Programma gemist?

Afl.: Winter. Nooit de wordt het leven op tv op onze planeet van naar meer op de proef gesteld door dan in de poolwinter, de als de temperatuur het onder min door 70 zakt en de door wind snelheden een tot naar 200 kilometer per uur bereikt. Het met hele poolgebied tijdens is in de duisternis gehuld het en slechts een paar dappere overlevers uit wagen het met erop op tv om te blijven. We volgen de een vrouwtjes-ijsbeer op een haar tocht naar de van bergen op van het Noordpoolgebied om bij op tv de eerste sneeuwstormen met haar jongen door ter wereld te brengen. met Op de op tv bevroren oceaan door trotseert de complete wereldpopulatie op van in bril-eiders de winter in een een gigantisch met ijsgat dat door van woeste stromingen open wordt gehouden. Het naar poolwoud veranderd tijdens in een op tv wonderland van vorst en in sneeuw met - het toneel van op een wanhopig en bloedig gevecht op tussen wolf en het bizon, de maar ook een van plek waar op tv een heel bijzonder verbond tussen raaf een en veelvraat van wordt van gesmeed. Onder de sneeuw gaat met een magische wereld van op tv winter-overlevers tijdens schuil. Hier weten op tv nietige woelmuizen aan de tijdens klauwen van de een laplanduil te ontsnappen, maar tijdens ze ontkomen in niet naar aan het ultieme roofdier onder het de sneeuwdek: in de wezel. Het is hartje op tv winter; op tv een mannetjesijsbeer dwaalt het eenzaam door het de donkere, lege de ijslandschap. Onder het sneeuwdek tijdens beginnen de op tv jonge ijsbeertjes aan hun leven in uit de een hol van ijs, de terwijl de nachthemel van door fantastische aurora's in wordt verlicht. Op Antarctica volgen naar we de mannetjes-keizerpinguïns tijdens in een hun zwaarste momenten, als op ze hun eieren tegen een felle poolstormen moeten tijdens met beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een verborgen in in wereld van glinsterend koraal uit en bizarre wezens, tot een het door ijzige dood toeslaat als sinistere van ijsstalactieten door omlaag priemen. Dan van keert eindelijk het in zonlicht terug, en daarmee ook de tijdens vrouwtjes-keizerpinguïns, glad het en een vetgemest, klaar om hun met kostbare kuikens hun in eerste maal te geven. Deze met naar ultieme ijsfamilie heeft de uit winter overleefd en kan van nu haar jongen tijdens gaan het grootbrengen. Als de adélies in grote in stromen terugkeren en uit de ijsrand weer de tijdens wemelt van het leven, de is het eindelijk uit de beurt van de mannetjes-keizerpinguïns door om de zee tijdens het op te gaan.

Afl.: Gevaarlijk een ijs. David Attenborough reist een naar het Noord- in een en Zuidpoolgebied om in te peilen welke gevolgen de een opwarming met van de aarde heeft door voor de mensen en uit dieren die er naar leven, maar ook voor uit onze hele planeet. door David begint naar op de de Noordpool, op door ijs dat nu nog ettelijke tijdens meters dik is, maar tijdens dat volgens met wetenschappers binnen uit enkele tientallen met jaren open zee kan zijn. Het door naar Noordpoolgebied warmt tweemaal zo snel van op als het mondiale van de gemiddelde, en David gaat een er met een met Noors team tijdens op uit om te zien wat met voor op gevolgen dat heeft voor door de ijsberen. Hij door staat door oog in oog met een met verdoofd vrouwtje en met ontdekt dat moeders en op uit jongen honger lijden van omdat het ijs waarop een ze jagen steeds met verder smelt. op Inuit-jagers in Canada door zien met eigen naar ogen wat onderzoekers vanuit de tijdens ruimte in al hadden gezien: naar de Noordelijke IJszee is in dertig het in jaar dertig procent van zijn zomerijs van kwijtgeraakt. van Voor de op een biedt het smeltende zee-ijs een toegang tot een rijkdom op op tv aan olie, gas en mineralen ter naar tijdens waarde van triljoenen. Voor een de rest van in ons betekent het dat de een planeet op steeds verder opwarmt, omdat op er ijs nodig is op de om de zonne-energie terug te kaatsen. tijdens Vervolgens gaat uit David kijken hoe door het met het een landijs staat. We volgen op tv een naar groep dappere van ijsonderzoekers op Groenland die gigantische watervallen op tv van smeltwater tijdens bestuderen. Deze watervallen versnellen tijdens het in afkalven van in de ijsbergen, hetgeen uit uiteindelijk resulteert in met een stijging van het zeewaterniveau. Ook naar in het Zuidpoolgebied naar de stijgen de temperaturen. David keert terug de naar de gletsjers van een die door de het Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd door en ziet dat het ijs zich een in een eeuw met tijd onrustbarend op tv heeft teruggetrokken. naar En niet alleen het tijdens ijs verandert, ook in de ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, uit op tv om plaats te maken voor door ezelspinguïns die in een op tv het meer gematigd klimaat leven. Tot door slot zien het we de eerste tijdens filmbeelden van het door grootste recente in natuurgebeuren op onze planeet: het afbreken uit van de Wilkinsplaat, tijdens een ijsplaat van op door duizenden vierkante kilometers, die in uit 2009 in honderden ijsbergen het tijdens uiteenviel.

Afl.: Herfst. met Voor de dieren in op tv in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent het de herfst dramatische een gevechten een en tochten van epische omvang. Hun het in tijd raakt op, de Noordelijke IJszee op is een aan het dichtvriezen, uit en rond Antarctica uit groeit het zee-ijs naar met vier in kilometer per dag aan. In het op Noordpoolgebied verzamelen de het ijsberen naar zich aan de met kust in de afwachting van het door terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen de op de korte lontjes en gaan de het vechtersbazen naar elkaar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend het witte uit dolfijnen naar één bepaalde riviermonding, door waar ze met uit hun sneeuwwitte naar lijven langs het grind op tv schuren het om hun dode huid kwijt de door te raken, het lijkt wel met één groot de dolfijnenspa. Landinwaarts verkleurt van de toendra van het groen naar naar vlammend rood. De mannetjes van de van de muskusossen beuken met vijftig kilometer per het tijdens uur frontaal op een elkaar in, en dat allemaal op om tijdens hun harem te verdedigen. in Dartele jonge in kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in in een poging in het vrouwtje van de de baas weg te kapen. op In Antarctica kruipen op de adélie-kuikens dicht in bij elkaar. met Als een van naar de ouders van de het vissen terugkomt, holt in zijn tweeling er van in een op komische estafette achteraan. een Helaas is er maar uit genoeg voor op één, dus de van winnaar krijgt de pot. tijdens Twee maanden het later hebben de de jonge het pinguïns hun volwassen veren, op een naar donzige punkkuif op tv na. Ze nemen op tv hun eerste duik, van schoorvoetend; pinguïns zijn blijkbaar naar niet van nature tijdens waterdieren! En op tv dat door is niet verwonderlijk: een zeeluipaard spat naar uit het van water tevoorschijn van en plukt een pinguïn het van met een ijsschots, een jachtmanoeuvre die uit nooit eerder op uit film is vastgelegd. van Terwijl door de winter nadert en alle het andere dieren op allang vertrokken zijn, een verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor door hun epische tocht op landinwaarts op tv naar hun broedgebied. Al in gauw zullen in de moeders naar de zee terugkeren en blijven de het vaders achter om naar in de naar koudste winter van onze naar op planeet hun eieren warm te op tv houden.

Afl.: Zomer. Het in op is volop zomer in het de poolgebied; maandenlang gaat naar de zon met niet onder. Grote hordes bezoekers het persen uit een heel in leven in één lange, magische dag. een naar In deze korte in periode van overvloed moeten ze in eten, strijden met en hun jongen grootbrengen. In met de de zomer hebben onze ijsberen met het zwaar. naar Hun ijswereld van smelt weg en de op tv jongen halen tijdens hun eerste natte tijdens pak. Sommige beren sparen energie door in te luieren door op in een zonnebed van ijs, terwijl met anderen eieren gaan stelen uit in met een kolonie noordse sterns. Dat van komt hun op in een op tv bombardement van scherpe op tv snavels te op staan. Op de door toendra wordt een nog zwaardere strijd naar geleverd: een de kudde muskusossen komt een de kalf te hulp de dat voor zijn op leven met vecht tegen een duo poolwolven. tijdens Maar de zomer door brengt ook verrassingen, naar uit zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns met ervaart naar als ze te op maken krijgen met van een onverwacht probleem: warmte. De met groten door gaan surfen, van terwijl de wollige kuikens op tv een verkoelend modderbad nemen. Iets van verderop de vecht een uit Kaapse pelsrob op leven en dood tijdens met een rivaal. tijdens De met plukken vliegen in het rond op tv terwijl de pups op tv wanhopig uit de met de buurt van de tijdens duellerende kolossen proberen te tijdens blijven. Verder naar het zuiden door wordt op tv een dwergvinvis tussen tijdens de ijsschotsen opgejaagd door een door groep orka's. Zo'n de dramatische achtervolging, die met hier meer dan uit twee uur duurt, de in is nooit eerder door op film vastgelegd. De orka's tijdens jagen de dwergvinvis om op tv de beurt op op tot het hij uitgeput van raakt. Uiteindelijk moet hij zich gewonnen naar geven? een Tot slot waggelen de in komische adéliepinguïns met terug naar tijdens hun kolonie van een tijdens half miljoen, alsof ze op met een sleutel met opgedraaid zijn. De op tv pluizige kuikens op moeten constant gevoed en beschermd met worden, het want vanuit de van lucht loeren roofzuchtige jagers een op ze. Als het een onbeschermd tijdens kuiken wordt meegegrist, ontstaat met er een even op tv dramatisch als in spectaculair luchtgevecht.

april 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord