Programma gemist?
mei 2017
30-04-2015 21:31

Verlangen naar vrijheid

Buch In De Bajes - Verlangen naar vrijheid

Nicole Buch spreekt en volgt een aantal gedetineerden in de laatste fase van hun straf. Ze verlangen naar vrijheid, maar het valt voor hen niet altijd mee om daarmee om te kunnen gaan. Abdi bijvoorbeeld had vier uur verlof gekregen om zijn zieke moeder te kunnen bezoeken. Hij besloot niet terug te gaan en vluchtte. Ook Gerben ging er tijdens een verlof vandoor. Beide mannen werden kort na hun vlucht weer opgepakt en achter slot en grendel gezet. Halim heeft zijn gevangenisstraf van vier jaar bijna achter de rug. Hij mag buiten de gevangenis werken én mag elk weekend naar huis. Hij doet heel bijzonder werk voor een gedetineerde: lesgeven op een boksschool. Nicole zoekt hem daar op.

23-04-2015 21:32

Het kan altijd gekker

Buch In De Bajes - Het kan altijd gekker

De eerste zes weken in de Rotterdamse gevangenis hebben al heel wat verbazingwekkende verhalen en gebeurtenissen opgeleverd. Maar het kan altijd gekker volgens gedetineerde Albert. In zijn leven gaat niets normaal. Vorige week ontmoette Nicole Adelmar. Als hij zich voor het eerst moet melden bij reclassering, is Nicole erbij. De ogenschijnlijk rustige Adelmar blijkt ineens vol opgekropte boosheid te zitten. Dennis, een bank- en geldtransportovervaller in ruste, vertelt tot in detail over zijn leven vol geweld en criminaliteit. Tussen de gesprekken en bezoeken door is er weer veel onrust in de gevangenis: er is een man in honger- en dorststaking gegaan. Hij is ervan overtuigd dat hij vergiftigd wordt.

16-04-2015 21:32

Werken (aan jezelf)

Buch In De Bajes - Werken (aan jezelf)

Een belangrijke manier waarop veroordeelde criminelen na hun straf op het rechte pad kunnen blijven, is werk vinden. Daarom wordt er tijdens hun detentie op allerlei manieren gewerkt aan het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Nicole heeft onder meer een gesprek met Adelmar, die al sinds 2006 vastzit en zoveel mogelijk uren werkt om te kunnen sparen voor zijn negenjarige dochter. De 29-jarige Ricardo heeft daarentegen zijn hele leven nog nooit gewerkt. Hij was vooral druk met voetbalvandalisme. Werkmeester Jack vertelt Nicole dat de Rotterdamse gevangenis steeds meer onderhoudswerkzaamheden door gevangenen laat uitvoeren. Voor sommige gedetineerden in de open inrichting is er ook een kans om in de gewone buitenwereld te werken.

09-04-2015 21:32

Veelplegers

Buch In De Bajes - Veelplegers

Nicole bezoekt de ISD, ofwel Inrichting voor Stelselmatige Daders. De draaideurcriminelen die hier zitten, pleegden voornamelijk diefstallen en inbraken. Ze kunnen tot twee jaar lang worden vastgehouden met het doel om hun gedrag te veranderen. Nicole ontmoet de 40-jarige Aad, die door zijn torenhoge schulden steeds weer in de fout gaat. Ali heeft een kort lontje en pleegt daardoor steeds weer geweldsmisdrijven. De 52-jarige Cor heeft zijn tijd er bijna op zitten. Hij mag na ruim twee jaar met begeleid verlof de gevangenis uit. Nicole gaat mee en praat met hem over zijn turbulente leven.

02-04-2015 21:31

Terroristen

Buch In De Bajes - Terroristen

Nicole krijgt een rondleiding op de Terroristen Afdeling en praat met de bewaarders die dagelijks met de van terrorisme verdachte mannen werken. Nicole voert een gesprek met de geestelijk, islamitisch verzorger die niet alleen met de vijf gedetineerden op de TA, maar ook met de andere moslims in de gevangenis contact heeft. Ze spreekt ook twee van de van terrorisme verdachte gevangenen. Dat loopt echter totaal anders af dan de bedoeling was! Een totaal verwarde man vertelt Nicole een verhaal dat van geen kanten klopt. Niet alleen zijn fantasie, maar ook de man zelf slaat op hol.

26-03-2015 21:31

De psychische zorgafdeling

Buch In De Bajes - De psychische zorgafdeling

De afdeling Extra Zorg Voorziening wijkt af van de rest van de gevangenis. De gedetineerden die er verblijven zijn kwetsbare mannen, mannen met psychische problemen, senioren en zedendelinquenten die op andere afdelingen hun leven niet zeker zijn. Nicole praat met Abayoni die ervan overtuigd is dat de politie, de rechterlijke macht én de gevangenisbewaarders het op hem hebben voorzien. Het is een bizar gesprek met een doodsbange man die daardoor ook erg agressief is. Ze hoort het verhaal van de 22-jarige Ricardo die een ellendige jeugd heeft gehad. Zijn moeder was drugsverslaafd en zijn vader alcoholist, zelf is hij aan de speed geraakt. De 28-jarige Abdellah wordt na zijn straf door de immigratiedienst naar Marokko gestuurd. Hij zegt dat hij daar niet kan leven, omdat hij al twintig jaar in Nederland woont.

19-03-2015 21:32

Agressie

Buch In De Bajes - Agressie

Nicole loopt mee op de afdeling voor Beheers Problematische Gedetineerden (BPG). Dat zijn gevangenen die niet of nauwelijks te hanteren zijn. Ze zijn agressief, gewelddadig en kunnen niet met andere gevangenen in een groep functioneren. Daarom luchten ze individueel en mogen ze alleen koken in een recreatieruimte die voorzien is van een sluis en een boeiluik in de deur. Nicole is getuige van een staaltje extreme agressie waarbij een gevangene door zes bewaarders in bedwang moet worden gehouden alvorens hij naar een strafcel verplaatst kan worden. Er zitten zeven van deze moeilijk hanteerbare mannen in de Rotterdamse gevangenis. Nicole spreekt hen uitgebreid.

12-03-2015 21:31

Misdaad aan de Maas

Buch In De Bajes - Misdaad aan de Maas

Nicole Buch ontmoet Ed, die dertien jaar geleden levenslang heeft gekregen. Hoe is het om te horen dat je de rest van je leven achter de tralies door moet brengen? Momenteel is hij positief gestemd, omdat hij er vertrouwen in heeft dat hij alsnog zal kunnen aantonen dat hij onschuldig vastzit. Ed kent door de afgelopen jaren alle ins en outs van het gevangenisleven en vertelt daarover. Nicole spreekt ook met de Turkse Casper, die vastzit voor een gewapende overval. Hij vraagt zich af hoe het voelt om slachtoffer te zijn van een overval. Als hij vrijkomt, vertrekt hij naar Turkije om het leger in te gaan. Hij verlangt naar discipline. Ook trekt Nicole op met een groep Antillianen. De mannen zijn luidruchtig en trappen veel lol samen. Ze hebben vrijwel allemaal lange straffen, van rond de tien jaar of zelfs nog meer.

05-06-2014 21:30

Afl. 8

Buch In De Bajes - Afl. 8

Menno volgt een aantal vrouwen die hun straf erop hebben zitten en terug de maatschappij in mogen. Lineke mag van het ene op het andere moment naar huis. Zij vertelt over haar op de klippen gelopen relatie met de vader van haar kinderen. Een verhaal waar de omschrijving 'vechtscheiding' een understatement voor is. Ook Claudia mag naar huis. Zij zat vast voor zware mishandeling nadat zij zelf ook in haar jeugd jarenlang door haar vader is mishandeld. Toen haar moeder op 45-jarige leeftijd aan kanker overleed, ontspoorde Claudia. Maar in de gevangenis heeft ze de zaken op een rijtje gezet en haar grootste wens is wat eigenlijk alle vrouwen in Ter Peel willen: 'een lieve man, een huisje, lekker werken: gewoon zoals het hoort'.

29-05-2014 21:28

Afl. 7

Buch In De Bajes - Afl. 7

Menno is getuige van de gevolgen van een hartverscheurend fenomeen: automutilatie, oftewel zelfverminking. Op de Extra Zorg Afdeling is het net of de vrouwen elkaar aansteken met dit gedrag. Sharona heeft in de rechtbank getuigd tegen de mensenhandelaars die haar zes jaar lang hebben gedwongen tot prostitutie. Aan Menno vertelt ze het hele verhaal en een paar dagen later laat ze hem zien dat ze 'kankerleven' in haar arm heeft gekrast. Zelf kan ze zich niets van deze actie herinneren.

22-05-2014 21:31

Afl. 6

Buch In De Bajes - Afl. 6

Menno wordt geconfronteerd met een typisch vrouwelijke eigenschap: hoog oplopende emoties. Hellena heeft een aanvraag ingediend om in een forensisch psychiatrische kliniek opgenomen te worden. Zij heeft in haar jeugd verschrikkelijke dingen meegemaakt en nu ze in de gevangenis zit en veel tijd heeft om na te denken, komt al dat weggestopte leed weer bovendrijven. De man van gedetineerde Bernadette heeft haar aangeklaagd voor poging tot moord op hem. Bernadette is helemaal van de kaart en zegt nergens vanaf te weten. Deze gebeurtenis blijkt de zoveelste te zijn in een leven vol diepe ellende.

15-05-2014 21:29

Afl. 5

Buch In De Bajes - Afl. 5

In de ogenschijnlijk zo rustige vrouwengevangenis slaat de vlam flink in de pan als er alarm wordt geslagen wanneer er een vechtpartij ontstaat tussen twee gedetineerden. Werken is verplicht in de gevangenis, maar na je 65e hoeft het niet meer, net als buiten. Een geliefd baantje in Ter Peel is schoonmaakster, omdat je dan het grootste deel van de dag buiten je cel mag verblijven. Op de gang komt Menno Petra tegen, die de ramen aan het lappen is. Zij zit vast omdat ze dertien kilo harddrugs in haar vriezer had liggen. Die had ze even in bewaring genomen voor een vriend. Nu hangt haar een straf van een paar jaar boven het hoofd. 'Als ik hier uit kom, knal ik hem neer', briest Petra. Vervolgens nodigt ze Menno uit om mee te gaan naar de rechtbank als ze moet voorkomen. Die kans laat hij natuurlijk niet lopen.

08-05-2014 21:30

Afl. 4

Buch In De Bajes - Afl. 4

Menno bezoekt het oudste gebouw van de Penitentiaire Inrichting: het klooster. Een Beperkte Beveiligde Inrichting waar de gedetineerden veel meer vrijheden hebben dan in de gesloten gevangenis. Menno spreekt Josje, een gezellige vrouw van in de veertig, die verschillende baantjes heeft in het complex. Zij heeft vier jaar gekregen voor brandstichting. Haar toenmalige vriend haalde haar over om brand te stichten bij het huis van zijn ex. Tijdens de rondleiding door de halfopen inrichting is er ophef over een gedetineerde die beweert dat een personeelslid, die om privéredenen met bijzonder verlof is, op non-actief is gesteld omdat hij seks gehad zou hebben met een gedetineerde. Als directrice Suzanne dit ter ore komt, grijpt ze bikkelhard in.

01-05-2014 21:31

Afl. 3

Buch In De Bajes - Afl. 3

Realityprogramma waarin Menno Buch het strakke regime binnen de muren van de grootste vrouwengevangenis van Nederland laat zien. In de Noord-Limburgse Penitentiaire Inrichting Ter Peel begeeft Menno zich tussen de criminele dames in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, allen achter slot en grendel voor uiteenlopende misdrijven; van mishandeling en oplichting tot drugshandel en moord.

24-04-2014 21:29

Afl. 2

Buch In De Bajes - Afl. 2

Menno focust zich op de grote problemen waarmee moeders in detentie worstelen. Een van deze moeders is Wilma; zij heeft twee kinderen en is heroïneverslaafd. Menno is verbijsterd wanneer hij het rapport onder ogen krijgt waarin Bureau Jeugdzorg adviseert dat Wilma uit de ouderlijke macht wordt ontzet. Veel moeders in de gevangenis krijgen met Bureau Jeugdzorg te maken en dat boezemt veel angst in. De instantie wordt in veel gevallen gezien als de grote vijand. Menno praat daarover met Pascale Zegers die voor Stichting Humanitas moeders die vastzitten helpt om het contact met hun kinderen zo goed mogelijk te houden. Wendy loopt grote kans in gevangenschap moeder te worden. Zij is hoogzwanger opgepakt voor winkeldiefstal en als de uitspraak van de rechter tegenvalt, zal ze in detentie bevallen. En dat vindt ze 'verschrikkelijk', vertelt ze Menno.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buch In De Bajes gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buch In De Bajes de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buch In De Bajes bij Buch In De Bajes liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buch In De Bajes. Heb je een uitzending van Buch In De Bajes gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buch In De Bajes gemist

We zien hoe Buch met een gedetineerdenbusje wordt afgeleverd en de gevangenis binnenstapt. Wat gebeurt er als je ingesloten wordt? En hoe voelt het als vrijheid ophoudt?

Uitzending gemist van Buch In De Bajes? Hier kun je alle uitzendingen van Buch In De Bajes kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-04-2015 om 21:31 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord