Programma gemist?

Koningin Beatrix opent door officieel de de Floriade 2012, naar de grootste tuinbouwexpo de ter wereld. Behalve de op tv opening en het tijdens bezoek van in de koningin is ook een van het uitgebreide impressie te zien van de een een Floriade.

september 2021
04-04-2012 19:25

Aflevering van woensdag 4 april 2012

Beatrix opent Floriade - Aflevering van woensdag 4 april 2012

Koningin Beatrix opent officieel de Floriade 2012, de grootste tuinbouwexpo ter wereld. Behalve de opening en het bezoek van de koningin is ook een uitgebreide impressie te zien van de Floriade.

Beatrix opent Floriade gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Beatrix opent Floriade de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Beatrix opent Floriade bij Beatrix opent Floriade liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Beatrix opent Floriade. Heb je een uitzending van Beatrix opent Floriade gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Beatrix opent Floriade gemist

Koningin Beatrix opent officieel de Floriade 2012, de grootste tuinbouwexpo ter wereld. Een dag later zijn de miljoenen bloemen en planten en alles wat daar bij hoort ook voor het 'gewone' publiek te bewonderen. Dit mega-evenement bij Venlo gaat een half jaar duren. In deze uitzending krijgt televisiekijkend Nederland alvast een sneak-preview van de toonaangevende wereldtentoonstelling die de laatste trends in tuinen, tuinbouw en duurzaamheid laat zien. Behalve de opening en het bezoek van de koningin is ook een uitgebreide impressie te zien van de Floriade, waarbij onder meer de vele internationale paviljoens aandacht krijgen. Rik van de Westelaken spreekt met onder meer directeur Paul Beck. En 'nationale tuinman' Lodewijk Hoekstra laat zijn modeltuin zien. Op het immense terrein (zo'n 130 voetbalvelden groot) kunnen bezoekers de mogelijkheden van de natuur onderzoeken en zich laten inspireren. Gezondheid, innovatie, duurzaamheid, natuur, onze voedselvoorziening: het zijn thema's die op het terrein op een interactieve manier aan bod komen. De Floriade is er niet alleen voor vakmensen die zich willen spiegelen aan hun internationale collega's, maar wil ook een 'theater van de natuur' zijn, waar groenliefhebbers en gezinnen met kinderen iets van hun gading vinden. Floriade 2012 is de zesde editie van de wereldexpo en wordt voor de eerste keer buiten de Randstad gehouden. Tussen 5 april en 7 oktober worden twee miljoen bezoekers verwacht, hiermee is de Floriade het grootste Nederlandse evenement van 2012. Na de officiële opening door koningin Beatrix wordt de Floriade feestelijk ingeluid met een groot concert in het splinternieuwe openluchttheater op het terrein. Aan dit openingsspektakel werken het Limburgs Symfonie Orkest (LSO), Chantal Janzen en Rowwen Hèze mee. Duizend acteurs en vrijwilligers uit de wijde omtrek en ensembles uit onder andere Turkije en verschillende Afrikaanse landen ondersteunen dit concert. De registratie van de openingsshow is te zien op maandag 9 april (9.55 uur) op Nederland 1. Presentatie: Rik van de Westelaken.

Uitzending gemist van Beatrix opent Floriade? Hier kun je alle uitzendingen van Beatrix opent Floriade kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-04-2012 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!