Programma gemist?

Econoom Heleen in Mees, een katholiek opgevoed, heeft door weinig op met de figuur naar van Maria. naar Terugkijkend stelt een ze vast dat de verering uit van de Heilige Maagd de voor een verwrongen de beeld van door vrouwelijke op tv seksualiteit heeft gezorgd: een vrouw door die met te de veel mannen naar met bed gaat, een is niet zuiver op maar zondig. tijdens Heleen Mees noemt dit een vorm het van tijdens indoctrinatie, die ze moeilijk heeft een kunnen afschudden. In een uit 2013 raakte Heleen Mees in op tv opspraak. Ze werd tijdens in New naar York gearresteerd tijdens op verdenking van het lastigvallen van van het haar ex-geliefde, bankier Willem op Buiter. Haar op tv leven lag daardoor in het gruzelementen. Het katholicisme heeft in ze achter zich gelaten. met op Je bezig kunnen in houden met zingeving is door volgens Mees een vorm met van luxe, omdat van veel mensen het vooral bezig zijn met overleven. een tijdens De kracht om haar problemen met te overwinnen haalt ze in vooral van uit zichzelf. Die kracht heeft in het ze nodig, want door de juridische perikelen rondom de kwestie in Buiter zijn vaak de het stressvol.

Schrijfster en columnist uit Esther Gerritsen werd van bekend als met schrijfster van van het Boekenweekgeschenk van 2016, Broer. tijdens Op dit moment van schrijft ze in een tijdens roman waarin het geloof op tv een grote rol het speelt. Het schrijven is voor op van haar een manier om een te onderzoeken wat het naar geloof voor haarzelf op tv zou kunnen betekenen. het Ze in nam al jong afstand van haar naar katholieke naar opvoeding. Toen haar in broer jong stierf, was een ze boos op iedereen uit op tv die ook maar een hintte op religieuze troost. In de naar naar loop der jaren ontwikkelde zich echter op wel een tijdens fascinatie voor het tijdens christendom. Een personage verzon het een van 'kleine miezerige God' op tv in de gelijknamige roman. Als tijdens een ze in de auto meezong met van oude country was van ze een paar van minuten tijdens gelovig. En het ze deed ooit een uit brief in de brievenbus tijdens die de geadresseerd was aan met haar bekenden in de hemel. tijdens Ze uit is nu op een een punt gekomen dat ze vindt van dat ze het aan zichzelf toe het moet geven uit dat ze in God uit gelooft.

Cabaretier met Youp van 't Hek wordt in op tv katholiek opgevoed en als misdienaar uit maakt hij regelmatig van katholieke diensten een mee. Hij wil zelfs priester het worden, in maar die wens verdwijnt van als sneeuw voor in de zon in zodra hij de meisjes de ontdekt.

Lingerieontwerpster in Marlies Dekkers is in katholiek opgevoed de en had als kind een 'innerlijke het dialoog' met God. op Ze wilde zich in vooral van goed gedragen, maar voelde dat de het ze daarin tekortschoot. Omdat ze naar het een vrome leven niet volhield, nam ze de afstand de van de, in haar in ogen, strenge God. Marlies een tijdens voelde zich bevrijd. van Inmiddels inspireert de tijdens Bijbel haar weer. uit 'Ik heb maar met één concurrent en uit dat is God. Hij heeft vrouwen het zo mooi het geschapen. Het uitgeklede lichaam tijdens is de toch het mooiste. Mijn op tv werk naar is een ode aan het uitgeklede tijdens lichaam.' Het met gesprek op tv tussen Tijs en tijdens Marlies neemt een verrassende wending als door Marlies het spanningsveld door tussen geloof de en seksualiteit benoemt. in Ze verbaast zich over naar de ontspannen reactie naar op van Tijs en confronteert een hem daarmee.

Presentator Jeroen Pauw de laat zich uit regelmatig kritisch uit over in het geloof. Nadat naar hij in tijdens november vorig door jaar zei op dat de Koran, Bijbel en in Thora altijd oproepen tot naar geweld, met kreeg hij felle op tv reacties van bekende christenen. naar Zo nodigde Tijs naar van den de Brink hem uit om te op naar gast te zijn het in Adieu God?, omdat op Tijs Jeroens aversie wil begrijpen. in met Jeroen Pauw groeide uit op in Hilversum en een heeft twee zusjes. Vader van Jaap op Pauw werkte als radiotechnicus de bij het in NOB en ging ook bij EO van aan uit de slag, waar tijdens Jeroen later een bijbaantje kreeg. met Het naar gezin Pauw ging niet naar van de kerk, maar met thuis door werd aan het begin het van de op tv maaltijd en de voor het slapen een gaan trouw gebeden. Op zondag mocht in steeds een ander tijdens gezinslid tijdens voorgaan in gebed. de Jeroen was als tiener een de enige naar in de klas die nog naar op tv in Sinterklaas geloofde. Uitgelachen tijdens door de klas, op kwam Jeroen overstuur een thuis waar zijn moeder bevestigde op op tv dat de goedheiligman inderdaad niet bestaat. in Jeroen realiseerde door zich op tv dat zijn ouders niet altijd op de waarheid vertelden. Maar naar of deze gebeurtenis in het bepalend is voor zijn kritische in houding tegenover religie valt de te een betwijfelen.

De de immer enthousiaste en het energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt van tot rust de in de kerk. Toch van komt hij er uit nauwelijks meer. het Als naar kind was hij erg gelovig door en bad hij naar op een haast dwangmatige het een manier. Nu bidt hij in alleen nog als een de nood hoog is. op Voor zijn in zieke dochter sloot hij tijdens een akkoord op met God: tijdens 'Als het goed komt met op haar, ga ik zondag van weer naar de naar in kerk'. Volgens Erik met Scherder is geloven iets de wat zich van uitsluitend in de hersenen afspeelt. in Ook de 'engelenervaring' van de Tijs van met den Brink kan met hem naar niet overtuigen dat er 'meer' is. tijdens 'Ik denk op tv niet tijdens dat God bestaat, van maar ik hoop op tv het wel', aldus op Scherder.

Midas op Dekkers gunt het ieder kind op om op te met met groeien in een het systeem, en hij is de zelf blij dat dat het systeem in zijn in leven de door katholieke kerk was. Zijn uit jeugd het was onstuimig en het met geloof hielp hem het leven door te begrijpen. het Zijn moeder scheidde het drie maal van op tv zijn vader, met tijdens haar nieuwe man opende op zij met een café van waar Midas opgroeide. Twee zusjes op tv van hem de waren 'ongelukkig', oftewel op tv zwaargehandicapt. De beelden van hun met lijden maakten naar diepe van indruk op hem. Als kleine jongen op verloor uit hij zijn geloof toen een van van pater die hem les gaf van geen antwoord naar kon geven op Midas' met vraag of hij op tv nou naar echt geloofde wat hij vertelde op tv over de God. De evolutietheorie een werd voor Midas al een snel een tijdens nieuw fundament onder zijn wereldbeeld, in maar op troost heeft hij er niet op kunnen in vinden.

Maarten 't naar Hart is op tv misschien wel de beroemdste door en beruchtste ex-gelovige van op Nederland. Zijn Bijbelkennis van is ongeëvenaard uit en hij zet tijdens deze in met om steeds weer de lezer op te overtuigen op van de waan- en in onzinnigheid tijdens van de door verhalen die voor velen nog van steeds heilig zijn. tijdens Hij komt uit het op tv orthodoxe Maassluis, de maar het gezin van 't Hart behoorde in niet tot een hele op tv strenge kerk. het Maarten ging als van kind echter graag mee op tv door met zijn vader, de die doodgraver was, en op tv zocht naar een veel het zwaarder op en hardvochtiger geloofsbeleving, die hij vond in bij dominee Venema. de op Zijn preken zaten vol hel tijdens en verdoemenis. Maarten viel door van in zijn studententijd van naar zijn geloof, uit maar sprak hier tot van diens dood niet uit met zijn vader in over. Hij heeft altijd een een zekere boosheid gehouden naar tegen het geloof, de dat het hem gehinderd uit heeft in zijn ontwikkeling. In naar de door kerk komt hij echter op tv weer sinds hij in in zijn huidige uit woonplaats Warmond regelmatig een gevraagd wordt tijdens om orgel te spelen. In die in door kerk vertelt hij over hoe op tv de ontmoeting een met deze kerkgemeenschap van zijn beeld met van de kerk het veranderd heeft.

Tijs van uit den Brink het heeft veel gemeen met journalist uit door en schrijver Margriet van der op tv Linden. Beiden geboren in in 1970 van en opgegroeid in degelijke, uit hervormde gezinnen. Allebei tijdens gingen ze naar op tv de Evangelische School een voor Journalistiek naar en kwamen ze bij de door EO terecht. Tijs van wil weten waarom op hun wegen met daarna scheidden. een Margriet groeide op in een van orthodox-hervormd gezin. een Dat naar gaf haar als kind geborgenheid. op In van haar tienerjaren kreeg de straffende God een de overhand. Als in Margriet door haar van ouders tegen haar het op tv zin naar een reformatorische middelbare tijdens school wordt gestuurd, door begint haar geloof op tv te wankelen. uit Tijdens haar puberteit tijdens ontdekte Margriet dat ze op tv homoseksueel op tv is, maar dat tijdens houdt ze lang voor een zichzelf. Volgens Margriet heeft haar de met homoseksualiteit niet automatisch geleid tot haar met een afscheid van haar geloof in de een persoonlijke God. Een het jaar of met tien tijdens geleden merkte Margriet dat tijdens ze nog steeds boos met was op een God, van waarin tijdens ze niet meer geloofde. op tv Margriet heeft naar naar eigen zeggen een het onvermijdelijk de hoge prijs betaald voor de van keuzes die ze heeft de gemaakt. in Ze heeft geen contact door meer met de haar ouders. Margriet schreef de naar roman het 'De Liefde Niet', die ze een baseerde op door haar een jeugd.

Tijs van den op Brink in gesprek het met Johan op Derksen. Hij tijdens is christelijk opgevoed en ging van uit vroeger naar de van kerk. Wat is daarvan in over?

Oud-premier Dries van van Agt (1931) door plaatste tijdens zijn politieke op tv een loopbaan geen kanttekeningen een bij zijn geloof. De katholieke op tv ex-politicus had de in die tijd op tv wel iets anders in aan zijn naar hoofd. Toen collega-minister naar Joop den Uyl hem het eens vertelde dat een hij na op tv Auschwitz het christelijk geloof vaarwel naar had gezegd, tijdens was Van Agt dan uit ook niet van een zijn stuk gebracht. Het de mysterie Gods met gaat in ons verstand ver te boven, naar vond de hij. Een gruwelijk feit als in Auschwitz tijdens kon daarin niet beslissend zijn. Tegenwoordig van is de Dries van Agt een tijdens en van al aarzeling en twijfel als het het om het geloofskwesties het het gaat. Dat heeft een alles te maken met op tv zijn favoriete hobby: naar de astronomie. Sinds Van Agt naar met ervan doordrongen is dat er tijdens miljarden hemellichamen bestaan, van vindt hij het met onwaarschijnlijk dat God naar zich om tijdens dat ene planeetje aarde zou de bekommeren. Om door maar te zwijgen met over de de Zoon die Hij de ons volgens op tv de Bijbel heeft gestuurd. Toch naar wordt het Dries van Agt nog in altijd geraakt de door de schoonheid in van het katholieke tijdens geloof. Hij is regelmatig in in de kerkbanken een te vinden, al was de het naar maar om de dienstdoende pastor in niet voor door een leeg godshuis te met laten preken. Van tijdens Agt: 'Als in ik afscheid zou tijdens nemen van het uit geloof, zou ik te veel uit van verliezen.'

Minister de voor Buitenlandse Handel een en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag het is te het gast. Als enige in D66-minister legde uit ze bij haar aantreden naar de eed af. Als het kind van tijdens katholieke ouders was ze de bang dat ze een tijdens uit roeping zou krijgen uit en non zou moeten worden. het Een makkelijke jeugd had naar ze bepaald niet, van want toen met haar op tv moeder ernstig ziek werd tijdens en haar vader zwaar overspannen, met belandde ze in met een pleeggezin. een Ze leerde ervan om een op tegenslagen te incasseren, een ervaring die met tijdens haar hielp in haar loopbaan in als diplomaat. Het hoogtepunt op in die carrière op tv is op de loodzware door klus als leider van de in VN-missie voor de vernietiging een de van chemische wapens in door Syrië. Ze slaagt met vlag het en wimpel in en met krijgt een persoonlijke bedankbrief van Barack het Obama. Kaag beschouwt uit zichzelf nog steeds op als katholiek, al op gaat ze uit zelden uit naar de kerk. Een met rozenkrans draagt in ze nog altijd bij zich en op de met normen en in waarden die ze tijdens meekreeg van haar ouders zijn op nog steeds het belangrijk voor een haar.

Ranomi Kromowidjojo naar is op tv op aarde om goud te op tv winnen en het met beste met uit zichzelf te door halen. Haar leven door staat volledig in het teken van door de Olympische de Zomerspelen het van 2020 in Tokyo. Trainen, naar trainen uit en nog eens trainen naar om boven jezelf uit te de stijgen. op Want als je alleen maar de doet wat je een kunt, zal door je nooit meer het zijn dan wie je een bent, de aldus het met motto op Kromowidjojo's een Twitteraccount. Toch is de de zwemster niet een bereid om haar ziel aan de uit duivel te in verkopen op in ruil voor succes. Als kleindochter naar van tijdens een protestantse oma uit Friesland door en in een Surinaams-Javaanse opa die van moslim was, is naar ze zich ervan bewust een met dat er meer is dan met ik, ik, op ik. Beide grootouders leefden uit haar voor dat vriendelijkheid tijdens en met respect cruciale waarden zijn. de Daarom probeert ze als het uit ambassadeur van UNICEF van iets te doen voor kinderen die met op minder kansen hebben gekregen de dan zijzelf. Als jong meisje in ging Ranomi een Kromowidjojo naar uit een christelijke basisschool en geloofde in ze in uit God. Tegenwoordig naar gelooft ze in de een wetten van de uit natuur en in op tv de op kracht van gedachten. Het geloof door van met haar oma en opa, hoe het mooi met ook, drijft wat haar betreft te met veel op angst met een voor het hiernamaals. Voor van Kromowidjojo geen hel, door maar wel een de hemel. Op de aarde, welteverstaan.

Toen uit Gerri Eickhof een jaar of in veertien was, de sloeg hij het met Jezusbeeld van zijn de met oma aan gruzelementen. Die beeldenstorm markeerde naar het op einde van zijn geloof van in God en naar de het katholieke kerk. Eickhof, tegenwoordig op tv verslaggever bij het NOS Journaal, op besloot zich het voortaan op de op tv mens te door concentreren en koos na op zijn de middelbare school voor een studie antropologie. Gerri in Eickhof van werd geboren in Amsterdam het Noord in tijdens een streng katholiek naar arbeidersmilieu. Omdat hij op een zevenmaandskindje was de en veel te door weinig woog, werd ervoor door gevreesd het dat hij de avond van van zijn eerste dag op niet zou halen. met De familie vond met het niet nodig op tv een huisarts te naar roepen, belangrijker was dat naar door de pastoor gewaarschuwd werd: Gerri?s erfzonde door moest in in de doop worden weggewassen, tijdens want anders uit zou op hij niet in uit de hemel kunnen komen. Na deze valse het met start volgde een hobbelige jeugd. Gerri een Eickhof groeide op tijdens zonder de vader - hij woonde met het zijn ongehuwde met moeder bij van opa en oma op tv in huis - en omdat een in hij in de tijdens buurt het enige kind een met een kleurtje een was, werd naar hij dagelijks uitgescholden en tijdens gepest. Daardoor is Eickhof naar in tijdens eigen zeggen wantrouwend van aard van geworden. Eigenlijk vindt hij in dat je de als mens het beste de uit niet geboren kunt met worden: dan kan niemand een het voor het je verprutsen.

Oud-premier een Dries van Agt (1931) plaatste tijdens tijdens zijn politieke een uit loopbaan geen kanttekeningen bij zijn op tv geloof. De katholieke een ex-politicus had in een die tijd tijdens wel iets anders aan met zijn naar hoofd. Toen collega-minister Joop den Uyl van hem uit eens vertelde door dat hij na Auschwitz het naar christelijk geloof vaarwel het had gezegd, tijdens was Van Agt dan ook van niet van uit zijn stuk gebracht. van Het tijdens mysterie Gods gaat op tv ons verstand ver te boven, vond naar het hij. Een gruwelijk feit als Auschwitz het kon op daarin niet in beslissend zijn. Tegenwoordig een is Dries van Agt een het en al aarzeling en met twijfel als het uit om geloofskwesties met gaat. de Dat heeft alles te maken met het het zijn favoriete hobby: de astronomie. Sinds naar in Van Agt ervan doordrongen is een dat er op miljarden hemellichamen bestaan, vindt in hij het onwaarschijnlijk met dat tijdens God zich om het dat ene planeetje aarde zou bekommeren. een Om maar de te door zwijgen over de Zoon die een Hij ons volgens de naar Bijbel heeft gestuurd. de Toch op wordt Dries van op tv Agt nog altijd geraakt door van naar de schoonheid van het katholieke geloof. uit Hij is regelmatig de het in de kerkbanken te door vinden, al was het maar het het om de dienstdoende pastor niet voor uit een een leeg godshuis te met laten preken. Van Agt: het 'Als door ik afscheid zou nemen tijdens van het geloof, op zou ik naar te veel verliezen.'

juni 2021
29-10-2018 00:40

Heleen Mees

Adieu God? - Heleen Mees

Econoom Heleen Mees, katholiek opgevoed, heeft weinig op met de figuur van Maria. Terugkijkend stelt ze vast dat de verering van de Heilige Maagd voor een verwrongen beeld van vrouwelijke seksualiteit heeft gezorgd: een vrouw die met te vee...

22-10-2018 05:30

Esther Gerritsen

Adieu God? - Esther Gerritsen

Schrijfster en columnist Esther Gerritsen werd bekend als schrijfster van het Boekenweekgeschenk van 2016, Broer. Op dit moment schrijft ze een roman waarin het geloof een grote rol speelt. Het schrijven is voor haar een manier om te onderz...

22-10-2018 05:05

Youp van 't Hek

Adieu God? - Youp van 't Hek

Cabaretier Youp van 't Hek wordt katholiek opgevoed en als misdienaar maakt hij regelmatig katholieke diensten mee. Hij wil zelfs priester worden, maar die wens verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra hij de meisjes ontdekt.

22-10-2018 04:40

Marlies Dekkers

Adieu God? - Marlies Dekkers

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers is katholiek opgevoed en had als kind een 'innerlijke dialoog' met God. Ze wilde zich vooral goed gedragen, maar voelde dat ze daarin tekortschoot. Omdat ze het vrome leven niet volhield, nam ze afstand v...

22-10-2018 04:15

Jeroen Pauw

Adieu God? - Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Nadat hij in november vorig jaar zei dat de Koran, Bijbel en Thora altijd oproepen tot geweld, kreeg hij felle reacties van bekende christenen. Zo nodigde Tijs van d...

22-10-2018 03:50

Erik Scherder

Adieu God? - Erik Scherder

De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch komt hij er nauwelijks meer. Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt hij alleen nog als de nood hoo...

22-10-2018 03:25

Midas Dekkers

Adieu God? - Midas Dekkers

Midas Dekkers gunt het ieder kind om op te groeien in een systeem, en hij is zelf blij dat dat systeem in zijn leven de katholieke kerk was. Zijn jeugd was onstuimig en het geloof hielp hem het leven te begrijpen. Zijn moeder scheidde drie ...

22-10-2018 03:00

Maarten 't Hart

Adieu God? - Maarten 't Hart

Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Zijn Bijbelkennis is ongeëvenaard en hij zet deze in om steeds weer de lezer te overtuigen van de waan- en onzinnigheid van de verhalen die voor velen n...

22-10-2018 02:35

Margriet van der Linden

Adieu God? - Margriet van der Linden

Tijs van den Brink heeft veel gemeen met journalist en schrijver Margriet van der Linden. Beiden geboren in 1970 en opgegroeid in degelijke, hervormde gezinnen. Allebei gingen ze naar de Evangelische School voor Journalistiek en kwamen ze b...

22-10-2018 02:10

Johan Derksen

Adieu God? - Johan Derksen

Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen. Hij is christelijk opgevoed en ging vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

22-10-2018 01:45

Dries van Agt

Adieu God? - Dries van Agt

Oud-premier Dries van Agt (1931) plaatste tijdens zijn politieke loopbaan geen kanttekeningen bij zijn geloof. De katholieke ex-politicus had in die tijd wel iets anders aan zijn hoofd. Toen collega-minister Joop den Uyl hem eens vertelde d...

21-10-2018 23:40

Sigrid Kaag

Adieu God? - Sigrid Kaag

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag is te gast. Als enige D66-minister legde ze bij haar aantreden de eed af. Als kind van katholieke ouders was ze bang dat ze een roeping zou krijgen en non zou moeten...

14-10-2018 23:45

Ranomi Kromowidjojo

Adieu God? - Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo is op aarde om goud te winnen en het beste uit zichzelf te halen. Haar leven staat volledig in het teken van de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokyo. Trainen, trainen en nog eens trainen om boven jezelf uit te stijge...

07-10-2018 23:45

Gerri Eickhof

Adieu God? - Gerri Eickhof

Toen Gerri Eickhof een jaar of veertien was, sloeg hij het Jezusbeeld van zijn oma aan gruzelementen. Die beeldenstorm markeerde het einde van zijn geloof in God en de katholieke kerk. Eickhof, tegenwoordig verslaggever bij het NOS Journaa...

22-07-2018 23:40

Dries van Agt

Adieu God? - Dries van Agt

Oud-premier Dries van Agt (1931) plaatste tijdens zijn politieke loopbaan geen kanttekeningen bij zijn geloof. De katholieke ex-politicus had in die tijd wel iets anders aan zijn hoofd. Toen collega-minister Joop den Uyl hem eens vertelde d...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Adieu God? gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Adieu God? de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Adieu God? bij Adieu God? liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Adieu God?. Heb je een uitzending van Adieu God? gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Adieu God? gemist

In het programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar van over? In Adieu God? vraagt Tijs de BN’ers waarom ze de kerk verlieten en noemen zij zichzelf van God los?

Uitzending gemist van Adieu God?? Hier kun je alle uitzendingen van Adieu God? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 155
  • Laatste uitzending op 21-07-2019 om 22:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!