Programma gemist?
mei 2017
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en slechts een paar dappere overlevers wagen het erop om te blijven. We volgen een vrouwtjes-ijsbeer op haar tocht naar de bergen van het Noordpoolgebied om bij de eerste sneeuwstormen haar jongen ter wereld te brengen. Op de bevroren oceaan trotseert de complete wereldpopulatie van bril-eiders de winter in een gigantisch ijsgat dat door woeste stromingen open wordt gehouden. Het poolwoud veranderd in een wonderland van vorst en sneeuw - het toneel van een wanhopig en bloedig gevecht tussen wolf en bizon, maar ook een plek waar een heel bijzonder verbond tussen raaf en veelvraat wordt gesmeed. Onder de sneeuw gaat een magische wereld van winter-overlevers schuil. Hier weten nietige woelmuizen aan de klauwen van de laplanduil te ontsnappen, maar ze ontkomen niet aan het ultieme roofdier onder het sneeuwdek: de wezel. Het is hartje winter; een mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam door het donkere, lege ijslandschap. Onder het sneeuwdek beginnen de jonge ijsbeertjes aan hun leven in een hol van ijs, terwijl de nachthemel door fantastische aurora's wordt verlicht. Op Antarctica volgen we de mannetjes-keizerpinguïns in hun zwaarste momenten, als ze hun eieren tegen felle poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een verborgen wereld van glinsterend koraal en bizarre wezens, tot een ijzige dood toeslaat als sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. Dan keert eindelijk het zonlicht terug, en daarmee ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en vetgemest, klaar om hun kostbare kuikens hun eerste maal te geven. Deze ultieme ijsfamilie heeft de winter overleefd en kan nu haar jongen gaan grootbrengen. Als de adélies in grote stromen terugkeren en de ijsrand weer wemelt van het leven, is het eindelijk de beurt van de mannetjes-keizerpinguïns om de zee op te gaan.

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpool, op ijs dat nu nog ettelijke meters dik is, maar dat volgens wetenschappers binnen enkele tientallen jaren open zee kan zijn. Het Noordpoolgebied warmt tweemaal zo snel op als het mondiale gemiddelde, en David gaat er met een Noors team op uit om te zien wat voor gevolgen dat heeft voor de ijsberen. Hij staat oog in oog met een verdoofd vrouwtje en ontdekt dat moeders en jongen honger lijden omdat het ijs waarop ze jagen steeds verder smelt. Inuit-jagers in Canada zien met eigen ogen wat onderzoekers vanuit de ruimte al hadden gezien: de Noordelijke IJszee is in dertig jaar dertig procent van zijn zomerijs kwijtgeraakt. Voor de een biedt het smeltende zee-ijs toegang tot een rijkdom aan olie, gas en mineralen ter waarde van triljoenen. Voor de rest van ons betekent het dat de planeet steeds verder opwarmt, omdat er ijs nodig is om de zonne-energie terug te kaatsen. Vervolgens gaat David kijken hoe het met het landijs staat. We volgen een groep dappere ijsonderzoekers op Groenland die gigantische watervallen van smeltwater bestuderen. Deze watervallen versnellen het afkalven van de ijsbergen, hetgeen uiteindelijk resulteert in een stijging van het zeewaterniveau. Ook in het Zuidpoolgebied stijgen de temperaturen. David keert terug naar de gletsjers die door de Shackleton-expeditie zijn gefotografeerd en ziet dat het ijs zich in een eeuw tijd onrustbarend heeft teruggetrokken. En niet alleen het ijs verandert, ook de ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, om plaats te maken voor ezelspinguïns die in een meer gematigd klimaat leven. Tot slot zien we de eerste filmbeelden van het grootste recente natuurgebeuren op onze planeet: het afbreken van de Wilkinsplaat, een ijsplaat van duizenden vierkante kilometers, die in 2009 in honderden ijsbergen uiteenviel.

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met vier kilometer per dag aan. In het Noordpoolgebied verzamelen de ijsberen zich aan de kust in afwachting van het terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen de korte lontjes en gaan de vechtersbazen elkaar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend witte dolfijnen naar één bepaalde riviermonding, waar ze met hun sneeuwwitte lijven langs het grind schuren om hun dode huid kwijt te raken, het lijkt wel één groot dolfijnenspa. Landinwaarts verkleurt de toendra van groen naar vlammend rood. De mannetjes van de muskusossen beuken met vijftig kilometer per uur frontaal op elkaar in, en dat allemaal om hun harem te verdedigen. Dartele jonge kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in een poging het vrouwtje van de baas weg te kapen. In Antarctica kruipen de adélie-kuikens dicht bij elkaar. Als een van de ouders van het vissen terugkomt, holt zijn tweeling er in een komische estafette achteraan. Helaas is er maar genoeg voor één, dus de winnaar krijgt de pot. Twee maanden later hebben de jonge pinguïns hun volwassen veren, op een donzige punkkuif na. Ze nemen hun eerste duik, schoorvoetend; pinguïns zijn blijkbaar niet van nature waterdieren! En dat is niet verwonderlijk: een zeeluipaard spat uit het water tevoorschijn en plukt een pinguïn van een ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit eerder op film is vastgelegd. Terwijl de winter nadert en alle andere dieren allang vertrokken zijn, verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor hun epische tocht landinwaarts naar hun broedgebied. Al gauw zullen de moeders naar zee terugkeren en blijven de vaders achter om in de koudste winter van onze planeet hun eieren warm te houden.

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen grootbrengen. In de zomer hebben onze ijsberen het zwaar. Hun ijswereld smelt weg en de jongen halen hun eerste natte pak. Sommige beren sparen energie door te luieren op een zonnebed van ijs, terwijl anderen eieren gaan stelen in een kolonie noordse sterns. Dat komt hun op een bombardement van scherpe snavels te staan. Op de toendra wordt een nog zwaardere strijd geleverd: een kudde muskusossen komt een kalf te hulp dat voor zijn leven vecht tegen een duo poolwolven. Maar de zomer brengt ook verrassingen, zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns ervaart als ze te maken krijgen met een onverwacht probleem: warmte. De groten gaan surfen, terwijl de wollige kuikens een verkoelend modderbad nemen. Iets verderop vecht een Kaapse pelsrob op leven en dood met een rivaal. De plukken vliegen in het rond terwijl de pups wanhopig uit de buurt van de duellerende kolossen proberen te blijven. Verder naar het zuiden wordt een dwergvinvis tussen de ijsschotsen opgejaagd door een groep orka's. Zo'n dramatische achtervolging, die hier meer dan twee uur duurt, is nooit eerder op film vastgelegd. De orka's jagen de dwergvinvis om de beurt op tot hij uitgeput raakt. Uiteindelijk moet hij zich gewonnen geven? Tot slot waggelen de komische adéliepinguïns terug naar hun kolonie van een half miljoen, alsof ze met een sleutel opgedraaid zijn. De pluizige kuikens moeten constant gevoed en beschermd worden, want vanuit de lucht loeren roofzuchtige jagers op ze. Als een onbeschermd kuiken wordt meegegrist, ontstaat er een even dramatisch als spectaculair luchtgevecht.

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord