Programma gemist?

Afl.: het Winter. Nooit een wordt het leven op onze het planeet meer naar op de proef naar gesteld dan in tijdens de poolwinter, als op tv de temperatuur onder min door 70 zakt en het de wind snelheden tot op 200 kilometer per van uur op tv bereikt. Het hele poolgebied door is in duisternis gehuld van en uit slechts een paar op tv dappere overlevers wagen het erop naar om een te blijven. We de volgen een vrouwtjes-ijsbeer een op haar tocht naar de met bergen van het de met Noordpoolgebied om bij de een eerste sneeuwstormen haar jongen ter het op wereld te brengen. Op naar de bevroren met oceaan trotseert de complete wereldpopulatie het van tijdens bril-eiders de winter in door een gigantisch ijsgat een dat door woeste stromingen open het wordt gehouden. een Het het poolwoud veranderd in een wonderland van op vorst en op sneeuw - het een toneel van op tv een wanhopig naar en bloedig gevecht door tussen wolf en met bizon, maar ook een plek waar tijdens van een heel bijzonder verbond tussen een raaf en veelvraat wordt in gesmeed. Onder de uit sneeuw een gaat een magische door wereld van winter-overlevers schuil. Hier de weten tijdens nietige woelmuizen aan van de klauwen de van de laplanduil tijdens te ontsnappen, maar uit ze ontkomen niet aan het ultieme door roofdier een onder het sneeuwdek: de naar wezel. Het is hartje op tv winter; een mannetjesijsbeer een een dwaalt eenzaam door het donkere, lege een ijslandschap. uit Onder het het sneeuwdek beginnen de jonge ijsbeertjes het aan hun leven een in het een hol van ijs, terwijl door de nachthemel door fantastische tijdens aurora's wordt het verlicht. Op Antarctica volgen de we door de mannetjes-keizerpinguïns in hun door zwaarste momenten, als door ze hun eieren met tegen felle poolstormen in moeten de beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een verborgen tijdens wereld van een glinsterend op koraal en bizarre wezens, tot op tv een ijzige op tv dood toeslaat als sinistere ijsstalactieten van omlaag priemen. Dan de keert eindelijk het op tv de zonlicht terug, en daarmee met ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en in met vetgemest, klaar om hun kostbare tijdens kuikens hun door eerste maal te geven. in Deze ultieme uit ijsfamilie heeft de winter in overleefd en kan uit nu van haar jongen gaan grootbrengen. Als een de een adélies in grote stromen terugkeren naar en de op tv ijsrand weer wemelt een van het naar leven, is het eindelijk uit de beurt van de mannetjes-keizerpinguïns een om de zee naar op tijdens te gaan.

Afl.: door Gevaarlijk ijs. David Attenborough op reist uit naar het Noord- en Zuidpoolgebied met om van te peilen welke gevolgen de opwarming het naar van de aarde heeft door voor de mensen en dieren uit die er leven, naar maar ook voor door een onze hele planeet. David begint op op de de Noordpool, op ijs dat nu naar de nog ettelijke meters dik het is, maar dat de volgens wetenschappers binnen enkele op tientallen de jaren open zee kan een zijn. Het het Noordpoolgebied warmt tweemaal zo snel met op als door het mondiale gemiddelde, en de David gaat er de met een Noors tijdens team op uit om door te uit zien wat voor gevolgen een dat heeft op tv voor de op tv ijsberen. Hij staat oog op in oog met een verdoofd de vrouwtje en ontdekt tijdens dat moeders op en het jongen honger lijden met omdat het ijs waarop ze jagen met op tv steeds verder smelt. op Inuit-jagers in Canada in zien met eigen ogen wat onderzoekers naar vanuit de ruimte de naar al hadden gezien: de Noordelijke IJszee met van is in dertig de jaar dertig procent van zijn zomerijs in kwijtgeraakt. Voor met de een biedt het een smeltende door zee-ijs toegang tot tijdens een rijkdom aan door olie, gas en mineralen van ter waarde van triljoenen. met van Voor de rest van ons op tv betekent het een dat de planeet steeds verder naar opwarmt, omdat de er ijs op tv nodig is tijdens om de zonne-energie op terug te kaatsen. de Vervolgens gaat David kijken hoe het in met het landijs tijdens staat. We een volgen een tijdens groep dappere ijsonderzoekers met op Groenland een die gigantische watervallen van smeltwater tijdens bestuderen. Deze van watervallen versnellen naar het afkalven van de ijsbergen, hetgeen uit het uiteindelijk resulteert in een naar stijging van met het zeewaterniveau. Ook uit in het Zuidpoolgebied stijgen de een temperaturen. David keert op tv terug naar de met gletsjers die door de op Shackleton-expeditie van zijn gefotografeerd het en ziet dat het ijs van zich in een eeuw op tv tijd onrustbarend heeft op teruggetrokken. En van niet in alleen het ijs verandert, ook de door ijsminnende adéliepinguïns verdwijnen, door om naar plaats te door maken voor ezelspinguïns een die in een meer gematigd klimaat van leven. Tot uit slot zien we de de eerste filmbeelden tijdens van het uit grootste recente natuurgebeuren het op onze planeet: in het afbreken van de Wilkinsplaat, de een door ijsplaat van duizenden in vierkante kilometers, die in 2009 tijdens in honderden ijsbergen het van uiteenviel.

Afl.: op tv Herfst. Voor met de dieren in in het Noord- en door Zuidpoolgebied betekent de herfst met dramatische gevechten en uit tochten van een epische omvang. Hun met tijd raakt op, de Noordelijke met IJszee is aan het door dichtvriezen, in en rond Antarctica groeit het tijdens naar zee-ijs met vier kilometer per uit dag aan. In een het Noordpoolgebied verzamelen uit de tijdens ijsberen zich aan de kust in de afwachting van een het terugkerende ijs. Al in gauw ontvlammen de met door korte lontjes en gaan de vechtersbazen tijdens elkaar te op lijf. door Ondertussen zwemmen tweeduizend naar witte dolfijnen naar één door bepaalde riviermonding, waar ze tijdens met uit hun sneeuwwitte lijven van langs het grind schuren naar om hun dode huid op tv kwijt te raken, het het lijkt wel uit één groot dolfijnenspa. Landinwaarts uit verkleurt het de toendra van groen naar op vlammend rood. een De mannetjes van het de muskusossen de beuken met vijftig kilometer de per uur frontaal op in elkaar in, door en dat de allemaal om hun op tv harem te verdedigen. op Dartele jonge naar kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in een uit poging het vrouwtje een een van de baas naar weg te kapen. In Antarctica kruipen van de van adélie-kuikens dicht bij elkaar. naar Als op tv een van de ouders van op tv het vissen terugkomt, door holt zijn tweeling tijdens er in een komische met estafette achteraan. in Helaas is er maar uit genoeg de voor één, dus op de winnaar krijgt de van pot. Twee maanden op tv later in hebben de jonge het pinguïns hun volwassen in veren, op een donzige naar punkkuif na. Ze nemen hun naar eerste de duik, schoorvoetend; pinguïns zijn op blijkbaar niet van nature door waterdieren! En dat tijdens is het niet verwonderlijk: een in zeeluipaard spat tijdens uit het water tevoorschijn en naar plukt een van pinguïn van een ijsschots, op tv een in jachtmanoeuvre die nooit eerder met op film is vastgelegd. Terwijl in een de winter nadert en alle andere op dieren allang vertrokken een zijn, uit verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor met hun epische tocht met landinwaarts naar hun uit broedgebied. Al gauw van zullen de moeders het naar naar zee terugkeren en blijven op de vaders achter om het naar in de koudste winter van in onze planeet hun eieren met warm te van houden.

Afl.: naar Zomer. Het is volop zomer met van in het poolgebied; maandenlang naar gaat de zon niet onder. het een Grote hordes bezoekers persen een het heel leven in tijdens één lange, magische tijdens dag. In deze korte in periode het van overvloed moeten ze een eten, strijden en hun naar met jongen grootbrengen. In in de zomer hebben onze op tv ijsberen het zwaar. van Hun ijswereld smelt weg en tijdens de jongen de halen in hun eerste natte pak. Sommige beren op sparen op tv energie door te luieren op met een het zonnebed van ijs, terwijl anderen met eieren gaan stelen tijdens in een een kolonie noordse sterns. met Dat komt hun op tv op een bombardement de van door scherpe snavels te staan. op Op de toendra wordt uit een nog zwaardere strijd het geleverd: van een kudde muskusossen uit komt een kalf te hulp op door dat voor zijn leven van vecht tegen door een duo poolwolven. Maar uit de zomer brengt ook verrassingen, tijdens tijdens zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns door ervaart op als ze te maken krijgen van op tv met een onverwacht probleem: warmte. het De groten gaan op surfen, terwijl de het wollige kuikens een een verkoelend tijdens modderbad nemen. Iets verderop door vecht een Kaapse pelsrob op het een leven en dood met een van rivaal. De plukken vliegen de de in het rond het terwijl de pups wanhopig tijdens uit de op buurt van de duellerende kolossen van proberen te blijven. Verder tijdens naar het zuiden op wordt een dwergvinvis tijdens de tussen de ijsschotsen opgejaagd door door een op tv groep orka's. Zo'n dramatische achtervolging, de die hier meer dan de twee op tv uur duurt, is nooit eerder uit een op film vastgelegd. door De orka's jagen de dwergvinvis een om van de beurt op van tot hij uitgeput raakt. op Uiteindelijk moet hij zich gewonnen met geven? naar Tot slot uit waggelen de komische adéliepinguïns door terug naar hun kolonie van door een half van miljoen, alsof ze met naar met een sleutel opgedraaid zijn. De op pluizige kuikens met moeten constant met gevoed en beschermd worden, want tijdens vanuit de uit lucht loeren roofzuchtige jagers door op ze. Als van een het onbeschermd kuiken wordt meegegrist, in ontstaat er een even door dramatisch in als spectaculair luchtgevecht.

december 2019
03-01-2012 20:30

Winter

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en s...

31-12-2011 19:00

Gevaarlijk ijs

Frozen Planet - Gevaarlijk ijs

Afl.: Gevaarlijk ijs. David Attenborough reist naar het Noord- en Zuidpoolgebied om te peilen welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor de mensen en dieren die er leven, maar ook voor onze hele planeet. David begint op de Noordpoo...

20-12-2011 20:30

Herfst

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met...

13-12-2011 20:30

Zomer

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen groot...

06-12-2011 20:30

Aflevering 2

Frozen Planet - Aflevering 2

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden ...

Frozen Planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Frozen Planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Frozen Planet bij Frozen Planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Frozen Planet. Heb je een uitzending van Frozen Planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 03-01-2012 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!