijdens is er maar genoeg voor de één, met dus de winnaar krijgt de pot. door Twee maanden later met hebben de jonge uit pinguïns tijdens hun volwassen veren, met op een donzige punkkuif op na. Ze nemen een hun eerste met duik, schoorvoetend; in pinguïns zijn blijkbaar niet van nature door waterdieren! En dat tijdens is op tv niet verwonderlijk: een de zeeluipaard spat uit het op water tevoorschijn en in plukt een op pinguïn van in een ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit uit van eerder op film is vastgelegd. uit Terwijl in de winter nadert en alle de andere de dieren allang vertrokken zijn, verschijnen een de kolossale keizerpinguïns naar voor hun epische van tocht tijdens landinwaarts naar hun broedgebied. Al op gauw zullen de moeders in door naar zee terugkeren uit en blijven de vaders achter met om in de een koudste winter van met onze planeet hun naar eieren warm in te houden.

Afl.: uit Zomer. Het is volop uit zomer in het poolgebied; het maandenlang gaat de met op tv zon niet onder. Grote hordes bezoekers door tijdens persen een heel leven door in één door lange, magische dag. In deze korte naar periode van overvloed in moeten ze door eten, strijden en hun op tv met jongen grootbrengen. In de zomer van hebben onze ijsberen van het zwaar. Hun ijswereld in smelt weg door en de het jongen halen hun eerste op natte een pak. Sommige beren sparen energie met door op tv te luieren op een zonnebed van van ijs, op tv terwijl anderen naar eieren gaan stelen in tijdens een kolonie noordse sterns. Dat met komt hun op tv op een bombardement van de scherpe snavels te het door staan. Op de het toendra wordt een nog zwaardere strijd op geleverd: een door kudde muskusossen komt een naar naar kalf te hulp dat voor zijn in leven met vecht tegen een naar duo poolwolven. Maar de het zomer brengt ook verrassingen, een zoals een uit kolonie van 400.000 van koningspinguïns ervaart als het ze te maken krijgen op met een op onverwacht probleem: warmte. het De groten gaan surfen, de terwijl de wollige tijdens het kuikens een verkoelend de modderbad nemen. Iets verderop in vecht een Kaapse pelsrob op tv op door leven en dood met het een rivaal. van De plukken vliegen in op het rond terwijl tijdens de pups een wanhopig uit de buurt van de tijdens duellerende kolossen tijdens proberen naar te blijven. Verder naar het naar zuiden wordt een dwergvinvis een op tv tussen de ijsschotsen opgejaagd een door een groep naar orka's. Zo'n dramatische uit achtervolging, die hier met meer dan twee uur met duurt, in is nooit eerder op het film vastgelegd. van De orka's jagen de dwergvinvis uit om de beurt op met het tot hij uitgeput raakt. Uiteindelijk moet het hij naar zich gewonnen geven? Tot naar slot waggelen een de komische adéliepinguïns terug naar in de hun kolonie van een op tv half miljoen, alsof ze een met een op tv sleutel opgedraaid zijn. De pluizige in kuikens moeten van constant met gevoed en beschermd een worden, want vanuit de lucht loeren van roofzuchtige jagers de op ze. de Als een onbeschermd door kuiken wordt uit meegegrist, ontstaat er een in even dramatisch als spectaculair tijdens luchtgevecht.

september 2017
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord