Programma gemist?

Documentaire Ze het heten Hassan, op tv Mohamed, Baquer, het Bilal en Ali op tv en zijn geboren en een getogen in uit Dearborn, Michigan, een op tv stad met een grote Arabisch-Amerikaanse het gemeenschap.

september 2021
14-01-2012 12:00

Aflevering van zaterdag 14 januari 2012

Fordson - Aflevering van zaterdag 14 januari 2012

Documentaire Ze heten Hassan, Mohamed, Baquer, Bilal en Ali en zijn geboren en getogen in Dearborn, Michigan, een stad met een grote Arabisch-Amerikaanse gemeenschap.

Fordson gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fordson de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fordson bij Fordson liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fordson. Heb je een uitzending van Fordson gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fordson gemist

Fordson is een documentaire. Ze heten Hassan, Mohamed, Baquer, Bilal en Ali en zijn geboren en getogen in Dearborn, Michigan, een stad met een grote Arabisch-Amerikaanse gemeenschap. Ze drinken cola, eten pizza, zingen de Star-Spangled Banner en doen aan American football. Amerikanen dus, met net als bijna iedere landgenoot een voorouder die van verre kwam. En toch is er een verschil, want in het post 9/11-tijdperk is de houding jegens moslims veranderd, variërend van omslachtig geformuleerde angst tot rabiate vreemdelingenhaat. In Dearborn zijn twee grote highschools: Dearborn High en Fordson. Ieder jaar spelen hun footballteams een beladen wedstrijd tegen elkaar. De film begint wanneer er nog een week te gaan is voor de editie van het jaar 2009 plaatsvindt. Het is ramadan. Ondanks zware trainingsarbeid moeten de spelers van Fordson vasten en wordt er pas na zonsondergang gegeten en gedronken. Uit een collage van wedstrijdbeelden, scènes uit het dagelijks leven in Dearborn, interviews met spelers en hun ouders en begeleiders van het footballteam, doemt een hechte gemeenschap op, waarvan het geloof in Allah de ruggengraat vormt. Los van die constante factor, droomt iedereen zijn eigen American Dream. Voor sommige footballtalenten ligt een professionele loopbaan buiten Dearborn in het verschiet, voor anderen lonken de voetsporen van hun vader. Voor de coach geldt maar één ding: winnen van aartsrivaal Dearborn High.

Uitzending gemist van Fordson? Hier kun je alle uitzendingen van Fordson kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 14-01-2012 om 12:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!